89
  • tommygear
    #89
    ja :S carbonnak is ez van, segítsetek neki
  • GaboX
    #88
    Keress legálisan havi 250-2000 eurót!
    www.gaborvin.gemsziget.net
  • terika23
    #87
    Érdeklődni szeretnék, hogy valaki tud-e olyan infót, ami a DSM V. rendszerbe való bekerülését igazolja ennek a pszichés betegségnek? Illetve egyáltalán, mi történt tavaly március óta ebben az ügyben?
  • aDannyBoy
    #86
    dehogy is!!!
    a netezés jóóó, másképp nem tudsz minket olvasni :)

    viszont a betegesen sok netezés rossz
    ahogy a whisky is jó, meg a sör is, de alkoholistának lenni rossz
    határozottnak és kemény fellépésűnek is jó lenni, de agyon verni mindenkit aki belédköt az is rossz

    éérted?
  • sanyynn
    #85
    33 pistea "You are an average on-line user. You may surf the Web a bit too long at times, but you have control over your usage."

    Nem is igaz :D On-line rulez!! :D :D
  • lyzzard
    #84
    hááát, szerintetek az minek számít, hogyha neten kevesebbet vagyok (most is bnőmnél), de mobilra rendeltem egy mobilnetet előfizuhoz, és tulképpen azon netezek. mondjuk óránként 10 -15 percet. azóta talán ha napi 2 órát ülök PC-s net előtt
  • pero
    #83
    Hát ez tény hogy érdekes téma!
    Viszont azt nem értem hogy valamien szinten minden cikkben azt olvastam hogy rossz...,valahogy a cikkekben úgy állították be hogy maga a nettezés rossz!
    Nem tudom hogy miért, persze van rossz oldala is,és lehetsz függő is!Meg persze ott vannak a játékok, amit a cikk is leír,hogy sajna haltak meg benne,de az már tényleg függőség,pl ott a WoW,és tényleg Kínába elektró kezeléssel próbálták le szoktatni a srácot,mert egy nap kb 20órát játszott!(vannak ilyenek is sajna)
    Amúgy persze a net az be fog épülni lassan minden háztartásba, ahogy olvasom hogy egy évben dupla %-ban terjeszkedik!
  • Ghoosty
    #82
    Hát sajnálatos módon egyet kell hogy értsek veled. Én is falun lakom, tudom milyen az amikor szinte semmit nem lehet csinálni, főleg nem télen, meg szar időben. Azért szerencsére tavasszal, meg nyáron ki lehet mozdulni, még ha néha kényelmetlen is.

    Amúgy kezdetben ugyanez volt a TV-vel. Mindenki rettegett tőle, meg minden rossznak elmondták, de mostanra beépült teljesen a mindennapi életbe.
    Szerintem ugyanez lesz az internettel és az online játékokkal is.
  • vegicsek
    #81
    Tesztekkel nem foglalkozom hülyeségnek tartom őket.Lehet a netre menekülök a problémáim elől, már gondolkoztam ezen.16 évesen ha valami értelmeset akarok csinálni, vagy normális emberekkel beszélgetni, akkor minimum 40 percet kellene buszoznom, és időhöz lennék kötve.Nem egyszerűbb ránézni az sg-re, vagy benyomni az irc-t? A környezetemtől undorodom, a sok suttyótól aki itt lakik.IRC-n ismertem meg a gyereket, aki 2 házzal odébb lakik.Hol a francba találkozhattunk volna a büdös életben? Nincs semmi, ahova közösen eljárhatnánk, suliba nem találkozhattunk.Szét kellene nézni, hogy milyen lehetőségei is vannak egy átlagos embernek Magyarországon, aztán mindjárt világos, miért is vanak netfüggők.
  • Skeez
    #80
    Töltsél ki egy tesztet az Interneten, amiből megtudod, hogy Internet-függő vagy.
    Ejjj!
    Jók ezek a gumicsontok!
    Meg kéne néznünk, hogy a böngészők használati leírásában, nincs-e utalás arra, miszerint a rendszeres használat függőséget és nagyon csúnya egyéb tüneteket okoz6!
    Ha nincs, már hívjuk is Dr. Gonzo-t!
    És a készleteket is fel kell tölteni, mert kifogytunk.
  • bunny
    #79
    Én qrvajól elvoltam net nélkül, meg el is vagyok néha 1-2 hétig is. Persze örülök neki, ha van, de azért nem lövöm magam fejbe, ha nem jutok hozzá.
    Fejbe utána szoktam lőni magam, mire kitakarítom a sok rohadt spam-et a ládámból :D
  • googlekereso
    #78
    Ezer hála és köszönet gyalikukac, hogy leírtad ezt mert én is ilyenbe szenvedek csak nem váltom át a számokat hanem osztok, szorzok velük
    még egyszer kösz, hogy tudom nem csak én vagyok őrült :D
  • Baliquez
    #77
    Tipikus amerikai propaganda, bereklámozzák az internetet hogy jajdejó, használd, pávör, aztán bűntudatot keltenek benned mert jajdejó és használod mivel pávör. Évtizedekig reklámozták a cigarettát is, halivúdi sztárokkal, F1-el, mindennel, most meg démonizálják a dohányosokat. De sorolhatnám napestig, ugyanezt játszották a kokainnal is például, most meg boldogan használják Kolumbiát meg Bolíviát lőgyakorlatra mikor épp úri kedvük úgy hozza. Kövér, gyűlölködő, végletesen buta nácik = Amerikai Egyesült Államok, 2008.
  • Soundmaker
    #76
    Háát nem tudom.. én mint informatikus fél életemet töltöm a gép és az internet előtt... Mégis azt kell mondjam nem vagyok függő... Volt egy 4 évig tartó kapcsolatom ahol inkább a párom érdekelt mint a net.. persze szerves része lett a net az életünknek... myvip, msn, honfoglaló, filmnézés, zeneletöltés stb..

    Mégis többre értékeltünk egy kerti partyt vagy egy jó kirándulást mint az internet előtt eltöltött időt... Ez szerintem megint egy általánosítás hogy aki sokat van gép előtt az függő.. meg szorong, meg beteg... meg menekül a világ elől...

    Ez így nem igaz.. valaki szórakozásra használja, a barátaival való kapcsolatartásra a netet... Azokra igaz a cikk akik tényleg semmi mást nem látnak az életből csak a monitort...
  • Skeez
    #75
    Én nem olvastam el a cikket, mert amikor megláttam, hogy USA...
    Na, ott sok "érdekes" ember él.
    Csak annyit, hogy ha tényleg hivatalosan is betegség lesz, akkor odaát megint lehet jó kis dollármilliós pereket nyerni.
    "- Én nem tudtam, hogy függőséget okoz, mert a szolgáltató/munkáltató nem közölte velem, és azóta elromlott a szemem is, a macskám se szeret, nem eszem, nem alszom, nem áll fel, stb.!"
    Most akkor hol a fa, Főnök?
  • MeTaL
    #74
    " Ha elolvasok egy alkoholistákról szóló cikket akkor alkoholista vagyok? "
    Hát igen, erre nagyon oda kell figyelni.. :)
  • bakvarnyu
    #73
    én is függő vagyok sajna :(
  • aDannyBoy
    #72
    kis érdelkődés felkeltés :)
  • REC293
    #71
    Nekem 67 pont
    De én egyáltalán nem töltök sok időt a gép előtt
    Tehát nem lehetek függő
  • Ghoosty
    #70
    "Ha ezt olvasod, te is függő vagy."

    Ezzel mire célóztál?

    A cikket?
    Ha elolvasok egy alkoholistákról szóló cikket akkor alkoholista vagyok?
    A kommentedet?
    Ha ma néztem meg elöször a cikket és a kommenteket, akkor mi van?


  • kev
    #69
    Minden tevékenység amit az ember mértéktelenül művel, függőséget okozhat.
    Ennyire egyszerü. A net is drog. Ha ezt olvasod, te is függő vagy.
  • Ghoosty
    #68
    "A legutóbbi KSH időmérleg (1999) eredményei szerint Magyarországon egy ember átlagosan napi 170 percet tölt TV nézéssel"
    Állítom, hogy az internetezők 90%-a ennek töredékét nézi a TV-t. Helyette internetezik. Tehát napi majdnem 3 órát. Az heti 21 óra.
    Akkor gyakorlatilag mindenki TV függő?

    Megnéztem ezt az angol tesztet és elég szemét. Nincs olyan opció, hogy soha, ellenben van mindig. Pl Még soha nem szenvedett hátrányt a tanulmányaim, a net miatt. Soha nem ordítoztam gép előtt. Volt még egy pár ilyen kérdés.
    A legjobb esetben is ez lehetőség:
    "You may surf the Web a bit too long at times, but you have control over your usage."
    Bármit csinálsz, kicsit sok időt töltesz netezéssel.
    Szerintem ezt a tesztet valami internet ellenes aktivista készítette. Ez pl tökéletes statisztika hamisításra. A összegyüjtik az adatokat, akkor kiderül, hogy az emberek nagy része túl sok időt tölt internetezéssel.

    Amúgy 26 pontom lett, pedig a szabadidőm nagyrészét a gép előtt töltöm, de csak annyit amennyi van rá, többet soha.

  • mflex #67
    80!
    Szóval az életem jelentős problémáit az internet okozza? Értékeljem ki? lol
    El is utazom Amcsiba kezeltetni magam,az már más kérdés, hogy a munkám nagy részéhez folyamatos net kapcsolat kell és nem játszom,mert abból már kinőttem,viszont a fórumaimat és a weblapomat sem hanyagolhatom el.
    Faxság az egész!Problémáim nincsenek! Ez miatt nem ment tönkre a sem a családom sem baráti köröm, se semmi,bár lehet úgy lesz, ha ők mondják.Az amerikaiak mindent tudnak,de legfőképpen az eszüket játszani.:DD
  • szvini
    #66
    ennek semmi köze a skizofréniához :D

    De amugy meg, mi itt az SG-n mind függőek vagyunk, tegyük a szívünkr e akezünket és valjuk be, betegel vagyunk, az már egy pozitív lépés ha bevaljuk és tudjuk
  • Dynamic
    #65
    Na persze.Inkább legyél internetfüggő, mint alkoholista, inkább legyél alkoholista, mint kábszeres, inkább legyél kábszeres, mint sorozatgyilkos. Semmi értelme ezeknek a viszonyítgatásoknak.Csak arra, jó hogy nyugtasd magad, hogy nem is olyan rossz vagy káros, amit csinálsz.
  • FoodLFG
    #64
    Szerintem mindkettő egyszerre
  • geristar
    #63
    És ha függő vagyok akkor mi van? Nem gyilkolom az iskolatársaim, nem robbantok, semmi hülyeséget nem csinálok mégis minden fps/tps játékot kipróbálok. Csak a hülye amerikai gyerek unalmában nem tud mit csinálni és meg bolondul. Azért csinálja a sok hülyeséget, és ezek miatt ítélik el az egész játékos társadalmat. Én úgy vagyok vele, hogy inkább számítógépezzek, mint a kocsmapultot támasszam órákon át és azt számolgassam kifut-e az apró még 1 felest. Ha választani kell, hogy büdös alkoholista, vagy hülye gamer legyek, akkor inkább hülye leszek!! És nem fogom magam kezeltetni!
    Mindenkinek megvan a saját joga ahhoz, hogy azt csinálja amit szeret és nem hinném, hogy ezért kezeltetnie kéne magát!
  • mama2
    #62
    "Az online világba menekülsz-e a problémáid elől?" Igen. Ez vall rám a többi nem. Jó talán még az is hogy orán nem tudok oda figyelni, mert azt várom hogy mikor mehetek a géphez. Lehet hogy én függő vagyok, ede ez csak azért van, mert nekem a gép az életem. Mert ugye szívbeteg vagyok és én nem tudok úgy kimozdulni hogy most:bicikli,foci meg ilyenek. Most ha az Egyesült Államokba élnék, akkor engem is elküldenének orvoshoz? Amúgy Husvétkor nagyon nem voltam itt, tévét néztem:D. Na de mondjuk a másod unokatesóm(lány):kijön ide 2 perc mulva: iwiw. Akkor haverom:Silroad online este 10:30-ig. Másik haverom: GTA San Andreas egyfolytába. ők Függök, de én nem azért vagyok függő, mert most önszántamból, hanem mert én mást nem tudok csinálni. Anyukám huga: éjfélkor haza jön munkából, ül oda a géphez, és Silkroad Online-zik, reggel 6 óráig, amikor is megint megy dolgozni. De ők se annyira függök(függök, de nem annyira), hogy -mint az első képen- vigye magával a gépet. Én kifejtettem véleményem.
  • rastaman
    #61
    73 pont rulz!!! kicsit se vagyok függő
  • RecoPhile
    #60
    42
    You are an average on-line user. You may surf the Web a bit too long at times, but you have control over your usage.

    Egy pár kérdésben mondjuk nállam pont ellenkező: ilyen pl. 20 :D
    Plusz egy pár kérdést nem is értettem :D

    Én személyem szerint küllön "tervezem" a magán életemet (érsd munka, suli haverok) meg az interneten töltöt időmet és mind2 re jutt elég időm. :)

    Ha túl sok ember utálja amerkiát az már amerkia ellenes-függőség?
  • rigidus
    #59
    > Ráadásul az Egyesült Államokban hamarosan hivatalosan is "elmezavarrá" nyilváníthatják az internetfüggőséget.

    A mertektelenen penzhajhaszast es TV fuggoseget mikor nyilvanitjak ki "elmezavarra"?
  • who am I 7
    #58
    Érdekes...Én qva sok mindent csinálok a gépen, és amiket alkotok rengeteg embernek tetszik :) a másik meg, hogy sok emberrel beszélek msn-en és tökéletesen lehet tartani a kapcsolatot...Egyik rohadt nagy előnye, hogy közvetlen tudsz "érintkezni" a hasonló emberekkel a világ különböző pontjain, rengeteg de rengeteg információ zúdul rád, a különböző kultúráktól kezdve a viselkedésig minden...REngeteg mindent megtudhatasz fórumokon stb.Kérdem én, ki a fas*omnak rossz ez?Több emberrel tudsz kapcsolatot tartani, kultúrákat ismersz meg, barátságok köttetnek stb stb. Esetleg azoknak árthat ez, akik nem tudják mi az a mérték, és a kapcsolatuk rovására megy a dolog...vagy a munkájukat veszítik el emiatt...Nem tom, én a bnőmmel és a munkámmal is össze tudom hangolni ezt az egész mizériát tökéletesen már pár éve...Na mind1, arra fogékony embereknél ez jócskán nőveli az intelligencia szintet/"látókört" szerintem, és a rég megboldogult kocsmát össze sem lehet hasonlítani a nettel (előbb láttam példa ként, hogy kocsma..).Aki meg csak játszik egész nap?Hm....Talán egyszer fel nől, nem bolondnak, vagy fogyatékosnak kell titulálni rögtön, hanem segíteni neki.
  • aDannyBoy
    #57
    azon nem gondolkodtál, hogy a kettő között milyen ok okozati összefüggés van? :)
    azért netezel mert nem ugrik rád, vagy azért nem ugrik rád, mert netezel? :)
  • mflex #56
    lehet ő is az?

  • Librarian
    #55
    Én MSN függő vagyok, van pár komoly barátom, akikkel esténként órákat beszélgetünk, DE ezekkel a való életben is éppolyan jól elvagyok, sok közös programunk van. Internet és játékfüggő vagyok addig, amíg nem találok közös progit valami kedves ismerőssel... :-)p
    Szóval komolyabb emberfüggő vagyok, mint netfüggő. Ami fura, mert utálom az embereket. He? Ja, asszem skizofréniám is van. De ő nem netfüggő. Csak én...
    :)))))))))
  • Daryl Hall
    #54
    Ha valóban igaz, amit mondasz akkor kényszerbeteg vagy. Ezzel másoknak nem ártasz, csak is saját magadnak, jobban mondva az idegrendszerednek. De nem vagyok orvos, nem akarok okoskodni, csak leírtam a saját tapasztalataimat. :)
    A cikkel kapcsolatban, gratula a cikkírónak, jó témával foglakozik. Sajnos vagy nem sajnos, az internet függőség súlyos betegség. Szerintem elsősorban, a magányos emberek vannak kitéve nagyobb veszélynek. De valahol természetes is, ez a függőség. Társadalmilag elfogadott.
    Én személy szerint:
    • Bele tudsz feledkezni teljesen az internetezésbe? Igen
    • Egyre több időt kell eltöltened ahhoz a neten, hogy elégedett legyél? Igen
    • Többször próbáltad már sikertelenül kontrollálni a netezésre fordított időt, visszavenni kicsit vagy teljesen abbahagyni? Nem
    • Nyugtalan, szeszélyes, depressziós, ingerlékeny vagy, mikor megpróbálsz kevesebbet netezni? Nem
    • Több időt töltesz online, mint amennyit eredetileg terveztél? Igen
    • Veszélyeztetted, vagy kockáztattad már valamilyen kapcsolatodat, munkádat, tanulmányaidat, karrieredet az internet/online játék miatt? Igen
    • Hazudtál már családtagjaidnak, kezelőorvosnak vagy bárkinek, hogy elrejtsd a netes léted kiterjedtségét? Nem
    • Az online világba menekülsz-e a problémáid elől? Részben
  • DjDano
    #53

    Miért szerinted az a követendő út, hogy szervezetten agyonverik őket? Mint a melegfelvonulás után a fasiszta csőcselék? Egybként a buziság NEM BETEGSÉG. Azt egy génhiba okozza és veleszületett. Esetleg olyan lehetséges, hogy csak később jön rá az illető. Tehát aki a buzikat elítéli az olyan mint ha egy fogyatékost ítélne el!

    Én is sokat netezek, napi 7-8 órát, de akármikor kibírom napokig net nélkül, tehát nem vagyok függő...
  • Frosty01
    #52
    bevallom: sg függő vagyok
  • TothLaci
    #51
    Tulajdonképpen én azért vagyok netfüggő, mert itthon nem tudok mást csinálni. Ha rámugrana egy csaj, aki tetszik, és tényleg őt akarom, az biztos, hogy kevesebbet neteznék. Ha Floridába, vagy Hawaiira kijutnék jó szállóba/saját házba ingyenesen, feltétele pedig az lenne, hogy soha többet ne netezzek, képes lennék lemondani a netről. Bár, a zenehallgatásról már nem annyira, szóval ha más nem, FM rádió/CD mindig menne... DE NETRŐL JOBB ÉLET REMÉNYÉBEN KÉPES VAGYOK LEMONDANI.
  • TothLaci
    #50
    ...hányszor nézte az SG-t. :)