Az igazi betegség: internet függőség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.gaborvin.gemsziget.net
a netezés jóóó, másképp nem tudsz minket olvasni 😊
viszont a betegesen sok netezés rossz
ahogy a whisky is jó, meg a sör is, de alkoholistának lenni rossz
határozottnak és kemény fellépésûnek is jó lenni, de agyon verni mindenkit aki belédköt az is rossz
éérted?
Nem is igaz 😄 On-line rulez!! 😄 😄
Viszont azt nem értem hogy valamien szinten minden cikkben azt olvastam hogy rossz...,valahogy a cikkekben úgy állították be hogy maga a nettezés rossz!
Nem tudom hogy miért, persze van rossz oldala is,és lehetsz függõ is!Meg persze ott vannak a játékok, amit a cikk is leír,hogy sajna haltak meg benne,de az már tényleg függõség,pl ott a WoW,és tényleg Kínába elektró kezeléssel próbálták le szoktatni a srácot,mert egy nap kb 20órát játszott!(vannak ilyenek is sajna)
Amúgy persze a net az be fog épülni lassan minden háztartásba, ahogy olvasom hogy egy évben dupla %-ban terjeszkedik!
Amúgy kezdetben ugyanez volt a TV-vel. Mindenki rettegett tõle, meg minden rossznak elmondták, de mostanra beépült teljesen a mindennapi életbe.
Szerintem ugyanez lesz az internettel és az online játékokkal is.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Ejjj!
Jók ezek a gumicsontok!
Meg kéne néznünk, hogy a böngészõk használati leírásában, nincs-e utalás arra, miszerint a rendszeres használat függõséget és nagyon csúnya egyéb tüneteket okoz6!
Ha nincs, már hívjuk is Dr. Gonzo-t!
És a készleteket is fel kell tölteni, mert kifogytunk.
Fejbe utána szoktam lõni magam, mire kitakarítom a sok rohadt spam-et a ládámból 😄
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
még egyszer kösz, hogy tudom nem csak én vagyok õrült 😄
Mégis többre értékeltünk egy kerti partyt vagy egy jó kirándulást mint az internet elõtt eltöltött idõt... Ez szerintem megint egy általánosítás hogy aki sokat van gép elõtt az függõ.. meg szorong, meg beteg... meg menekül a világ elõl...
Ez így nem igaz.. valaki szórakozásra használja, a barátaival való kapcsolatartásra a netet... Azokra igaz a cikk akik tényleg semmi mást nem látnak az életbõl csak a monitort...
Na, ott sok "érdekes" ember él.
Csak annyit, hogy ha tényleg hivatalosan is betegség lesz, akkor odaát megint lehet jó kis dollármilliós pereket nyerni.
"- Én nem tudtam, hogy függõséget okoz, mert a szolgáltató/munkáltató nem közölte velem, és azóta elromlott a szemem is, a macskám se szeret, nem eszem, nem alszom, nem áll fel, stb.!"
Most akkor hol a fa, Fõnök?
Hát igen, erre nagyon oda kell figyelni.. 😊
De én egyáltalán nem töltök sok idõt a gép elõtt<#vigyor3>#vigyor3>
Tehát nem lehetek függõ
Ezzel mire célóztál?
A cikket?
Ha elolvasok egy alkoholistákról szóló cikket akkor alkoholista vagyok?
A kommentedet?
Ha ma néztem meg elöször a cikket és a kommenteket, akkor mi van?
Ennyire egyszerü. A net is drog. Ha ezt olvasod, te is függõ vagy.
Állítom, hogy az internetezõk 90%-a ennek töredékét nézi a TV-t. Helyette internetezik. Tehát napi majdnem 3 órát. Az heti 21 óra.
Akkor gyakorlatilag mindenki TV függõ?
Megnéztem ezt az angol tesztet és elég szemét. Nincs olyan opció, hogy soha, ellenben van mindig. Pl Még soha nem szenvedett hátrányt a tanulmányaim, a net miatt. Soha nem ordítoztam gép elõtt. Volt még egy pár ilyen kérdés.
A legjobb esetben is ez lehetõség:
"You may surf the Web a bit too long at times, but you have control over your usage."
Bármit csinálsz, kicsit sok idõt töltesz netezéssel.
Szerintem ezt a tesztet valami internet ellenes aktivista készítette. Ez pl tökéletes statisztika hamisításra. A összegyüjtik az adatokat, akkor kiderül, hogy az emberek nagy része túl sok idõt tölt internetezéssel.
Amúgy 26 pontom lett, pedig a szabadidõm nagyrészét a gép elõtt töltöm, de csak annyit amennyi van rá, többet soha.
Szóval az életem jelentõs problémáit az internet okozza? Értékeljem ki? lol
El is utazom Amcsiba kezeltetni magam,az már más kérdés, hogy a munkám nagy részéhez folyamatos net kapcsolat kell és nem játszom,mert abból már kinõttem,viszont a fórumaimat és a weblapomat sem hanyagolhatom el.
Faxság az egész!Problémáim nincsenek! Ez miatt nem ment tönkre a sem a családom sem baráti köröm, se semmi,bár lehet úgy lesz, ha õk mondják.Az amerikaiak mindent tudnak,de legfõképpen az eszüket játszani.😄D
What about the forests?
De amugy meg, mi itt az SG-n mind függõek vagyunk, tegyük a szívünkr e akezünket és valjuk be, betegel vagyunk, az már egy pozitív lépés ha bevaljuk és tudjuk<#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor3>#vigyor3><#vigyor3>#vigyor3>
https://twitter.com/foodlfg
Mindenkinek megvan a saját joga ahhoz, hogy azt csinálja amit szeret és nem hinném, hogy ezért kezeltetnie kéne magát!
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
You are an average on-line user. You may surf the Web a bit too long at times, but you have control over your usage.
Egy pár kérdésben mondjuk nállam pont ellenkezõ: ilyen pl. 20 😄
Plusz egy pár kérdést nem is értettem 😄
Én személyem szerint küllön "tervezem" a magán életemet (érsd munka, suli haverok) meg az interneten töltöt idõmet és mind2 re jutt elég idõm. 😊
Ha túl sok ember utálja amerkiát az már amerkia ellenes-függõség?
<#banplz>#banplz>
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
A mertektelenen penzhajhaszast es TV fuggoseget mikor nyilvanitjak ki "elmezavarra"?
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
azért netezel mert nem ugrik rád, vagy azért nem ugrik rád, mert netezel? 😊
Szóval komolyabb emberfüggõ vagyok, mint netfüggõ. Ami fura, mert utálom az embereket. He? Ja, asszem skizofréniám is van. De õ nem netfüggõ. Csak én...
😊))))))))
A cikkel kapcsolatban, gratula a cikkírónak, jó témával foglakozik. Sajnos vagy nem sajnos, az internet függõség súlyos betegség. Szerintem elsõsorban, a magányos emberek vannak kitéve nagyobb veszélynek. De valahol természetes is, ez a függõség. Társadalmilag elfogadott.
Én személy szerint:
• Bele tudsz feledkezni teljesen az internetezésbe? Igen
• Egyre több idõt kell eltöltened ahhoz a neten, hogy elégedett legyél? Igen
• Többször próbáltad már sikertelenül kontrollálni a netezésre fordított idõt, visszavenni kicsit vagy teljesen abbahagyni? Nem
• Nyugtalan, szeszélyes, depressziós, ingerlékeny vagy, mikor megpróbálsz kevesebbet netezni? Nem
• Több idõt töltesz online, mint amennyit eredetileg terveztél? Igen
• Veszélyeztetted, vagy kockáztattad már valamilyen kapcsolatodat, munkádat, tanulmányaidat, karrieredet az internet/online játék miatt? Igen
• Hazudtál már családtagjaidnak, kezelõorvosnak vagy bárkinek, hogy elrejtsd a netes léted kiterjedtségét? Nem
• Az online világba menekülsz-e a problémáid elõl? Részben
Miért szerinted az a követendõ út, hogy szervezetten agyonverik õket? Mint a melegfelvonulás után a fasiszta csõcselék? Egybként a buziság NEM BETEGSÉG. Azt egy génhiba okozza és veleszületett. Esetleg olyan lehetséges, hogy csak késõbb jön rá az illetõ. Tehát aki a buzikat elítéli az olyan mint ha egy fogyatékost ítélne el!
Én is sokat netezek, napi 7-8 órát, de akármikor kibírom napokig net nélkül, tehát nem vagyok függõ...
Szerintem ezzel nincs gond, csak nehogy meglássa ezt egy tök idegen, hogy 3 mp-ként az órát lesegeted és számolgatsz 😄
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Mindenkinek van valami beütése. Szerezz még pár hasonló embert és fel is vonulhattok az Andrási úton. 😄
https://twitter.com/foodlfg
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
ez azt jelenti, hogy vannak akik sosem játszanak
és vannak akik mondjuk heti 60+ órát
<#hehe>#hehe>