65
  • Tinman #65
    9/10
  • dienesoft
    #64
    *lett
  • dienesoft
    #63
    Egyik nagy kedvencem lesz. A végén egy hatalmas cliffhangerrel...csak ügyesnek kell lenni :]
  • tarti19
    #62
    Huh:)
    Ma megnéztem szinkronosan a filmet és megmondom őszintén kicsit megvagyok döbbenve... Nem túlzás ha azt mondom, nagyon érdekes a film ami számomra kellemes meglepetést nyújt, hogy beleéltem magam a filmbe.
    Elején még csak-csak mondom mi lesz ebből de amikor a földrengés megvolt majd az a hiteles káosz amikor tényleg nem az van, hogy jön egy szuperhős ( én ezt a verziót is nagyon kedvelem)s szétkapja az ellenséget, hanem valami szörny féleség a mag a nemében elkápráztat bennünket az erejével amivel minket embereket képes könnyedén "kiiktatni".
    AMi a film értelmét adja az nem csak úgy előjön hanem a részeletzekben rejlik, persze ha nem élünk át akár kicsiben is egy ilyen helyzetet , vagy nincs beleélési képességünk dolgokba akkor eza film unalmas s semmittmondó lehet ezen emebrek számára.
    Persze maradtak bennem is kétkedő gondolatok, hogy azért egy teljes bombázás után ilyen könnyedén talponmaradjon vagy a rakétazáporban ne érje sérülés azt nem tudom elképzelni, ha már az egész film véleményem szerint igencsak élethű...
    Összeségében 10/9 értékeléssel zár a film, hiszen volt benne adrenalinnal fűszerezett izgalombőség, csipet érzelem s ami talán a mai "tini"szálak futtatása.
  • JackMeadow
    #61
    frodo sem lett volna hos h ha nem tudja meg sneki? csak eccerűen megmenti a világot. Kb ugyan ez helyzet csak egy lépcsővel lejjeb ugrottunk. Attől hős valaki h azert csinal valamit h valakik tudják? mert kb ez jön le abbol amit irtál... Persze h megtennék mindent a szerelmemért de nem biztos h sok ember képes lenne ilyeneket tenni érte amikor mar kb rátelefonált h pusaz meghaltam. Na meg az h kb a mellét átszúrja egy vaskaró és utan vígan rohangál hát bazeg...
  • winnie
    #60
    szerintem el vagy tévedve. egy dolog, ha te nem tennél meg mindent a szerelmedért - más megtehet.

    de ez nem hősködés, senki sem tudott volna róla, nem lett volna hős, csak megmenti a "lányt".
  • JackMeadow
    #59
    AZ h felmentek a kiscsajert egy félig feldőlt házba mi ha nem hősködés? amiklor mindeki megdeglik körülöttük. ilyen sesetben egy ember sztem nem sokat gondolokodik egy olyan helyzetben lévő csaj megmentésén
  • acab8814
    #58
    sztem nem rossz a film. az zavart kicsit az elején hogy nem lehet tudni honnan jött a szörny, hogy győzték le (ha legyőzték:)).De igy jó:)
  • lamella
    #57
    Alapvetően ha az ember nincs tisztában az alkotói koncepcióval, akkor könnyen juthat hasonló véleményre. Illetve, ha az elején nincs is tisztában vele, menetközben azért rá lehet jönni.

    Mész a romok között, találsz egy kamerát és megnézed mi van rajta. Ennyi a film. Nincs és nem is kell magyarázat hozzá.

    Egyébként nálam 10/10
    Ha pl a Jumper meg lett már említve, akkor az nálam 10/5, egy nagyszerű ziccer, amit sajnos kihagytak.
  • Sionnach
    #56
    Akik mélyenszántó gondolatokat / uszkárdíjas drámai teljesítményt / a lélek mélységének ábrázolását / rambó+terminátor+transformers+stb kombót / egyebet vártak, és nem kapták meg, és ezért ilyenekkel illették a filmet: "godzilla utánásos szar", "(inkább nem minősítem) film.", "Kb az egész filmnek nincs semmi értelme.", "Az egész film kb. erről szól: Oh fuck, oh shit, oh my god, oh fuck, oh shit, oh my god.", "amugy hulladék. szót is kár pazarolni rá", "Ez a képzeletbeli nagy szörny meg végképp teljesen gagyivá teszi.", "nevetséges volt - nem is sokat beszélünk róla", azoknak mondom hogy én látatlanból az ő kedvenc filmjeiket 10/0 ill max 10/1 kategóriába sorolom -számomra- .
    A hasonló ilyen közvéleménymegmondóemberek talán elszakadhatnának az önnön kis világuktól, nem ők a világmindenség közepe, másoknak esetleg bejön amit ők mindenki számára rossznak próbálnak beállítani. Na. 10/9.

    Az ohfuckshit összegzésre reagálva: Vajon hasonló helyzetben ki mit mondana, hogy viselkedne? :)
  • bertino
    #55
    10/2
  • mochee
    #54
    Nálam 10/10, folyamatos adrenalinpumpa, sok ötlet, realisztikus a maga nemében... sorolhatnám.
    giga123: akkor jó egy film ha jó sokat mutogatják a godzilla utánásos szarokat benne igaz? Haverod is egy filmesztéta ha jól sejtem...
  • giga123
    #53
    Nem láttam még de biztos nem nézem meg moziban majd ithon leszedem és szentelek rá időt .De szerintem is csöves egy haverom látta és mondta hogy alig mutatják azt a godzilla utánásos szart.
  • Black Hawk
    #52
    Ehhez csak csatlakozni tudok. Inkább mégegyszer a Jumper mint ez a (inkább nem minősítem) film.
  • JaSoN HuNTeR #51
    bazd.Ezért néztem meg ez a filmet??.
    Kb az egész filmnek nincs semmi értelme.
    Mi az a szörny??Legyözik-e vagy mivan?
    Vége pedig háth nagyon nagyon gyenge.
    Kemény 1óra 10perces film.
    10/1 pontot adok neki me semmi értelme nincs.
  • Olcsóvér
    #50
    durva egy film nagyon
  • Tower Guard
    #49
    Hát elég érdekes az a szörny egy kicsit... hát nemistudom mit mondjak rá. Lehet hogy jó film majd megnézem és utána írok rendes véleményt. Egyébként Russel Crowe rohadt nagyot alakított a Gladiátorban.:)
  • Olcsóvér
    #48
    ez megmilyen film?
  • opeca
    #47
    Ez így van, tehát ha az átlagember felnéz az égre, és ott nem egy bazi nagy szörny van, hanem a nagy büdös semmi - és csak úgy mondja neki a rendező, hogy csinálj úgy, mintha egy bazi nagy szörny lenne ott -, akkor abból semmiféle jó "színészi alakítás" nem fog kisülni.

    A Crowe fiú nem jó színész, nem tudom minek vetted ide:) Profi színészekből van olyan is, aki nem igazán ismert a nagyközönség előtt.
  • winnie
    #46
    :D tök realisztikus lett volna, ha egy dokuszerű filmben denzel washington, russel crowe, halle berry és tilda swinton rohangál.

    csak a lényege veszett volna oda.

    olyan kell az ilyen filmbe, mint az átlagember (csak szép...). az átlagember sem tud színészkedni, nem?
  • winnie
    #45
    ehhez még gondolkodni sem kell. csekkold a heti box office listán az amerikai filmeket és keresd meg az elsőt vagy az első 3-at, amerikaiakról szól. (de segítek. az utóbbi 10 magyar premierfilm milyen nemzetiségűekről szól? és az utóbbi 10 francia?)
  • opeca
    #44
    Az egész film kb. erről szól:

    Oh fuck, oh shit, oh my god, oh fuck, oh shit, oh my god.

    Jah és még egy negatívum: a színészek valami iszonyat rosszak. Egy ilyen, realisztikus ábrázoláshoz profi, rutinos, tehetséges színészeket kell alkalmazni.
  • opeca
    #43
    "az amerikaiak az amerikaiakról csinálnak filmet."

    Azért ezt én átgondolnám még egyszer a helyedben.
  • opeca
    #42
    A szörnyes látványvilág jó volt, az profin megcsinálták. Az oh, fuck, oh shit, oh fuck, oh shit meg a többi, mind mehet a klotyóba.
  • darXideR
    #41
    "Cloverfield - vagy imádod, vagy utálod"
    hát én utálom, nekem egyáltalán nem tetszett, egyetlen pozitivumot sem tudnék mondani a filmmel kapcsolatban.
  • koschwarz
    #40
    kezdjük ott, hogy aki annyit ír kritikaként bármivel kapcsolatban, hogy "szar", az a vélemény kb. annyit is ér. egy darab szart.
  • bandee1
    #39
    Valóban nincs senkinek egyforma ízlése, de ezt a filmet aki lehordja annyival, hogy "szar", az nincs magánál.
  • Gipsz75
    #38
    Nekem is nagyon tetszett :)

    Ami érdekes, az itt olvasottak alapján 2 tábor van..van akinek nagyon bejött (köztük nekem is), és van akinek nagyon nem...kár ezen vitatkozni, akit érdekel nézze meg :)
  • YakHead
    #37
    Tegnap néztem meg és csak egyetlen dolgot tudok rá mondani: Odabasz!
    A hangok valami brutálisak. Asszem én sem hősködnék ilyen helyzetben, hanem menekülnék és leszarnám honnan jött és miért az a dög (mondjuk a kamerát is nagy ívben elhajítanám a fenébe).
    És különben is, akinek nem inge maga esik bele
  • zotja
    #36
    10\2 mert tetszett a csajszi,de amugy hulladék. szót is kár pazarolni rá. remélem nem jön divatba ez a kézikamerás hülyeség...
  • willcox
    #35
    Nálam 2/10
  • nothes
    #34
    Ez egy áldok film, itt alap, hogy nincs történet. Egy dcsapat fiatal szemszögéből látjuk az eseményeket. Nem tudnak semmit, próbálnak menekülni, nem próbálnak hősködni(mint már írták) szóval teljesen "életszagú" az egész. Az effektek marha jók lettek szerintem, látszik, hogy nem keveset dolgoztak rajta.
    Nálam 10/10
  • skiryo
    #33
    az stay puff habcsókemberke a szellemírtókból. ne tudatlankodjunk. :-)
  • winnie
    #32
    "Rettenetesen unalmas ez az amerikaiakat megtámadják sztori."

    :D ez jó. tudtad, hogy erről szól és mégis megnézted. akkor meg? vagy csak a reklám miatt tetted?

    az amerikaiak az amerikaiakról csinálnak filmet. ha zavar, nyilván nem amerikai filmeket kell nézned.
  • Yoshimitsu
    #31
    Kézikamerás? Akkor majd megnézem egy mono tv-n amikor kijött dvd-n. Mert abban van a feeling.

    Ne mondja nekem senki hogy egy talált kamera kazettájával egyből a moziba szalad és 5.1-ben nézi. :)

    Szóval még dobhat is feelingen ha torrentről szedi le az ember. Úgy az igazi amatőr kamerás a film. :D
  • Brand
    #30
    hát ezen kész voltam a szörny valami brutális
  • willcox
    #29
    Már nem azért, de ez a film nem a kézi kamera miatt szar, hanem a "története" miatt. Rettenetesen unalmas ez az amerikaiakat megtámadják sztori. Legalább annyira unalmas, mint itthon az állandó antiszemitázás és fasisztázás, meg a holokamu. Ez a képzeletbeli nagy szörny meg végképp teljesen gagyivá teszi. Kiscsoportos óvodások talán tudnák is élvezni, mert a mesevilágukba aztán bármi belefér.
  • wid22
    #28
    Nálam az a 10 legrosszabb film közé jött be. Egy elsöfilmes rendezö probálkozásának elmegy de nem közönség filmnek.
    Lehet hogy ez a kamerázás uj dolog meg minden, de nekem meg gondolom sokaknak nem jött be.
  • Malibu91
    #27
    Személyes véleményemet itt olvashatjátok. Szerintem nagyon jó lett a film, moziban hatalmas élmény, főleg ha az ember gyomrát nem bántja a handycam, de az személyes probléma.
    Persze ez a film mindig divatutált lesz, ez már akkor kikövetkeztethető volt, mikor az ember látta a hype-ot - az ilyen filmre mindig lecsapnak a nagyon true és elitista emberek, hogy szar, de ő bajuk.
    Atisz: index filmkritikák mióta mérvadóak? Jó hírportál a site, de filmekről ordas nagy hülyeségeket tudnak összehordani, csak hogy viccesek, és "frappánsak" legyenek.
  • willcox
    #26
    Ez nagyon gyenge film.