Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Nem tunik el, dehogy.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Ez egyáltalán nem így van szerintem, olyan óriási cégen belül mint a Samsung a különbözõ területeket / osztályokat cégen belüli "mini cégek" viszik, amelyeknek különálló menedzsmentjük és céljaik vannak. Az Apple a Samsung gyártó "alvállalatával" van puszipajtás kapcsolatban. A gyártó cégnek az a célja, hogy minél jobban kihasználják kapacitásaikat, és minél több külsõ cégnek kiadják azt bérgyártásba. Õk így tudnak profitot maximalizálni, és ebben az Apple az egyik kulcsszereplõjük. Õk magasan tesznek arra hogy a cégcsoporton belüli másik részleg, a mobil részleg versenyben van -e az Apple-el vagy sem, õk csak a saját mutatóikra koncentrálnak amelyek maximalizálásában az Apple igen magas szerepet játszik.

Andr0
én hibám S-R-Y xD (már szerkeszteni sem lehet tehát ide javítok...)

"<...>Az Apple átmegy Seoulba aztán<...>"

Armin & Ayu fan

A Soul az valami r'n'b klub, ahol Beyonce enekelt a karrierje elejen?😄

http://gaborszantai.co.uk/

Andr0
amúgy nem is értem ezt a balhét... ezek amúgy haverok mindenki vesz mindenkitõl... mindenki jóljár érted és ha vége a pernek?😄 Az Apple átmegy Soulba aztán csapnak egy görbe estét és lerendelnek a Samsungtól 10 millió kijelzõt...😄
Kicsit olyan nekem mintha a kamerának menne a buli... megegyeztek hogy így lendítik fel az Apple-Samsung páros készülékeit😄😄 okosmarketing

Kicsit olyan mintha testvéri veszekedés lenne aztán a végén megiszunk egy sört😄

Armin & Ayu fan

GregSB
Kitiltanák az egyik legnagyobb vásárlójukat? Hmm? Azért õk sem hülyék 😄

Andr0
És akkor összefog Kína-Japán-Korea és kitiltják az Apple-t... még alkatrészt sem vehet o.0 Az buli lenne 😄😄 Amcsi önbizalom picit megrepedne 😉
Amúgy 30 dollár o.0 az nekem soknak tûnik. Mármint van egy kb 600 dodós eszköz azon van kb 200 dodó haszon...(nem Apple árréssel számolva 😄) Vagy mennyi kb eyg eszközön a haszon Samsungnál? iPhone-nál tudom, hogy 60% körül mozog az árrés.

Armin & Ayu fan

GregSB
Az Apple 2010-ben felajánlotta a Samsungnak, hogy licenceljék az iPhone szabadalmait.

Ezt rajtuk kívük senkinek nem ajánlották fel, de tekintve a szoros együttmûködésükre (Samsung gyárt elég sok mindent Applenek) nekik megengedték volna. $30-at kértek volan telefononként, és $40-t táblagépenként.

A Samu visszautasította ezt. Kíváncsi vagyok mi lesz a per kimenetele, de simán benne van hogy a Samsungnak még ettõl többet is kell majd fizetnie. Ezesetben rosszul döntöttek anno, hogy nem fogadták el az ajánlatot.

Bercy
Viszont igy el fognak tunni a regi store (US) vasarlasok (nem tudod ujra letolteni oket se updatelni se). Ugyhogy javaslom, hogy azt allitsd vissza az US-re es akkor visszakerulnek.
A magyarra meg reggelj egy tok kulon cimet, accountot.
En is igy csinalom, van egy UK es egy HUN store accountom is.
Dzsini
<#eljen>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Végülis mindegy már , megváltoztattam az apple id lakcímét magyarra és így elérem a magyar itunes storet. 😊
Dzsini
Hehe 😊 akkor gratulálok az Apple Supportnak...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Így pont nem mûködik.
nyilván mikor még csináltam az accountot nem volt még magyar itunes , nem tudom mióta van és perszehogy us címet adtam meg.
Dzsini
Change itunes account country keresõ kulcsszavak?
http://support.apple.com/kb/HT1311

megoldva.
Le akarod tölteni egy magyar appot de nem engedni mondván nem elérhetõ az amerikai itunes storeban.
hogy tudok átváltani a magyarra , már ha ez egyáltalán lehetséges?
Tikal
Nem írnak semmit az akku idõrõl...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Apple tv-bol mikor várható frissítés? Ez a mostani mikor jott ki?

Mar a fejlesztoknel van a 10.8.1, talan lassan kijon...

volt már valaki, aki visszarakta a liont, hogy ne felezõdjön az akku idõ?
én most erõsen gondolkozom ezen,hogy ameddig nincs egy értelmes frissités, ami ezt javítja, akkor visszarakom az oroszlánt

Tegnap aztán sikerült is, miután a nyomtatóval megszenvedtem... 😄
Az adott Playlist-be kell lenni.
File>Print...
Print: Song listing
Theme: Dates played
És így ment is, csak aki nekem ezt ajánlotta, õ azt mondta, h itt a Plays-t nm mutatja. Meg mivel nm ez az alapértelmezett, a kép alapján le is zártam magamban, h itt nincs oan lehetõség, d a Print, és Theme átállítás után látszik, h mégis van.
Andr0
áhhh értem.
De nemtudom, max print screen... és akkor nyomtatod.😄
Lehet olyan mondjuk hogy txt-be kimented a paylistet? És akkor megformázva az adatot megkapod amit akarsz nyomtatható verzióban. Most nem jut hirtelen eszembe a mac-es notepad neve (sose használtam még😄) de szerintem azzal meg tudod nyitni a playlist file-t... (persze elõbb exportáld ki egy külön fileba:
Playlist export>open with macish notepad>format data>print
Talán így néz ki a workflow.

Armin & Ayu fan

Ilyet szeretnék, csak ez nm mutatja a Plays-t (, azaz, hogy hányszor hallgattam).
Nem tudtok valami olyat esetleg, ami lefotózza az egész listát úgy, ahogy van.
Remélem, most már érthetõbb... 😄

Andr0
<#fejvakaras> ezt én sem értem.

Armin & Ayu fan

passatgt
<#fejvakaras>

iTunes-t le tudom úgy fotózni, hogy minden zenémet mutassa, úgy, ahogy be van írva? (Name, artist, album, plays, last played, year, mindent...)
Humoros aranyosba nem merem betenni😄

Andr0
Jó a Galaxy Tab tényleg elég meredekre sikerült😄 És már mondtam hogy a Samsung is felvehetne 1-2 designert de ettõl még nem kell ekkora balhét csapni. mondom úgy hogy még sosem volt Android és/vagy samsung készülékem 😉

Armin & Ayu fan

Tikal

Andr0
néztem de ez max annyit mutat hogy mennyire nem-ugyanaz a kettõ😄

Jó mondjuk a samsungtól elvárható lenne hogy picit egyediek legyenek. De a méret meg telefonforma így-is-úgyis egyezni fog mert ez az optimális.

Armin & Ayu fan

neevous
Andr0
most néztem pár képet a perrõl az ikonháború kapcsán... Hát mutattak ott úgymond "alternatív" design néven Nokiát meg BB-t is... a Telefon pl tökugyanaz ott is. A Contact is ugyan úgy épül fel mint az Apple és Samsung... Kamera képe pedig teljesen különbözik a samsungnál érted az apple egy lencsét tett be ikonra samsung meg egy teljes kamerát. Szóval ez (ha én lennék a döntõ) akkor bullshit.

Ja meg hogy az ikon méret a kijelzõhöz képest is hasonló... persze hogy az mert az az optimális az ujjnak. Ez megint olyan hogy a Coca-cola bepereli a többi italgyártót hogy miért fél literes üveget használnak... ezek számomra ilyen mondvacsinált dolgok.

És amúgy ez a "hasonlóság" ami az iPhone után kezdõdött. Egyszerû gazdasági hatás:
iPhone akkor jött ki mikor megvolt a technológiai háttér a számára hogy teljesképernyõs touchscreen-eket használjunk. Persze ezután (mivel az Apple LG/Sharp/Samsungtól veszi a kijelzõit, Sonytól az optikát a kamerába... a processzor pedig egy Brit fejlesztõ cégtõl veszik amit Kínában gyártanak. egyszóval mindent keletrõl) a meglévõ technológiával az OEM-ek is elkezdtek az OPTIMÁLIS tartományba tartozó telefonokat gyártani, nem iPhone utánzat, hanem optimális készülék, ami mellesleg az iPhone-is... de ez nem érdekel senkit.

Armin & Ayu fan

Dzsini
Inkább szaküzletbõl 😊 Van itt a fórumon szakértõ szünetmentes és feszültségvédõs témában (LTeeBee), itt egy kérdést megérhet a dolog.

Tikal
Esetleg valami tipp milyet? Mire kell itt figyelni vagy csak kapjam fel az elsõt a tescobol😊

Dzsini
Á, inkább várd meg a harmadikat, esetleg a negyediket is 😊

Tikal
Nekem mar másodszorra, tavaly is volt egy ilyenem, azt hiszem kell valami túl feszültség elleni védelem most mar😊

Dzsini
Nekünk albérletben egy vihar (és egy ház melletti villámcsapás) után a 2 asztali gép + 1 laptopból 1 astali tápegység (a monitorok nem), és az egyéb cuccokból a kábeltv beltéri egysége zuhant meg, semmi más - ez egy ilyen játék, amit a kocka dob.

Tikal
Csak nem tudom elhinni hogy se a tv, se a hifi semmi mas nem ment tönkre, csak a Pc-m 😊

Dzsini
Ha a biztosítás része a villámkár, és a biztostás értékében benne van a gép, akkor lehet próbálkozni.

passatgt
Biztosító fizet ilyenre

Tikal
Egyebkent az ebbol eredõ kárt be lehet hajtani a szolgaltaton?

GregSB
A probléma ott kezdõdik, hog a Samsungokon totálisan más ikonok voltak a szifon elõtt.

Tikal
Ok, kosz, megpróbálom

Andr0
visszatérve a Samsung-Apple perre:
Hát az már tényleg szánalmas, hogy az ikonok ellopásával vádolja az Apple a Samsungot. Gyerekek, okostelefonok elõtt minden egyes tetves telefonnak ugyan olyan volt a híváskezdeményezõ és elutasító gombja...

Én elbújnék ha ilyen peren kéne bíróként ott ülnöm és hallgatni: "Elloptad az ikon formáját!!" "Júj te meg WIFI-t tettél a telefonba... gazember" "Elloptad a telefon formáját, a tiédnek is van kijelzõje meg gombjai, persze ez a legoptimálisabb kialakítás minthogy az autók is 4 keréken és nem 8 keréken gurulnak, de nem érdekel mert én voltam az aki kitalálta Levédte!" <#eplus2>

Armin & Ayu fan

passatgt
legalábbis nálam ha elmegy az áram, ez szokott lenni a régi gépen, nem lehet bekapcsolni csak felvillan egyet a zöld lámpa, sztem itt is az van😊

passatgt
húzd ki a a gépet, várj pár másodpercet, dugd vissza és utána kapcsold be

Köszi
VRSDM
Nekem puffadtak mar meg a kondik.
Kulon nagyfeszvellen vedett tap kell!

u dont have to listen anybody else but me

Dzsini
Vírus nem, vihar igen. Egy komolyabb feszültségingadozás, közelben lecsapó villám, ilyesmik elég nagy zûrt okozhatnak még úgy is, hogy a ház biztosítéktáblája teljesen változatlan marad.