46
  • kvp
    "Játékos gépre azonban átlag évi 100 ezret rá kell költeni. Ezt hívják parasztvakításnak."

Ez nem igaz, csak akkor kell ennyit kolteni, ha valaki mindig a legujabb _csak_pc-n_megjeleno_ jatekokat akarja jatszani es mindig azonnal a megjeleneskor, maximalis beallitasok mellett.

Ha valaki var 1 evet az aktualis konzolgeneracio megjelenesekor, majd vesz egy ugyanolyan teljesitmenyu pc-t, akkor az osszes olyan jatekkal jatszhat ami az adott konzolokra es pc-re is kijon. A minoseg is egyforma lesz, mivel egyforma hardverekrol van szo. Ha ezt a pc-t addig nem fejleszti, amig az adott konzolgeneracio tart, akkor mindig pont ugyanolyan minoseget kap, mint konzolon. Ha kesobb vesz egy uj pc-t, akkor ott lesz az osszes azota kijott es a konzoloknal jobb hardvert kivano pc-s jatek es ottmarad az osszes eddig kijott jatek is. Arrol nem is beszelve, hogy pc-n eddig sikerult megoldani a visszafele kompatibilitast, tehat minden az elmult kozel 30 evben kiadott jatek fut egy mai pc-n. (vagy hardverbol, vagy szoftver segedlettel, de mindig ingyen)

A konzol olyan, mint az atlag macintosh. Megveszi az ember, hasznalja, majd ha van jobb vesz egy ujat. A regi jatekokat meg elfelejti, mint az mmo-s aki abbahagyja az account-ja fizeteset es ezert elveszti a karakteret. Semmi esely ra, hogy 10 evvel kesobb elo lehessen venni az adatokat es az akkor aktualis hardveren jatszani valami regi cuccal.

ps: Aki azt mondja hogy konzolon csak 'A' kategorias jatekkal jatszik, annak valoszinuleg minden konzolos jatek 'A' kategorias, kulonben az ido jo reszeben csak porosodna a gep, mert osszessegeben csak egy kozel 10 eves konzolra van annyi jatek mint pc-re. (kiveve ha visszafele kompatibilis, mint a wii, de az xbox360 es a ps3 nem az) Akinek tetszik egy csak konzolra kiadott jatek, az megveszi, jatszik vele, majd eldobja. Aki mast is akar csinalni vagy nem azonnal akar mindent az meg vesz egy pc-t. Ha masra nem, akkor azert hogy rendes kornyezetbol tudjon post-olni az sg.hu-ra. :-)
  • Csi9aa
    "sokkal több mindenre" egy 3 éves, fejlesztetlen gépet is lehet használni.

Játékos gépre azonban átlag évi 100 ezret rá kell költeni. Ezt hívják parasztvakításnak.
  • Gascan #44
    hát hogy néznek ki ezek a figurák? ahh, ómodi fejlesztés.
  • Hoz_Hun
    Még szerencse, hogy nincs beleszólásod a dolgokban. Utálod a konzolokat... te dolgod, kit érdekel, de mi jogon fosztanál meg tőle másokat Mr.
    Csak nem böki a csőrödet, hogy egyre többmindenről maradsz le?

Amugy is meddő ez az egész Pc-konzol vita. Mindig is az volt.
  • DjDano
    Én betiltanám az összes konzol szutykot
  • Myron
    na akkor:
    nyugodtan gondolhatod úgy, már nekem se tetszik ez a név, máshol már nem is használom, de amúgy leszarom

kurvára nem vágom mi a faszt akartál mondani az előző hsz-eddel, de már nem is érdekel, légyeg a lényeg h nincs az xbox live-os verzióról trailer.
    szerintem akkor fejezzük is itt be a flamet.
  • bitbandita
    "igaz konkrétan nem ebben a verzióban és nem a PC platformon"
    írjuk elé azért azt is, ami a cikkben is szerepel, úgy talán akkor érthetőbb:
    "most viszont újra lehet reménykedni, igaz konkrétan nem ebben a verzióban és nem a PC platformon"
    Hát ez szerintem még mindig magyarázat a hszemre, amit továbbra is fenntartok, de nem fogom tovább magyarázni. De pl ahogy Skyline hsz-e (#2) tanúsítja nem csak én gondolkodtam így. Írj még valamit légyszi, mert nem akarok utolsó szó mániásnak tűnni :) Peace
    ui.: a névvel kapcsolatban azt nem úgy gondoltam....
  • narumon
    "Neked összeteszek egy csúcs PC-t 160.000-ből. Te mennyiért veszed a konzolt? 100.000-ért?"

Ööö én 59e-ért. Ennyiért egy jobb VGA kártyát lehet kapni a pc-be. Mondom ezt annak ellenére, hogy én PCs is vagyok mellette.
  • Myron
    akkor ezt a duke nukem foreverre írtad nem az xbox live-os verzióra. azt azért odaírhattad volna...
  • Myron
    "igaz konkrétan nem ebben a verzióban és nem a PC platformon"

ne akard már bemagyarázni h neked van igazad, mert nincs, részemről téma lezárva.
  • bitbandita
    és különben is, milyen buzi köcsög név ez a Myron? egy transzvesztita simán futhatna vele az Angyalban.....
  • bitbandita
    És én erre értettem ezzel a cikkel kapcsolatban: lsd 1. és 2. bekezdés, ami 1.: a PC-s verzióról vakerol, 2.: az írás egyértelműen azt sugallja, hogy fingja nincs arról, hogy a fejlesztők tanúbizonyságot tettek arról, hogy végre nemsokára csak el fog készülni (hogy pl már van már egy trailer december óta), mert amíg más játékokkal foglalkozó oldalakon "címlaphír" volt, itt még csak egy kurva linket sem közöltek a trailerről
    szóval benyomsz nekem egy ilyen link dumát sértegetéssel te KIS KÖCSÖG, ok, de tanulj meg olvasni és főleg szöveget értelmezni te barom faszomnak szopója
    hát ahogy te fogalmaztál kis kis buzi ezt benézted
  • bitbandita
    Szerintem én nem sértegettelek téged
  • Myron
    PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFf
    FASZFEJ
    pfögjél még egy kicsit ugyanis KURVÁRA KIBASZOTTUL BENÉZTED
    benyomsz nekem a duke nukem foreverről egy trailert. hát a cikk kurvára nem erről szól! hanem a duke nukem 3d xbox live-os verziójáról.
  • URH
    Hááát nekem ez nem tűnt fel. Szerintem azért a nagyobb neveket biztos átportolják, de GTAkkal sose volt gond, optimalizáció terén. Vagy a nem olyan régi Gears Of War is tökéletesen futott. Egyedül a Double Agent volt valami bűn rossz saját tapasztalatom szerint, dehát azt valszeg szándékosan csinálták olyanra. Egy kis Xbox kampány. Én többnyire FPS-ekkel tolom, de azért nem vetek meg egy-két ütős konzolos játékot se.

Viszont pl Rayman 4, hát azt szerintem valami borzasztó szar PC-n játszani. Ezerszer jobban átjönne a fíling egy jó kis gamepad-al vagy hogy hívják azt. Majd egyszer kéne vennem egyet.

Mindenesetre én már teljesen hozzászoktam a PChez és mindent azon végzek el.
  • zola2000
    Na igen de már egyre kevesebb játék kap pc portot, és amilyen munkát végeznek a portolásnál... Ráadásul azok is egyre jobban csúsznak, pcre valószínűleg nem lesz több civilization, gta, manhunt, JRPG, call of duty, stb... Tehát lehet hogy 300+ ezer forintért lehetne olyan pct venni, aminek a teljesítménye "megközelíti" a ps3t (bár az 1+8 magos cellt..., talán videokártyában lehet fölémenni, de ott sem nagyon), de jóval kevesebb játék lesz pcre mint pl ps3ra, meg ami megy pcre annak a nagy része van ps3ra is, de fordítva ez nem igaz.
  • URH
    Akinek nem fontos a grafika, az játszon konzolon. És most ne jöjjön azzal senki, hogy a konzolon minden milyen szép, mert a PC szerintem már most megelőzte grafikailag a PS3-at és társait.

És azzal se jöjjön senki, hogy a grafika nem számít, mert igenis számít. Minél szebb egy játék grafikája, annál nagyobb élményt nyújt.
  • zola2000
    2 évente, és 3 évente 50ezer?! Az 6 év alatt 250ezer forint!!! Na nem inkább a konzol, 6 évente 100ezer, vagy 250ezer, és minden gép megvan, és csak A legjobb minőségű játékokkal játszom.
  • bitbandita
    én? pfffff: http://www.3drealms.com/duke4/
    itt pl megnézheted a trailert, de rákereshetsz a gamekapcson is ha nekem nem hiszel.
    de biztos csak benéztem...
  • opeca
    Akkor nem tudsz vásárolni, de ez meg nem a PC-ék hibája:)

A PC azért drágább valamivel mert sokka több mindenre lehet használni. Nem rosszabb, nem jobb, más.

Ez a lényeg.

Kétévente vidikártyacsere (50.000 Ft.), 3 évente alaplap, proci, mem. csere (50.000 Ft.) és meg van oldva a probléma.
  • zola2000
    Nem tudom, én 98ban vettem pct 120ezerért, de 2000ben már nem mentek az új játékok, tehát videokártya csere, 2002ben 180ezerért új gép, 2004től kellett volna a játékoknak pixel shader, jött egy gamecube, és egy ps2 (mindkettő chippelt, együtt 106ezer volt) 2007ben wii 60ezerért (használt csippelt) majd valamikor ps3 (közben megtetszettek a kézikonzolok is) kb annyit költök most konzolra mint régen pcre, és csak az A kategóriás címekkel játszok, nem mint régen pcn minden szarral amik idővel egyre jobban akadoztak majd el sem indultak. Egyébként az x360arcade most 59000 forint és 60nanos lett a cpu, tehát már nem melegszik annyira be a gép, hogy leolvadjon a gpu. (tehát az új x360ak jók és ugyanúgy hekkelhetőek házilag)
  • Myron
    te mi a szarról beszélsz ember? :D sztem te itt valamit benéztél...
  • opeca
    Kinek reklámozod a konzolokat?
    Ha neked van, örüljél neki, majd más eldönti, hogy vesz-e, vagy sem.

Neked összeteszek egy csúcs PC-t 160.000-ből. Te mennyiért veszed a konzolt? 100.000-ért?

Érdekes, mintha nem lenne olyan sok különbség, viszont konzolra jóval drágábbak a játékok. + 50% minimum.

Az meg, hogy egy PC.re minden évben kell költeni, hát az egy baromság. 2-3 évente elég fejleszteni, úgy mint a konzolt.
  • bitbandita
    Háát, jól le van maradva a cikkíró. A Gamekapocson a trailert is meg lehetett nézni. Már decemberben....
  • Tinman #22
    "A konzolosok meg önfeledt mosollyal nyomkodják a kontrollert, mert a gépezet nekik dolgozik. Nekik nincs vesztenivalójuk. Nekik több igényük nincs mint, hogy játszhassanak kompromisszumok nélkül."

Naaaaa... ez utópia. Egyre inkább az.
    XBox360-on már egyre több játékra igaz, hogy szaggat... egyszerűen:
    a, szarul írták meg rá
    b, kevés hozzá a vas

A másik pedig az akár 16x anizo /ellátsz a fenébe lsd. pl. Oblivion/ és a normális élsimítás hiánya /ez utóbbi nekem nagyon fontos/. Erről nekem jelenleg nem kell lemondanom és élvezem.

Ahogy nem kell félnem a RROD-től sem. VGA kártyámra 5 év gari van, memóriámra 10 év, hdd-re 5 év, a többire 3. Hát hol van ilyen garancia konzolon? Az RROD miatt a Boxosok kaptak 3 évet, ami kevés. Előbb lecserélem az OLCSÓ memóriám, mint ők a boxot, ergo jó esélyük van rá, hogy 5-6 év alatt kénytelenek lesznek még 1 boxot beújítani.
    A PS3 meg szimplán nem éri meg... se PS1, se PS2 kompatibilitás, a Linux kernel meg szép és jó, de GUI mellett, ha el akarsz indítani valamit már kevés neki a memória, így frankón useless az egész.
  • PAtr0n
    Aki PC-n nőtt fel, és játszott akkoriban is sokat, tehát akinek a gép jelentette a játékezközt, és ráadásul akaratlanul is megtanulta a gép fontosabb alkatrészeit berhelni, az soha nem fogja a konzolokat komolyan venni. Én személy szerint ilyen vagyok, de ezzel nem azt mondom, hogy lenézem a konzolosokat félreértés ne essék. Aki szereti a könnyű, simulékony, dolgokat amolyan "nincs kedvem ezzel tökölni" típus, annak való a konzol. De aki szereti a kihívásokat, szereti püfölni a klaviatúrát, a szegény egeret, és anyázni a gépnek, mert szerinte az a hülye nem pedig ő, annak való a gép. Erre szültni kell, minden ember más, az pedig, hogy mi a jó és mi a rossz az relatív.
    A konzol is jó mert ... a PC is jó mert ... és ezt lehetne még különböző érvekkel, ellenérvekkel ragozni, de felesleges.
    Az igazi PC-s úgyis tudja, miért is szereti annyira a gépét, és miért nem tudna semmi pénzért áttérni egy másik platformra, hiába, hogy ebben a pénz és marketing mozgatta világban az ár szépen lassan arra sodor mindenkit. De az igazi PC-s kapaszkodik, és kitart valami mellett.
    A konzolosok meg önfeledt mosollyal nyomkodják a kontrollert, mert a gépezet nekik dolgozik. Nekik nincs vesztenivalójuk. Nekik több igényük nincs mint, hogy játszhassanak kompromisszumok nélkül. Nekik is igazuk van.

Kinek a pap, kinek a papné .... tudjátok ;)
  • Cat 02 #20
    alt+tab-es dolgot én is bírom, főleg mmorpg közben :)
    bár Witcher alatt is, márha nem fagy ki 1ből a boss után
  • Tinman #19
    Személy szerint én szeretek a PC-vel tökölni... ez a munkám is :-D
    Pont a lego effektus miatt, szinte korlátlanok a lehetőségeid.
    Konzolon baromi nehéz megcsinálni azt, hogy xy karakter a te hangodon szólaljon meg, a te avatarod jelenjen meg xy RPG-ben...
    Basszus, ha akarsz a saját városod beteheted és kalandozhatsz benne...
    Ha játékállás gondok vannak, pár kattintás és máris szerzel.

Emlékszem egyszer eluntam Heroes-ban, hogy kevés volt a pénzem... 30 percbe telt és saját kútfőből úgy megtörtem, hogy ki sem bírta írni :-D
    Konzolon ilyen, szinte elképzelhetetlen. PC-n a demok letöltése/kezelése is rutin dolog, konzolon van amit le sem tölthetsz, mert nem az adott régióhoz tartozol... azért ez is szánalom ám gyerekek.

Külön kedvencem, hogy kalandozok, nyomok egy alt+tabot megnézem a leveleim és már megyek is vissza alt+tab-al, kevés az olyan játék már ami nem bír ki egy ilyet. De sokszor előfordul, hogy elakadok, ha kell help, faq, akkor szintén megy az alt+tab... konzolon max a haverokkal meg idegen arcokkal lehet chatelni, akik vagy lőnek hozzá vagy totál mással játszanak.
  • Tinman #18
    Így van, de nézd meg az árakat is... Bioshockért 5000-et, Jade Empireért 4000-et fizettem, mindkettő term. bontatlan.
  • Failure
    Nekem azt mondja meg valaki, hogyan lehet bármely konzol kezelőszervével értelmesen FPS-t játszani? Én is úgy gondolom, hogy sehogy, próbáltam. Szenvedés. Persze ettől még a konzol felé tendál a piac, érthető okokból. És itt nem csak a gépfejlesztési költség a kérdés, az nyilvánvalóan lökött, aki új cuccokat vesz, vagy túl jó sora van. Az értelmes ember 1-1,5 évvel a piac után megy, úgy elfogadható a kiadás.
    Hanem inkább az, hogy a legtöbb embernek vagy kedve nincs a PC-vel pöcsölni (telepítgetés, vagy megy, vagy nem, rendszert karbantartani, stb), vagy épp, nem is képes rá.
    A konzolba meg csak belököd a DVD-t, aztán nyomkodsz is, mindenki boldog.

Kivéve, aki PCn (meg PC-vel) nőtt fel.
    De szerintem nem fog a PCs játék ipar sem megdögleni, mint ahogy egy darabig még a PC sem, csak trendváltozás van: játékplatform egyre inkább a konzol lesz, a PC meg marad az, ami egyre inkább: munkaeszköz.
  • Csaba42
    "Nekem még mindig könnyebb kifizetni egy erős középkategóriás PC árát, mint a semmiért LCD tv-t, meg PS3-at venni, aztán rá a játékokat 16-17 ezerért. Ez luxus, nem is kicsit."
    Hmmm, érdekes, a GSO-n meg ennek az ellenkezőjét állítják az elvakult konzol-fan PC-sek, hiába mondja nekik az ember ugyanezt, csak legyintenek rá. Persze, lehet konzolra is másolni meg chippeltetni, na de milyen áron?! :(
  • L3zl13
    Azért a felsoroltak közül nem egy létezik konzolra is. Sőt pár eredetileg konzol játék amiből utólag készült PC verzió. (JE, KOTOR)
  • Tinman #14
    Azért mert az FPS műfajt megteremtő platform /Wolf.,Doom.../.
    Az RPGk-ről, RTS-ekről nem is beszélve.

Nekem még mindig könnyebb kifizetni egy erős középkategóriás PC árát, mint a semmiért LCD tv-t, meg PS3-at venni, aztán rá a játékokat 16-17 ezerért. Ez luxus, nem is kicsit.
    Jelenleg ugyanis, nem sugároznak erre felénk HD adásokat, de még digitális csatornák sincsennek, így az LCD tv a konzolhoz kéne.
  • Su0my
    aki olyan hülye, az meg is érdemli.. legalábbis mondjuk medium képminőpség mellett egy játék elég élvezhető szerintem, highest az nekem túl műanyagszerű az esetek 95%-ban, azért meg nem dobnék ki(nem nagyon játszok legújabb játékokon, tény:), sőt.. Pcn nem nagyon játszo :P ) évi x+1 kékpénzt, hogy ezt az eléggé gyerekes grafikát 'élvezzem.. 10 év múlva, amikor tényleg lehet beszélni arról, hogy valami már-már realisztikus, akkor talán. Bár az meg azért lesz rossz, mert tényleg lesznek olyan ámbörök, akik végképp nem tudnak elvonatkoztatni a valóságtól/virtuális játéktértől, gyk egybefolyik az egész, destrooooooooy xD
  • Su0my
    mai kínálat.. :) az évi max 10-15 kiemelkedő címre gondoltál?:) amiket 3432.5 tök középszerű, unalomig csépelt hangulati elemekkel operáló játékok követnek?:) szerintem nem.
  • zola2000
    Miért volt egyedi a pc? Ps1re is volt doom1 és 2, és arra is volt duke nukem 3d, ugyanúgy volt rá quake 1 és 2. Ezek részben N64re is voltak, de jött n64re a duke nukem zero hour, és a doom64 is exkluzívan. Inkább csak az a különbség hogy most már a magyaroknak is jobban elérhetőek a konzolok, pontosabban a csúcspck lettek elérhetetlenek, amikre ma már lassan évente kell költeni.
  • windoki
    Duke Nukem for (n)ever...
  • Csaba42
    Miért, más platformra meg fog; a "PCre is" részt nyugodtan kiveheted. :)
  • Radi
    Remélem azért EGYSZER PCre is megjelenik
  • Csaba42
    Milyen ami kínálat? Inkább a 10 év múlvai kínálat tengerében. :)