Fogbank: kulcs az új atomfegyverekhez?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Kara kánként folytatom tanításom.
Csere?
A nagy lúfaßt!
Jövedelemadó, ÁFA, TB-járulék, nyögdíj-járulék, eü. hozzájárulás, vállalkozói járulék , illeték, jövedék, ocsmánybélyeg =>> szociális, rokkantsági, gyerekágyi, munkanélküli segély; prémiumok a közig. "dolgozóknak", tisztviselõknek, kramfuttereknek, széltolóknak, jégaszalóknak.
Ami a háborút illeti, háborúban mindkét fél vesztes (rövidtávon az egyik fél látszólagosan lehet nyertes), önkéntes csere esetében pedig mindkét fél nyertes. Erõszakos csere kb. egyenlõ a háborúval a különbség, csak annyi, hogy nincs fiyikai rombolás, de szintén mindkét fél gyakorlatilag vesztes (az egyik csak látszólag nyertes, relatív mércével, hosszútávon biztos vesztes). Az igazi fejlõdéshez kevesen vagyunk, nem sokan hanem kevesen, csak az a baj, hogy nagy része mivel korlátozva van és mesterségesen fékezve nem képes a társadalom aktív részévé válni, a csere kimaradása az ami hátráltatja õket és sok ember szemében feleslegesnek sõt útonállónak látszanak. Pedig elõbb valaki az õ úrjukat zárta el, és persze most mindenki viseli a következményeket. Ami ugye bizonyíték, hogy erõszak és kihasználás valamint fékezés mindenki kára.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ha nem megfelelõ értelmi fejlettséggel rendelkezõ ... halmaznak átadsz az erõforrásaidból, hogy õ is nyerjen, akkor õ még féktelenebb szaporodásba kezd, és még többet követel. Ez már nem w-w szitu.
Jut eszembe, van az index.hu-n a Szájbarágó. Nem vagy ott munkatárs?
Szóval akkor amikor két ember pl. házaságot köt és családot alapít az szerinted lehetetlen önkéntesen, mert "önkéntes megegyezés nincs", vagy ha kimegyek a piacra és veszek tõlled 1 kg almát az szintén nem önkéntes, neked muszáj volt nekem add az almát és nekem muszáj volt tõlled vennem? Mondhatod, hogy nem adsz nekem el almát én meg elmehetek a szomszédtol venni, ez önkéntes megegyezés.
Csak önkéntes megyegyezés létezik, ha nem önkéntes akkor az nem megegyezés... úgyhogy ha éppen azt nézzük akkor az önkéntes a megegyezés mellett felesleges, de azért tettem oda mert sokan azt hiszik mint te, hogy megegyezés nem önkéntes vagy hogy lehet erõszakos is. Erõszakos megegyezés viszont nem létezik, ha valakire erõszakoltak valamit az csak esetleg elfogadja mert az alternatív út még roszabb a számára, de nem egyezett meg senkivel sem és az elsõ olyan alkalom amelyben megszabadulhat a kötéltõl meg is próbál szabadulni. Önkéntes csere és megegyezés azt jelenti, hogy mindketten megkaptuk amit akartunk, én az almát te a pénzt és mindketten jobban jártunk. A baj ott van, hogy ha zero-sum játéknak látunk mindent és az a baromi marha filozófia szerint lásuk a világot, hogy "valakinek a haszna mindég valakinek a kára" mert ez nem igaz, ez csak akkor igaz ha erõszakos a csere, mert senki sem cseréle le önkéntesen a jobbat a roszabbért. Persze azt is meg kell érteni, hogy neked az alma kevesebbet ér mint a pénz, nekem meg többet, mert ha nem úgy lenne akkor nem cserélnénk. A világ talán legnagyobb hibája amikor azt hiszik, hogy csere közben két egyforma értékü eszköz cserélt gazdát. Mert nem így van, az érték relatív, ami nekem érték az másnak nem biztos, hogy az. Ezért is létezik csere, ha egyformán értékelnénk két dolgot soha nem lenne csere mert minek? Amire nagyobb szükségönk van azt többre értékeljük és ezért cseréljük el érte azt amire kevésbé van szükségünk. Neked a pénz kell nekem az alma, jó üzletet kötöttönk önkéntesen vagy semilyet. Persze én kényszeríthetlek, hogy elabb nekem az almát mert megtíltom, hogy másnak add, vagy te kényszeríthetsz, hogy vegyek tõlled almát mert megtiltod, hogy a piacon másik almaárús is részt vegyen. Na ez már akkor nem önkéntes, ez már erõszakos és elõbb vagy utobb megindul a cselekvés amely ennek a felszámolását látja célul, megindul a harc a háború... persze elõbb gyõlölet és keserûség kövezi az utat.
Az emberek és áruk szabad mozgása egy kamu, mint ahogy a nyitott társadalom is az. Azok reklámozzák, akiknek épp megéri.
Önkéntes megegyezés nincs, ezt felejtsd el.
Az általad említett idézet meg hülyeség. A rablást indokolja.
"If people and goods doesn't cross borders freely, armies will!" Frederic Bastiat.
Ez a mondat mindent elmond, sokkal jobban mint az én mini-regényeim :)
A mondandód lényegi részére reagálva: ha az evolúciót az együttmûködés segítené, akkor ma mind puszipajtások lennénk.
Az együttmûködés mellett van egy másik hajtóerõ is, ez pedig a saját infók (elsõsorban DNS, de van stb. is) továbbvitele, terjesztése, felülkerekítése.
Duális a dolog. Jó és rossz, Isten és Sátán.
Anyag és energia. Részecske és hullám. Pozitív és negatív.
Különben tévecc, az igazi kérdés nem az, amit te feltettél, hanem az, hogy az ember ragadozó-e vagy kérõdzõ?
Na, várom a gombot!
másról nemtok, talán van ensz-es, mint antarktiszra vonatkozó.
A nagy és híres KGB nem tudott egy GYAKORLATOT megkülönböztetni a valóságtól. Aha..
"Leonid Brezhnev and KGB chairman Yuri Andropov bluntly announced that the United States was preparing a secret nuclear attack on the USSR."
Azt mégis mire alapozva???? Ilyen kijelentés én is tudok tenni ám...
Igen, leõtték a koreai gépet. És? Egy eseteleges atomháború szempontjából ez rohadtul nem számít, mínuszos hír..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A második világháború gyakorlatilag az elsõ folytatása volt. A világháborúk hiánya az utóbbi idõben nem kizárólag az atomfegyvernek köszönhetõek, bár biztosan segített megérteni a feleknek, hogy nagy téttel játszanak. Nagy szerepe volt a gazdasági realitások felismerésének és a globalizációnak is. Kár lenne mindent egy okra visszavezetni. Az sem igaz, hogy nem voltak nukleáris fenyegetések a kubai válság óta (és az talán smafu?), pl.
http://en.wikipedia.org/wiki/Able_Archer_83
Persze arrol inkább nem beszélünk, hogy egyének verekedhetnek, lemészárolhatják egymást stb. de, hogy háború legyen ez nem elég, a háborúhoz államok kellenek vagyis az kell, hogy egyének a saját eszközükként használják az államot. Szóval mit gondoltok több ezernyi atombomba ezt hátraltatja vagy még nagyobb hatalmat ad ezekbe a kezekbe. Mert itt ez az igazi kérdés.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tuti:
A fegyver lényege, hogy felvedd a harcot a nálad erõsebbel.
Ha õ is fejleszt, akkor neked mindig erõsebb fegyvert kell kitalálnod.
Különben az lett volna, hogy a nagy ragadozó falkák felszámolták volna a kisebb törzseket.
Kínát pld. csak úgy tudod sakkban tartani, ha van atomod.
Atom, valamennyire kell, de sokkal egyszerûbb kivinni az ûrbe, mert onnan ráadásul gyorsabban is rá tudod lõni Bejdzsingre. Na, veszélyes dolgok.
Így van, ez a legkisebb rossz!
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Ez meg SENKI nem tudja garantálni. Századjára is leírom, ez utópia.
"egyszer még jól jöhet" elv alapján"
Azt is leírtam, hogy nem ilyen elv miatt vannak megrartva. Nem egyszer jól jön, hanem mindig jól jön, mert ez adja a stabilitást? Nem figyelsz? Egy atomfegyverekkel bíró világ stabilabb, mint az atomfegyvermentes világ.
Igen én sem vagyok jós, de HÁNY világháború volt mióta van atomfegyver? 62 év alatt EGY SEM! Elõtte 20 év alatt volt kettõ... Jelenleg ez a nyerõ felállás. Kuba óta még globális atomválság sem volt...
Ha csak elhanyagolható esélyt is adunk egy ilyen rossz forgatókönyvnek, milyen kicsinek kell lennie az esélynek, hogy figyelmen kívül hagyjuk? És még ha nagyon kicsi is, mi van, ha tévedtünk az esélyek becslésében? Ott állsz majd a felperzselt városban, és aszondod majd, bocs, tévedtem, bocsika, erre pont nem gondoltam?
A nukleáris háború lehetetlenségét kizárólag a nukleáris fegyverek hiánya tudja garantálni, és erre kellene törekedni mindenkinek. Hiba simán szükséges rossznak tartani a jelenlétüket, a politikusok részérõl pedig óriási felelõtlenség talonban tartani ezeket a fegyvereket az "egyszer még jól jöhet" elv alapján. Egyszer a gyerek megtalálja a csõre töltött revolvert a spájzból és elsüti majd. A jog és a józan erkölcsi érzék szerint is ilyenkor a papa a felelõs.
Na jó, párat megtarthatnak aszteroidáknak.
Valószínünek tartom hogy akkorsem egy teljes mindent elsöprõ támadás lenne, hanem korlátozott erõdemonstráció esetleg mindkét féltõl ami után viszakoznának a felek.
Ráadásul mamár túlságosan összefonódtak az érdekek ahoz, hogy egy nagyhatalom medtámadjon egy másikat.
oroszoknak szükségük van a nyugat pénzére ahogy a kínaiaknak is.
A nyugatnak szüksége van az olcsó kinai termékekre meg az orosz energiára és nyersanyagra+ az arab olajra,stb,stb.
Akik nem tesznek semmit ahogy nem tettek '56-ban, '68-ban és a Lengyelek idején sem. Videóban szintén van errõl szó. Nézd végég. Forgatókönyveket és ilyen ötletléssel én is elõ tudok állni olvastam az összes ilyen regényt.
Könyvnek jó a Vörös Vihar meg az Ördög Alternatívája, de komolyan venni nem kéne õket.
Semmi. Az általam belikneét videóban errõl is szó esik...
Ami "két perc alatt" meg is bukott... McNamara sem hitt benne sokáig, holott az õ ötlete volt.
De csak játsszunk el a gondolattal amúgy Frederick Forsythe módra, mi mehet félre, amikor nem õrült diktátorok, hanem "racionális" és "kontrollált" atomhatalmak állnak egymással szemben. Az Egyesült Államok stratégiája egy idõben az volt Nyugat-Európában, hogy "korlátozott" atomháborúval fogja megállítani az oroszokat. Szerinted mi történt volna, ha mondjuk a prágai tavasz és a budapesti õsz egyszerre történik? A SZU csatlósállamai kilépését, és így saját 1991-hez hasonló szétesését kockáztatja, miközben milliós hadsereget állomásoztat keleten. A forradalmak Nyugat-Európai emigránsoktól segítséget kapnak, ezért a határvillongások kiterjednek, majd a SZU racionális döntéssel, saját létét védve kénytelen megkockáztatni egy nyugat-európai konvencionális háborút, ezért az amerikaiak bevallott stratégiájuknak megfelelõen taktikai atommal próbálják lassítani az oroszokat, akik hasonlóképp válaszolnak, és az eszkaláció megállíthatatlan.
Röviden: léteznek olyan csapdahelyzetek, ahol a racionális stratégiát követõ (de egymásban nem bízõ) felek párbaja is elkerülhetetlenül atomháborúban végzõdik. Mindkét fél mindig csak kicsivel többet tesz fel a rulettasztalra, egyre nagyobb tétekkel játszanak, és a végén mindketten nagyot buknak. Az, hogy ezeket a helyzeteket eddig elkerültük, nem az atomfegyverekbe épített biztonsági garanciák, hanem a puszta szerencse mûve.
Az eredeti Cár (100-150Mt) kb. 29t volt, a butitott amit felrobbantottak már csak 27 volt (58Mt).
http://www.hq.nasa.gov/office/pao/FOIA/NEO_Analysis_Doc.pdf
94. oldaltól különösen érdekes.
1 csap., 2 légy.
Ha ez 2002-es cikkben volt azért megkérdezném, hogy akkor hol eszköz amit ESETLEG csinálhattak belõle? Miért nem volt LEGALÁBB 6 év alatt valami bumm? Talán mert sufniban nem készül róbbanófej...
Innen is szerezhettek... mind1.