Dungeons and Dragons 4.0

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bexter
Jaja torernt book lesz 😊

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Vagy e-book. ^^
"nem a játékos dob mentõt, hanem a mentõje ellen megy a varázslat, méreg, stb ereje"

Ezt most itt hogy kell érteni, nem lesz "no save" spell, vagy a d20 változó marad ki? Mert amúgy a végeredmény sztem tökugyanaz.

Nemtom hogy az D&D 3 sajátosság volt-e, vagy csak a rá épülõ játékoké, de az NWN óta nem volt idõtényezõje egy varázslatnak (magic missile és time stop is ugyanúgy 1 kör). Ezt visszaállítják vagy sem?
Ööö, én csak azt nem értem hogy ez egy szabályrendszer, hogyan lehet ezzel támogatni bármilyen játékot?

Az a fizetõs wotc ladder / hall of fame lenne az össz internetes "támogatás"? Reméltem hogy behozzák a mana rendszert, vagy vmi hasonlót, hogy a D&D szabályok jobban igazodjanak a számítógépes (fõleg MMO) játékok követelményeihez. Az alvós-memorizálós elég lassú a 21. század embereinek, és sok játékban amúgy is limitálva van az alvás (pl. NWN persistent worldök), korrektebb lenne egy ilyesmi. Ezekszerint mégse.
Bexter
Pénz lehuzás 😊
Fogadjunk 10k fölött lesz pár könyv...

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Shiwo
jahtélleg..bár az a része kicsit zavaros volt 😊

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

QuippeR
HP-rendszerhez csak annyit, hogy nem -10 HP-n hal meg a karakter, hanem ha mínuszba ér, és X ideig nem kap segítséget akkor. ezen kívül mindenki tud magán gyógyítani naponta a max HP-jának negyedével megegyezõ értéket.

illetve még újdonság, hogy lesz egy különleges állapot, amikor a karakter HP-jának kevesebb mint fele van meg, amit ha jól emlékszem "kivérzett" állapotnak hívnak. bizonyos képességeket csak ilyen karakterek ellen, vagy csak ilyen karakterállapotban lehet elvégezni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Shiwo
öö..HP rendszer annyiban változik csak elvileg, hogy elsõ szinten több hp-t kapnak a játékosok..harc annyiban, hogy nem lesz külön AC, hanem a reflex-mentõ ellen megy a támadás..illetve a mentõk is úgy lesznek, mint a magus d20-ban, hogy nem a játékos dob mentõt, hanem a mentõje ellen megy a varázslat, méreg, stb ereje..

a kaszton bellüli szerepek is valóban jobban behatároltak.. lesznek a "blokkerek", mint például a harcos, kinek feladata a csapattagok megvédése..hogy ne legyen olyan egyszerü elhaladni a harcos mellett és támadni a gyengébb társait, így a harcosnak olyan választható képességei lesznek, mellyel elég dúrva plusszokat kap például a megszakító támadásokra, valamint olyat, ami segítségével szinte lehetetlen lesz elszakadni a harcosokkal közelharba bocsátkozott személyeknek..

lesznek a nagy sebzést leosztó karik, kik 1-1 ellenfélre lesznek képesek nagy sebzést leosztani..ilyen lesz pl a warlock vagy a tolvaj (hátbaszúrással)..

adva vagyon még a hülén irányítónak nevezett szerep, ami lényegében az egyszerre több ellenfelet sebzõ karakterekrõl szól..ilyen szerepet kap a varázsló és a mágus..

végül, de nem utolsó sorban lesznek a vezetõk, kik irányítják társaikat, és segítik õket különbözõ bónuszokkal vagy épp gyógyítják õket..ideális kasztja a pap

amúgy a képzettség és képesség-rendszerben lesz nagy változás, majd késöbb kifejtem azt is.. illetve még nem szabályrendszeri változások várhatóak, hanem inkább a játékbeli szerep-betöltés terén..tehát pl néhány lény helye, feladata a világban (pl ördög/démon hovatartozás)

jah és a jellemben is nagy változás lesz..majd ezt is kifejtem, most nincs rá idõm..

QuippeR
azért itt több különbség lesz, mint a 3.0 és 3.5 között. az egész harc- és HP-rendszer megváltozik, a kasztok is máshogy fognak kinézni (pl warlock alapkaszt lesz, ha jól tudom, druida meg talán nem), a csapattagok szerepét jobban elkülönítik stb.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Shiwo
3.0 és 3.5 között inkább szembetûnõbb változás lehetett még, hogy pár képzettséget (skill-t) megszüntettek/átneveztek/összevontak, így pl az animal empathy feat lett, míg a wilderness lore-t átnevezték survival-ra..a zsebmetszésbõl is bûvészkedés lett..

valamint 1-2 kaszt által kapott képességeken baheráltak, mint pl a ranger-én..

Shiwo
internet-támogatás alatt azt értik, hogy lesznek direkt a játékhoz készült segítõ programok, melyeken lekövethetõ, hogy ki hol áll, statisztikák, miegymás..persze ezek a wizards oldanál lesznek és pénzért lehet használni..szval izomból érzõdik továbbra is a hasbro pénzlehúzós technikája..magában a játékmenetben is sok újítás lesz.. rpg.hu-n van egy cikk a dolgokról, ill kijött a Wizards Presents: Races and Classes, ami "ízelítõ" a 4.0-ás rendszerrõl..konkrétumokat nem tartalmaz, de sok apró infót magában rejt.. továbbá a 4.0-ás rendszerrõl félig-meddig képet kaphatunk a Star Wars Saga Edition-ban, ami már tartalmaz 4.0-ás elemeket..

A 3.0 >> 3.5 közti legnagyobb változás a heal és harm spellek limitálása volt (asszem 10 HP / szint). A 4.0-ban 30-ra akarják kitolni a karakter szintet. 20 felett már epic van, kérdés ezt is beleveszik az alapba, vagy a meglevõ 20-at osztják fel 30-ra. Az internetes támogatás meg kicsit értelmezhetetlennek tûnik számomra.
Beast Machine
na, már megint egy?

remélem nem kúrják el, mint a Mókust...

...vágod?

← ElőzőOldal 3 / 3