89
-
#49 ne hordj órát -
#48 -
balee66 #47 Hát hogy őszinte legyek, szerintem ezt hívják kényszerbetegségnek. Idővel általában elmúlik még fiatal korban, de van amikor nem :P
Szerintem ezzel nincs gond, csak nehogy meglássa ezt egy tök idegen, hogy 3 mp-ként az órát lesegeted és számolgatsz :D -
#46 Kérjétek meg a veletek egy háztartásban élő embert, hogy töltse ki rólatok a tesztet. Érdekesebb eredményeket fog adni. :D -
gyalikukac #45 De amit írtam az komoly -
Praetor #44 A francba, a teszt alapján nem vagyok függő. Kicsit csalódott lettem. xD -
#43 Rajta, kinek hány hozzászólása van ?:) -
FoodLFG #42 Szerintem ez teljesen rendben van. XD
Mindenkinek van valami beütése. Szerezz még pár hasonló embert és fel is vonulhattok az Andrási úton. :D -
nickwearby #41 :D ez nagyon jóóó :)))) -
aDannyBoy #40 a kulcsszó az "átlagosan"
ez azt jelenti, hogy vannak akik sosem játszanak
és vannak akik mondjuk heti 60+ órát
-
gyalikukac #39 Én lehet, hogy furán hangzik de "óra függő" vagyok. Ha rám jön ez a roham akkor 3 mp-ként oda kell néznem és összeadnom a számokat. pl.: 19:12 akkor 1+9+1+2=13 ebbol kovetkezik, hogy 1+3=4 A 4 bináris számrendszerbe átváltva 100. aztan 1+0+0=1 Ez betegség? Jah és felteszek magamnak egy kérdést, hogy pl.: meg lesz-e a pénzem aztán ránézek az órára és ha 1-et ugrott a perc kijelző akkor igen, ha meg nem ugrott akkor nem lesz pénz. -
nickwearby #38 na ez jó kérdésfelvetés,
nekem volt benne részem,
a válasz : semmit..
Illetve azon izgultam, hogy még azelőtt visszakössék a netet , hogy a tárgyfelvétel elkezdődik az egyetemen és ne kelljen még azért is bemennem Bp-re...
Kényelmesebb azt otthonról intézni.
Az lett volna durva ha azért kezdek e lhisztizni, hogy kidobnak egy online játékból, mert hetekig nem tudok belépni (ki is dobtak,egyébként :),
na az érdekelt a legkevésbé.
Szerintem ha valaki ilyen miatt kiakad ,
azon már érdemes elgondolkodni,
de még így is előfordulhat, hogy csak nevelési hibáról van szó és annak az egyénnek nincs normális értékrendje.
Elmúlik 1-2 évtized, és akkor már biztos lesz a netezésnek is valamennyi kultúrája,
hogy az ilyen viselkedési 'rendellenességeket' ténylegesen ki tudják szűrni azok közül, amik nem azok. -
kernerster #37 én meg innen néztem meg. sőt nézem meg most is gyakran.
"Egy átlagos koreai gimnazista heti 23 órát tölt online játékokkal."
én kb. heti 35 órát nyomom a netet + heti 10 óra még ami rájön (játék, film)
Most függő vagyok? Nem hinném.
-
nickwearby #36 "Amikor először rám zúdult a net széles sávon én is egy ideig félig meddig függő lettem. Mert annyi érdekez, izgalmas és hasznos információ áradatot tartalmaz, hogy sokáig tartott végig menni azokon amelyek érdekeltek."
Ez velem is így volt, amíg nem volt otthon netem, addig könyvtárban, az egyetem laborjában töltöttem el sok időt és tényleg többet, mint kellett volna,
szóval nem volt túl normális dolog,
de mióta itthon is bármikor szörfölhetek, kb. egy év kellett, hogy úgymond kiéljem magam,
utána már nem zavart, hogy amikor tavaly nyáron váltottunk (szolgáltatót),
majdnem 1 hónap kiesés volt,
elfoglaltam magam.
Most már csak azért izgat, hogy mindig netközelben legyek, mert sok dolgot lehet intézni online, hivatalos ügyeket is, tanulásnál tárgyfelvételt, stb,
vásárlást ahol nem mindegy, mikor jön a visszaigazolás, stb.
Szóval inkább praktikus irányba tolódik el, ami semmiben nem különbözik attól, amikor valaki izgatottan várja minden nap, hogy mikor jön a postás.
Az angol tesztet én is megcsináltam, 25 pontom lett,
de főleg azért, mert nekem a tanuláshoz és nemsoká a munkához is hozzá fog tartozni, hogy az átlagnál többet vagyok képernyő előtt.
Na, és a valódi függőséget, ami tényleg szenvedélybetegségnek minősül, világosabban kéne körülhatárolni, mint ahogy az a köztudatban fennáll manapság,
mert van aki tényleg kezelésre szorulna, és van aki pl. csak unatkozik vagy fantáziátlan,
és ha nem netezne, a TV előtt ülne órákig, mégse szenvedélybeteg. -
aDannyBoy #35 régen többnyire IRC-ről tudtam meg telente, hogy esik a hó :) -
Wilddog #34 Munkához masszívan 8 órát töltök online... bah. A külvilágban is webkamerával szoktam körülnézni. :P -
#33 Pff az tegye fel a kezét aki nem gépelőtt ült.
Jelenktkezem.Én tuti függö vagyok,de hidegen hagy inkább legyek gépfüggö mint pia vagy drogfüggö! -
balee66 #32 "talán a laikus nagyobb veszélyben van, mint az ősguru."
Szerintem ez nagyon igaz, mert az ősguru egy idő után megtanulja kontrollálni a gép előtt töltött idő mennyiségét.
Nekem pl. 8 éves korom óta van a gépem, és úgy alakultak a dolgok, hogy elég sokat töltök gépezéssel (most 19 vagyok), de pár éve már csak napi max. 2-3 órát, és vannak napok, hogy be sem kapcsolom a gépet. Sőt, néha már kedvem sincs bemenni olyan helyre, ahol több számítógép van, mint pl. suliban egyes termekben (persze én ettől még nem vagyok ősguru, csak sokat-gépező:D)
De, hogy messzebb ne menjek, a családomon belül (szülők-tesók) látom, hogy mióta van net, szinte rá vannak kattanva (főleg anyám:D). Munka előtt, munka után éjjel 1-2-ig megy nekik a netezés...
Szerintem a netfüggők többsége csak hobbiból használja az internetet, nem munkaeszközként, és sokan csak a webet ismerik.
Ha nekem lenne egy ipari méretű nyomdám, ha lehetne mp3-lejátszón zenét letölteni, TV webezni és MSNezni, akkor nem gépeznék :D -
savior #31 ha lenne az internetnel jobb szorakozas, akkor valoszinuleg kevesebbet neteznenek az emberek. ami mas szorakozasi modoknal problema: idohoz vannak kotve, dragak, az ember cselekveset nagyban befolyasoljak a kornyezeteben levok, tavol vannak es meg sok apro negativ tenyezo. mondjuk ha epitenenek minden varosba egy ejjel nappal uzemelo havi par ezer forintert hasznalhato szorakoztato centrumot, akkor az alternativaja lehetne a net-nek -
#30 Az internet olyan mint az atomtechnológia.
Lehet az atomot olcsó és nem szennyező energiatermelésre(persze ha minden rendben van vele) használni, és lehet népirtásra használni, ugyanugy lehet a netet hasznos információszerzésre, tanulásra ingyenbeszélgetésre használni(pl. egyetemen mondta egy prof hogy mekkora segítség az, hogyha belekezdenek egy tudományos munkába 1 perc alatt utánanézhetnek milyen tanulmányok születtek a témában), e melett lehet a netet értelmetlen butító sőt káros dolgokra használni(pedofília, értelmetlen videók nézegetése órákon keresztül, meg csőbombakészítés) -
FoodLFG #29 Az ilyen cikkeket bírom az sg-n, mert az ilyenekre "komoly" hozzászólások érkeznek. Lehet röhögni, nagyon poén. :D
"Függő-e vagy?"
ŐŐ igen? , de nem zavar és már rég beépült az életembe is. Olyan helyre nem is megyek, ahol nincs internet. Minek ? Itt sokkal több információhoz tudok hozzájutni. :P Itt tanulok is, szóval egyébként sem tudnám mellőzni. Ha Ugandában élnék, akkor nem kéne..
A világ változik és a társadalmak is. Ezzel semmi gond sincs.
(most pl nem tudtam, hogy pontosan hol van Uganda, de 10 másodperc alatt kiderítettem, kiadta a magyar wiki..) firefox rulz -
#28 hát ja, szemét tv függő gecik -
Anomaly #27 Vasárnap meg hétfőn megnéztem a Lost 3. évadját. Egész nap azt néztem de szerintem is függő lettem nem csak más szerint :D:D:D -
#26 Teljes teszt: 52pont
You are experiencing occasional or frequent problems because of the Internet. You should consider their full impact on your life.
:D -
#25 Ez a függőség erőteljesen relatív dolog. Ki határozza meg, hogy honnantól számít függőségnek a dolog?
Szerintem pl aki egy héten 10 óránál többet képes a TV (értsd: hagyományos TV adás, nem DVD) előtt ülni, az már függő. -
fizik #24 32 petty...average on-line user...nem,én net függő vagyok
csak nem kapok idegösszeomlást,ha az asszonnyal 'kell' töltenem az időt,vagy a haverokkal el 'kell' mennem sörözni,vagy sportolni 'kell',stb.
amúgy a kaját,levegőt,stb felhozni, mint függőség,nem a legjobb példák
még jó hogy függesz tőlük,hisz szükséges a létfenntartáshoz -
Prof William #23 28 pont. - You are an average on-line user. You may surf the Web a bit too long at times, but you have control over your usage.
Nem rossz...
Na megyek vissza a maratoni 72 WOW - raidbe. :) -
#22 Végülis a net szerintem egy szükséges jó dolog a civilizált,és modernizált társadalomban.
Ha mondjuk Tahiti-n élnék..biztosan nemhiányozna,de itt azért európában más.A környezet meghatározó.
Sok évig nemvolt net,na meg mobil,sőt telefon sem,mégis elvolt az ember.Mostvan,és kihasználja ha már adott.
Na jó vannak azért akik idegesítően soakt ülnek a gép előtt,de ez az ő szuverén joga.Mindig jobb mintha kábítózna,vagy esetleg a társadalomra,élőlényekre kártékony hatást gyakorolna.
Speciel mikor nekem lett netem,új volt,és rengeteg info szabadult rám,majd megszoktam,és persze tudtam társalogni,új embereket megismerni(távoli).De azért a valós emberkéket sem felejtettem el.Mondjuk a neten is valósak,csak nemtudsz esetleg átugrani hozzájuk,szóval távolság legyőzésére nagyon optimális.Majd költözés miatt 6 év után nemvolt szinte fél évig.kezdtem hozzászokni,hogy nincs,illetve nem siettem el,hogy legyen ismét.De végülis ygőzött a net,mert van:-)Mert hiányoztak a megszokott dolgok,hogy gyorsan informálódni tudjak.És azért kapcsolattartásra is olcsóbb mint egy telefon.
A lényeg,hogy a valós életeddel összehangolva kell műkodtetni ,akkor nemlesz semmi káros hatása. -
bakagaijin #21 35, elég hülyék a kérdések... Én is kifejezetten a kajára gondoltam :). -
Zoleeca #20 És mi a helyzet az internetfüggő buzikkal? -
Hoz_Hun #19 43 pont
Internetezésnek számítottam azt is ha játszok (nem a neten). Mert effektíve neten nem sok időt töltök. -
honorshark #18 10pont..heh.. Lentebb is gondolkozhattak volna a pontokkal.. Gép közelébe se kerülök sokszor ^^ -
assdf #17 Manapság divat mindenért a számitógépet és az internetet hibáztatni.
-terrorizmus? egyértelmüen az internet a hibás, mert a gaz terroristák két quakeparty között találják ki hogy mit robbantsanak fel. az iraki háború az biztos nem okozhatja hisz azt csak játékból csinálják és igazából nem is hal meg senkisem és a vér is csak müvér meg paradicsomlé, és a fogolykinzások is csak mese, mert valójában egy b kategóriás akciófilmet forgatnak, szóval biztos nem lehet oka a terrorizmusnak, de bezzeg az internet, fúj tiltsuk is be...
-esik a gdp? persze hogy az internet a hibás, a sok mocsok letöltö évente az usa gdp-jének a többszörösét lopja el csak az egyesült államokban... (legalábbis a ria szerint...), nem ne is mondjátok az iraki háború ennek nem lehet az oka, hisz azok ott csak játékbombák amiket egy szeretetszolgálat biztosit ingyenesen, és nem is háború és gyakorlatilag nem is kerül pénzbe és lásd feljebb
-ámokfutó lesz a gyerekből: ez is a mocskos internet hibája, mert erőszakos lesz a gyerek a quake-től aztán ölni támad kedve. tiltsuk is be. Nem, nem egyértelmüen kimutatható hogy az hogy fegyvert ugy lehet vásárolni mint máshol a cukrot a boltba azt biztos nem az oka. a szülőt meg abszolut nem terheli felelőség véletlenül sem, hisz ő minden nap 2 órát foglalkozik a gyerekkel, szépen elmagyarázza neki hogy azt ott csak mese és nem valóság, hogy tomi és jerry csak egy rajzfilm és akit a valóságban agyonvernek az nem kel fel többet, nem is tudom hogy képzelitek hogy a szülö csak ugy odab@ssza a 10 éves gyerekét a tévé vagy a számitógép elé hogy nesze vazze játszál addig se kell hallgatnom a jajgatásod....
-sokat internetezel, mert ott minden megtalálható, esetleg még az igazi hireket is hallhatod: vazze fúj mocskos függő, rosszabb vagy mint a drogosok mit képzelsz magadról... ezért is az internet a hibás.... na takarodj vissza dolgozni és fizesd az adót de rögtön... (vagy bezárunk a diliházba)
és akkor még csak egy részét soroltam fel a dolgoknak -
#16 47 pont, average on-line user :9
én amúgy kaja-függő is vagyok, sőt, a levegőttől sem tudok elszakadni :(
jaj x( -
tomonor #15 Mér baj az ha valaki függgő? NA és monjduk ha valakinek net kell ahoz hogy dolgozzon? Az is beleszámít? -
paksi #14 Sztem nek kell ide 20 kérdés. Elég 1 is:
Mi teszel ha a 2 hét után sem tudják visszakötni a netedet?
A válaszokból sok minden kiderül..:D -
#13 jó kis szóvicc : "kockáztattad" -
#12 Amikor először rám zúdult a net széles sávon én is egy ideig félig meddig függő lettem. Mert annyi érdekez, izgalmas és hasznos információ áradatot tartalmaz, hogy sokáig tartott végig menni azokon amelyek érdekeltek. -
#11 Megcsináltam az angolt is, a 20 kérdésest.
41 pont lett: You are an average on-line user. You may surf the Web a bit too long at times, but you have control over your usage.
Nem vészes ez (még). XD Nemsoká kitalálják, hogy akinek internete van, már az függő. -
aDannyBoy #10 a link alatti teszt nekem 56 pont,
azt hiszem lehetett ez régen több is :)
de sikerült normalizálni a helyzetet :P