UPC Kábel - Digitális átállás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tehát a lényeg, ha két TV-t akarunk használni, kell majd még egy box. Csak az a szívás ,apám szerint nem így van, és akkor se fog fizetni még egy box-ért. Pedig csak 750 forint havonta. Szerintem megérné, de hát ez van.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Nézhetõ box nélkül is a tv ha van benne mpeg-4 tuner.
Ezt csak az lcd,plazma és led tv-k tartalmazzák.De azok közül sem mindegyik.
A régi katodsugár csüves tv-k nem.
Szóval a régi illetve ha van új tv-tek de nincs benne az mpeg-4 akkort csak és kizárólag box-al lehet tv-zni.
Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás
Na szóval, az elsõ háromnál megoldódott a probléma a segítségetekkel. Leírom hogyan, hátha másnak is akad ilyen gondja.
1., Mivel nincs RF kimenet a rögzítõs mediaboxomon, ezért még a mediabox elé kell egy elosztó a bejövõ koax-kábelre. Ezt ajánlatos UPC szerelõvel csináltatni, mert ha feketén csináljuk és ez kiderül, akkor szankcionálnak minket. A baj csak az, hogy ez egyszeri 3500 Ft (legalábbis nálunk), kiszállással, munkadíjjal és anyagárral együtt. De talán megéri.
2., Vettem egy hármas Scart-elosztót mechanikai kapcsolóval ezer-néhányszáz Ft-ért. Scart csatiját be a TV-be, Scart-aljzatába be a mediabox és a DVD Scart-csatiját és a mechanikai kapcsolójával tudok a megfelelõ Scart-ra váltani.
3., Az Interaktív menü csak a munkalap központi lezárásával és a smartkártya aktiválásával válik aktívvá. Ez lehet pár óra, vagy max. 2 nap.
Az 5. kérdésemre, gyanítom az lehet a válasz, hogy azért nem volt digitális jel kb. éjféltõl, mert szerintem akkor zárták le hivatalosan a munkalapomat, és akkor aktiválhatták a smartkártyámat a megrendelt csomagnak megfelelõen. Ugyanis tegnap még volt HBO-m, HBO2-m, Cinemax-om stb., pedig erre nincs elõfizetésem. De lehet, hogy nincs igazam.
A zaj állítólag nem javítható. Meg kell szokni. Nem tudom sikerül-e.
Nagyon köszönöm a különféle segítségeteket!
Akkor ezután nem is lehet nézni majd box nélkül a TV-t?
Mert vitatkoztunk faterral, épp azért mert szerintem kéne még egy box.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Nálam meg jön a régi analóg adás, és persze nálam plusz csatornák sincsenek, a kép jóval csúnyább.
Ja, és a legjobb hogy ha mind két TV-n ugyanaz az adás megy, a box-on keresztül pár másodperccel késõbb jön mint az én szobámban lévõ TV-n. Nagyon bosszantó, olyan mintha visszhangozna , kánonban duruzsolnak a TV-k.
Kéne az én szobámba is egy, csak hát...a franc az egészbe. Fater szerint nekem nem kell, mert minek, én nézzem csak szarabb minõségben.
De ügye elõbb-utóbb mindenképp kell majd, és szerintem mondjuk jövõre még drágább lenne.
Most meg,azt mondták a beszerelõ emberek 750 forint plusz költség lenne havonta. Inkább most kéne még egyet kérni.
Na mindegy, ettõl eltekintve szerintem jó dolog ez, csak kár, hogy semmit se élvezek belõle.
5- egy pár napja nekem is hasonló tapasztalatom van.
Esete fele kb 5 és 9 közt rengetegszer elmegy a jel de kb csak 3-4 mp re.
Ugyhogy valószínû központi hiba.
Remélhetõleg pár nap mulva megszûnik.
Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás
2. SCART kapcsoló 😞 ilyesmi )
3. A tapasztalat az, hogy az interaktív menü beüzemelés után 1-2 nap múlva lesz használható állapotban.
4. Ne kérdezzed miért, de a venti még kikapcsolt állapotban is teker 😞 nem tudsz ellene mit tenni.
5. Érdekes, valószínûleg valami központi hiba lehetett.
PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN
Hozzánk tegnap hozták meg a mediaboxokat, és már több kérdés felmerült bennem. Gondoltam elõször megkérdezlek benneteket, mielõtt felhívnám az UPC ügyfélszolgálatát, hátha tudjátok rájuk a választ. Szóval szép sorjában:
1., Két tévénk van, mindegyikhez van mediabox. Az egyik sima, a másik rögzítõs. Igenám, de a rögzítõsön nincs RF kimenet így nem lehet rajta analóg csatornákat nézni (helyi tv-k érdekelnének), csak úgy, ha átdugdosom a mediaboxból a tv-be a koax-kábelt. Hát ez elég kényelmetlen. Szóval, ilyenkor mit lehet tenni?
2., Hasonló a következõ problémám is. A rögzítõs mediabox mellett van egy DVD-lejátszóm is. És mivel a TV-n csak egy Scart-csatlakozó-bemenet van, akkor dvd-zés elõtt ki kell húzni a mediabox Scart-ját a tv-bõl, a DVD Scart-ját pedig rádugni. Ez is baromi kényelmetlen. Erre van szerintetek megoldás?
3., A Fõmenüben van egy Interaktív menü. Ha ide be akarok lépni, akkor kiírja, hogy „Kérem várjon…”, majd lefagy a box. Kb. 15 percet vártam, hátha történik valami, de sajnos semmi. Más gombokra sem reagált közben a mediabox. Áramtalanítanom kellett és újra bekapcsolni. Ez mindkettõ mediaboxra érvényes, és ez azért érdekes, mert a többi menü mûködik. Sõt, szüleim tõlünk kb. 400 méterre laknak és náluk tökéletesen mûködik az Interaktív menü is. Mi lehet a baj?
4., Éjszaka lehet észrevenni (amikor a kinti zajok elhalkulnak), hogy eléggé hangos még készenléti állapotban is a rögzítõs mediabox. Sõt, nemegyszer még ilyen állapotában is felpörög a ventillátor, amire már simán fel is lehet ébredni (a feleségemnek és nekem sikerült is). Lehet ez ellen tenni valamit?
5., Tegnap sokáig fennmaradtam, mert próbálgattam az új mediaboxot . Kb. éjféltõl mindem mûsornál megszûnt a jel. Kiírta, hogy „Nincs jel”. Nagyjából 20 percig bírtam várni, hátha történik valami, de semmi. Ma reggel minden kifogástalanul mûködik megint. (Ugyebár ilyenkor lenne jó ha át lehetne kapcsolni simán az analóg adásokra.) Ha központilag van ez a hiba, akkor milyen gyakran fordul ez elõ, mert az nem túl biztató, hogy én már az elsõ éjszakámon belefutottam ebbe.
Segítségeteket elõre is nagyon-nagyon köszönöm!!!
Nálam sem szórakoztak.
Telefonon mikort beszéltem velül akkort frissítettek nekem és utána is az a gond volt akkort feltettek pár kérdést( meddig volt áramtalanítva,gyári beállítást próbáktam e márt) és utána mondták hogy küldenek szerelõt.
Esetleg még annyit megpróbálhatsz hogy a gyári beállítások menütpontot használd.
Lehet a telefonban erre neked is rákérdeznek ugyhogy elötte nézd meg.
Abbol csere lesz nektek is.
Bár neked Kimi23 mint írtad hogy csere lesz HD nem kell ezzel igazán foglalkoznod.
Lenne másik kérdésem is.
Valaki tett a boxra 5.1 -es hangfalszettet?
Az érdekelne hogy a HBO-k illetve a Cinemax-ok nál valóban kiadja a dolby-t a box?
Amint bementek a szobába ahol a box van egyböl mondták hogy cserélik.
Tudtam hogy így lesz de azért rákérdeztem hogy a telefonban azt mondták lehet javítjál.
Mondták hogy õk nem nyulnak hozzá (ennyit a telefonos információrol).
Egy Thompsont-t hoztak (eddig is thompson volt) de kisebb mint az elõzõ.
Egy dvd lejátszó szélesebb nála és nincs rajta analóg csatlakozó.Tehát csak digitálist lehet nézni.
A telefonos szerint ha lehet helyben megjavítva vagy cseréli.
Nemhiszem hogy olyan valaki jönne aki eléggé értne a javításhoz.
Vagy eezzel kapcsolatban valakinek van tapasztalata?
A tárolt felvételeket át tudják másolni az új box ra?
UI: gyári beállítás sokszor helyrehozza a box "megzakkanásait" <#wave>#wave>
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
KLIKK
Próbáld meg frissíteni a szoftvert. Hátha megoldja a problémát!
lehet, h rossz helyre írok a problémámmal, hisz nem kábeles a gond /hanem tányéros/ de remélem kapok választ!
adva van 2 beltéri:
Philips DSX 6010
Philips DSR 8111
a UPC elvileg augusztustól a mûholdas mûsorkínálatába felvette a Comedy Centralt ill a Eurosport 2 Hun-t. a helyzet az h a CC a DSR811-esnél a 17-es csatornán van. a Eurosport 2 Hun viszont vhol a 300-as csatornáknál jelenik meg /326-tól 370-ig random módban bárhol.../
a DSX 6010-nél a CC állandóra van kvalifikálva a 105-ös csatornára! viszont a Eurosport 2 Hun-t sehol nem jeleníti meg!
ezzel kapcs lenne az a kérdés, h vmilyen módon elõ tudnám keríteni a EUR 2 Hun-t a DSX-en? /fateorm nagy foci õrült és az angol bajnokságnak igencsak tudna örülni/ szóval van rá mód, h valahogy beállítsam ezt a fantom adót az adott készüléken?
a választ elõre is kösz!
MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim
"Elitélhetõ módon megpróbáltam egy dvd íróval rögzíteni a lejátszott filmet, de nem ment. A dvd író (pioneer) beszólt, hogy a tartalom másolásvédett...szóval tényleg nem lehet lementeni."
Amúgy meg örüljünk, hogy nálunk még nincs. A kedves budapestiek bétatesztelnek nekünk addig míg elindul vidéken is.<#wink>#wink>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha valaki kikölcsönzi akkort azt hondolom nem lehet felvenni.Vagy mégis?
http://f1game.hu
Bár a menüben amikort a jobb felsõ sarokban megy egy filmbemutató nekem akadozik.
Nektek?
700 ft-ért nézhetõ a filmek.
A mûszaki teszt meg márt egy ideje jól mûködik
Azóta már nincs ott az a menüpont ( nem is értem miért fõmenübe rakták....)
A neve beállítási teszt. Ha rákattintottam akkort a tv-n egy fekete kép lett és a box lefagyott.Húzhattam ki.
Azóta eltünt.Valaki látta ezt a menüpontot?
A box ra valaki kötötte a netet rá?Vagy az usb re valamit?