13596
H001.jpg
  • Strahd_
    Az ok szerintem egyszeru. Iran fenyegetozik ha lesz atomja hasznalni is fogja. Mig Israel nek volt atomja (bar hivatalosan nincs es nem tartozik az atom nagyhatalmak koze), de megsem hasznalta pedig nem sokon mult hogy teljesen eltoroljek. Pl nem ertem katonailag hogy sikerult nekik mert totalisan szarul altak a dolgokhoz. 1967 es gyozelem miatt katonailag azt hittek barmit megtehetnek ezert 1973 ban majdnem megszunt letezni.

Szoval szerintem azert nem szallnak ra Israelre ebben a kerdesben mert a szabalyozas ota Israelnek mar volt atomja, leven a hideghaborus idoben szereztek/csinaltak maguknak elviekben. Addig Iran a mostani szituacioban szeretne amikor ezt mar probaljak felugyelni. es ami a fo gond a radikalis gondolkodas ergo hogy be is vetne mas ellen.
    En nem teljesen hiszek Iran bekes atom programjaban, sok minden van amit csinaltak ami nem ezt tamasztja ala.

Israel nem fogja leszerelni a nem letezo atom arzenaljat. Az Israeli atomnak max elrettento ereje lenne, de mint lattuk 1973 ban sem volt.

Ezt az erkolcsi dolog kerdes meg erdekes toled, miert jobb ha valakivel megallapodsz valamibe de nem tarja be mint az akivel nem allopdtal meg? Kb ezt kerdezed. En megertem hogy kedveled a muzulmanokat, mindenkinek szive joga. Azt hogy te a szelsoseges muzulman gondolkodasban nem latsz kivetni valot az is egy dolog. Lehet en fogom fel nehezen mivel az oseim harcoltak(harcolhattak) a torok, arab megszallas ellen Magyaroszagon, addig lehet nalad ez nem all fent.
  • csige791
    De szeretem amikor kerülitek a kényes kérdéseket. Ez különösen érdekelne:
    erkölcsileg miért jobb egy olyan ország amely semmilyen egyezményt nem ír alá, egy olyannal szemben aki ugyan aláírja, de bizonyos részeit esetleg nem tartja be? Persze, hogy nem tartja be azt semmi sem bizonyítja, kivéve pár atom hatalom "szerint".

• drevil666
    Nos, ha a VILÁG világbékét akar, akkor rávehetne pl az ENSZ sok mindenre sok mindenkit. (tudom ez nem fog megtörténni, ez csak példa).
    n+1 az is el lett mondva :) Iránnak békés célú az atomprogramja. Nem akar ő se atombombát, se hidrogénb., se semmilyent.
    Izraelnek le kell szerelnie a nukleáris arzenálját punktum, ha aláírt, ha nem. Valaki 200 atombombát mondott, szerintem ez sok én max. 30 fegyvert saccolok azok is inkább taktikai szintűek.
  • Molnibalage
    Miért? A szerződéshez való csatlakozás önkéntes. Izrael úgy döntött, hogy nem teszi. Irán önként csatlakozott.

Érdekes elveid vannak..
  • drevil666
    Mondjuk nem ártana rávenni, valami embargóval nemdebár?
  • csige791
    Ok, elismerem, ebben a témában igazad van.
  • Strahd_
    :) melyik iskolaban volt karacsonyfa allitva zsidok alltal? erdekelne...
    jah hogy ha valaki 6 agu csillagot rak a tel unnepere tisztelettel allitott fenyofara akkor az zsido csillag? szerintem is jobb lett volna ha egy okori kinzoeszkozre szegecselt embert abrazolo dolgokat raktak volna. kb annak is annyi koze lett volna a tel unnepehez mint a csillagnak.
  • Strahd_
    ezek mitol voltak palesztin gyerekek? nem voltak csadorban sem , se burkat nem viseltek jah hogy keresztenyek voltak? :)
    melyik resztol jottek israelbol?
    van israeli allampolgarsaguk? mert ha igen akkor israeliek es mar rogton lattal is ilyen, igaz kipa nem volt rajtuk a kereszteny templomban.
  • csige791
    Egy kis BBC-s cucc:
  • Saintgerman
    Aszem a választ te is épp úgy ismered mint én. A politikát nem lehet az erkölcsel egynapon említeni, ugynúgy egy országot csak anyira, mint a bábfigurát, és a mozgatókezet. Mint tudjuk Israel tulajdonosa Rotschild, és ő sosem fog kezet rázni a zsidókkal...
  • csige791
    Linkelnél nekem egy videót ahol Izraeli gyerekek éneklik a Magyar himnuszt? (kipa legyen a fejükön, csak a hitelesség kedvéért) Ha mutatsz egy ilyet, semmi gondom nem lesz vele, eddig is csak azzal volt gondom, hogy Magyarországi Magyar iskolában zsidó csillagos karácsonyfa volt állítva, meg az évzáró/nyitó ünnepségeken - a biztos nem zsidó - igazgató nem engedte lejátszani a Magyar himnuszt.
  • csige791
    Tehát Strad_ szerint nem lehet tudni, hogy USA, Kína, Oroszok stb... mennyi atommal rendelkeznek. Legjobb tudomásom szerint ezek az államok aláírták az egyezményeket.
    A kérdésem:
    Ha nekik nem kell beszámolniuk arról, hogy mennyi van akkor ez:
    "nagyon szigorú előrírások vonatkoznak a hasadóanyagok nyilvántartására és annak valóságtartalmának bizonyítására"
    az aláírók között is csak Iránra vonatkozik, a többi aláíróra nem?

A másik kérdésem pedig az, hogy erkölcsileg miért jobb egy olyan ország amely semmilyen egyezményt nem ír alá, egy olyannal szemben aki ugyan aláírja, de bizonyos részeit nem tartja be?
  • csige791
    Most bocs de ezen mit nem értesz?
    "Paul Flynn brit munkáspárti parlamenti képviselő az Európa Tanács megbízásából egy jelentést készített, melyben fehéren-feketén leszögezi: „a sertésinfluenza-járvány sohasem létezett.”"

Mit állítunk?
    „a sertésinfluenza-járvány sohasem létezett.”
    Ki állítja?
    Paul Flynn brit munkáspárti parlamenti képviselő.

Azaz nem a kuruc info állítja, hanem paul flynn, illetve a kuruc a biztos kurvára rasszista faszista daly mailtól vette át a hírt.

Egyébként az milyen érdekes, hogy az akár a földi élet kipusztulásával járó méh kihalást nem veszi fel a média, de a pár ember meghalásával fenyegető a méhes bulival ellentétben pedig a gyógyszergyáraknak kurva nagy lóvét hozó influenzát meg felveszi. Biztos nem a lóvé számít ott sem.
    Amúgy meg totál leszarom a témát, csak Strad_ elmés hozzászólására linkeltem be.

• harcu
    Ez kivételesen nem azért faszság, mert a kurucon volt, hanem attól függetlenül. Ekkora böszmeséget csak olyan ír és mond, aki nem látta erről az adatokat, vagy eleve hazudni akar. Sajna voltam abban a helyzetben, hogy láttam a járványügyi adatokat országos szinten. A sertésinfluenza hype volt, mert volt járvány, de nem lett olyan méretű, mint amit vízionáltak. Ellenben hány olyan járvány van, amiről te nem is tudsz, mert azt nem kapja fel a sajtó, és így elkerüli a köz figyelmét. Pl. amikor éppen majdnem kipusztultak a méhek, ami azon kívül, hogy nem lesz méz, olyan 5 éven belül a Föld teljes kihalását jelenti mellékesen. Volt róla egy két mellékes hír, de a híradók nem kapták fel. Bár jobb is volt.
    Amúgy nincs baj a kuruccal, ha viccújságként tekinted, a jobbikot meg a helyén látod, mint ultrakommunista pártot.
  • Molnibalage
    N+1-szer meg lett mondva, hogy Izrael nem írt alá semmiféle atomfegyverekre vonatkozó szerződés. Nehéz a felfogásod?
  • Strahd_
    hogy hogy itt nem fujolsz, de ha hasonlot latsz israeliektol akkor ellenuk igen? :) tuti van valami program hogy befogadhatsz magadhoz palesztin csaladokat. Megadjam a cimed nekik?
  • Strahd_
    Kozben tudnal nekem linkelni adatot hogy az egyesult allamok, kina, oroszorszag pontosan mennyi atom bombaval rendelkezik? Nagyon komolyan erdekelne a dolog.
  • csige791
    Most akkor erre már nincs válasz? Nagyon komolyan érdekelne a dolog.
  • csige791
  • csige791
    Ehhez képest Izrael továbbra sem mondja meg mennyi atombombája van, úgy látszik ez is egy olyan dolog ami mindenkire vonatkozik, kivéve rájuk. Ha esetleg bárki linkel nekem valamit ahol ez az adat fellelhető, máris elnézést kérek.

Addig is:
    Izrael atomfegyverrel szolgálta volna az apartheidet? (népszabadság)

Közben találtam egy megközelítő adatot, illetve egy kis ízelítőt a Cionista atompolitikáról:
    Az Izraeli atomfegyver tabu téma Obamának is. Amúgy szakértők 100-300 közé tippelik a darabszámot.

A fentiek fényében akkor ez mi:
    "Azt viszont igen, hogy nagyon szigorú előrírások vonatkoznak a hasadóanyagok nyilvántartására és annak valóságtartalmának bizonyítására" by:balage.
  • Molnibalage
    Nem tudom. Egy időben panaszkodtak, hogy irán nem ad korlátlan hozzáférést. Hogy ez azóta változott -e nem tudom. Azt viszont igen, hogy nagyon szigorú előrírások vonatkoznak a hasadóanyagok nyilvántartására és annak valóságtartalmának bizonyítására.
  • remark #3668
    Azt mondod, hogy világpolitikai célokhoz nem kell atomfegyver? Azért valami összefüggés csak van aközött, hogy kik a világ vezető hatalmai, meg aközött, hogy kiknek vannak a legfejlettebb fegyverei, beleértve az atomfegyvert is, nem?

Ahhoz, hogy a térség legerősebbjei legyenek, ahhoz lehet nem kell atomfegyver, de világviszonylatban ez mire elég?
  • drevil666
    Kurucinfo nagyon utálja Izraelt, Én Jobbikos vagyok még se utálom. De:

Kurucinfo=gonosz: azt azok mondják akinek nem tetszik ami ott van.

Van ott ferdítés és kapkodás rendesen, de pl.: megvert civil rendőrök, csak ott mondhatják el, hogy milyen a helyzet az ország egyes felében egyes kisebbségek kapcsán.
    És bár én is kaptam idegrohamot az olvasottaktól, de ott tételesen minden támadás fel van sorolva. (ha abból indulok ki, hogy tartalma -nem stílusa- ugyan az mint az "objektív" "kiegyensúlyozott" hírportáloknak, akkor minden támadásra igaz lehet ez és a hírek többségére is (sajnos).

Én azt mondom el kell olvasni ezt is, azt is. Nem azt mondani, hogy a kurucinfó: szar és az is egy hitvány, szélsőséges, állat, aki egyáltalán ezt olvassa és nem az Origót.......
  • drevil666
    dúsított urán nyomokat találtak, de azt nem lehet bebizonyítani, hogy ez csak valami eljárási hiba folytán került oda, vagy titkos fegyvereket állítottak elő belőlük.
    Iránnak nem éri meg atomfegyvert csinálni. ha összeszedik magukat és jön a bevétel a térség legerősebb állama lehetnek.
    Hagyományos fegyverzettel is hazavághatják akkor Izraelt (a nagy ellenséget), aki mivel az USA kezd elfordulni tőle nem számíthat segítségre, max támogatásra és NATO békefenntartókra. De ez csak akkor lehetséges ha Irán minden szomszédjával eléri azt, hogy az amcsi katonai bázisaikat felszámolják.
    (Üzbegisztán, Katar, Omán (nem biz), Türkmenisztán, Szaúd-Arábia, Irakban is ott eszi még a fene őket évekig, Afganisztánban meg már 2020-as kivonulási tervről is hallottam.)
    Katasztrofális az afgán helyzet, már az oroszokkal kell kooperálni.
    Szal Iránban lesz csokiság, csak az a kérdés, hogy Ők erősödnek-e meg, vagy megtámadják őket, hogy szinten tartsák az iráni visszamaradottságot. Így se lehet figyelmen kívül hegyni az iráni hadsereget és erőfeszítéseket.

Izrael határait meg rendezni kell, de ez nem kedvez sok mindennek. A Palesztinoknak rengeteg jogot kellene adni (min szuverenitás, Izrael nem tarthatná karanténban őket), ott meg annyi az elfojtott feszültség, hogy megint csak külföldi békefenntartókat kellene odavezényelni.
  • csige791
    Vagy a sertés influenza is csak arra volt jó, hogy leterelje az emberek figyelmét pár dologról illetve, a gyógyszergyárak jól lehúzzák a népet.

"Paul Flynn brit munkáspárti parlamenti képviselő az Európa Tanács megbízásából egy jelentést készített, melyben fehéren-feketén leszögezi: „a sertésinfluenza-járvány sohasem létezett.”"
    tovább...

(lehet kurucinfózni, hogy ez biztos nem is igaz mert a kurucon IS kint van.)
  • remark #3664
    "A biológiai fegyverek legnagyobb baja az, hogy harctéren igazából semmire sem jók."
    Miért feltételezed azt, hogy harctéren akarják bevetni? Miért feltételezed azt, hogy harc csak a harctéren folytatható, ököllel meg bicskával? Már nem a Középkorban élünk.
  • remark #3663
    Akkor meg hogy jönnek ide az Illuminátusok? Mikor te leírod, hogy a politika a gazdaság ALATT van, az még oké, az még nem konspiráció meg Illuminátusosdi (pedig egyeseknél már ez kiveri a biztosítékot, ezt garantálom neked), de mikor befejezem a gondolatot, és leírom hogy a politikával egy szinten csücsülnek még páran (média, oktatás, egyház, stb.), meg leírom, hogy a gazdaságban a pénzrendszernek kitüntetett szerepe van (avagy: egy szinttel feljebb áll) akkor már indokolt egy "elmebeteg Illumutátis fan"-os megjegyzés? Nem értelek.
  • remark #3662
    Van arra bizonyíték, hogy eltűnt a bizonyíték? Az egész Iránnal kapcsolatos történet akkor most kitaláció, vagy van bármi valós alapja?
  • drevil666
    abban: sehol.
  • remark #3660
    Az épeszű ember a leírt konkrétumokkal foglalkozik. Abban hol a hiba?
  • remark #3659
    Az hogy "békés", meg hogy "demokratikus" vagy "racionális" az mind relatív. Minden attól függ, hogy egyeznek-e a céljaid a "racionális" vagy "demokratikus" erőkkel. Ha nem egyeznek, akkor irracionális vagy meg bajkeverő, így nem lehet atomod sem.

Ha már beszélgetünk, igazán írhatnál egy mondatot arról, hogy mi az embargó alapja. Vagy adj egy linket. A Google egy tonna értelmetlen dolgot dob ki ezekre a kulcsszavakra.

(Szerk.: közben látom, hogy az embargó alapja valami feltételezés...)
  • drevil666
    remélem nem egy ilyen elmebeteg Illuminatis fun-hoz van szerencsém.....
  • remark #3657
    A kettő kéz a kézben jár, egymást kiegészítve.
    De ha szigorúan a hatalmi hierarchiát nézzük, akkor a gazdasági szereplők valóban a politika felett állnak. A politika közvetlenül "people management"-et végez, a gazdaság viszont nem. A politika ezért egy szinten van az egyházakkal, médiával és oktatással (ezek közül mindegyik "people management"-et végez). Ezek felett van a cégek (akik az erőforrásokat menedzselik), ezek felett pedig a pénzrendszer. És ez még nem a piramis csúcsa...
  • Strahd_
    H1N1 hiszteria es ami tortnet is valami kiserlet eredmenye. Nem hiba volt ekkora hiszti es lett hirtelen vakcina is ellene.
  • csige791
    Tehát nincs bizonyíték, megint bemondásra megy a buli?
  • Molnibalage
    Az, hogy laborban van ilyen-olyan vírus vagy bakt, az nem jelenti azt, hogy fegyverben is felhasználható. A biológiai fegyverek legnagyobb baja az, hogy harctéren igazából semmire sem jók.

Nem kontrollálható a terjedés, nem azonnal öl és a megszállást is lehetetlenné teheti később. Azom kívül a célbajuttatás is elég nehéz, mert az igazán komoly hatású vírosok és baktérimuok nem nagyon teríthetőek úgy, hogy fertőzennek, vagy egyáltalán életben maradjanak célbajutattás közben.

A vegyi fegyver sokkal hatékonyabb ezen a téren. Olcsóbb is valszeg. A hatóideje több gáznak nagyon kicsi, aztán elbomlik. Viszont amíg hat iszonyatosan kis mennyiség is öl, gyorsan és csak nagyon komoly védőfelszerelés menthet meg.

Nem kell hozzá csúcskat létesítmény. A mai vegyipar mellett mustárgázt vagy más egyéb harci gázt legyártani nem nagy szám. A tárolás és harci részbe töltés inkább a művészet, de még a nem túé fejlett Irak is képes volt ezek előállítására külföldi segítséggel a '80-as években.
  • Molnibalage
    Ez azt jelentheti, hogy eltűnt a bizonyíték. Vagy tényleg elszennyezték azt ami ilyen dús lett, vagy szimplán eltüntették. Ez esteben megszegték az hasadóanyagok ellenőrzésére vonatkozó részt.
  • drevil666
    Ez kacsa.
    Az uránium nem terem minden bokorban. Irán nem termel ki egy dekát sem. Az ország embargó alatt van. Ha a meglévő urán készletet nyomon követhetők, akkor nem lehet hazudozni, hogy van atomfegyvere.
    Mondjuk a saját dúsító az gáz. Fűtőelemeket vehetnének.
    Ha meg kiderül, hogy tényleg nem lehet atomfegyverük, akkor jönnek a jó öreg vegyi vagy biológia fegyverrel.
    Pár éve láttam a Deltában egy magyar víruskutatót, aki azt nyilatkozta, hogy az emberek nem is gondolnák Budapesten, vagy Szegeden milyen veszélyes vírusokkal "bohóckodnak". A TV-t nem engedték be a laborba, (nem lehetett nagyobb, mint 200 m2), de azt megtudhatta a közérdemű, hogy lépfene, ebola vírussal kísérleteznek, meg mindenféle baktériummal spórával.
    Akkor mi most vegyi fegyvert gyártunk, vagy csak kutatunk.

Michael Moore egy feszültségkeltő ember, de "09/11"-ben az nagyon kapóra jött neki, hogy volt egy fanatikus anya, aki a katona fiával meg a szabadságot a világgal hazudozott...... meghalt a kisfia egyből Bush te tetű, miért küldted háborúba a fiam.....
    De ha most az USA kitalálná: márpedig Venezuela atomfegyvert akar, akkor az amcsi felnőttek min 30%-a habzó szájjal menne leigázni a gonosz Venezuelát.

Azt fejtegettétek már, hogy Al Kaida miért fenyegeti főleg az USA-t?Miért őket támadta meg? Nem érdekes? Miért nem Dél-Afrikai Köztársaságot? Miért nem Kínát, vagy Ausztráliát?
    Szerintem örüljünk, annak, hogy az afganisztáni "felszabadító" missziónk még nem böki a csőröket annyira, hogy Magyarországon pl a metroban merényletet kövessenek el..Mi lenne itt öcsém....

Ayman al-Zawahirinak vannak ilyen világpolitikai elemző írásai a neten lefordítva. Nincs meg valakinek a linkje?Nagyon kíváncsi vagyok mit ír, valamelyik fórumon azt olvastam "megmondja a tutit" és egy roppant intelligens ember (pszichiáter végzettsége is van többek között).
  • csige791
    Egyébként én még ott tartok, hogy Irán beengedte az ellenőröket akik nem találtak semmi gyanúsat. Nagyon hirtelen rákerestem googliban és nem igazán vagyok meggyőzve, ahogy látom ez megint ilyen bemondásos dolog, mint irakban, UsRael szerint van, a csatlósok szerint is, de mindenki csak annyit mond, hogy "szerintem atomot csinálnak".

Ezek ugyan régiek de ezeket adta ki elöl a googli:
    2007:
    Nincs bizonyíték arra, hogy Irán atomfegyver gyártására készülne, ahogy az Egyesült Államok állítja - jelentette ki vasárnap az ENSZ legfőbb nukleáris ellenőrző szervének vezetője. Elbaradei szavai éles ellentétben állnak a legfelső amerikai vezetők, például George W. Bush nyilatkozataival.

2006:
    Atomfegyvergyártáshoz szükséges tisztaságú hasadóanyag nyomaira bukkant egy iráni létesítményből származó mintában a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) - szivárogtatták ki diplomaták pénteken az ügynökség székhelyén, Bécsben.

Tehát 2006 ban van rá bizonyíték, 2007 ben nincs, és ezt ugyanaz a "független(?)" bagázs mondja.

Én egy 2. Irakihoz hasonló kamut látok a dologban. Ha nem így van valaki linkelhetne valami konkrét bizonyítékot, mert ez így elég viccesen hangzik megint.
  • Molnibalage
    Részben ez. Viszont az általuk felhalmozott nukleáris alakpkutatások és alkalmazások anyagaihoz ingyen hozzáférsz.

1. Az atomfegyver nem fog jobban elterjedni. (Ez szerintem jó, mert többbnyire olyan államok gyúrnak rá, akik nem túl békések és nem túl racionálisak, de legfőképp nem túl demokratikusak...)

2. A békés célú alkalmazást elősegíti és megelőzi az erőforrások pazarlását.