Ahol Amerika az ellenség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A másik dolog meg ez a terrorizmus maszlag... hát hát, olvassatok utána pl a wtc történetének, elég sok kérdés vetõdik fel, és nem elképzelhetetlen hogy az USA saját maga hajtotta végre az akciót. Remek indíték, felháborította az amerikai népet, meg a sok majmot aki követi õket, és máris lehet háborúzni.
LZ forever
Szóval ezt a világrendõrös sztorit egy 8 éves gyerek értelmi szinvonalán(se) lévõ egyed lehet beveszi, vagy erõs agymosás után egy felnõtt, de minket ne etess ezzel a maszlaggal. 😊
Nézdd meg, hogy hány százaléka belterület az orszégnak, és mennyi a termõföld!
Nálunk kiugróan magas a megmûvelt területek aránya, és nem igazán lehet már hatékonyan növelni.
Ha utánanéznél kicsi, és beengednéd a fényt a buksidba te is rájönnél, hogy a bioüzemanyag tényleg nem annyira hatékony, hogy megoldja az elõttünk álló energaválságot. Ehyszerûen a boilógiai energiatermelés nem elég produktív.
Valami nagyon durva találmány kéne hozzá (génmanipulált növények, vagy valami), hogy legyen létjogosultsága. Kiegészítésnek még elmegy, de igazábol leginkáb közpénzek lenyúlására alkalmas.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A "serti az iszlamot" alatt olyan dolgokat ertesz mint mikor az USA lerohanja azokat az orszagokat amelyek nem ugy ugralnak ahogy az amerikaiak futyulnek?
Pfff... :-)
Nem mintha most nem eroszakkal es ehinseggel lenne tele a vilag. De mivel kajank meg van, es a szomszed sem kaparta ki meg a szemunket, igy ugy csinalunk mintha minden rendben lenne...
Az a szemlélet meg teljesen hülyeség, hogy a nagy olajvállalatok felügyeljék a bio üzemanyagot is, hiszen így is zsíros profitot halmoznak fel évrõl-évre. Az a baj, hogy a sok $$$ nem elég, minél többet akarnak. Ha nem lenne ekkora a profitéhség és beérnék egy tisztes nyereséggel is, nem ott lennének az árak, ahol vannak. De amíg az USA-t nem a politikusaik irányítják, hanem multik, addig virágozni fog a háború az olajlelõhelyek megszerzéséért, a fegyveripar, stb. Itt nem a többségi társadalom jóléte van szem elõtt, hanem egy maroknyi elité.
Ez a cikk pedig nem hordoz semmi újdonságot. Jól tudjuk, hogy az USA miként vélekedig az ilyen dolgokról. Amíg õk öldösnek, hódítanak az a szent célt szolgálja, de ha mások teszik ezt, akkor azok terroristák. Ez is nevetséges, hogy a tanár ipsát meggyanúsították, hogy terror-fan. Csak az a baj, hogy míg usáéknál Bin Laden a véreskezû terrorista, addig az araboknál Bush az. Csak ezt nem akarják tudomásul venni.
A bioüzemanyag aka biomass fuel iszonyat veszélyes! Miért? Mert rengeteg fát kell kivágni azért, hogy termõterületként szolgálhasson, vagyis csak tovább súlyosbítja az amúgy is elcseszett helyzetet.
Itt olyan energiaforrások jöhetnek hosszú távon szóba, melyek "zero emission" technológia mellett és megújuló energiaforrásokra alapoznak.
Más megoldás egyelõre nem nagyon van. Talán majd a Cern-ben kiderül valami és megoldást nyújt az energiaéhségünkre. Ha ez így lesz akkor az akkus autók forradalma fog lezajlani.
Már most van olyan autó /pl. Tesla Roadster/, mely nagyon komoly végsebességre képes /210 km/h!!!/ full elektromos autó és akinek van rá pénze totál ingyen utazhat.
Az autó 3-4 óra alatt fullra feltölthetõ és 300km megtételére képes.
Azért mondom, hogy ingyen utazhat, mert elég jó pár komolyabb napenergia cella a háztetõre/kertbe és optimális esetben az képes lesz fedezni a kocsi energiaszükségletét.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
és hogy hol a pápa járt kanasztát, hol a császár...
Ezt pedig gondolom csak szarkazmusnak szántad, mert történelmi fejtegetésként több sebbõl vérezne.
Talán 100 év múlva tudni fogják...
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Persze ennek a leple alatt más is történhet...
És még perszébb, nem lenne jó ha a terroristák nyernének, és ezért nincs is jó megoldás!
Ezt elszúrta az a nagy Amerika a hidegháborúban...
Lassan az a benyomásom, nem az amik nyerték meg a hidegháborút, hanem az oroszok, nekik talán kevesebb rossz örökségük maradt, ezért õk majd lábra állnak, míg az USA lehet elbukik...
Ha elbuksz, akkor próbáld újra...
Így volt, így van, így lesz. Örökké...
Ja tényleg. Mennyibe is kerül egy üveg étolaj? 400 ft... és mennyibe került másfél éve? 270 Ft... még eltelik néhány év, még pár gazda a világon átáll bioolaj termelésre, aztán visszatérünk a disznózsirra, mert többe kerül az étkezési olaj mint az arany... és ha esetleg majd jól bevetik a buzaföldeket is repcével, akkor de jó lesz a f@sza bioolaj cserébe 1000 ft/kg kenyér...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Az tény hogy Alternatív energiaforrások után kell nézni, mert a Globális felmelekedés az jelentõsen megcsapolja az emberiséget a közeljövõben, ha nem csinálnak ellene semit.
Xizornak: Szerintem nem azt kéne figyelembe venni hogyan lehetne a lehetõ legtöbbet kihúzni az olajból. Pl az Amerikai olajvállalkozók ráállnának a repceolaj termelésre abból is jól megtudnának gazdagodni, és az OPEC munkatársai se maradnának munka nélkül.
Szerintem neked se tesz jót hogy egy városban de még vidéken is nem tudsz egy minimális tiszta levegõt szívni, max. otthon a szobában ha bezársz ajtót ablakot de szerintem még úgyse.
Másrészt meg, mikor végezték ki az utolsó eretneket?
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Elõbb-utóbb nagy váltás lesz, nagy válsággal. Lehet, hogy én leszek az elsõ akit majd agyonvernek, de változtatni kell.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Te is, és én is végre elõvennénk a porosodó biciklit és azzal járnánk melóba ^^
Ha még 1.500.000 magyar így tenne, olyan tiszta és élhetõ város lenne Budapest, hogy holnap indulnék ott lakást keresni TÖMEGKÖZLEKEDÕ eszközzel ;-)
Ez az érem egyik oldala.
A másik meg a gazdaság összeomlása. Ami szinte bizonyos, hogy erõszakhoz és éhínséghez vezetne, de talán 1-2 hónap alatt rákényszerítené az emberiséget arra, hogy alternatív energiaforrás után nézzen, mert közlekedni/szállítani ma már létkérdés.
Jól kimosták az agyad, amcsiman ;-)
Mert:
1. Pontosan abból vannak jelenleg a legnagyobb problémák, hogy az USA oda teszi a "békefenntartókat" /érted, békefenntartás fegyverekkel...köhöm/, ahol SEMMI keresnivalójuk nincs! A Koránt sajnos az al-Káida erõsen helytelenül használja.
Nem hülyék! Nem értelmezték félre, egyszerûen egy takarónak használják az erõszakos fellépéseik palástolására.
Egy dologban igazuk van. A saját földjüket az õ kötelességük megvédeni. Nekik az amerikai katonák nem békét, hanem fájdalmat, rettegést, elnyomást és a globalizáció rémképét jelentik.
2. Ott avatkoznak be, ahol OLAJ van. Gondolod az USA-t komolyan érdekli bármilyen ország, ahol nincs számára értékes nyersanyag?
Meg lehet nézni, hogy a békefenntartók mennyire kevesen és mennyire tehetetlenek voltak a Tuszi-Hutu konfliktuskor.
Nézd meg Szomáliában mi a helyzet... és hasonlítsd össze Irakkal. Szomáliában szar sincs, Irakban ott az olaj, meg egy mondvacsinált indok nem létezõ biológiai és atomfegyverekrõl.
3. Gondolj bele mi lenne akkor, ha kiderülne, hogy teszem azt a Budapest alatt esetlegesen fellelhetõ olajmennyiség 10 millió hordó/napi kitermeléssel számolva 20 évre elegendõ?
A magyar mentalitást ismerve, nekünk még az ellentmondásból sem jutna. Egyszerûen átadnánk a terepet teszem azt az Exxon Mobil-nak és némi "aprópénzért " mernénk tartani a markunkat.
Hát más nép nem ilyen! Más nép kiáll a hazájáért és ha kell -SAJNOS!!!- szélsõséges tettekre hajlandó. Persze ez egy kicsit olyan, mint a sarokba szorított kutya esete...
haha... Szándékosan értelmezik félre, ez nem meglepõ.
Ugyebár a bibliában sincs olyan hogy irtsd ki azt aki nem hisz Istenben, olyan sincsen hogy fizess adót a papoknak, olyan meg végképp nincs hogy Isten nevében szabad ölni. És akkor most nézd az utóbbi ezer év europai történelmét, amiben szinte másról sincs szó, mint hogy hány keresztes háborút folytattatak (isten nevében), hány eretneket égettek el (mert megkérdõjelezte a bibliát), és hogy hol a pápa járt kanasztát, hol a császár...
Mindez nem azért mert félreértelmezték a bibliát, hanem mert DIREKT félre akarták érteni, hogy a hülye parasztnak is be lehessen adni hogy miért kell megölnie olyasvalakit akit sose látott, és miért kell elfoglalni egy olyan földet ahol sosem élt... (nem mondhatták azt neki hogy vazze kell egy új kereskedelmi út nekünk, meg amugy is jól jönne egy kis kincsrablás a királyi kincstárba).
na az iszlámot kb. ugyanigy értelmezik "félre".
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
akik meg a grafikát szidták üzenem nekik lássanak már túl a monitoron is...
A terrorízmus mûködhet is pl. nagy országok esetén, amit nem foglaltak el teljesen a támadó csapatok. Pl. az USA terroritákkal vívta ki a függetlenségét az Angolokkal szemben. De a déli államokat is terror hadmûveletekkel sikerült térde kényszeríteni az északiaknak.
A CCCP terroristákkal harcolt a megszállt területeken a német hadsereggel. Ugyanezt csinálták persze eltérõ mértékben és sikerrel minden Európai országban, amit legyõztek a németek.
A terrorízmus egy harci eszköz. Ugyanolyan, mint a puska, tüzérség v. légierõ.
Nehéz és drága ellene harcolni, de sikerülhet. Irakban azonban messze nincsen elég katona ahhoz, hogy legyõzzék a terroristákat, valamint nem is alkalmazhatnak igazán hatásos módszereket a terrorízmus leküzdésére. (Terrorízmus ellen csak terroral lehet küzdeni...)
Csak kik hozták létre képezték ki, pénzelték a terroristákat?
Nézd meg a CIA-rol szóló (amúgy "amcsi") dokumetum filmet!
Persze tudjuk Carlos-t meg itt képezték ki annak idején (biztos nem a magyar érdekek, mint inkább a SU-é miatt)...
Tehát arról van szó és nem elõször, a fagyi vissza nyalt...
De ha már így van, nem szabadna tetézni a bajt új elbarmolásokkal.
Tanulhattak volna már:
Németország támogatása I.Vh. után -- II.Vh.
Su támogatása--hidegháború
Gyarmatosítás felszámolásának segítése Vietnámban-- vietnámi háború
Kuba...
Nicaragua...
Irán...
Irak...
Afganisztán...
stb. mindnél elõbb támogattak valamit, azután ellenségé váltak... vajon miért?
Vajon most az ÁVÓ-s idõkrõl beszélek, vagy az Abu-Ghraib idõkrõl?
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Rettegek.
Ne csodlákozz, ha valamelyik nap öltönyös "úri" emberek kopogtatnak nállad. <#vigyor3>#vigyor3>
Szomorú. Az általánosítás ebben az esetben, azért elég pofátlan dolog.
Nem a cikk szerzõjének szól!!!
Egyébként pedig csak egyetlen picike kérdésre kell választ adni magunkban:
Miért teszik a terroristák azt amit tesznek?
Erre ha válaszolunk, már egy picit tisztábban láthatunk.
A progit leszedtem, megnézem majd, ha egyszer ráérek.
Az egyébként biztos, hogy a szélsõséges erõszak a totális pusztulás felé vezet. Ez mindkét oldalnak szól.
Ha valakit mégis érdekelne, valóban ingyenes. Innen letölthetõ:
Link
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
mindero <#7>#7>: Rémlik, hogy volt valami ilyesmi cikk SG-n, miben az van, amit leírtál, hogy valahol nem engedtek megjelentetni talán egy játékot, mert nácikkal kellett szövetségeseket ölni, erre a fejlesztõk megkérdezték, hogy akkor fordítva miért nem baj? A válasz meg vmi olyasmi volt, hogy a szövetségesek gonosz embereket öltek.
De lehet, hogy csak álmodtam 😄
Ezt már nem merte megjátszani.
Egyébként mindkét nézõpont tökéletesen érthetõ, ha a világ normálisan mûködne nem lehetne ilyen játékokat csinálni. Más kérdés h nagyobb hangsúlyt kap az egész mint amennyit kéne.
Az emberek nem szeretik ha a saját nemzetüket az ellenség 😊
Mi se örülnénk ha a magyar politikusokat gyilkolnánk román katonák bõrébe bújva. Habár... Mindjárt össze is dobok egy ilyen modot, ezzel MEGGAZDAGODHATOK 😄
Gondolom aki letölti, annál holnap kopogtat a GESTAPO. <#vigyor5>#vigyor5>