26731
Battlefield Heroes
  • tomonor
    na igen, nekem még akkor volt szeróm mikor még nem volt pályaválasztási opció, így csak tapasztalatból beszéltem :P
  • tevel
    A match making leosztás során "minden szerver arányosan kap játékosokat", ez igaz, de még egy fontos dolog van ezzel kapcsolatban, hogy azt is figyelembe veszi, hogy melyik játékos milyen pályát választ (mert általában választanak).
    Érdemes pont emiatt megfontolni - ha tényleg fullos szerver a cél - a játékosok közt is népszerű pálya, vagy pálya rotáció választását.
    pl.:
    - BB only TDM vagy CTF
    - VV only TDM vagy CTF
    - VV TDM + CC TDM + RR TDM
    - WW only
    - CC HOTH vagy CC TDM
    - CCN HOTH only
    Népszerűtlen pályák (ezeknél ürülnek le a szerverek):
    - minden winter
    - PP, SS, SSN, AA, Morning M.
    - nem célszerű night pályát sem berakni, mert azt sem választják.

Ezek az én tapasztalataim, egy aa statisztika lehet, hogy mást mutat.
  • harduplanfor
    Nagyon halas vagyok nektek itt a forumon, mert csomo dolgot tanultam toletek. Eleg hianyosak az ismereteink. Apum szinten nagy rajongoja a jateknak, es vegre elkezdhetett jatszani elete elso normalis szamitogepevel. Hozzam hasonloan a technikai(muszaki/game) tudasat fejlesztenie kell, hiszen hamarosan betolti a 80. eletevet:):):) A multkor gratulalt nekunk a BB. szerver adminja. Eloszor nem hitte el... Neki is ez az elso online jateka amivel elkezdett foglalkozni.

Pano emlitette, hogy keves a Level Protection szerver. Szivesen csinalnek egyet, es elmondasod alapjan nem lenne gond a jatekosok szamaval sem. Pl. 1-20-ig.

Volt szerencsem olommergezest kapni az altalad emlitett klan szervereken eltoltott nehany perc alatt. Kulsoskent eselytelen rajtuk jatszani.
    A netem megint szarakodik sajna:( Ezt a ronda tablazatot keszitettem:
    http://ping-test.net/test/645729

• tomonor
    Minden szerver arányosan kap játékosokat (mindig a sorra következő szerverre rak be játékosokat).

Nagyobb az esély a játékosok berakására, ha mondjuk már ketten bent vannak (pölö, az adminok). Az, hogy a szerver milyen gyorsan ürül ki, sok mindentől függ. Lehet, hogy az egyik oldal teljes egészében rq-elt. Vagy, az admin lerúgott mindenkit. Vagy a szerver beszart. Vagy csak mindenki megunta a pályákat. Vagy bement egy csíter, és elmenekültek a játékosok.

Az alacsony szintű szerverek nehezebben ürülnek ki, ugyanis a noobokat egyelőre nem érdekli, hogy vesztenek-e vagy sokszor halnak-e meg, ők csak kóstolgatják a játékot. Viszont, ott ahol már lvl 20-asok vannak, szinte mindenki a statjára koncentrál, így ha veszíteni kezd, elmegy onnét. A battlefield.hu-n is valszeg ez volt a helyzet, ugyanis a magyarok általában eléggé nagy stat whoreok.

A másik dolog a pubstomping. Ha egy klán vásárol egy szervert, általában össze tart - a jó dolog, hogy ott általában a moralitás nem súrolja az alsó határt, tehát az admin nem rúg le, ha jobb vagy (persze vannak extrém esetek), de mivel egy klán, általában egy csapatban játszanak. Ti pedig, mint szervezetlen kívülállók, nyelhetitek a golyóikat.
  • harduplanfor
    Tehat ha csinalnek egy szervert a matchmaking automatikusan kuldene oda a jatekosokat? Korabban irtatok, hogy a battlefield.hu szerveren csak lezengtek az emberek. Ok nem kaptak eleg jatekost a matchmaking leosztasbol? (Bocs nem ertek hozza)
  • tomonor
    Hmm, nekem makrós egerem van (lol), de én személyszerint nem úgy használnám ha lehetne, ugyanis a fegyver váltás, illetve a scope-olás között van egy kis delay, ami lehetetlenné teszi ezt a procedúrát elintézni a PS aktív ideje alatt.

Helyette, én inkább lenulláznám a panzerhunter visszarúgását. Az ugye megoldható, és feltéve hogy nagyon odafigyelsz, nem vehető észre. Ám a makrohasználat tilos.
  • tomonor
    A szerver hitelessége más játékokban lehet, hogy fontos, de mivel BFH-ban a matchmaking automatikusan pakolja az embereket, lényegtelenné válik. Ha lerúgsz mérgedben egy játékost mert jobb volt, a matchmaking be fogja töltetni a helyét egy másik játékossal.
  • CAC
    Ó van ennél durvább. Az egy dolog, hogy beléd sebez 80 körül Panzerhunter-rel, de mivel makrós egere van, rögtön vált is valami fast rifle-re, és gyakorlatilag egy pillanat alatt beléd lő még egyet PS-sel.

Ezt egyedül egy fullos gunnerrel lehet túlélni első körben. Aztán jönnek a következő lövések.
  • harduplanfor
    Erre mar gondoltam, de az nem lesz olyan, mintha egy Bfh-s forumtarssal meg tudnam beszelni a reszleteket, beallitasokat, taktikakat, a gyengeim kielemzeset, az egerem korrekt kalibralasat. (mert nem vagyok benne biztos, hogy fullon be van love) A mai napig nem birom kitalalni melyik tipusu eger felhasznalo lennek stb. Egy bizonyos kor felett(ertsd xxxx) nehezebb befogadni uj informaciokat, alkalmazni tehcnikakat, megszokni bizonyos dolgokat.
  • Smithwarden
    Esetleg elviheted egy normalisabb netkavezoba ahol jatekokkal is toljak (tehat jo a net es a gepek is).
    A sajat gepedet is biztos engedik rakotni a halozatra + kiprobalhatod elotte mas gepen is a BFH-t.
  • harduplanfor
    Felhivas! Szeretne valaki igyen Funds-ot kapni?
    Ha igen pls irjatok meg a [email protected] -ra az internetetek le/feltoltesi sebesseget. Tavasz vegen, vagy nyaron tervezek hazamenni Mo-ra. Apam gepet kolcsonkerve (ami egy I7-es GTX 680-at magaba foglalo szornyeteg) szeretnem valakinel kiprobalni milyen jatszani a Bfh-val brutal gyors neten. Kb. 2 oras programrol lenne szo. Budapesten vagy annak kozeleben levo lehetoseg erdekelne. Tenyleg az irjon aki Bhf alatt valoban extrem jo nettel/pinggel rendelkezik es soha nincs laggolasa jatek kozben. Direktbe kotnem a gepem a halozathoz, wifi nem erdekel. Valamint azt is irja meg, hogy mennyi funds-ra gondolt csereben a segitsegert. A honorariumot Kp-ban rendezzuk a helyszinen:) Thx!
  • harduplanfor
    Eleg nyomos idok a valtoztatasra, mert igy a szerver elveszitheti a hitelesseget. Regebben kerestem level protection szervereket. Az autoadmin.info kiirt egy jo kozepes lvl. erteket. Amikor beleptem a szerverre, abban a pillanatban meghaltam, es utana barmerre neztem mindenhol full 30-as playerek rohangaltak.
  • harduplanfor
    Mindenkinek mast jelent a siker. Elintezek ket embert, de a harmadiknal mar meghalok, ez szamomra siker. Nem hinnem, hogy olyan konnyu lenne talpon maradni a BB palyan es a zaszlot vedeni, ha a hid tuloldalan 3-5-en masiroznak felenk a zaszloert. Neha beesik ide egy 30-as gunner es rendesen fel kell kotni a gatyamat, h a 18-as soldieremmel hidegre tegyem. Igy sem mindig sikerul a high playerral megbirkozni, es gyakaran ledaraljak az emberem. (gondolom a fix 80-as ping segit ebben xd) Attol is fugg, hanyan rajzottak ki a bazisrol az ellenseges zaszlohoz, es mennyi supportot kapok hatulrol. Szoval nem gondolom, hogy ez nem jelentene szamomra fejlodest. Viszont ha teli profi/felprofi commandoval a palya, akkor nyugodtan kitehetjuk a "vigyetek el a zaszlot tablat", mert lepni nem fogok tudni toluk pont akkor, amikor a hid tuloldalat kene ellenrozes alatt tartanom. Oromet okoz menni elore mint egy terminator:) es a csapattarsakat gyogyitani szinten szuper erzes. A BB palyan egyebkent vedekezesre lettem berendezkedve olyan oknal fogva, hogy irrital ha ellopjak a zaszlonkat. Tehat a terminator feeling neha varat magara, mert ha sokaig nem jon ellenseg en akkor is a zaszlo kozeleben fogok dekkolni. Ilyenkor hidegen hagy, ha nem a szokasos atlag killt hozom, es gyengebb eredmennyel zarom a kort. A zaszlo a lenyeg. Neha persze atmegyek tamado modba, de Murphy torvenye szerint ilyenkor lopjak el a zaszlonk:)

Igen, 30 as playereket kozepes vagy alacsony szintuek koze betenni helytelen dolog.
    "Egy 30-as jól felszerelt gunnert jóval alacsonyabb szinttel szinte esélytelen kiszedni, hiába mozog lomhán." Ez feletteb erdekes velemeny. Nehez felidezni melyik mandoval jatszo forumtars irta, es lusta vagyok visszakeresni a hozzaszolast, de valami olyasmi lehetett, hogy a gunner nem akadaly es a mando konnyuszerrel kiszedi. A mando es a soldier a farkasa a commandonak.
    A level elosztasa valoban rossz a szervereknek. Tovabba celszeru lenne gondolniuk a rosszabb internettel rendelkezo jatekosokra is. Pl. Indiaban, Braziliaban es meg sok helyen a vilagban, korantsem biztos a baromi gyors halozat meglete. Lehet en is jobban kitudnam szedni a mandokat egy 10-es pinggel.
    Mi lenne egy 15-os szint koruli profi mando team eseten a BB-palyan? Hasonloan kellemetlen lenne a szitu esetenkenti konnyebbseggel fuszerezve, mint amikor 30-as mando jon be jatszani. A 3 mando tul sok. Kezdobol lehetne ketto, kozepesbol 1, profibol 1, de csak abban az esetben, ha a mi taborunkban is van egy hasonlo szintu profi mando aki lekoti idejenek jelentos hanyadat. A velemenyem a mesterloveszekre vontakozik. Ettol fuggetlenul neha igenylehetnek egyes jatekosok (pl. jomagam) olyan szervereket ahol nulla a mandok szama. Kesesbol lehet 2, veluk nincs sok bajom. Neha elkap egy-egy, de kulonosebben nem befolyasolja a celterulet ellenorzeset.
  • Pano
    Egyet értek, teljes mértékben.
  • Pano
    Link to Player Profile: http://www.battlefieldheroes.com/en/player/2370174996
    Link to Hero in Evidence: http://www.battlefieldheroes.com/en/heroes/297202413
    Link to Evidence: http://www.youtube.com/watch?v=tTPVfrHEsGk
  • tomonor
    Most már csak 3 ingyen hely van, régen 4 volt. Továbbá a character slot ára is drágább, kb duplája a régi árnak.

A mando témáról meg annyit, hogy így 4 éves játéktapasztalattal mögöttem megmondom a frankót: aki gyakorlatilag örökké láthatatlan tud maradni, az nem érdemel olyan puskát, ami egyből 80-an felül sebez, és több golyó van a tárban (a workbenchelt panzerhunterre refferálok). Még úgy a többi snipert így-úgy el lehet viselni, ha kevés van belőlük (max 2). Késesek jöhetnek, azokban benne van a fairplay. A gyors rifle ugyancsak elég kivédhetetlen azzal a ROF-al.

EASY sokkal jobban tette volna, ha a mandót két külön osztályba sorolja: a melee és a mesterlövész hadiosztályba.
  • tomonor
    A hős limiter csak akkor működik, ha az autoadmin aktív. Ahhoz, hogy az menjen, az adminoknak be kell kapcsolva lennie a számítógépüknek (nem központi-szerver specifikus tulajdonságailag az autoadmin, ez talán a legnagyobb gond vele).
  • tomonor
    Csak pnt scrn a haverokkal még a freecam kiadásakor.
  • tevel
    Jól tudtad, régen 4 volt, de kb. két éve 3-ra csökkentették.
  • Pano
    Lehet, nagyon régen volt, nem emlékszem pontosan :D
  • tevel
    Az a négy az három. Szerintem.
  • Pano
    Nem. Van 4 free helyed, ha már létrehoztál oda hősöket, az marad olyan, aminek létrehoztad.
    Ha a 4 free betelt, akkor vehetsz fundsért pluszt.
  • Anonymusx
    Kasztot nem lehet váltani a játékban?
  • CAC
    Én sem látok a sniperben ekkora publik enemit normális arányok mellett. Az ilyen no mando meg 1-es limit szerintem butaság. Pano már leírta előttem, hogy miért. Ellenben a 2-es commando limitet standard beállításnak tenném mindenhol. Sőt! Szívem szerint belőnék egy 3/3/2-es határt, de a mostani kevés játékosszám mellett sajna ez kivitelezhetetlen.
  • Pano
    Teljesen értem én az álláspontod, azt nem kell bizonygatni, vagy alátámasztanod.
    Most őszintén? Ha csak a sikert akarod, akkor abban mi a kihívás? Így a büdös életbe nem fogsz semmit fejlődni, ha csak az olyan helyzeteket keresed, ami könnyen végrehajtható egy játékban. Persze, lehet, hogy csak más a játék szemléletünk. Engem zavarna, ha folyton csak sikeresen aprítanék és mennék előre, mint egy terminátor állandóan.
    Mint ha örök élettel tolnál végig egy single playert....

Én a kaszt egyenlőtlenségnél nagyobb problémának látom azt, amikor 15-23 szintes (vagy alacsonyabb) játékosok közé bekerül pár 30-as. Egy 30-as jól felszerelt gunnert jóval alacsonyabb szinttel szinte esélytelen kiszedni, hiába mozog lomhán. Alapból 150-es HP, akkor full pajzs, ha leszeded neki akkor meg benyomja a szintén majdnem fullos FF-t.
    Level protection meg marha kevés szerveren van, ha van is, meg túl széles skálára állítják. Szerintem inkább ezzel kéne foglalkozni, nem a mandók kiirtásával a szerókról. A 2-3 mando/team limit reális.
    Ami az általad említett sok kirúgási jelentést illeti, az nem jelent semmit. Ha soldierre állítanák be, ugyanúgy tele lenne folyton az értesítési terület.

Tehát, én maradok annál a véleménynél, hogy a szerverek jelentős problémája inkább a nem megfelelő level eloszlás.
  • harduplanfor
    Szerintem mindketten mas szemszogbol nezzuk a dolgokat. Maradjunk a kedvencemnel a Pryda? nevu jatekosnal. Ha te a pisztolyoddal 1-2 lovesbol kiszeded, arra befizetek. Egy pelda: Allok a BB nati oldali zaszlonal. A szemkozti hegyrol lo egy mando. Tuzelek ra a fegyveremmel. Nem 1-2 lovest! 12-es a taram. Tegyuk fel nem mozdul es bujik el a hegy masik felere es lelovom. Erre a zaszlo melletti hegyrol szepen hatbalo a masik, es ha ez meg nem lenne eleg, akkor a hid jobb oldalan talalhato kiugrasrol a harmadik. Sokszor haverokrol beszelunk akik leadjak egymasnak a drotot mi hany meter. A hid tulso oldalarol zaszloert jovo egyeb jatekosok tovabb bonyolitjak a helyzetet, mert veluk is foglalkozni kene. Szoval ez szerintem nem fair jatek, es nem 1-2 loveses. En nem elhalalozni szeretek, hanem koronkent atlagban 15-22 kozott apritani a nepet. Ha profi/felprofi mandok jatszanak egy szerveren, inkabb mergelodes, elhalalozas lesz a szintemtol elvarhato erdemenyek helyett. Ugy gondolom a jatekosoknak meg kell hagyni a lehetoseget, hogy kivalasszak milyen szerveren akarnak jatszani. Aki nem szereti a mandokat, valasszon 0 mandos szerverekbol amelyekbol nem sokat talalni sajnos. De az jo lenne ha tenyleg nullaskent uzemelne nem ugy mint ma. Amikor az admin aktivalja a nullas limitet,lehet latni mennyi mando akar csatlakozni. Nem gyozi kiirni a szerver hany mandot kickel ki.
  • Pano
    "... "nyugodtan-fairul" jatszani. "

Ha mando van a szerveren, az miért nem lehet fair-play? A kettőnek mi köze egymáshoz? A játék része, ugyanúgy.
    Persze, nem vagyok én a szerver ellen, ne értsd félre, általánosságban fogalmazok, hogy a "no mando" már túl van reagálva mindenhol.
    A mando a legkönnyebb karakter, amit ki lehet szedni.. gunneremmel, soldieremel a pisztolyommal 1-2 lövés, szinte ingyen frag. Nem vitatom, hogy vannak olyan abilityk, amik idegesítőek lehetnek, de ezzel az erővel a többi kasztra is rá lehetne húzni.. mert ugye milyen dolog az, hogy a gunnernek lehet egy rohadt nagy pajzsa, meg vissza tudja tölteni az élete egy részét azzal, hogy tüzel... vagy a soldiert szarrá lövöd, az utolsó pillanatban, amikor pár hp-ja marad és épp nyernéd a csatát, akkor meg felére visszateszi a hp-ját és kiszed.

Ami a limitet illeti, tök mindegy milyen kaszt. Akármelyikből túl sok van, az rohadt idegesítő tud lenni. Állíts meg egy hordát, amibe van mondjuk 3-4 gunner, meg 3-4 soldier. Szinte örök élettel masíroznak végig miközben osztogatják egymásnak a pajzsot meg szinte nulla üresjárattal felgyógyítják a csoportot.
    Lehet kákán csomót keresni, de ez a játék része. Nem lehet mindig csak tarolni és jól játszani.
    De ismételten írnám, ez nem az említett szerver ellen kifogás, hanem az eltúlzott mando limitre és ellenességre.
  • harduplanfor
    Mivel a szamtechez kevesbe ertek, elmagyarazhatna valaki, hogyan mukodik egy szerver berles? Egyre erlelodik a megvalositas gondolata. Melyik a leglaggmentesebb szerver? (nem tudom, mert nincs tul jo netem) Honnet lesznek oda jatekosok? Ki tudna ezt megcsinalni? Szivesen szannek ra penzt es annak is, aki elintezi a konfiguraciot. Az aktualis arakat kevesse ismerem, tehat ezen ajanlatom arra vonatkozik, ha valami normalis (emberi) arszinten mozogna az egesz szerveres ugy. Megkerdem meg nehany ismerosom tajekozodas celjabol.
  • harduplanfor
    Mint montdam korabban nem mindenki szereti a mandokat. Ma tobben is beirtak, hogy hagyjak el a mandok a szervert, mert ki van irva a mandomentes szoveg a szerver betoltesekor. Elsosorban azok a jatekosok jarnak ide, akik szeretnek "nyugodtan-fairul" jatszani. Harcolok par emberrel es orulok a sikereknek. Amikor egy kiados harc utan, legyengult allapotban hatbalonek, es beintegetnek azt nem szeretem. Vagy amikor 5 profi/felprofi commando lesben varja mikor nyirhat ki, az sem a kedvencem. Egyszeruen jobb ugy gamerelni, hogy tudja az ember kb. honnan szamithat ellensegre es az ellenseg nem tud kodde valni. A szerver igen nepszeru lehet, mert este a masik, nem vip karimmal nagyon sokara jutottam be. Szoval erre ugy tunik lenne igeny, bar lehet, h tevedek... A stealtben loves egybekent verlazito.
  • Pano
    Sose értettem ezt a mando hepajt. Nekem erről mindig az jut eszembe, hogy olyan, mint ha azt akarnánk, hogy a márióba ne legyenek gombák a tetrisbe meg mindig csak egyenes jöjjön.
  • harduplanfor
    Na elert minket a veg. A no commando serveren 4-5 mando jatszott este a BB-n. Mind haverok lehettek, es egy 30-as szintu kepviselte a csucsot. Lepni nem lehetett toluk. Kicsit csalodtam a szerverben. Eddig megusztuk commando nelkul altalaban, vagy ha neha hagytak jatszani parat, azok kis szintuek voltak. Uhh de jo lenne egy sajat non mando szervert osszedobni.
  • CAC
    Köszi!
  • Graveth
    Super Cheeser reskin.
  • CAC
    Gyerekek ez a Swarmer miféle cumó? A statisztikái megfelelnek egy super SR MG-nek?
  • CAC
    A kódot miért nem idézted be? :D
  • tevel
    Nem nyúltál a képhez?
    Csak PrtScr?
  • harduplanfor
    :)
  • tomonor
    EA_AtomicDawg +Friend
    Hello!

Your entry in last week's screenshot theme contest was chosen for the top-10, and was then voted as one of the 3 winners...congratulations!

Below is your code for 1000 funds as the reward Smile

:D
  • Pra
    Csak átfutottam a sok hszt :)
    Fixen mondom ,h srác nem egyszeri kipróbálója volt a csítnek ,hanem tudatos felhasználója.
    Aki ártalmatlan hülye, és valóban csak kipróbálta, az nem így viselkedik.
  • harduplanfor
    Ajjjj! Ez a hoppa cimu esettanulmany kulonkiadasa:) Pazar lehetett az akcio:) Tegnap egy lvl. 9-es soldier szivatott meg. Egy 18-as soldier karival jatszottam. Azt ugyan nem ertettem, hogy a rendelkezesre allo 4 ability pointjabol mikent tudta osszehozni a gyors gyogyulast, eros bs-t, es a granatot, de valamit nagyon jol csinalhatott. Ha jol emlekszem 22 killt teljesitett a vegere, a BB palyan. Nekem meg 30 nal tobbet nem sikerult idaig elerni. Ugy latszik, neki hamar ossze fog jonni.