215
elhagyott épületek, objektumok
-
karajjj #55 érdekelne valakit egy csernobili túra? ha jól tudom, Pripjatyban virágzik a katasztrófa-turizmus... :D -
Hajnalcat #54 Tavaly túráztunk egyet a Kőszegi-hegységben és a Hét-forrás közelében, az erdőben láttunk egy rég elhagyott laktanyát.
-
#53 És egy kis érdekesség, az Eastern State Penitentiary
-
#52 Elhagyott helyek Finnországban. -
#51 És egy kis elhagyott börtön. -
#50 Kísértetvárosok az Egyesült Államokban. Huhuhhhhhh... -
#49 Képek Csernobil és Pripjaty jelenlegi (jó, 2006-os állapotáról). -
Aspyrin #48 Ezek szerint még nem járhattál Nicosiában, már ne is haragudj..
Cipruson a "zöld vonal" választja el 1974 óta a görög cipriótákat a sziget török lakosságától - Nicosia fővárosban egy fal formájában. Ez a demarkációs vonal mintegy 180 kilométer hosszú, és keletről nyugatra nyúlva két szektorra osztja a szigetet.
Ez a fal kb. 2-3 méter magas és fegyveresek őrzik. A túrista térképeken is megtalálod. Mivel képeket ott nem készíthettem belinkelek egy indexes fotót:
-
#47 nah megvan:
2006 áprilisi számában van benne "Csernobil árnyéka" címmel.
sajn a nem tudom beszkennelni, képet meg nem tudok csinálni met rossz lenne a minősége. de van itt babáktól és játékoktól zsúfolt kihalt óvodától kezdve olyan iskolai terem, aminek a tábláján ott van még a krétával írt szöveg -
#46 Pripjaty . ez a hely engem is vonzana, natgeo magazinban asszem volt szó pripjaty-ról, ott nagyon durva képek vannak róla.majd mindjárt előkeresem, addig elküldöm ezeket a képeket.
google earth térkép -
#45 Recski ércbánya -
karajjj #44 engem is :D de ami a legjobban érdekel, az csernobil környéke meg pripjaty :D na oda egyszer mindenképpen el akarok menni! még a hideg is kiráz, ha csak rágondolok -
#43 Enem mindig is izgatott, hogy mi lehetett az előélete az ilyen épületekenek és mi történhetett, hogy ebbe az állapotba kerültek. -
karajjj #42 rendesen kedvetkaptam körbenézni a környéken a romos épületek közt :D már pedig itt van bőven! majd hozok képeket -
#41 Na még egy utolsó. Ezt sem ma hagyták el. -
#40 Még. :) Mára ennyi elég. -
#39 Ennek a környékénről voltak azok a jó cuccok. Egyelőre ennyit találtam. -
#38 Gyűjtemény. -
#37 Elhagyott, de műzeum. -
#36 Famagusta brutálisan néz ki. Azért is keményebb, mint Csernobil, mert itt bizony pompa volt. -
#35 Hát én nem tudom milyen falról beszélsz. Összekevered valamivel. Nem fal van, hanem ún. "zöld vonal" (kicsit benőtte a természet) aminek két felén állomásoznak kéksapkások. -
Aspyrin #34 Görög idegenvezetőnk elmondása szerint Famagustát a török megszállás előtt nagyrészt kiprióták és görögök lakták akiket 1974-ben elüldöztek otthonaikból. A helyzet bonyolult: a terület jogilag (hivatalosan) görög, bár érvényesíteni nem tudták akaratuk de a behatolók legalább nem lakták be a várost.. Most a török kormány Famagustáért cserébe olyan fontos Ciprushoz tartozó településekre kíván szert tenni ami abszurdum.
Ezért a patthelyzet. -
#33 gecey
és mi a faszé hagyták abba? gondolom nem semmi pézt dobtak ki így az ablakon (...csernobilt még értem, de ezek...hát erre nincs szó..)
horvátország déli részén miis láttunk csomo lepukkant (gyk. félkész) szállodát, félig lerombolva, golyónyomokkal... -
karajjj #32 pont most gondolkoztam, hogy nyitni kéne valami ilyen topikot :D
erre tessék, már ittvan... + fav -
#31 igaz, hogy nem épület, de....
kőbányán van egy szép kis aluljáró, ami tényleg teljesen elhagyatott :D
néha szoktam sétálni benne. koromfekete sötétség, felszedett/összetört burkolat a földön, rohadó falak, stbstb.. ha van igény rá, csinálhatok egy-egy képet :) -
#30 nagyondurva, jól beállított képek;) -
Aspyrin #29 Nos, ha nem ragaszkodunk Magyarországhoz tudom ajánlani a Cipruson található Famagustát. Több, mint 30 éve nem lakják a várost se görögök, se törökök, amolyan szellemvárosként funkcionál. Döbbenetes látvány, ahogy a több évtizeddel ezelőtti építkezések félbeszakadtak, a tengerparton számtalan félkész szálloda áll, a daruk üresen és egyedül merengenek a végtelen csendben. Megközelíteni a tengeren lehet a Nato által biztosított határig..
És ha már itt járunk nem szabad megfeledkezni a fővárosról, Nicosiáról sem. A város közepén egy hatalmas, több méter magas fal húzódik végig, melynek két oldalán fegyveres erők őrzik a biztonságot a görög és a török fél között.. A faltól mintegy 100 méteres sávon belül elhagyatott házakkal, ijesztő épületekkel találkozhatunk. Itt készítettem még tavaly pár képet, kettőt meg is mutatok belőle:
-
zoolee #28 Én is csepeli vagyok.:DDD
Hát..Régebben errefelévolt még pár ilyen ház, de most már jöttek az Afro magyarok, szépszóval élve, és olyan házakat rittyentettek ide, hogy csak na.:D
De majd ha lemegyek az utca végéhez a papígyárhoz csinálok pár szkrínsátot. -
#27 Itt volt régen a jó sok kép, de sajnos már nincs. -
#26 huh, 5. és utolsó kép nagyon tetszik, szeretem az ilyen helyeket... -
#25 hangulatos, járkálnék ott éjszaka egyedül -
-
-
#22 diósgyőr vasgyár is ottvan:) -
#21 kméti oroszlaktanya: orosz könyvek, filmek, graffiti, könyvtár, lőrések -
#20 http://abandoned-places.com/ -
#19 huh azért durva..
tiszta bioshock
a bezárt idő...
enyészet és rozsdaszag
(csapot papot otthagyva...pl. az autogyárban a kasznik..) -
#18 Hmmm a csepel művekben dolgozik apum! De ahol ő dolgozik az egy felújított rész és teljesen jól néz ki! Na majd dumálok vele hátha bevisz engem kicsit mélyebb területekre de lehet nyáron elcangázok arra és hozok képeket is!
Addig + fav! -
#17 nálam megy teljesen jól! Csernobil a téma rajta
kíváncsi vagyok, hogy azokat a grefitiket' mikor fújhatták oda! gondolom hogy nem 86-ban, vagy előtte -
#16 de megy:)