145
  • Csaba42
    Nehogy már a befőtt rakja el a nagymamit. Nem a warez miatt fejlődött a net, ez hülyeség. Ennyi erővel azt is mondhatjuk, hogy a másolt játékok miatt tart ott az informatika, ahol most. LOL.

Meg attól még, hogy a fejlődő progik egyre több helyet igényelnek, egy szöveges dokumentum nem lesz "gigás". Az a pár éven belül is inkább jópár éven belül.
  • Cleawer
    vegyük egy példát:
    Veszel a jó ki BMW-t .Az még megbocsátható hogy a gyártó "lekorlátozza" a motor teljesítményét,hogy nem menjen mindenki 300-zal,mert ugy csak a baleseti statisztikákat lehet vezetni,DE akkor hagy reklamáljunk már ,hogy ha korházba kell menni akkor csak 80nal,ha a gyereket ovódába viszed ,akkor csak 30-cal enged menni a gyártó! Ja ,és ha megtettél egy (hó)nap alatt 200(0)kmet ,akkor már csak 30km/h val mehetsz maximum...
  • TBS
    Azér mert magyarországon vagyunk nem kell mindenkinek csak msn-t meg iwiwet nézni egésznap mert az a menőőő ..De abba nem gondol bele senki ha nincs warez letöltés meg egyebek akkor a net nem tartana itt ahol most, egyre net orientáltabb minden, szvsz pár éven belül 750giga nem lesz nagycucc mikor terrába mérnek majd mindent. Én azt kivánom aki ezen véleményen van annak 20 évmúlva is csak legyen 1megabites internettttje meg csak iwiwezzen
  • tomcsa4
    A chello meg sokkal jobb szvsz, az ADSL egy nagy szar. Nem azért, mert havi 150GB a korlát, ez bőven elég normális embernek. Hanem mert sokszor szakad! Munka miatt, meg kapcsolattartásra használom és valahogy sokkal dühítőbb ha szakad, mint hogy rosszul nézik, ha éppen a milliómodik gigabájt vándorol a gépemre. Elértük azt, hogy elterjedt az internet, olcsó is, jó is és régi viszonylatokhoz képest villámgyors (meg amúgy is, tökéletesen elég). És akkor azon vagyunk felháborodva, hogy nem támogatják a warezunkat. Én 7 éve mozgok az IT-ben és valahogy más szemmel nézem ezt. Igen forradalomnak. Amikor az 2 mbitet feltornászták egészen 10-ig, változatlan áron, ráadásul megjelentek az igazán olcsó csomagok, nekem az forradalom volt. Aki foglalkozik vele, az is így látja!
  • tomcsa4
    Abban tökéletesen igazad van, hogy semmi közük hozzá, hogy mire használod a netet. Csak ugye ha terhelt a net, azt te megérzed, ellentétben a telefonnal. Ez a nem mindegy. A szolgáltatóknak el kell ám számolni külföldre, nem? Ha te szopatod őket, akkor ők is szopnak. Én is mágnesvasúton szeretnék utazni itthon, mint Japánban utazgatnak, de nem megy. Tehát valahol megálljt kell parancsolni a hülyeségnek. Valaki meg mondta, hogy marketing helyett fejlesszenek. Kurvára nem így működik. Szerverköltségek (bérlés, ha nem saját, fogyasztás stb), meg nem hiszem, hogy fejlesztésre csak úgy dobálnák a milliókat/milliárdokat!

Mindanyian fizetjük a fővárosi randalírozó fogyatékosok kárait (adóból megy ám, ha valaki nem tudja), az is aki ott sem volt. Most akkor én is menejk randalírozni, mert ott se voltam, kifizettem a kárt, akkor jár nekem a buli? Lehet hülye példa.
  • Csaba42
    Érdekes, nálam semmi baj nincs a torrentet kivéve, ami lassú. Se az MSNnel, se a videótelefonálással, se semmivel nincs bajom, MSN-en is a fájlmegosztás simán megy maxon, feltéve, ha éppen nem torrentezek. :)
  • Csaba42
    Chello Extreme esetén 10Mbit/1Mbit.
  • Csaba42
    Aki a Chellonál eléri a 3 havi átlag 250 GB-ot, és lekorlátozzák, az meg is érdemli. Én is szinte éjjel-nappal töltök, de sosem értem még a 200 GB közelébe havonta. A telhetetlenség az egy k*rva nagy hiba. Én meg vagyok a Chello-val elégedve, nem sz*rakodik, mint a T-Online netje (napi 5-6 szakadás, havert a penész eszi meg mindig), és gyors. A feltöltés meg majdnem minden szolgáltatónál rossz a letöltéshez képest, erről, remélem, egyszer leszoknak - már ha lehet aszinkron netből közel szinkronosat csinálni (ehhez már nem értek).
  • fleezeum
    a 740-5-5 felállással csak az a baj,hogy bármelyik 3 hónapot nézhetik.... szóval 5-5-740-5-5 felállás lehetséges,de mondanom sem kell,h az már elég nagy szop@'s
  • Riddick
    Egyszer bejön egy multi ,és leviszi az árakat ,korlátlan eléréssel.Akkor ezek mind szivni fognak. Ez csak ezen mulik. Az,hogy mire használod a netet magánügy,a szolgáltatónak semmi köze hozzá. A telefon hivásait sem figyelik az embernek,vagy azt ,ha nagyon sokat telefonálsz! Csak,kiküldik a számlát. Ennyi .
  • tomcsa4
    Bocsánatot kérek tőletek srácok, csak picit nevetséges a helyzet. Itt a jó net, könnyen tudunk iformálódni, beszélgetni (akár külföldi haverokkal is, családtagokkal, de belföldiekkel is stb) és akkro ilyen szar miatt szóljuk le a szolgáltatókat, mert nem támogatják a warezomat. Oké, p2p-n nem csak warez van, de tegye fel a kezét, ki legálisra is használja. Általában privát szerver van legális cuccokra, letöltésvezérlővel meg igazi kánaán. És szerintem nem a linux disztribúcikkal, meg linux (vagy más OS) kiegésztésével léped túl, a "kitudjamennyi" gigát!
  • tomcsa4
    Aki meg csak az egyiket tudja beköttetni, akkor azt köttesse be és a törvények/szabályok szerint használja. Ez a gátlástalanság teljesen felesleges. Nekem Chello 10Mbit/512kbit van és tökéletesen elég.

Aki meg annyira válogat, akkor vegyen műholdas netelérést. Nekem sem tetszik a suzuki, mégis könnyebb vele, mint autó nélkül. Érzi már valaki?
  • tomcsa4
    De miért kell leszólni a szolgáltatókat? Tudjátok, hogy az adatforgalom mennyire leterheli a hálózatot? Ráadásul MO-n vagyunk, örüljetek, hogy ennyit is leeht venni ilyen jó pénzért. Nem kell annyit tölteni.

Az az 50 Mbit WiFi? Mert akkro az kb 20 mbit, ha egyedül használja. Meg ha jól tudom, még mindig MO-n lakunk, szóval ez a reklamáció felesleges. Informálódni tudtok? Tudtok. Beszélgetni másokkal? Tudtok. Pár jobb film letöltése? Tudtok. Nem kell minden szar filmet leszedni, meg nem kll minden szar játékot és nem kell mindenből HD-DVD vagy Blu-ray verziót leszedni, csak a kedvencekből elég. Értelemszerűen nem a wareznak találták ki a netet. Aki meg munka miatt generál ennyit, az más csomagot bérel!
  • Lame
    Direkt nem azt irtam, hogy mindehol elerheto, hogy ne kossenek bele emiatt, de csak sikerult. :)

A kornyezetemben elok peldajat ismerem. Tobb ismerosom is valtott szolgaltatot, mert nem tetszett neki az aktualis. Az ujjal meg meg vannak elegedve.
  • Camouflage
    Jo magyar szokas szerint igaz? Mit csinaljon az, aki ra van kenyszeritve pl a júpíszíre, mert adott panelhazban egyszeruen nincs mas ISP? Zarojelben jegyzem meg, hogy az emlitett panelhaz Ujpest kozpontban van. Vagy, mit csinaljon az, akivel egyetlen szolgaltato sem kot szerzodest? Ismeros Bekasmegyer kozpontjaban lakik egy csaladi hazban, es egyetlen ISP sem all szoba vele, de a szomszedokkal sem. Konnyu a magas lorol leugatni a fogyasztot, hogy valtson, ha mindenhol sszarba lep?
  • Jozsó
    Ez a váltás dolog nem annyira egyszerű. Feltöltési sávszél DSL-en gyakorlatilag nincs. Marad a kábeltv. Ebből meg azért nagyrészt csak egy elérhető egy adott címen.

A másik az, hogy nálam a 8Mbit-es dsl volt kb. 2,5, max 4. Feltöltés 300 kbit körül.
  • TBS
    Nem tudom mi lesz a szolgáltatottak ha elkezdenek a userek blu-ray filmeket letölteni majd webshopokbol, mert az ugye legális és ha már 10-20 filmet leszedek akkor jön a bünti vagy hogy van ez?
  • Lame
    Erdekes magyar szokas ez a siras, ha nem tetszik a szolgaltatas tessek valtani. Ennyi. A legtobb helyen tobb szolgaltato is van.
    Aki T-nel sir, hogy 150G a korlat az megerdemli, hogy ott szenved.

A csomagok ara meg abszulult nem draga mar mara szerencsere. Par eve meg a 384K-s netert fizettunk 10e-t (na az volt a lehuzas) ma a 8 megas ennyi. Europai atlag is e korul van. Teljesen ok.
  • Gascan #87
    Érdekes egy helyezet, én ugyan nem vagyok egy hardcore letöltő de minden esetre ez egy jó cikk.

Az én véleményem az, hogy ha az internet szolgáltatók ilyen olcsóra tudják szabni az áraikat, annak biztosan az az oka, hogy rendelkeznek a szükséges műszaki infrastruktúrával, hogy kielégitsék a keresletet. Most ebből nekem az jön le, hogy mégsem, és igyekeznek átháritani a fogyasztókra ennek a terhét.

Egy egyszerű felhasználó böngészésre, meg online játékokra simán megelékszik egy 1,5mb/256kb internet kapcsolattal. Akinek meg ennél gyorsabb kapcsolatra van szüksége, az egészen biztos nem csak böngészésre használja otthon a netet. Tehát a hiba abban keresendő, hogy minek emeljük a sávszélességet 8mbitre? Mert ilyen olcsón odatoljuk eléjük a lehetőséget, hogy csak töltögessenek? Vagy mert nagyobb ügyfélkört szeretnék kiépiteni magunknak?

Szerintem ha nem kinálnának 3mbitnél nagyobb sávszélességet, akkor most nem lenne miről beszélnünk!
  • GogetaSSJ666
    Egy korábbi hozzászólásban már írták előttem, hogy nem csak a p2p van "priorizálva" (KORLÁTOZVA), hanem előnyt élvez a 21-es és a 80-as port, de most akkor mi van a többi progival, pl. MSN (tudtommal nem illegális), nem lehet videótelefonálni, mert annyira lassú, hogy állandóan szaggat, fileokat megosztani partnerrel nem lehet, mert olyan lassan megy-jön, hogy egyszerűen nem lehet kivárni. De ha csak a p2p-nél maradunk, akkor ott is vannak teljesen legális anyagok, pl Linux. Egyébként nem kell ahoz p2p-ezni, hogy a 750GB-ot elérje valaki, akár egy hónapban is.(És ha én több százmegás levelet küldök nap mint nap.) De most legyünk őszinték, aki előfizet egy 10megás netre, annak tényleg, csak szörfözésre kell meg, hogy havi 1-2 levelet elüldjön? Ha én előfizetek egy szolgáltatásra, akkor elvárom, hogy szolgáltassanak is, és ne azt nézzék, hogy mire használom a netemet. Ha megígérnek egy minimum sebességet, akkor legalább azt teljesítsék minden téren, mert a p2p-be még a minimumot sem teljesítik.
  • BaliBoy
    Ehhez a garantált és elméleti sávszél vitához csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy kb. 2 hete büntette meg a GVH a T testvért amiért nem tudja garantálni a reklámozott sávszélességeket. 75 misire. Erre csak azt tudom mondani, hogy csak így tovább!
  • Chris05
    Japánban ismerős havi 4.000 Forintnak megfelelő összegért 50 MBit le/fel garantált sebességű netet használ. Szóval ne beszélj hülyeségeket.
  • ErdélyB
    Nos, az egészhez annyit tudnék hozzaszólni, hogy aki töltögetni akar (p2p) az áldozzon rá. Személyem szerint ezt tettem. Erdélyben lakom, itt is van ugyebár a kedves UPC...kábel Tv-n volt a netem, délelött ment ahogy ment de amint eljött az ideje délután mindenki leült a gépekhez szépen töltikézni használhatatlan lett midnenki számára, ami addig nekem jött 500-600-al az leesett 30-ra.
    Elmentem kedves UPC-hez, váltottam B2B csomagra (Business To Business), behúzta a gépig optikai kábelen a netet, 10/10 Mbit és ami fontos garantált sebesség!VAnnak olyan hónapjaim, hogy 1.5 Tb a forgalmam és nem kell idegeskedni, hogy mikor szólnak, hogy hoppá Öcsi állítsd le magad.
    Nem olcsó (90 dolcsi körül van havonta) de sem korlát sem ingadozás nincs. Mezei nettel ezt kevés pénzért elvárni nem lehet és nem szabad...
    Egy szó mint 100 aki igazi korlát nélküli cuccot akar annak muszáj áldoznia rá, ha meg nem akar fizetni sajna a UPC politikája szerint kénytelen befogni a száját...sajna ez van, ennek tudatában kell lenni..:(
  • Jozsó
    Árnyalnám a tegnapi hozzászólásomat. 1,8-as (alfa) utorrent tényleg jó. 760kbyte/sec körül húzta főműsoridőben, mikor a jó kis rtorrent kb. 60kbyte/sec-et produkált.
  • opeca
    QOS, ebben mi az újdonság?
  • Beyond silence
    Akinek megabites netje van el húzhat a francba! Nincs rászorulva torrentezésre, lehetne ám fizetni is a sok adatért...
  • Cleawer
    Senki sem irt arról h 750 lenne a korlát/hó,csak arról hogy (250+250+250)/3.Ő szólt.
    Nem olvasol figyelmesen (:
  • PíszLávJuniti
    így van!
    inkább hálózatot kéne fejleszteniük, mint marketing szöveget kitalálni, hogy miért nem bírja el a rendszer..
  • Adamul
    hm ez köcsögség, bár én eddig szerencsére nem vettem észre lassulást, viszont amint lejár a hűségszerződés mek át a digihez, mert ott olcsóbban lehet nagyobb uploadom :D
  • snakekiller
    Mégegyszer átolvastam az ötletedet és talán elhamakodottan válaszoltam.

Ezzel így végülis forgalom alapú számlázást vezetnénk be, hsizen az alapján fizetnél többet, ha jól értem, hogy milyen gyakran tudod igénybevenni a nagy sávszélt. De ennél szerintem egy szimpla adatforgalom alapú mérés egyszerűbb és kézbentarthatóbb volna a felhasználónak is. Meg a forgalomdíj ötletétől egyébként is menekülnének az emberek a "korlátlan" netek időszaka után.
  • snakekiller
    Pont az, hogy nem fizeted ki a teljes árát. Ez a kapcsolat, állandóan ilyen sebességet garantálva ennyi előfizetőnek a jelenlegi infrastruktúrával nem ennyibe kerül, hanem sokszorosába.
    Mondom, a "konzum" net nem dedikált vonal, a szolgáltatók ezt sajnos nem kötik a vásárló orrára, de ha elolvasod a szerződést (és nem estél bele azok körébe akiknek kedvesen átírták közben) akkor egyértelmű szerintem mit kapsz a pénzedért. Ezért az árért ma Magyarországon (és kis különbségekkel bárhol a világon) sajnos nagyjából ezt kapod korlátlan net címén.
    Lejjebb mesélt valaki olyan netszolgáltatóról aki nem alkalmaz ilyen korlátozásokat, érdems ilyet keresni ahol lehet; ezen és az FVF-nél való reklamáláson kívül más lehetőségünk, nekünk egyszeri fogyasztóknak, nem nagyon van.
  • kisgabo
    kifizeti az embert ezt: medium (5120/768 kbit/sec) és kifizeti érte a pénzt, a teljes árat.

ezután jön, hogy az ember 100k val tölt le, miért nem fordítjuk meg a helyzetet?

fizetek havonta a gagyi netért 1 rongyot, és ha tud szolgáltatni, kap még + x rugót. forgalom mérhető, hogy fing-e a szolgáltatás, vagy csorog a poresz 500k val lefele.
  • snakekiller
    Szerintem ő is ezt írta.

"A 750GB-os limit három egymást követő hónap forgalmára vonatkozik, tehát a havi átlag max 250GB lehet. Azaz egy-egy hónapban túl lehet lépni a 250-et, de huzamosan nem"

Én legalábbis ugyanígy értettem.
  • snakekiller
    Torrentszűrés szerintem se korrekt (főleg, hogy a magyar warez jó része tudtommal FTP-n keresztül vándorol, bár lehet, hogy maga a protokoll terheli jobban a hálót); szerencsére még viszonylag könnyen ki lehet kerülni.
  • aDannyBoy
    "hiszen három egymást követő hónap alatt akár 750 Gbyte adatforgalmat is engedélyeznek"
    3 hónap 750 giga, ami nem havi 250, hanem összesen a 3 hónap alatt 750, tehát lehet akár 740-5-5 is
    nem tudom mi nem érthető
  • Gerygrey
    az átlag magyar internetezőnek a havi 150, meg a 3 * 250 Gb bőven felette van az átlag "fogyasztásának"; így ez csak az extrém igényekkel rendelkező felhasználókat érinti jelenleg.

Nem is a forgalmi-, hanem a sebességkorláttal van bajunk. Nálam kimondottan "erős" hónapnak számít, ha összejön a 200 giga (bár most egy hét alatt szedtem le 100 gigát, mert a hónap első felében eléggé döcögött a net, de ez nem jellemző), az viszont bosszantó hogy elvileg 250 a limit, de a sávszélesség miatt csak 20 gigát tudok nagynehezen leszedni.
  • FoodLFG
    Jól látszik, hogy milyen jelentős téma ez. Elég sok hozzászólás érkezett és a legtöbb elég negatív véleményt közöl.
    Talán el kéne gondolkodni a szolgáltatóknak egy kicsit, hogy hogyan máshogy kéne kezelni az előfizetőket (akikből élnek). Kicsit korrektebben talán..
    Persze tudom, a pénz beszél.
  • Polemius
    Ha egy szolgáltató nem képes tartani az ígért minőséget, akkor bővítheti a kapacitást, vagy nem köt új ügyféllel szerződést.
    Persze lehet azt is, hogy akkor nem tartja be amit ígér, csak az eléggé negatív rá nézve. Na meg pofátlanság is.
  • snakekiller
    ? Mi a gond a szövegértésével? Én is pontosan úgy értettem a mondatot ahogy ő...
  • Jozsó
    1. Az teljesen biztos, hogy nem forgalomtól függ a korlátozás. Fél éve kb. 120kbyte/sec körül vol, most 30-60. Ja, és a feltöltés is korlátos (olyan 21kbyte/sec magasságában).

2. A másik, hogy egyre hosszabb az az idő mikor korlátoznak fél éve kb. 16-23 óra között volt, mostanság 14 óra felé már biztos elkezdik, és még éjfélkor sem áll vissza. Hét végén valamikor dél körül van a határ.

3. Ezt a titkosítás dolgot nem értem. Már több klienst próbáltam, minden titkosítást bekapcsoltam, de a korlát megmarad... :-(