Kontaktlencse, áramkörök, bionikus szem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- összetettebb kép feldolgozására képes chippel,
- áramforrással/akkuval,
- vagy rádiós áramátviteli eszközzel
- megfelelõ mennyiségû adat átvitelére képes rádiós vevõvel
- olyan lencsével, ami egy tõle pl. ezredmilliméterekre lévõ fényforrás fényét tõle kb. 2cm-re tudta volna fókuszálni.
De ha ezek szerinted akármikor könnyedén elérhetõek, akkor mutasd, hol.
Kara kánként folytatom tanításom.
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Ez a cucc még csak nem is mûködik. Majd egyszer... Ezt nem "finomításnak" nevezném.
Ja, megvan hozzá, csak 100x nagyobb méretben.
Gracie Barra
Egyetlen ilyen van, maga a lencse. És a cikk épp errõl szól, hogy megtalálták. Minden más már létezik, csak finomítani kell (többet-kevesebbet), és összecsiszolni egy rendszerbe.
Tanuld meg felfedezni a különbséget parasztvakítás, és érdekes új technológia között.
Gracie Barra
Gracie Barra
Viszont a pupilla tényleg nem szûk keresztmetszet, mert ugye azon keresztül szép nagyban látjuk mégis magunk körül a dolgokat. Mivel fordított kép jön lére a retinán, és a fénysugarak a pupullánál keresztezõdnek.
A másik megoldás a lézer alkalmazása, ami közvetlenül a retinára irányított sugarakkal pásztázza le a képet. De ahhoz is kell lencse.
Persze lehet csinálni mikroszkópikus lencséket, csak mondjuk kissé kicsik lesznek úgy a pixelek. Több lencse/pixel nem biztos, hogy nyerõ.
Ja, elõzõre: még a pixeleket adó ledek sem világítanak. (Talán éppen az áramellátás hiánya miatt.) Tehát lényegében csak a felhasznált anyagokra való érzékenységet tesztelték eddig.
Benne is van amúgy a cikkben, hogy az áramellátás egyelõre megoldatlan, és nem 2 nap alatt fogják megoldani.
Sok pixelhez sok adat is kell, azt mivel továbbítják?
Egyszer majd ez sem lesz az, de jelenleg igen.
Nem a pupilla a szûk keresztmetszet, hanem a retina.
Annak a pixelszámát meg kiszámították már az anatómusok: annyi a pixelszám, ahány fotoreceptor van. Ez egyénenként és biológiai koronként változik, de kb. 120 millió.
vagyis: 120 megapixel!!!
Engem az érdekelne, hogy hogy követi le a pupillánk tágulását/szûkülését.
Gracie Barra
Az lesz az igazi, amikor a kütyü direkt a zagyadba küldi a zinfót.
majd genetikai manipulációval felkészítik a zagyat a PIP* technológiára.
(Csak Pistike kevéért: Picture-in-Picture=kép a képben)
Én azon gondolkodom, hogy a szembe csak egy pici lyukon keresztül juthat be fény: a pupillán keresztül. Mekkora a pupillánk? Gombostûfejnyi? Mennyi pixel fér el ennyi helyen? Max. 5x5? Ez nem túl nagy felbontás. Mit lehet megjeleníteni ekkora helyen? Tényleg max. nyilacskákat, de semmi szöveg, semmi kép, szerintem. A pupillánk ráadásul fény hatására tágul ill. összehúzódik. Sötétben tehát több pixelt fogunk látni? Vagy a lencse elektromos impulzusokkal mindig tágan fogja tartani a pupillát? Érdekes dolgok ezek.
De asszem egyértelmû, hogy a hadsereg fog erre legelõször rákapni. (pilótáktól a gyalogságig)
Gracie Barra
Gracie Barra
"viszont egy mindössze pár pixel megjelenítésére képes alapverziót "egész gyorsan" mûködõképes állapotba tudnának hozni"
Persze hogy tényleg piacképes legyen, ahhoz még sok fejlesztés szükséges, de most már biztosan életképes a techológia.
És egyértelmû, hogy piaca is van.
Egyértelmûen igen messze van ez már a "bármi"-tõl.
Gracie Barra
Szerinted a spiritualitas es a tudomany ket kulonbozo dolog ? matol nem : http://www.jogameditacio.hu/
Ez a dolog még a kezdeteknél sincs... Páran mégis úgy el vannak ámulva, hogy már indulnának érte a boltba.
Gracie Barra
Én sehol sem olvastam oylat, hgoy most hirtelen megváltották volna a világot. Ez egy érdekes új technológia, ami majd ha egyszer kiforr, nagy dolgokra lesz képes. Ki mondta hogy ez holnap lesz???
Tényleg elég korlátoltak vagytok:S
Gracie Barra
Persze szabad próbálkozni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
(Gy.k. érzékelik a szemgolyó elmozdulását, és ennek megfelelõen elmozdul a kép.)
Az hogy az RFID egy impulzusra ad egy választ az egy dolog, az hogy mondjuk WiFi vel képeket nyomatsz át, az meg egy másik. Erre ma a legkisebb méretben egy mobiltelcsi, vagy egy PSP képes, na most akkor ezt rakd be egy kontakt lencsébe!!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Gracie Barra
Hallottál már az RFID-ról?
Gracie Barra
Más kérdés?
Szóljon még aki helyett el kell olvasnom a cikket:D
Gracie Barra
Energia ellátás?
Adat átvitel?
Attól, hogy egy kontakt lencsébe beraktak pár vezetéket még ne kezdjük el egymás F.szát szopni. 10 év múlva talán lesz belõle valami. Talán.
Gondolom a hadseregben nem egy utolsó egy ilyen:D
Vicces, hogy a mai lövldözõ játékok már egyre inkább arra mennek, hogy a valósághûség miatt számûzzék a kijelzõket a képernyõrõl (élet, töltények száma, térkép stb...) a valóság pedig épp ellenkezõ irányba halad:D
Gracie Barra
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
"szemkorrekciós mûtét, opcióként a szembe integrált GPS alapú navigációs rendszerrel"
© Epikurosz, 2008, Minden jog fenntartva, a szomszédosok is.
Kopi rájt, ® ™.
Most jó, látok, vezetek szemcsi nélkül.
Nem olcsó, 260k volt, amúgy. Mer az állami tébé ezt nem fizeti. Akkor meg minek az állami TB (Halló!)?
Nos, aki olyan helyzetben van, mint én voltam, lehet, hogy pár éven belül már nemcsak szemkorrekciós mûtétet végeztet, hanem a GPS alapú navigációs rendszert is, opcióként, begravíroztatja a szemébe. :-))
Jut ezsembe, én még külön vettem meg a gps-es pda-t 93 ezerér.
260+93 = 353 ezer HUF.
Ennyiért már az opciós mûtét is kijön majd szerintem.
Persze, ha valaki Windows Media Player akar, akkor olyant kap. Jó pénzért.