Szerves molekulát észleltek egy exobolygónál

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ziipp
"Az éjszakás mûszaknak még nem kezdõdött el a munkaidõ..." Ez otló. Bár lehet hogy Húsvét napján csajokat kéne hajkurászni, és nem a PC elõtt ülni. 😊

"Szerencsére mi nem csak nézünk kifelé a fejünkbõl, mint a hangyák... Nem tudom, érted-e a célzást."
Én ez úgy értettem (😄), hogy értelmes hangyákról van szó, fejlett technológiával, nyuszitokos iPoddal. 😊 Lehet, hogy akkor se tudnák megérteni, hogy a Föld nem végtelen, mert hamarabb elpusztul a boj, minthogy kifejlõdjön a megfelelõ technológia -> leszabályozódnak a természet által, amikor a saját határukat feszegetik. Vagy csak egyszerûen megbolondulnának, amikor rájönnek hogy a Föld még korántsem a teljes felfedezhetõ univerzum, csak egy kis bolygónál tartanak... Nagyjából az embereknél is lehet szerintem, csak más méretekben. Az egyik The Simpsons epizód kezdõdik egy ilyen bevágással, ami folyamatosan zoomol kifelé a Földrõl, majd a Nap-rendszerbõl, Tejút-rendszerbõl, és így tovább, míg a végén kiderül, hogy az egész, csak egy újabb, nagyobb Homér sejtjeinek a része. 😄

Az éjszakás mûszaknak még nem kezdõdött el a munkaidõ...
Valaki mondja már meg, mikor juthatunk el, és hogyan egy szomszédos naprendszerbe. Szerintem addig nem lesz állandó állomás egy másik égitesten, amíg ki nem derül hogy valami állati jó dolgot lehet kitermelni onnét (légkörbõl, felszínbõl). Úgy, hogy meg is érje visszahozni a földre. Vagy legalább a súlytalanság elõnyeit kihasználva, egy kisebb gyárat a föld köré. <#rinya> Ez lenne a lényeg és az ok is, vagy nem? <#vigyor3>

Rasszista...imádom ezeket a jelzõket, bárki kapja. Szerintem baromság zsidózni, de rasszistázni, fasisztázni is. Ugye ha azt sem tudjuk, a fogalmak igazából mit jelentenek. Fõleg mióta egy jól ismert, szelíd, kedves embercsoporrtól azt hallottam egyes rockegyüttesekre hogy "ez is köcsög rasszista zene". Lásd TCS. <#falbav> Az volt a bajuk, hogy nem CSAK kizárólag Nótár Mary, és társai szólhatnak 24h-ban. Ennyit a "rasszista" és egyéb MONDVACSINÁLT jelzõkrõl. Csak hogy a témánál maradjunk! <#banplz><#kuss>

Nosza, rajta.

Na, mi van, legények, elhallgattunk?

Kara kánként folytatom tanításom.

Béláim az Úrban!

Elkezdtem olvasni megint John D. Barrow könyvét: A világegyetem születése. (Kulturtrade, de sajnos csak 1994-es (c) van rajt').

Úgyhogy, gatyát felkötni, mert megfoglak locsolni titeket pár idézettel! <#nyes>

"Ha valaki tényleg leírná amit akarsz, mi lenne a kifogás?" - akkor semmi. Ezért várom, hogy valaki leírja.
Egyébként pedig válaszoltam a GPS-es dologra. Az már a te bajod, hogy nem fogadod el. Én sem fogadom el a te mesédet.
na ez már látod elgondolkodtató !

Ki nem szarja le a Visztát?

azért nem vagyok ismert és elismert mert még megvagy a fitymám.

az univerzum pedig számomra pontosan addig végtelen, amíg egy okostojás meg nem mutatja nekem a végét.

Õszinte leszek, amikor ide beírok, legalább annyira a szórakozás kedvéért teszem, mint az igazság kedvéért <#vigyor2>

Nem tudományos konferencián vagyunk, oda minket nem hívnának meg <#nevetes1>

Egyébként araknopisti barátunk elég rasszista, jó nagy szája van, de pont úgy viselkedik, mint azok, akikre fröcsögni szokott <#hehe>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

" És hagyd abba ezt az askenázi sunnyogást " <#eljen><#hehe>
Kezdtek hasonlítani egy kabaré jelenetre..

" szerintem rajtam kívül ezt még kb. két ember értette meg a világon : Albert Einstein és Stephen Hawking.. igyekezettek értelmezni amit leírtam ! "

Önbizalmad, az van!

Igenis, apu.

arrakistor, willcox: nem vagytok tisztességes vitapartnerek. Nem tudtok egy egyenes magyar kérdésre, egyenes magyar választ adni?

arrakistor: megkérdeztem, hogy keletkeztek azok a fehér lyukak, elkezdtél mellébeszélni. Nem azt kérdeztem, hogy mi történik ha már ott vannak, hanem hogy kerültek oda? És hagyd abba ezt az askenázi sunnyogást arról hogy minden elmélet lehetséges. Az lehetséges, ami bizonyított. Van fekete és van fehér, szürke nincs (a bizonyítás nem gif animációkból áll).

willcox: minden GPS-sel kapcsolatos kifogásodra válaszoltam, elsunnyogtad, semmi reakció, csak mellébeszélés. Te is mint egy rossz porszívóügynök, ha valaki szól, hogy nem is mûködik, gyorsan témát váltasz, és máris hajszárítóval házalsz. Ha jön valaki, aki ért a hajszárítókhoz, jössz a babgulyással. Ha valaki tényleg leírná amit akarsz, mi lenne a kifogás? Hogy a rétesre nem jó az elmélet?

És mindkét jómadár: ha már ekkora mellénnyel kijelentettétek, hogy nem igaz egy elmélet, akkor illene legalább ismerni. Hogyan akarjátok érvekkel cáfolni, ha nem tudjátok mirõl beszéltek?

Az SG vett fel titeket udvari bolondnak? Az a munkátok hogy hozzászólásokat generáljatok, meg látogatottságot növeljetek? Ebben profik vagytok, de egyébként semmi hasznotok.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Szerencsére mi nem csak nézünk kifelé a fejünkbõl, mint a hangyák... Nem tudom, érted-e a célzást.

Itt csak te beszélsz egyfolytában félre holmi babgulyásokról, és üres frázisokat is te durrogtatsz (mint pl. az imént), és éppen te bújsz ki ezekkel a hozzád intézett értelmes kérdésekre való válaszadás alól. Minõsíteni is te minõsítesz másokat egyfolytában, bezzeg ha te kapsz egy minõsítést, máros oda és vissza vagy.

Ki mondta, hogy nem volt semmi? 😉 A mi 4 dimenziós téridõnk nem volt... Ez a koordináta-rendszer a saját anyagával, stb.

ziipp
Most minden szemétkedés nélkül: akkor miért nem vagy világszerte ismert, mint a modern fizika úttörõje? 😄

Más: van egy elméleted rendben, (ami nekem személy szerint tetszik) de te _biztos_ te sem lehetsz benne, bizonyítani nem tudod, csak az általad leszûrt infók alapján erre jutottál. Csak sajnos a világ nem mindig olyan, mint amilyennek képzeljük, mert akkor én már rég energia-nyalábként pattognék a galaxisok között. 😄 Az egyszer biztos, hogy alátámasztva sosem lesz az elméleted, mert nem lehet bizonyítani semmirõl, hogy végtelen, mert egy olyan szakaszon, amit nem láthatunk be, bármikor végeszakadhat. Pl. lehet, hogy egy hangyának a Föld végtelen, mert egész életében ha csak egy irányba menne folyamatosan, akkor sem látná a végét. Lehet hogy embereknek az univerzum ugyanez? És giga-lények kosárlabdáznak világunkkal két bérház között? 😛

Hülyeség? Inkább mondd azt, hogy fingod sincs róla, és az üres frázisokon meg a mellébeszélésen kívül mást nem tudsz. Most igazán megvillanthatnád azt, ami egyébként neked nincs, csak a halandzsa.
Ne azzal bújjál ki ez alól, hogy megint elkezdesz ócsárolni, meg minõsítgetni. Persze tõled más nem várható, csak ilyesmi.
ziipp
De miért lett valami, ha elõtte nem volt semmi? Az õsrobbanás elõtti semmi is véges volt? Mert ha véges volt, az azt jelenti, hogy voltak határai, tehát mégis csak volt valami. :o)

Csak egy mellék megjegyzés: sokkal normálisabb vita lehetne, ha nem hangzanának el véletlenszerûen a "nagyokos", "áltudomány" stb. szavak. 😄

néhány nagy bummnyival odébb erre azt válaszoltam, hogy :

safhsjdkfhsdkjfgsjg és a hasamap paskolva röhögetem eggyet miközben egy szürke idegen lány fejbevágott egy palacsintasütõvel.. ennek is pont ekkora volt a valószínûsége.

pontosan ugyanakkora esélye van mindennek, mint bárminek bekövetkeznie.

a végtelen univerzumban bármilyen nagy hülyeség is történik annak törvényszerûen be kell következnie, még ha az a borzalmas nagy és valószínûtlen hülyeség, nem más mint maga a babgulyásteória elmagyarázása az SG.HU fórumon.

az én elméletem erre is magyarázatot ad :

a végtelen univerzumban minden elmélet: helyes.

Érteni értjük, csak éppen semmi alapja sincs, és a tudományos megfigyelések sem támasztják alá. Ez nem zavar téged egy icipicit? Ja, amit nem tudunk, az nem fáj..

Kb. fordítottan arányos a te "elméleted", és a modern tudományos elméletek valóságosságának valószínûsége. 😊

Hihi, hát ti jól egymásra találtatok. 😛

Ahelyett, hogy ilyen hülyeségekkel jössz, inkább válaszolj a kérdésekre.

a nõ azon pontok halmaza a térben , amely felállít egy egyenest.

a tériídõ azon részén ahol én állok, úgy görbül a téridõ , hogy megértem az univerzum mûködését, bármely máshol elhelyezkedõ test képtelen erre, mert ott már máshogyan hajlik a téridõ.

az ókori görög bölcsek is megértették miért pont ti ne értenétek ezt meg ??

a lassú fehér lyukak mégegyszer írom... nincs olyan hogy lassú, meg gyors, mert nincsen az idõnek legkissebb vagy legnagyobb mértékegysége, ezért sebességeltérést sem logikus összehasonlítani.helyette két fogalmat kell megérteni: a (látszólag) lassút és a gyorsabbat, a kettõ közti különbséget nem logikus számokkal hasonlítgatni.a lassú fehér lyuk valójában egy fekete lyuk . a cselekménysorozatok résztvevõi NEM TUDJÁK érzékelni, hogy milyen irányban zajlik le az idejük. ha megfordítjuk a csillagok növekedésének folyamatát akkor egy folyamatosan zsugorodó fekete lyukat fogunk látni belõle és fordítva: ha megviszgálunk egy fekete lyukat akkor egy folyamatosan növekedõ fehér csillagot fogunk látni belõle. ha kellõ intenzitással növekedik, akkor nem tud kihûlni és kérgesedni, és a tömegének kellõ intenzitása meghajlítja önmaga körül a téridõt úgy, hogy a közvetlen közelébe esõ anyag vele együtt fog a téridõ mentén haladni, akár pozitív , akár negatív irányban.

szerintem rajtam kívül ezt még kb. két ember értette meg a világon : Albert Einstein és Stephen Hawking.. igyekezettek értelmezni amit leírtam !

biztosnak nem biztos semmi sem , a fekete lyukak sem , meg a táguló univerzum, csak NAGYON VALÓSZÍNÛ. ezért az általam leírt univerzum modell sem biztos, csak NAGYON VALÓSZÍNÛ.

ja bocs erre akartam válaszolni:

hát kedves olvasók (és írók), az általam leírt és kõkeményen észérvekkel bizonyított univerzum-elmélet mellett még mindig willcox rövidke ellenvetése állja meg a helyét a legjobban, mint másodlagos alternatíva.

hát kedves olvasók (és írók), az általam leírt és kõkeményen észérvekkel bizonyított univerzum-elmélet mellett még mindig willcox rövidke ellenvetése állja meg a helyét a legjobban, mint másodlagos alternatíva.

Leírná valamelyik (magát nagyon okosnak képzelõ) emberke a babgulyás elkészítésének a folyamatát kvantumfizikai egyenletekkel? Ha akarja, akkor a relativitáselméletet is becsempészheti. Ha nem megy, akkor meríthet erõt az õsrobbanásból, fekete lyukakból, sötét energiából és sötét anyagból is. Jöhetnek nanocsövek is. Sugárhajtómû laboratóriumban exobolygókat kutató emberek elõnyben 😊
Hogy ezt miért kérem? Azért, mert most itt a nagy lehetõség arra, hogy a hadoválók bizonyítsanak. Jöhetnek természetesen angol nyelvû idézetek is. Egy babgulyást bármelyik háziasszony röhögve elkészít mindenféle komolyabb "modern" fizikai tudás nélkül is. De akik bizonygatják a "modern" fizika létjogosultságát, és a legapróbb részletekrõl is felsõbbrendû tudást képzelnek be maguknak, azoknak most itt a bizonyítás lehetõsége. Tehát kérném az egyenleteket, és hogy mindenki értse, megfelelõ kommentekkel lássa el az illetõ.
Ha ez mégsem sikerülne, addig viszont kérném a nagy arcúakat, hogy ne beszéljenek olyasmirõl tényként, amik csak feltételezések szintjén vannak.
A szingularitásra még nincs semmilyen elmélet.

"Pontosítanék: mivel az ösrobbanás az idö kezdete, ezért nincs olyan, hogy ösrobbanás elött. Arról meg vitázni, hogy egy nem létezö idöpontban vol-e tér, elég értelmetlen."

-Látom, te velem ellentétben szakértõje vagy a témának. Megpróbálnád elmagyarázni nekem azt, hogy hogyan tudod élesen elhatárolni azt a pillanatot, amikor MÉG nem volt és amikor MÁR volt õsrobbanás?

Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube

Na de én éppen azt mondom, hogy Einstein kilépett belõle... Egyesek meg a képzelõerejükkel sem képesek erre.

Hasznosabb lenne, ha tisztában lennél a használt fogalmak jelentésével.

Talán azért van, mert a kvantummechanika beleviszi a véletleneket, miáltal itt-ott sérül a (legalábbis geometriai, de talán egyéb tekintetben is) szimmetria.

valamit
Na kb. ezt vártam. 😄

Ha azt mondjuk, hogy Einstein elõtt volt a klasszikus fizika, onnantól a relativisztikus, akkor Einstein a klasszikus fizika korlátaiból a képzeletével lépett át a relataivisztikusba. Tehát Einstein munkássága (de legalábbis annak legismertebb része) elég jól megmutatja, hogy mit ér a képzelet a klasszikus fizika korlátai között és ha megnézed, nem is keveset. 😉

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Megtörtént, köszönöm. De nem lettem túl elégedett tõle.

Azért értetted félre, mert a teljes és részben ismeretlen fizikát állítottam szembe a mai klasszikussal. Klasszikusnak neveztem minden mai ismeretet.

Különben Einstein a statikus, végtelen, örökkévaló világegyetemben hitt, akárcsak Fred Hoyle, aki 2001-ben úgy halt meg, hogy soha nem fogadta el az õsrobbanást. Mely õsrobbanás-elméletet amúgy az 1920-as években Einstein kortársa Lemaitre, egy KATOLIKUS PAP (!) találta ki, és 1965-ben, a kozmikus háttérsugárzás felfedezésével bizonyítottnak fogadtak el. (Ezért Penzias és Wilson megkapták a Nobel-díjat).
Na, megnéztem az alább belinkelt filmet, és felmondtam a leckét. :-)

Nekem is van amúgy bajom az õsrobbanással. Ha kezdetben minden egy pontba sûrûsödött, akkor nem volt kiterjedése. Ha ez így volt, akkor perdülete sem lehetett, mert a pont nem tud forogni.

A kezdeti hõnek nyoma a kozmikus háttérsugárzás. Ez rendben van.

De emellett azt látjuk, hogy a világegyetemben nem csak tágulás van, hanem csomósodás is, amelyet meg lehet magyarázni a helyileg uralkodóvá váló gravitációval, de kis bajom ezzel is van, mert a szétfröccsenõ atomok mitõl kezdenének csomósodni?

A másik: a világegyetemben mindenütt jelen lévõ örvénylés, forgó mozgás.
A négy alapvetõ erõ: a gravitáció, elektromágneses, erõs/gyenge magerõ asszimetriájáról lenne itt szó? De akkor is, hogy lesz egy tök szimmetrikus pontból (a pont már csak ilyen lehet), ill. az abban rejlõ szupererõbõl asszimmetria?

Esetleg olvasd el az idõközben született hsz-keket is.

Vajon mit érthettem ezen félre:
"Nagyjából leír mindent, amire szükségünk van a földön."

A helyi gravitáció önmagában nem befolyásolja az órák járását?