2030-ra legyőzi a mesterséges intelligencia az embert?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A jogászok annyira kalodába zátnak majd mindent, hogy elenyészõ esélye lesz annak, hogy kárt tegyen bennünk egy android.
Gondolj csak arra, 1945 után hány embert ölt meg az atombomba. Nem sokat. Annyira ellenõrzött technológia, hogy nem lehet egykönnyen hozzájutni. Igazából, egy sima pisztolyhoz sem tudsz hozzájutni csak úgy, ukmukkfukk, nemhogy a bonyolultabb technológiához.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ember Robot háború ----> vagy ne gondoljak egybõl a rosszra ? <#ticking>#ticking>
Ezzel nem értek egyet. Az intelligencia lényege épp az, hogy önmagát is képes fejleszteni.
A mesterséges és természetes intelligencia között olyan lesz elõbb-utóbb a különbség, mint a mûszálas ing és a pamuting között. egyelõre ki nem állhatom a mûszálsa ingeket, mert allergiám van rájuk, nem vezetik el az izzadtságot stb. de ahogy fejlõdik a technika, jelennek meg a mikroszálas, nanoteches termékek, úgy tûnik el a különbség, és lesznek olyan szintetikus termékek, amelyek a természetes anyagok hátrányait kiküszöbölik, és így sokkal elõnyösebb lesz hordásuk, mint természetes társaiké.
Azért egy kicsi változás már van ebben, ugyanis a processor-okban lévõ áramköröket optimalizálni kell a minnél nagyobb teljesítmény elérése érdekében, és ezt már számítógép végzi...
Mire az ember elvégezné elavultá válna a proci...
Így aztán bár az elveket az ember alkotta, de nincs jelenleg a Földön olyan ember aki pontosan tudná hogyan is néznek ki a megvalósított processorokban az áramkörök kiépítése....
Nem is igazán látná át a nagy száma miatt...
Tehát a gép tervezte gép már részben valóság! De ez még nem inteligencia, hanem algoritmus amit az ember alkotott!
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Hitelesnek videót, fényképet, Internetes anyagot nem szabad tekinteni!
Ezeken bármit meg lehet kreálni, meg is teszik!
Leghitelesebb a saját tapasztalat, ezután a hivatalos tananyag valamely oktatási intézményben, szakkönyve. De még így sem biztos, ezért gondolkodni is kell, mielõtt valamit elhiszel!
Tehát paradoxon ez az állítás...
Ez nekem új (az emberi testek összementek, mikor mumifikálták õket). Az egyébként sem magas ókori emberek 2/3-ukra zsugorodtak. 3m hm...
De kiváncsi vagyok hoax-e!
Van egy nagy eltérés a robot és az 1-éves gyermek között: a robot modellezi a gyermek viselkedését, a gyermek viselkedik. A gyermek magától teszi, a robotot "butaságra" programozták. Azért butaság, mert a technika többre képes és másra, erre tök felesleges, csak parasztvakítás...
És a robotból nem lesz kétéves gyermek, aki már sokkal inteligensebb
Nos, ezt megint csak szkeptikusan tudom fogadni. Vagy kamu, vagy nem 3 m, hanem csak 1,90, vagy a mértékegység van megkavarva stb. És ha esetleg gigantizmusról van szó...Különben DS teszttel könnyen meg leeht állapítani. Én úgy tudom, hogy múmiákon a DNS teszt elvégezhetõ.
Mindegy, sokkal inkább érdekelt, hogy mit válaszolsz az intelligenciával kapcsolatos kérdésemre.
Ha a teremtéselmélet mellett foglaltál volna állást, akkor egyszerû lett volna a helyzet, mert ebben aze setben teljesen nyilvánvaló, hogy a gép soha, még csak a nyomába sem érhet az embernek, bár annyi egérút itt is van, hogy az embert megteremtõ Isten kicsiben átadta nekünk a teremtés képességét is: a biológiai reprodukciót nem számítva, az ember képes teremteni, gondoljunk csak a mûvészet, a tudomány, vagy akár a mindennapi élet megvalósításaira.
Ha az intelligenciát az evolúció eredményének tekintjük, és én efelé hajlok, akkor elvileg nem látom akadályát annak, hogy a mesterséges intelligencia is elinduljon az evolúció, a fejlõdés útján. Akár szerves, akár szervetlen anyagi hordozóeszközökre támaszkodva. Persze, nem magától, az emberi intelligencia tudja csak beindítani a folyamatot, amely aztán önfenntartóvá, önfejlesztõvé válhat.
Neked szegezek egy kérdést:
Szerinted az ember (az általunk ismert legfejlettebb intelligencia) a természetes evolúció eredménye, vagy Isten teremtette?
Amire te gondolsz, az intuíció meg random cselekvés, és ezek nem intelligencia-ismérvek.
én is csak ember vagyok
de az nyilvánvaló, hogy köze van a kreativításhoz/bejósolhatatlansághoz, ami minden tudatnak sajátja
csak épp program nem írható rá...
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Esetleg te tudod?
egyelõre még arról sincs fogalmuk, tulajdonképp mi az az intelligencia
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Köszi a választ. Pedig már azt hittem, hogy színesebb lesz az iGO. :-)
Most a matekesekhez szólok.
Van itt egy hír, amely nekem nem sokat mond. Most akkor lesz-e nekem jobb és olcsóbb, esetleg szebb GPS navigátorom, vagy nem lesz?
Amúgy, meg van itt poénkodás, de én merem remélni, hogy az ideíró TÖRZSTAGOK többsége nem ír szándékosan zöldséget, és utánanéz az általa közölt infóknak.
Ezt onnan veszem, hogy több olyan tehetséges gyermekkel találkoztam akik nálam nagyságrenddel thetségesebbek voltak, de semmire nem vitték azon a területen, aminek több öka is volt.
Vagy lusták voltak, vagy elvesztették az érdeklõdésüket a téma iránt...
Tehát az agy csak lehetõség, te határozod meg mivel és mennyivel töltöd...
A neked leginkább megfelelõ területen, plusz hobby szinten más változatosabb területeken...
A saját példám hoznám, azért csak hogy érthetõ legyen:
Én leginkább festeni tudok
De programozni szeretek
Most tanulok zenélni (gitáron)
Sokat olvastam
És többek között ilyen fórumokon az emberek gondolataira vagyok kiváncsi (sok jó gondolatot lehet olvasni, meg érdekeset még akkor ha sok szamárságot is) azért mert érdekel a világ és benne az emberek...
Ja és Tv-t ritkán nézek, csak épp kb. az elõzõleg felsoroltakat néha (szerintem hasznosabban lehet eltölteni mással az idõt)...
Tehát minnél töbfélét tanulsz annál szélesebb lesz a látóköröd, de egy valamit próbálj meg profi szinten is....
És ne az agysejtek számával foglalkoz hanem a saját lehetõségeddel...
Tudod te mennyi szemét jön le ezeken a csatornákon is...
Ami nem az, jó esetben 20%....
Más, a 10%-ról:
Hát az agy kihasználtságát lehet növelni (pl.: tanulással, élj vele te is!)
Aki nem gondolkozik, nem tanul annak bizony még az átlagnál is kevesebb...
Ha tanulsz akkor nem fogod beszopni a médiában látható maszlagot, illetve ki tudod szûrni a tényleges információt...
Azért írta neked ezt kukacos, emrt ha ilyenen átestél, akkor tényleg csökkent az agytérfogatod kihasználtsági aránya.
Egyéb kérdés?
> Az írásaid színvonala 14 éves kamaszéra emlékeztet.
"ezek a személyes véleményeim összessége arról hogy a gépek sose lesznek okosabbak az embernél."
> Jól írtad, személyes véleményed. Vagy igaz lesz, vagy nem.
"pl. Egy egyszerû pl. a II ik világháború közben egy adott helyzet megoldására (mondjuk egy ellenséges katonai bázis elfoglalásánál) tudott volna stratégiát kidolgozni egy gép?"
> 2008-at írunk.
"Egy gépet be lehet programozni egy adott feladat megoldására ettõl függetlenül nem biztos hogy gondolkozik. "
> Így van. A cél „gondolkodó“ gépek kifejlesztése, kis lépésekben.
"Nem hallottál olyan emberekrõl akik emberfeletti dolgokra képesek ?? Videók és képek is igazolják."
> Hallottam ilyenekrõl, de kamu. Nem igazolják õket sem képek, sem videók. Olyan van, hogy orosz súlyemelõ 400 kilót felemel, az számomra tényleg „emberfeletti“, mert én ilyent gyakorlattal sem tudnék megcsinálni, de NEM SÉRTI MEG A FIZIKA törvényeit. Teccik értegetni?
Csak senki se hallott róla. De ezen lehetne segíteni. Erre is van példám: A tudósok többségére ha elõjön valami új dologgal egybõl azt mondják rá hogy hülye és keresik az ellenérveket. Én nem vagyok tudós, nem is leszek csak e dolog kapcsán tudok egyet s mást. (De persze egyszerûbb az állítások kitalálójára azt mondani hogy hülye, minthogy a dolgok után nézni.
Abban már biztos vagyok, hogy 2030-ra téged az MI le fog gyõzni. :-)