165
-
tomcsa4 #44 Ilyen hülye dumával jöttek, hogy véletlenül rossz fiókból vették ki (mivel vizsgálati célből tartanak fertőzöttet is). De lehet félreértettem. -
#43 Mindjárt megnézem:) -
A1274815 #42 A méhnyakrákot, ha jól tudom bizonyították, hogy víros okozza így csináltak egy oltást is ellene, ami nagy valószínűséggel működik. -
dez #41 Nem tudom, jól értelek-e, de az immunrendszer a rákos sejteket is igyekszik megsemmisíteni. Állítólag naponta előfordul ilyen egy szervezetben. -
#40 De konkrétan nem okoz. (ahogy én értelmeztem erről egy írást) -
tomcsa4 #39 Kórházban nem adhatnak véletlenül HIV vírusos vért? Magyarországon is előfordult ám! Romániában is, és igen a 21. században! Vagy az nem HIV víruos volt? Lehet félreértettem, vagy nem tudom, pedig mintha az lett volna... -
dez #38 Jópár fajta vírus jelentősen növeli különféle rákok kialakulásának az esélyét, mert pl. zavarja a sejtek osztódását, stb. Pl. most "felkapott" HPV -> méhnyakrák, asszem bőrrák is (vagy az talán egy másik). -
#37 Tudom, azért is mondtam, hogy bocs, félreértettem:) -
#36 Igaz, mondjuk embereknél elég ritka. Akkor úgy helyesebb, hogy nagytöbbségben nem vírus okozza. -
A1274815 #35 Az elkűlőnítéses dolgot nem én írtam. -
dez #34 A biológusok sem tudnak még mindent az immunrendszerről. Pl. nem tudják, pontosan hogy dönti el a szervezet, hogy ki veszélyes betolakodó, és ki nem. (Lásd #24.) Ugyanis ez nem fullosan genetikailag kódolt. -
A1274815 #33 Persze mert nem ellenőrzi a genetikai kódot, csak a sejt felszínen lévő fehérjékkel foglalkozik. -
A1274815 #32 Igen ez probléma. Mondjuk az emésztésről tudom, hogy baktériumok nélkül sokkal rosszabb a hatásfoka, de megy. Viszont valóban élnek a bőrőn is olyan létfontosságú baktériumok, gombák, amelyekre szükségünk van. Mondjuk ha már oda jutunk hogy átírjuk a genetíkai kódot, akkor mi tart vissza attól, hogy ezen színbióták kódját vagy funcióját is hozzáadjuk? -
#31 Ja, bocs, én aszittem, hogy arra céloztál, hogy a rákosakat is el kell különíteni.
Egyébként ha a rákos sejteket pusztítaná el csak, akkor nem lenne semmi baj. A probléma a rákkal, hogy pl. egy vastagbélrák esetében nagyon sok a közös a rákos sejt és a vastagbélrák sejtjei között, így az immunrendszer nem veszi észre, hogy ez nem is az, és hagyja nőni. -
A1274815 #30 Különben meg van olyan, hogy rák víros. Szoval... -
#29 Kórházban nem kapsz HÍV virusos vért, miután vért adsz, azt kismillió vizsgálaton átviszik. -
A1274815 #28 Nem de genetikailag sérűlt sejtek és ha az immunrendszer ellenőrizné a genetikájukat akkor rákos sejteknek is harangoznának. -
#27 A rák nem vírus miatt alakul ki, így azt nem lehet elkapni... -
dez #26 Egyébként a herpeszt sem tudják kiirtani a szervezetből. -
dez #25 Már hogy ne tudnának? Számos nem-gyógyszeres gyógymód létezik.
Még azt is el tudom képzelni, hogy - mint számos más betegséggel is ez a helyzet -, amikor azt mondják, gyógyíthatatan, az úgy értendő, hogy gyógyszeripari termékekkel nem gyógyítható... -
dez #24 Ezzel az a bökkenő, hogy mi valójában szimbióták vagyunk. Számos életfontosságú baktérium-fajjal élünk szimbiózisban. Az egyedszámuk felülmúlja a testi sejtjeink számát... Az immunitás és emésztés is kooperációban valósul meg velük. -
M0RN1NGST4R #23 Nem konyitok a témához, de mindig szivesen olvasok el ilyen cikkeket és okosabb emberek véleményét. Ami legelőször szembe tűnt nekem és talán nem is vagyok egyedül, hogy ezek szerint a HIV már nem egyenlő a halálos itélettel, még ha meglehetősen drágák is a gyógyszerek és csupán szűk rétegnek hozzáférhetők. Azért szerintem már ez is haladás. És ha már itt tartunk, talán arra kellene helyezni a hangsúlyt, hogy a betegek együtt tudjanak élni betegségükkel, és másokat ne veszélyeztessenek. Ha jól tudom, a nemi úton terjedő herpesz virus is gyógyithatatlan, mégis együtt lehet vele élni (igaz, hogy azért nem egyenlő súlyú a két kategória.) -
A1274815 #22 Végül is biztos található olyan cucc, amely ott is likvidálja őket.
Másnem néhány kiló TNT. [vigyor] -
#21 olyan nincs hogy soha -
PepeLopez #20 szerintem meg nod 69 :) -
A1274815 #19 "Génekre teszteni azért sem érdemes, mert a testi sejtjeink nem egyeznek meg 100%-osan."
Ez nem teljesen igaz, más-más sejtekben a kromoszómák más-más szakaszai zárolva vannak. Ez adja a különbséget. A genetikai eltérés csak az ivar sejtekben van jelen.
Az immunrendszer valóban jelenleg fehérjéket tesztel, de ha "átírjuk" akkor tesztelhet mást is. -
bvalek2 #18 Nem vagyok biológus, ezért kérem javítson ki, aki jobban tudja.
Az immunrendszer nem végez géntesztet, rengeteg betolakodónak nincsenek is génjei, fehérjékre szakosodott. Ha jól emlékszem, a magzati és gyermekkorban "tanulja meg" hogy melyek a saját, és melyek az ellenséges fehérjék. Utána már nem vesz fel új fehérjét az adatbázisba, hanem egyből támad.
Ezért van az, hogy a sterilen tartott gyerek mindentől allergiás, és hogy a szemlencsét alkotó fehérjét is megtámadják a fehérvérsejtek szemsérülés esetén, mert a véráramban nem találkoztak azzal a fehérjével soha. Illetve ez az oka a beültetett szervek kilökődésének is.
"Reset"-elni csak a fehérvérsejteket termelő területek elpusztításával lehet, az utána újraképződő immunrendszer megint tanulófázissal indít, így elméletileg a beültetések és az allergiák, asztmák egy cspásra gyógyíthatóak lennének. Csak nincs a világon olyan steril szoba, ahol addig élhetne a beteg, immunrendszer nélkül néhány nap alatt mindenki meghal.
Génekre teszteni azért sem érdemes, mert a testi sejtjeink nem egyeznek meg 100%-osan. Ha egy sejt saját magához tesztelné a többit, valószínüleg mindíg találna hibát, és a hibatűrés meghatározása elég kényes.
A génhibás sejtek általában öngyilkosok lesznek, kis tasakok vannak bennük, lizoszómák, amikben olyan fehérjék vannak tárolva, amik a sejt nagy részét működésképtelenné tudják roncsolni. Ezek felhasadnak, ha nagymértékben eltérnek a sejt biokémiai mutatói a normálistól.
Ha ez nem működik, és a sejt nekiáll szaporodni, az a daganat. Az osztódások száma korlátozva van kb. 50-re, ezért a legtöbb burjánzás hamar leáll, ilyenek pl. az anyajegyek. Ha ez a fék is sérül, az már rák -
A1274815 #17 Ó! Ez nem csak az AIDS ellen lene jó, hanem majdnem minden ellen. Szóval viszont nem látásra rák, pestis, TBC, malária, ebola, inluenza, stb. -
Cat #16 Viszont kurvadrágák a gyógyszerek, az afrikai országokat teljesen csődbe viszi.
Nálunk is nagy baj lesz, mert a köztudat szerint ez homoszexuálisok betegsége, pedig már évtizede több heteró HIV fertözőtt van, mint a meleg. És aki jár szórakozóhelyre-koncertre, az tudja, hogy az alkalmi szex büszkeség tárgya a mai tizenévesek körében, akik ráadásul már 14-15 évesen kezdik a dolgot. -
tomcsa4 #15 DE örülök, hogy végre nem egy hatalmas falat ez az Aids. Régen (cirka 10 évvel) még az volt, legalábbis a köztudatban! -
tomcsa4 #14 Illetve mondjuk korházban rossz vért kapsz! Akkro vigyenek el és semmisítsenek meg? Tartózkodjunk máskor az ilenektől! Bocsánat, de ezt le kellett írnom. Igaz írtad, hogy ne téged szidjunk, burkoltan szidtalak! Bocsi még1x.
Aki direkt fertőz, na azt kell lecsukni örökre! -
Komolytalan #13 Ez az, játszunk istent, nem egyszerűbb hanyagolni a fűvel-fával kefélést meg a drogozást. -
tomcsa4 #12 Ez az elkülönítés baromság! De mint írtad, nem szidlak, de akkor is elmebeteg ötlet (tiszta Hitleres faszság). Ne nyomkodjunk ilyeneket plz!
Mert vannak olyanok, akik direkt fertőznek! Ti mindig elviszitek párotokat (most nem feleségre gondolok) tesztre? Mindig újat csináltattok, illetve párotoktól is elvárjátok a friss leletet? Lenne egy fogadásom....
Van olyan, akit megfertőztek és direkt megfertőz másokat bosszúból! Nálunk is megtörtént. Az ilyen elmebetegeket örökre le kell csukni!! -
ez a gyerek #11 Kedves Richárd,
Amennyiben időd és lehetőséged engedi, úgy kérlek avass be minket, hogy a tanulmány kinyomtatott példányához hol jutottál hozzá. Sajnálattal látom, hogy nem tudtál a tanulmány elektronikus példányának irányába linket elhelyezni a cikkedben.
Köszönöm a segítséged. -
Anakyn #10 1. Legyen diák kedvezmény a gumira...
2. Simán legyen ingyen.
3. Nem kell mindenkivel összemelegedni :)
Érdekes ez az vírus, érdekes hogyan terjedt... -
A1274815 #9 Én nem nanobotokra gondoltam, hanem az emberi genetikai kód "átírására". -
syn7h37ic #8 A HIV melegágya Afrika. Ott képtelenség szűrővizsgálatokat végezni. Más, fejlett országokban talán megoldható, de Arfikában az alapvető orvosi feltételek sincsenek meg, sőt, sok országban háború van, így lehetetlen. -
teddybear #7 Amúgy, én már rég úgy vélem, hogy az Aids gyógyszerekkel nem gyógyítható. Mással meg nem tudnak gyógyítani. -
teddybear #6 Vagyis az Androméda-sorozat "nícsei szuperemberei" féle, nanobotokkal feljavított immunrendszere lenne a nyerő! -
A1274815 #5 A megoldás normális immunrendszer "megírását" jelentené, amely mindent meg ől ami nem azonos teljesen(!) genetikailag(!) vele. Továbbá ha a sejtben egy olyan DNS jelenne meg amely nem az övé, akkor azonnal öngyílkos legyen.