1656
1231mod2kep2.jpg
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.

Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
  • Bronx South
    [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1244415299]Ban megkerülése / uwu / #531-32[/URL] -> Ez pedig egy további álrege.
  • remark #705
    #39001 már törölve.
  • ManoNegra
    Üdv urak!

spam topik #39001

topik #13992
  • Bronx South
    #528, uwuval lehetne valamit kezdeni ? Komoly szinten rám van állva az ember, kezdte az NWO -ban pár napja, azt valamiért megjelent a linkelt topikban is. Ha esetleg visszaírok neki akkor meg kamubalhézik, trollkodik.
  • SHADOWEYES7
  • [NST]Cifu
    Kéne Darwin-díjat osztani az év végén a saját maguk kirakásáért legtöbbet tett fórumozóknak. :)
  • forrai
    Ezzel a stilussal úgy gondolom, igazán közétek való vagyok...csak nem űztök el. És akkor beszélhetek végre az árapályról is?
  • forrai
    shadow...
    Ez rád is vonatkozik, nikkelbolha. Pattogj te a gumiszobádban!
    Hogy honnét másztál elő, melyik képkeretből?
    Hiszen még soha se fordultál hátra itt! Most pedig igazán megtehetnéd.
    Olyan uwu féle lehetsz.

• SHADOWEYES7
    Akkor elég a dumából.
    Ha nem tetszik viszlát!
  • forrai
    Élvezetes az itteni eszmefuttatás, jobb mint sok topiké.

Írod: spam: kéretlen üzenet, hozzászólás, folyamatosan ismételgetve)

De a spam ilyen definiciója még nem tökéletes. Mert minden hozzászólás kéretlen, legalább is a legtöbb.

Az árapályról való írást gúnyos hangnemben kitiltani pedig nem volt tőletek ésszerű. Inkább segítenetek kellett volna a vitát, nem pedig egyesek ugatására hallgatni.
    Mert az árapály téma, amit felvetettem, a jelen kor fizikájának legnagyobb szégyene, amit soha nem moshat le semmiféle sötét tömeggel.
    Itt kialakulhatott volna egy érdekes párbeszéd róla! Mint sehol máshol.
    De belérugtatok, az uwu, Dronk Zéró és a hasonlóak mellé álltatok! Ez titeket minősít!
    Mint engemet is, amiről én írtam. Állok elé!
  • SHADOWEYES7
    Kezdesz idegesítő lenni az okoskodásaiddal....
  • [NST]Cifu
    Azért az valami gyönyörű és felemelő, hogy még mindig magyarázni kell a fórumozás alapjait. :)
  • Efreet
    "Bár leírva még nem találkoztam vele."

Mióta írom, hogy olvasni is kellene a fórumot, nem csak írni bele?
    Főleg úgy ciki ez számodra, hogy több témában házigazda is vagy, ami talán azt kellene, hogy jelentse, hogy odafigyelsz a fórum általános működésére, alapelveire is, tájékozódsz.

Az pedig, hogy nem fair a fórum (és az egész net úgy általában), az nem újdonság, ismételném magamat: üdv az interneten, látom még új vagy errefelé. Talán majd beletanulsz - vagy itt az SG-n, vagy ott, ahol a te igényeidnek jobban megfelel az alapvető hangulat.
    Egy kis segítség az alapozáshoz. (ha túl sok a szöveg, akkor az utolsó előtti bekezdést legalább olvasd el, az csak 4 mondat)
  • Bronx South
    Akkor még néhány dologba hagy kössek bele, utána már nem zavarok, ugyan is olvastam egy olyat ami feleslegessé tenné a további agyalást az ügyben. #671 Bár leírva még nem találkoztam vele.

"Második:" - Miért nem egyből azt írtad, hogy ha a fórumozó tisztában van a jogaival, akkor fel tud hozni olyan pontokat ("Nem tudok leszállni a lóról") ami segít az aláírásodban leírtakban ?

"Harmadik" - Ha az idézetben leírtak úgy vannak ahhogy, akkor mi a helyzet az alap elvekkel ? Mert ha azt nem veszem komolyan esetleg bannolnak.

"és belemenni egy anyázásba" - Mikor először felhoztad, azt hittem nem rám értetted, de a második esetben viszont már 100 hogy rám. Nyugodtan visszanézheted a hozzászólásaimat, én nálam a vita nem azt jelenti hogy trágár formában próbálok érvényt szerezni, valamivel több vagyok ennél.

"Akkor viszont habozás nélkül megteszem..." - Gondolom ez alatt a Hír topikban lévő műsorra gondolsz, de akkor hagy osszak meg egy bölcs hozzászólást, ugyan is ez a helyzet, továbbá az ott kialakult botrány abból fakadt, hogy az nwoban jártas emberek is elkezdtek az utóbbi időben oda írni, és az ottani törzsközönségnek ez nem tetszik.

Viszont ha magamból indulok ki, az hogy egy másik témában jártas vagyok, nem jelenti azt hogy esetleg az ottani témával kapcsolatban, nem fejthetem ki a saját álláspontomat, nézeteimet, vagy igen ? És ez lenne az indok arra hogy az NWO -t akár te bezárjad ? Szerintem nagyon érdekes, és nem éppen fair dolgok folynak itt az sg -n mind moderátori, mind egyéni forumozó részről is, mikor valaki hazugságokkal próbál érvényt szerezni magának és szerez is, lásd.: Általános mod topik, #22517. De végül is "ha valami nem tetszik, akkor el kell menni máshova" üthetetlen lap, a legegyszerűbb felmutatni... további szép napot.
  • Efreet
    Látom a visszaolvasás továbbra sem meg sem itt, sem más topicokban, pedig kértelek rá. De akkor vegyük sorra:

Első: ez a topic, #671 és környéke, talán ezek alapján sikerül felfogni a fórum működését.

Második: a kedvedért átfogalmazom, ha már nekiállsz önjelölt jogászként (amire már utaltam más topicban, hogy marhára nincs szükségünk ilyenekre) kötözködni: "Miért lenne kivételezett az NWO topic (vagy az a közösség) bármelyik másikkal szemben?" Így megfelel?

Harmadik: idézet az általánosból: "Ha te a Gumiszobát bármilyen szinten komolyan veszed (pláne megsértődsz azon, hogy ott kinevetnek-kigúnyolnak valakit vagy valamilyen nézetet, ráadásul nekiállsz magyarázni a bizonyítványod ott), akkor az internet nem neked való közeg."
    Ha nem tetszik egy közösség az interneten, akkor nem az a megoldás, hogy odamegyek és leanyázom a közösség tagjait, hanem az, hogy nem megyek oda vagy nem olvasom. Meg lettek kérve a Best of topicot látogatók is, hogy nézni lehet, piszkálni nem a furcsa eseteket (nem csak az NWO-t, bármelyik másik témát, ahonnan linkelnek) - érdekes módon pl. a Valóvilágosok sem járnak oda vinnyogni, hogy nevetnek rajtuk egy ilyen célra készített topicban. Az, hogy te félreérted a topicot, és azt hiszed, hogy a trollokat idézik be oda, akkor el vagy tévedve, az ilyen célra a moderátori topicok vannak. A best of célja a nevetés, és a humorosnak, viccesnek tartott hozzászólások megosztása azokkal, akik esetleg az adott témát nem olvassák, így lemaradnának róla. Ha foglalkoztál volna azzal a topiccal is egy kicsit (például visszaolvasol ott is), akkor ezzel tisztában lennél.
    Nekem, mint moderátornak (és itt akkor az utolsó fél mondatodra reagálnék) azért van a kedvencek között, mert rengeteg idióta, azonnali kizárásra érdemes hozzászólás, hozzászóló ott jelenik meg először, így lehetőség van a gyors reagálásra, majd a hozzászóló minden nyomának eltörlésére (kivéve a büntetőpontok listáját).

A moderátorok nem bizonyos témák vagy nézetek ellen, hanem a túlnyomó többségben levő normális, nyugodtan fórumozni akaró közösség mellett vannak. Ha valakinek problémája van a fórummal (vagy annak bizonyos részeivel), akkor nagy a valószínűsége annak, hogy ő nem tartozik ebbe az utóbbi csoportba. Bármelyik moderátor nagyon örülne annak, ha nem lenne napi szinten (egyébként önként vállalt) munkája az, hogy rendszabályoznia kell olyan emberkéket, akiknek nem esik le az, hogy ha valami nem tetszik, akkor EL KELL MENNI MÁSHOVA, és nem odaállni egy egyébként működő közösségbe, és belemenni egy anyázásba (főleg kínos, ha ez a Gumiszobában történik, mert ott csak hülyét csinál magából a magyarázgató).
    Rengeteg topic van, amivel én sem értek egyet, nem tetszik ami ott megy, de ez még nem indok arra, hogy bezárjam, vagy megbüntessem azokat, akik az ottani témában hozzászólnak. Akkor viszont habozás nélkül megteszem, ha a nagyobb közösség számára esetleg zavaró nézeteiket elkezdik egy olyan területen is hirdetni, ahol mások nyugodt fórumozását zavarják.
  • Bronx South
    Akkor a kérésednek megfelelően itt reagálok.

A középkori példádra > Induljunk ki alapvetően ebből, tehát hogy ha a Hír topikba bekerül NWO bármilyen formában, az bant von maga után egyéni esetben, ha több ember esik egymásnak pedig a két topik automatikus bezárását. Akkor most hogy is van a saját állításod(?), kialakult egy szabályzat ami nem azonosítható össze azzal amit leírtál, de még is működik. Miért ?

Továbbá a mesét átugorva > "Miért lenne kivételezett az NWO topic (vagy az a nézetvilág) bármelyik másikkal szemben?" - Melyik másik nézetvilággal szemben ? Itt nem másik nézetvilágról van szó, hanem egy topik közösségéről.

Visszatérek a hszem elejére > "Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minősíthetetlen hangnem." - Ez nem vonatkozik a Best Of -ra ? Oda szabadon lehet linkelgetni bármit, idiótázni orrba szájba, megvetni másokat ?

Tudtommal oda olyan hszek kerülnek be az SG számos topikjából, ami trollkodás, idióta magatartás forma, trágár megnyilvánulásnak számít és társai. Az NWO egyikkel se azonosítható, ott nincsenek idióta hozzászólások, nem ír senki olyasmit ami alapján a Best Of -ban kéne bármin, bárkin gúnyolódni, mindenki kulturáltan fórumozik, csak annyi a hibája(?) hogy egy alternatív tudomány ág, és igen vannak meghökkentő dolgok is ami nem azonosítható a fent leírtakkal.

De mégis mi alapon gúnyolódik a Best Ofban bárki is a nagy büdös semmire, és a kérésemet miért reagálja le ekkora nagy felháborodással egy moderátor ? Utóbbira az én álláspontom az, hogy a moderátorok is aktívan bejárnak oda röhögni, és ha teljesítenék a nem teljesíthetetlen(!) kérésem, akkor saját magukkal basznának ki. Nem igaz ?
  • Efreet
    Nem változtattam meg, a szöveg eleje pont ugyanaz, mint amit ő írt, a szöveg további részét, a féktelen mocskolódást moderáltam, töröltem a szöveg egy részét, ami nem módosított az értelmén, még ha ezt is állítja.
  • remark #689
    "Módosítottad, beleírtál, töröltél, ellenkező értelműre változtattad a beírásomat."

Ez nem tudom így volt-e, de ez nem jog kérdése.
  • uwu200
    Mindenki magából indul ki.
    Volt szerencsém beszagolni a kis birodalmadba amit az aláírásodba reklámozol.
    Láttam hogy te hogy moderálsz, na ezért nem jár oda a kutya se. Érdekes hogy ide viszont elég sokan járnak nem?
  • [NST]Cifu
    A szemétkedő-bosszúálló, korrupt moderátoroknak el kell tűnniük egyszer. Remélem ezzel a beírással is siettetem ezt!

Hmmm... azért ez eposzi magasságokba emel.

Elképzelem, ahogy Nyerges Tibi elolvassa ezt, majd hátradől, és azt mondja:

-Jobban belegondolva ebben van igazság.

*Konzolt nyit, <ban>[NST]Cifu</ban>, Enter*
  • Efreet
    idézek a moderátori oldalról:

"Fórum moderátori jogok felvétele
    Jogok:
    Büntetőpont osztás joga
    ...
    •üzenet törlése, üzenet szerkesztés, téma törlése, téma karbantartása, superuser
    ..."

De van jogom. Az írott szabályzattal kapcsolatban pedig próbáld meg az elmúlt néhány nap hozzászólásait elolvasni, értelmezni.
  • 1sajat
    "fogadd el az itteni szokásokat"
    Nem fogadom el, mert ostobák, durvák, embertelenek.
    továbbiakban moderálva

Aljas dolog volt ez moderátor! Ahhoz jogod van, hogy beletörölj a beírásomba, de ahhoz nincs, hogy beleírj, [d]módosítsd[/d]! Pedig ezt tetted. Beírtam, hogy a szokásokat nem fogadom el, de az írott szabályzatot igen. Módosítottad, beleírtál, töröltél, ellenkező értelműre változtattad a beírásomat. Szemét-aljas húzás volt!

A szokásjog itt annyit tesz, hogy a haveri kör bazdmeglhet, gyalázkodhat kedvére, semmi sem történik vele. Viszont én, aki emiatt szót mertem emelni, 5 hét törlést kaptam már harmadszor. Ezt a szokásjogot nem fogadom el. Nem fogadom el, mert ostoba, durva, embertelen.

Gondolom ezt a beírást is ki fogjátok törölni. Számítok rá, ezért kifényképezem és beteszem más helyekre. Mindezt a jobbítás szándékával teszem. A szemétkedő-bosszúálló, korrupt moderátoroknak el kell tűnniük egyszer. Remélem ezzel a beírással is siettetem ezt!
  • ManoNegra
    Bocsáss meg!
    Azt hiszem kiveséztük a dolgot rendesen,és korrekten.
    A többi rajta múlik.

Még egyszer kösz mindent,aztán jó éjt nektek:-)
    Ahogy egy barátom mondaná:

("Kellemes mindenjót és boldog miegymást"):-)

• [NST]Cifu
    Mint említettem, adott a lehetőség, hogy reagáljon priviben. Nem kell a magyar hangját játszanod.
  • [NST]Cifu
    Minden nézőpont kérdése, tökéletes véleményegyezés sose volt, sose lesz.

Ha innen nézzük, akkor az én igazságérzetem az oka annak, hogy bezártam a Holdraszállás tagadó topicot. Ezzel meg gondolom te nem értesz egyett.

Nem vitás, hogy nekem csípi a szemem az NWO topic, de amíg nincs vele gond, rá se nézek. Más okból került Nemzsidó a képbe, és ezért döntöttem úgy, ahogy.
  • ManoNegra
    Bocsesz!
  • ManoNegra

Annyit azért megjegyeznék hogy uwu esetében veted a fáradtságot, és reviidáltad a döntésed. Engem az motivált, hátha eléérhetem ezt a szitut, de nem jött össze!
    Fene se beszélt itt szólás és vélemény szabadságról.

Szimpla igazság érzetből indultam ki (De valószínű személyenként ez is eltérő lehet)
    Látható is.
    Mindenesetre ne hanyagoljátok a jó kis velünk született igazságérzetet,ha egy mód van rá.
    Azt hiszem témától függetlenül minden téren beválik:-)

• Efreet
    Nem emlékszem, hogy komoly gond lett volna veled azokban a topicokban, amiket látogatok (mondjuk egyre kevesebb ilyen van) :) az, hogy beleszaladtál valamibe a múltkor, ami miatt kaptál pár pontot (meg régebbről is emlékszem néha 1-2 pontra), az nem hiszem, hogy bármilyen előítéletre adna okot általam.

(bár a főnök urazásért egy mezei feketepont* jár ;) )

20 mezei feketepont egy erdei feketepontot ér, 20 erdeiért pedig egy mezeit lehet kapni
  • [NST]Cifu
    Hopp, közben érkezett egy jobban kifejtett válasz is. Remélem ez már mindenkinek kielégíti az igényeit. :)
  • [NST]Cifu
    A különbség, hogy Uwu és Zero esetében volt egy normális reakció. Nemzsidó nem reagált, annyi bünöm van az esetében, hogy valamiért le volt tiltva a privi, vagy az előélet, vagy más miatt.

Ha akar a fellebezésről beszélni, akkor azt privátban majd ő megteszi nekem vagy a [email protected] mailben.

A másik fele meg az, hogy nincs, nem volt, és sose lesz olyan, hogy XY-nál ez történt, YZ-nél is az fog. Ez a moderátori döntéskör. Anno az NWO-ban moderáltam a politikai dolgokat, mostanában nem moderálom, mert akkor a hír topicot is élből törölnöm kellene.
    Köszönöm a gyors választ.
    Megtisztelő,lényegre törő és mostantól lehet tudni ki hova tartozik,és mihez tartsa magát.
    Kerek a történet:-)
  • ManoNegra
    Nekem milyen a renomém Főnök Úr? Van félni valóm?
  • Efreet
    Egy pár mondatot még hozzátennék: soha még csak szóba sem került, hogy "egyes mérce" legyen moderálás terén. Minden eset és minden alkalom más, mindenkivel szemben másképp fogunk viselkedni aszerint, hogy kinek milyen az előélete, a stílusa, hányszor, és milyen okokból került már a moderátorok szeme elé, vagy akár épp mi melyik lábbal keltünk fel, vagy épp melyik moderátor foglalkozik az adott üggyel. És többek között ez is az oka a "moderálási alapelvek" oldal viszonylagos ködösségének, mert ha tele lenne olyan pontokkal, hogy ez meg az tilos, és ez meg az jár érte, akkor a rengeteg önjelölt jogászpalánta folyamatosan keresgélné a lehetőségket, hogy ezt hol játszhatja ki - amire pedig nincs szükségünk, van így is elég ápolt a fórumon.

A fórumon nincs, és soha nem is volt szólás- és véleményszabadság, még ha páran azt is képzelik, hogy az SG arról szól. Az internet egésze többé-kevésbé igen, de vannak olyan stílusok és álláspontok, amiket nem itt kell taglalni.
  • ManoNegra
    Nem tudok mást tenni mint amit eddig is, beírom amit gondolok. Nem kritizálom a moderálási elveidet, csak megvizsgálom több aspektusból, és megkérdezem hogy mi alapán számolod azt, hogy a zero-nak ezt lehet, de az xy-nak nem mert -- ? Miért is?.
  • [NST]Cifu
    Kezdem már megérteni anno Borg, majd később Shadoweyes megállapításait a moderálással kapcsolatban. :)

A moderáció a moderátor döntésköre. Efreet beírása a saját véleményét tükrözi, és alapvetően a moderáció problémájára mutat rá. Ugyanis valóban az a gond, hogy így is az alregek és a trollok kezelésének a problémáját veszi a hátára a modi. A kitiltott, majd új alreggel visszajött embereknél szélmalomharc az egész, viszont mi értelme van akkor egyáltalán a moderációnak, ha bárki büntetlenül visszajöhet, nemdebár?

Ami az adott esetet illeti, megnyugtató, hogy félinformációkból rögtön milyen szép következtetéseket vonnak le egyesek.

A moderációval kapcsolatban lehet a [email protected] mailen panaszt benyújtani. Ha az adminok jogosnak látják, majd döntenek.

Addig amíg azonban a vállamra vettem a moderáció terhét, élni is fogok vele. Ha tetszik, ha nem, a rendszer úgy néz ki a moderátor illetve az admin szava dönt. Nem kell, hogy tetszen a dolog, de mint már párszor ki lett fejtve, vendégek vagytok a fórumon.
  • ManoNegra
    Kettős mérce?
    Üdv.

" Dátum: 2011.11.23. 07:45 Adta: [NST]Cifu
    "Valamikor Huliganthropus néven írogattam ide, kitiltott egy mod."

Darwin-dijas ötlet volt bevallani... "

"Uwu esetében konkrétan él egy olyan egyesség, hogy visszafogja magát, és normális hangnemet üt meg a jövőben. Amíg ehhez tartja magát, nincs okom arra, hogy kitiltsam. "

"Regisztráció időpontja: !2009. 05. 10.!
    Utolsó üzenet időpontja: 2011. 11. 23. 00:25
    Utolsó látogatás időpontja: 2011. 11. 23. 00:46"

Több mint három éves acc volt...aki mást nem csinált,csak bevallotta hogy egyszer kitiltották innen....

""Uwu esetében konkrétan él egy olyan egyesség, hogy visszafogja magát, és normális hangnemet üt meg a jövőben. Amíg ehhez tartja magát, nincs okom arra, hogy kitiltsam. "

Neki ez ment egyezség nélkül is...
    (Szerintem "kissé" elhamarkodott lépés volt kitiltani,főleg az uwu féle "egyesség" fényében.

Szóval:

További jókat.:-)
  • ManoNegra
    Itt olvastam.