Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ezt talán fejtsd ki bõvebben.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Mert az is elismerte emlékeim Izrael állam létét. A Hámász viszont asszem nem. OK, akkor viszont játszuk egyenlõan a játékot. Akkor Palesztína sem létezhet, mert egyazon ENSZ határozat hozta létre mindkettõt. Jaaaaaaaaa, hogy errõl derogál említést tenni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Strahd_
Ami szamomra erdekes hogy mind a 2 szervezet terrorszervezet, es en ugy tudom az az allamok kozti megallapodas hogy terroristakkal nem targyalnak akkor ezen 2 szervezettel meg miert igen?

Strahd_
En ugy tudom , de lehet hogy tevedek hogy a Hamaszt nem ismerte el Izrael, es forditva sem.

Ha most Izrael leul targyalni a Hamaszal akkor ezzel Izrael elismeri a terror szervezetet mint uralkodo. A fatah ot elfogadta Izrael mint targyalo partnert 93 ban.

Szerintem ha a harcok tovabb folynak akkor a kovetkezo valasztasokkor a Fatah nyerhet vele hogy az o ideje alatt legalabb volt elelem a varosban es a hamasz csak kihasznal mindenkit stb stb

Ebbol gondolom en hogy nem erdeke a Fatah nak sem hogy beke es valami normalis megallapodas szulessen a fo rivalisa es Izrael kozott.

Ami tortenhet, mivel latszik hogy a Hamasz nem tudja betartani a tuzszunetet, de itt van a "josagos" fatah ai 2008 ota Izrael vedelmet elvezi, bemennek es rendet raknak es igy a Hamaszt lehetetlenne teszik.
Ergo a nyugati allamoknak a megoldas a Fatah lenne es nem a Hamasz stb

en ilyenekre gondoltam amikor azt irtam a Fatahnak miert jo a mostani haboruskodas.

[NST]Cifu
A Fatah-nak miért jó a jelenlegi helyzetben a háborúskodás?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Pluskast
Hááát... Ha abból az egyszerû logikából indulok ki, hogy ha az én családom vagy barátom vagy ismerõsöm egyikét megöli, mondjuk egy szerb egy román stb illetõ politikai okok miatt nem hiszem, hogy nem kezdenék el általánosítani. Márpedig 60 év alatt elég sok ilyen cselekmény történt.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Strahd_
Fatah nak se erdeke a beke. Szerintem a civil lakossag nem gyuloli egymast. Inkabb a politika az ami felkorbacsolja az indulatokat.

Molnibalage
Szerinted az emberek többsége háborúzni akar? Nem. Mondjuk ennek fényében azért érdekes a Hámász választási gyõzelme...

Pluskast
Az a baj mind a palesztinokkal mind az izraeliekkel, hogy tiszta szívbõl gyûlölik egymást. Sajna mind a 2 oldalon a szélsõség uralkodik és ezáltal az általános gyûlölet ami szerintem már olyannyira mélyen gyökeredzik, hogy talán nem is lehet kiirtani soha. Erre legjobb példa Ichak Rabin meggyilkolása. Kinyírták az izraeli szélsõségesek mert békét akart. A fatag is inkább szeretne normális életkörülményeket de a hamasz miatt ez nem megy. Még csak az esélyét sem látni, hogy valamiféle hosszú távú rendezés lesz. Lehet, hogy 1 évig - talán 2 is -béke lesz de utána megint egymásnak fognak esni.

Strahd_
Cifu nak ebben igaza van , csak ekkor bejon az hogy Izraelben lassan valasztasok lesznek es onuralmat nehez ugy tanusitani ha lonek rad,
ha nem reagalnak semmit akkor mondjuk Libanon utan Sziria is elkezdheti a lovoldozest mert miert ne.
Ha reagalnak akkor meg a vilag iteli el az Izraelieket, hogy miert lonek a civil lakossag koze bujt hamasz "harcosok" ra loni.

Sajna nem lesz soha beke 😞 mert nagyon sok politikai eronek nem erdeke hogy beke legyen ott.

Pedig ha sikerulne beket hirdetni szerintem az a terulet "csodak" ra lenne kepes fejlodesben.

Strahd_
Miert adna munkat? szoval szerinted az a megoldas mondjuk egy szomszed nep, legyen mondjuk hamar ugy is eliteled Szerbia elkezd raketakat loni rad, folyamatosan jonnek ongyilkos merenylok at a hataron, akkor te inkabb kinyitod a hatarokat es tart karokkal varod vagy lezarod a hatart es ha akarnak valamit menjenek mas orszag fele ha munkat akarnak.

Mielott kialakult a mostani helyzet Izrael munkat adott es nyitva voltak a hatar atkelok megszaporodtak a tamadasok, ezt ugy oldottak meg hogy lezartak a hatarokat es falat epitettek.

Strahd_
Az a baj hogy a penz nagy resze nem arra lesz koltve amire kellene szerintem hanem fegyverekre.

Szerbia kerdeseben meg szerintem az egyesult allaom meg akarta mutatni hogy muzulman barat es hogy nem a muzulmanok ellen haboruznak hanem csak az iraki, afganisztani elnyomo rezsim ellen emiatt boszniaban es koszonovban a muzulmanok oldalara altak a szerbekkel szemben.
En nem tudok rola hogy hany muzulman , alban stb vezetot vittek a nemzetkozi birosagra azok miatt amit a szerb lakossag ellen kovettek el.

degenerator
mint mi afganisztánban, gondolom, újjáépítési csoportok....

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Pluskast
Na ja... Épp haza fel hallgatom a kocsiban az info rádiót és a hírekben bemondják, hogy Izrael bejelentette az egyoldalú tûzszünetet, majd a részletes beszámolóban elmondják, hogy Ehud Olmert kijelentette, hogy a palesztin népet barátjának tekinti. Azért ez egy kicsit erõs....

[NST]Cifu
Nem veszik fel a versenyt. Még a tehetõsebb országok (Szaud-Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Kuvait) sem rendelkezik olyan katonai erõvel, amely kellõ szintet jelentene egy-egy összecsapásnál. Ha a teljes arab összefogás megvalósulna, akkor lehetnének Izraelnek komoly gondjai. De erre sem politikailag, sem katonailag nincs esély.

[NST]Cifu
A nagy kérdés hogyan és kinek adják azt a pénzt. Gázában továbbra sincs központi hatalom...

BEAST
Lehet, de ha van es segit akkor inkabb itt kosson ki a penz.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Ablakon kidobott penz. 1 ev mulva megint bemennek, es leromboljak.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

BEAST
Tenyleg, ezek a penzes, olajban gazdag arab allamok mekkora katonai erot kepviselnek a tersegben, marmint felveszik a versenyt Izraellel? Ahogy neztem eleg sok nyugati cuccot felhalmoztak. o.o

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

degenerator
szükség is lesz rá, napi ötven gép támadása után el lehet képzelni, hogy miféle holdbéli tájat hagytak maguk után....

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

joebacsi
A szerb etnikai tisztogatásoknak is voltak elõzményei, arról se szokott szó esni:
"Srebrenica környéki falvak szerb lakosságát a boszniai muzulmánok 1992-ben brutálisan legyilkolták."

Õk is úgy kezdték, hogy "visszaütöttek".
Az ezért felelõs szerb vezetõk ma háborús bûnösök, most az izraeliek "csak a hazájukat védik". Hogy is van ez?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Molnibalage
Kevesen. Háborúban az erõfölény alkalmazását semmi sem tiltja.

Plusz a sebesülteket nem tudják el látni.
degenerator
a másik oldalról eközben hányan haltak meg?

Molnibalage
Mit magyarázzak ezen? Ennyian haltak meg. Ezen nincs mit szépíteni... De még mindig egyetlen szót sem halottam tõletek a másik oldal disznóságiról. Miért csak az egyik oldalt tudjátok szapulni? Ja, hogy mert ma az a divat?

degenerator
azok legalább eltemették az áldozataikat.

Szarom le magasról hogy mit unsz...

Nesze itt egy új hír amit kimagyarázhatsz:

Az offenzíva során a mentõszolgálat legfrissebb adatai szerint eddig mintegy 1300 palesztint öltek meg, köztük 410 gyermeket és 108 nõt. A sebesültek száma több mint 5300-ra tehetõ. (MTI)

Olmertnek ott lenne a helye Szlobó és a többi délszláv háborús fõgeci között.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Molnibalage
És a '48-as arab pusztításért hogyhogy nem merült fel ilyen ötlet tõled soha? Kibaszottul unom az egyoldalú hozzállásodat.

joebacsi
Dehogynem, majd kapnak kedvezményes újjáépítési hitelt 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

"Azt azért meg ne várjuk már, hogy izraeli költésgvetésbõl épüljön fel Palesztína..."

Jelenleg max. rombolódik ebbõl a költségvetésbõl. Azért némi kárpótlás nem ártana azoknak a palesztin családoknak, akiknek a házát rombolták le vagy a földjükrõl elüldözték.. persze valószínûleg ebbõl soha nem lesz semmi.

[NST]Cifu
Õõõõ... Ezek egy része olyan dolog, ami megvolt a második intifáda elõtt (pl. a Palesztin munkások dolgozhattak Izrael területén). A másik fele olyan, amit akkor biztosítana, ha egy mûködõképes, tárgyalóképes és életképes kormány vezetné a Gáza övezetet, amelyik a békére törekedne. Amíg a Hamasz nem nyerte meg a választásokat, addig a legtöbb téren viszonylagos engedményeket tettek az Izraeliek (no persze a falak felhúzása más kérdés). A bili e téren akkor borult ki, amikor a választásokon a Hamasz gyõzött...

Molnibalage
Ez mind azután kezõdött, hogy 2005-ben kivolnutak és lett egy csinos palesztín polgárháború...

A palesztínok egy része most is dolgozhat, elõtte is dolgozott. Azt azért meg ne várjuk már, hogy izraeli költésgvetésbõl épüljön fel Palesztína... Az arab testvérek hol vannak ilyenkor?

joebacsi
õõ, lebontja a falat, megszünteti a blokádot, nem zárja el az övezetbe irányuló közmûveket, felzárkóztatási programot hoz létre az övezet közintézményeinek fejlesztésére, elõsegítve az iskoláztatást az életszínvonal növekedést, hagyja, hogy a palesztinok is munkát vállalhassanak náluk, tanulhassanak, letelepedhessenek a multikulti zászlaja alatt, amit máshol oly bõszen hirdet, mert az milyen jó, stb, stb

[NST]Cifu
Szerintem bölcsebb lett volna, ha Izrael kéri az ENSZ-t, hogy határozatban ítéljék el a Hamasz-t. Hosszú távon hasznosabb, ha a politikai bázisát támadja, ha a Hamasz-t ilyen módon veszi célba, akkor a Hamaszhoz kerül a labda. Ha tovább folytatja a támadásokat, akkor a nemzetközi porondon szerepel le, ha nem folytatja a támadásokat, akkor a szélsõséges arculatát veszti el, amivel maga mellé állíthatja az embereket. Ha hosszú ideig nem történik semmi effektíve, akkor a tehetetlenség érzése kezd úrrá lenni a Hamasz tagjain, és ez belsõ ellentétekhez vezethet. A Hamasz kétféle képen oldhatja fel, az egyik ha nyílt szinten támadást indít, vagyis fordított politikai helyzet áll elõ (ie.: Izrael sokkal könnyebben elfogadtathat egy, a mostanihoz hasonló katonai akciót a nemzetközi porondon), vagy kénytelen lesz politikai megoldás felé fordulni.

Nem vitás, hogy Izraeli részrõl nagy önuralomra lenne szükség ehhez, és az is biztos, hogy jelenleg egy ilyen megoldás nem lehetséges náluk. Én mindenesetre valami ilyesmi taktikát alkalmaznék az õ helyükbe.

A mókás az, hogy a Hamasz helyében pontosan azt tenném, amit most õk tesznek. Addig provokálnám az Izraelieket, amíg háborús helyzetbe nem kerülnek, és a civil áldozatokat folyamatosan hangoztatva szereznék nemzetközi támogatást. Ha a helyzet kellõen elfajul, akkor sokkal jobb helyzetbõl lehet tárgyalóasztalhoz ülni. Igen, ez indokolatlanul sok áldozatot követel a Palesztin néptõl, igen, roppant terheket ró az amúgy is elkeseredett helyzetben lévõ Gáza-övezetnek, és igen, nem jelent gyors megoldást. De ha a Fatah-hoz fel akarnak nõni a politikai hadszíntéren, akkor drasztikus megoldásokhoz kell folyamodniuk, mivel per pillanat nincsenek egy súlycsoportban, márpedig a részükrõl ez egyben belpolitika is, hiszen a Fatah vs. Hamasz ellentétet kezelniük kell. A gond ott van, hogy szerintem a Hamasz nem politikai megoldásokban (békében) gondolkodik hosszú távon. Számára a béke nem megoldás semmire, mivel nem rendelkezik olyan infrastruktúrával, mint amit a Fatah ha mégoly dekadens és korrupt módon is, de kiépített magának.

Ilyen helyzetekre talán nem is létezik jó megoldás.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Nagyjából ez a helyzet. Viszont - ha csak idõlegesen is - csökkent a támadások száma izrael fele. Csak szerintem magas az érte fizetett ár.

Egyszer már asszem itt megkérdeztem, hogy akkor mi a túrót tehetne izrael? Hagyja, hogy lövöldözzenek tovább?

[NST]Cifu
Ugyanúgy nem tudnak végérvényesen "rendet tenni", mint Libanonban. Nem látom át, hogy mi van az akció mögött. Egyetlen pozitív vonulata a szemszögükbõl az, hogy bebizonyítják, hogy erõvel odavághatnak, ha a helyzet megkívánja. Egy ilyen akció nem fogja a Hamasz és a hasonló szervezetek hosszú távú helyzetét megingatni, sõt, inkább segíti radikalizálni a Palesztin lakosságot.

A pillanatnyi hazai morálnövelésen túl hosszú távon nem érnek el így semmit. Én arra tudok gondolni, hogy mégis pont ez állhat az akció mögött. Ugyebár hamarosan választások lesznek, ez pedig javíthatja az esélyeket a jelenleg kormányon lévõ politikusoknak.

Molnibalage
Még jó, hogy 3 éve kivonultak onnan. Most csak szépen visszamennek rendet tenni. A palsztín kormány nem képes rá.

Ez is mutatja hogy Izrael elnyomja Palesztinát.
Palesztin becslések szerint legkevesebb 1,4 milliárd dolláros kárt okozott a palesztin gazdaságnak az izraeli hadsereg offenzívája a Gázai övezetben. A palesztin statisztikai hivatal pénteki közlése szerint az offenzíva kezdete, december 27-e óta az izraeli hadsereg légi, tengeri és szárazföldi támadásaiban mintegy 20 ezer lakóházban keletkeztek károk, és 4 ezer lakás teljesen megsemmisült. Ideiglenes szálláson helyeztek el közel 26 ezer gázai lakost, mert lakhatatlanná vált otthonuk. Középületek semmisültek meg, beleértve 18 iskolát és egyetemi létesítményt. A közutakban és hidakban is keletkeztek károk, megrongálódott az elektromos-, a víz- és a csatornahálózat.

A statisztikai hivatal csaknem egymilliárd dollárra teszi az újjáépítési költségeket, és emellett a háború napi 420 ezer dolláros bevételkiesés jelent. A költségek ennél jóval magasabbak lehetnek, ha folytatódnak a harcok. A gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint a majd három hete tartó offenzívának eddig legalább 1105 halálos áldozata volt a palesztin oldalon, a sebesültek száma 5100-ra rúg. Palesztin emberi jogi szervezetek szerint az áldozatok közül 700-en civilek voltak. (MTI)

degenerator

degenerator

[NST]Cifu
Mindketten hagyjátok abba a személyeskedést, most!

Hogy jön ide a cipõ fûzõ te köcsög?
Molnibalage
Talán olvass vissza. Esetleg a cipõûfzõdet ne segítsek bekötni?

Hát valóban jól el marasztaltad õket, gratulálok! Azonkívül értelmesen irkálják nekem te bér fórumozó, írtam én neked hogy hülye vagy? Te okos!
Ez is jó :

http://www.origo.hu/nagyvilag/20070405lobbi.html

Vannak egy kevesen az USA szenátusban !
Lehet hogy nem is USA-nak kéne hivni hanem New Israel-nek vagy valami hasonlonak .
Az AIPAC (USÁban mûködõ felforgató izraeli lobbista cionista társaság) nagyon sokat tehet errõl, õk azok, aki elérték, hogy ez általános legyen a közel-keleten. (haha én is átmentem ilyen földre festett zászlókon, az egyik közel-keleti országban) Ha ezt látnák az USA alapító atyái (nekik voltak) személyesen irtanák ki az említett társaság tagjait.
Molnibalage
Nem tudok mást mondanim, hogy menj el szemorvoshoz. Az #507 eleje az mi te szerencsétlen? Szövegértési problémáid vannak? Funkcionális analfabéta vagy? Mert erre már nem tudok mást mondani...