3646
www.facebook.com
  • Casillas
    És mi a 300/C. §-ban meghatározott bűncselekmény?
  • precision
    EZ szerintem egy elég nagy és közismert weboldal... még sincsenek porig égetve és behintve sóval a maradványuk :D pedig ez mi ha nem "terjesztés"
  • kamionosjoe
    Ezt is tegyük hozzá:

Btk.178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

(3) A büntetés

a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény,

b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény

jelentős érdeksérelmet okoz.
  • vg
    300/E. §886 (1)887 Aki a 300/C. §-ban meghatározott bűncselekmény elkövetése céljából, az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő számítástechnikai programot, jelszót, belépési kódot, vagy számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetővé tevő adatot

a) készít,

b) megszerez,

c) forgalomba hoz, azzal kereskedik, vagy más módon hozzáférhetővé tesz,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  • precision
    a saját gépedre telepítsz egy olyan programot ami elmenti a leütött billentyűket... jó nyilván etikátlan így megszerezni más jelszavát, de nem bűncselekmény

egy fb jelszó megszerzése így szerintem nem büntethető, max kapsz érte egy verést az illetőtől :D
    az már más kérdés, hogy az így megszerzett jelszóval mit csinálsz... pl megszered a netbankja jelszavát és lenyulod a pénzét a számlájáról az már büntethető
    de nem hiszem, hogy lecsuknak mert elolvasod a párod leveleit fészbúkon :) nyilván etikátlan a dolog és én sem tenném... de egy módszert keresett én meg leírtam egyet :) még mielőtt az ilyen "facebookpasswordcracker.exe" -kkel próbálkozna és hazavágná a gépét
  • vg
    Durva vagy. Azért azt tegyük hozzá halkan, hogy ez keményen büntetendő bűncselekmény.
  • davidka003
    Szánalmas módszer ez. Én mindig megbíztam barátnőimben. Ha meg azt gondolnám megcsal a párom akkor elküldeném a picsába. Alacsony önértékelésed lehet ha ezen pörögsz, hogy megcsal-e. Mi értelme a kapcsolatnak ha azon gondolkozol, hogy vajon megcsal-e? Ez egy szar kapcsolat így. Lekéne ülni beszélni talán.
  • precision
    hát ha rájön, hogy van ilyen program telepítve akkor kellemetlen :)
  • gombos1113
    Kicsit rossz helyzetbe vagyok mert reggel 9 kor a gép éllé ül és nem szál ki innen csak este és ha át nézi a gépet stb??
  • precision
    telepíts fel a gépre egy keyloggert (szigorúan csak a saját gépetekre) ami feljegyzi egy txt -be a leütött karaktereket
    így meglesz a párod jelszava és be tudsz lépni

máshogy nem fog menni, csak úgy, ha tudod a jelszavát :) "feltörni" nem lehet...

keress a neten ilyen programot, én nem ismerek egyet sem, nem használtam még ilyet
  • gombos1113
    Sziasztok egy hatalmas kérésem van aki tud legyen oly kedves és ha tud segiteni irjon !! szeretnék a párom facebookjába bejutni nagyon fontos lenne sőt muszály meg tudnom mert sőtétbe tapogatozok mindenki segitségét várom kőszőnőm ellőre is !!
  • gabko
    hol tudom visszatenni a személyeket, hogy hirfolyamba megjelenjen ha pl képet tölt fel?

köszi.
  • matyi0323
    Megnézem. Köszi.
  • N o N a m e
    Nincs androidos telefonom, de ha Opera Mini-ről facebookozom, akkor úgy kezeli, mintha gépről nyomnám. Esetleg próbáld ki egy másik böngészőben.
  • matyi0323
    Üdv.
    Elég furcsán hangzik, de valahol azt ki lehet kapcsolni, hogy megjelenítse a nevem mellett illetve a hszeimnél vagy cseten, hogy telefonról vagyok? Androidról szoktam wifivel. Ha az fb appal írok akkor is és ha böngészőből lépek be fb-re akkor is kiírja. Szóval van erre valami mód, hogy ne jelezze, hogy telefonról írtam vagy épp ott vagyok?! Köszi
  • N o N a m e
    Most ne milliókba gondolkozz, vannak olyanok akiknek megéri fizetni pár ezer forintot, hogy egy nagyobb oldalon megosszák a weboldalát/termékét. Igen, a YouTube is fizet egy bizonyos megtekintés felett, de vannak a YT által alkalmazott videobloggerek is, akik egyenesen abból élnek, hogy naponta videókat posztolnak, pl keress rá a CTFxC csatornára. Jól nyomják, az esküvőjük is fent van.
  • kamionosjoe
    Akik magyarul használják a fb-t rendesen megy a ticker?
  • kamionosjoe
    Amiről én tudok az a "Mi az indián neved?" nevű játék volt, ott gyűjtötték az adatokat is a likeolókról. (de szép szó ez az utolsó:D )
  • vg
    Tudnál ilyen magyar példát mondani? Én ezt egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy nálunk ez müködne. Azt még ok, hogy egy világszárnak, akinek több 10ezer rajongója van valóban fizetnek pár reklámért(óra, vagy papucs, vagy szemüveg, mittomén milyen dologgal a kezén/testén/fején pózolt képért, linkért), de mást aligha. A youtube videókért lehet jó pénzt kapni, nem?
  • N o N a m e
    Pontosan. Már pénzért is csinálnak ilyen oldalakat, és a soklike-os oldalaknak fizetnek is 1-1 posztért, ha a megosztott link egy olyan weboldalra mutat. Kevés Facebook felhasználó tud erről, hogy ennyire kihasználják és belőlük csinál pénzt valaki. Tökéletes pénzforrás fiataloknak, fizetéskiegészítés idősebbeknek. Ha nagyban viszed simán megélhetsz belőle. :)
  • kamionosjoe
    Ha van egy termék amit el akarsz adni, akkor több rá a potenciális vevő akik látják a "reklámot". Üzlet.
  • precision
    gondolom egyfajta "elismerés" mérce, hogy ezt már többezren lájkolták, biztos jó és megbízható...stb.
    mint vatera -n a vásárló értékelés, olyantól szívesebben vásárol az ember akinek jó sok a pozitív értékelése
  • vg
    Miért jó a több ezer like? Egyáltalán mi értelme van gyűjteni a like-ot?
  • N o N a m e
    rosszul kezdted: csinálj egy fake profilt, amivel minden útba kerülő embert bejelölsz ismerősnek. Ha már vannak 1-2 ezren akkor csinálj egy új oldalt valami hivatalosnak tűnő névvel, majd tölts fel egy iPhone 4S-s képet, hogy aki megosztja és likolja az oldalt az megnyerheti. Ezt a bejegyzést megosztod annak a pár ezer embernek, sok hülye meg megosztja aztán naponta 5-10 ezer likeot is begyűjthetsz. Persze ha már van több ezer likeod, akkor változtasd meg az oldal nevét, url címét, töröld az iPhone-os posztot, és töltsd ki a vendégház adataival, tölts fel képeket stb. A lényeg, hogy semmi se bizonyítsa a nyereményjátékodat, mert törölhetik az oldalt ha sok bejelentés érkezik. Mostanában mindenki így csinálja, így a legegyszerűbb like-ot gyűjteni.

A Facebooknak is van hirdetési rendszere, de mifelénk viszonylag drága és nem biztos, hogy megéri fizetni érte.
  • tommygear
    minősíthetetlen szar az egész chat hetek óta
  • bajgunar
    Ne képet tölts fel!
    Adatlapodon és ott a profilképeden nyomj egeret/szerkesztés, és ott a feltöltés! ;)
    Sok sikert!
  • bcrics
    Hello, azt árulja el vki legyenszíves:
    Hogyan tudom a feltöltött képeim közül kiválasztani a profilképem, mert mindig csak újat enged feltöltni, de a feltöltött képek közül már nem enged választani.
  • davidka003
    Ne törődj vele, úgysem nézeget téged senki.
  • Adaaam
    Megnéztem hogy mit láthat az adatlapomból aki nem ismerősöm, és most látom hogy a képeim amit a falamra raktam ki publikusak, pedig én nem is állítottam át, eddig csak az ismerőseim láthatták. Ha rámegyek a kis fogaskerékre akkor meg azt írja hogy egyenként állíthatom be a képek láthatóságát. De hiába állítom be, így is publikusak maradnak...
  • akyyy
    sztem érdemes kitenni helyi programokat néha, ajánlókat, hogy ide érdemes ellátogatni, stb, meg hogy miért oda menjek, és ne kurityánba.

meg szobákrol is jó lenne pár kép, esetleg felszereltség, árak, akciók, kedvezhménsye, utalványok. esetleg ha van valami fejlesztéstervbe véve, azt iss zeretik, ha kiirják, hogy "haqmarosan free wifi, stb"
  • vg
    Nektek megy upc-ről az oldal?
    Sziasztok!

Létrehoztam a nemrég megnyitott vendégházamnak egy Facebook klubbot.
    Új vagyok ebben, ha esetleg valaki eltudna látni hasznos tanácsokkal, hogyan tudnám színesíteni, népszerűsíteni azt megköszönném.

Ez lenne az oldal
  • kamionosjoe
    na most meg visszajött, csak úgy magától :D
  • kamionosjoe
    nekem is eltűnt a ticker
  • nyecsi
    megnéztem másik böngészőből és ott se müködik,de viszont más ismerősömnél igen.akkor lehet megint rosszalkodik rendesen FB. :S
  • VWfan
    Nálam a tevékenység napló halt be, tegnap óta nem jelez semmit.
  • nyecsi
    sziasztok.nekem ma reggelre eltünt a jobb oldalról a percről percre hirfolyam.Másnál is?
  • gunners
    Nem lehet chatelni facen nektek sem? Még az üzi mappát sem jeleniti meg !!!!
  • RatBaG #2642
    ja, ez az egy tippem van nekem is.
    most egy ideje bekussolt, majd kiderül...
  • vg
    Lehet valaki elírta a számot?