26731
Battlefield Heroes
  • Narxis
    Majd meglátod, hogy egyre kevesebben lesznek akik elviselik ezt a pofátlan lehúzást és inkább más játék felé néznek, pl. World of Tanks.
  • Pra
    a critical növelővel meg kisebb lett az alap-áttlag sebzésem gyors snip puska esetében
  • Zero07
    Ettől még szánalmas és elcseszett az egész, mert ha még úgy lenne, mint a LoLban, hogy azt veszed meg, ami kell. Na, nem baj, majd a 10 évesek fenntartják a játékot.
  • tomonor
    A játék mechanikai szempontból picit valóban változott, de az, hogy emiatt kihal a játék az enyhe túlzás. Ráadásul minden cucc elérhető VP-ért, a Funds-os dropokba ugyanaz van mint a VP-s be.
  • tomonor
    Nem.
  • Zero07
    Szerencse....forgandó.
  • Gabor113
    Amilyen szerencsém van, csak 40k vpmet nyelte be és még mindig nem nyertem semmi rare kiegészítőt... Ha másoknak is ilyen szerencséje van, akkor még nincs akkora baj.
  • tevel
    pay always pay
  • Narxis
    Jaja, R.I.P BFH.
  • Zero07
    Ez a workbench megadta a kegyelemdöfést a játéknak.
  • jugen
    Az ünnepekre várható valami bf ajándék?
  • harduplanfor
    Ok! Majd az ugyvedek clawolnak egymasnak:)
  • tevel
    Arra céloztam, hogy a földhivatali központi elektronikus nyilvántartásában a te tulajdoni lapod tárolt információi (tulajdonos, haszonélvezet, jelzálog) is csak egyesekből és nullákból állnak. A földhivatalok dolgozói valószínűleg felhasználói név és jelszó kombinációval lépnek fel a központi adatbázisra. Ha reggel a végrehajtó ébreszt, akkor először az ügyvéded telefonszámát keresd, a papírjaiddal ráérsz a fél év múlva kiírt tárgyalásig is.
    Szóval akár ezen is parázhatsz. :)
    Ennyit én is offoltam, uff.
  • harduplanfor
    Ket haszonelvezeti bejegyzessel, folyamatos ellenorzessel, hitel nelkuli vasarlassal azert nehez bebukni:) Nem mondtam, hogy jo biznisz, csak azt allitom bankban nem szabad sok penzt tartani. Ha tudsz jobb "tarolasi modot", kerlek ird ide!:) Az egesz tetves bankrendszer egy atveres es virtualis hokuszpokusz a levego penzekkel. Ebbe most nem mennek bele, mert off.
  • tevel
    A bökkenő ott van, hogy az ingatlan nyilvántartás is elektronikus...de ezzel ne foglalkozz. ;-)
  • harduplanfor
    Rendesen beparaztattatok a kartyas fizetesnel bekovetkezheto visszaelesekkel. Soha nem mentettem el a kartya adatait. Remelem ez megov a jovoben. Mondjuk nagy penz nincs rajta, azt ingatlanban erdemes tartani, mert az nem tudjak hackelni:)
  • harduplanfor
    Regebben kidobtak tobbszor ilyenert. Akad nehany ritka pancser tarsasag. Ezek csak alltak mintha "telenyomtak volna a nadragjukat csokikremmel", bambultak, frogolodtak, neztek a naplementet stb. meg jo h, piszkosul jo lett az K/D aranyom:)
  • tevel
    Ez lemaradt bocsi:

• tevel
    Akkor pontosítok én is:
    A beégetett adatokat nem probálta módosítani, feltételezem nem tudta, hogy ez a kulcs a visszaállításhoz (nem olvas sg-t?).
    Az utolsó belépéskor viselt ruhát és ability kiosztást az EA szerver is megjegyzi (pl.: random accon):

A gombkiosztást is megjegyzi, ez saját tapasztalat, amikor visszakaptam az accot, számomra lehetetlen helyeken voltak gombok: 1;2;3;4;5;X;C;T valami ilyesmik. Feltételezem, ezeket egyszerűen ki lehet próbálni, csak másik számítógépről kell fellépni.
    A bankkártyás fizetési oldalon tényleg lehetőség van a bankkártyák adatainak elmentésére:

http://kepkezelo.com/images/22gaaklif4250ghgaipy.jpg

Az utolsó mondathoz annyit fűznék (szintén saját tapasztalatból): azok az idők rég elmúltak, amikor egy hacker a luzertől lelesett Email cím alapján elkezdett pw-ket próbálgatni: "1234...pizza", vagy titokban keyloggert telepít a gépedre, stb. A belépési Email és jelszó visszafejtéséhez semmilyen adatra nincs szüksége (én sem adtam ki senkinek), egyszerűen visszafejti a kiválasztott weblapról. Nem írom le mégegyszer, hogy hogyan, nem reklámozom, google a barátod meg a youtube tutorial-ok.
  • Pra
    Azt a tetvesretkesquuu...életbe
    Rányomtam egy szettre ingame, csak úgy kíváncsiságból ,h milyen , és amikor ki akartam x-elni, valahogy BUY lett belőle
    Most van egy tökfelesleges szettem, amiből egy darab nadrág tetszik semmi más. fujjjj , de fos ez a store!!!!!!
  • tomonor
    Velem is történt már olyan, hogy hirtelen megváltozott a pw-m, ne félj. Én is csak abba kötöttem bele, hogy eXtremousnak van hozzáférése a fiókjához most is.
  • s9ns
    Sajnos a leírtak több helyen nem a valóságnak megfelelőek.
    De nem te szavaiddal van a probléma. Csak a srácét vonom kétségbe.
    Nos, a beégetett adatokat mint például a születési adatok nem módosíthatók. Ennek mint jelen esetben is biztonságtechnikai okai vannak.
    A billentyűzet kiosztást nem az ea ID szervere tárolja, mert felesleges is lenne, hanem a gépeden lévő config file. Ezért, ha több accal játszol akkor az egyik profilon végzett módosítás befolyásolja a másikat.
    Tehát, ha játszol XYZ karakterrel és megváltoztatod a fegyver, abi kiosztást 123456-ról qwertzu-ra a slotokat, akkor a másik accal való bejelentkezés után is a qwertzu köszön vissza ABC acc configjában.
    A fizetési oldal a bankkártya adatokat nem menti el, emlékeim szerint.
    Azt csak a böngésző tárolja sütikben. Emlékeim szerint.
    Csak a paypal adatokat menti az oldal, de ezek csak a fizetési felkéréshez elegendőek magához a teljesítéshez kevesek.
    Szóval fenntartással kell fogadni az általa elmondottakat, de ettől függetlenül, mindenki a saját érdekében ne adja meg senkinek a belépéshez használt email címet. Mert könnyebb A-hoz B-t keresni mint AB-t kilopni valahonnét.
  • tevel
    Persze, nem kell mindent komolyan venni, lehet hazugság.

Akinek az accountját nem törték még fel, az könnyen a szőnyeg alá söpri az ilyent. Én ezért foglalkozok vele talán a "kelleténél" többet.

Tulajdonképpen az eset kapcsán megint azzal szembesültem, hogy egy kis programmal célirányosan vissza tudják olvasni az én EA Email címem és a hozzá tartozó jelszavam.
    Ez nem ugyanaz az origin általános feltörésével, ami csak a reklámról szól, meg a politikáról.

Elgondolkodtam ezen:

Az biztos, hogy amikor az EA ügyfélszolgálata jóvoltából (örök hála a csajnak) visszakaptam az irányítást az accountomon, elmondta, hogy ha a hacker, a feltörést követően megváltoztatja az account és hero nevemet egyaránt, akkor már egy mezei adminisztrátor nem is találja meg az eredeti név alapján a rendszerben, csak ha megmondom a hozzátartozó GUID nevet is. Ha nem tudom vége a mutatványnak, mert akkor már programozó kéne, ami pénzes. Amikor megvan a GUID alapján az eredeti acc, akkor még be kell azonosítani engem, az eredeti tulajdonost. Azokat az adatokat kell leírnom, amiket megadtam az account létrehozásakor (születési dátum, stb.) és később azon nem lehet változtatni. Rendben volt, visszaállították.
    Felhívták a figyelmemet arra, hogy amikor a hacker módosította a jelszavam, kaptam az Email módosításról szóló Email-t az eredeti fiókomra is. Az eredeti Email címet is használjam naponta, akkor hamarabb megtudom, ha baj van.
    Szóval írtam a srácnak, hogy könnyen vissza lehet szerezni a hackelt accot az EA ügyfélszolgálatán keresztül, ha tudom az eredeti módosíthatatlan adatokat és a GUID-ot. Azt írta, hogy gondolta, hogy ez történhetett. Talán ezeket nem próbálta még, hogy át lehet-e írni.
    A bankkártya adatokat viszont kipróbálta, hogy vissza tudja olvasni (az is titkos). Ha bepipálom funds vásárláskor, hogy mentse el a kártyaadatokat, akkor azt vissza tudja hívni.
    Én is vásároltam már kártyával, csak a kártyaszám kell és a hátoldalán a háromjegyű kód, majd minden további engedély nélkül leveszi az összeget. Ha ezt vissza tudja olvasni, akkor már csak értesítést kapsz a terhelésről a bankodtól.
    Aki nem pipálja be vagy SMS-el vásárol esetleg paypal-on, az védve van.
    Azt írta, hogy többet nem tör fel magyar accot, max. „oroszt”. Ezt nem tudtam mire vélni. Gondolom így, hogy már tudjuk ki szórakozik, nem akar ellenségeket. Az oroszokat talán csak idegesíteni szeretné: ruhaátpakolás, gombkiosztás-, ability változtatás, ahogy nálam is csinálta. A bankkártyával való visszaélés már veszélyes, a rendőrség visszaellenőrizheti a számítógépet, ahonnan csinálják.
    Szóval nekem úgy tűnik a srác csak kipróbálhatta a dolgokat… most meg eldicsekedte, hogy tudjuk mire képes. Nem PM-ben írta, játék közben az üzenőfalra.
    De az is lehet, hogy nem igaz az egész…

Tom: ha extremous accába roncsolás nélkül beléptek (visszaolvasták: Email, pw), de nem változtatattak jelszót vagy Email címet, akkor az akár ugyanúgy működhet is tovább, észre sem veheti, hogy jártak ott (és ezek alapján akár a bankkártya adatait is ellophatták, ha elmentette).

Ezek persze csak elmélkedések, én sem vagyok programozó, nem tudom mire képes ma, az informatikai alvilág.
  • T4l8lLET
    elég sok szájhős létezik ... nem kell mindent bekajálni ;)
  • tomonor
    Épp az imént kérdeztem meg eX-től, hogy van-e hozzáférése a fiókjához. Van.
  • tevel
    Attól az acc nem szünt meg, megtehette azóta. Az enyémet is pár hónappal ezelőtt törte fel.

Azzal kezdte amikor belépett a szerverre, hogy hogyan szereztem vissza az accomat. lol. Mondom neki, ha elmondja hogyan törte fel, akkor én is elmondom, hogyan szereztem vissza. Azt mondja SQL inject-el 10 percnél nem tart tovább, olyan gyenge az origin védelme. Kérdeztem, miért pont az enyémet? Nem tudja, de ismerem-e extremoust, azt is feltörte. Pusztán szórakozásból. Randomra egy német accot is feltört, azon a founds-ért kártyával fizettek, és a tulaj elmentette a kártyaadatait, azt is kipróbálta, hogy vissza tudja-e olvasni, majd több százezer Ft értékben vett rajta funds-ot.
    Nem én találtam ki...voltak egy páran ott.
  • tomonor
    Nem-nem. eXtremous az egy volt freelance fórum moderátor, aki otthagyta BFH-t pár hónappal ezelőtt a munkája miatt. A gyerek aki azt mondta neked szimplán hazudott :P
  • tevel
    Én nem tudom. Ezt a nevet mondta. Kérdezz rá.
    Hihetőnek tűnik, mert az sg-n kívűl én sem dicsekedtem senkinek, hogy ellopták az accom, ő mégis tudta.
  • Pano
    Hmmm, érdekes. Eddig még nem sikerült ebbe belefutni, de az autoadmin kezd átmenni viccbe. Lassan már az is bűn lesz, ha fel mersz csatlakozni csak 1 db tnt-vel. Majd emotionokkal kell egymást halálba kergetni.
    Van pár szerver, ami már olyan szinten korlátozott, hogy megöli az egész játék lényegét.
  • tomonor
    eXtremous accját senki sem lopta el tudomásom szerint.
  • tevel
    Nem, csak most találkozott velem. Érdekelte, hogyan szereztem vissza.
    Ő lopta el extremous accát is.
  • tomonor
    van ilyen autoadmin fícsör, be lehet állítani, hogy ha egy bizonyos szintnél nagyobb az ingame kdr-ed, kilök.
  • Narxis
    looool :D
  • Narxis
    Megint ellopták? :O
  • Pano
    Na, ilyen indokkal se kickeltek még szerverről: "Your skill is too high"
    Pedig a 10-es szintű soldieremmel voltam, még nem is speckós fegyverrel, csak egy Super Tommy Type-al.
  • tevel
    Tudom ki lopta el az accomat, elújságolta játék közben.
  • tomonor
    A kólás dobozokat már kilöktem, mert túl porosak voltak. Most a felső polcom üres, Touhou manga figurákkal akarom majd kitölteni a közeljövőben.
  • tomonor
    Nem.
  • Pat10
    sms-es funds leárazás szokott lenni valamikor?
  • tevel
    Tetkót biztos...