366
Silver csomag, meg médiabox, meg \"Madonna a nappalimban\"...
  • lemongrass
    akkor még 1 OFF, aztán megyek, és lemondom a UPC-t ->
    3 éve van tányéros izénk. eddig a legbrutálisabb viharnál sem volt semmiféle probléma! most 13:01-kor Füzesabonyban egy light-os nyári eső van... Jel semmi.

asszem T-Home-ot most jól lecsekkolom, aztán váltás!
  • gduck
    Nem tudom mit olvastál, de ez itt kábelTV topic
  • SADDLER13
    Áááá... ! Utálom a számítógépet, mikor ilyen egyszerű dolgot is, így meg kell bonyolitaniuk...
    Na mindegy, a 231-es hozzászólásban fel van tőltve egy kép róla, na a milyénk is ilyen "Philips DSX 6010" a tipusa a beltérinknek...
    De utálom, mert a távírányítója gagyi, állandóan kiesik belőle az elem az Info előhozója nem úgy működik mint a másik kicsi, ami van pluszba rendelve, mert Pl. nemtudja úgy megmutattni a köv. műsort egy jobb nyíl megnyomásával, hogy közben hallom és látom az aktuális műsort, de a hangerőt sem működtethetjük róla. Állandóan 3 távírányitót kell készenlétben magunknál tartani, hogy a hangos reklám miatt a hangerőt le tudjuk venni vagy, hogy videozni tudjunk könnyedén...

A kicsi szűrkénél ilyen gondjaink nincsennek, az human barát...
  • SADDLER13
    Itt, hogyan lehet képet feltölteni... mert a képfeltöltésnél rá klickeltem, majd a kép kiválasztás után és a mehet gomb klickelés után azt írta ki, hogy a "KÉP FELTŐLTÉSE Sikeresen megtörtént" akkor miért nem jelenik meg...
    A kép mérete is csak 8kbs és a mérete is 400x200 valamint .JPG formátumú a kép...
  • SADDLER13
    Ja, még valami...

Az egyik beltérin a Jel erősség és a Jel minősége 50%-60% & 70%-80% között ugrál és van, hogy lemegyen egészen 40% & 60%-ig a másik beltérinken, azaz amelyik a Képen is látható, csak 60% az egyik & 30% a másik.
    Tehát nem csak a kijelző felűlete nem megegyező a beltériknek, de a Signal jel sem egyezik meg a % ...
  • SADDLER13
    Olasz csat. és a spanyol sincs...

Pedig az OLASZ csat.-nán voltak jó csajokkal teli TV show-juk...
    Jézusom az m1-en is akad a hang... :(
    Szél csend van egész nap jó formán és még is olyan mint amikor vihar esetén rángatná a tükröt a vihar által keltett szél...

Komolyan mondom, hogy ez arra megy ki az egész, hogy sokan így vissza fogják mondani és akkor, majd mivel nincs más mit nézzenek, így belehajtják az embereket, hogy a DVB Tv-ket vegyenek az emberek és így beindítsák a gazdaságot, aztán, majd azt is úgyis csak fizetni kell , mert olyan, hogy ingyen TV, olyan a világon sincs, nem hogy nálunk itt Magyarországon…
    Most csak megvárják, míg mindenki vagy legalább is a nép 70%-a vegyen DVB-t, TV-t, de ha már ugye veszem, akkor úgy is a jobbat és a drágább, nagyobbat fogom venni, így az min 120-180 ezer közt van plusz a beltéri az is egy jobb 30-50 ezer és még az antennát nem is írtam…
    Úgy-hogy cakk-pakk= min 200-250 ezer a végösszeg… ezt szorozzuk meg csak 5 millió háztartással az = 10 milliárd Huf.
    Ja ! De már igaz is, már 700 Ft-ért hírdetik is a feltőltő kártyát a plusz csat.-k ért, ami várható is volt, mert ez az ingyen nézhezt "Mindig TV" szlogen ez csak a mézes madzzag része az etetésnek.

Vagy a temetkezési vállalkozást, mint vállalkozást, mert sok ember ezt nem fogja bírni és a feszültség köv. kiirtják a családot…
  • SADDLER13
    De ez is érdekes, az Infó sáv, mert a családban két beltéri van rendelve a korosztály kűlömbség és a foly. veszekedés helyett, hogy ki mitt akar nézni...
    És nálam a kicsin pl. a FilmMúzeum meg még jó pár esetében, nincs kiírva, hogy mi megyen éppen a műsoron, de a másik beltérin a kölyköknél meg ki van íródva a FilmMúzeum csat. Infó sávján, hogy épp mi megyen... ?:(
    Na, mára ennyi, mert még ma nem is ittam még semmit, de q-va ideg vagyok a jupisszi a hisszi végett...
  • SADDLER13
    Bezzeg a DUNA TV, az élre kerűlt, méghozzá 2 csat.-na mindjárt a 3, 4, csatra. na majd csak merje mondani valaki, hogy nem packtáltak le a románokal...
  • SADDLER13
    A szar minőségű Csat.-ok nálam, amiknél nálunk eddig megfigyeltem.

1. AXN SCI-FI 27. csat. szar, recseg ropog, képkockás stb... :(
    2. AXN Crime 26. csat. ~
    3. 4Story TV 8. csat. ~
    4. FEM3 10. csat. ~
    5. HISTORY 53. csat. ~
    6. NAT GEO WILD 47. csat. ~
    7. DUNA 1HD 112. csat. ~ Kép nincs, csak hang. Amit nem is bánok...
    8. MTV HITS 134. csat. ~ Nagyon szar főleg a hang, folyamatosan...
    9. MTV Rocks 133. csat. ~
    10. MTV Dance 135. csat. ~ Ami ez elött, kifogástalan volt... :(
    11. VH1 137. csat. ~
    12. Party TV 143. csat. ~ Ez sem bánnám, ha nem léteznének. :(
    13. Bebe TV 104. csat. ~ Ezeket se bánnám... :(
    14. Extreme Sport 87. csat. ~
    15. EuroSport2 86. csat. ~ Ez a csúcs, mert itt van Kép, de hang nincs... ?:(

A CNN-ig jutottam ma, de még a töbit nem is néztem, ja és aki eddig a 11 csaton megtalállta a FilmMúzeumot, annak most a 70-es csatig kell elnyomkodnia...
    De a Spectrum és a Discovery is az NG vel a 40,41, & 46-ig kell elnyomkodnia, vagy a sötétben torpedozhat az ember...
  • SADDLER13
    Tényleg, se SAT1, se Pro7, se RTL... :(
    Az Információ sáv meg hol működik egyes csat.-nál, hol nem...
  • lemongrass
    hát, kifejezetten nem örülök az átállásnak! szabadon fogható germán adó 1db nincs!
    Eurosport-om hangja mintha vmi dobozból jönne...

az a +X magyar nyelvű adó nem ért + nekem ennyit!

B@s$za meg a JúPiszí!
  • SADDLER13

Ennek egy részét neked is szántam, csak az engedett max. 10 db szmájli törvényt túllépve miatt, kiléptettett a rendszer, másodjára meg elfelejtettem a "VÁLASZ" ra klickelni a te hozzászólásod részénél...
  • SADDLER13
    Üdv...

Na !
    Olvasgattam, és látom, másnál is vannak hasonló gondok...

A UPC az ASTRA műholdról, átkerült a „UPCD_Thor” műholdra.
    Ami egyenlő a ROMÁN DIGI TV-vel.
    Én azért választottam eddig a drágább szolgáltatót, mert bíztam a Minőséget a mennyiség elleni elvemben.
    De sajnos a UPC mohósága és telhetetlensége, mára már vér lázító, hogy lepaktált az előfizetők háta mögött és kárára a Románokkal, csakhogy még több pénz bemaradjon az által, hogy plusz TV csatornát ad, ugyan azért a pénzért, csak hogy az előfizetők pofáját befogja, azaz bocsánat, mert a DIGI előfizetőknek olcsóbb a havi díj. :(
    Hogy miért is vagyok felháborodva, hát csak azért, mert nálunk ma jöttek ki, azaz telefonon felhívtak minket, hogy jönnének a PARABOLÁT átállítani az új műholdra. Na, gondoltam jól van, hagy jöjjenek, mivel azt mondták 3'-5' és itt vannak nálam, ha ráérek... ?:(
    De erre 15'-20' mire oda értek és nem elég hogy megvárattak, de még aki bejött a lakásba, az rögtön kimutatta a foga fehérjét, ugyanis, se szó, se beszéd, trappol befelé cipőstül, mint valami horda…
    De még csak nem is kérdi meg, hogy hol a beltéri, magától megy befelé, mint akik a lopás vagy betörés előtt a gazdát meg sem várva, trappol befelé felmérni a terepet, hogy hol, mi van a lakásban és esetleg mi van kéznél...

Na, kb. 10'-15' utáni felmérés és semmit tevés után, miután minden hová benézett, csak a WC-be nem és miközben otthonosan éreztette magát, közben gondoltam, szóvá teszem a szarul működő és funkcióját ki nem töltő és használhatatlan távirányítót, :( és a beltéri Jel vételi erősségét és annak minőségére felhívva a figyelmét... :(
    De miután, csak hogy nem szóváltásba ment át a dolog, mert mertem mondani neki, hogy nekünk eddig a két jel, közül az egyik a 90% és 100%-os volt, míg a másik jel 60%-70% most meg, az egyik csak 50-60% míg a másik csak 20-30%-ot mutat… ?L Erre Ő azt mondta, ”hogy a vétel a digitális jelnél, ez esetben nem érdekes, mert nem okoz minőség romlást, és nem fogok észre venni semmit”...
    Na, erre már komolyan berágtam, majd a TV előtt, ahogy a távirányítóval beállította a beltérin a TV csatornákat, még be is szólt a régi képcsöves TV-re, hogy ezen a TV-n úgy is mindegy, mert már úgy is szar a képe, mert Öreg a TV-énk... {:(}
    A megnyilvánulása is igen agresszív, eltökéltsége és tántoríthatatlansága, kiült a fickó nyakára és homlokára. Így jobbnak láttuk, ha mielőbb eltakarodik, mert nem állok jót magamért, meg amúgy is mennünk kellett nemsoká el itthonról... :(
    A másik, aki kint a parabolánál matatott az elég normális beszédű és viselkedésű volt, nem olyan pökhendi, megvágó alak, mint ez a másik... ?:(
    Na, késő du. Ismerkedni kezdtem az új csatorna kiosztással, ami igen megváltozott a régi megszokotthoz képest, amit nem is enged változtatni a UPC, ugyan is ahhoz egy drágább és másik előfizetett csomagot kellene megrendelni, mert ez a 0-299 csat-ig a UPC kizárólagos joga… :(

Ráadásul a képpel is, és a hanggal is gondok vannak egyes csatornák esetében… :(
    Ugyan is van olyan Zenei csat. aminél a hang igen rossz minőségű… De kb. a magyar nyelvű csat. közül, legalább 10-12 csat. esetén kb. percenként van kép kockásódás és hangreccsenéssel együtt járó romlás és képakadozás, majd ez, minden előre jelzés nélkül és meghatározhatatlan időközönként ismétlődik…

Na kérdem Én, mi ez, ha nem minőség romlás. ?:(
    Ugyan azért a pénzért, mint amit eddig is néztem ilyen hibák nélkül, még ha kevesebb műsorral is, de legalább nem ennyi kifogásolható és igen zavaró, mától élvezhetetlen élményt nyújtó TV-nek nem mondható a mai XXI-ik századunkban, ez a digitális élvezet… :(
    Egyelőre, ugyan azért a pénzért egy fél évre, mert hogy jövőre megint emelik, az is biztos… ?:(
    Részükről kérem ez nem más, mint a beetetett, átbaszás szindrómája alsófokon művelve…
  • kalapos
    Amikort jól működik a jelerősége 50-60% de a jelminősége 100%

Majd megnézem akkort is amikort szórakozik.
  • gduck
    Nekem Philips box van, nem tapasztaltam ilyen hibajelenséget!

Nézzed meg a jelszint mit mutat
  • kalapos
    Lehet hogy csak véletlen egybeesés de mióta az új műsorújságot bevezették nálam nagyon sokat kezdett szórakozni a box.
    A szokásos szétesek a kép,lefagy 1 mp-re és a nincs jel kíírás.
    Másnál nincs ilyen probléma?
  • TDantes
    Az mi a francért lehet, hogy ügye, a box-on keresztül jönnek digitális rádió adók.

De most már napok óta, a legtöbb adó nem szól egyáltalán. Petőfi, meg Bartók, ezek szólnak, a a pusztán zenei adók nem.
  • TDantes
    Hát most ezt én se tudom. Mi is pont így vagyunk, két TV-van, a szüleiméhez van ügye a box, enyémhez semmi. De még nem kellet dönteni, hogy melyik digitális csomagra fizetnünk elő.

Na most, nem tudom mi lesz, mert ügye eddig analóg kábeltv csomagunk volt. Ha váltunk egy digitális csomagra akkor mi lesz?

• Pharaoh
    Ha előfizetek a digitális TV-re, akkor azokon a TV-ken, ahova nem kérek mediaboxot, mennyi analóg csatorna lesz látható? Csak az alap csomag, vagy az összes?
  • banok
    elöbb-utóbb az analóg kábeltv-t is lekapcsolják majd teljesen de ez nem mostanában lesz.
  • Pharaoh
    A földfelszíni analóg sugárzás szűnik meg, a kábelen a szolgáltatón műlik, de nem hiszem hogy bármelyik is ilyet lépne.
  • Thibi
    Szerintem csak az analóg földfelszíni sugárzás (antennával fogható) szűnik meg a törvény szerint. Analóg kábeltévé lesz továbbra is, de speciel az upc fokozatosan egyre kevesebb analóg csatornát ad, gondolom majd valami minimális analóg csomag továbbra is lesz
  • TDantes
    Nincs benne mpeg4 tuner , mind két TV-nk 10 éves, és akkor se legdrágábbat vettük, és persze hagyományos képcsöves mind a kettő, nem LCD, vagy plazma.

Tehát a lényeg, ha két TV-t akarunk használni, kell majd még egy box. Csak az a szívás ,apám szerint nem így van, és akkor se fog fizetni még egy box-ért. Pedig csak 750 forint havonta. Szerintem megérné, de hát ez van.
  • kalapos
    Az analog adásnak meg kellene szünnie 2011 legvégére.Elméletileg.
    Nézhető box nélkül is a tv ha van benne mpeg-4 tuner.
    Ezt csak az lcd,plazma és led tv-k tartalmazzák.De azok közül sem mindegyik.
    A régi katodsugár csüves tv-k nem.
    Szóval a régi illetve ha van új tv-tek de nincs benne az mpeg-4 akkort csak és kizárólag box-al lehet tv-zni.
  • kander
    Hello!
    Na szóval, az első háromnál megoldódott a probléma a segítségetekkel. Leírom hogyan, hátha másnak is akad ilyen gondja.

1., Mivel nincs RF kimenet a rögzítős mediaboxomon, ezért még a mediabox elé kell egy elosztó a bejövő koax-kábelre. Ezt ajánlatos UPC szerelővel csináltatni, mert ha feketén csináljuk és ez kiderül, akkor szankcionálnak minket. A baj csak az, hogy ez egyszeri 3500 Ft (legalábbis nálunk), kiszállással, munkadíjjal és anyagárral együtt. De talán megéri.

2., Vettem egy hármas Scart-elosztót mechanikai kapcsolóval ezer-néhányszáz Ft-ért. Scart csatiját be a TV-be, Scart-aljzatába be a mediabox és a DVD Scart-csatiját és a mechanikai kapcsolójával tudok a megfelelő Scart-ra váltani.

3., Az Interaktív menü csak a munkalap központi lezárásával és a smartkártya aktiválásával válik aktívvá. Ez lehet pár óra, vagy max. 2 nap.

Az 5. kérdésemre, gyanítom az lehet a válasz, hogy azért nem volt digitális jel kb. éjféltől, mert szerintem akkor zárták le hivatalosan a munkalapomat, és akkor aktiválhatták a smartkártyámat a megrendelt csomagnak megfelelően. Ugyanis tegnap még volt HBO-m, HBO2-m, Cinemax-om stb., pedig erre nincs előfizetésem. De lehet, hogy nincs igazam.

A zaj állítólag nem javítható. Meg kell szokni. Nem tudom sikerül-e.

Nagyon köszönöm a különféle segítségeteket!
  • TDantes
    Ja, és persze a lényeg. Na most akkor mi van azzal, hogy év végéig megszűnik az analóg adás?
    Akkor ezután nem is lehet nézni majd box nélkül a TV-t?

Mert vitatkoztunk faterral, épp azért mert szerintem kéne még egy box.
  • TDantes
    Nálunk is van már pár napja box. Nekem így elsőre nagyon tetszik, arra is rá jöttem, hogy összelehet kötni a házimozival, így 5.1-ben szól a TV adás. Nagyszerű, csak egy gond van vele. Hogy kéne még egy ilyen cucc, mert csak egy van, és az a szülők szobájában.

Nálam meg jön a régi analóg adás, és persze nálam plusz csatornák sincsenek, a kép jóval csúnyább.

Ja, és a legjobb hogy ha mind két TV-n ugyanaz az adás megy, a box-on keresztül pár másodperccel később jön mint az én szobámban lévő TV-n. Nagyon bosszantó, olyan mintha visszhangozna , kánonban duruzsolnak a TV-k.

Kéne az én szobámba is egy, csak hát...a franc az egészbe. Fater szerint nekem nem kell, mert minek, én nézzem csak szarabb minőségben.

De ügye előbb-utóbb mindenképp kell majd, és szerintem mondjuk jövőre még drágább lenne.
    Most meg,azt mondták a beszerelő emberek 750 forint plusz költség lenne havonta. Inkább most kéne még egyet kérni.

Na mindegy, ettől eltekintve szerintem jó dolog ez, csak kár, hogy semmit se élvezek belőle.
  • kalapos
    Scart kapcsolót kaphatsz Praktiker ben meg obi de esetleg tesco ban is.

5- egy pár napja nekem is hasonló tapasztalatom van.
    Esete fele kb 5 és 9 közt rengetegszer elmegy a jel de kb csak 3-4 mp re.
    Ugyhogy valószínű központi hiba.
    Remélhetőleg pár nap mulva megszűnik.
  • gduck
    1. Egy osztás kell a box elé. Szükséges hozzá egy osztó és egy viszirányú szűrő. Ezt illő lenne a szerelőknek alapból megcsinálni... Reklamáljad meg telefonon, legyél rámenős ha szerencséd van ingyen megúszod
    2. SCART kapcsoló :( ilyesmi )
    3. A tapasztalat az, hogy az interaktív menü beüzemelés után 1-2 nap múlva lesz használható állapotban.
    4. Ne kérdezzed miért, de a venti még kikapcsolt állapotban is teker :( nem tudsz ellene mit tenni.
    5. Érdekes, valószínűleg valami központi hiba lehetett.
  • kander
    Sziasztok!
    Hozzánk tegnap hozták meg a mediaboxokat, és már több kérdés felmerült bennem. Gondoltam először megkérdezlek benneteket, mielőtt felhívnám az UPC ügyfélszolgálatát, hátha tudjátok rájuk a választ. Szóval szép sorjában:

1., Két tévénk van, mindegyikhez van mediabox. Az egyik sima, a másik rögzítős. Igenám, de a rögzítősön nincs RF kimenet így nem lehet rajta analóg csatornákat nézni (helyi tv-k érdekelnének), csak úgy, ha átdugdosom a mediaboxból a tv-be a koax-kábelt. Hát ez elég kényelmetlen. Szóval, ilyenkor mit lehet tenni?

2., Hasonló a következő problémám is. A rögzítős mediabox mellett van egy DVD-lejátszóm is. És mivel a TV-n csak egy Scart-csatlakozó-bemenet van, akkor dvd-zés előtt ki kell húzni a mediabox Scart-ját a tv-ből, a DVD Scart-ját pedig rádugni. Ez is baromi kényelmetlen. Erre van szerintetek megoldás?

3., A Főmenüben van egy Interaktív menü. Ha ide be akarok lépni, akkor kiírja, hogy „Kérem várjon…”, majd lefagy a box. Kb. 15 percet vártam, hátha történik valami, de sajnos semmi. Más gombokra sem reagált közben a mediabox. Áramtalanítanom kellett és újra bekapcsolni. Ez mindkettő mediaboxra érvényes, és ez azért érdekes, mert a többi menü működik. Sőt, szüleim tőlünk kb. 400 méterre laknak és náluk tökéletesen működik az Interaktív menü is. Mi lehet a baj?

4., Éjszaka lehet észrevenni (amikor a kinti zajok elhalkulnak), hogy eléggé hangos még készenléti állapotban is a rögzítős mediabox. Sőt, nemegyszer még ilyen állapotában is felpörög a ventillátor, amire már simán fel is lehet ébredni (a feleségemnek és nekem sikerült is). Lehet ez ellen tenni valamit?

5., Tegnap sokáig fennmaradtam, mert próbálgattam az új mediaboxot . Kb. éjféltől mindem műsornál megszűnt a jel. Kiírta, hogy „Nincs jel”. Nagyjából 20 percig bírtam várni, hátha történik valami, de semmi. Ma reggel minden kifogástalanul működik megint. (Ugyebár ilyenkor lenne jó ha át lehetne kapcsolni simán az analóg adásokra.) Ha központilag van ez a hiba, akkor milyen gyakran fordul ez elő, mert az nem túl biztató, hogy én már az első éjszakámon belefutottam ebbe.

Segítségeteket előre is nagyon-nagyon köszönöm!!!
  • kalapos
    Persze hívd fel őket.
    Nálam sem szórakoztak.
    Telefonon mikort beszéltem velül akkort frissítettek nekem és utána is az a gond volt akkort feltettek pár kérdést( meddig volt áramtalanítva,gyári beállítást próbáktam e márt) és utána mondták hogy küldenek szerelőt.
    Esetleg még annyit megpróbálhatsz hogy a gyári beállítások menütpontot használd.
    Lehet a telefonban erre neked is rákérdeznek ugyhogy elötte nézd meg.
  • Charx
    Hali! Akkor most cseréltessem le őket, mivel 2 is van. Mind a kettőnek ez a baja. Majd felhívom őket, remélem nem kekeckednek!
  • kalapos
    Mivel nem oldotta meg az áramtalanítás hívjátok újra az ügyfélszolgálatot.
    Abbol csere lesz nektek is.
    Bár neked Kimi23 mint írtad hogy csere lesz HD nem kell ezzel igazán foglalkoznod.
  • Kimi23
    Én is próbáltam 12 órára kihúzni, és nem tért magához a box. Én nem foglalkozom vele a többi funkciója úgy-ahogy működik, meg nemsokára úgyis lecseréltetem egy HD boxra.
  • Charx
    Hali! Nekem is 10 percig mutatja, és utána nulla. Nekem az ügyfélszolgálat azt mondtam húzzam ki a konnektorból pár órára, persze ez nem oldotta meg!
  • Kimi23
    Nekem a Philips box tökéletesen működik, viszont a Pace ugyanezt a hibát produkálja. Kikapcsolás után 10 perc múlva lenulláz (ekkor akar frissíteni), és utána már nem is tér észhez az óra, csak a frissítés után eltelt időt mutatja. Valahol olvastam, hogy egy hibás központi frissítés eredménye, amit a box kicserélésével tudnak csak megoldani, mert az ügyfélszolgálat sem tudja távoli "ráfrissítéssel" megoldani.
  • Charx
    Üdv! Nekem is digitális csomagom van mediabox-al, aminek kikapcsolva az órát kéne mutatnia, de mindig lenullázódik, és nem jó időt mutat. Ha valaminek már volt ilyen, tudna segíteni? Mit csináljak vele?
  • kalapos
    Lehet venni ilyet?

Lenne másik kérdésem is.
    Valaki tett a boxra 5.1 -es hangfalszettet?
    Az érdekelne hogy a HBO-k illetve a Cinemax-ok nál valóban kiadja a dolby-t a box?
  • gduck
    Egy osztást kellett volna kérned a box előtt és akkor lett volna analóg csatlakozás is :(
  • kalapos
    Most mentek el a upc-s fickók.
    Amint bementek a szobába ahol a box van egyböl mondták hogy cserélik.
    Tudtam hogy így lesz de azért rákérdeztem hogy a telefonban azt mondták lehet javítjál.
    Mondták hogy ők nem nyulnak hozzá (ennyit a telefonos információrol).
    Egy Thompsont-t hoztak (eddig is thompson volt) de kisebb mint az előző.
    Egy dvd lejátszó szélesebb nála és nincs rajta analóg csatlakozó.Tehát csak digitálist lehet nézni.