Az X bolygó nyomában

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BCS pixel
Talán, elképzelhetõ belsõ növekedés is, ha mondjuk volt olyan idõszak, hogy tegyük fel sokkal vastagabb volt a szilárd kéreg aminek esetleg késõbb a nagy része fokozatosan képlékenyebb lett és így nagyobb térfogatúvá vált. Vagy esetleg fizikai kémia okok miatt sok anyagból másfajta, kisebb sûrûségû vagyis nagyobb térfogatot igénylõ anyagok jöttek létre .

Ravkin
Egyébként visszatérve az x-bolygóra, a sumérok (állítólag), azért írom hogy állítólag mert én is csak 1x láttam róla egy filmet. Na szóval állítólag már évezredekkel ezelõtt felrajzolták a teljes naprendszert, ami az akkori technikával ugyebár lehetetlen, na mind1 nem is ez a lényeg, hanem az hogy volt 10edik bolygó, ami a fent is illusztrált pályán keringett. Szerintük a bolygó mérete 5x a földének.

Windows 7

Ravkin
<#nyes> Azért ebben van valami, én is azt tartottam mingíg is egy megmagyarázhatatlan dolognak, hogy miért van az, hogy valaha az összes kontines egy földrészt alkotott. Bár ennek azért szerintem kézzelfoghatóbb a magyarázata, mégis majdnem ugyanaz, mint a növekvõ föld elmélete. Ugyanis a föld valóban növekedett, csakhogy nem önmagától, hanem egy másik "földtõl" ami a bolygóba csapodótt és így hozta létre a ma ismert földet és a holdat. Talán ezzel magyarázható az is, miért volt egybefüggõ szárazföld. Véleményem szerint azért mert a becsapódás közben ható erõk, a becsapódás irányából, a másik oldalra kényszerítették az anyagot, monthatnánk azt is, hogy egy krátert hozott létre, ez a kráter pedig a mai óceánok árka lenne.

Windows 7

Sadist
Hidd el, komolyan gondolja. Einstein megmondta, hogy az emberi butaság határtalan.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Veled a fórum átlagos IQ-ja most már 10 alatt van. Ezt nem gondolhatod komolyan<#felkialtas><#felkialtas>

A mennybõl az összes érdekes ember hiányzik

Sanyix
"Habár én tök hülye vagyok matekból, és tuti nem vennék észre semmi rendelleneset a meteorok-bolygók-üstökösök mozgása között"

Nem is kell hozzá matek. Csak kell egy pályarajz :) szabad szemmel is látni. Matek csak arra kell, hogy pontosan kiszámold hogy mennyi az annyi :D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A Föld banán alakú!

Minden égitestet belülrõl egy fehér lyuk , egy inverz univerzum negatív térideje , az inverz téridõ fordított idejû és méretû fekete lyuka táplál belülrõl az idõk végezet óta. Ez a végtelen univerzum rövid története.

Ki nem szarja le a Visztát?

alapjaiban ROSSZ a tudományos okostojások naprendszerkeletkezési elmélete, mivel minden bolygó és égitest belülrõl növekszik!!!

Íme a bizonyíték.

Ki nem szarja le a Visztát?

Mindig is érdekelt ez a téma...Habár én tök hülye vagyok matekból, és tuti nem vennék észre semmi rendelleneset a meteorok-bolygók-üstökösök mozgása között,azért nagyon örülnék neki ha tényleg találnánk 1 10-1edik bolygót.Már csak azért is, mert akkor hátha abban is találnak a csillagászok vmi oda nem illõt, és elkezdik keresni a 10ik bolygót, ami mondjuk 2x akkora lenne mint a Jupiter...Na jó elkalandoztam:)Az lenne a legszebb ha már kereskedelmi kapcsolatokat ápolnánk a Tûzkeresztség galaxis meg az Androméda köd lakóival <#banplz>

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

joebacsi
azé iksz bolygó, mer az olyan kúl, és így többen kattintanak a cikkre :)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Lost Lont
Eredetileg nem azért nevezték el X bolygónak mert az lett volna a tízedik? Csak mert ha igen, akkor ez kicsit elferdült azóta :D

Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.

Két legenda vam:
1. Nibiru: bolygó
2. halálcsillag: barna törpe

A #2 valószínûtlen, mert nagyobb felfordulásokat okozna.
#1 elképzelehtõ, de szerintem jóval kijjebb van a Kuiper-övön.
Interpollálni kellene a Mars-Jupi között lévõ aszteroida-öv adatait, és valahol ott kint meg is lenne a Nibiru (X bolygó).

Kara kánként folytatom tanításom.

rigidus
> végülis, ha így állnának minden tudományos problémához, hogy bizonyos része elhanyagolható... Érdekes meglátás, pont egy "tudós"/kutatótól.

Amit ugye ha ugy olvasol VEGIG, hogy nem eroszakolod bele az ilyenkor kotelessegszeruen jelentkezo rosszindulatot, nyilvanvaloan lejon a cikkbol, hogy egy szamitogepes modellt alkalmaztak a jelenseg szimulalasara, ami meg jonehany pontban nem 100%-os pontossagu ezert a kollegaja altal felvetett problemak egyelore "elhanyagolhatok":

"Jelenleg egy realisztikusabb szimuláción dolgozik, amivel részletesebben tanulmányozhatja elméletét."

"Már sokkal távolabbi galaxisokat is látunk"

Hja, csak azokat csillagok alkotják, amiknek saját fényük van. A körülöttük lévõ bolygókat mindeddig csak következtetéssel látták meg (pl. gravitációs hatásuk a csillagra, vagy a fényének elhalványítása ahogy elhalad elõtte). Egy Plútón túl lévõ töksötét sziklát nagyon nehéz megtalálni, fõleg ha olyan anyag alkotja, ami elnyeli a Nap fényét, és keveset tükröz vissza belõle.

Darth Sith
"az öv objektumainak pályái jóval távolabbra nyúlnak mint azt a megfigyelések tükrözik, és a nagy dõlésszögû pályákra sem ad igazán magyarázatot. Ezeket Morbidelli is elismeri, a csapat szerint azonban ezek elhanyagolható problémák"
végülis, ha így állnának minden tudományos problémához, hogy bizonyos része elhanyagolható... Érdekes meglátás, pont egy "tudós"/kutatótól.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Na akkor ezt valaki legyen szíves megmagyarázni nekem:

"Lykawa a japán Kobe Egyetem csillagásza, egyike azoknak akiknek meggyõzõdése, hogy a Plútón túl egy eddig soha nem látott bolygó rejtõzik, ami méretét tekintve megegyezik a Földdel. Lykawa szerint felfedezése a technika fejlõdésével csupán idõ kérdése."

Milyen fejlõdés? Már sokkal távolabbi galaxisokat is látunk, szóval valaki aki türelmes, legyen szíves elmagyarázni nekem, ez hogyan van. (esetleg a sötét miatt nem látszik? :D ) thx
2010-ben visszatérünk rá- de ez kb akkora faszság, mint a többi elmélet, ami az UFO-magazinban (és társaiban) megtekinthetõ..

Blackmail the Universe

No és a Nibiru legenda?
A pályáját hasonlónak vélik, mint a Szedna, csak jóval beljebb jön a Naprendszerbe. És feltételezik, h egy Jupiter méretû barna törpe, mely körülötte keringõ kisebb holdjain akár még élet is van... Állítólag 2010 ben már szabadszemmel is látható lesz az északi szélességrõl, most csak a déli szélességrõl távcsõvel látható.. A keringési ideje is 2500-3000 év.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

← ElőzőOldal 2 / 2