127612
  • Dzsini
    tudom, ez tegnap már egyértelműen kiderült :)
  • Sir Quno Jedi
    Nem azért nem vigyorgok, nem szoktam.
  • Dzsini
    Az is egy jó módszer (sőt, kiváló), hasonlóan nem nyújt lehetőséget morózus stílusra a túloldalról - és olyan helyen, ahol helyzeti előnyben van a tárgyalópartner (pl. a lejjebb említett tanulmányi osztály), ott ez néha jobban is működhet, mint a mosolygás. Eladónál viszont, ahol a vevő tulajdonképpen "kegyet gyakorol" azzal, hogy belép az üzletbe, ott a mosolygás is biztos célravezető, még talán jobb is, mint a kínos udvariasság :)
  • Sir Quno Jedi
    Én aztán senki kedvéért nem mosolygok, ellenben kínosan udvarias vagyok.
  • Dzsini
    Nekem az a tapasztalatom, hogy ha mosolyogva, normálisan kezdek viselkedni velük (pl. köszönök belépéskor - meglepő mennyien felejtik ezt is el, vagy legalább visszaköszönni) , akkor általában sikerül még a legmorcosabb eladóból (vagy ügyfélszolgálatosból, stb.) is kihozni a normális viselkedést, sokkal segítőkészebbek lesznek - legalább valaki egy kicsit felvidítja a napjukat.
    Az ismert közhely - ha mosolyogsz, a világ visszamosolyog rád - úgy néz ki tényleg működik. Csak valakinek el kell kezdenie.
  • tigeroo
    viszont a tanulmányi osztályról ez nem mondható el!:DDDD
  • tigeroo
    változó...

annyi pénzért megértem a közönyüket.

ha segítőkészséget nézem, ha volt valami bajom mindíg próbáltak segíteni általában (mittom, kartondoboz kellett, félretetetni valami árut, stb.)
  • extramagascsaj
    Is-is, változó.
    Nem elég körültekintőek, olykor kimondottan lekezelőek/tehetetlenek.
  • immovable
    Általában letört, depresszív személyek, változó
  • clio1616v
    elégedett vagyok a magyar bolti eladókkal, mivel szimpatikus vagyok a viselkedésemnek köszönhetően, így hozzám is úgy viszonyulnak...

Pl.: megdícsérik az ízlésemet, a pénztárnál elmondják, hogy jó termékeket válogattam össze, előfordul, hogy a véleményemet kikérdezik, finom-e ez és ez a termék mert ők még nem próbálták és a többi vásárolt termék alapján a jóízlést feltételezik rólam, így fontosnak tartják hogy megkérdezzenek

visszamosolyognak, kellemes napot kívánnak, még azok is akik első ránézésre az előttemlévő vevővel bunkón viselkednek...

mindenki úgy viszonyul a másikhoz, ahogy hozzá viszonyulnak
  • NEOreg3
    hát nem, bár a futárok egész szimpatikusak szoktak lenni!
  • MR ME
    netes rendelésnél nem jön át h milyenek mi?
  • NEOreg3
    boltokba is kéne járni... fú, nemtom
  • MR ME
    Általában letört, depresszív személyek, változó
  • DIESEL DOG #81424
    Ez meg megint igaz sajnos. Azért a bérért talán már mondhatjuk azt hogy amit ők végeznek az rabszolgamunka.
  • Sir Quno Jedi
    Nem. Ennyi pénzért az van ott, aki hajlandó még csinálni, így nem is várható el tőlük.
  • DIESEL DOG #81422
    Hangulatukat tekintve: sok helyen megfordulok, ahány eladó/pénztáros annyi féle hangulat, valaki rám mosolyog én visszamosolygok rá, kedvesek jókedvűek, mások magukba fordulva dolgoznak, és látni a szemükben a megtörtséget az élni nem akarást.

Hozzáállásuk szempontjából: ugyancsak változó, megint nagyban függ az adott személy habitusától, valaki nagyon segítőkész foglalkozik az emberrel, körültekintő, mások meg kb. le se sz*rják a vásárlókat.
  • Szavazó roBOT
    Utcán sétálva ... ==>> Szerinted segítőkész a magyar bolti eladók átlaga?
  • morcosqtya
    Olyasmi csak közelharci fegyvereim nincsenek.
  • Calver
    ?
  • bardocz
    Legjobb a vakító napsütés szemből, és fehér kövek lerakva. Na ott mindegy hova nézek, hunyorgok csak meg könnyezek:D
  • Hegi90
    Azthittem csak én vagyok ilyen. Reggel ha friss a hó, alig bírom kinyitni a szememet...
  • morcosqtya
    lawful neutral
    mint mindig
  • Gibor
    Grebberel kezet foghatsz :P
  • Molnibalage
    No, ez velem is előfordult néha. Jó csajok úgy bámultak rám, hogy majd kiesett a szemük. :)

Most vagy nagyon ocsmány voltam vagy nagyon jóképű.

Voltak vicces összemoslygások is. ;´)
  • Lacee86
    Nekem előfordult párszor, h mentem az utcán, és sok mindenki, aki szembe jött, bámult rám. Ilyenkor nem tudtam, h mi a franc van, madárszar van a fejemen, kilóg a farkam, vagy WTF? xD
  • Bruk
    Változó. Valamikor leszegett fejjel, elgondolkodva. Néha nézelődöm, megfigyelek mindent. Ha sietek, akkor előre szegezett tekintettel.
    Legtöbbször szinte hangtalanul, olykor nagy tempóban megyek. Nemegyszer fordult elő, hogy megleptem az illetőt akit éppen előztem. :)
  • Willenbrock
    Általában csak a jó csajokat nézem meg,de nem illetlenül hanem úgy hogy ne legyen igazán feltűnő.Férfit akkor nézek meg ha pl. irigylek róla valamit pl. nagyobb izmok,sűrű haj stb.Vagy ha valami miatt nagyon furcsának,esetleg ismerősnek látok valakit akkor is megnézem.(volt hogy ráköszöntem emiatt idegenre is)Néha meg azt nézem hogy mit néznek,vagy hogy mit gondolhatnak magukban rólam.Érdekes hogy sok ember kötekedésnek veszi ha az arcába nézünk.
  • ruffirant
    előre nézve szándékosan mások szemét nézve.ettől általában megijednek ohgy mit akarok és elmennek az utamból:D
  • Lacee86
    Mindig más. Vmikor bambulva elgondolkodok, vmikor fejleszegve, vmikor csajok seggét bámulva, de mikor jó kedvem van ránézek a velem szembejövőkre. :D
  • bardocz
    Akkor meg azért nem látok, mert a rendes szemüvegem nincs rajtam, kontaklencsét meg nem akarok
  • tigeroo

wu-tang napszemüveg és keménység vagy
  • Tsol

énis
  • Fbn Lx
    én speciel leszarnám ha üldöznének, mert nem vagyok paranoiás és még bízom is magamban
  • gabesz012
    Semleges / nem tudom / nem érdekel.
  • bardocz
    Nekem attól kiégne a szemem, még a kék égre se tudok ránézni hunyorgás nélkül Egy pöppet érzékeny a szemem.
  • tigeroo
    fejleszegve?:D én mindig felfele nézek, ha nemis a szemekbe akkor a "messzeségbe"...
  • DIESEL DOG #81401
    Mikor hogy éppen...
  • chhaya #81400
    bambulok
  • szjuca
    Lefelé lesek, hogy észre se vegyenek. Idegesítenek. Egész nap melóban x embernek kell a szemébe néznem, meg kommunikálni velük, utcán nem vagyok hajlandó senkire se nézni. Hagyjanak békén, még a nézésükkel is.