13596
H001.jpg
  • csige791
    Azt nem mondtam, hogy neked tetszik. Te mondtad, hogy erre van igény. Én meg azt mondom nem erre van igény, csak nincs választási lehetőség.
  • remark #3208
    Még egy dolog. Anyám mondogatta egy időben, mikor gyereknevelésről volt szó, hogy ő mindig azt a gyereket védte meg a többiektől, akinek szüksége volt arra, hogy megvédjék. Ez jó elv.
    Azért hangsúlyozom ki a nyugattal és a zsidókkal kapcsolatos visszásságokat, mert most erre van szükség, mert úgy látom hogy a problémákat alapvetően a nyugat és a zsidók (előbbi világszinten, utóbbi most közel-keleti vonatkozásban) okozzák.

De természetesen Gipsz Jakabnak is vannak csúnya dolgai, és természetesen Gipsz Jakabot is ostoroznom kellene. Csak éppen ennek most nincs jelentősége. A világon nem a Gipsz Jakabék határozzák meg, hogy mi fog történni, így az nem is lényeges, hogy Gipsz Jakab jó ember-e vagy rossz, nemesek-e a céljai vagy sem.
  • remark #3207
    Nem értem miről beszélsz. Emlékeztettelek már arra, hogy én megvédtem a zsidókat, mikor a kuruc cikke úgy állította be a dolgokat, hogy az X. izraeli oldal Y. írásához kommentet író zsidók magyarellenesek. Beidéztem azokat a hozzászólásokat, melyekből kiderült, hogy sokan elítélik az ilyen szélsőséges álláspontot képviselőket (mármint a zsidók közül sokan elítélik a szélsőséges álláspontot képviselő zsidókat).

Aztán jött a második kuruc cikk, ott is megnéztem a hozzászólásokat, ott már nem találtam hasonló, a szélsőségességet elítélő hozzászólásokat. Hallgattam is.

Aztán jött a harmadik kuruc cikk, most már maga a rabbi beszél szélsőségekben, és akkor itt ezen a ponton lett elegem, és nem hallgattam tovább.

Mindebből neked mi következik? Hogy szerinted én gyűlöletkeltő vagyok? Bort iszok vizet prédikálok? Csak a zsidókat ostorozom a szélsőségességért?
  • Hypo #3206
    de ez csak akkor muxik ha mindenkire ervenyes, zsidokra, nem zsidokra egyarant, kulonben csak szajtepes.
  • remark #3205
    Én nem lehetek a mérvadó, mert én nem nézek TV-t.

A többséggel kapcsolatban meg óvatosan a kijelentésekkel, mert az egész irományom lényege pont az volt, hogy nem az igény számít. Az "igényt" megteremtik, innen kezdve az nem valódi, ezért nem tükrözi a valódi helyzetet. Ez, hogy az igényt úgy teremtik, ha jól emlékszem az első leckék között van, mikor közgazdaságtant tanulsz. (De majd valaki kijavít, akinek frissebbek az élmenyei.)

A politika meg az üzleti élet ebből a szempontból ugyanaz. Senkit se érdekelnek az igények. Az számít csak, hogy miként lehet eladni azt amiben adott vezető csoportok érdekeltek.
    Közel-kelet ugyanez a kérdés. Ez meg ez is csak propaganda. Nem azért történnek a dolgok, mert a többség ezt akarja. A többség vagy nem tudja mit akar, vagy nem képes érvényesíteni akaratát. Ezért is mondjuk azt, hogy X.Y. rabbi kijelentései nem tükrözik a többség álláspontját. (Ugye? Ezt mondjuk, te is ezt mondod.) Ezért nem is ez a baj a kijelentéssel, hogy "húha mit gondolnak a zsidók", hanem az a baj, hogy ilyen kijelentésekkel gyakorolnak nyomást rájuk, azaz mossák át az agyukat. Ez a baj, hogy az ilyen kijelentések aztán milyen folyamatokat indítanak meg hosszútávon, vagy milyen folyamatok kialakulásához biztosítanak táptalajt. Ez a baj, és nem az, hogy mi a többség valódi igénye, mert ez utóbbival semmi baj nincs szerintem. Ha a zsidók többsége ilyenkor kategorikusan elutasítja az ilyen kirohanásokat, akkor nincs is nagy baj. A baj azzal van, hogy válogatás nélkül mindent védenek, ami zsidó meg ami izraeli. Ez utóbbit szerintem a nyomásgyakorlás miatt teszik, azaz hogy ilyen légkörben nevelkednek, így ez nem a valódi, hanem a tanult igényük (avagy: ez a feltétel nélküli összezárás ez egy hibás reflex, ami miatt még sokszor meg fogják ütni a bokájukat).
  • polluxware
    szted ez nekem tetszik?

fárasztó vagy apám...
  • csige791
    Újabb Zsidó gesztus a békéért
  • csige791
    Amikor "csak" szomszédok volt a barátok közt helyett az a maga idejében még több embernek tetszett. Pedig az nem arról szólt, hogy mindenki bszik mindenkivel, legyél szingli mert az menő, stb...
    Ez vajon, hogy lehet?
    Vajon az miért van, hogy ezekben a legnézettebb szarokban minden megy ami család ellenes, és semmi sem ami nem az? Vajon miért csak és kizárólag ilyenek vannak gyártva, hogy még választani se nagyon lehessen?
    Vajon a 10milliós Magyarországon a VIVA miért csak meleg műsorvezetőket talál alkalmasnak egy-egy megüresedett posztra? Ennyi emberből nincs egy hetero sem aki megfelelne?

Remélem te ezt elhiszed, meg azt is hogy az emberek igénye az, hogy egy homokos -már elnézést- köcsögöt nézzen a gyereke a kedvenc(?) csatornáján?

• polluxware
    akarom mondani nem mi:)
  • polluxware
    ez mind szép.. de mivel az rtl klub továbbra is nyomja az undorítobbnál undorítobb majomparádékat így ez arra utal hogy te vagy én vagyok a mérvadó

mo többségének tetszik...
  • polluxware
    indulat..

sajnálom hogy nem jött át a "hasonlat"

• remark #3198
    Valami nem attól van, mert arra van "igény", hanem azért van, mert abból lesz a... na mi? Cserebogár? Nem. Hanem a profit. A pénzben mérhető profit. Ha nekem olyasmit adnának le, amit én szeretném, hogy leadjanak (arra van igényem, mert NEKEM ez lenne a JÓ), akkor az elég durván rontana a profitszerzési lehetőségeiken. Bárkinek. A cégeknek. De ha már "zsidózunk", akkor hangozzék el, hogy a zsidók üzletét is komolyan derékba kapná, mert ők aztán végképp az "illúziógyártásból" élnek (mozi, színház, gyémánt, pénz, stb).

Vagy egyszerűbben: a kínálati oldal NEM a kereslethez igazodik, hanem a fizetőképes kereslethez. A kereslet fizetőképessé szintén az egyik üzletág kínálati oldalától válik, ez pedig a bankszektor pénzgyártási oldala. Tehát a fizetőképes kereslet teljesen mesterségesen van megteremtve. Így a kör bezárul, te meg kizárulsz.

A te igényeid hol vannak a rendszerben? Azon dolgok fogyasztására kapsz engedélyt mely biztosítják hogy a haszon stabilan magas maradjon. Hol vagy te ebben a képletben? Sehol.

Elvárni meg semmit se várok el. Szimplán annyit, hogy kulturált körülmények között legyen megbeszélhető, megemlíthető minden, attól teljesen függetlenül, hogy az adott dolog hoz-e bárkinek is profitot.

Alkalmazkodás alatt mit értesz? Megtalálom a magam útját, az igaz utat, mely valóban jó nekem, és kitartok amellett. Ez alkalmazkodásnak számít? Alkalmazkodás-e az, ha nem hagyom, hogy a kizárólag profitban érdekeltek rám erőltessék az érdekeiket? És ha szó nélkül elmegyek a gyűlölködés mellett, akkor az lehet-e az én igaz utam? Meglapulni a fűben, úgy csinálni mintha minden rendben lenne, az vajon alkalmazkodás-e? Az vajon garancia-e a túlélésre? A sikerre? Mit is kell nekem valójában megtanulnom itt a Földön? Meghajolni bizonyos erők előtt, félelemből, vagy inkább felismerni, hogy a félelmeimet kell megtanulnom legyőzni, és nem a szerint dönteni, hogy mi az ami pillanatnyi előnyt biztosít, hanem hogy mi az, ami helyes. És én úgy döntöttem, hogy nem helyes az, ha egy ország vezető embere ilyesmiket mond. Nem kezdek akcióba, nem megyek tüntetni, nem fogok perelgetni, nem indítok civil mozgalmat. Csak leszögezem, hogy ez így nem helyes. Akkor is ez az álláspontom, ha ennek az a következménye, hogy Magyarország a "kizárólag profitban gondolkodó irányítók" szemében ezáltal eggyel rosszabb helyre sorolódik. Mert nem félek, és állok elébe mindazon nehézségnek, melyet az ilyen kijelentéseimmel magamnak okozok. Mert ez így helyes.

És elnézést, de most ezt egyszer le kellett szögezzem.
  • L Viper #3197
    Az a baj, hogy az emberek többsége nem érti meg, mert egyoldalú tájékoztatást kap. Ezért én (veled ellentétben) nem bánnám, ha ez változna. Talán lehetne a médiánál kezdeni úgy, hogy: tényszerű hírközlés, ha már Híradónak hívják.
    Amit te írsz, amire igény van, az egy teljesen más dolog, nem függ össze a témával. S megint ott az indulat benned.
  • remark #3196
    Bármi megeshet. De le is írnád, hogy mit értek félre?
  • polluxware
    már ott bukik a történet ,hogy elejétől fogva félreérted a mondandóját...
  • polluxware
    miért megy annyi ratyi fos az rtl klubbon?

válasz: erre van igény

zavar e hogy ultra ortik szídják a nem zsidókat? most mit mondjak erre? menjek neked, mert csige "haverod" folyton lehülyéz?

kábé lehet ezt érteni?

azt várjátok hogy az egész világ leteremtse a zsidókat? nem fogják..

hagyjuk annyiban? --> értelmesebb módszerek kellenének.. alkalmazkodás

nem ésszerűtlen állandó pörgés forgás
  • csige791
    De ha még érvekkel védené, de nem ezt teszi hanem terel, elkezd beszélni a palesztinokról, hogy azok olyanok mint a cigányok, valakik szerint. vicc...
  • remark #3192
    Nem az "egész zsidó közösség" állítása ez, ez nyilvánvaló. Csak Hypo meg egyből nekiállt védeni, miközben nem látom be, hogy mi védhető van az ilyen megnyilvánulásokon. Azt kellene írnia, hogy igen, elvetette a sulykot, meg esetleg hozzátehetné, hogy ez nem a teljes zsidóság álláspontja. Ehelyett jön azzal, hogy gyűlöletkeltés a célunk. Nem tudom kiből indul ki, lehet magából, de én nem gyűlölök senkit, még az ilyen kijelentések után sem. Talán pont ez tesz "szolgává"... (szerintük)

Az egésszel mindössze az általa [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=3154]#3154[/URL]-ben felvázoltakat próbáltam szövegkörnyezetbe illeszteni. Lehet hogy érzékenyen érinti a dolog, hogy a nagypolitika által a zsidókról és Izraelről kialakítani kívánt képet beszennyezik az ilyen kijelentések, melyek az olyan "hazug" oldalak által jutnak el az emberhez, mint a kuruc. Ez van, ezt kell szeretni. Nem kellene olyasmiket mondaniuk az izraeli vezetőknek, és akkor az Izraelről kialakult kép is jobb lenne. Nem így logikus?
  • L Viper #3191
    Nem indulatokat akartam én kiváltani belőled, a véleményed elfogadom, megértem. Nem akartam én semmi rosszat, csupán a média mocskosságára akartam kilyukadni, hogy miért reagál túl egyes híreket, egyes híreknél meg miért kussol?
    Téged nem zavar ez, engem zavar. Ennyi a történet.
  • polluxware
    ami késik...
  • polluxware
    nem azt mondtam hogy hurráá..

hanem azt hogy pár hülye, meg egy fő hülye szavával nem fogok foglalkozni.. (azt már ugye beszéltük hogy nem az egész zsidó közösség állítása ez)

fárasztó vagy..

ahogy nem érdekel a zsideszes nyomi propaganda úgy nem veszem fel érdemben a kuruczos nyilas dumát sem
  • remark #3188
    Még ha csak "egy zsidó" mondta volna pl. egy internetes fórumon. Akkor engem sem érdekelne a dolog, mert "hülyék mindenhol vannak". De itt egyáltalán nem erről volt szó. Ez kb. olyan mintha az egyik pártvezetőnk kijelentené, hogy a szlovákok jobb ha vigyáznak, mert pár év és a magyarok szolgái lesznek.

Hypo meg esetleg felidézhetné, hogy nemrég még én linkeltem be egy kurucos cikk kapcsán a zsidókat VÉDŐ hozzászólásokat, mert valóban: értelmes zsidók is vannak mindenhol. Csak ezúttal valami teljesen másról van szó. Ha én különbséget tudok tenni, neki is menni fog, csak akarni kell. Azok álláspontja mellett kellene kiállniuk a zsidóknak, akik álláspontja védhető. Nem össze-vissza védeni mindent. Mert ez az ami végül kitermeli reakcióképp a különbségtétel nélküli "zsidózást". Az meg ugye "csúnya dolog".
  • csige791
    Hát ez gyönyörű. Azt mondja egy zsidó, hogy mindenki a szolga aki nem zsidó és csak azért élhet sokáig hogy ne veszítsenek zsetont a zsiráfok, majd ezt teljesen pollkorekt módon ellenezzük, és mi vagyunk a gyűlölet keltők. Esküszöm beszarok, behugyozok ezen.

Csak azért nem tartalak totálisan hülyének, mert tudom, hogy dohány utcai zsinagóga klub tag vagy, ennek fényében pedig érthető az amit képviselsz a hozzászólásaiddal.
  • remark #3186
    Nem "egy hülyéről" volt szó, és nem is "komcsizásról".
  • remark #3185
    Méne? Magammal foglalkozok, csak veled nem. ;-)
  • polluxware
    én azt is leszarom ha egy keresztény papocska idehaza komcsizik és köpköd mindenkire aki nem fityesz fan...

hülyéket minek szellőztetni? de most hogy ti belinkeltétek így már többen tudunk róla...

• Hypo #3183
    na akkor meg ne rinyalj:))))
  • remark #3182
    Annyira én azért nem figyelek oda, hogy tudhatnám, hogy van amit akár magadra is vehetnél. Vannak számomra fontosabb dolgok is... Szinte csak fontosabbak vannak.
  • L Viper #3181
    :)
    Valamelyik magasabb pozícióban lévő, azzal a főrabbival kb. egy szinten lévőre gondoltam, de szerintem, ha egy kispap vetemedne ilyesmire, akkor is borítékolom, hogy nálunk a ker. médiában főhír értéke lenne.
  • remark #3180
    Fő vallási vezető? Kire gondolsz? Az MNB elnökére?
  • L Viper #3179
    Azért kíváncsi lennék nálunk egy fő vallási vezető ilyet mondana a zsidóságról az RTL klub hírértékűnek tartaná -e? Tényleg csak úgy kíváncsiságból kérdem, Izraelben vajon megemlítenék ezt, vagy ott sem foglalkozna vele a média?
  • Hypo #3178
    dehogy, en se veszem magamra amiket irsz:)
  • remark #3177
    Magamra kellene vegyem a többesszámot?
  • Hypo #3176
    :))) megy a gyuloletkeltes amit tudtok:)) pedig nem sokra jutottatok vele eddig se de csak igy tovabb
  • polluxware
    okosz vagy:)

már volt róla szó ,hogy a nagytöbbség barikádon innen és túl is elitéli az ilyen jellegű fröcsögést..

az a gáz veled ,hogy állandóan azzal a szutyok iredenta egysíkú kurucz.infó-val pörgeted fel magad..

javarészt olyan dolgok miatt amire a napi polgár egyszerűen giv a fakkk nagyívben...

ha gójnak érzed magad akkor csak hajrá

a gazdag mindig is átfogja szni a palánkon a kismebert.. tök mindegy hogy van e fitymája vagy sem

a normális meg békében "szeretne" élni -> namostan ez fogy

másrészről ha odakint is így osztod azt, legalább ne emlísd meg melyik országból jöttél ha kérhetlek, égetnek itthonról a nagyjaink is bőven
  • remark #3174
    Ha mindenki nem is, de sokan csinálják, ez igaz, csak mikor Izrael/zsidók csinálják, akkor csöndben kell maradni, és úgy csinálni, mintha nem csinálnának semmit. Szerintem ez az érdekes...
  • csige791
    Tudnám, hogy ez mit változtat azon amit az a zsidó mondott a nem zsidókról.
    Megy a terelés, ez az amit tudtok.
  • Hypo #3172
    :))) erdekes hogy mindeki ezt csinalja de csak ha a masik fel csinalja az a gond:)))) A palesztin ugy fele PR es sok arab politikus csak felhansznalja oket, amugy meg mindenki szarik rajuk mert nem kell nekik kb az arabok ugy vannak a palesztinokkal mint a itthon a ciganyokal, messzirol mindenki segiteni akar de amugy mindenki utalja oket.....
  • polluxware
    "Koppány nyugathoz, Gyula kelethez akart minket "felzárkóztatni"... ha Szent István nem csap szét köztük, akkor már 1000-ben átéltük volna trianont... ketté szakították volna az országot."

lehet nem is lett volna akkora gáz..

legalább szeparálva lenne a nagymagyarság, a szimplán magyaroktól;)
  • Solt
    Hagyjuk... igazad van.