Nyílt konzolon dolgozik az Acer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Narumon olvastál William Gibbson könyveket? Na ott a gépek konzolszerûek, de fejleszthetõk. A cyberpunk világokban lévõ gépek a kettõ között helyezkednek el.
De ezt te sem gondolod ugye komolyan? Mármint hogy minden gépen ugyanúgy fut.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ez amirõl beszélsz ez egy PC. Szóval akkor vegyél egy pct.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Szerintem ->az os vezérli a gép részegységeit, directx a vidkarik, stb egységes vezérlésére való amiket egy game használ. Ha itt gondok vannak akkor valami nagyon el van rontva. És lehet itt a sok hardware-t belemagyarázni, de akkor az os, vagy directx, vagy a gyártók csinálnak nem kompatibilis dolgot.
Nem csoda, hogy ilyen felületes tudással nem érted a játékfejlesztés és a hw-kihasználás mélyebb kérdéseit. ;)
Pontosan nem találtam meg a nevét, de azt már megtaláltam hogy hozd elõ:d van azon is mint minden gépre kell hogy tudd használni a hardvare-t az os feladata ezek vezérlése, és a felhasználó parancsainak továbbítása feléjük.
Arhitectúra kezelése? az nem az OS feladata? ha meg van írva jól akkor a játék csak megadja az OS-nek mit csináljon és az végrehajtja. Nem értem még mindíg.
En lassan 20 eve konzolozom de a szo ismert ertelmeben nem vagyok hc gamer mert valogatos vagyok es inkabb varok honapokat egy jatekra amit akkor teljesen kivesezek. ES vajon az a jatekos aki mondjuk egy sims-el vagy egy picrossal kepes eveket jatszani az nem hc gamer? Ezek a jatekok tipikusan az ugymond casual reteget celozzak. Mi az hogy hc gamer? Megvaltoztak a jatekos szokasok es igenyek. Raadasul a konzolok hazajaban akkor szarnak arra, hogy ki a HC gamer arc mert ott annyira erdektelen a box hogy az mar szinte szurrealis. Pedig ha valakit akkor a japanokat biztos lehet hc gamernek nevezni.
Elég sokba került neki, de jelenleg még tényleg az X360 az a konzol, amit egy HC gámernek ajánlani lehet. Ha más szempontok is felmerülnek, akkor már más jön inkább szóba, de jelenleg ez a helyzet, ami persze a népszerûbb PS3 exkluzívok kiadásával valszeg megváltozik.
Carmak következõ engine-je és a rá kijövõ játék konzolra is megjelenik, és lehet, hogy elsõdleges platformnak is valamelyik konzolt tekíntik. Nagyon sokan vesznek mostanában laptopot. Pont azért mert amire egy számítógépet játékon kívül használni lehet, arra tökéletesen megfelel.
Pár hete volt, hogy az M$ meg nagygyártók összeálltak a PC-s játékpiac védelmében, szal igen csak van valami a levegõben. Valami zajlik, a kérdés hogy ez a trend csak idõszakos, vagy tényleg hosszabbtávú.
Pár év múlva egy konzolban levõ hardver már nem lesz képes felvenni a versenyt nyers erõben a PC-vel, szal a dolog megfordulhat. Bár pl a Wii sikere azt mutatja, hogy az átlag-játékost technológiailag egy elõzõ generációs szinten levõ géppel is kilehet elégíteni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Másik nagy elõny hogy pl fileplanet, és más oldalakon már a béta teszteknél látod a játékot, és eldöntheted hogy tetszik, vagy hanyagolható kategória. Én lehet hogy vennék konzolt ha fejleszthetõ lenne, és linux, win is futna rajta. Egyébként vegye meg aki csak játékra használ egy gépet.
Akkor lehet hogy szopni fog az acer szintén ha nem pc-hez hasonlót épít ki hanem magától akar valami újat kifejleszteni.
A M$ szegmentálni akarja a piacot, és a konzol piacot magát visszafogni, irányítani, hogy a PC-t ne veszélyeztesse, hiszen nem a konzolból, hanem a PC-bõl van pénze.
Másrészt az X-box neve eredetileg DirectX-Box volt.
Aztán ugye az XNA programozói felület elég jó átjárhatóságot biztosít a PC és a Box között. Szal ha nem is egy lecsupaszított PC, de azért a konzolok közül ez áll a legközelebb a PC-khez. De mint írtam a M$-nek is érdeke, hogy olyan közel azért ne álljon.
Az Acernak ilyen aggályai nincsenek, szal szerintem csinál egy buta PC-t és kész. Csak ugye ezzel is elõsegítheti a PC játékipar gyengülését.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Futhatna, de nem fut, mert az egész Xbox360 erpõsen zárt, még a fejlesztõk sem érhetnek el mindent alacsony, hw-közeli szinten. Okokat lásd pl. elõzõben.
"de ps3 cell nem hinném hogy ennyire egyszerûen lehetne rárakni ezeket a rendszereket."
De igen, mivel Cellben van egy PowerPC mag is, és a Sony enged is hozzáférést a Cell nagy részéhez. Szóval jóval nyitottabb, mint az Xbox360. Persze csak annyira, hogy ezzel nem könnyítsék meg túlzottan a crackerek dolgát. (Nincs is még feltörve a PS3.)
Szóval az Acer terve igen átgondolatlannak tûnik...
Így is felfoghatjuk, de nem mellékes, hogy sok játékkészítõ nem állt volna neki a fejlesztésenek máskülönben.
"Manapság olyan konzol lenne a nyerõ szerintem ami full pc-vel kompatibilis, és akár azon futtatható más OS is."
Szerinted talán, de nem a játékkészítõk (és így a konzolgyártók) szerint...
Nagyon elfelejted, hogy a konzolbizniszben a lényeg a játékeladásokból való profitálás, amit a másolás lehetõ legjobb leszorításával érnek el. A PC-s játékpiacot a másokás könnyûsége és elterjedtsége teszi tönkre.
Na szal akkor mi is az a "PC-szerû"? Az intel által sikerre vitt architektúra? Vagy mi?
Eh, hagyjuk, értelmetlen vita...
Negyedakkora pályafutása nemlesz konzoltéren mint a SEGA-nak volt....Fostömlõcég...
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
vidkari ATI.
a vidkarit nem tom de az IBM procin fut 100% a linux, win, solaris, AIX. de ps3 cell nem hinném hogy ennyire egyszerûen lehetne rárakni ezeket a rendszereket.
A függõ kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy elsõ, vesztettél Száguldó Donor
Nemhiszem hogy az acernek túl sok köze lenne a játékpiachoz. Nem éppen a játékgépeikrõl hiresek.
Nem akarok beleugatni de az xbox is ugyanannyira pc mint a sony vagy a nintendo konzola.
Más kérdés, hogy szerintem nem az gyengélkedik, egyszerûen a konzol annyival gyorsabban növekszik, hogy hiába nem ultrabéna a pc-s game piac, egyszerûen eltörpül a konzolos mellett.
Másrészt ez azt is jelenti, hogy a PC-s játékpiac bizony gyengélkedik annyira, hogy a nagy gyártók is az elõre menekülésen gondolkodjanak.
Az a gáz, hogy ez hiába egy látszólag nyilt és ûber platform, valójában meg csak még egy platform, amire ki kell fejleszteni a játékot.
Szal ha már elterjedt volna, mint a PC, akkor naná, hogy mindenki erre fejlesztene és nem térne át zárt/fizetõsre. Csakhát ugye még nem terjedt el és ettõl kezdve az egésznek semmi elõnye, és így viszont nem is terjed el. Ördögi kör.
Játékok kellenek, méghozzá SOK, pláne ebben a modellben, ahol a játékok alacsonyabb ára hivatott kompenzálni a konzol magas árát. Ehhez "meg kell gyõzni" rengeteg játékfejlesztõt. Ellenben sok játékfejlesztõ már el van kötelezve vmelyik platform felé, részben, mert ahhoz már ért, részben, mert szerzõdés köti. De ha nem is, kétlem, hogy nekiállnának portolni/fejleszteni egy teljesen bizonytalan jövõjû, és NULLA hírnevû platformra.
Játékok nékül meg a konzol meg fog halni. Ahogy már történt, nem is egyszer.
De tudják ezt õk is. Ezt a nyilatkozatot csak úgy belekiabálták a nagyvilágba, és csak remélik, hogy valami fergetesen nagy visszhanja lesz majd, és akkor nekiállnak a dolognak. Akkor majd összeszednek néhány PC alkatrészt, mondjuk GeForce9-es chipet, meg vmi duál kór procit, amiknek fél éve múlva már nevetséges ára lesz, és összelapátolnak belõlük valamit.
CPU, GPU, fizikai gyorsítás egy chipben; az óccsó...? Lehet h nem top modell, de legalább fix architektúra, mint a többi konzol.
De mindegy...
Átgondolva megin az egészet sztem esélyes lehet az h a jelenlegi általánosan használt architektúrát saját gyártással olcsóvá lehet tenni, pláne lcd, akku, és alacsony fogyasztásra való optimalizálás nélkül. Márha a lapitopi alapról indulnak ki. Sztem ki lehet hozni a Wii árkategóriájában, bár nem vok nagy célgép gyártó, hogy ezt meg tudjam ítélni... .)
Nothing Ever Changes
A nyílt rendszer, meg szép gondolat, de akkor mennyibe fog kerülni a HW? Mert a 3 nagy konzolmágus többekközött azért tudja anyiért adni (értsd: mondjuk xbox360-at már utánaddobják...) Mert van licence bevétel, és nem a hw-n kell profitálni.
Ebben a formában az Acer vagy bukni fog minden eladott konzolon egy halom pénzt, ami elég értelmetlen, vagy mocskos drága lesz a cucc, ami miatt nem kell senkinek, vagy egy szimpla PC lesz, fincsi kezelõfelülettel, saját oprendszerrel, firmware-el, korrekt áron, amire optimalizálják a játékokat, de ez megintcsak karcsú...
De ha nem igényel nagyon speciális gyártást, akkor mint notebook gyártó, akár lehet is rá eszköze...