Elhagyott épületek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem Európa (de legalábbis Közép-Európa) legmagasabb lakatlan háza a pécsi Magasház (Huszonötemeletes). Kb. úgy harminc éve bejelentették, hogy össze fog dõlni, ezért kilakoltatták az ittlakókat. Összedõlni persze nem dõlt össze <#smile>. Mára már meg is erõsítették vasrudakkal, de eladni a város még mindig nem tudta.

Itt egy kép:

No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)

Max7
valamivel nem lehet felgyorsítani a felezési idõt? :S

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

na ez most nekem új 😄
Molnibalage
Csak tisztázásképpen az kiégett fûtõelemekben a periódusos összes eleme megtalálható gyakorlatilag csak eltérõ mennyiségben.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

sorry, csak úgy spontán írtam, de persze izotópoktól is függõ... de ahány doksi filmet láttam, annyi féle verziót hallottam már, hogy mi volt ott pontosan a reaktorban...
Molnibalage
Khöm, van egy pár urán izotóp.... A természetes U235 (asszem) felezési ideje kb. 4,5 milliárd év így hirtelen fejõbl.

Aszódi Attila írt Csernobilról egy állítólag jó könyvet. A Zárórában éppen most volt.

Itt van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az álcázás mát félig megvan. 😊

asszem az uránnak 150 ezer év a felezési ideje, a levegõbe jutott jód izotópoknak pár nap vagy hét, a céziumé 15-20 év, most lehet hülyeséget írtam de valahogy ígyvan...

am ajánlom figyelmedbe a csernobili csata címû doksifilmet, másfél óra és a discoveryn szokott is lenni!
DJ Skyline
most hirtelen jobb nem jutott eszembe, mint ez!

Max7
Valami magyar leírásokkal tûzdelt oldalad nincs csernobilról? Kicsit mûveletlen vagyok ezen a téren és érdekelne a téma.. pl adatok is hogy mennyi a feezési ideje az ottani atomnak illetve meddig sugárzik még.... illetve pontosan mi okozta '86-ban a katasztrófát...

multkor láttam egy térképet amiben budapest is benne volt hogy eléggé keményen a hatósugárban vagyunk :S

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

érdekelne valakit egy csernobili túra? ha jól tudom, Pripjatyban virágzik a katasztrófa-turizmus... 😄
Tavaly túráztunk egyet a Kõszegi-hegységben és a Hét-forrás közelében, az erdõben láttunk egy rég elhagyott laktanyát.

gz8
És egy kis érdekesség, az Eastern State Penitentiary

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

gz8
Elhagyott helyek Finnországban.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

gz8
És egy kis elhagyott börtön.

gz8
Kísértetvárosok az Egyesült Államokban. Huhuhhhhhh...

gz8
Képek Csernobil és Pripjaty jelenlegi (jó, 2006-os állapotáról).

Ezek szerint még nem járhattál Nicosiában, már ne is haragudj..

Cipruson a "zöld vonal" választja el 1974 óta a görög cipriótákat a sziget török lakosságától - Nicosia fôvárosban egy fal formájában. Ez a demarkációs vonal mintegy 180 kilométer hosszú, és keletrôl nyugatra nyúlva két szektorra osztja a szigetet.

Ez a fal kb. 2-3 méter magas és fegyveresek õrzik. A túrista térképeken is megtalálod. Mivel képeket ott nem készíthettem belinkelek egy indexes fotót:

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Dragooon
nah megvan:
2006 áprilisi számában van benne "Csernobil árnyéka" címmel.

sajn a nem tudom beszkennelni, képet meg nem tudok csinálni met rossz lenne a minõsége. de van itt babáktól és játékoktól zsúfolt kihalt óvodától kezdve olyan iskolai terem, aminek a tábláján ott van még a krétával írt szöveg

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Dragooon
Pripjaty . ez a hely engem is vonzana, natgeo magazinban asszem volt szó pripjaty-ról, ott nagyon durva képek vannak róla.majd mindjárt elõkeresem, addig elküldöm ezeket a képeket.

google earth térkép

B0B0

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

engem is 😄 de ami a legjobban érdekel, az csernobil környéke meg pripjaty 😄 na oda egyszer mindenképpen el akarok menni! még a hideg is kiráz, ha csak rágondolok
Molnibalage
Enem mindig is izgatott, hogy mi lehetett az elõélete az ilyen épületekenek és mi történhetett, hogy ebbe az állapotba kerültek.

rendesen kedvetkaptam körbenézni a környéken a romos épületek közt 😄 már pedig itt van bõven! majd hozok képeket
Molnibalage
Na még egy utolsó. Ezt sem ma hagyták el.

Molnibalage
Még. 😊 Mára ennyi elég.

Molnibalage

Molnibalage

Molnibalage

B0B0
Famagusta brutálisan néz ki. Azért is keményebb, mint Csernobil, mert itt bizony pompa volt.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Hát én nem tudom milyen falról beszélsz. Összekevered valamivel. Nem fal van, hanem ún. "zöld vonal" (kicsit benõtte a természet) aminek két felén állomásoznak kéksapkások.

Görög idegenvezetõnk elmondása szerint Famagustát a török megszállás elõtt nagyrészt kiprióták és görögök lakták akiket 1974-ben elüldöztek otthonaikból. A helyzet bonyolult: a terület jogilag (hivatalosan) görög, bár érvényesíteni nem tudták akaratuk de a behatolók legalább nem lakták be a várost.. Most a török kormány Famagustáért cserébe olyan fontos Ciprushoz tartozó településekre kíván szert tenni ami abszurdum.
Ezért a patthelyzet.

tigeroo
gecey<#wow2>
és mi a faszé hagyták abba? gondolom nem semmi pézt dobtak ki így az ablakon (...csernobilt még értem, de ezek...hát erre nincs szó..)

horvátország déli részén miis láttunk csomo lepukkant (gyk. félkész) szállodát, félig lerombolva, golyónyomokkal...
pont most gondolkoztam, hogy nyitni kéne valami ilyen topikot 😄
erre tessék, már ittvan... + fav
Dragooon
igaz, hogy nem épület, de....

kõbányán van egy szép kis aluljáró, ami tényleg teljesen elhagyatott 😄
néha szoktam sétálni benne. koromfekete sötétség, felszedett/összetört burkolat a földön, rohadó falak, stbstb.. ha van igény rá, csinálhatok egy-egy képet 😊

soma22
nagyondurva, jól beállított képek😉

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

Nos, ha nem ragaszkodunk Magyarországhoz tudom ajánlani a Cipruson található Famagustát. Több, mint 30 éve nem lakják a várost se görögök, se törökök, amolyan szellemvárosként funkcionál. Döbbenetes látvány, ahogy a több évtizeddel ezelõtti építkezések félbeszakadtak, a tengerparton számtalan félkész szálloda áll, a daruk üresen és egyedül merengenek a végtelen csendben. Megközelíteni a tengeren lehet a Nato által biztosított határig..

És ha már itt járunk nem szabad megfeledkezni a fõvárosról, Nicosiáról sem. A város közepén egy hatalmas, több méter magas fal húzódik végig, melynek két oldalán fegyveres erõk õrzik a biztonságot a görög és a török fél között.. A faltól mintegy 100 méteres sávon belül elhagyatott házakkal, ijesztõ épületekkel találkozhatunk. Itt készítettem még tavaly pár képet, kettõt meg is mutatok belõle:

Én is csepeli vagyok.😄DD<#finom>
Hát..Régebben errefelévolt még pár ilyen ház, de most már jöttek az Afro magyarok, szépszóval élve, és olyan házakat rittyentettek ide, hogy csak na.😄

De majd ha lemegyek az utca végéhez a papígyárhoz csinálok pár szkrínsátot.

Molnibalage

ColdFire
huh, 5. és utolsó kép nagyon tetszik, szeretem az ilyen helyeket...

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

DJ Skyline
hangulatos, járkálnék ott éjszaka egyedül <#idiota>

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire

_Atti_
diósgyõr vasgyár is ottvan😊

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

ColdFire
kméti oroszlaktanya: orosz könyvek, filmek, graffiti, könyvtár, lõrések

_Atti_
http://abandoned-places.com/

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

tigeroo
huh azért durva..
tiszta bioshock
a bezárt idõ...
enyészet és rozsdaszag
(csapot papot otthagyva...pl. az autogyárban a kasznik..)
Max7
Hmmm a csepel mûvekben dolgozik apum! De ahol õ dolgozik az egy felújított rész és teljesen jól néz ki! Na majd dumálok vele hátha bevisz engem kicsit mélyebb területekre de lehet nyáron elcangázok arra és hozok képeket is!

Addig + fav!

DJ Skyline
nálam megy teljesen jól! Csernobil a téma rajta

kíváncsi vagyok, hogy azokat a grefitiket' mikor fújhatták oda! gondolom hogy nem 86-ban, vagy elõtte

soma22
de megy😊

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...