Tengerimalac
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha rámhallgatsz, nem adsz neki salátát ...
A medve nem játék.
na!voltam ma az állatkereskedésbe.1500 Ft és nagyon aranyos még nem olyan nagyok.de a kereskedõ meg azt mondta a saláta a kedvencük.ezt õ is mondta hogy a K betûsöket nem adjak neki.az almot akkor venni fogom nem kérek a haveromtól, itató van ház van akvárium van szinte már csak a malac kell.hát akkor salátát nem adok neki rád hallgatok. direkt rákérdeztem a salátára azt mondta az a legfontosabb. DE akkor nem adok neki.szénát lehet kapni boltban és drága?mert én hülye azt nem kérdeztem meg.😄
bocsi hogy ennyit kérdezek csak mindent a legjobban akarok csinálni!
akkor meg tudod mondani a szénát hogy mennyibe kerül?elõre is kösz
A medve nem játék.
Elvannak, de vizük azért legyen (ha hosszabb idõre mentek el, akár két itató is, különösen nyáron!!!), és több kaja sem árt, vagy egy rágható mézesrúd. Ha egy malac van és még fiatal, nem fog éhen halni, ha több, nos, az a malacoktól függ, de bajuk nem lesz, csak max. visítani fognak kajáért amit meglátnak. 😊
Nem tudom milyen idõs malacot veszel, de amíg el nem éri a két hónapos kort (igazából tíz hét) csak azt érdemes adni neki, amit az üzletben vagy ahonnan elhozod adtak neki (majd kérdezz rá!). Van junior táp is, ezt érdemes adni nekik fiatalon. Persze, ha egy délceg örgeg lövõlegényt hozol, vagy egy vén qurvát 😄, akkor mehet a gyümölcs azonnal, meg minden, de a fiatalok táplálkozására oda kell figyelni az elején, persze ha azt akarod, hogy sokáig éljenek ...
"K" betüsöket SOHA!!!, mert felpuffad(HAT), nehezebben emészti. SALÁTÁT, UBORKAHÉJAT meg TILOS!!!, mert NEM LEHET TISZTESSÉGESEN MEGMOSNI. Ha te termeszted és tudod, hogy nincs permetezve (bár ez is ritka), akkor lehet, ha nem te, akkor NE ADJ NEKI!!!
Lehet, hogy 100-ból 99 esetben semmi baja nem lesz, de a századik bármikor megölheti. A mérgezésnél nincs rosszabb ...
Apropó, ha megbetegedne, és egy napig/napokig levert, nem akarna enni, vagy hullik a szõre, stb, akkor azonnal állatorvos, ha viszont látod, hogy nem tud lábraállni, vagy bizonytalanul megy és NEM ESZIK, ISZIK, ÁLL EGY HELYBEN, és hallhatóan sír, akkor azonnal - ha kell (éjszakai) - ÜGYELET, mert mérgezéses tünet lehet. Akkor a széntabletta még segíthet rajta, és megmentheti, de a dokival közölni kell, hogy mit evett, kb. leszûri, hogy mit kell tenni, de az is lehet, hogy már nem tud segíteni. Persze, ha fontos neked!
Alma jöhet. Ha rászoktatod, az lesz a kedvence a szárazeleség mellett. Ha petrezselymet vagy más zöldséget (répa, füvek, speckó nyalánkságok) adsz neki - ADJÁL NYUGODTAN! - akkor persze válogatni fog, de ne törõdj vele. Ha elmentek, akkor elõtte adjál neki almát, de mielõtt lelépsz, szedd ki a ketrecbõ/akváriumból, ne ott büdösödjön napokig. 😊
Ha ezeket betartod, nem teszed õket napra vagy nagyon melegbe (télen-nyáron) és nem adsz nekik salátát-uborkát, "K" betüsöket, akkor nem lesz baj, és akár 4-6-8 évig is élhetnek (egyesek szerint, a cseppfejü, sima szõrû, hordótestû, semmi extra fajtájú malac él a legtovább, akár 8 évig is - egy ismerõsömnek hét évig élt, az nagyon sok). 😊
A medve nem játék.
Mielõtt kiszeded, beszélj hozzá, hogy megszokja a hangod és ne féljen tõled. Így is elõ fog fordulni, hogy elbambul és megijed tõled amikor ki akarod venni ...
A medve nem játék.
Örülj neki ha elbújik. Nyugi, nem fogod állandóan nézni, szóval nem baj.
A medve nem játék.
"The trees move. Do you not see it?"
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1084793310
#232,#233
Ha az elején kialakul valamiféle allergia, vagy a forgáccsal együtt valami más is belekerül a ketrecbe (üveg, fém, egyéb nem odavaló dolgok), akkor sirathatod. 😞 Érdemes átnézni amit beteszel neki, mert kakijától a fadarabkáig mindent rágcsál (kakievésen nem meglepõdni!) 😄, és nem biztos, hogy megszûri ha belekerül valami nem odavaló fa vagy más hulladék is.
A körmét vágni kell! Ne hagyd befordulni a mellsõ lábain, mert utána problémák lehetnek. Szakember vágja elõször (érdemes megkérni egy állatorvost), mert ha véletlenül megvágod a vérvonalat, akkor kaphat a véres köröm egy fertõzést és elpusztul a drága. 😞 Úgy két hónap után 1x mindenképpen vidd el. Megmutatja, aztán legközelebb is érdemes elvinni és a jelenlétében levágni (nehéz megfogni a malacot, mert rohanna). 😊 Utána már nem kell doki. Persze "belevághatsz" egyedül is, de ha még nem csináltad és kifogsz egy feketekörmû egyedet, akkor nehezen találod meg a vérvonalat.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Az itató bõven jó. De jó a sima Freshnapos itató is fillérekért. Én mondjuk fõleg azt néztem, hogy vékony és hosszú legyen a csõ, de sz. tök mindegy.
A fiúk jófejek.
Milyen mali? Rozettás, sima, csupasz? 😄
A medve nem játék.
ui.: az itató nem teljesen ilyen csak hasonló.sárga színû stb.
akkor egy ilyen akváriumba érdemes egy fiút rakni.
SALÁTA (kivétel, ha nem a te kis kertecskédben termett)
és
lehetõleg
UBORKAHÉJ (kivételt, ls. fentebb), plusz a "K" betüsök (káposzta, karalábé, stb.)
Ha ezt betartod, akkor a betegségektõl meg ne félj. Persze ha 39 fokos lázad van, te se aludj vele egy szobában, azonkívül ne tedd ki napra, mert hõgutát kap (nem igazán tud izzadni), próbáld normális hõmérsékleten (kb. szoba) tartani - a hideget jobban bírják, mint a meleget -, ne félj tõle, hatalmas arcok, egyéniségek mind. Fiút javaslom. Több fiú vagy több lány, de ne vegyesen, hacsak ne akartok állandóan újabb és újabb almot. A fiúk bár bunyóznak, jobban kezelhetõek együtt, sokkal bújósabbak, a lányok meg bevállalósabbak. 😊
Az akvárium is jó, meg a ketrec is. Akvárium kevésbé porosodik, de kevesebb a kontakt a külvilággal, nincs rácsrágás, míg ketrec az praktikusabb, de porosodik, rácsrágás van, stb, stb. Én a ketrecet jobban szerettem, annak ellenére, hogy nagyobb a sansz, hogy kiugranak belõle (szõnyeg alap a ketrec elõtt!), középmagasan kell tárolni õket (por és egyéb külsõ dolgok - kisebb gyermekek miatt).
Tengerimalac játékokat nem igazán ismerek. A mókuskerék az hörcsögöknek való, egy malac nem tud vele mit kezdeni. Sokan esküsznek a rongylabdára és a függõágyra keterecen belül, de ez egyénileg kezelendõ. Majd kialakul.
Folyamatosan oda kell figyelni a mali körmeire, óvatosan vágni, nem hagyni befordulni. Szõrét is vághatod ha túl hosszúra nõ, de egyéni dolog ez is.
Nem kell félni tõlük, nem macskák, akikkel lehet baj.
Mielõtt feléjük mész, érdemes a hangodat hallatni, mert ijedõsek, mint a fene. Ha leteszed õket egy helyre, ott maradnak, míg úgy nem érzik, hogy elég volt.
Imádják a beülõs részeket, meg ilyenekt, mint asztal alatti újságtartó, kisház a ketrecben, függõágyak, stb.
A medve nem játék.
Sok minden van...és csak egyre több minden lesz<#awink>#awink>
2.nekem egy olyan 35 literes körüli akváriumom van.milyet vegyek bele?fiú,lány?lehet mind a kettõ?(ha azt akarom hogy szüljön)
3.lehet belerakni az akváriumba futtatót vagy mit? az a kör alakú izé.belemászik és fut benne. mókuskerék vagy mi a neve.
4.van egy 2 és fél éves unokahúgom.neki nem lehet tõle semmi baja ugye?mert ha igen azonnal lemondok a malacról.egyelõre ennyi.
elõre is köszi.
Köszi a válaszokat.
Van egy 2 éves tengerimalacunk,kb.3 hónapja székrekedése van,egyébként nem levert,jól eszik.
Nemrég kitépkedte a hasán a szõrt....
Azt szeretném kérdezni tõletek,hogy egy esetleges hasfájás tól,ill szorulástól tépkedheti-e a szõrét(pl.fájdalom miatt).
Eléggé el van hízva,nem nagyon szeret mozogni....
Válaszokat elõre is köszönöm,remélem nincs nagy baja <#szomoru1>#szomoru1>
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"
nagy gondom van
Unokatesóm kapott ma egy lány tengerimalacot,nekem van 1 5hónapos fijú.
nyáron ki szoktunk költözni a nyaralónkba és mind a ketten visszük a malacainkat de nem szeretnénk kicsiket.
valaki mondjon már egy oylan megoldást ami mindenkinek jó!
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
az jó vagy nem jó neki ha simogatom?😊
bújik meg minden
szerk: inkább itt egy LINK
amúgy miylen zöldséget/gyümölcsöt lehet adni és mit nem szabad adni neki??