70
-
Su0my #30 öregem, hogy te mekkora egy primitiv suttyó vagy.. ehhe az 1 dologhoz értesz lerí a hsz-edből és akkor ösz itt arcolni.. pont az lenne a lényeg, hogy mindenki művelődjön valamelyest. -
gyalikukac #29 Istenem ennyi tudatlan embert itt a fórumban. Ha nem értetek valamihez akkor minek írtok baromságokat? Tudod kedves Sw3n ha értenél egy kicsit is a témához akkor nem kérdeznél ilyet. Tudod minden objektumnak amit az égen látsz fényereje van. Ezt magnitudoban adják meg. A nap kb -27 magnitudós a hold már csak -13 kb teliholdkor. A jupiter maximum már csak -1.7 magnitudo. Az emberi szem fényszennyezett környezettől mentes helyen általában 6 magnitudós objektumokat lát még. Tehát minék kissebb a szám szval minuszba lemegy, annál fényesebb az adott dolog. A plútó 14 magnitúdó kb. Minél távolabb van annál halványabb. Ráadásul a bolygóknak nincs saját fényük! Tehát ha egy csillag lenne olyan távolságban mint az X-bolygó akkor azt látnánk. De a bolygóknak nincs saját fényük. Ezért nem látod azokat amik messze vannak. A vénuszt, marsot, jupiter, szaturnuszt és az uránuszt még lehet jó viszonyok mellett szabad szemmel látni. Csak, hogy tudd a távoli galaxisokat azért látjuk mert ott több ezer csillag van. És van saját fényük. Én Amatőrcsillagászkodom és van távcsövem is. A plútót pl.: nem lehet vele látni. Jah és ne ilyen Tescos kínai csodákra gondoljatok mert kiisb is irt vmi zagyvaságot. Tescoba távcső ... -
kiisb #28 Ma felhívott egy haverom az X bolygóról. Jó srác. Azt mondta, hogy a jövő hét csütörtökre megszervezte, hogy minden középiskolában az udvaron raknak egy nagy tábortüzet, amivel kivilágítják a bolygójukat, és majd akkor nézzük meg őket. Le is mentem a TESCO-ba egy távcsőért, hogy lássam végre azt a rusnya képét. -
sathinel #27 Lol a linkelt oldalon már van videó hogy minden bolygó növekszik. :D
Svejk-ben volt hogy a földön belül van egy másik föld, ami nagyobb mint a külső föld:D akkor szerintem már ez is megálja a helyét.
Az igazság odát van:DDDD -
kvp #26 A pangea elmelethez csak egy megjegyzesem lenne. A Fold annak idejen elegge eldeformalodott, amikor egymasnak mentek a Hold elodjevel. Egy ilyen utkozes kepes akkora felszini deformaciot okozni, hogy egy helyen kialakuljon egy vastagabb kozetlemez. Az alabukasi zonak megletet nem kell elhinni, eleg ha megvizsgaljuk, hogy tunik-e el oceani lemez szarazfold alatt. Ha igen, akkor annak valahova mennie kell. (es igen, van olyan lemez ami zsugorodik)
A belinkelt animacio egybkent tartalmaz par jol lathato morph effektet is, tehat a bemutatott szilard foldreszek alapterulete is valtozik rajta, a forma deformalodasa nelkul. E melle jon meg a magneses iranyok elterese, tehat az, hogy a regebbi szarazfoldi kozetretegekbe fagyott magasnes kristalyok iranya nem egyezik meg a jelenlegi iranyokkal, tehat az adott kontinens azota jopar fokkal elfordult az eszak/del iranyhoz kepest. A videon bemutatott elmelet jol nez ki, de sajnos tul sok helyen vannak benne lathato hibak.
A kulso bolygo elmelet lehetseges, de inkabb valoszinu, hogy ha volt is ott valami, akkor az a naprendszer kialakulasa soran elszabadult es kirepult a Nap gravitacios mezejebol. Ha egy urhajo kepes erre tisztan gravitacios gyorsitassal (parittyaeffektus), akkor egy kisebb szilard bolygo is kepes lehetett ra. Az, hogy miert nem latjuk pedig egyszeru: tul kis meretu, tul messze van, semmi nem vilagitja meg, sajat fenye pedig nincs. -
kicsibicska #25 2.5 millió fényévre van az Androméda. Azért a pont még mindig ott van nálad. :)
sw3n: Az Androméda kb. 4.4 magnitúdóval rendelkezik. A Plútó 13-14 magnitúdós, mivel csak egy kavics a naprendszer szélén.
Amúgy ez valamikor középiskolás anyag volt. Nem tudom milyen a mostani tanügyi rendszer.. :) -
kukacos #24 Picit gondolkodj már, ez nem ki-néz-messzebbre verseny. Tiszta éjjel szabad szemmel látom az Andromédát, ami két millió fényévre van, ha pedig nem veszem fel a szemüvegem, akkor a monitoron 30 cm-re levő légypiszkot se látom tisztán. Ez most szerinted akkor ellentmondás? -
Csi9aa #23 Sztem arrakistor egy spambot, minden témában a legnagyobb baromságot dobja be, mint világmegváltó elmélet/elhallgatott igazság...
Ilyen hülye ember egyszerűen NINCS. -
haxoror #22 Pár komment a video alól aik megtetszettek:
"3-4 szuperkontinens - széttörés, ütközés összeállás szuperkontinensé periódus után már nagyon valószínű, hoyg nem igazán látunk olyan partvonalat, ami nem illik össze semmivel (azaz nem ütközött eddig semmivel. ami ütközött, az most egy hegylánc része lásd himalája az régen india partvonala volt)
ha viszont így van, minden partvonal megegyezik valamivel, akkor jóeséjjel össze lehet őket rakni egy gömb/tojás alakká.
szerintem."
"Az új elmélet fő eleme, hogy tagadja a közetlemezek alábukását. Szerinte csak szétterjedés van (spreading) de nincs alábukás (subduction). Kíváncsi vagyok, hogyan magyarázza a hegységek keletkezését. Azok ugyanis vagy két szárazföldi, vagy egy szárazföldi és egy óceáni lemez ütközésével keletkezhetnek. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a szárazföldek időnként közelednek is egymáshoz."
"a válasz 42"
A harmadik válaszban van az igazság! -
Epikurosz #21 Sok mindent leírtak a sumérok, de a görögök, rómaiak is. Például azt is, hogy a Hold egy istennő, bájos orcával. Aztán a valóság elég parlagias, vagyis köves. -
#20 Talán, elképzelhető belső növekedés is, ha mondjuk volt olyan időszak, hogy tegyük fel sokkal vastagabb volt a szilárd kéreg aminek esetleg később a nagy része fokozatosan képlékenyebb lett és így nagyobb térfogatúvá vált. Vagy esetleg fizikai kémia okok miatt sok anyagból másfajta, kisebb sűrűségű vagyis nagyobb térfogatot igénylő anyagok jöttek létre . -
#19 Egyébként visszatérve az x-bolygóra, a sumérok (állítólag), azért írom hogy állítólag mert én is csak 1x láttam róla egy filmet. Na szóval állítólag már évezredekkel ezelőtt felrajzolták a teljes naprendszert, ami az akkori technikával ugyebár lehetetlen, na mind1 nem is ez a lényeg, hanem az hogy volt 10edik bolygó, ami a fent is illusztrált pályán keringett. Szerintük a bolygó mérete 5x a földének. -
#18 Azért ebben van valami, én is azt tartottam mingíg is egy megmagyarázhatatlan dolognak, hogy miért van az, hogy valaha az összes kontines egy földrészt alkotott. Bár ennek azért szerintem kézzelfoghatóbb a magyarázata, mégis majdnem ugyanaz, mint a növekvő föld elmélete. Ugyanis a föld valóban növekedett, csakhogy nem önmagától, hanem egy másik "földtől" ami a bolygóba csapodótt és így hozta létre a ma ismert földet és a holdat. Talán ezzel magyarázható az is, miért volt egybefüggő szárazföld. Véleményem szerint azért mert a becsapódás közben ható erők, a becsapódás irányából, a másik oldalra kényszerítették az anyagot, monthatnánk azt is, hogy egy krátert hozott létre, ez a kráter pedig a mai óceánok árka lenne. -
#17 Hidd el, komolyan gondolja. Einstein megmondta, hogy az emberi butaság határtalan. -
kernerster #16 Veled a fórum átlagos IQ-ja most már 10 alatt van. Ezt nem gondolhatod komolyan -
#15 "Habár én tök hülye vagyok matekból, és tuti nem vennék észre semmi rendelleneset a meteorok-bolygók-üstökösök mozgása között"
Nem is kell hozzá matek. Csak kell egy pályarajz :) szabad szemmel is látni. Matek csak arra kell, hogy pontosan kiszámold hogy mennyi az annyi :D -
Dömper Ármánd #13 A Föld banán alakú! -
arrakistor #12 Minden égitestet belülről egy fehér lyuk , egy inverz univerzum negatív térideje , az inverz téridő fordított idejű és méretű fekete lyuka táplál belülről az idők végezet óta. Ez a végtelen univerzum rövid története. -
arrakistor #11 alapjaiban ROSSZ a tudományos okostojások naprendszerkeletkezési elmélete, mivel minden bolygó és égitest belülről növekszik!!!
Íme a bizonyíték.
-
Voronyezs #10 Mindig is érdekelt ez a téma...Habár én tök hülye vagyok matekból, és tuti nem vennék észre semmi rendelleneset a meteorok-bolygók-üstökösök mozgása között,azért nagyon örülnék neki ha tényleg találnánk 1 10-1edik bolygót.Már csak azért is, mert akkor hátha abban is találnak a csillagászok vmi oda nem illőt, és elkezdik keresni a 10ik bolygót, ami mondjuk 2x akkora lenne mint a Jupiter...Na jó elkalandoztam:)Az lenne a legszebb ha már kereskedelmi kapcsolatokat ápolnánk a Tűzkeresztség galaxis meg az Androméda köd lakóival -
#9 azé iksz bolygó, mer az olyan kúl, és így többen kattintanak a cikkre :) -
#8 Eredetileg nem azért nevezték el X bolygónak mert az lett volna a tízedik? Csak mert ha igen, akkor ez kicsit elferdült azóta :D -
Epikurosz #7 Két legenda vam:
1. Nibiru: bolygó
2. halálcsillag: barna törpe
A #2 valószínűtlen, mert nagyobb felfordulásokat okozna.
#1 elképzelehtő, de szerintem jóval kijjebb van a Kuiper-övön.
Interpollálni kellene a Mars-Jupi között lévő aszteroida-öv adatait, és valahol ott kint meg is lenne a Nibiru (X bolygó). -
#6 > végülis, ha így állnának minden tudományos problémához, hogy bizonyos része elhanyagolható... Érdekes meglátás, pont egy "tudós"/kutatótól.
Amit ugye ha ugy olvasol VEGIG, hogy nem eroszakolod bele az ilyenkor kotelessegszeruen jelentkezo rosszindulatot, nyilvanvaloan lejon a cikkbol, hogy egy szamitogepes modellt alkalmaztak a jelenseg szimulalasara, ami meg jonehany pontban nem 100%-os pontossagu ezert a kollegaja altal felvetett problemak egyelore "elhanyagolhatok":
"Jelenleg egy realisztikusabb szimuláción dolgozik, amivel részletesebben tanulmányozhatja elméletét." -
Cat #5 "Már sokkal távolabbi galaxisokat is látunk"
Hja, csak azokat csillagok alkotják, amiknek saját fényük van. A körülöttük lévő bolygókat mindeddig csak következtetéssel látták meg (pl. gravitációs hatásuk a csillagra, vagy a fényének elhalványítása ahogy elhalad előtte). Egy Plútón túl lévő töksötét sziklát nagyon nehéz megtalálni, főleg ha olyan anyag alkotja, ami elnyeli a Nap fényét, és keveset tükröz vissza belőle. -
#4 "az öv objektumainak pályái jóval távolabbra nyúlnak mint azt a megfigyelések tükrözik, és a nagy dőlésszögű pályákra sem ad igazán magyarázatot. Ezeket Morbidelli is elismeri, a csapat szerint azonban ezek elhanyagolható problémák"
végülis, ha így állnának minden tudományos problémához, hogy bizonyos része elhanyagolható... Érdekes meglátás, pont egy "tudós"/kutatótól. -
sw3n #3 Na akkor ezt valaki legyen szíves megmagyarázni nekem:
"Lykawa a japán Kobe Egyetem csillagásza, egyike azoknak akiknek meggyőződése, hogy a Plútón túl egy eddig soha nem látott bolygó rejtőzik, ami méretét tekintve megegyezik a Földdel. Lykawa szerint felfedezése a technika fejlődésével csupán idő kérdése."
Milyen fejlődés? Már sokkal távolabbi galaxisokat is látunk, szóval valaki aki türelmes, legyen szíves elmagyarázni nekem, ez hogyan van. (esetleg a sötét miatt nem látszik? :D ) thx -
Su0my #2 2010-ben visszatérünk rá- de ez kb akkora faszság, mint a többi elmélet, ami az UFO-magazinban (és társaiban) megtekinthető.. -
HUmanEmber41st #1 No és a Nibiru legenda?
A pályáját hasonlónak vélik, mint a Szedna, csak jóval beljebb jön a Naprendszerbe. És feltételezik, h egy Jupiter méretű barna törpe, mely körülötte keringő kisebb holdjain akár még élet is van... Állítólag 2010 ben már szabadszemmel is látható lesz az északi szélességről, most csak a déli szélességről távcsővel látható.. A keringési ideje is 2500-3000 év.