18351
-
Pio #8080 Kérdés: dockon levő mappák GRID nézetében az ikonok méretének csökkentésére van valamilyen workaround? -
Pio #8079 Futtass OnyX-ban egy font cache törlést.
Igazából lefuttathatsz egy teljes karbantartást, ártani nem árt, sőt, sokaknál állítólag elég sokat használ.
Amikor először használtam nálam is érzékelhető volt a gyorsulás, azóta havonta 1-szer lefuttatom. -
#8078 4GB és most épp semmi memoria zabáló nem volt nyitva... csak az Aperture szokta megizzasztani a gépet... ez a probléma meg leginkább safarival van, most láttam először hogy a Mailben is csinálja ezt... lehet valami a font-okkal vagy a helyesírás ellenőrző? -
#8077 nekem a firefox szokott megkergülni rendszeresen, ha azt force quitelem, akkor szinte mindig megoldódik a dolog. -
#8076 menyi memória van a gépedben? lehet túl sok minden van kinyitva. -
#8075 Mi lehet az oka hogy néha teljesen belassul mikor gépelek pl ide vagy épp egy emailt a Mail.ben? Elkezd pörögni a strandlabda aztán fél percig semmi... -
#8074 Én tegnap applikáltam rá az enyémre, de majd egy kicsit le kell szedni a vastagságából, mert egyrészt gáz, másrészt nem fogja a mágnes. -
Pio #8073 Nem gond, csak furcsálltam a dolgot, de aztán leesett, hogy a laptopok 99%ánál van szegély a képernyő körül és esetleg arra gondolhatsz. :)
Végül is itt is van "szegély", de az ugye része a képernyőnek, csak fekete. -
#8072 Jó, ezt benéztem. Sajnos ha egész nap idiótákkal beszélgetek, akkor estére teljesen akklimatizálódok:D -
Pio #8071 Jaaaa, leesett mire gondolsz, arra, hogy akkor a képernyő fekete szegélye lenne "foltos" és az nem zavaró.
Ahogy írtam, a képernyő "kihasznált" részén a billentyűk (amúgy nagyon halvány) nyoma nem látszik egyáltalán, a fekete szegélyen eleve jobban érzékelhető a foltosodás. Általában a szegély szokta "felhívni a figyelmem" arra is, hogy lassan le kéne takarítani a képernyőt. Főleg felül, ahol nyitásnál/csukásnál hozzá szokott érni az ember.
Ha viszont esetleg ilyesmire gondoltál volna: macbook pro-nak nincs a monitor körül borító (alumínium) szegély, az egész felső rész egyetlen, összefüggő felület egy 1-2 mm-es peremet leszámítva. -
Pio #8070 Tipp: talán a képernyő felső sarkainál? :) -
#8069 ha a képernyő felső sarkaiba raksz, akkor hol hagyna nyomot?:) -
Pio #8068 ...és lesz helyette két korong lenyomata rajta. :D
Meg esetleg még a zárómágnes is szétnyílik néha-néha... :)
Ahogy ICram írta, észrevehetetlen a dolog normális használat közben, csak pont teljesen oldalról akadt a szemem ügyébe a képernyő, miközben telibe sütötte a Nap és feltűnt.
Nincs az a képernyőfelület, ami nem koszolódna ilyen-olyan okokból kifolyólag, szerintem teljesen mindegy, erre találták fel a monitortörlőket. ;) -
#8067 Ikea vevőszolgálat...kérsz két szilikon korongot...megtartja a kijelzőt annyira, hogy ne érjen a billbe:) -
#8066 Látszik az, max nem veszed észre. -
#8065 2009-es -
Pio #8064 De neked még 2008as van, nem? -
#8063 :O
nekem nem látszik rajta -
Pio #8062 Csak mert a TFT-m matt és sokkal kevésbé foltosodik, mint az előző, üveges felületű tette. -
Pio #8061 A matt képernyősöknél is így van amúgy? Úgy tudom a 17 colosok már olyanok.
Ott azért fura lenne. -
#8060 Sőt, nekem az Asus-omnál is így volt. -
Pio #8059 Igen, sejtettem, hogy az összesnél így van, attól még érdekes. :) -
#8058 Összes MacBook-nál így van. -
Pio #8057 Most nézem csak, erős háttérfénynél látszik, hogy a billentyűzetem lenyomata megjelent a monitoron, látszik minden egyes billentyű. Persze egy picit erőteljesebb törlésre lejön. Érdekes. :) -
#8056 Közben eszembe jutott, hogy a telszámok google-ről vannak szinkronizálva, szóval, azok tuti megmaradnak remélhetőleg. Ha csak nem fogja szinkronizálni a tök üres contact listet a gmail accommal, és törli ki mindet :D -
#8055 Ha csak a telszámok kellenek, akkor szinkronizáld ki őket addresbookba / outlookba, nyomn egy restoret és szinkronizáld vissza. Jb-s backupot nem szerencsés visszatenni felfrissített, gyári rendszerre. Az updatel nem tudom mi a helyzet, régebben azt sem volt szabad rányomni jb-s telefonra. Szerintem szinkronizálj ki minden fontos adatot, nyomj az updatere, aztán ha legrosszabb esetben összeszarja magátv
a rendszer akkor nyomj neki egy restoret, és szinkronizálj vissza mindent. -
#8054 Szeretném újra rakni az iphoneom, de JB-s. Ha JBről updatelem, akkor is megmaradnak a telszámok, stbk? Ha nem, akkor lehet valami backup filet csinálni JBs telóról, amin csak a telszámok vannak? -
Pio #8053 És innen már csak egy lépés lenne a lopásgátló, ami lenyesné a tolvaj kezét (mint a Penge kardja :) ). -
#8052 "mondjuk erdekes , mert gyorsulas mero van az iphoneban , ipadban, miert nem tud kinyilni minden sarkon egy gumibutyok eseskor
siman megoldhato lenne 1dollarbol"
ez mekkora ötlet lenne:D -
Pio #8051 Tedd be avatárnak. :D Bár lehet olyan kicsiben gagyi lenne... :( -
#8050 -
Pio #8049 :DDD
-
#8048 Meier, és ez lesz az, ha jól látom bétafázisban leledzik (többet nem látok belőle, mert nincs facebook accountom) -
Pio #8047 Jön Sid Meyeréktől a civ facebookra is úgy tudom. :) -
#8046 IPS (akkor mégsem előző generációs ASV volt a Retina) vs. ASV - az alsó, monokróm kijelző jó ötlet, a többi meg ebből nem állapítható meg, szép.
-
#8045 ez de kemény :O -
#8044 az első felülnézetből volt, a második résztől volt ez az izometrikus nézet - akkor kezdték el készíteni a nyílt forráskódú klónt, amiből a Freeciv lett :)
a maces grafikát meg inkább az Amigáshoz kell hasonlítani, ahhoz közelebb jártak a képességei (bár civ2 meg már nem készült el rá), az 1. rész tényleg szebb volt, a 2 szemre egész hasonló volt mindkettőn. -
#8043 Gyakorlatilag ezen nőttem fel :) Ami tök jó volt, hogy sokkal szebb volt MAC-en, mint PC-n. De lehet keverem az első résszel.
Ugyanez volt a LucasArts kalandjátékoknál is. Szebbek voltak macre. -
#8042 az ma már böngészőből megy :) -
#8041 Macen mennyit nyomtam a 2-vel.... :D