Az igazi betegség: internet függőség

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én lehet, hogy furán hangzik de "óra függõ" vagyok. Ha rám jön ez a roham akkor 3 mp-ként oda kell néznem és összeadnom a számokat. pl.: 19:12 akkor 1+9+1+2=13 ebbol kovetkezik, hogy 1+3=4 A 4 bináris számrendszerbe átváltva 100. aztan 1+0+0=1 Ez betegség? Jah és felteszek magamnak egy kérdést, hogy pl.: meg lesz-e a pénzem aztán ránézek az órára és ha 1-et ugrott a perc kijelzõ akkor igen, ha meg nem ugrott akkor nem lesz pénz.
na ez jó kérdésfelvetés,
nekem volt benne részem,
a válasz : semmit..

Illetve azon izgultam, hogy még azelõtt visszakössék a netet , hogy a tárgyfelvétel elkezdõdik az egyetemen és ne kelljen még azért is bemennem Bp-re...
Kényelmesebb azt otthonról intézni.

Az lett volna durva ha azért kezdek e lhisztizni, hogy kidobnak egy online játékból, mert hetekig nem tudok belépni (ki is dobtak,egyébként 😊,
na az érdekelt a legkevésbé.
Szerintem ha valaki ilyen miatt kiakad ,
azon már érdemes elgondolkodni,
de még így is elõfordulhat, hogy csak nevelési hibáról van szó és annak az egyénnek nincs normális értékrendje.

Elmúlik 1-2 évtized, és akkor már biztos lesz a netezésnek is valamennyi kultúrája,
hogy az ilyen viselkedési 'rendellenességeket' ténylegesen ki tudják szûrni azok közül, amik nem azok.

\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"

én meg innen néztem meg. sõt nézem meg most is gyakran.<#vigyor4><#vigyor4>

"Egy átlagos koreai gimnazista heti 23 órát tölt online játékokkal."
én kb. heti 35 órát nyomom a netet + heti 10 óra még ami rájön (játék, film)
Most függõ vagyok? Nem hinném.

A mennyből az összes érdekes ember hiányzik

"Amikor elõször rám zúdult a net széles sávon én is egy ideig félig meddig függõ lettem. Mert annyi érdekez, izgalmas és hasznos információ áradatot tartalmaz, hogy sokáig tartott végig menni azokon amelyek érdekeltek."

Ez velem is így volt, amíg nem volt otthon netem, addig könyvtárban, az egyetem laborjában töltöttem el sok idõt és tényleg többet, mint kellett volna,
szóval nem volt túl normális dolog,
de mióta itthon is bármikor szörfölhetek, kb. egy év kellett, hogy úgymond kiéljem magam,
utána már nem zavart, hogy amikor tavaly nyáron váltottunk (szolgáltatót),
majdnem 1 hónap kiesés volt,
elfoglaltam magam.

Most már csak azért izgat, hogy mindig netközelben legyek, mert sok dolgot lehet intézni online, hivatalos ügyeket is, tanulásnál tárgyfelvételt, stb,
vásárlást ahol nem mindegy, mikor jön a visszaigazolás, stb.
Szóval inkább praktikus irányba tolódik el, ami semmiben nem különbözik attól, amikor valaki izgatottan várja minden nap, hogy mikor jön a postás.

Az angol tesztet én is megcsináltam, 25 pontom lett,
de fõleg azért, mert nekem a tanuláshoz és nemsoká a munkához is hozzá fog tartozni, hogy az átlagnál többet vagyok képernyõ elõtt.

Na, és a valódi függõséget, ami tényleg szenvedélybetegségnek minõsül, világosabban kéne körülhatárolni, mint ahogy az a köztudatban fennáll manapság,
mert van aki tényleg kezelésre szorulna, és van aki pl. csak unatkozik vagy fantáziátlan,
és ha nem netezne, a TV elõtt ülne órákig, mégse szenvedélybeteg.

\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"

régen többnyire IRC-rõl tudtam meg telente, hogy esik a hó 😊

Munkához masszívan 8 órát töltök online... bah. A külvilágban is webkamerával szoktam körülnézni. 😛
grebber
Pff az tegye fel a kezét aki nem gépelõtt ült.
Jelenktkezem.Én tuti függö vagyok,de hidegen hagy inkább legyek gépfüggö mint pia vagy drogfüggö!

Next PC upgrade: 2022

"talán a laikus nagyobb veszélyben van, mint az õsguru."

Szerintem ez nagyon igaz, mert az õsguru egy idõ után megtanulja kontrollálni a gép elõtt töltött idõ mennyiségét.
Nekem pl. 8 éves korom óta van a gépem, és úgy alakultak a dolgok, hogy elég sokat töltök gépezéssel (most 19 vagyok), de pár éve már csak napi max. 2-3 órát, és vannak napok, hogy be sem kapcsolom a gépet. Sõt, néha már kedvem sincs bemenni olyan helyre, ahol több számítógép van, mint pl. suliban egyes termekben (persze én ettõl még nem vagyok õsguru, csak sokat-gépezõ😄)
De, hogy messzebb ne menjek, a családomon belül (szülõk-tesók) látom, hogy mióta van net, szinte rá vannak kattanva (fõleg anyám😄). Munka elõtt, munka után éjjel 1-2-ig megy nekik a netezés...

Szerintem a netfüggõk többsége csak hobbiból használja az internetet, nem munkaeszközként, és sokan csak a webet ismerik.
Ha nekem lenne egy ipari méretû nyomdám, ha lehetne mp3-lejátszón zenét letölteni, TV webezni és MSNezni, akkor nem gépeznék 😄

ha lenne az internetnel jobb szorakozas, akkor valoszinuleg kevesebbet neteznenek az emberek. ami mas szorakozasi modoknal problema: idohoz vannak kotve, dragak, az ember cselekveset nagyban befolyasoljak a kornyezeteben levok, tavol vannak es meg sok apro negativ tenyezo. mondjuk ha epitenenek minden varosba egy ejjel nappal uzemelo havi par ezer forintert hasznalhato szorakoztato centrumot, akkor az alternativaja lehetne a net-nek
Skoda120L
Az internet olyan mint az atomtechnológia.
Lehet az atomot olcsó és nem szennyezõ energiatermelésre(persze ha minden rendben van vele) használni, és lehet népirtásra használni, ugyanugy lehet a netet hasznos információszerzésre, tanulásra ingyenbeszélgetésre használni(pl. egyetemen mondta egy prof hogy mekkora segítség az, hogyha belekezdenek egy tudományos munkába 1 perc alatt utánanézhetnek milyen tanulmányok születtek a témában), e melett lehet a netet értelmetlen butító sõt káros dolgokra használni(pedofília, értelmetlen videók nézegetése órákon keresztül, meg csõbombakészítés)

Nincsenek már csodák... De vannak még Skodák...

Az ilyen cikkeket bírom az sg-n, mert az ilyenekre "komoly" hozzászólások érkeznek. Lehet röhögni, nagyon poén. 😄

"Függõ-e vagy?"
ÕÕ igen? , de nem zavar és már rég beépült az életembe is. Olyan helyre nem is megyek, ahol nincs internet. Minek ? Itt sokkal több információhoz tudok hozzájutni. 😛 Itt tanulok is, szóval egyébként sem tudnám mellõzni. Ha Ugandában élnék, akkor nem kéne..
A világ változik és a társadalmak is. Ezzel semmi gond sincs.

(most pl nem tudtam, hogy pontosan hol van Uganda, de 10 másodperc alatt kiderítettem, kiadta a magyar wiki..) firefox rulz

https://twitter.com/foodlfg

BCS pixel
hát ja, szemét tv függõ gecik <#hehe>

Vasárnap meg hétfõn megnéztem a Lost 3. évadját. Egész nap azt néztem de szerintem is függõ lettem nem csak más szerint 😄😄😄

Nothing Ever Changes

Narxis
Teljes teszt: 52pont

You are experiencing occasional or frequent problems because of the Internet. You should consider their full impact on your life.

😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Gerygrey
Ez a függõség erõteljesen relatív dolog. Ki határozza meg, hogy honnantól számít függõségnek a dolog?

Szerintem pl aki egy héten 10 óránál többet képes a TV (értsd: hagyományos TV adás, nem DVD) elõtt ülni, az már függõ.
32 petty...average on-line user...nem,én net függõ vagyok
csak nem kapok idegösszeomlást,ha az asszonnyal 'kell' töltenem az idõt,vagy a haverokkal el 'kell' mennem sörözni,vagy sportolni 'kell',stb.

amúgy a kaját,levegõt,stb felhozni, mint függõség,nem a legjobb példák<#ejnye1>
még jó hogy függesz tõlük,hisz szükséges a létfenntartáshoz<#confused>
28 pont. - You are an average on-line user. You may surf the Web a bit too long at times, but you have control over your usage.

Nem rossz...

Na megyek vissza a maratoni 72 WOW - raidbe. 😊
MrSpock
Végülis a net szerintem egy szükséges jó dolog a civilizált,és modernizált társadalomban.
Ha mondjuk Tahiti-n élnék..biztosan nemhiányozna,de itt azért európában más.A környezet meghatározó.
Sok évig nemvolt net,na meg mobil,sõt telefon sem,mégis elvolt az ember.Mostvan,és kihasználja ha már adott.
Na jó vannak azért akik idegesítõen soakt ülnek a gép elõtt,de ez az õ szuverén joga.Mindig jobb mintha kábítózna,vagy esetleg a társadalomra,élõlényekre kártékony hatást gyakorolna.
Speciel mikor nekem lett netem,új volt,és rengeteg info szabadult rám,majd megszoktam,és persze tudtam társalogni,új embereket megismerni(távoli).De azért a valós emberkéket sem felejtettem el.Mondjuk a neten is valósak,csak nemtudsz esetleg átugrani hozzájuk,szóval távolság legyõzésére nagyon optimális.Majd költözés miatt 6 év után nemvolt szinte fél évig.kezdtem hozzászokni,hogy nincs,illetve nem siettem el,hogy legyen ismét.De végülis ygõzött a net,mert van:-)Mert hiányoztak a megszokott dolgok,hogy gyorsan informálódni tudjak.És azért kapcsolattartásra is olcsóbb mint egy telefon.
A lényeg,hogy a valós életeddel összehangolva kell mûkodtetni ,akkor nemlesz semmi káros hatása.

Go Jeff Go!!!!

35, elég hülyék a kérdések... Én is kifejezetten a kajára gondoltam 😊.
És mi a helyzet az internetfüggõ buzikkal?<#vigyor2>

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

43 pont
Internetezésnek számítottam azt is ha játszok (nem a neten). Mert effektíve neten nem sok idõt töltök.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

10pont..heh.. Lentebb is gondolkozhattak volna a pontokkal.. Gép közelébe se kerülök sokszor ^^

XFIRE: honorshark MSN-em megtaláljátok az adatlapon. Köszönöm mindenkinek előre is..

Manapság divat mindenért a számitógépet és az internetet hibáztatni.

-terrorizmus? egyértelmüen az internet a hibás, mert a gaz terroristák két quakeparty között találják ki hogy mit robbantsanak fel. az iraki háború az biztos nem okozhatja hisz azt csak játékból csinálják és igazából nem is hal meg senkisem és a vér is csak müvér meg paradicsomlé, és a fogolykinzások is csak mese, mert valójában egy b kategóriás akciófilmet forgatnak, szóval biztos nem lehet oka a terrorizmusnak, de bezzeg az internet, fúj tiltsuk is be...

-esik a gdp? persze hogy az internet a hibás, a sok mocsok letöltö évente az usa gdp-jének a többszörösét lopja el csak az egyesült államokban... (legalábbis a ria szerint...), nem ne is mondjátok az iraki háború ennek nem lehet az oka, hisz azok ott csak játékbombák amiket egy szeretetszolgálat biztosit ingyenesen, és nem is háború és gyakorlatilag nem is kerül pénzbe és lásd feljebb

-ámokfutó lesz a gyerekbõl: ez is a mocskos internet hibája, mert erõszakos lesz a gyerek a quake-tõl aztán ölni támad kedve. tiltsuk is be. Nem, nem egyértelmüen kimutatható hogy az hogy fegyvert ugy lehet vásárolni mint máshol a cukrot a boltba azt biztos nem az oka. a szülõt meg abszolut nem terheli felelõség véletlenül sem, hisz õ minden nap 2 órát foglalkozik a gyerekkel, szépen elmagyarázza neki hogy azt ott csak mese és nem valóság, hogy tomi és jerry csak egy rajzfilm és akit a valóságban agyonvernek az nem kel fel többet, nem is tudom hogy képzelitek hogy a szülö csak ugy odab@ssza a 10 éves gyerekét a tévé vagy a számitógép elé hogy nesze vazze játszál addig se kell hallgatnom a jajgatásod....

-sokat internetezel, mert ott minden megtalálható, esetleg még az igazi hireket is hallhatod: vazze fúj mocskos függõ, rosszabb vagy mint a drogosok mit képzelsz magadról... ezért is az internet a hibás.... na takarodj vissza dolgozni és fizesd az adót de rögtön... (vagy bezárunk a diliházba)

és akkor még csak egy részét soroltam fel a dolgoknak

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

kuci06
47 pont, average on-line user :9
én amúgy kaja-függõ is vagyok, sõt, a levegõttõl sem tudok elszakadni 😞
jaj x(

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Mér baj az ha valaki függgõ? NA és monjduk ha valakinek net kell ahoz hogy dolgozzon? Az is beleszámít?

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Sztem nek kell ide 20 kérdés. Elég 1 is:
Mi teszel ha a 2 hét után sem tudják visszakötni a netedet?

A válaszokból sok minden kiderül..😄<#wow1><#wow1><#wow1>

www.vvh.hu Vagány Vértesi Hegyivadászok COD2 és COD4

schrank
jó kis szóvicc : "kockáztattad" <#hehe>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

BCS pixel
Amikor elõször rám zúdult a net széles sávon én is egy ideig félig meddig függõ lettem. Mert annyi érdekez, izgalmas és hasznos információ áradatot tartalmaz, hogy sokáig tartott végig menni azokon amelyek érdekeltek.

Rykov
Megcsináltam az angolt is, a 20 kérdésest.
41 pont lett: You are an average on-line user. You may surf the Web a bit too long at times, but you have control over your usage.
Nem vészes ez (még). XD Nemsoká kitalálják, hogy akinek internete van, már az függõ. <#nyes>

err... http://cryptozone.extra.hu

a link alatti teszt nekem 56 pont,
azt hiszem lehetett ez régen több is 😊
de sikerült normalizálni a helyzetet 😛

Narxis
Sajnos ez egy létezõ betegség, én azonban úgy gondolom, hogy nem azzal van a baj, hogy ha valaki sokat netezik hanem ha emiatt elhanyagolja a munkáját vagy az életét. Akkor ott már tényleg probléma van.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

6 igen <#nezze>

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Rykov
Az ötödik és az utolsó pont igen. Akkor most beteg vagyok? 😄 (pedig ez csak 2, nem 5 ^^)

err... http://cryptozone.extra.hu

Ez a természetes fejlõdés irányvonala. Végén vagy olyanok leszünk mint a Mátrix, vagy mint a Borg a derék Star Trekbõl. 😊

Régen kocsmába jártak az emberek meló után, most netre. Sõt ugye volt idõszak középkorban, hogyha nem mentél templomba akkor a király katonái megvertek.
Krinyo
mi ebbõl a tanulság? légy buzi

Krinyo
<#eljen>

Birom ezt a fajta hozzáállást. Ha sokat netezem függö vagyok meg beteg. Ha buzi vagyok akkor csak más vagyok mindenki fogadjon el, és még gyereket is örökbe fogadhatok. A világ és az értékrendje egyre kevésbé tetszik nekem.
Én a jó házipálinkánkat hiányoltam idén húsvétkor! Csak Tremulous-sal tolom, nekem ez minden idõk legjobb online játéka. Amúgy 1 igenem van a tesztre.

A youtube-ot meg nem tudom miért szídják, olyan mintha tv-znél.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

vttomi
jó az elsõ kép

← ElőzőOldal 2 / 2