Tengerimalac

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Kár volt a pillanatragasztó.

Freshnapsban (pl) lehet kapni mûanyagot, amit kis kampóval árulnak. Ki kell lógatni a ketrecbõl/akváriumból és belóg nekik. Tedd megfelelõ magasságba és úgy. Ha nem megy, menj el a boltba, ahol vetted, és nézd meg ott miként néz ki! Jobbat nem tudok javasolni. 😄

A medve nem játék.

na régebben írtam hogy van itatóm.tényleg van csak a tappancs nem tartotta meg mert nem hozzátartozik.vettem pillanatragasztót hozzáragasztottam és így már van vize 😄 Hogy tanítsam meg neki hogy hogy kell inni? mert eddig nem nagyon nyúlt hozzá.rakjam elé? vagy mi? képek perceken belül lesznek.

a.carkey
Jaja. Ez a malactartás lényege. 😊

A medve nem játék.

tegnap raktam neki egy nagy marék szénát meg magkeveréket reggelre semmi se maradt 😄 de a malacot nem lehet túletetni?annyit eszik amennyit akar?mert ha látom hogy valami kifogyott akkor én azonnal rakok neki.

oké-oké értettem 😄😄

a.carkey
Mondom, ha nem vagy a közelben, eleinte csak akkor eszik. Majd ha megszokta a búrád, akkor tömni fogja magát félelem nélkül. 😊

A medve nem játék.

tehát akkor vehetek neki akváriumra tapasztható csöves itatót.tud inni belõle.írtad régebben hogy 2 havonta egyszer vágni kell a körmét.a malac két hónapos.én még nem látom hosszúnak a körmét.ja és az elõbb kimentem vizet adni neki( a konyhában van) és nem a házban volt hanem a táljánál rágcsált 😄

a.carkey
Akváriumot takarítsd, MINIMUM 1x/hét. (Én 2x csináltam.)
Tudnak inni. Vegyél neki itatót.

Nem minden fû tesz neki jót, úgyhogy óvatosan ezzel a kiviszem zöldbe dologgal. 😊

Nem tud izzadni, úgyhogy melegben ne hagyd kint, mert elpusztul.

A medve nem játék.

minek bele víz? 😄 most megyek is adok neki vmibe vizet.csak nem önti ki.hetente egyszer az akváriumot takarítsam? vagy az itatót? azt olvastam hogy vmelyik malac nem tud itatóból inni.ha veszek neki egy olyan tálkát ami direkt erre van kitalálva hogy nem boruljon ki gondolom az is jó nem? és ha kiviszem a fûbe vagy a betonra az nem baj? rágcsálhat?

a.carkey
Naponta cseréld, hetente 1x takarítsd!

A medve nem játék.

a.carkey
Felkötöd függõlegesre, és ennyi ... + azért tegyél bele vizet is, lol. Naponta cseréld, de mondom, olvasgasd a belinkelt oldalakat is!!!

A medve nem játék.

a.carkey
Bemész a freshnapsba vagy bármelyik kisállatboltba és veszel neki egy mûanyag itatót. Felkötöd függõlegesre, és ennyi. ADJ NEKI INNI! Ha van valami alacsony méretü mûanyag dobozkád, akkor abba tegyél vizet, viszont amint boltközelbe mész, vegyél neki egy itatót. Ez fontos!!!
De, mint írtam, elsõ napokban alig fogod látni, mert félõsek, minden szartól megrémülnek. Nem fog tombolni az elsõ napokban, de sutyiban azért enni és inni fog.

Hagyd a szemét. Megoldja önállóan. Ha mégis hozzányúlnál, óvatosan. 😄

De olvasgasd amiket korábban linkeltem. Tök hasznos oldal. Sok mindent leírnak.

Ha kiveszed, tedd ki egy párnára. Nem fog elrohanni, nem szokásuk. Beszélj hozzá, hogy szokja a hangodat, simogasd ha úgy érzed, és adj neki egy petrezselymet. Szeretni fog. 😄

Nem kell macálni. Neki is meg kell szoknia. Olyan ez, mint amikor te mondjuk táborozol. Elsõ nap még te is ismerkedsz a vadidegen táborlakókkal, aztán pár nap, és már jól kijöttök. Itt is ez lesz. Nyugi.

A medve nem játék.

ja és még valami.a szeme egy kicsit csipás.nem nagyon csak egy kicsit.az mitõl lehet?

raktam be neki egy kisházat mint már írtam de késõbb ebbõl kifog jönni?
egyfolytában benne van.kétszer kivettem egy kicsit, simogattam és visszaraktam.kiderült hogy az itatóm el van törve.mibe adjak neki inni?vagy ne adjak?

a.carkey
Nem baj az alma.

Azért fél, mert új neki a környezet. Csak ejéél merészel majd enni, meg mozogni, ha majd elaldut mindenki. 😊 Õk ilyenek. Aztán ahogy megszok majd titeket, fog enni nappal is, sõt visítani fog a kajárért. Két hónaposnak már adhatsz zöldséget is. Jó móka lesz! 😄

A medve nem játék.

na megvan a malac 😄 fekete fehér két hónapos fiú talán rozettás .de nem biztos.hosszú a szõre.ma hoztuk el.csak még nem akar enni meg fél beraktam neki a házat abban van.vettem neki almot nem kértem.vettem neki egy nagy csomag szénát.meg vettem neki egy nagy dobos keveréket vagy mit.van benne mag meg mindenféle.majd rakok képet.ja meg raktam be neki egy kis darab almát.az nem baj? megpucoltuk.salátát nem adok neki.majd nemsokára berakom neki az itatót.

na írjatok valamit 😄

a.carkey
A vegyszer a lényeg. Nagyon nagy felülete van a salátának, ráadásul nehezen (tk. NEM) mosható a levele. Bármi megtapadhat rajta. Ezért nem szabad. Ha a kerteben termeszted, és teszem azt a kerted nem a temetõ kellõs közepén van, akkor tk. nem lesz probléma ha nem vegyszerezed (bármilyen vegyszer).

Már volt linkelve.

De írd be googlebe, hogy: tengerimalac, és kidob egy falka oldalt.

A medve nem játék.

és ha én termesztem akkor akármit lehet neki adni?(ha tudom hogy nem vegyszeres)és ha boltba veszek dinnyét azt lehet adni?nem tudtok olyan oldalt ahol leírják hogy miket és hogy lehet neki adni?

a.carkey
Gyümölcsbõl görög dinnye és a héja, alma, meggy, cseresznye, stb.

A medve nem játék.

a.carkey
Kb. az a kategória egy malac számára, mint a saláta, csak nem veszélyes. 😊 (Persze jól megmosni mindent meg kell.)

A medve nem játék.

Willi Betz
Répát nem eszi a mostani. Petrezselymet meg nem próbáltam még.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

a.carkey
Répa, petrezselyem?

A medve nem játék.

Willi Betz
Nem akarok egyáltalán vitatkozni,tudom milyen az mikor egyik pillanatról a másikra pusztul el egy malac -elõzõm így ment el,este semmi baja nem volt,reggel meg már nem tudott felkelni- Õ igaz daganatos volt. Dee a saláta,nincs más zöldség amit lehetne neki adni.

a.carkey
Nem. gond, ha nincs törzskönyve, sõt tök mindegy, mert gondolom, nem akarsz tenyésztõ lenni? 😊 (Ezek kölönben is sokszor masszívabbak, mint egy tenyésztett mali, de fordítva is igaz lehet.)

Nem ad vizet="sok nedvesség tartalmú" zöldséget eszik.

Saláta-ügy (és akkor le is zárom): nem kívánom senkinek, hogy végignézze, hogy egy életerõs malac, alig hat óra alatt, hogy pusztul el ...

A saláta a malacok egyik kedvence, DE!!! csak akkor adhatod neki, ha TE termeszted, a SAJÁT kertecskédben, SEMMI vegyszer vagy egyéb nem természetes hozzáadásával!!! Gondolom, nem termeszted majd, hanem vennéd, ezért írom, hogy ne adj neki! Lehet, hogy 99x semmi baja nem lesz tõle, de a 100. elviszi ... Ha mégis kipróbálnád, akkor csak a belsõ leveleket, hosszas (napos) áztatás után.

A medve nem játék.

na akkor salátát nem adok neki 😄 és voltam ma a boltban rozettás tengerimalacom lesz és az nagy dolog hogy nincs törzskönyve? 1600 Ft-ba kerül.alom 150-200 Ft kaja 150-... Ft itató 600 Ft ( olvastam róla hogy vki nem ad neki vizet. ez hogy lehet? )
amúgy most azt gondolod carkey hogy erõsködõ ... vagyok de ezt a videót megnéznéd?
http://www.youtube.com/watch?v=fXk3FCW1FJU
de nem fogok neki adni csak mindenki mást mond vki ezt vki azt mondja.

a.carkey
Nem fogok erõsködni. Akkor adjál neki Krisz ...

A medve nem játék.

Willi Betz
Csak azért adom neki,mert nincs más leveles zöldség. Füvet meg azért nem fogok szedni,mert az még koszosabb mint a saláta. De mondom eddig volt 6 malacom,mind kapott salit és semmi bajuk nem volt tõle.

Willi Betz
Mivel a répát nem eszi ezért karalábé levelet kap. Gyümölcsbõl almát,szõlõt,mazsolát. Egyedül a répa levelét eszi meg.

a.carkey
Ti tudjátok ...

A medve nem játék.

én egy ideig akváriumba fogom tartani(sokszor lesz azért kint is)aztán majd kiderül.zöldségeket te miket adsz neki? tudom hogy ezeket már megkérdeztem csak szeretném több ember véleményét is hallani. szerintem a saláta nem árt neki.de azért figyelembe veszem a.carkey segítségét is 😄

Willi Betz
Képet azt nem tudok,de ketrecben van. Külön magos és zöldséges tállal. Én is adok neki salátát és eddig nem volt semmi baja tõle. Meg az elõzõeknek sem.

tudom hogy ez furcsán hangzik egy fiú szájából de aranyos 😄te mibe tartod és hogy van berendezve?tudnál képet rakni?

Willi Betz
Rátaláltam erre a topikra is. Van nekem is tengerimalacom😊
Bemutatom Mogyorót😊

holnap megyek be érdeklõdni hogy milyen fajta, milyenek az árak (kaja széna stb) de a salátán erõsen gondolkodom hogy adjak-e neki vagy ne.te azt mondod hogy ne a boltba a csávó meg azt ad neki.na mindegy majd lesz vmi.na csak ennyit akartam

a.carkey
Nem hal meg. 😊 De jobb a ketrec.

A medve nem játék.

a.carkey
Nem. Ez most problémás.

A medve nem játék.

de az nagyon nagy probléma lenne ha most beraknám akváriumba és ha lesz pénzem akkor egy ketrecbe?lenne vmi baja tõle?meghalna?

nem tudnál képet mutatni a malacodról? kíváncsi vagyok hogy hogy van berendezve a ketreced/akváriumod.meg hogy mekkora

a.carkey
Ketrec.

Ha kiviszed, kerítsd el. Van kis kerítés is rágcsálóknak. Ne bízz, max. nyúlban. Mindenki más: ellensége a kis rágcsálónak. 😊

A medve nem játék.

olvasgattam a neten hogy sokkal jobb a ketrec mint az akvárium.mit csináljak?várjak még és gyûjtsek egy nagyobb ketrecre? vagy ez is jó egy malacnak ami most van nekem? mit csináljak?

háát egyelõre marad ez az akvárium nincs más 😞 de ha már profi tengerimalac tenyész leszek veszek egy nagy kád méretû akváriumot 😄 amúgy sokat kint lesz a szobában udvaron stb. jaaa és ha kiviszem az udvarra csak úgy tegyem le a földre?vagy tegyek rá fordítva egy rekeszt hogy ne lógjon meg?van kutyánk is meg macskánk is de a kutya le van kerítve az nem bántaná ( ez egy puli még a légynek se ártana a macskával együtt alszanak) a macska meg csak alkalmi macsek alig látjuk.(az udvarunk kb 10m X 10m és a fele le van betonozva a másik fele pedig fû).tehát ha kiviszem akkor ha ottvagyok vele úgy jó?legelni haggyam ha a fûre megy?beton nem árt neki? 😄 megint a sok kérdés 😄
ja és csak egy malac lesz nem veszek kettõt egyelõre

a.carkey
Nyugi már! 😄

Akárium kb. középmagasan jó.

Míg picik, talán ok. De szerintem ha már malacot vettél, egy picivel nagyobb hely nem ártana nekik.

A medve nem játék.

na megengedték a szüleim 😄😄 nem tudom milyen azt tudom hogy 1500 Ft és még kicsik.majd ha veszem akkor megkérdem az eladót. de lehet hogy hosszúszõrû de nem biztos.a boltban egy nagyobb akváriumban vannak többen (vagy 6-an) nem lesz neki rossz ha hazahozom?persze sokat fogok vele foglalkozni simogatni hagy szokjon 😄 már csak az a kérdés hogy hova tegyem az akváriumot.azt tudom hogy ne huzatos helyre meg ne süssön oda a nap stb. amúgy az akvárium mérete kb 50X22X30 (hosszXszélességXmagasság)
gondolom ebbe ne tegyek bele kettõt?

a.carkey
Eldõlt, hogy milyen fajtát veszel?

A medve nem játék.

na most vettem észre hogy nincs meg a kis faház. na mindegy lehet hogy veszek majd.ja és bocs a sok kérdésért 😄 már nincs több kérdésem.majd ha meglesz írok, csinálok képeket felrakom ha kíváncsiak vagytok rá.(a malacra)

a.carkey
Írtam, hogy nem, csak elveszett. 😄

Széna mindig legyen bent neki, azzal koptatja azokat a fogait, amit nem látsz szabad szemmel. Amit meg látsz, ahhoz elég egy fadarab, csak ne legyen mérgezõ, vagy egy fakunyhó bent, vagy bármilyen direkt erre a célra készült koptató, amit pl. bármelyik állatboltban, ill. áruházban megtalálsz.

A medve nem játék.

a.carkey
Sima füvet ne, de olvasd át a táplálkozási részt:

itt!

A medve nem játék.