202
Sziasztok! Remélem jó sokan leszünk itt!
-
#82 halott az biztos pedig azt hittem tobb erdelyi van itt... -
#81 kicsit messze van -
#80 Na kihalt a topik.. Tobjuk fel valamivel:
Erdélyiek közül ki jön el Szovátára április 21-23 között? Én 22.-én ott leszek. Aki nem tudja hogy miről van szó az innen tájékozódhat. -
bracsek #79 -
bracsek #78 Én nem vagyok se hívő se nemzetiségi, hogy testvér legyek, de inkább ezt nézd meg...
-
#77 Minden Erdély tesvernek ajánlom figyelmebe.
LOL -
#76 Mondjuk igaz is,arra Székelyudvarhelyen sokkal több a magyar.
-
#75 Hát.. én nem is tudom.. Nincsenek román ismerőseim, hetente három órát beszélek románúl (iskolában), de gondolom jó viszonyban vagyunk egymással. Van egy pár olyan román akik utálják a magyarokat, de szerencsére kevesen vannak. -
#74 be is hallt a topik?
lenne egy kérdésem ami fellendítené a hangulatot:ti milyen viszonyban vagytok a románsággal? -
#73 Ott születtem ám!
Szal én vagyok saját magam erdélyi kapcsolata is egyben -
#72 Sikeresen megkerültük a tavat, a fatörzset is túléltük :-) -
dieselG #71 Én kétszer voltam a Gyilkos-tónál, először 1997-ben, majd 10 évvel később. Tavaly már mászkáltunk a tó körüli ritkán látogatott ösvényeken, majd' fél nap elment rá, nagyon jó volt! Egyikünk bele is esett térdig a tóról lefolyó patakba, mikor egy fatörzsön próbáltunk átkelni rajta. Na meg tőlünk alig másfél méterre egy hiúz szaladt el a parttól az erdőbe! -.-
Egyébként 1997-ben magasabb volt a vízszint... sajnos azt olvastam az útikönyvben, hogy 2060 körül eltűnhet a tó :s -
#70 -
#69 Ott volt az első "hármasban két lánnyal" élményem :D -
#68 Nah mostmár értem, köszi az infot srácok ;) -
#67 Gyergyószentmiklóson úgy mesélték, hogy a leomló hegyoldal maga alá temetett egy birkanyájat a juhásszal együtt és ezért lett Gyilkos tó a neve.
Egyébként nem volt ott tó előtte, csak a leszakadt szikla elzárta a patakok útját, és így gyűlt fel a víz az erdő területén.
Félelmetes látvány azokkal a kiálló csonkokkal, de egyben szép is, főleg felülről, bár ebből semmit sem láttunk a Kis-Cohárdról, mert tiszta felhős lett mire felértünk. -
#66 hello!en is nagyvaradi vok ami tenyleg nagyon szep varos,szeretek itt lakni.sephi te hol laksz?mondjuk nem hinnem h ismerjuk egymast esetleg mar lattuk egymast az utcan:). -
bracsek #65 Dettó Wiki
"Neve a felette emelkedő Gyilkos hegy nevéből való, amely talán egy egykori gyilkosságra utal" csak itt leírják miért...
Van róla egy vicc is, mivel cölöpök maradtak a keletkezéséből fakadóan:
Két katolikus és egy református teológus a vizenjárás csodájáról beszélget.
- Ha elég erős a hitünk, akkor mi is tudunk vizen járni! - mondja az egyik.
- Próbáljuk meg! - javasolja a másik.
Mindhárman csónakba szállnak, a tó közepére eveznek.
- Hiszek Jézusban s az Ő mindenható erejében! - kiáltja az egyik katolikus, kilép és magabiztosan járkál fel-alá a vizen.
- Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában! - mondja a másik és ő is elkezd járni.
- Egyedül Istené a dicsőség! - kiáltja a protestáns, kiugrik... és elsüllyed.
A két katolikus összenéz:
- Lehet, hogy testvérünk hite is erős volt - de azért megmutathattuk volna, hol vannak a cölöpök...
-
#64 Gyilkos Tó -
#63 A tónak, miért Gyilkos tó a neve? -
#62 Valamikor régen voltam Sepsiszentgyörgyön (Szentgyörgy Expon volt faterék cége kiállító, már meg nem mondom melyik évben, talán 1995), Kézdivásárhelyi szállással (Hotel Incitato vagy ilyesmi).
2006-ban nyertünk Szovátán túlélőtúrát , akkor voltunk a Tordai hasadéknál is, tavaly voltunk a Gyilkos-tónál, Békás szorosnál, Gyergyószentmiklóson volt a szállás. Szuper volt. Ritkán jutok ki, de imádok Erdélyben lenni. -
#61 persze hogy lehet :D -
#60 motorozni lehet menni? :D -
#59 Gyere msnre:P -
#58 Meglehet :D -
#57 deitty,őt ismerem,de sztem összekeversz a tesómmal
esetleg abervájszt nem ismered? -
#56 Beirok pár nevet hátha.
villy , deitty, larv?
Nem ismerősek? -
#55 Igen?erre nem is gondoltam
és honnan? -
#54 Szerintem mi ismerjük egymást személyesen. -
#53 Én ugyan nem vagyok Erdélyi de kicsit fura, hogy még nem volt ilyen topik :D sok sikert hozzá! -
bracsek #52 -
#51 Marosvásárhely,félsziget feszt :D -
dieselG #50 most láthattunk egy tudatlanságból eredő nemzetárulás tipikus példáját.. -
Magyarország történelme nuku? -
#48 takarodj innen! -
#47 [moderálva] -
#46 Meglep,hogy károlyiak is vannak itt. :)
Jó tudni legalábbis. -
dieselG #45 Igen, a Torockó feletti Székelykő is gyönyörű hely, igazi felüdülés volt a csúcs alatt található forrás, miután megmásztuk :D Aztán a háziasszonyunk, Irén néni hagymás rostélyossal várt minket vacsorára, mikor lemásztunk.. felejthetetlen volt!
Erdélyi topiktali valahol a jövőben? -.- -
bracsek #44 És főleg, ha nem a tapstér fele nézünk a megyeházától, hanem az egyetem fele, ugyanaz a harmadik sor igaz. -
#43 Akkor rosszul tudtam. Bocs, de a lényeg a 3. sor :D