59
  • weine
    #59
    azért valahogy kibírtuk eddig, innen már könnyebb lesz :)
  • winnie
    #58
    1. még nem rendelték be a 4. évadot. ha berendelik, akkor sem 14 részes lesz. (milyen marahaság ez?:)
    2. 13 részes volt a 3. évad.
  • weine
    #57
    de szóltak, majd a negyedik évad lesz a 14 rész, azt hiszem...
  • Balázs2
    #56
    Emberek!!!
    Most mivan, 3.13-nál megállt a világ?
    Sztrájk van megint?Nem is szóltak előre:S
  • Atisz #55
    Ha van rá igény én is elemezhetem mondatonként a hsz-odat (azért nem tettem mert nem tudnék újat írni, ahogy te sem tetted).
  • Atisz #54
    Az "igényes" sorozatról mint olyanról le kéne már szállni. Amúgy is kiráz a hideg az igényes (meg a kommersz) szótól, mert relatív és sokmindent bele lehet magyarázni.

    A House semmivel sem "igényesebb" (mondd úgy hogy neked jobban tetszik és te "igényesnek" gondolod magad) mindössze divat nézni. Még1x elmondom: nincs összefüggő storyline a szereplőkön, bármikor le lehet ülni elé 1-1 epizód erejéig. Prison Break nem ilyen, 24 dettó.
  • Atisz #53
    Nem nagyobb csúsztatás, mint hogy te másodjára is a Resident Evil-lel hozod egy kalap alá a torrent-en letöltött sorozatokat.
  • Atisz #52
    Most megint (majdnem) minden mondatomra leírod azt amiket eddig is (kihagyva azokat ahol kilóg a lóláb). Gratulálok.
  • Vogel
    #51
    Remélem a lost is kihal, mert ez is nagyon uncsi volt.
  • winnie
    #50
    de igazából a vita parttalan, nyilván nem akarlak meggyőzni, ezért válaszolj, ha akarsz.

    csak azért reagáltam neked, mert ilyeneket írtál, amik szerintem butaságok - ha csak az egyikről beismered, hogy valóban az, akkor jó. ha nem, akkor is jó:
    - az 1. évad sikeresebb volt. (tény. nem volt az.)
    - a house szitkomszerű. (ööö, nem az, de megkérdezhetsz mást.)
    - a house-ban nincs storyline (tény: van. nincs "de".)
    - a nézettség függ attól, hogy van-e storyline. (nem függ. van nézettebb összefüggő és kevésbé nézett nem összefüggő. a nézettség minőségtől függ INKÁBB.)
    - ha mondjuk az első évadot nem látta - akkor el se kezdi nézni a többit sem, tehát PB-nél a nézettség csak csökkenhet (nem csökkent. torrentes gondokodás. aki nem látta az 1. évadot, az is nézheti. kevesebben vannak? Igen.)
    - felesleges a továbbiakban egy kalap alá venni a 2-t (azon kívül hogy mind2 sorozat) (legyen. mivel vegyük kalap alá? )
  • winnie
    #49
    "Hogy nézték volna többen a 2. évadot ha az az 52. az első pedig 43. volt nézettségileg? Erre szokták mondani hogy selfpwned... :P"

    erre lehet, hogy ezt szokták - csak éppen nem rám. tök sz*r érzés lecsapni az ilyen magas labdákat:)

    De kiemelem, mert ezen tényleg robbantam (eskü, hogy nem szoktam olvasás közben röhögni). most tényleg nem akarok alázni, de gondold már végig józan paraszti ésszel, hogy mit írsz.

    kétszereplős példával szemléltetek.

    2006: 1. csi 27 millió néző 2. pb 5 millió. 3 grace 1 millió
    2007. 1. csi 27 millió néző 2. heroes 10 millió 3. pb 9 millió.

    attól, hogy kevésbé van előkeló helyen, még nem kellett gyengülnie, egyszerűena többiek erősödtek vagy nézettebb sorozatok jöttek, stb.
  • winnie
    #48
    törődj bele szerintem abba, hogy nem értesz ANNYIRA a sorozatokhoz. én sem értek, de legalább nem is hiszem magamról. (btw, amikor én kicsi voltam, mindig elismertem, ha baromságokat írok. sőt, még most is ezt teszem. de jó látni, hogy nem mindenki ilyen meghunyászkodó, hanem olykor kötik az ebet a karóhoz.)

    "A Time magazin anno a 9. az Entertainment Weekly a 10. legjobb sorozatnak értékelte PB 1. évadát anno és Golden Globe-ra is jelölve volt..."

    ezzel mire utalsz? most már nyilván nem értekelik annak. vagy igen, de hol számít ez? attól, hogy én akkor az 1.-nek, most meg úgy 4.-nek értékelem, még nyilván a többség szerint csak egy B-sorozat. (értsd, nem az én rajongásom határozza meg a minőséget.

    "House igenis sitcom-szerű, ugyanúgy mint Grace-klinika, ER és az összes többi hasonszőrű társa."

    és te beszélsz felületességről? szituációs komédia? house? grace? vészhelyzet?

    "Azért mert dráma kategóriában indulnak (mint pl. a Maffiózók is), attól még nem lesz az."

    egy sorozat nem indul, hanem indítják. a csatorna. akik értenek hozzá. te nem értesz. én sem. ők igen. és, hogy pont a maffiózókat említed, amiben sokkal több a humor, mint a vészhelyzetben, pláne nem érthető.

    " Ki az aki a House-t a storyline miatt nézi (rajtad kívül)?"

    nem nézem a house-t. veled ellentétben nem tudom, hogy a sok millió ember miért nézi a sorozatot. (sorry, ennyire nem képzelem magam vátesznek)

    "Nem igaz, a CSI a legnézettebb sorozat világszerte, de nem ez a lényeg."

    felületes vagy. olvasd el, hogy mit írtam. amerikát írtam. ls ott a grace a legnézettebb. és világszerte sem a csi a legnézettebb, hiszen rengeteg országban kis csatornákon vannak és azoknak dobja meg a nézettségét nagyon. de míg a viasaton a csi brutális 550 ezer nézőt hoz, addig a tv2-n egy smallville délután röhögve hoz 800 ezret.

    "Szerintem te vmi más sorozatot nézhetsz, mivel Grace Klinika annyiban bír összefüggő történettel mint kb. az ER miszerint is azonosak a szereplők és még mindig kórházban dolgoznak a következő részben is."

    nem nézem a grace-t sem, de a vészhelyzetet igen. mindkét sorozat meglehetősen összefüggő sztorival bír, ezért is szappanoperázzák le elég gyakran a grace-t.

    "Hűha, ilyen alapon minden sorozat összefüggő történettel bír."

    Húha. mert.. SOROZAT. na? általában összefüggnek.

    ott követed el a hibát, hogy a pb kevésbé válastható szét különálló epizódokra, míg a többiek jobban szétválaszthatóak, mert akad olyan gondolati pont (a betegek), amik azzá teszik.

    "De gondolhatnál arra is hogy ha vki valóban csak az évadzáró epizódot látja, akkor visszamenőleg letölti/megvásárolja az előző részeket és onnantól a tv-ben nézi a következő évadot..."

    így van. ez elő szokott fordulni, ebben abszolút igazad van - nálunk már kevésbé jellemző. de, ami sokat jelent, hogy a tévénéző, ellentétben a letöltőkkel, nem completist. neki, ha kimarad 1-2-3 rész, nem szokott számítani. a héten nézi, aztán nem. ezért is ingadoznak a nézettségek. de, emeljük ki, hogy alig. plusz/mínusz 10%, mondjuk, ami valóban nem számottevő.

    de ezt leírtam.

    "Hagyjál már ki légyszíves 1 részt PB-ből, Grace Klinikából és House-ból és mondd már el hogy melyik hiányát érezted jobban :D (elfogultság nélkül, de tényleg)"

    természetesen a pb-ből, ezt nem is vitattam. illetve, ha szőrözni akarnék, akkor résztől függ, hiszen minden sorozatban lehet fillert írni.

    de, azért tegyük hozzá, hogy aki kihagy egy részt, azzal sem történik semmi baj, mert hamar visszazökken a sorozatba.

    "Te itt most nagyon keményen csúsztatsz: ha jól emlékszem sorozatokról beszélgettünk és nem mozifilmekről."

    nem csúsztatok, csak próbáltam szemléletes példát hozni, ahol nem lehet belekötni abba, hogy hazudik a nézettségmérés.

    írhattam volna a smallville-t és a shield-et a sorozatokból. például, de rengeteg példa van.

    "Az általad említett "alkotások" abba a kategóriába tartoznak bele amire az ember sajnálja a mozijegy árát és inkább lerántja pár óra alatt otthon"

    és akkor miért nem sajnálja a többire? most soroljak olyan példákat is?

    "Amúgy a Bittorrenten a 2. legtöbbet letöltött sorozat a PB. Ennyi."

    igen. és? ezt mondtam én is. a release hónapjában a resident evil 3 volt a legletöltöttebb. attól, hogy a netezők imádják, még az ÁTLAGnézőt annyira nem izgatja.

    anyuék nem a resi3-at fogják nézni. mari néni a nyolcadikról nem prison breaken fog izgulni, ha sorozatot néz.

    a netezők egy jól behatárolható csoport, jól behatárolható ízléssel. lehet tudni, hogy mely filmekre/sorozatok fognak bukni azokon kívül, melyek a mozikban és a neten is egyaránt népszerűek.

    nyilván egy jumper vagy speed racer sokkal jobb lesz letöltésben, mint mozibevételben. (arányaiban). nyilván a knight rider film vagy a terminátor sorozat sokkal nagyobb hisztit vált ki a neten (arányaiban!), mint a tévében.

    "Szerinted. Ha PB és House között te olyan párhuzamot vonsz miszerint is mind2-ben hasonló összetettségű storyline van, akkor szerintem erről kár "

    1. nem leszel kevesebb attól, hogy beismered, hogy kevésbé igényes sorozatért rajongasz és az igényesebbért nem. sokan vannak így. a maffiózók igényes. szó se róla. én 1 részt sem bírtam belőle. na bumm.

    2. igazából itt bicsaklik meg a vita. nem írtam sehol, hogy a house-ban hasonló összetettségű a storyline. ezt odaképzelted és jól megcáfoltad. így könnyű.

    a house-t kétszer írtam le. amikor reagáltam, hogy nem szitkom (anyám...:) és, amikor azt írtam, hogy igényesebb. miért írsz olyat, amit nem mondtam.

    az pedig komolyan hiszed, hogy csak szerintem jóval igényesebb a house? come on. ha már díjakkal példálóztál, nézz utána a house-nak. (te hoztad fel)

    hozz ide egy nem csőlátású pb-rajongót és felnyitja a szemed, hogy a prison break egy b-szerű sorozat. mi abban a rossz, ha attól még szereted? vagy ha én szeretem?
  • Atisz #47
    Nagyon felszínes módon próbálod ízekre szedni a kommentemet, na nem baj azért válaszolok:

    A Time magazin anno a 9. az Entertainment Weekly a 10. legjobb sorozatnak értékelte PB 1. évadát anno és Golden Globe-ra is jelölve volt...

    "house, mint szitkom? valamit nagyon elnéztél. attól, hogy vannak benne vicces dumák, kőkemény dráma, élethalál küzdelem"

    House igenis sitcom-szerű, ugyanúgy mint Grace-klinika, ER és az összes többi hasonszőrű társa. Azért mert dráma kategóriában indulnak (mint pl. a Maffiózók is), attól még nem lesz az. Ki az aki a House-t a storyline miatt nézi (rajtad kívül)?

    "természetesen nem igaz, hiszen melyik amerika legnézettebb sorozata? a grace klinika. és a második? a született feleségek. vagy ott a topban a lost is - mindegyik összefüggő történettel bír."

    Nem igaz, a CSI a legnézettebb sorozat világszerte, de nem ez a lényeg. Szerintem te vmi más sorozatot nézhetsz, mivel Grace Klinika annyiban bír összefüggő történettel mint kb. az ER miszerint is azonosak a szereplők és még mindig kórházban dolgoznak a következő részben is. Hűha, ilyen alapon minden sorozat összefüggő történettel bír.

    "akkor miért nézték a második évadot többen, mint az elsőnek a befejezését? miért nézik többen a 3.-at, mint a másodikat? nem kell elméleteket gyártani"

    Hogy nézték volna többen a 2. évadot ha az az 52. az első pedig 43. volt nézettségileg? Erre szokták mondani hogy selfpwned... :P
    De gondolhatnál arra is hogy ha vki valóban csak az évadzáró epizódot látja, akkor visszamenőleg letölti/megvásárolja az előző részeket és onnantól a tv-ben nézi a következő évadot...

    "attól, hogy a letöltők nem hagynak ki egy részt sem, az étlagnézőt még a prison breakből sem érdekli, ha kihagy pár epizódot. az írók nem véletlenül úgy írják meg, hogy ez ne okozzon gondot."

    Hagyjál már ki légyszíves 1 részt PB-ből, Grace Klinikából és House-ból és mondd már el hogy melyik hiányát érezted jobban :D (elfogultság nélkül, de tényleg)

    "vajon miért töltik le többen a resident evil 3-at, mint mondjuk a no country for old ment? miért töltik le többen az utolsó gagyi amerikai pite 6-ot, mint mondjuk a juno-t?"

    Te itt most nagyon keményen csúsztatsz: ha jól emlékszem sorozatokról beszélgettünk és nem mozifilmekről. Az általad említett "alkotások" abba a kategóriába tartoznak bele amire az ember sajnálja a mozijegy árát és inkább lerántja pár óra alatt otthon (nem pedig azért mert nem bírja kivárni a megjelenését :))
    Amúgy a Bittorrenten a 2. legtöbbet letöltött sorozat a PB. Ennyi.


    "egész egyszerûen azért, mert a tömegízlés nem feltétlenül az igényes jelzővel írható le. a pb kommerszebb sorozat, gyengén megírt, nem igényes, inkább B-kategóriás, a house igényesebb, jobban megírt."

    Szerinted. Ha PB és House között te olyan párhuzamot vonsz miszerint is mind2-ben hasonló összetettségű storyline van, akkor szerintem erről kár vitázni. Ízlések és pofonok ;)
  • weine
    #46
    szerintem nem buktak, csak ennyi bevételtől estek el. Nagy különbség!
  • winnie
    #45
    a "személyzet" a sorozatokkal van szerződésben, "per epizód" kapják a fizut. az állandó munkások egy részét pedig kirúgták a csatornák.

    "A kiadóknak szerinted kicsi volt a vesztesége? Ha jól emlékszem pár hét alatt 1 milliárd dollárt buktak."

    kiadók nem buktak semmit, hiszen a tévé esetében csatornák vannak. közülük is leginkább a golden globe elmaradása miatt bukott az nbc. a többiek adtak a sorozatok helyett más műsort.
  • magyarvok
    #44
    Szerinted a személyzet az írókkal van szerződésben?
    Ők annyit vettek észre az egészből, hogy a pénzükért kevesebbet kell/nem kell dolgozni.
    A kiadóknak szerinted kicsi volt a vesztesége? Ha jól emlékszem pár hét alatt 1 milliárd dollárt buktak.
  • item
    #43
    Melyik törölte a postomat ?
  • winnie
    #42
    ja, a magas labda kimaradt.

    "Másik: PB-t rengetegen letöltik (vajon miért?), míg valahogy ez House-nál nem igazán elterjedt."

    vajon miért töltik le többen a resident evil 3-at, mint mondjuk a no country for old ment? miért töltik le többen az utolsó gagyi amerikai pite 6-ot, mint mondjuk a juno-t? vagy, hogy magyar példával éljek. miért töltik le többen a wart, mint mondjuk a parfüm illatát?

    az utóbbi mind sikeresebbek moziban, jóval több embert érdekelnek - az elõbbiket többen töltik le.

    egész egyszerûen azért, mert a tömegízlés nem feltétlenül az igényes jelzővel írható le. a pb kommerszebb sorozat, gyengén megírt, nem igényes, inkább B-kategóriás, a house igényesebb, jobban megírt.

    (mondom ezt úgy, hogy a prison breaket nézem amerikával együtt és a house-t nem. csak próbálok nem csőbe nézni és azt hinni, hogy az én ízlésem az origó)
  • winnie
    #41
    "az 52. csak az USA-ban (az első évad persze sokkal sikeresebb volt). "

    az 1. évad 43. volt nézettségben.

    "House - sitcom szerű, "

    house, mint szitkom? valamit nagyon elnéztél. attól, hogy vannak benne vicces dumák, kőkemény dráma, élethalál küzdelem.

    "míg PB-nél gyakorlatilag ha nem lát 1-2 részt már értelmetlen (főleg ha mondjuk az első évadot nem látta"

    természetesen nem igaz, hiszen melyik amerika legnézettebb sorozata? a grace klinika. és a második? a született feleségek. vagy ott a topban a lost is - mindegyik összefüggő történettel bír.

    "akkor el se kezdi nézni a többit sem, tehát PB-nél a nézettség csak csökkenhet)"

    akkor miért nézték a második évadot többen, mint az elsőnek a befejezését? miért nézik többen a 3.-at, mint a másodikat? nem kell elméleteket gyártani. a 24 sem volt az első 3 évadában topsorozat, majdnem kasza lett, mégis sikeres volt a maga nemében. a pb is sikeres, de nyilván csak a fiatakabb réteget érdekli.

    attól, hogy a letöltők nem hagynak ki egy részt sem, az étlagnézőt még a prison breakből sem érdekli, ha kihagy pár epizódot. az írók nem véletlenül úgy írják meg, hogy ez ne okozzon gondot.

    "Ezekután azt hiszem felesleges a továbbiakban egy kalap alá venni a 2-t "

    keress a másik 51-ből egy másikat és azzal vedd egy kalap alá.
  • Atisz #40
    Ajaj... még +1 ember aki azt hiszi hogy nem halt meg Kellerman :/

    Egyébként meg nem érdekel hogy az 52. csak az USA-ban (az első évad persze sokkal sikeresebb volt). Dr. House számomra nem vetélytárs, össze se lehet hasonlítani a 2 sorozatot. House - sitcom szerű, különálló részek ahol csak a főszereplők azonosak, nincs storyline; Prison Break - folytatásos, összefüggő storyline-nal rendelkező folytatásos sorozat. Az enyhe műfaji különbségből adódik a nézettség is: House-ba bármikor bekapcsolódik az átlagember, 43 perc-re leül a tv elé, míg PB-nél gyakorlatilag ha nem lát 1-2 részt már értelmetlen (főleg ha mondjuk az első évadot nem látta - akkor el se kezdi nézni a többit sem, tehát PB-nél a nézettség csak csökkenhet). Másik: PB-t rengetegen letöltik (vajon miért?), míg valahogy ez House-nál nem igazán elterjedt.
    Ezekután azt hiszem felesleges a továbbiakban egy kalap alá venni a 2-t (azon kívül hogy mind2 sorozat). Csókolom.
  • Sanyix
    #39
    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Miért vonják meg az adagomat???????
  • Sadist
    #38
    Szájbalőtték sátgánnal, meghalt.
  • z99999
    #37
    mejik a legnézettebb sorozat?
  • Gerygrey
    #36
    A szökés szerintem egyáltalán nem bárgyú (talán épp ez az oka, hogy Amerikában csak ötvenvalahanyadik a nézettségi listán)

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    így néz ki a spoiler
  • bippo
    #35
    Hú, én is azt hittem, hogy a 3/11-et lövi le, nem is olvastam el a cikket az első mondat után, csak miután megnéztem a részt.

    Spoiler: Ha olyan dolgot árulsz el, amivel lelövöd a poént azoknak, akik még nem tartanak ott, vagy nem látták. (Tudod, ilyenkor az epizód/film veszít az élvezeti értékéből, hiszen dramaturgiailag fontos részt már előre tud. Szóval az nem jó.)
    Gyakorlati példa: fociközvetités, párhuzamosan megy több meccs. A kommentátor előre szól, hogy akik utólag meg akarják nézni a másik meccset, azok ne figyeljenek pár másodpercig, mert részeredményt fog elárulni.
    Itt a fórumon lehet spoiler makrót használni, így azt a részt csak az olvassa el, aki szándékosan el akarja olvasni.

    ui.: én meg tudnám fojtani azt, aki a film poénját előre elárulja.
  • szombi
    #34
    én is valami kocsira szerelhető dologra gondoltam.

    DE AKKOR MI A RETKES F*SZÉRT JÖN ITT ELŐ?????
  • Dömsödi
    #33
    He he. Hülye hálivúdósok.
    Jöjjenek Magyarországra, itt egy egyetemista a förgatókönyvirók ottani gázsijának 10-ért megirja a sorozatokhoz az új storyt...
    Még lehet nem is olyan bárgyú lesz...
  • weine
    #32
    na jól van, aszittem csak én vagyok hülye, hogy nem értem, miről is beszéltek. meg is zavarodtam, hogy miről ír a cikk.
    Én is úgy tudom, a harmadik évadból van meg 11 rész.és ITT ÁLLT LE A FORGATÁS a sztrájk miatt.
    Erről írt vajon a cikkíró? Még nem nméztem meg, de ebben van olyan rész, amiről "lehidal" ?

  • Quantumleap
    #31
    Épp ezért lenne jobb, ha nem 4.évad lenne, ha nem a 3. folytatása. Mert előbbi esetben azok számára, akik a lefutás után darálva megnézik a sorozatot, röhejesnek fog tűnni, hogy "börtön-menekülés, börtön-menekülés."
  • Marko001
    #30
    Tudod, azt a kocsikra szokták tenni. :)
  • szombi
    #29
    Azér vagyok idióta, mer nem használok spoilert?

    mi a franc az a spoiler???
  • asdasdasd
    #28
    Az melyik évad amikor valami középamerikai börtönből próbálnak megszökni.
    Abból láttam pár epizódot. Elég gyengus...
  • PyRex
    #27
    "- Kellerman úgynök MEGHALT, és nem ,,nem tudjuk, hogy él-e vagy hal''."

    Francokat. Nem mutatták, hogy meghal, csak annyit, hogy belőnek a furgonba. Ennyit erről. Azon kívül meg MI A F*SZÉRT nem használsz spoilert? Idióta...
  • AZTA
    #26
    Én azt nem tudom hogy mit fognak csinálni a szereplők a 4. évadba, mert az elsőbe megszöktek, a másodikba menekültek, a harmadikba megint megszöknek akkor a negyedikbe megint menekülni fognak? Az már kicsit uncsi lenne.
  • Gerygrey
    #25
    Pl a Sorozatjunkie-ra szoktak felkerülni heti adatok.
  • Haffey
    #24
    Hali!

    Egy kicsit off: hol tudom megnézni Amerika sorozatainak nézettségi sorrendét?
  • Gerygrey
    #23
    minden nyáron véget ért. most is véget ért. majd folytatódik ősszel.

    De most tél közepe van :) Ráadásul pont most kezd elég komoly lenni a történet.

    De tudom én, hogy mi van. A S03E13-ban összejön a terv, megszöknek, csak nem tudják a forgatókönyvírók kitalálni, hogy innen kezdve hogyan folytassák a sztorit, nem akarnak még egy S02 szerű punnyadós-menekülős évadot, ezért inkább abbahagyták.
  • szombi
    #22
    ISMERTETŐ ÚJRAÍRÁST KÉREK!

    Van egypár hiba.
    - Kellerman úgynök MEGHALT, és nem ,,nem tudjuk, hogy él-e vagy hal''.
    - C-Note? ki ez? az izmosabb néger fószer? van neve is...
    - Sucre is szerepel, Lincoln oldalán segít a SONA-ból való megszökéshez

    Ja, és a LEGIDEGESÍTŐBB:
    Úgy adják elő, mintha Amerikában nem ment volna le 11 rész a 3. szezonból!!!
    Pedig lement, és nekem ettől a 11 résztől maradt tátva a szám!!!!!
    Mi a gond az őszi premierrel??? Addig már vége lesz a sztrájk,
    és talán elkezdik forgatni a 4. szezont!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • winnie
    #21
    "winnie: lattam mar 4 reszes sorozatot is :p"

    én meg egyrészeset is, de természetesen olyanról vam szó, ami nem minisorozat, mint ahogy a kevés részt megért sorozatokat is hosszú évekre tervezik.

    "Az hogy valami sorozat, nem definialja, hogy hany reszt fog tartalmazni."

    nem definiál semmit, csak annyit, hogy addig fog menni, amíg nézik az emberek - lehetőleg hosszú éveken át. nem véletlen, hogy a színészeknek 7 évadra szóló szerződésük van startnál.

    "En ugy gondolom, hogy addig erdemes irni a sorozatot, amig a karakterek jelleme "hiheto" keretek kozott valtozik, illetve a tortenet folyasa "realis"."

    így van, teljesen igazad van. de ezt a néző dönti el, hogy meddig hihető. ha a néző azt mondja, hogy "kösz, nem", akkor nem nézi tovább. minél többen intenek be a sorozatnak, annál valószínűbb, hogy lekerül műsorról.

    "Az hogy ostobasag a feltevesem, nem hinnem, bar majd megindokolja valaki miert is az."

    erős volt a szó, de alapból abszurd, hogy "miért kell folytatni egy sorozatot." benne van a nevében. azért, mert SOROZAT. hosszú történet folyam. a legnagyobb kics*szés lenne a nézőkkel, hogy berendelkeznek sok-sok évre, elkezdik nézni a sorozatot és a készítők azt mondják, hogy "hopp, ez csak 15 rész".

    ilyet maguktól nem mondhatnak, mivel a csatorna akkor meg sem venné a sorozatot, hiszen kinek kell olyan valami, ami csak egy évadnyi lyukat tölt be? a sorozatok arra valók, hogy egyes csatornák kitöltsék hosszú évekre egy időpontjukat és ne kelljen aggódniuk miatta.

    "(fuggetlenul attol hogy tetszik neki es azert nezi, vagy huzza a szajat de kivancsisagbol nezi), akkor tovabbi reszeket vetnek papirra."

    tudni kell abbahagyni és belekezdeni jobba. bár megengedhetném ezt a luxust, hogy olyasmit nézzek, amit unok vagy nem szeretek. Nem, azokat kíméletlenül elkaszálom, mert tudom, hogy van helyette 5 jobb. a pb-t nézem, de például a heroes-ból elég volt 4 rész, hogy tudjam, kidobott idő. bőven elég, ha megnézem az aktuális rész előzetesét és elolvasom 3 perc alatt,hogy mi volt a részben.

    "A feltetelezesem max naiv, de nem ostoba :p"

    jó, oké, elszaladt a ló:) jogos, amit írsz,de valóban túlzottan idealista, meg hát az egy dolog, hogy jellemferdülésről írsz, de tudod, hogy az efféle dolgok a nézők zömének fel sem tűnnek.
  • winnie
    #20
    "Pedig még a gyengébb 2. évad is érdekesebb mint a 10. féle korház sorozat!"

    hol nézel te ennyi kórházsorozatot? 3 van összesen. miért nézed őket, ha nem érdekelnek?