68
-
Nem a csóró magyarokból kell kiindulni,akik nem képesek haladni a korral.... És elvárják, hogy egy 6-8 éves konfigon pöpecül fusson a Vista -
Az XP már most is elavult.... És ezen nem segít a 3. szervízcsomag sem... Ne felejtsétek el, hogy egy 7 éves rendszer, ami a számítástechinkában óriási idő -
Gabesz84 #26 Akinek kell, vegye meg most BOX-osan az XP-t, azt kesobb is hasznalhatja mas gepen, support meg van 2014-ig, akkor miajónagylófaszér megy a sírás?
Warez-huszároknak meg nem teljesen mindegy? -
Lavigne #25 sosem értettem ezeket a peticiókat. a petícó alapvetően egy ország ügyeiben felmerülő olyan probléma orvolására hivatott, ahol sok ember érdekeit sérti valami, és x aláírás felett el lehet érni vele valamit. ellenben ez egy magánszervezet. hát jó, hogy leszarják mivel ez az ő szivük jogának a döntése. nem kell a terméküket használni alapon gondolkodnak. jó nagy szar lenne ezen a világon ha a petícióval el lehetne érni dolgokat. már holnap elkezdeném összegyüjteni az aláírásokat, hogy megdönthessek valami jó bigét... -
> Hatástalan az XP-petíció
Eleve irdatlan nagy naivitas volt a kezdemenyezoktol azt feltetelezni, hogy az MS-t egy hangyanyit is erdeklik az ugyfelei. -
s2rk2ny #23 Én az XP-t átlagban évente 1x kell újrategyem. Előtte a W98-at "mindössze" kéthetente volt ajánlatos...
Vistáról még jót nem hallottam - csak annyit mondok: nem kell elsietni. -
waterman #22 köszi a linket. a visualtasktips nagyon bejött:) -
HUmanEmber41st #21 Nekem meg sevice pack 1-el működik már nem is tudom mióta...soha nem frissítettem...minek? :D
A szomszéd gépén (hasonló az enyémhez) szépen ketyeg az Ubuntu 7.10 ( Bátor Gúnár edition :D ) így azt hiszem, hamarosan váltok én is Linuxra. -
Athlon64 #20 Én tényleg nem vagyok ellene az újnak és a jónak,de a Vista amilyen lassan és nehézkesen megjelent csak annyira új és amilyen zökkenőmentesen használható csak annyira jó.
Szóval én nem kérek belőle!
Az XP-m kellő szoftevrtuningal még ma is lellemesen használható és gyors és minden eszközöm mükszk rajta. Itt az én XP-mről az írásom -
Nem is kell még. XP is csak az SP2 óta "lett oprendszer". -
phoenix1 #18 Nem értem, egyszer csak kattan a microsoftnak és puff itt van, szeressétek ezt ezentúl. Az XP eladásával talán kevesebb hasznuk lessz ezentúl, nem hinném!
Egy időre biztos lecsökken az eladások száma, mármint csökkene, ha nem erőltetnék rá az emberekre, gondolok itten, ha új számítógépet vesz valaki akkor vista. És akkor örülnek, mert fogy a vista, persze, hogy fogy ha nincsen alternatíva. Vagyis van! Linux, Mac OS X stb. Nem tudom elképzelni, hogy milyen kélyes érzés fogja el őket akkor amikor veszik a Vistát amikor az XP-vel ugyanannyit kapnak, nem? -
opeca #17 Én meg nem hajlok a Vistára, arra a kupac szarra, oszt' jó napot... -
turul16 #16 2014 lesznek frissitesek XP -hez.
"Mainstream support (only with Service Pack 2 and Service Pack 3) Extended support until period April 8, 2014"
Ha jol remlik Vista tamogatasat hamarabb befejezik. -
tompka #15 Aszem a Vistára is ezt fogják mondani 2011környékén amikor kijön a Windows 7. -
MrRack #14 Nem lesz hozzá frissítés, a programok igényeit nem tudja egy idő után kielégíteni, így kb 1 év múlva instabil lesz, muszáj lesz váltani. Egyébként nagyon drukkolok hogy az xp minél tovább kitartson, nem hiszem hogy vistára átállok, inkább akkor valami alternatíva... -
Nekem például a Vista nem látja a célhardveres fájlszerveremet, az XP meg tökéletesen működik. Azon túl van még egy csomó régi külyüm, aminek a gyártója már megszünt és Vista alá nincs hozzá driver, én meg használom, mert létszükséglet. Ezek után eszem ágában sincs vistát használni, mert egyszerűen nem tudnám használni a többi készülékemet. -
Múlt hét hétfőn találkoztam egy taggal a media marktban, aki kint él swédben csak hazajött valamiért, családi ügy miatt vagy mi. Na, de nem is ez a lényeg, hanem a vista op-k között turkált és megkérdezte szerintem melyik lenne a legjobb a laptopjához. Annyira nem vagyok gépbuzi, de azért megkérdeztem milyen a cucc úgy mégis. 4 giga ram, valami nagyon durva processzor, 250 giga tárhely, 19"-os képernyő, egy rakás vezeték nélküli szabvány, ujjlenyomat leolvasó az indításhoz és még egyéb hasonló extrák.(asszem Asust mondott, de ez lényegtelen) Forintra átszámítva 150-ért(!) vette, plussz kapott egy köteg eredeti progit és egy premium vistát mellé ingyé(!) 2 év garival.
Csak mivel még annyira nem tud angolul, azért ha már itt volt vett egy magyar vistát, hogy képben legyen.
Ezt csak azért írom, hogy azért ne magunkból induljunk ki. Lehet, hogy mi nem engedhetjük meg magunknak a félévenkénti tunningot vagy egy fullextrás új gépet, de nyugaton legalább a lakosság fele igen. Ráadásul sok esetben olcsóbban is jutnak hozzá a cuccokhoz mint mi, hogy a fizetés beli óriási különbségeket ne is említsem. -
waterman #11 az xp elég jó a legtöbb felhasználónak. személy szerint az egész vistát hagytam volna a fenébe és az xp-t gyúrtam volna a microfost helyében, ha felhasználó barát lennék. de mivel mikrofost a saját pénztárcájának a barátja, így ránkborítják a vistával telt sz*ros bilit és hogy senkinek ne legyen jó, igen gyorsan száműzik az xp-t. az eladások azt mutatják, hogy vista megy jobban, de egy gyakran látogatott oldal statisztikái szerintem azt mutatják, hogy az xp van túlsúlyban. tehát még annak ellenére is, hogy a felhasználóknak sokkal előnyösebb per pill az xp, a microfost le akarja és valószínűleg le is fogja nyomni a torkunkon a vistát, függetlenül attól, hogyha olyan jó lenne a vista, akkor nem kéne talán online petíció.. -
dara #10 [i]"nagyobb hardverigény miatt, mivel számos érdeklődő nem szeretné lecserélni a meglévő konfigurációkat."[/b]
Most ha ennyire jó az XP, akkor miért akarná az érdeklődő lecserélni Vista-ra? Ez kicsit ellentmondásnak tűnik számomra, és az egész akció létjogosultságát, és értelmét kérdőjelezi meg. -
djw #9 ha én MS lennék én is pénzt akarnék keresni és én is arra törekednék, hogy én mondjam meg kinek mi a jó.
másrészt szoftvereket is gyártunk - mmint igazából - és azt gondolom, hogy nem kell mindenkinek a mineket használni. Akinek más platformja van, vagy mások az igényei, az nyugodtan használjon mást. Ettől verseny a verseny.
harmadrészt a MS maga ellen dolgozik azzal, hogy "Vista van osz' pofád lapos puttana". Aki uj notebookot vásárol, az gondolkodjon el rajta, hogy legyen-e inkább Linux rajta, mint Vista ;-) -
Polemius #8 Gascan:
Ha nem játékról van szó, akkor most is van lehetőség win-es progikat használni linux alatt. (pl.: wine, crossover sőt játékokhoz ott a cedega is) -
Gascan #7 Hát őszintén remélem, hogy a Linux is valahogy el fogja tudni érni, hogy működjenek a Windowszom alkalmazások alatta, és akkor Gates lehúzhatja a redőnyt az op. rendszerek piacán mert már nem normális amit csinálnak..... rég nem az emberi igényeket tartják szem előtt hanem a profitszerzést! -
turul16 #6 Eleg nehezen terjed. 2002, Decembereben egy napi 600 egyedi latogatos oldal statisztikja szerint 36.5% XP volt, 14.8 win98, 14.8% winme, 12% win2k.
Es emlekeim szerint ilyenkor mind 4 valtozat kaphato volt, es a regi valtozatok olcsobbak is voltak.
Vajon miert nem emelei egyszeruen MS az XP arat, miert kell beszuntetni ? Tamogatni igy is kell a termeket meg sokaig, az OEM valtozathoz, meg ugy sem jar MS support. -
HUmanEmber41st #5 Ebből is látszik ki diktál kinek...
Most akkor hol az a cél, h kis helyigényű, jól optimalizált programokat készítsenek a cégek? Max. a hadseregnek készülnek ilyesmik. A mezei júzer meg csak kapja a jó drága hw.-hez a legújabb oprendszert, ami saját magán kívül szinte más progit nem is tud futtatni, mert szinte 100%-osan kihasználja az aktuális hw.-t.
Itt az ideje váltani... -
Roli #4 Az is elég pofátlanság, hogy egyes laptopokra már egyáltalán vagy csak szenvedések árán lehet feltenni az XP-t. Ha már megvette valaki nem kevés pénzért a gépet, akkor legyen az övé és azzal a rendszerrel használja ami neki tetszik... -
Ferrer #3 Az XP él, és élni fog még sok évig... -
peterx #2 Mire ez a nagy felhajtás? Most vegyen mindenki XP-t akinek kell azt csá... -
sh0x #1 hál istennek.