137
-
Loverman #97 Ott tévedsz hogy az Alien sorozat esetében a könyvek a filmek UTÁN jöttek ki, mintegy marketinges "újabb rókabőr"-ként. Úgyhogy ezeket a dolgokat, azok akik megnézték bármelyik filmet amikor az kijött, kurvára nem tudhatta senki sem, mert sehol sem említették hogy ez most egy másik fajta Alien. Pedig egy jó filmet lehet érteni anélkül is hogy el kelljen olvasni az évek múlva kiadott könyveket róla.
Amúgy ha az Alien 4 nem tartozik a sorozathoz, akkor a 3 sem... Annál még a 4 is jobb volt, akkor miért a 4 maradjon ki?:D -
#96 belsejtelem -> balsejtelem -
#95 Ez mindig így van. Azok akik mindig fenntartások nélkül, "zombiként" várnak vmire mindig lehurrognak mindenkit aki vmilyen előzetes kritikát, belsejtelmet foglamaz meg. Aztán amikor megjelenik a cucc és finoman szólva trágya, akkor hallgatnak mint az a bizonyos a fűben (ez egyébként a politikában is előfordul én pl. Bp-en nem találkozom szinte 1 Demszky szavazóval sem mégis mindig ő nyer :D) -
Rotcsa #94 A legfúrcsább az, hogy amikor valamelyik külföldi kritikus nem gyengén leszólta a filmet, többnyire mindn fórumozó háborgott, hogy biztos jó lesz az, nem kell hallgatni rá...
Ehhez képest.... majdnem minden szava igaz -
muerte2 #93 Igen sok film készült és készül az igényesebbek közül is könyv adaptáció ként, tehát nem törvényszerűen rosszak.
Az igényesebből csinálnak-kal meg nem értek egyet, főleg néhány képregény adaptáció után, amik közt akadnak azért egész jók is, pedig ezt is innkkább ponyva kategóriába sorolnám. (pl: Matrix, Batman, stbstb. )
A ponyva kategória ellenére erős és szerintem jó története van a könyveknek. A Gozilla-t is könyvben olvastam először, abból nyilván való volt hogy nem csinálnak jó filmet, ebből lehetne, ha nem csak az Alien ls Predator figurák felvonultatása lenne a lényeg és érzéseim szerint kaszálhatnának is vele.
Arról nem is beszélve hoyg ugyanebbe a kategóriába sorolhatóak az Alien és v a Predator könyvek is, amikből ha jól tudom egész sikeres filmeket csináltak.
-
#92 Hat igen. Te is ugyanazokat a dolgokat vetted eszre mint mindenki. Sajnos ezzel ki is nyirtak a sorozatot. -
Keither #91 Sziasztok!
Nekem ma volt szerencsém a filmhez. A felénél az a gondolat fordult meg a fejemben, hogy ez a film egy vicc, de a végére az lett, hogy viccnek is rossz. Nagyon belementetek a komolyom faji kérdésekbe és megjelenésekbe pedig nem kell ahhoz, hogy az ember lássa, hogy ez gagyi. Elég csak az első Alien és az első Predator filmet megnézni és az átlag néző is rájön, hogy ez gagyi, hiszen a régi idegtépő jelenetek és zenéket felváltották a látványra kiélezett megvalósítások. Az ahogy a Predator harcolt engem egy ilyen Riddickes lazaságra emlékeztet, hogy "Én vagyok a fasza gyerek és nézzétek milyen laza vagyok" és ez szerintem kissé megöli a méltóságát, aztán a végén már kissé nevettem mikor előkerölt az Indiana Jonesos ostor sado-mazo tüskés változata! Aztán lazán előkapja a lándzsát, mint Obi a lézerkardot... elég szánalmas, hogy egy ilyen lebilincselő univerzumot, mint az AvP univerzuma ennyire a látványos harcokra akarják kiélezni. Ez a film engem elszomorít, mert tudom, hogy mi mindent lehetett volna kihozni belőle. Régen ezek a filmek thiller besorolást kaptak most még gyerek filmnek is gyengék sajnos. Jaj és még valami. Ami engem nagyon zavart a filmben az az, hogy túlságosan is sötét és sokszor nem lehet látni semmit. Attól félek, hogy meg kell várnom mire a mostani rendezőgarnitúra kiöregszik és meghal Holywoodban, hogy egy rendes filmet lássak ami nem csak a látványra van kiélezve... ezekkel a szomorú szavakkal búnyúzom tőletek a mai napra és sírom tele a párnám elalvás előtt!:D -
Genesist #90 Sajnos rosszul tudod, mivel az idegenek öröklik a gazdatest tulajdonságait (külső-belső, genetikai stb...)! Az pedig egy oltári nagy baromság, hogy a 3.-ik részben azért lett "runner" a lény, mert a Ripley-ben levő királynő védelmezője lenne. De viszont az igaz, hogy Ripley-t a királynő embrió miatt nem bántotta, sőt védelmezte is!
Mozgásában is a kutyára hasonlított (majdnem mindig négykézláb mozgott, meglepően gyors volt, nem félt a tűztől --->pedig "emberből származó" társaik féltek.
"...az összes kifejlett idegen bizonyos mértékig átveszi a gazdatest külső-belső tulajdonságainak, emlékeinek, genetikai adottságainak egy részét, így egy-egy példány között is viszonylag jelentős eltérések adódhatnak..."
Forrás: Alien Adatbázis
Fontos, hogy ezen oldalon hivatalos helyről származó információk vannak!
"Tehát alapvetően csak olyan információk találhatók meg az egyes címszavak ismertetőiben, melyek valamely hivatalos - értsd: a 20th Century Fox által elismert és engedélyezett - helyről származnak. -
winnie #89 "Nem értem mért hordja le mindenki... én határozottan jól szórakoztam rajta, "
azt nem érted, hogy nem csak egyféle ízlés létezik? más is határozottan jól szórakozik olyan filmeken, amiket te igénytelen vacaknak tartasz. ilyen egyszerű. -
waterman #88 szerintem itt nem az a kritikusok gondja, hogy nem gyilkolászást meg tarantinót megszégyenítő vérmennyiséget láttak, hanem az a gond hogy mindenki megtagadta a filmben a túlélési ösztöneit és igaz hogy nem tudhatták, hogy mi a bánat eszi őket, de nekiállnak rohangálni a bozótban, ahelyett, hogy elbújnának vagy mondjuk a katonák jól szétszélednek, ahelyett, hogy egy nagy gócban mindenfelé nézve együtt ténykednének és ha egyikük ordít akkor lőni kell a hang felé. -
Doomgamer #87 Az AVP 1.-nél jobb volt. Pacifista predik... -
Doomgamer #86 Nem értem mért hordja le mindenki... én határozottan jól szórakoztam rajta, bár tulajdonképpen gyilkoláson és CGI animációkon kívül nem is áll semmiből. Én nem vártam tőle bonyolult, elgondolkodtató történnetet. A lényeg a mészárlás és a vér. -
#85 En mar azon is gondolkodtam, hogy kene egy peticiot irni a Fox-nak, hogy nekiallhatnak a remake-nek. Ha remake nem is lenne belole, de nagy media visszhangja lenne. Nem biztos, hogy mindent elernenk ezzel, de legalabb legkozelebb szazszor is meggondolnak, hogy egy ilyen remek sorozat "fejet" szo nelkul betegyek giotin ala, ha eppen ahhoz van kedvuk. Nehogy mar azt gondoljak ezek, hogy neman megeszunk minden szutykot. Az IMDB-rol is ossze lehetne szedni egy halom embert, mert ott is piszok nagy volt az elegedetlenseg.
Ez a baj, ezert romlik rohamosan a holywood-i filmek minosege, mert szo nelkul hagyjuk, szo nelkul fizetunk ertuk akarmilyen szarok. -
Loverman #84 /popcorn -
NintendoGC #83 Bocs a dupla postért....
De ezt azért írtam le, mert pár itteni hozzászólásból egyeseknek ez BAROMIRA nem volt világos.
Az, hogy neked az... én kérek elnézést, hogy egyáltalán meg merészeltem "szólalni". -
NintendoGC #82 Most mi a pics@ bajod van? -
#81 "Az AVP2 végén azt a nőt Yutani-nak hívták... nos én ebből arra következtetek, hogy a Wayland és a Yutani "társaságok" összeolvadásából jött létre az ALIEN filmekből jól ismert WAYLAND YUTANI TÁRSASÁG."
KÖNYÖRGÖM NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE -
#80 "film vége számomra arra utalt h lenyulták a predator stukiját..."
ARRA UTALT???
Érdekes meglátásaid vannak -
NintendoGC #79 "Ja annak a stukis befejezésnek sincs se eleje, se háta...
Az sem derül ki, hogy ki azok az emberek, az sem, hogy ki az a nő,...."
Ugyebár az ALIEN filmekben a Társaság/vagy Cég, akik meg akarják szerezni a lényeket, mint biológiai fegyvereket... nos annak a "Társaságnak" a neve Wayland Yutani!!! Már, ha emlékeztek.
Az első AVP filmben Charles Bishop Wayland is benne volt, (BISHOP - az Aliens-ből... tulajdonképpen, akit az AVP1-ben láthattunk, az eredeti "EMBER" Bishop volt!)
Az AVP2 végén azt a nőt Yutani-nak hívták... nos én ebből arra következtetek, hogy a Wayland és a Yutani "társaságok" összeolvadásából jött létre az ALIEN filmekből jól ismert WAYLAND YUTANI TÁRSASÁG.
És mivel az ALIEN filmek nem igazán adnak választ a Társaság eredetére... én tulajdonképpen az AVP1 és AVP2 ezen szálait egyfajta magyarázatként fogom fel a Wayland Yutani eredetére.
Személyes megjegyzés... hogy nekem nagyon tetszik, hogy ezt a szálat mindkét AVP filmbe beletették!!!
Na most lehet fikázni... -
Rotcsa #78 Olyan, mintha a predalien ember lenne és karatézna :D -
Rotcsa #77 Ja annak a stukis befejezésnek sincs se eleje, se háta...
Az sem derül ki, hogy ki azok az emberek, az sem, hogy ki az a nő, meghogy miért hagyták magukra az embereket!? Az az atombomás támadás is mire volt jó?
Ja, ezeket a kérédseket nem neked akarom feltenni, hanem úgy általában, de mivel a stukkerből i9ndult ki a dolog, címeztem neked.
Legalább a játékot figyelembevehették volna! Pl: a predalien nem tud benne lefejezni, a plazma meg célkövető, lagalább kanyardodott volna utánna az predaliennek az űrhajón és úgy szabta volna ki az oldalát!
Az egész film egy vicc, remélem nem lesz folytatás! -
amee21 #76 Nekem az nem jött be h a film vagy 6 szálon fut...mire végigmutatnak mindent addigra az elejét elfelejtem...sztem nem kellet volna elkapkodni a 2részt mert így egy 0 az első részhez képest!!!!Kérdésem h vajon lessz e folytatás mert a film vége számomra arra utalt h lenyulták a predator stukiját... -
Hurkabogár #75 'Kagemusha'-nak szólt, bocs. -
Hurkabogár #74 "konyorgom, retegfilmtol ne varjatok Oscar-jelolest!"
Az Alien egy Oscart nyert, az Aleins kettőt, a harmadikat "csak" jelölték. Te ugye nem nagyon vágod, hogy miről beszélsz? -
pauly #73 "Nekem az elso resz is bejott, sot az osszes Alien+Predator bejott, pedig mennyire B kategorias mind... " -
gyuri12 #72 bazdmeg, meg kéne szerezni a könyveket:(
1 és a 4-et olvastam, de a többit nem. hol lehet ezeket megszerezni?:O -
Kagemusha #71 Baratok kozt-nel es Joban-rosszban-nal csak jobb lehet (es meg sorolhatnam a nyalasnal nyalasabb sorozatokat, filmeket).
Nekem az elso resz is bejott, sot az osszes Alien+Predator bejott, pedig mennyire B kategorias mind... konyorgom, retegfilmtol ne varjatok Oscar-jelolest!
Jo lesz ez tobbedszerre is, nem csak elsore! -
#70 Pedig még szét is váltak, nem emléxel?
A seriff ment az evak. ponthoz a többi falusival, az a pár arc meg ment a tankkal a kórházi helcsihez.
Pontosan ekkor jegyeztem meg, hogy "na abból a tankból én át nem ülnék vmi szaros SUV platójára..." -
Rotcsa #69 Hy!
Szerintem az eggyetlen dolog ami rendben van a filmben a látvány.
A többi az valami borzalmasan egyszerű és unalmas! Nem is beszélve az olyan bakikról, mint az űrhajó lezuhanása után szinte azonnal odaérő vadász és fia, akik még a játékból ismert runnert is megszégyenítő sebességgel értek oda, és az 1 perc alatt kifejlődő predalien! pff!
Az sem keltett bennem nagy csodálkozást, hogy direkt nem segítenek az emebereknek! Valahogy várható volt, hogy a hadsereg is benne lesz, mint politika, ezt is elb**ák! A predatorok élettenáról technilógiájáról semmi újat nem tudni meg, éppúgy mint az alienéről sem, tehát a sci--fi-t is jól elb...!
ezek után marad az esztelen szervezetlen öldöklés. Aki bambulni szeretne jó 94 percig, az nézze :) -
Dude64 #68 Ezen most besírtam. Az eddigi legjobb komment:D És ezt tényleg egy ilyen film. -
waterman #67 nem is.. én a negyedik percben felhúztam magam a filmen. helyenként pedig a hányinger kerülgetett. különben egy olyan külvárosi kaszabolós film, ahol a katonák nem katonák, hanem mondjuk rehabról szabadult szédült kisóvodás. a nemzetőrség emberei nem kiképzést kapnak harc előtt hanem nyugtatót, ezért gyorsabban halnak mint a sima városlakók. olyan film, ahol két élien kel ki egy emberből, olyan film, ahol a kis élien bemegy a fűszál mögé és már egy másfél méteres esik ki mögüle, mert nem értem hogy hogy nőhetnek olyan gyorsan, mint ahogy nőttek. olyan film, ahol a ránézésre lúzer seriff két ember eltűnése és egy masszív brutalitással kivégzett rendőr megtalálása után is úgy érzi, hogy nem kell hívni az fbi-t, cia-t, nsa-t meg az összes hárombetűst, hanem majd ő megoldja az ügyet úgy, hogy gyakrabban kap a fejéhez és bárgyú nézéssel osztja a sablonos szövegeket. olyan film, ahol az élien fél sec alatt végez egy egy pasival, de először jól megszagolgatja a női áldozatokat. jó közel hajol, hogy érezze a parfümjüket, és talán a romantikus szál a filmben, hogy csak 20 másodperccel később eszi meg a jó nőket az élien. olyan film, ahol a hülye szőke csaj csak addig szaladgál föl alá, míg telibe nem találja egy predátor-dobócsillag. olyan film, ahol a katona elmegy az élien mellett, mert biztos szobornak nézte, vagy csak nem akadt meg a szeme egy két méter magas, nyáladzó, vicsorgó, kattogó nem földi kreatúrán.
egyetlen pozitívuma a filmnek, hogy kimaradt belőle egy mondat, ami ki nem hagyható különben egyetlen éjszakában öldöklős-kaszabolós holivúdi moziból sem, nevezetesen a mellékszereplők utolsó mondata általában: "váljunk szét".. kimaradt, mert olyan gyorsan lettek nagyok az élienek, hogy nem volt ideje ilyet mondani egy főhősnek sem. az élienek nem is exponenciálisan hanem faktoriálisan szaporodtak és exponenciálisan fejlődtek. -
winnie #66 "Egyáltalán mért nem a könyveket követik? "
eleve mindenki fúj a könyvadaptációkra, de ha fel is dolgoznak egy könyvet, akkor általában igényesebbeket szoktak, nem pedig ponyvákat. -
Hoz_Hun #65 Mer jönnek a készitők azzal a szar dumával, hogy drága. Azért egy Alien, Predator filmbe investálhatnának már. De nem tudom, hogy egy Nostromo nagyságú űrhajó díszlete miért olyan drága.
Ki hogy van vele? Ha a 3. rész az űrben játszódna és a lényeket harmad annyit mutatnák és több elnyújtott, lassú rész lenne idegtépő zenével, szerintem sokkal jobb lenne. Én azt szeretem amikor a néző (én) várom a történést, nem magát "A történés". Én jobban szeretem ha "húznak" egy kicsit, nem pedig a pofámba fröcsenő meleg vért.
Az "Alien váró" pittyegést a mozgásdetektoron semmi sem übereli. -
muerte2 #64 Máig nem tudom felfogni hogy a szerintem nagyon jó AVsP könyveket hogy nem lehetett normálisan megfilmesíteni. Azokben legalább jó a történet is és a karakterek is jól ki vannak találva. Egyáltalán mért nem a könyveket követik?
-
Hoz_Hun #63 Engem nem nagyon édekelnek a Predatorok, én Alien fan vagyok. 2. kedvenc (a rendezői leginkább mert bővebb), de az 1. rendezői változata is nagyon bejön (valamivel rövidebb de akciódusabbra vágták). 3. rész nem szeretem, vágott "rendezői" változatot még kevésbé. Nem a rendező miatt, hanem mert nekem nem jött be ez a börtönös cucc. Abszolút nem tudtam magam beleélni. A negyedik (kövezetek meg) nekem tetszett... kb a feléig, addig míg az a fehér geci megszületik. Addig nagyon jó szerintem (vízalati jelenet az nagyon üt). A könyvekből csak párat olvastam nem vagyok olyan szakértő mint Skyline (Skyline már van amúgy egy DVD minőségű letöltehtő változat, felirat is van hozzá; ajánlom inkább azt nézd meg és a mozijegy árából inkább vegyél egy új Alien könyvet, mert 100x jobban jársz).
Ez a film gyalázat. Merénylet az Alienek ellen (meg a Predatorok ellen is meg az emeberiség ellen is). -
Hoz_Hun #62 Ha megvan a Quadrológia, akkor ott megnézheted, elmondják hogy 3. újravágott részt NEM D. Fincher csinálta. Ő ugyanis még az újravágást sem válalta el. Az összes többi rész rendezői változatát az eredeti rendező csinálta meg, de a 3.-ét nem. -
kanduhr #61 Fincher egy centet sem kapott az Alien 3 jelenlegi rendezői változatáért, sőt még a nevét sem adta hozzá. -
wolruf #60 Lehet, hogy a hosszabb változatban minden másképp alakul :) Egy-két vágás máshol van (ergó a baromságokat kivágják), a kivágott jeleneteket (jókat) beteszik :)
Remény hal meg utoljára.
Egyébként én vagyok a kivétel: nekem tetszett :) Nem azért, mert hűde Alien vagy hűde Predator film volt, hanem azért, mert kikapcsolt. Volt benne világítós, marós, piros, fröcsögős vér, leszakadt végtag (egy darab :D ), Alien fejek (mert sajna szinte mást nem lehetett látni), meg jópofa Predator mozgás. De nem Alien és nem Predator film volt.
Valahol már máshol is olvastam, de egyébként az Alien3 rendezői változata nekem is megváltoztatta a véleményemet. Eddig ez volt a toplista: Aliens, Alien, Alien3, Alien4. Most rendezői Alien3-al: Aliens, Alien3, Alien, Alien4
Olvastam AvP könyveket, olvastam Alien könyveket, a Predatorokat is (képregényem csak egy van), de a legjobb akkor is az Alien4 trilógia volt (Idegenek a földön, Ripley háborúja, meg mittudomén). Ha azt megfilmesítenék, nagy csoda lenne. Persze nem így :-/ -
ZeemanX #59 Es mi volt az olyan filmekkel mint Aliens, T2, Abyss? (A "2 oranal kevesebb legyen" iratlan szabalyra gondolok) Namost ez pont "hulyen" jott ki, hogy mind Cameron film... :-) -
chungey #58 Szerintem sokan nem látták a "bővített változatot" az Alien 3-ból. Aszerint nem egyértelmű hogy a gazdatest génjeit kellene örökölnie -tehénalien??-. Játékban emléxem a harcos praetorian-ra (ami jó nagy dög volt), tehát az egy alap fajta (de miből kel ki?).
A bolygó neve halál-t 9 évesen láttam, hát kb. 10 év rémálom lett az eredménye XD
A csajomnak pár éve lejátszottam az Aliens rendezőit, csendben, tátottszájjal nézte végig a 2óra 34 percet, pedig 10 másodpercig sem tudta befogni a száját sose. Eszerint az a legjobb film a világon :)