Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az AVP 1.-nél jobb volt. Pacifista predik...
Nem értem mért hordja le mindenki... én határozottan jól szórakoztam rajta, bár tulajdonképpen gyilkoláson és CGI animációkon kívül nem is áll semmibõl. Én nem vártam tõle bonyolult, elgondolkodtató történnetet. A lényeg a mészárlás és a vér.
rigidus
En mar azon is gondolkodtam, hogy kene egy peticiot irni a Fox-nak, hogy nekiallhatnak a remake-nek. Ha remake nem is lenne belole, de nagy media visszhangja lenne. Nem biztos, hogy mindent elernenk ezzel, de legalabb legkozelebb szazszor is meggondolnak, hogy egy ilyen remek sorozat "fejet" szo nelkul betegyek giotin ala, ha eppen ahhoz van kedvuk. Nehogy mar azt gondoljak ezek, hogy neman megeszunk minden szutykot. Az IMDB-rol is ossze lehetne szedni egy halom embert, mert ott is piszok nagy volt az elegedetlenseg.

Ez a baj, ezert romlik rohamosan a holywood-i filmek minosege, mert szo nelkul hagyjuk, szo nelkul fizetunk ertuk akarmilyen szarok.

/popcorn

Bocs a dupla postért....

De ezt azért írtam le, mert pár itteni hozzászólásból egyeseknek ez BAROMIRA nem volt világos.

Az, hogy neked az... én kérek elnézést, hogy egyáltalán meg merészeltem "szólalni".

Most mi a pics@ bajod van?

Blasta
"Az AVP2 végén azt a nõt Yutani-nak hívták... nos én ebbõl arra következtetek, hogy a Wayland és a Yutani "társaságok" összeolvadásából jött létre az ALIEN filmekbõl jól ismert WAYLAND YUTANI TÁRSASÁG."

KÖNYÖRGÖM NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE <#falbav>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
"film vége számomra arra utalt h lenyulták a predator stukiját..."

ARRA UTALT???
Érdekes meglátásaid vannak

"Ja annak a stukis befejezésnek sincs se eleje, se háta...
Az sem derül ki, hogy ki azok az emberek, az sem, hogy ki az a nõ,...."

Ugyebár az ALIEN filmekben a Társaság/vagy Cég, akik meg akarják szerezni a lényeket, mint biológiai fegyvereket... nos annak a "Társaságnak" a neve Wayland Yutani!!! Már, ha emlékeztek.

Az elsõ AVP filmben Charles Bishop Wayland is benne volt, (BISHOP - az Aliens-bõl... tulajdonképpen, akit az AVP1-ben láthattunk, az eredeti "EMBER" Bishop volt!)

Az AVP2 végén azt a nõt Yutani-nak hívták... nos én ebbõl arra következtetek, hogy a Wayland és a Yutani "társaságok" összeolvadásából jött létre az ALIEN filmekbõl jól ismert WAYLAND YUTANI TÁRSASÁG.

És mivel az ALIEN filmek nem igazán adnak választ a Társaság eredetére... én tulajdonképpen az AVP1 és AVP2 ezen szálait egyfajta magyarázatként fogom fel a Wayland Yutani eredetére.

Személyes megjegyzés... hogy nekem nagyon tetszik, hogy ezt a szálat mindkét AVP filmbe beletették!!!

Na most lehet fikázni...

Olyan, mintha a predalien ember lenne és karatézna 😄

Ja annak a stukis befejezésnek sincs se eleje, se háta...
Az sem derül ki, hogy ki azok az emberek, az sem, hogy ki az a nõ, meghogy miért hagyták magukra az embereket!? Az az atombomás támadás is mire volt jó?
Ja, ezeket a kérédseket nem neked akarom feltenni, hanem úgy általában, de mivel a stukkerbõl i9ndult ki a dolog, címeztem neked.
Legalább a játékot figyelembevehették volna! Pl: a predalien nem tud benne lefejezni, a plazma meg célkövetõ, lagalább kanyardodott volna utánna az predaliennek az ûrhajón és úgy szabta volna ki az oldalát!
Az egész film egy vicc, remélem nem lesz folytatás!

Nekem az nem jött be h a film vagy 6 szálon fut...mire végigmutatnak mindent addigra az elejét elfelejtem...sztem nem kellet volna elkapkodni a 2részt mert így egy 0 az elsõ részhez képest!!!!Kérdésem h vajon lessz e folytatás mert a film vége számomra arra utalt h lenyulták a predator stukiját...
'Kagemusha'-nak szólt, bocs.
"konyorgom, retegfilmtol ne varjatok Oscar-jelolest!"
<#falbav>
Az Alien egy Oscart nyert, az Aleins kettõt, a harmadikat "csak" jelölték. Te ugye nem nagyon vágod, hogy mirõl beszélsz?
"Nekem az elso resz is bejott, sot az osszes Alien+Predator bejott, pedig mennyire B kategorias mind... " <#wow1><#shakehead>

bazdmeg, meg kéne szerezni a könyveket😞
1 és a 4-et olvastam, de a többit nem. hol lehet ezeket megszerezni?😮

Baratok kozt-nel es Joban-rosszban-nal csak jobb lehet (es meg sorolhatnam a nyalasnal nyalasabb sorozatokat, filmeket).
Nekem az elso resz is bejott, sot az osszes Alien+Predator bejott, pedig mennyire B kategorias mind... konyorgom, retegfilmtol ne varjatok Oscar-jelolest!
Jo lesz ez tobbedszerre is, nem csak elsore!

Blasta
Pedig még szét is váltak, nem emléxel?
A seriff ment az evak. ponthoz a többi falusival, az a pár arc meg ment a tankkal a kórházi helcsihez.
Pontosan ekkor jegyeztem meg, hogy "na abból a tankból én át nem ülnék vmi szaros SUV platójára..."

Hy!
Szerintem az eggyetlen dolog ami rendben van a filmben a látvány.
A többi az valami borzalmasan egyszerû és unalmas! Nem is beszélve az olyan bakikról, mint az ûrhajó lezuhanása után szinte azonnal odaérõ vadász és fia, akik még a játékból ismert runnert is megszégyenítõ sebességgel értek oda, és az 1 perc alatt kifejlõdõ predalien! pff!
Az sem keltett bennem nagy csodálkozást, hogy direkt nem segítenek az emebereknek! Valahogy várható volt, hogy a hadsereg is benne lesz, mint politika, ezt is elb**ák! A predatorok élettenáról technilógiájáról semmi újat nem tudni meg, éppúgy mint az alienérõl sem, tehát a sci--fi-t is jól elb...!
ezek után marad az esztelen szervezetlen öldöklés. Aki bambulni szeretne jó 94 percig, az nézze 😊

Ezen most besírtam. Az eddigi legjobb komment😄 És ezt tényleg egy ilyen film.

Gamer for Life

nem is.. én a negyedik percben felhúztam magam a filmen. helyenként pedig a hányinger kerülgetett. különben egy olyan külvárosi kaszabolós film, ahol a katonák nem katonák, hanem mondjuk rehabról szabadult szédült kisóvodás. a nemzetõrség emberei nem kiképzést kapnak harc elõtt hanem nyugtatót, ezért gyorsabban halnak mint a sima városlakók. olyan film, ahol két élien kel ki egy emberbõl, olyan film, ahol a kis élien bemegy a fûszál mögé és már egy másfél méteres esik ki mögüle, mert nem értem hogy hogy nõhetnek olyan gyorsan, mint ahogy nõttek. olyan film, ahol a ránézésre lúzer seriff két ember eltûnése és egy masszív brutalitással kivégzett rendõr megtalálása után is úgy érzi, hogy nem kell hívni az fbi-t, cia-t, nsa-t meg az összes hárombetûst, hanem majd õ megoldja az ügyet úgy, hogy gyakrabban kap a fejéhez és bárgyú nézéssel osztja a sablonos szövegeket. olyan film, ahol az élien fél sec alatt végez egy egy pasival, de elõször jól megszagolgatja a nõi áldozatokat. jó közel hajol, hogy érezze a parfümjüket, és talán a romantikus szál a filmben, hogy csak 20 másodperccel késõbb eszi meg a jó nõket az élien. olyan film, ahol a hülye szõke csaj csak addig szaladgál föl alá, míg telibe nem találja egy predátor-dobócsillag. olyan film, ahol a katona elmegy az élien mellett, mert biztos szobornak nézte, vagy csak nem akadt meg a szeme egy két méter magas, nyáladzó, vicsorgó, kattogó nem földi kreatúrán.
egyetlen pozitívuma a filmnek, hogy kimaradt belõle egy mondat, ami ki nem hagyható különben egyetlen éjszakában öldöklõs-kaszabolós holivúdi moziból sem, nevezetesen a mellékszereplõk utolsó mondata általában: "váljunk szét".. kimaradt, mert olyan gyorsan lettek nagyok az élienek, hogy nem volt ideje ilyet mondani egy fõhõsnek sem. az élienek nem is exponenciálisan hanem faktoriálisan szaporodtak és exponenciálisan fejlõdtek.

\"The voices are back... Excellent.\"

"Egyáltalán mért nem a könyveket követik? "

eleve mindenki fúj a könyvadaptációkra, de ha fel is dolgoznak egy könyvet, akkor általában igényesebbeket szoktak, nem pedig ponyvákat.
Mer jönnek a készitõk azzal a szar dumával, hogy drága. Azért egy Alien, Predator filmbe investálhatnának már. De nem tudom, hogy egy Nostromo nagyságú ûrhajó díszlete miért olyan drága.

Ki hogy van vele? Ha a 3. rész az ûrben játszódna és a lényeket harmad annyit mutatnák és több elnyújtott, lassú rész lenne idegtépõ zenével, szerintem sokkal jobb lenne. Én azt szeretem amikor a nézõ (én) várom a történést, nem magát "A történés". Én jobban szeretem ha "húznak" egy kicsit, nem pedig a pofámba fröcsenõ meleg vért.
Az "Alien váró" pittyegést a mozgásdetektoron semmi sem übereli. <#eplus2>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Máig nem tudom felfogni hogy a szerintem nagyon jó AVsP könyveket hogy nem lehetett normálisan megfilmesíteni. Azokben legalább jó a történet is és a karakterek is jól ki vannak találva. Egyáltalán mért nem a könyveket követik?
Engem nem nagyon édekelnek a Predatorok, én Alien fan vagyok. 2. kedvenc (a rendezõi leginkább mert bõvebb), de az 1. rendezõi változata is nagyon bejön (valamivel rövidebb de akciódusabbra vágták). 3. rész nem szeretem, vágott "rendezõi" változatot még kevésbé. Nem a rendezõ miatt, hanem mert nekem nem jött be ez a börtönös cucc. Abszolút nem tudtam magam beleélni. A negyedik (kövezetek meg) nekem tetszett... kb a feléig, addig míg az a fehér geci megszületik. Addig nagyon jó szerintem (vízalati jelenet az nagyon üt). A könyvekbõl csak párat olvastam nem vagyok olyan szakértõ mint Skyline (Skyline már van amúgy egy DVD minõségû letöltehtõ változat, felirat is van hozzá; ajánlom inkább azt nézd meg és a mozijegy árából inkább vegyél egy új Alien könyvet, mert 100x jobban jársz).

Ez a film gyalázat. Merénylet az Alienek ellen (meg a Predatorok ellen is meg az emeberiség ellen is). <#duhos2>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ha megvan a Quadrológia, akkor ott megnézheted, elmondják hogy 3. újravágott részt NEM D. Fincher csinálta. Õ ugyanis még az újravágást sem válalta el. Az összes többi rész rendezõi változatát az eredeti rendezõ csinálta meg, de a 3.-ét nem.

Fincher egy centet sem kapott az Alien 3 jelenlegi rendezõi változatáért, sõt még a nevét sem adta hozzá.
Lehet, hogy a hosszabb változatban minden másképp alakul 😊 Egy-két vágás máshol van (ergó a baromságokat kivágják), a kivágott jeleneteket (jókat) beteszik 😊
Remény hal meg utoljára.
Egyébként én vagyok a kivétel: nekem tetszett 😊 Nem azért, mert hûde Alien vagy hûde Predator film volt, hanem azért, mert kikapcsolt. Volt benne világítós, marós, piros, fröcsögõs vér, leszakadt végtag (egy darab 😄 ), Alien fejek (mert sajna szinte mást nem lehetett látni), meg jópofa Predator mozgás. De nem Alien és nem Predator film volt.
Valahol már máshol is olvastam, de egyébként az Alien3 rendezõi változata nekem is megváltoztatta a véleményemet. Eddig ez volt a toplista: Aliens, Alien, Alien3, Alien4. Most rendezõi Alien3-al: Aliens, Alien3, Alien, Alien4

Olvastam AvP könyveket, olvastam Alien könyveket, a Predatorokat is (képregényem csak egy van), de a legjobb akkor is az Alien4 trilógia volt (Idegenek a földön, Ripley háborúja, meg mittudomén). Ha azt megfilmesítenék, nagy csoda lenne. Persze nem így :-/
Es mi volt az olyan filmekkel mint Aliens, T2, Abyss? (A "2 oranal kevesebb legyen" iratlan szabalyra gondolok) Namost ez pont "hulyen" jott ki, hogy mind Cameron film... :-)
Szerintem sokan nem látták a "bõvített változatot" az Alien 3-ból. Aszerint nem egyértelmû hogy a gazdatest génjeit kellene örökölnie -tehénalien??-. Játékban emléxem a harcos praetorian-ra (ami jó nagy dög volt), tehát az egy alap fajta (de mibõl kel ki?).
A bolygó neve halál-t 9 évesen láttam, hát kb. 10 év rémálom lett az eredménye XD
A csajomnak pár éve lejátszottam az Aliens rendezõit, csendben, tátottszájjal nézte végig a 2óra 34 percet, pedig 10 másodpercig sem tudta befogni a száját sose. Eszerint az a legjobb film a világon 😊

Hopp, egy fontos okot kihagytam ami viszont tényleg az eredeti Fincher verzió ellen szólt: hosszabb volt mint 2 óra. Anno a boldog békeidõkben volt ez az íratlan szabály, mivel az átlag moziban 2 óránként kezdtek vetíteni, ami egy hosszabb filmnél borul, ezért kevesebb mozi vette volna át a filmet. Az elsõ "újkori" hosszabb film ami ezt megtörte a Braveheart lett pár évvel késõbb, az is csak azért mert Mel Gibson saját cége forgatta így nem tudott beleszólni a pl. hosszába a kiadó. Ha az anno megbukik akkor talán a mai napig nem mernének 2 óránál hosszabb filmet vágni a moziverzióhoz.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Dehogy csináltak két külön filmet. Eleve 11 év van a kettõ között, szerinted tényleg ennyi kellett hogy az elsõ rész kifussa magát a boltokban? Ráadásul nehezen adták volna ki az elsõ verziót DVD-n miután lefutott a moziban, lévén hogy '92-es film, a DVD szabvány meg '96-ban jött ki hivatalosan, de csak '98 körül kezdett beindulni.
Egyszerûen az volt hogy D. Fincherben nem bíztak. Nagyon jó klipprendezõ volt de mozifilmet nem rendezett még, ezért belenyúltak a munkájába szó nélkül. Ezt anno szóvá is tette. Aztán zsinórban csinált 3-4 rettenetesen jó filmet, amik után lehetõséget kapott a saját verzióját is megcsinálni az Alien 3-ból. Persze biztosan a pénz is szerepet játszott, de messze nem annyira mint írtad.
Ha a pénzre hajtottak volna akkor azt csinálják amit a LOTR-részekkel: sima verzió-díszdobozos verzió-bõvített verzió-bõvített díszdobozos verzió, mindez fél éven belül. Valahogy így néz ki amikor tényleg csak a pénzre mennek.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

rigidus
Ezt szerintem itt a tobbseg is tudja. <#smile>

Igazabol nem megvaltoztattak, hanem ket kulon reszt csinaltak. Egy hosszabbat az okrokkel, meg egy rovidebbet a kutyival. Ugye termeszetesen a hosszabbik reszt nem adjak ki egybol, a rovidebbre raharapnak a mozinezok, majd amikor lefutott kiadjak DVD-n. Amikor a DVD eladasok elfaradtak, kiadjak a "rendezoi verziot". Magyarul eladjak megegyszer ugyanazt a filmet egy masik vagassal. Ez nem egyedi eset, nagyon sok film eseten igy van. Valoszinuleg ennek a hulladeknak is van egy hosszu valtozata, de eloszor a gagyit adjak el.

Mondjuk ezen mar az se segit mert olyan egbekialto okorsegek vannak benne, hogy ezen mar csak egy remake segitene Ridley Scott-tal az elen.

zeek
Alien 3 rendezõi változat! Ajánlom mindenkinek! Nem a kutyából bújik elõ, egész másképp alakulnak a dolgok! Sokkal inkább érthetõ a sztori! Nem is értem miért változtatták meg!

szex az élet ! ;) baszhatod a múltat, szopat a jelen, és nyalhatsz a jövőért.

rigidus
Egyebkent, most ahogy elnezem a magyar cime is van olyan tragya mint maga az egesz film. Bar legalabb kegyesek az erzekeny szivu magyar fun-okkal mert mar az elejen felkeszulhetnek, hogy a kardiologusuknak is vegyenek egy jegyet. <#eplus2>

rigidus
LOL <#nyes><#eljen>

Én is kíváncsi voltam rá, mert nagy, predator rajongó vagyok.
Viszont ebben a "filmben" gyalázzák a predatorokat..., nem az alienek, hanem az a két sötét hollywoodi tuskó.
én kíváncsi vagyok a filmre, annak ellenére is h mindenhol csak rosszat hallani róla.
2 napja simán nézhetõ tök jó minõségben megvan... nem tudom miért írjátok h NINCS fent a neten... már van FENT VAN csak jó helyen kell keresni...

üdv
Egy ennél kétszer jobb filmet én neked ingyen megrendezek, ha nem veri bevételben ezt az okádékot, akkor visszafizetem a gyártási költségeket.
alien3-ban "runner" votl es nem "praetorian".

Ez egy borzadáj volt. Na itt jön ki a hollywood-i belterjesség, de nagyon. Ennél még én is - õedig nem vagyok egy zseni -, kétszer jobb filmet csináltam volna.

Tipikus, a forgatókönyvíró vett pár alapelemet, embermegnyúzás, preadátor-krakkolás, hülye emberek, stb.

Persze még ezzel nem is lett volna baj, de ahmilyen logikátlan módon összegyúrta az egészet a filmben...

Ezek a bénanéla forgatókönyvírók ilyenekre sztrájkolnak? Hát kinek van szüksége ilyen szarra?

Komolyan, ez ennyire gáz volt, hogy ezt már csak direkt lehetett ilyen szarra megcsinálni.
Jobban jártak volna, ha három felé vágják a "filmet" és leadják éjfél után a két TV-Shop reklám között😞

Erre a Hollywoodra már keresztet lehet vetni.
No akkor egy kis infó az alienekrõl is mivel látom az sem teljesen tiszta itt egyeseknek...(Kifejlõdés,stb)
Az alienek egyfajta hangyaszerü életmódban vannak,így adottak a "parasztok" a "katonák" a "királynõ testõrei" és a királynõ...
Ezekre egyik film sem tér ki lehet olvasgatni az alien könyveket,az eredeti régiekben igen jól le van írva az egész kecmec. Az alienek NEM hangúlsyozom NEM a gazdatestet öröklik eredetileg hanem a saját elõdjeik génjei vannak bennük,így ha egy királynõ megtanul félni a tûztõl és kerüli,akkor az utódai is kerülni fogják,stbstbstb,a testi öröklõdés egy vicc,vmelyik noname író találta anno ki,és elõször egy avsp játékban tünt fel a predalien....
Az alien 3-ban a filmben nem tértek ki egy jelentõs részre,miszerint az az alien nem a kutyagénektõl és nem egyéb génektõl volt intelligensebb,gyorsabb,hanem mert egy "testõr" volt méghozzá a ripley-ben fejlõdõ leendõ királynõ "testõre"...(KÖNYVEEEEEK!!!!)
Az AvsP1-ben is van testõr,igen a predatorgyilkos agyonhálózottfejû,kicsit nagyobb szerepet is kapott mint bármelyik másik alien a királynõn kívül😊
Az egészbõl a filmek kb nagy szart sem mondanak el,az alien 1-2-3 de fõleg az 1 hatalmas scifi horror volt de kb annyi lényeges tartalom kimaradt mint a harrypotter film vs könyv hasonlításoknál...Szal SOK...😊

Adam_first: Alien témában nem is vitatkoztam nekemis az 1-2 a nagykedvenc de még a 3 is feküdt a könyv után mert jól volt megcsinálva azért az a "jómadár"..😊

Atisz: a mozira szavam nincs még nemláttam a filmet,kíváncsiságból leszedtem premier elött 1-2 szarnak sem nevezhetõ kalózváltozatot,mindkettõbe belebele tekertem de annyira nemlehet látni bennük semmit akárhogy állítgatsz a képen (a kamerák amikkel ezeket felveszik moziban nemvalami jól reagálják le a fény/sötétség viszonyokat😊 )és olyan szar minõségü a kép hogy töröltem is õket a francba,és még NINCS a neten normális változat.

Aki írta hogy az alienek nevetségesen gyorsan fejlõdnek: tény,tényleg nevetségesen lerövidítették mivel órák kellenek a kifejlõdéshez a gazdatestben de az AvsP óta ez lecsökkent pár percre ami alapból belegondolva is egy vicc.😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

90 fokos bocsi

1. Valószínüleg nem játszhattál semelyik játékkal sem(a AVP 2ben is nagy ívben kanyordott a predator lövedéke és ott sem lehetett 90-os kanyarokba simán belelõni),sõt lehet,hogy semelyik filmet sem láttad( én a Predator mozikat láttam,és az Alien 1-2t)
2. a Predator harcos nemzet,a Predator filmekben sem járkálnak csapatosan....
3. Az alienek szokásos módon szaporodnak gyorsan,jah és a korházban a terhes csajszikba sokkal több petét vagy mi fenét nyomott be
4. a Te szüleid sosem pizsamában aludnak?Mert ha az jobban megnéznéd,rájönnél,hogy pizsama( az elemlámpa,meg azért volt,mert addigra ki ment az áram...)

Mennyivel jobb story lett volna, ha a Predátorok ürhajója lezuhan, mert kimarta volna a lény sava, és ott begyüjtik a maradékot az 51-es körzetbe.
Néhány predátor meg vissza akarná szerezni a társaik maradványát, vagy a technologiai cuccaikat,
Ennél a forgatókönyvirónál egy 10 éves gyerek is jobb storyt összehozott volna...
LoCk
Ez a cikkíró egy vicc, az aránylag jó filmeket lefikázza ezt a szörnyqséget meg majdnem védeni próbálja.. "De állítjuk szentül, hogy bár gyenge, de közel sem annyira szörnyû a végeredmény, mint ahogy azt sokan lefestik,"...pff Ez a film, sajna jobb sorsra lett volna érdemes 😞.

Ha pl.Ridley Scott csinálta volna,vagy valamelyik értelmes rendezo, aki nem az Amerikai Pién nott fel.. egy igazán durva mozi készülhetett volna..

Igy igazán csak szégyelhetik magukat a készítok...<#levele>

ASUS Rampage Formula | Intel Q9450 |,Corsair Dominator 4GBKit|ASUS ENGTX295 1792MB|Enermax Liberty 620W|Zalman tower|Stb..

Sikerült egy kultuszt megölni...
Az Alien filmek borzalmasan jók voltak.
Az AVP1 is elment.
Mindegyik részben fõ szerepet játszott a technologia. Ürhajók, spéci technikai eszközök, stb...
Ez??? Kb olyan mint egy nyolcvanas évek beli B kategoriás horrorfilm.
Ekkora gatyit.
Pár példa:
1. Hülye predator belelõ az ürhajó falába, amitõl az lezuhan. (egy fejletebb civilizáció egyede ennyire hülye???)
2. Látja a predátor "otthon" mi történt a "haverjaival(?)) egybõl veszi a sisakját, és indul... :-) Nem szól senkinek, még gagyát se cserél... :-)
3. rakétameghajtású ûrhajójával kb fél óra alatt odaér...
4. Honnan a picsából lett ennyi alien????
5. Mitõl nõvekszik az alien?
6. Az Alien1-ben még idõ kellett, mig kitört a lény az ember hasából, ez az idõ már szinte lement 2-3 percre...
7. Éjszaka a gyerekszobában a kislány meglát egy alient. Visitozik. Mire anyuci apuci 5 másodpercen belül felöltözve zseblámpával a kezében berohan a szobájába... Mennyire életszerû helyzet... :-)
8... nem is sorolom tovább.

értékelés?:
3/10
Nem érte meg a mozijegyet!
Atisz
Bár tudom hogy nem nekem írtad, hozzáfûzném, hogy én pl. a filmet moziban láttam és így írtam hogy rendkívül sötét tónusú, fakó színek jellemzik a filmet és túl közeliek, kuszák az akciójelenetek. Aki otthon nézi, annak kicsit még jobb is a helyzete ebben az esetben, mivel a gamma felhúzása, illetve élénk színpaletta belövése némiképp segíthet.
A másik pedig hogy a 3-ban elvileg volt jelentõsége hogy kutyából bújt ki az alien, a legtöbb jelenetben ahol látható, 4 lábon (!) fut. Szóval oda lehet azért figyelni a részletekre, amit az itteni 2 rendezõ úrnak is sikerülhetett volna 1 pici adag alázattal.

Összeségében véve veled is és Rigidus-szal is egyetértek.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Nos, egy kicsit tisztázzuk a dolgokat:

- Az alieneknek nincs saját, önálló alapmegjelenésük.
- Ezek a lények a gazdatest kissebb-nagyobb tulajdonságait öröklik (többek között az emlékeket is).
- Az Alien, Aliens filmekben emberekbõk keltek ki a szörnyetegek, épp ezért az ember tulajdonságaikat örökölték valamilyen szinten, és mivel addig más "típusú" lényt nem láttunk, ezért az maradt úgymond az "alap".
- Az Alien3-ban, mint köztudott, kutyából (illetve ökörbõl) kelt ki, a lény, ezért örökölte a kutya génjeit, és ezért változott a kinézete, viselkedése (mozgása, toleranciája ---> nem félt a tûztõl).
- Az Alien 4-ben pedig ugyebár Ripley-t klónozták, és belõle került ki a királynõ, aki Ripley tulajdonságait örökölte (emlékek elsõsorban). Ripley viszont a királynõét, épp ezért emlékezett Newt-ra, ugyanis a szörnyetegek nemzedékrõl nemzedékre tovább viszik a tapasztalataikat (emlékek, emlékfoszlányok).

Tehát összegezve:
Az idegenek felépítésükben, tulajdonságaikban a gazdatestükre hasonlítanak, onnan öröklik azokat, tehát nincsen "alapszörny"! Épp ezért egyik részben sem hasonlítanak egymásra 100%-osan!
adam first
Predatoros információkat köszönöm, nem nagy kedvenc a ragadozó, el is siklottam rendesen a pred filmek eseményei között. Alien témában viszont nekem van igazam, 3. résztõl már nem félelmetes az Idegen (az lehetett volna, ha a FOX nem pofázik bele a forgatásba), CGI teljesen elrontja az élményt, valamint Fincher szart az elõdökre, kár érte. AVP 1 tini horror, bizonyos színvonalú korosztálynak készült.