137
-
Cvd #57 Hopp, egy fontos okot kihagytam ami viszont tényleg az eredeti Fincher verzió ellen szólt: hosszabb volt mint 2 óra. Anno a boldog békeidőkben volt ez az íratlan szabály, mivel az átlag moziban 2 óránként kezdtek vetíteni, ami egy hosszabb filmnél borul, ezért kevesebb mozi vette volna át a filmet. Az első "újkori" hosszabb film ami ezt megtörte a Braveheart lett pár évvel később, az is csak azért mert Mel Gibson saját cége forgatta így nem tudott beleszólni a pl. hosszába a kiadó. Ha az anno megbukik akkor talán a mai napig nem mernének 2 óránál hosszabb filmet vágni a moziverzióhoz. -
Cvd #56 Dehogy csináltak két külön filmet. Eleve 11 év van a kettő között, szerinted tényleg ennyi kellett hogy az első rész kifussa magát a boltokban? Ráadásul nehezen adták volna ki az első verziót DVD-n miután lefutott a moziban, lévén hogy '92-es film, a DVD szabvány meg '96-ban jött ki hivatalosan, de csak '98 körül kezdett beindulni.
Egyszerűen az volt hogy D. Fincherben nem bíztak. Nagyon jó klipprendező volt de mozifilmet nem rendezett még, ezért belenyúltak a munkájába szó nélkül. Ezt anno szóvá is tette. Aztán zsinórban csinált 3-4 rettenetesen jó filmet, amik után lehetőséget kapott a saját verzióját is megcsinálni az Alien 3-ból. Persze biztosan a pénz is szerepet játszott, de messze nem annyira mint írtad.
Ha a pénzre hajtottak volna akkor azt csinálják amit a LOTR-részekkel: sima verzió-díszdobozos verzió-bővített verzió-bővített díszdobozos verzió, mindez fél éven belül. Valahogy így néz ki amikor tényleg csak a pénzre mennek. -
#55 Ezt szerintem itt a tobbseg is tudja.
Igazabol nem megvaltoztattak, hanem ket kulon reszt csinaltak. Egy hosszabbat az okrokkel, meg egy rovidebbet a kutyival. Ugye termeszetesen a hosszabbik reszt nem adjak ki egybol, a rovidebbre raharapnak a mozinezok, majd amikor lefutott kiadjak DVD-n. Amikor a DVD eladasok elfaradtak, kiadjak a "rendezoi verziot". Magyarul eladjak megegyszer ugyanazt a filmet egy masik vagassal. Ez nem egyedi eset, nagyon sok film eseten igy van. Valoszinuleg ennek a hulladeknak is van egy hosszu valtozata, de eloszor a gagyit adjak el.
Mondjuk ezen mar az se segit mert olyan egbekialto okorsegek vannak benne, hogy ezen mar csak egy remake segitene Ridley Scott-tal az elen. -
#54 Alien 3 rendezői változat! Ajánlom mindenkinek! Nem a kutyából bújik elő, egész másképp alakulnak a dolgok! Sokkal inkább érthető a sztori! Nem is értem miért változtatták meg! -
#53 Egyebkent, most ahogy elnezem a magyar cime is van olyan tragya mint maga az egesz film. Bar legalabb kegyesek az erzekeny szivu magyar fun-okkal mert mar az elejen felkeszulhetnek, hogy a kardiologusuknak is vegyenek egy jegyet. -
#52 LOL -
opeca #51 Én is kíváncsi voltam rá, mert nagy, predator rajongó vagyok.
Viszont ebben a "filmben" gyalázzák a predatorokat..., nem az alienek, hanem az a két sötét hollywoodi tuskó. -
popi87 #50 én kíváncsi vagyok a filmre, annak ellenére is h mindenhol csak rosszat hallani róla.
2 napja simán nézhető tök jó minőségben megvan... nem tudom miért írjátok h NINCS fent a neten... már van FENT VAN csak jó helyen kell keresni...
üdv -
opeca #49 Egy ennél kétszer jobb filmet én neked ingyen megrendezek, ha nem veri bevételben ezt az okádékot, akkor visszafizetem a gyártási költségeket. -
ShaiHulud #48 alien3-ban "runner" votl es nem "praetorian". -
opeca #47 Ez egy borzadáj volt. Na itt jön ki a hollywood-i belterjesség, de nagyon. Ennél még én is - őedig nem vagyok egy zseni -, kétszer jobb filmet csináltam volna.
Tipikus, a forgatókönyvíró vett pár alapelemet, embermegnyúzás, preadátor-krakkolás, hülye emberek, stb.
Persze még ezzel nem is lett volna baj, de ahmilyen logikátlan módon összegyúrta az egészet a filmben...
Ezek a bénanéla forgatókönyvírók ilyenekre sztrájkolnak? Hát kinek van szüksége ilyen szarra?
Komolyan, ez ennyire gáz volt, hogy ezt már csak direkt lehetett ilyen szarra megcsinálni.
Jobban jártak volna, ha három felé vágják a "filmet" és leadják éjfél után a két TV-Shop reklám között:(
Erre a Hollywoodra már keresztet lehet vetni. -
Skyline #46 No akkor egy kis infó az alienekről is mivel látom az sem teljesen tiszta itt egyeseknek...(Kifejlődés,stb)
Az alienek egyfajta hangyaszerü életmódban vannak,így adottak a "parasztok" a "katonák" a "királynő testőrei" és a királynő...
Ezekre egyik film sem tér ki lehet olvasgatni az alien könyveket,az eredeti régiekben igen jól le van írva az egész kecmec. Az alienek NEM hangúlsyozom NEM a gazdatestet öröklik eredetileg hanem a saját elődjeik génjei vannak bennük,így ha egy királynő megtanul félni a tűztől és kerüli,akkor az utódai is kerülni fogják,stbstbstb,a testi öröklődés egy vicc,vmelyik noname író találta anno ki,és először egy avsp játékban tünt fel a predalien....
Az alien 3-ban a filmben nem tértek ki egy jelentős részre,miszerint az az alien nem a kutyagénektől és nem egyéb génektől volt intelligensebb,gyorsabb,hanem mert egy "testőr" volt méghozzá a ripley-ben fejlődő leendő királynő "testőre"...(KÖNYVEEEEEK!!!!)
Az AvsP1-ben is van testőr,igen a predatorgyilkos agyonhálózottfejű,kicsit nagyobb szerepet is kapott mint bármelyik másik alien a királynőn kívül:)
Az egészből a filmek kb nagy szart sem mondanak el,az alien 1-2-3 de főleg az 1 hatalmas scifi horror volt de kb annyi lényeges tartalom kimaradt mint a harrypotter film vs könyv hasonlításoknál...Szal SOK...:)
Adam_first: Alien témában nem is vitatkoztam nekemis az 1-2 a nagykedvenc de még a 3 is feküdt a könyv után mert jól volt megcsinálva azért az a "jómadár"..:)
Atisz: a mozira szavam nincs még nemláttam a filmet,kíváncsiságból leszedtem premier elött 1-2 szarnak sem nevezhető kalózváltozatot,mindkettőbe belebele tekertem de annyira nemlehet látni bennük semmit akárhogy állítgatsz a képen (a kamerák amikkel ezeket felveszik moziban nemvalami jól reagálják le a fény/sötétség viszonyokat:) )és olyan szar minőségü a kép hogy töröltem is őket a francba,és még NINCS a neten normális változat.
Aki írta hogy az alienek nevetségesen gyorsan fejlődnek: tény,tényleg nevetségesen lerövidítették mivel órák kellenek a kifejlődéshez a gazdatestben de az AvsP óta ez lecsökkent pár percre ami alapból belegondolva is egy vicc.:) -
sziklaszirt #45 90 fokos bocsi -
sziklaszirt #44 1. Valószínüleg nem játszhattál semelyik játékkal sem(a AVP 2ben is nagy ívben kanyordott a predator lövedéke és ott sem lehetett 90-os kanyarokba simán belelőni),sőt lehet,hogy semelyik filmet sem láttad( én a Predator mozikat láttam,és az Alien 1-2t)
2. a Predator harcos nemzet,a Predator filmekben sem járkálnak csapatosan....
3. Az alienek szokásos módon szaporodnak gyorsan,jah és a korházban a terhes csajszikba sokkal több petét vagy mi fenét nyomott be
4. a Te szüleid sosem pizsamában aludnak?Mert ha az jobban megnéznéd,rájönnél,hogy pizsama( az elemlámpa,meg azért volt,mert addigra ki ment az áram...) -
Dömsödi #43 Mennyivel jobb story lett volna, ha a Predátorok ürhajója lezuhan, mert kimarta volna a lény sava, és ott begyüjtik a maradékot az 51-es körzetbe.
Néhány predátor meg vissza akarná szerezni a társaik maradványát, vagy a technologiai cuccaikat,
Ennél a forgatókönyvirónál egy 10 éves gyerek is jobb storyt összehozott volna...
-
#42 Ez a cikkíró egy vicc, az aránylag jó filmeket lefikázza ezt a szörnyqséget meg majdnem védeni próbálja.. "De állítjuk szentül, hogy bár gyenge, de közel sem annyira szörnyű a végeredmény, mint ahogy azt sokan lefestik,"...pff Ez a film, sajna jobb sorsra lett volna érdemes :(.
Ha pl.Ridley Scott csinálta volna,vagy valamelyik értelmes rendezo, aki nem az Amerikai Pién nott fel.. egy igazán durva mozi készülhetett volna..
Igy igazán csak szégyelhetik magukat a készítok... -
Dömsödi #41 Sikerült egy kultuszt megölni...
Az Alien filmek borzalmasan jók voltak.
Az AVP1 is elment.
Mindegyik részben fő szerepet játszott a technologia. Ürhajók, spéci technikai eszközök, stb...
Ez??? Kb olyan mint egy nyolcvanas évek beli B kategoriás horrorfilm.
Ekkora gatyit.
Pár példa:
1. Hülye predator belelő az ürhajó falába, amitől az lezuhan. (egy fejletebb civilizáció egyede ennyire hülye???)
2. Látja a predátor "otthon" mi történt a "haverjaival(?)) egyből veszi a sisakját, és indul... :-) Nem szól senkinek, még gagyát se cserél... :-)
3. rakétameghajtású űrhajójával kb fél óra alatt odaér...
4. Honnan a picsából lett ennyi alien????
5. Mitől nővekszik az alien?
6. Az Alien1-ben még idő kellett, mig kitört a lény az ember hasából, ez az idő már szinte lement 2-3 percre...
7. Éjszaka a gyerekszobában a kislány meglát egy alient. Visitozik. Mire anyuci apuci 5 másodpercen belül felöltözve zseblámpával a kezében berohan a szobájába... Mennyire életszerű helyzet... :-)
8... nem is sorolom tovább.
értékelés?:
3/10
Nem érte meg a mozijegyet! -
#40 Bár tudom hogy nem nekem írtad, hozzáfűzném, hogy én pl. a filmet moziban láttam és így írtam hogy rendkívül sötét tónusú, fakó színek jellemzik a filmet és túl közeliek, kuszák az akciójelenetek. Aki otthon nézi, annak kicsit még jobb is a helyzete ebben az esetben, mivel a gamma felhúzása, illetve élénk színpaletta belövése némiképp segíthet.
A másik pedig hogy a 3-ban elvileg volt jelentősége hogy kutyából bújt ki az alien, a legtöbb jelenetben ahol látható, 4 lábon (!) fut. Szóval oda lehet azért figyelni a részletekre, amit az itteni 2 rendező úrnak is sikerülhetett volna 1 pici adag alázattal.
Összeségében véve veled is és Rigidus-szal is egyetértek. -
Genesist #39 Nos, egy kicsit tisztázzuk a dolgokat:
- Az alieneknek nincs saját, önálló alapmegjelenésük.
- Ezek a lények a gazdatest kissebb-nagyobb tulajdonságait öröklik (többek között az emlékeket is).
- Az Alien, Aliens filmekben emberekbők keltek ki a szörnyetegek, épp ezért az ember tulajdonságaikat örökölték valamilyen szinten, és mivel addig más "típusú" lényt nem láttunk, ezért az maradt úgymond az "alap".
- Az Alien3-ban, mint köztudott, kutyából (illetve ökörből) kelt ki, a lény, ezért örökölte a kutya génjeit, és ezért változott a kinézete, viselkedése (mozgása, toleranciája ---> nem félt a tűztől).
- Az Alien 4-ben pedig ugyebár Ripley-t klónozták, és belőle került ki a királynő, aki Ripley tulajdonságait örökölte (emlékek elsősorban). Ripley viszont a királynőét, épp ezért emlékezett Newt-ra, ugyanis a szörnyetegek nemzedékről nemzedékre tovább viszik a tapasztalataikat (emlékek, emlékfoszlányok).
Tehát összegezve:
Az idegenek felépítésükben, tulajdonságaikban a gazdatestükre hasonlítanak, onnan öröklik azokat, tehát nincsen "alapszörny"! Épp ezért egyik részben sem hasonlítanak egymásra 100%-osan! -
#38 Predatoros információkat köszönöm, nem nagy kedvenc a ragadozó, el is siklottam rendesen a pred filmek eseményei között. Alien témában viszont nekem van igazam, 3. résztől már nem félelmetes az Idegen (az lehetett volna, ha a FOX nem pofázik bele a forgatásba), CGI teljesen elrontja az élményt, valamint Fincher szart az elődökre, kár érte. AVP 1 tini horror, bizonyos színvonalú korosztálynak készült. -
ddt500 #37 Az 5 pontra lehet valami féle válasz. Az A3-ban ugyan is azt mondta a Ripley, hogy pont ilyet még nem látott. Ergo átvehetett valamit a kutya génjeiből. -
#36 Pedig a hasonulás sem újkeletű. Az Alien 3-ban is megpróbálták a lényt más tulajdonságokkal felruházni.
Máshogy mozgott, leginkább 4 lábon közlekedett és sokkal gyorsabban. Ám ezt a filmben nem sikerült annyira átadni. Talán nem mertek annyira eltérni az eredeti lénytől, mint az alien 4-ben, vagy ebben. -
Dude64 #35 Nézd meg. Ha az első tetszett talán ezt is elviseled, de rengeteg baromság van a filmben amitől tuti ideges leszel (a kommentedből kiindulva). -
#34 Yo.
Sztem eza rész kifejezetten csak az Alien és Predator fanatikusoknak készült.
Eza rész alaposan átvette a Predator 1. feelingjeit. (zenék, effektek) Csak akkora böszmeséget csináltak, hogy...elkúrták.
Sok orssz van amit felsoroltátok, elismerem.
De van pár jó dolog az egészben.
Végre láthattuk a Predik bolyóját. :) Másrészt lassan kezd összeállni a kép.
Már aki játszott is, annak a film kincset ér, függetlenül a minőségtől.
Reménykedve fanok, imádkozzunk, hogy a következő rész, minőségi lesz...amen. -
#33 100%-ig egyetértek. Mára behalt a scifi téma. Csak még nem vették észre sokan... -
Skyline #32 No akkor:
1. A tudatlanok kedvéért: az Alien Vs Preda ötlet baromi régi és nem kierőszakolt,már a predator 2-ben ott figyelt anno az alien koponya a trófeák között:)
2. A predator 2-ve semmi gond nem volt,a film vége nem a barátkozós predatorokról szól,aki ilyet ír gőze köze nincs arról mi is a predator,olvasson könyvet,nézzen utánna a neten. Danny Glover azért maradt életben mert 1vs1 győzött,és mivel a predatorok harcos/vadász nemzet így elismerést váltott ki.Szintúgy az AvsP első részében.És még egy kis segítség ami látom egyes embereknek nem tünt fel (Adamfirst figyelj:) ): Predator fegyvertelen,harképtelen emberre NEM támad,ezért nem darálja be az első preda filmbe az ázsiai csajt (swarci ki is rugja a kezéből a fegyvert ha jólemléxem:) ),és mégfeltünőbb a predator 2-ben a temetős gyerekes jelenet,dereng? Beazonosítja a gyerek kezében hogy nem fegyvez és nem nyírja le...Vadásznemzet,nem tucatgyilkos idegenek gyülekezete:)
3. Aki otthon nézte meg ezt a filmet inkább csöndben ücsörögjön,és kezdjen el gondolkodni hogy mennyit ér a netről leszedhető (eddig összes,nem kell mese nincs még dvdrip,sem scr) mozis változat amiben kb a film 3/4-dét nem lehet ,főleg ha sötétebb a film...:)
4. Az első rész popcorn akció volt jobbra számítottam de így se volt rossz,ez ízlések és pofonok. Ezt is megnézem,ha kedvenc nem is lesz szerintem tetszeni fog pár apró dolgot (pl predalien) leszámítva.
5. Miért predalien leszámítva? Mert ha olyan géneket örököl az alien amibe belebújik,akkor alaphangon az alien 3-ba vonyítanija kellett volna vagy csaholnija az aliennek:)
6. Azzal maxi egyetértek ezek a filmek nem hozzák az alien TRILÓGIA (gyengébbek kedvéért,ebbe a 4. rész nem tartozik bele) és a preda 1-2 szintjét,azok nagyban scifi horror filmek voltak főleg az alienek,ez meg inkább scifi akció.
7. Aki még nem néztwe meg de tervezi,és otthon várja már meg a normális nem kamerás felvételt amin még látszik is valami:)
-
#31 Sajnos mind az Alien, mind a Predator filmek folytatásával, az a baj, hogy a FOX elkezdte megerőszakolni a szériát és immáron 22 éve az ALIENS fordulat számához, akarnak igazítani, minden új részt. Sajnálom az egykoron patinás, sorozatott, pedig emlékszem még, amikor az Alien filmek nem gyerekeknek készültek. Anno Alien, Aliens megtekintése után voltak gondok az alvással. Alien 3 sokat nem nyújtott, mint később kiderült nem a rendező hibájából, ha a FOX szabad kezet adott volna David Finchernek, akkor talán 1992-ben hatalmasat, nézhettünk volna. Alien 4-től már semmit se vártam és az agyatlan akción kívül nem is kaptam mást. Predator 1 tökéletes, a második rész szintén kierőszakolt folytatás. Igazából az a bajom AVP1-el is, hogy gyerek film, még a DVD SE változata is szánalmas. Lerombolták két nagy múltú lény mítoszát. Igazából nem Andersont hibáztatom, ő csak egy bábú volt, akit a FOX kénye kedve szerint csicskáztathatott. Az Alien sorozattal az lett a baj, hogy kiölték a horror elemeket a szériából (kezdődtek a gondok a 3. résszel és a nevetséges CGI mutatvánnyal, folytatódott ez az AR-ben hol Ripley egyenesen anyukája volt a rohadt dögnek). Predator 2 szintén zenész, a film végén Danny Glovert csak úgy futni hagyták. Egyszerűen a barátkozós Predator is teljesen elveszítette a hitelességét. Egy Alienek undorítónak és félelmetesnek kellene lenni. Egy Predator meg ne puszi pajtása legyen az embernek, hanem nyúzza, meg mint a szart. Még egyszer leírom, sajnálom, hogy kiölték az ismeretlen fogalmát és a félelem érzését az Alien/Predator filmekből. Alien/Aliens/Predator mai napig félelmetesek, pedig ezek, több mint 20 éves filmek: nevetséges költségvetésből készültek, a CGI technikai teljes mellőzésével, bábúk és embereket öltözettek fel szörnyeknek, de a hatásuk a mai napig félelmetes. Én csak egyet kérek, ne készítsenek a régi Alien filmekből remaket úgy se menni, higgyétek el, nem lenne még egyszer olyan hatása, mint anno. Gyárthatnak a 14-15 éves korosztálynak Alien 5, Predator 3, AVP3 csak minket, rajongókat kíméljenek meg a pénzéhségükkel. AVP2 természetesen egyszer megtekintem, ha másért nem is, hát a szörnyek miatt (meg azért meg másfél órára állítólag kikapcsol mindenkit a film, annyit megér, aztán törlöm is le a gépemről, eme csodás alkotást). -
Majadi #30 http://www.fn.hu//belfold/20080204/eltuntek_hajlektalanok/ :) -
#29 Én kérek elnézést. -
haxoror #28 Nagyon vártam de elég nagy csalódás lett a film -
Kemuri #27 Nyugalom, jövőre itt a remake. -
#26 Nem tudom mi kesztette a cikkironkat, hogy ekkorat fenyezzen ezen a filmen, mert en - aki mondhatnam rajongoja vagyok mindket sorozatnak - ott voltam az elso negyven perc utan, hogy felallok es elmegyek haza, mert mar olyan szinten idegesitett.
(Spoiler meg egyebek)
Egyszeruen adja magat az a rengeteg ziccer ami csak hullik az ember/keszitok olebe ahogy a film halad es a keszitok NEM hajolnak le erte. Megy a henteles esz nelkul (szo szerint esz nelkul) az emberek orra elott es senki sem fel, meg a 6 eves kislany is frankon vegignezi ahogyan szettepik az apjat, felakasztanak egy csajt a falra, meg idegenek orjongenek korulotte. Ha a szereplok nem felnek akkor a nezok sem fognak. Ha a nezok nem felnek, nem izgulnak egy horrorfilm alatt akkor az egesz egy hulladek.
Na, hat ennek lehettunk itt tanui. Se a szereplok nem gondolkodnak, se a keszitok. Tragedia maga a latvany is, mert szart se lehet latni, hogy mi tortenik. A regi ketdimenzios animacios filmek filingje azert meg volt fekete-feherben.
Szoval, bementem egy moziba, fizettem amennyit fizettem es tanuja lehettem ahogyan ez a ket idiota rendezo agyatlanul okorkodott 94 percen keresztul.
Kesobb a youtube-on is elkezdtem nezni, hatha a masodszorra emeszthetobb lesz, de 20 perc utan elment a kedvem.
Egyebkent van itt egy Dune cimu film (David Lynch) a gyujtemenyemben ami olyan kategoriaju sci-fi, hogy az elmult 4 evben (miota meg van) otszor alltam neki nezni de meg egyszer sem jutottam a vegere. Hat komolyam mondom szivesebben beteszem nezni mint ezt a 94 perc szutykot mert legalabb nem idegesit fel. -
#25 a csaj a végén olyan ismi volt..véletlenül nem az elsőbe vót?? (a film 10ből 2es nálam) -
gabr #24 "Uwe Boll film lett...ennyi"
Már bocs, de ez a film sokkal szarabb mint bármelyik Uwe film! -
#23 sztem a készítők vakok voltak és ha ezt a körülményt figyelembe veszed akkor máris egész jó a film -
mcganyol #22 rohadt idegesítő már a film nézése közben is az a tömény következetlenség, amit kapunk.
a látvány sem vm jó, de a filmnek még mindíg az a legerősebb része.
komolyan érdekelne, hogy vajon a készítők megnézik a saját filmjüket, hátradőlnek és elégedetten csettintenek, "ejjj, de jó kis filmet csináltunk" ? ???
vagy csak a dohányt nézik? nem értem. -
#21 onnan ahonnan ezt -
#20 Amikor néztem végig azon járt az eszem hogy honnan tudnám megszerezni a Predator 1. részét... kb a film felénél ráhagytam, számomra nézhetetlen volt... -
#19 1x nézhető film... persze a készítők már jó előre megmondták hogy nem fognak ragaszkodni a hagyományokhoz és a saját szájízük szerint csinálják a filmet. Kicsit úgy nézett ki, mintha pár rajongó 1 lottó 5-ös után csinált volna egy avp filmet.
Sztori: Elég bárgyú, jó lehet egy szörnyes sci-fibe nem is nagyon kell jobb. A fővonallal lényegéban nincs probléma ("baleset" a predátor űrhajón - becsapódás - álmos déli kisváros - hent), a gondok az apróságokban rejlenek (a már-már betegesen bizonyíték-megsemmisítő predátor, aki 1 azaz egy db embert megnyúzva felhúz a fára, hogy azt is kapjon a néző; a predalien - ami szájon át tud petézni, a szinte percek alatt kikelő alienek...).
A dialógusok kellőképpen egyszerűek és kiszámíthatóak, senkinek nem fogja megfeküdni a gyomrát. Humor nem nagyon van a filmben (1 jó azért van: "A kormány? De hiszen ők sosem hazudnának!"), pedig lett volna pár ziccer.
Effektek: Szívesen megnéztem volna eredeti hanggal, de nem volt rossz a szinkron sem. A legzavaróbb az volt, hogy túlságosan sötét tónusú, életlen, fakó színű a film, ami egy régi dokumentumfilmnél is zavaró, pláne itt. Az akciórészek olykor olyan közelről vannak felvéve, hogy nem igazán tudjuk eldönteni mit is látunk. Noha a predátor-bolygó például nagyon stílusos volt, kár az olyan bénus effektekért mint pl. a csatornában a "lézeraknák" (amiknek mellékesen semmi funkciójuk nem volt), illetve apuci leszakadó keze pár csepp savtól. A szörnyek minősége szerintem hozta az elvárt színvonalat, bár mint korábban említettem a film szinte végig sötétben játszódik, piszok gyenge színvilággal és sokszor alig kivehetőek benne az alakok.
Színészek: egytől-egyig ismeretlenek (ami nem baj, végülis ez az amin lehet spórolni, a baj az hogy látszólag a forgatókönyvvel is ezt tették). Az egyik főszereplő hölgy a 24-ből lehet ismerős, gondolom a többi is hasonló kaliberű sorozatszínész. Nagy baj nem is volt velük, jobb dialógusok segíthettek volna rajtuk. A női szereplők számomra kicsit faarccal konstatálták az eseményeket, ha valahol, itt lehetett volna sikoltozni mint az állat...
Összegezve: Nagyjából azt kaptuk amire számítottunk (illetve kicsit kevesebbet). Aki forradalmat várt és egy igazán jó avp akcióorgiát (amihez mondjuk egy nem mindennapi sztori is kéne), annak csalódnia kellett. Fontos lenne hogy egy ilyen filmben az emberek is nagyobb szerephez jussanak (nem csak mint lemészárolandó marhák legyenek jelen), hiszen csak nyáladzó-sziszegő alienekkel és rikoltó-pittyegő predátorokkal nem lehet feszült, izgalmas filmet összehozni. Az utolsó jelenet teszett (a Yutani vállalat feje, amint átveszi az egyetlen megmaradt bizonyítékot az incidensről), amihez ha hasonló szellemiséggel készült volna az egész film, akkor kellemesen csalódhattunk volna.
Hát reméljük, hogy majd legközelebb. -
1Obi1 #18 Szánalmas ez a hozzáállás, adj egy szerződést és aláírom.