114
érkezés: 2008. június 6.
-
Tir Na Nog #34 Bár az ötlet nem rossz, de elég gázosan hangzik. Az AD&D-ben még kiegyensúlyozott volt a varázslatrendszer, a 9. szintű spellek gyilkosak voltak. A D&D 3-ban (legalábbis a számítógépes játékokban, pl. NWN) meg elmentek a vicc irányába, egy harcos vagy 8 meteor showert is lazán kibírt, ami ultralol. Kíváncsi vagyok ezen változtatnak-e vissza az alapok felé. (Kéne.) -
#33 ugye ha jom emlékszem akkor most egyszerüsitenek 3 as rendszerhez képest a 4 ben igaz? -
#32 pláne ha átveszik az elöbb említett SW:saga rendszerben lévő kritikust..ami lényegében megegyezik az adnd-ssel..ha 20as akkor kritikus, 2szeres sebzés oszt csókolom.. -
#31 nahdehogy témánál legyünk..
ahogy már megjegyeztem, a star wars saga edition már sok olyan elemet tartalmaz, melyet a dnd 4.0 is fog, s elég pozitív kritikát kapott -
#30 Nézd a jo oldalát lehet nem kritikus akkor :D -
#29 jah.. újra dob..20 helyett 19...hurrá :) -
#28 Nah igen. Akkor meghal a banda vagy jószivü lesz és ujra dob :D -
#27 de ha ő mesél, akkor ciki :) -
#26 szerintem egyre gondolunk :D
Neki kisebb kockát kell adni. szoval d20 helyet dobhat d10 el :D -
#25 de -
#24 tudok 1 kivételt :) -
#23 mindegy honnan van a lényeg hogy legyen meg nem? :) -
#22 El kell venni a kockéját és adni neki másikat. ez be szokott vállni :) -
#21 torrenten nem nagyon szoktam találni könyveket.. bezzeg a DC-n :P
(bár van olyan, amit az istennek se találok 1iken se..) -
#20 karaktergenerátor, karakterábrázoló, online térkép, online figurák, online dobókocka, és sok hasonló ilyesmi apróság lesz elérhető a fizetősöknek...ennélkül is játszható lesz természetesen, ez inkább csak extra a lustáknak :) -
#19 ugyanígy lesznek passzív skillek is, amire a mesélő dob. tipikusan az észlelés ilyen például, és ezzel elkerülhető lesz a metajáték egy része. -
#18 egy részük..bár megvan az a hátránya,hogyha a mesélő nagyokat dobál, akkor az egész csapat szív, és kicsi az esélye, hogy megússza bárki is a csapatból... -
#17 nem lesz manarendszer..tán még memorizálás sem.. ha jól értettem, inkább valami olyasmi lesz, hogy 3 féle csoportba lehet osztani a varázslatokat (meg az egyéb hasonló dolgot..pl a harcosnak is lesz hasonló, csak manővernek hívják..)
lesznek azok, melyeket körönként lehet használni, ezek egyszerübb hatásuak lesznek, inkább taktikai jellegüek, mintsem hatékonyak
lesznek olyanok, melyeket csatánként csak egyszer leszel képes használni
s végül lesznek azok, melyek eléggé kimerítőek, s csak naponta lehet használni.. -
#16 Igy csalások kiszürhetők :D -
#15 ezt úgy kell érteni, hogy eddig mondjuk ha bekaptál egy mérget, volt egy NF-je és a mentődre dobtál..ha nagyobb volt, megúsztad..most a méregnek van egy ereje..arra dob a mesélő d20-szal, és ha nagyobb, mint a szívóság mentőt, beszívtad..
ugyanígy.. reflex
eddig ha elakartad kerülni a kisülő csapdát, dobtál reflexre, és ha nagyobb volt mint a csapda elkerülésének célszáma, megúsztad..most a csapda "dob" támadást, és ha nagyobb, mint a reflex-mentőd, eltalál
eddig egy varázslatnak ha ellenakartál állni, dobtál akaratmentőt, sha nagyobb volt, mint a varázslat NF-je, nem hatott rád..most a varázslat erejére dob a mesélő, akinek kisebb lesz a mentője, arra hatni fog..
lényegi változás, hogy nem mindenki 1esével dob mentőt (oszt a mesélő vagy tudja ellenőrizni hogy mit dobtál vagy nem), hanem a mesélő dob 1szer, és az alapján dől el, hogy hat-e és ha több személyre hathat, akkor kire fog hatni.. -
#14 Jaja torernt book lesz :) -
Tir Na Nog #13 Vagy e-book. ^^ -
Tir Na Nog #12 "nem a játékos dob mentőt, hanem a mentője ellen megy a varázslat, méreg, stb ereje"
Ezt most itt hogy kell érteni, nem lesz "no save" spell, vagy a d20 változó marad ki? Mert amúgy a végeredmény sztem tökugyanaz.
Nemtom hogy az D&D 3 sajátosság volt-e, vagy csak a rá épülő játékoké, de az NWN óta nem volt időtényezője egy varázslatnak (magic missile és time stop is ugyanúgy 1 kör). Ezt visszaállítják vagy sem? -
Tir Na Nog #11 Ööö, én csak azt nem értem hogy ez egy szabályrendszer, hogyan lehet ezzel támogatni bármilyen játékot?
Az a fizetős wotc ladder / hall of fame lenne az össz internetes "támogatás"? Reméltem hogy behozzák a mana rendszert, vagy vmi hasonlót, hogy a D&D szabályok jobban igazodjanak a számítógépes (főleg MMO) játékok követelményeihez. Az alvós-memorizálós elég lassú a 21. század embereinek, és sok játékban amúgy is limitálva van az alvás (pl. NWN persistent worldök), korrektebb lenne egy ilyesmi. Ezekszerint mégse. -
#10 Pénz lehuzás :)
Fogadjunk 10k fölött lesz pár könyv...
-
#9 jahtélleg..bár az a része kicsit zavaros volt :) -
#8 HP-rendszerhez csak annyit, hogy nem -10 HP-n hal meg a karakter, hanem ha mínuszba ér, és X ideig nem kap segítséget akkor. ezen kívül mindenki tud magán gyógyítani naponta a max HP-jának negyedével megegyező értéket.
illetve még újdonság, hogy lesz egy különleges állapot, amikor a karakter HP-jának kevesebb mint fele van meg, amit ha jól emlékszem "kivérzett" állapotnak hívnak. bizonyos képességeket csak ilyen karakterek ellen, vagy csak ilyen karakterállapotban lehet elvégezni. -
#7 öö..HP rendszer annyiban változik csak elvileg, hogy első szinten több hp-t kapnak a játékosok..harc annyiban, hogy nem lesz külön AC, hanem a reflex-mentő ellen megy a támadás..illetve a mentők is úgy lesznek, mint a magus d20-ban, hogy nem a játékos dob mentőt, hanem a mentője ellen megy a varázslat, méreg, stb ereje..
a kaszton bellüli szerepek is valóban jobban behatároltak.. lesznek a "blokkerek", mint például a harcos, kinek feladata a csapattagok megvédése..hogy ne legyen olyan egyszerü elhaladni a harcos mellett és támadni a gyengébb társait, így a harcosnak olyan választható képességei lesznek, mellyel elég dúrva plusszokat kap például a megszakító támadásokra, valamint olyat, ami segítségével szinte lehetetlen lesz elszakadni a harcosokkal közelharba bocsátkozott személyeknek..
lesznek a nagy sebzést leosztó karik, kik 1-1 ellenfélre lesznek képesek nagy sebzést leosztani..ilyen lesz pl a warlock vagy a tolvaj (hátbaszúrással)..
adva vagyon még a hülén irányítónak nevezett szerep, ami lényegében az egyszerre több ellenfelet sebző karakterekről szól..ilyen szerepet kap a varázsló és a mágus..
végül, de nem utolsó sorban lesznek a vezetők, kik irányítják társaikat, és segítik őket különböző bónuszokkal vagy épp gyógyítják őket..ideális kasztja a pap
amúgy a képzettség és képesség-rendszerben lesz nagy változás, majd késöbb kifejtem azt is.. illetve még nem szabályrendszeri változások várhatóak, hanem inkább a játékbeli szerep-betöltés terén..tehát pl néhány lény helye, feladata a világban (pl ördög/démon hovatartozás)
jah és a jellemben is nagy változás lesz..majd ezt is kifejtem, most nincs rá időm..
-
#6 azért itt több különbség lesz, mint a 3.0 és 3.5 között. az egész harc- és HP-rendszer megváltozik, a kasztok is máshogy fognak kinézni (pl warlock alapkaszt lesz, ha jól tudom, druida meg talán nem), a csapattagok szerepét jobban elkülönítik stb. -
#5 3.0 és 3.5 között inkább szembetűnőbb változás lehetett még, hogy pár képzettséget (skill-t) megszüntettek/átneveztek/összevontak, így pl az animal empathy feat lett, míg a wilderness lore-t átnevezték survival-ra..a zsebmetszésből is bűvészkedés lett..
valamint 1-2 kaszt által kapott képességeken baheráltak, mint pl a ranger-én.. -
#4 internet-támogatás alatt azt értik, hogy lesznek direkt a játékhoz készült segítő programok, melyeken lekövethető, hogy ki hol áll, statisztikák, miegymás..persze ezek a wizards oldanál lesznek és pénzért lehet használni..szval izomból érződik továbbra is a hasbro pénzlehúzós technikája..magában a játékmenetben is sok újítás lesz.. rpg.hu-n van egy cikk a dolgokról, ill kijött a Wizards Presents: Races and Classes, ami "ízelítő" a 4.0-ás rendszerről..konkrétumokat nem tartalmaz, de sok apró infót magában rejt.. továbbá a 4.0-ás rendszerről félig-meddig képet kaphatunk a Star Wars Saga Edition-ban, ami már tartalmaz 4.0-ás elemeket.. -
Tir Na Nog #3 A 3.0 >> 3.5 közti legnagyobb változás a heal és harm spellek limitálása volt (asszem 10 HP / szint). A 4.0-ban 30-ra akarják kitolni a karakter szintet. 20 felett már epic van, kérdés ezt is beleveszik az alapba, vagy a meglevő 20-at osztják fel 30-ra. Az internetes támogatás meg kicsit értelmezhetetlennek tűnik számomra. -
#2 na, már megint egy?
remélem nem kúrják el, mint a Mókust... -
Tir Na Nog #1 Dungeons & Dragons 4th Edition, announced at Gen Con in August 2007. The initial core three books are scheduled for a June 6, 2008 release.[9] Wizards of the Coast announced that the new edition will provide character levels going up to 30th, better-defined character roles, simplified game mastering and expanded online content. There are also plans to support playing the game over the Internet.
Nem is tudtam hogy lesz 4.0. Mit lehet tudni a változásokról?