Apple társalgó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
Eleg az Objective C szintakszisara ranezni, arrol nem is beszelve, hogy a flash kis tulzassal jatekokra lett kitalalva..eg es fold a kulonbseg nehezseget tekintve.

Objective C (a neveben is benne van, hogy a C-re hasonlit)

Flash AS3 (gyakorlatilag mint a JAVA)

passatgt
nemsokára jön 10.6.4 ha jól tudom, az majd biztos javítja, meg elvileg a régebi videódriverek is jobbak lesznek, majd meglátjuk😊

Erre is találhatsz teszteket gyors gúglizással.

Például ITT van egy.
17 perces youtube videó a maga 200 megás adatforgalmával merített 6%ot (tehát 100%os aksi 4-5 órát bírna).
A második videóban flash videót és játékot is tesztelnek, elsõre 4,3, másodikra 5 óra jön ki, szóvla hasonló az eredmény, mint az imént.

Az iphone az Apple szlogenje alapján 6-8 órát bír wifivel, 5öt 3Gvel átlagos böngészgetés során (tehát nem folyamatos, intenzív igénybevétel mellett). Persze megjegyezném, hogy wikipédián rögtön a hivatalos adatok után ez a mondat szerepel:
"The battery life of the iPhone has been criticized by several technology journalists as insufficient and less than Apple's claims."
Mögötte négy forrás megjelölésével.
ITT PEDIG egy random találat néhány tesztrõl, van, ahol általános webes 3G használatra 3 óra se jött ki.
pyrohun
"jobban állnak html5-bõl"

Még egyszer leírom: egy speciális canvas sebességteszt nem egyenlõ a html5-tel.
Tény, hogy sebességben jelenleg ez a teszt odaver neki, de azért ebbõl messzemenõ következtetéseket nem kell elõre levonni.

----

Flash-ben programozni talán azért könnyebb, mivel egy elég jó felület áll a rendelkezésedre, ahol rengeteg dolgot meg tudsz csinálni kattintgatva. Illetve rengeteg már létezõ flash játék van, amit nagyon egyszerûen lehet(ne) portolni iphone-ra, sõt, ha tudna flash-t, akkor portolgatni sem kellene. Ez biztosan nem tenne jót az AppStore-os játék eladásoknak, viszont azzal is egyet kell, hogy értsek, miszerint amíg a flash ennyire erõforráspazarló / zabáló, addig nincs létjogosultsága mobil eszközökön. Pl. kíváncsi lennék olyan tesztre is, hogy mondjuk meddig bírja egy androidos telefon kikapcsolt flash mellett ha folyamatosan böngészel vele, illetve ugyanez meddig bírja bekapcsolt flash mellett. Szerintem meglepõdnénk az eredményen, de én olyan egyharmadra saccolom az utóbbit...

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Még szerencse, hogy végül nem rendeltem meg végül a készüléket.
Azt hittem, az iStyle-nál még 30k-val olcsóbb, közben kiderült, hogy csak a honlapjukat lusták frissíteni... 😊

http://gaborszantai.co.uk/

Én alap szinten értek a flashhez, javahoz, mostanában ismerkedek az objective C-vel, szóval abszolút nem vagyok mérvadó ebben, de nekem nem úgy tûnik, hogy ugyan olyan kihívás lenne egy hasonló játékot megírni a 3 nyelven. De reméljük jár majd erre valaki, aki mindháromban otthonosan mozog és megmondja a frankót... 😊
oroy_
hat azért azt a "pikk-pakk" -ot megnéznem 😊

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

grizzly21
ha igy lenne Jobs nem tiltotta volna le a Flash-el irt iphone jatekok lehetoseget. flashben jatekot irni pikk-pakk megvan

passatgt
de flash játékot írni kb annyira nehéz, mint egy natív android vagy éppen iphone játékot írni, szóval tökmindegy

Én pusztán a kérdésedre reagálva világítottam rá arra, hogy androidban is ott a html5, ráadásul náluk most már ott a flash is, ennek ellenére állítólag (én nem tudom letesztelni, netre hagyatkozom) jobban állnak html5bõl is, mint az apple, 2.0 óta pedig a videókkal is boldogulnak.

Amúgy ha kicsit körüljárod ezt a "flash hazavágja" témát és megnézel mondjuk 5 random videót a youtubeon láthatod, hogy én nem tudom, hogy ért el akkora laggot a lenti "teszten" a csávó, de a videók többségén szó sincs olyan állapotokról, a videólejátszás folyamatos, simán hoz be a rendszer minimális akadással komoly mennyiségû flasht tartalmazó oldalakat.

Persze más kérdés, hogy konkrétan beágyazott youtube/bármilyen videóknak szerintem semmi értelme, totál vezérelhetetlen az egész a kis gombok miatt... 😊 Szerintem az egész flash-mizéria inkább a játékokra megy majd ki hosszú távon.
pyrohun
"Sõt, pöttyet jobban is viszi a html5-öt, mint az apple cuccai"

Éljen! Sikerült valakinek találnia (vagy készítenie?) egy olyan CANVAS tesztet, amely jobban megy az androidon. A canvas a html5-nek az EGYIK eleme a sokból. Nyilván az Apple is fog csiszolni még a browser teljesítményén, de az iPad felbontása amúgy is pöppet nagyobb, mint az Androidos telefoné, ugye jól gondolom?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Persze ahogy írtam nem élek efféle eszközökkel, szóval csak a netre támaszkodhatok "tudás" címén, könnyen lehet, hogy amit írok, az hülyeség... 😊
Ott mutatta, simán van neki is youtube lejátszója, direkt választotta, hogy maradjon a beágyazott megjelenítés, mint ahogy iphone esetében választani se tudott, csak a külön lejátszóval jeleníthette meg.

Amúgy pedig nézõpont kérdése, ha szerinted "haza volt vágva" a készülék, akkor legyen úgy.

Nem mellesleg 2.0 óta tud az android is <video>-t legjobb tudásom szerint. Sõt, pöttyet jobban is viszi a html5-öt, mint az apple cuccai. Pölö:
Dzsini
majd megtanul az Android böngészõje is html5 <video> + WebM-ül 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

pyrohun
A videó azt akarta bemutatni, hogy a flash hazavágja az egészet. Ezt sikerült is bemutatnia, minden más csak körítés. Mellesleg ha kikapcsolod a flash-t, akkor hogyan nézel meg youtube videókat egy androidos telefonon mondjuk a böngészõben indítva?

joebacsi
Tényleg kiábrándító.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

passatgt
nem is az összehasonlítás miatt raktam be, hanem csak azért, hogy 1db flash banner hogy szétkúrta az egészet, laggolt minden😊

GregSB
A 10.1 még erõteljesen béta, jó ha év végére lesz belõle végleges változat.

Nem az a kérdés hogy tudják -e optimalizálni, hanem hogy hogy fogja zabálni az akksit.

Azért annál némileg sûrûbben.
Konkrét intervallum nem adható, hisz modellenként változik, a 15 colos pölö az elmúlt évben 3 update-et is kapott.
RÉSZLETEK
Ennek a tesztnek nem sok értelme van a 4. perctõl, hogyan lehet összehasonlító elemzést végezni egy olyan funkción, ami az egyik készüléken létezik a másikon pedig nem?
Kábé mintha kikapcsolnék minden effektet egy játékban és azt mutatnám, hogy így gyorsabban megy a lassabb gépen, úgyhogy a lassabb gép a jobb.

Amikor pedig nem flashes oldalakat nézeget akkor jobban teljesít az amúgy olcsóbb nexus one.

Arról nem is beszélve, hogy:
1. egyelõre béta a flash player
2. bármikor kilõhetõ/uninstallálható és máris ott vagyok, hogy ugyan azt kapom, mint iphone-on csak gyorsabban
3. újra hangsúlyozom, semmi értelme az összehasonlító tesztnek. Androidon bejön a flash csak lassabb, iphone-on nem jön be. "Jobb késõn, mint soha."
4. az egyik készülék multitask a másik nem. Látható is, amikor visít az android, hogy mennyi mindent futtat a csávó rajta

Nem használok okostelefont, nem is áll szándékomban, szóval laikus, ám objektív szemlélõdõként nálam most a pirospont az androidnak jár. Persze jó eséllyel az új iphone is be fog zsebelni egyet. Szerintem kifejezetten jó, hogy van ez a konkurenciaharc, nem ülhet egyik cég se a babérjain, fejlõdniük kell, amivel mi járunk igazán jól.

Valaki itt írta korábban, hogy az iphone csak azért nem hagyja a flasht, mert félti az iphone store-t a sok ingyenes flash játéktól/alkalmazástól és van is benne ráció, lásd miniclipes példa a legelején, viszonylag jól mentek rajta azok a játékok az egyelõre béta flashplayerrel, az elõre vizionált gigafagyások, errorok, flashtõl szénné égõ készülékek pedig egyelõre váratnak magukra.
passatgt
évente szokott nem fél

Valami kis update tuti be lesz jelentve, mivel fél évente szokott jönni, de komolyabb fejlesztésre én se számítok, hisz 1 hónapba kerültek bele a külön macbook pro számára kifejlesztett videókarik.
oke, de imac-ben (altalaban macben) nem hallani - ezert zavar😊

passatgt
de hangos vagy mi? minden gépben pörög a ventillátor

passatgt
http://www.youtube.com/watch?v=PtGCaKyd_co

4:00-tól lehet nézni milyen fasza lett a flash androidon😊

szerintem nem jo - amugy a Skype 60%-on porgeti a CPU-t...

passatgt
ez most jó vagy rossz?

30 fok van es iMac-ben porog a ventillator

LoDMaSt
nem fogják, mivel most jött.

@ Hellomarci

Holnap veszek macbook prot, ha 2 hét múlva bejelentik, hogy jövõ hónapban jön a 3szor olyan pimp kiadás feleannyiért, akkor bekaphatják... 😛
Kééét hééééét....

Csak jöjjön már ki az iPhone 4.0ás fw..😄😄
GregSB
"2010-AppleŸ will kick off its annual Worldwide Developers Conference (WWDC) with a keynote address by CEO Steve Jobs on Monday, June 7 at 10:00 a.m."

Az itthoni idõ szerint 19:00

Valami gáz van. Nekem akkor írta ezt ki, amikor elbasztam a particionálást és újra kellett raknom az egész OS X-et.
GregSB
Html5 watch,

A nevében benne van minden 😊

passatgt
rányomok continuera ezt dobja rá:

The startup disk cannot be partitioned or restored to a single partition.

The startup disk must be formatted as a single Mac OS Extended (Journaled) volume or already partitioned by Boot Camp Assistant for installing Windows.

I.C.ram
Mennyiért lehet szerintetek eladni egy gyönyörû állapotban lévõ G5-ös, 1.6 GHz-es asztali PowerMac-et? Ugyebár ez volt az utolsó nem Inteles széria.

GregSB
Visszatér az AutoCAD a Macre.

Beta állapotban van jelenleg:

Boot Camp Assistant-ben. Create or remove a Windows particion.
passatgt
kérdés:
Botcamp partíciót leformázta, hogyan tudom összeolvasztani mac partícióval?

passatgt
username/Library/Safari

?
Lacee
adott egy OSX leopard, amit a macbookon kívül egy második kijelzõvel is használok. A másik kijelzõre (egy LCD TV egyébként, de ez talán mindegy) hónapokkal ezelõtt kitettem egy háttérképet, aminek azóta kitöröltem az eredetijét. A kérdésem az, hogy hogyan tudok hozzáférni a háttérképhez? Az OSX hol tárolja az éppen aktuális wallpapert? Találtam egy-két tippet a neten, de az is mind az elsõdleges kijelzõre vonatkozik. Van ilyesmirõl tapasztalatotok?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Aquir
facepalm

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

farxis
nekem apukm vett iphonet nekem mert az jobbik a pécénél és ki ez a szörös ember nem teccik a amc jobb????

apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!

pyrohun
A 9-esen sírok 😊)))))))))

pyrohun
Growl szerintem is nagyon jó és hasznos kis alkalmazás!

Dzsini
lesz, ha kijött az új 4-es OS.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.