Euroskills: Magyar tini IT guruk lenyomják Hollandiát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De jó csapatban könnyü érvényesülni és gondolom egy összeszokott csapatról van szó. Ez becsülendõ.
A csoport policykröl már ne is beszéljünk. Ez csak olyan ember tudja csinálni akinek már nagy rutinja van benne. A webfrissitésen sem egészen mit értettek már az adott oldalt frissitették vagy ujraprogramozták. De ez verseny mindenesetre jó referencia nekik.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
És ott folytatódnak, amikor a lehetséges munkahelyeket iszonymód nem érdekli, ki mit tud, fejlõdik-e, csak az: ki hozta ide. Attól elég hamar ellustul az ember!
Aztán ha mégis sikerül, és gondolkodik és elismerik, és halad, történhet valami a céggel is, hogy a privatizációt is emlegessük kicsit. Aztán kezdõdik újra a kör.
És sajnos már láttam olyat, ahol diplomás nõt kerestek, angol nyelvtudással - mosónõnek. Mert a gépen angol feliratok vannak.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Ott voltunk a középdöntõben, megcsináltam életem elsõ (és azóta egyetlen :D) Small Business Server, és Win Server 2003 telepítését, a kaja jó volt, szemembe világított a reflektor az épülõ épületben, elfelejtettek biztosítani gépet (-2 óra), de összességében jó volt. Mi mind a 4-en cisco-t tanultunk, de valahogy boldogultunk a weblapszerkesztéssel, és az excellel is.
Mechwartos lett az elsõ 3 OSZTV-n is, ezt tanulják, ez a hobbijuk, remek szakemberek lesznek. Remélem szétverik a mezõnyt Rotterdamban :)
nincs, nem is lesz...
Ezzel szemben szerencsétlen haverjaim (mármint azok akik akkor egyetemre mentek) hónapokat spórolnak, meg suli mellett dolgoznak szerencsétlen diákmunkát, hogy tudjanak 4Gb ramot venni, hogy elfusson a Crysis... (nagyon sarkított példa volt)
Én szerettem volna tanulni, sokkal többet a szakmáról. Ezek szerint egyetemen se lett volna rá több esélyem. (ja programozni megtanulhattam volna :) mert az az egyik olyan tárgy itt ami elég erõs szakmailag, de köszönöm azt inkább nem)
Mégpedig azért mert nulla szakmai tudást tanítanak.
Jó, nem nyilatkozhatok az egész országról, de a környezetemrõl igen.
Egyszerûen nevetséges ami itt folyik.
Én csak sima felsõfokú infot végeztem, nem diploma, de amit tudok, az nagyrészben saját tapasztalat, és egyéb informatikus ismerõsökkel folytatott beszélgetések, szervizelések meg hasonlókból tudom!
Ez a suli után pár oszt.társ elment a Veszprémi Egyetem mûszaki info mérnöki karára. Ennek már lassan 3 éve, és semmivel sem tudnak többet mint anno. Sokszor telibe röhögöm, mert én azóta más szakmában dolgozom, de ugyanúgy érdekel az informatika. Néha néha van 1-1 problémám amit nem tudok megoldani.
Ilyenkor megkérdezem, az agyontanult egyetemista ismerõsöket és lövésük sincs!
Hát persze, hogy nincs, mert ami tantárgyakat tanulnak, annak a 90%-a nem szakmai tárgy! És ez a dúrva!
Mûszaki info mérnöki szakon társadalom ismeretet, pszihológiát, mindenféle algebrát, meg még vagy 2 különféle matekot, meg kémiát(!) (mivel vegyész egyetem sehonnan sem hiányozhat a kémia!) tanítanak! Na jó, azért van pár szakmai is. De ez röhej! Ez legalább 5-6 olyan tárgy, aminek halvány köze sincsen magához a szakmához!
És a poén, hogy 3 év alatt hozzá se szagoltak a linuxhoz!
A legtöbb ember itt nem a szakmai tárgyakon bukik el! Hanem a kémián, meg az analízisen, meg az ilyen olyan algebrán! Arról nem beszélve, hogy az elõbb említett 5-6 tárgy mellett, még valamilyen testnevelõ tárgyat is fel kell venni, hogy meglegyen a credit. El kell menni úszni, vagy edzseni, vagy bármi, de a lényeg, hogy hivatalosan nem lehet kihagyni!
Ezek után csodálkozik bárki, hogy az u.n. "IT szakembereknek nemsok közük van az IT-hez?
Ezzekkel a haverokkal közösen elvégeztük ugye a 4 féléves felsõfokú infot, és õk már 3 éve járnak egyetemre, de kijelenthetem, semmivel se tudnak többet szakmailag mint én!(és nemazért mert én olyan sokat tudok!)
mas:
Szerintem valahogy, hiaba van sok IT-s nak dipolomaja, ha nincs benne minden nap, ha nem erdekli, ha lusta, akkor nem er semmit sem egy komolyabb cegnek. Ugy gondolom, sok ilyen van ma nalunk. Van akinek meg nincs diplomaja, de hatalmas rutinnal rendelkezik, mert mondjuk mar 20 eve folyamatosan benne van. Talan az utobbira van szukseguk a cegeknek. De ez egy kicsit paradox, mert ha egy frissen vegzett nekiindul a vilagnak, akkor sok helyen csak neznek, hogy uristen; tapasztalat nelkul nem foglalkoztatjuk. Ha meg nem tud elhelyezkedni, akkor sohasem lesz igazi(éles) rutinja.
A masik problemat meg ott latom, hogy hatalmas arca lesz nehany lemelozott honap utan az ujjoncoknak, a semmire es ok mindent tudnak, mindenben a legjobbak, ezert;(itt a lenyeg) nem fejlesztik magukat tovabb, nem tanulnak meg uj dolgokat (es soxor mondjak hogy ez lehetetlen<#vigyor3>#vigyor3>).
SZÁLLODA. Bocs fáradt vagyok.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"meg egy Linux szerver és ennyi.
Egy iskolába minek Cisco router?"
Idézet a cikkbõl: "Terveiknek csak a fantáziájuk szabott határt, hiszen a támogató cégek - mint a Cisco, a Microsoft,..."
<#sniffles>#sniffles>
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Az nem ér...ezt bárki megcsinálja...
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
IGEN, rendes, átlagos optikai meghajtóról telepítve, 40 perc alatt megvan a vas.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Azon tanítja a rendszergizda bácsi a hálozatépítést.
Aztán ismerek egy olyan DIPLOMÁS szakit is, akivel ülök egy masina elõtt, rajta a win, klikk-klikk /sajátja volt/ és a következõ sokkoló kérdését teszi fel:
Szeretnék ebbe a gépbe egy VGA kártyát venni, mert úgy tudom semmilyen nincs benne, milyet ajánlasz? -mondta a mûszaki informatikus végzettségû ember.
Nem lep meg, hogy úgy tudom sok próbálkozás után a Mekiben kötött ki, mint "Miben segíthetek?" ember.
Még egy sztori: MOL-nál dolgozó "informatikus", szétverejtékezve hozza be még a régi melóhelyemre a gépet, hogy teljesen új, most rakta össze és ha bekapcsolja felpörögnek 1 mp-re a ventik és ennyi.
5 perc múlva közlöm vele, hogy távtartók egyikét rossz helyre csavarta be, zárlatos lett tõle a lap.... no comment.
Mindennapos kérdés magukat IT szakembereknek való emberektõl a következõ:
AGP-PCI-E átalakító van? Mé' nincs?
szinte pont annyi, ha nem jon kozbe semmi
"kezdjük ott, hogy ha új vinyót veszel illik telibe formázni, ha csak nem akarod, hogy fél év múlva tele legyen hibával."
illik. De azt ugye, nem gondoltad komolyan hogy fel ev mulva tele lesz hibaval?
"emellett ha csak nem übermájer 2*4GHz, 8Gb RAM, 52x CD olvasóval felszerelt géped van, a telepítõ fájlok másolása is 5-15 perc lesz +összeszerelés +xp tényleges telepítése +driverek +stb = lehetetlen."
Nem lehetsz jo IT-s ha ismered ezt a szot. Sajnos magyar IT-sok nagyresze ismeri. Amugy meg nem hiszem, hogy a sima CD-s telepitesre gondolt TinMan. Regi 1.6Ghz P4-re, kb. 10 perc alatt varazsoltam anno winfos-t, regi Ghost-al. (Suli-s gepeken. Ugyanolyan hardver volt, csak az elso telepitest kellett lenyomni, meg a licenszt torolni ghost-olas elott)
Évek óta ezt csinálom, majd' minden áldott nap :-)
Nem egy nagyobb szálodában jártam már nem vendégként ;-)
az meg nem nagyon mérhetõ a legózáshoz, 40 perc alatt sztem én is összeraknék egy gépet, pedig nem szoktam többnyire :)
Hát igen, szép ami a cikkben le van írva, csak ilyen tudásra nem az iskolában lehet szert tenni, hanem könyvekbõl, haveroktól. Vagy hogy máshogy? Internet esetleg?
10 éve a gép elött!
másik: becsomagolt cuccokból 40 perc alatt gép?? lol! kezdjük ott, hogy ha új vinyót veszel illik telibe formázni, ha csak nem akarod, hogy fél év múlva tele legyen hibával. haver 200gigás vinyóját mindössze 2-3 óra alatt formáztam meg telibe. emellett ha csak nem übermájer 2*4GHz, 8Gb RAM, 52x CD olvasóval felszerelt géped van, a telepítõ fájlok másolása is 5-15 perc lesz +összeszerelés +xp tényleges telepítése +driverek +stb = lehetetlen.
3. rossz kábelt adtak tesómnak, brühü-brühü. ilyen helyeken van egy doboz feltekerve benne X méter utp kábel és nekik kell behúzni és feldugózni. ha olyan bénák, hogy nem tudnak rátenni egy dugót a kébel végére, meg is érdemlik a 6. helyet.
viszont azért grat is a döntõsöknek, nem lehetett könnyû átjutni az elsõ forduló(ko)n. az már másik dolog, hogy valahogy az én sulimba nem jutott el annek a versenynek a híre, pedig nálunk pont az ehhez szükséges dolgotat tanítják. na mind1, asszem ez kicsit hosszúra sikerült, sry :)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Úgy hogy még a leghülyébb diáknak is lesz diplomája elõbb utobb, max nem 3-5 év alatt (fõiskola-egyetem) hanem 5-7 év alatt.
Ezen kivül pedig amit a magyar felsõoktatás tanit az minden csak nem szakmai ismeret.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
"a a magyar fiatalok 18 évesen még képesek együtt dolgozni, komplexen tervezni, akkor hogy lehet, hogy diplomával a kezükben sokszor sírva fakasztanak IT cégvezetõket egy felvételi elbeszélgetésen? "
néhány magyar fiatal a diploma után hirtelen elszáll magától, valamint az IT fejesek sem mindíg értenek a dologhoz teljesen .. meg ugye amilyen feltételeket várnak a fejesek és a programozók.. nemcsoda hogy elsírják magukat..
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ebben mennyi a rekord? /Komoly kérdés./
"IT infrastruktúráját alakíthatták ki a rendelkezésre álló három nap alatt. "
Szóval a fenti iskola hálózatát egyedül megoldottam volna 3 nap alatt, persze abban lett volna sok kliens gép, /mondjuk 25/ meg egy Linux szerver és ennyi.
Egy iskolába minek Cisco router? A legolcsóbb is 70-80k körül van. Iskolába tök felesleges.
Én inkább は-t raknék bele. Mondjuk nemtom mire gondoltál..<#idiota>#idiota>
https://twitter.com/foodlfg
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
A. Elhúznak innen a vérbe, ahol legrosszabb esetben is ugyanaz van mint itt, de 10x pénzt keresnek.
B. Maradnak itt, és elmennek valami felelõsség és stresszmentes munkahelyre szanatórium gyanánt, pl rendszergazdának.
A magyar munkaadók híresek arról, hogy minden sz.rt felvállalnak, vagyis irreálisan nagy gányigényû projecteket irreálisan rövid határidõkre. Ebbõl meg egy jó programozó (akinek van mondjuk felelõsség érzete is a szar után amit kiad a kezébõl) egy idõ után nem fog kérni többet.
Egyébként igen, sajnos tanár téren nagy a baj sok helyen, meg sok minden mással is kicsiny hazánkban, azonban talán az internet és az IT az a hely, ahol talán a legkönnyebb volna fejlõdnünk, hisz kreativitásban magyar hiányt nem szenved szerintem:)
AMD Athlon X2 5200+ ATi Radeon HD3850
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Szóval ez itt a gond, hogy elmegy szinte mindenki aki kiemelkedik az átlagból.
Ha minden agy itt lenne, és hasznosítva lene a tudásuk, meg stbb...
Akkor talán nem lenne olyan uccso ez az ország mint manapság, de lehet csak álmdozom, mert ilyen sosem lesz. Hála az elit osrszág vezetésnek, akiknek csak egy kalappal tudok kívánni <#vigyor>#vigyor><#worship>#worship><#kocsog>#kocsog>
Ugyanakkor tényleg siralmas a helyzet IT "szakember" terén. Fõleg profibb, önálló, önképzõ, kreatív programozókat nem lehet kapni, még aranyárban sem. Nem csoda, a profik elmennek oda ahol megfizetik õket és az NEM IDEHAZA VAN. Utána csak a legalja marad, vagy a lustábbak, röghöz kötöttebbek, esetleg akiknek a karriernél már vannak fontosabb dolgok is az életükben (vagy csak szarnak az egészre).
www.team-gigabyte.com