13596
-
remark #3769 Korrekt álláspont.
Ha az elvieket nézzük, akkor egyes okozatok okainak megállapításában nem értünk egyet, így pl. abban hogy meddig kell egyáltalán visszamenni az okok keresésében, vagy pl. azt is valószínűnek tartom, hogy Izrael nem volt érdekelt abban hogy megteremtse a béke feltételeit, mely feltételek egyike a palesztin területeken élők "jóléte", ahogy az Irán példája ma mutatja. (Ezt most nagyon le kellett rövidítenem, remélem érthető.)
Ha viszont a gyakorlatot nézem, akkor egyetértek azzal az álláspontoddal, hogy az általam képviselt elviek jelen körülmények között nem biztosítanak alapot arra hogy béke teremtődjön.
De mivel én se zsidó se palesztin nem vagyok, így nekem az elviek fontosabbak. Tehát értem én, hogy jelen körülmények között Izraellel szemben keménykedni értelmetlen dolog, de egyrészt másoknak nem ez a véleményük, másrészt azért az elviek sokat számítanak akkor, ha a le akarjuk vonni a tanulságot. Tehát tőlem mondhatjuk azt, hogy oké Izrael, te vagy az erősebb, megkapod amit akarsz csak hagyj már békén minket, lenyeljük majd a békát valahogy de ezzel párhuzamosan hülye lennék nem felismerni azt hogy ki itt az agresszor. Azért lennék hülye ha nem tenném meg, mert nem élhetünk egy olyan világban, ahol az agresszió ezen formája normális. Ahogy ma elítéljük a rabszolgaságot, ugyanígy el fogjuk ítélni pár évtized múlva - amint megjön az eszünk - az olyan agresszorokat mint az USA, Izrael és Kína. És pl. átírnánk a tankönyveket is, immáron nem "fogat fogért szemet szemért" elvek alapján, hanem olyan elvek alapján amit a magyarok évezredek óta magukénak mondhatnak - mondhatnának, ha nem felejtenék el újra és újra.
Tudom hogy álláspontom sokakat nyugtalanít, és ahogy le is írtam, nem a legjobb kiindulási alap a békére, de mint lelkiismerettel rendelkező ember nem fordíthatok hátat mindazon alapelveknek melyekben hiszek, csak azért hogy megkönnyítsem az utamat azzal, hogy kikerülök az agresszorok célkeresztjéből. Tehát lehet egy darabig "lejjebb adni", de egy bizonyos pont után már nem. És nálam ez a pont ott van, hogy ha már egyszer tettekben behódoltam ennek az agresszorok által uralt világnak, legalább elveikben ne tegyem. Ennyi maradt nekem, és ehhez ragaszkodom életem végéig. -
#3768 Nem latod jol szerintem. Amikor Israel es Palesztina "megalakult"
akkor a kornyezo orszagok nem fogadtak el es elfoglaltak a teruletet, ami alol csak israel maradt ki mert sikeresen megvedtek magukat. israeli teruletrol elkezdtek menekulni a palesztinok mert feltek a megtorlasoktol, mint ahogy a zsidok meg az ellenkezo iranyba israel fel menekultek. A menekult taborok sator taborok mind a 2 oldalon voltak, csak israelben sikerult felszamolni oket idovel illetve pl nemet penzugyi segitseggel. Addig a masik oldalon az aktualis hatalomnak erdeke volt ezeket az embereket ugy tartani ahogy voltak, es a penz ami befojt a sajat hatalmuk megerositeseben.
Hamasz most azert szamit mert a legutolso valasztasokon ok nyertek meg (pl mit szamit a Fidesz Magyaroszagon), ok olyan politikat folytatnak hogy Israel nem letezik, ne is letezzen es addja vissza a teruletunket.
ergo nehez ugy targyalni hogy az egyik oldal nem fogadja el a masikat.
A szoban forgo teruleteket nem a palesztin allamrol, mert az nem alakult meg csak a hatarozat alapjan leven Sziria, Jordania, Egyiptom, Libanon nem fogadta el es ok elfolaltak a teruelteket majd onnan tamadtak tovabb Israelt. Israel ezeket a teruleteket elfoglalta a szerintem jogos tulajdonos Palesztinoktol, de hogy vissza adja ezeket az kerei legyen beke. Ami ugye most nincs. Nagy beketargyalasok folynak , mikozben Gazabol a heten vagy mult heten is volt raketa tamadasok. Aminek az eredmenye 20+ sebesult es par halott (tavol keleti vendegmunkasok haltak meg Beer Sheva kozeleben)
Szoval osszetettem a kerdes szerintem, mint ahogy te leirod.
israel arra hivatkozik ha hatarozat ellen hogy israelnek joga van a vedekezesre es a biztonsagra, amit jellenleg azon a teruleten levo hatalom nem biztosit, sot ellenseges lasd a tamadasokat.
Az lenne a legjobb ha mind a 2 oldalon olyan emberek kerulnenek hatalomra akik ugyanazert a celert dolgoznanak es nem azert hogy hatalmuk legyen. Mindenki jobban jarna az adott teruleten. -
#3767 USAkok es ruszkik is sokszor/sok helyen megsertettek(pl. a kozel-keleten is mindig aktiv resztvevoi voltak a atorteneseknek es vannak..ne tevedjunk mar h kgb-s cia-s nem tepett kormot akarhol arrafele vagy az utasitasukra..ugyanmar..szinjatek az egesz.. -
#3766 Ugy ha "nemzetkozi jog-"-ot az diktalja aki ero-vel meg tudja tamogatni..
Minden jogszeru..("hany hadosztalya van" az ENSZ-nek..? amennyit a tagallamok osszedobnak..es kb a jogkorok is annyit ernek..) -
#3765 Számtalan ország számtalan ENSZ határozatot nem tart be. Az ENSZ határozat amit írsz, igy értelmezhetetlen, mert ebből nem derül ki a tartalma...
Erről mit mond az ENSZ és egyéb egyetemes alapjogok? Az iskolában efféle tudást kell átadni? (Az ENSZ pénzén feltartott iskolákban...)
-
#3764 Most megint hülye kérdést teszek fel. Szóval van egy ENSZ határozat ami létrehozta mindkét államot, de ezek közül csak az egyik létezik jelenleg, amit Izraelnek neveznek.
A hamasz 87 ben alakult Izrael valamikor 4x-ben. gondolom a tárgyalt ENSZ határozat előbb készült, hisz ez hozta létre őket, ahogy te is írtad. Tehát akkor mi köze van a hamasznak palesztina meg nem alakulásához, ha akkor még nem is volt hamasz?
Ha már kicsit nézelődtem, ezt találtam:
"Az egyhangúlag, Szíria tartózkodásával elfogadott 1397. számú dokumentum, amely emlékeztet a korábbi, a közel-keleti konfliktussal kapcsolatos fontos határozatokra, közöttük az Izrael által megszállt területek kiürítésére vonatkozó 1967-es 242...."
Tehát Izrael nem tartja be az ENSZ határozatokat 1967 óta? Ez, hogy történhet meg, egy ENSZ taggal?
-
#3763 Szivesen reszleteznem az altalam velt logikai buktatkat, de ez nem az a topic.. :) -
#3762 Amíg a Hamasz nem ismeri el Izraelt, addig nincs miről beszélni. Addig Palesztína sem létezik. Egyazon ENSZ határozat hozta őket létre. -
#3761 Ezt akkor egyikünk rosszul tudja. Leírom, hogy én hogy tudom:
Amikor pár hónapja leültek nagy csinadratával tárgyalni amcsi felügyelet alatt akkor az volt a palesztin oldal kikötése, hogy -az akkor- kis idő múlva lejáró építési tilalom meghosszabbítódjon. Ebben még az amcsik is meg kb mindenki mellettük volt, persze Izrael leszarta, azóta meg épülnek a - legjobb tudomásom szerint- illegális zsidó telepek.
Szóval Izrael békét akar, vagy csak azt mondja. Esetleg nekem hiányosak az infóim? (erre egyébként van esély) -
#3760 Jelenleg minden térfélen pattog több labad is, csak egyesek kiszúrák a labdát, mert úgy könnyebb szerintük a játék. Nem pattogó labdával viszont nem lehet játaszni sem, ergo nyerni sem... -
#3759 Örülök, hogy sikerült hangnemet váltanunk.
Azt már látom, hogy többet tudsz nálam a témáról, mert pl én nem tudtam eddig, hogy ki végzi Izrael vízellátást, erre jó a fórum, hogy az emberek tanuljanak egymástól.
Ezekről a telepekről annyit tudok, hogy még USA is felemelte ellenük a szavát, ha figyelembe vesszük USA és Izrael viszonyát akkor azért ez nagy dolog, illetve nagyon esélyes, hogy azok a telepek akkor ott rossz helyen vannak.
Az utolsó infóm a béketárgyalásokról pedig az, hogy jelenleg Izrael térfelén pattog a labda és pont ezek a telepek építésének a leállítását kötötte ki a palesztin oldal a béketárgyalás folytatására.
más:
Több helyen olvastam, de a videóban is látható az USA által folyósított segély, a pontos számra nem emlékszem de elég komoly összegről van szó.
Szerintem eléggé unfair vagy nem tudom minek nevezzem azt, hogy egy milliárd dollárokat bezsebelő ország szolgáltatásait (iskola, korház) illetve munkahelyeit hasonlítjuk össze egy olyannal ami nem hogy segélyt nem kap, de még az "importot" is korlátozzák.
Bocsi, hogy nem válaszoltam mindenre (én is utálom, ha leírok egy hosszú hozzászólást és csak pár dolgot ragadnak ki belőle), de nagyon sok dolgom van mostanság. -
#3758 1: jellenleg elfoglalt terulet, mind a zsido telepet mind a palesztin telepet leromboljak egy bizonyos utkozo zonabol, pont a konfliktusok miatt. Ugyanugy mind a 2 oldalnal. Nem jo az adott szituacio, ezert is mondtam hagyni kene azt a teruletet es csinaljanak ott amit akarnak.
Mellesleg nem csak az elfoglalt, hanem Israel teruleten levo telepeknel is igy jarnak el. Ergo nem csak az alatalad palesztinnak mondott teruleteken. A hirekben pedig ugy szerepel hogy illegalis telepulest romboltak le. Hasonlo problema a beduinok altal epittett mecsttel is. Jellenleg nem fizetnek adot, semmilyen formaban, mivel eddig helyhez sem voltak kotve. Most paran elkezdtek epitkezni(engedely neluk persze) es most a problemat az okozza hogy nem fizetnek adot akkor ne is epitkezzenek hisz az ado mentesseg emiatt kaptak. Mellekesen megjegyzem hogy az Israeli hadseregben szep szammal vannak arabok is akik neha adazzabbul vedik az orszagot mint a zsidok ezert is erdekes amikor minden IDF es akcio utan zsidozol. Teny hogy Israel 70% a zsido a maradek kereszteny, muszlim, budhista egyebb vallasu.
Vizzel kapcsolatosan, amelyik teruletrol te beszelsz az Gaza, ahonnan rendszeressegel lovik Israel teruletet, de amig sikertelenek addig az IDF nem reagal. Epito anyagokat nem engednek be, ellenben minden kaphato Gazaban mint mindenhol masutt csak az ara sokkal dragabb leven Egyiptombol csempeszik be ezeket a dolgokat. Israel kontrolalni szeretne a bejuto anyagokat, hogy megakadalyozza a fegyverek bejutasat.
Epito anyagok bejutasa sajnos csak elmeleteim vannak mivel nem tudom a pontos okat ugy tudom a bejutott epito anyagobol raketa allasokat, bunkereket kezdtek el felhuzni es ezt akartak meggatolni a tovabbiakban. en ugy tudom ezek is bejutnak csak nem megfelelo szamban.
Viz kerdese israel viz ellatasat jellenleg egy muzulman torzs vegzi es az adott teruleten (kozelkelet) mindig is ertekes volt a viz. Jellenleg esik az eso , de hosszu honapokon keresztul szarassag volt ergo mindenkinek viz korlatozasa volt.
2: Azokrol a telepekrol van szo akik az israeli hatosagok szerint az engedelyt megkaptak.jo lenne tudni a telepek pontos helyet hogy errol okosabbat lehessen irni hogy pontosan hol vannak. En sajnos nem tudom, te igen?
Ha Jeruzsalem kornyeket erinti akkor igen megoszlik a vilag velemenye hogy illegalis vagy sem. Ha vegre megalakul az onnalo palesztina, akkor igen is az ott elo zsidok altal felhuzott telepekrol majd palesztinhatosagok dontenek, de jellenleg nem eleg erosek hogy pl a belso biztonsagot szavatolni tudjak. Lasd Gaza es a Hamasz tevekenysegeit.
szoval osszegezve
1: Jellenleg israel felelos a biztonsagert, es isralei terulet leven palesztina mint orszag nem letezik meg (es eddig sem letezett ellentetben a videoval amit linkeletl) egyszer mar majdnem osszejott de akkor Arafat elbaszta.
2: Mivel jellenleg israeli terulet es epp a beke targyalasok folynak az adott teruletrol ezert illegalis telepulesnek tekintheto mivel elfoglalt terulet. En el is fogadom hogy az, es remelem leallitjak a sok vallasi fanatikust akik csinaljak. Egyetertek a teruletek visszaadasaban kiveve mint ahogy a videoban volt Golan es Jeruzsalem kerdeseben.
-
#3757 Ok, sok mindenben igazad van elismerem. De nem mindenben. Példa:
Azt írod, hogy miért nem mennek "palesztinába" orvoshoz ha szulni akarnak. Úgy nehéz Izraeli színvonalú ellátást csinálniuk ha évekig nem engedtek be se építőanyagot se semmit, de még elegendő vizet sem. Az, hogy most már beengednek pár dolgot annak köszönhető, hogy pár ember agyonlövette magát egy hajón, és erre már felfigyelt a világ közvéleménye, mely nyomást gyakorolt a saját kormányaira így azok nem tudták tovább nyalni Izrael seggét olyan szinten mint azelőtt.
Ezt az illegális telepek rombolását meg nem értem. Tehát azt mondod, hogy azért rombolják le a palesztinok házait mert nincs rájuk építési engedély?
1, Mi köze van Izraelnek azokhoz a területekhez, miért ők döntik el hova lehet építeni?
2 Az egész világ politikai szereplői azt mondják, hogy izrael illegálisan építi a zsidó telepeket, akkor azokat miért nem rombolják le?
Nem értem esküszöm.
-
remark #3756 Az rendben van, hogy nem értesz egyet, és leírod, hogy miért nem. De [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=3749]#3749[/URL] akárhogy is nézzük színvonalon aluli hsz. -
Saintgerman #3755 akiket te koserolsz azok meg a konycseppet is csak megtevesztesbol ejtik... es addig amig nem jonnek ra, hogy a gazdajuk csak a paraszt szerepet szanta rajuk, addig morzsolgathatod a konnyeidet veluk egyut.. -
#3754 elmorzsoltam meg egy konycseppet a te kedvedert is -
#3753 Pl ha nem igaz, hogy a terhes nőket nem engedik eljutni a kórházba, akkor sem, ha meghal bennük a gyerek,
Szerintem nem igaz, mas dolog miert is nem a palesztin korhazba megy a no szulni? jah hogy ott nem kap ellatast olyat mint az izraeli oldalon? mutass erre soorzatos peldat amikor a terhes not, mentoauto nem engedik at?
Mutass arra peldat hogy iskolas gyerekek akik izraeli iskolaba jarnak nem engedik at az ellenorzo pontokon...
családokat tesznek földönfutóvá - igen illegalisan epitett telepuleseket lerombolnak mindket oldalon, de te a palesztin oldalt hangsulyozod
esetleg az sem igaz, hogy egyedüliként nem írták alá az atomsorompó egyezményt nem igaz, mert rajtuk kivul szerintem eleg sok orszag nem irta ala de utana kellene olvasni es szerintem neked mert te sem vagy tiszaban ezzel vagy tevedek?
Szep es jo dolog hamis es feligaz tenyekkel egy meghato videot osszerakni mikor a tenyek teljesen masok. Rengeteg palesztin viszi at a gyerket, csaladjat izraeli oldalra az orvosi ellatas miatt. rengeteg palesztin el izraeliekkel egyutt kozosoen kozos varosokban csaladokban stb, megha az altalad oly nagyon szeretett kuruc info ezeket az embereket aruloknak, kollaboransoknak belyegzi (lasd hafiai tuz esete.)
A videoban vannak igaz allitasok is, koze keverve a hamisak koze az hogy te ezek kozul mindent kezpenznek veszel a te dolgod erre irtam. Magam reszerol engem nem hat meg ez a video.
ott van peldaul a fal esete, embertelen hogy embereket nem engednek at a hataron... Jordania, Egyiptom fele mehetnenek, de nem mennek... mert inkabb Beer Seva/Tel Aviv ba mennekenk dolgozni de a szemet izraeliek nem engedik oket... igaz? Erdekes modon miota a fal felepult megszuntek az ongyilkos merenyletek amik elotte igen gyakoriak voltak.
egyet ertek vele hogy kapjanak teljes fenhatosagot az elfolgalt teruleteken (ahol jellenleg Israeli hadsereg vegzi a biztonsagi munkatkat, szepen ott kene oket hagyni, a hatarokat lezarni hogy onnan isralebe egy ember se mehessen hagyni egy idot hogy aki akar koltozni israeli oldalrol oda az megtehesse es utana vizum kenyszert bevezetni es ezzel lezarni a hatart. utana ha akarnak menjenek Sziria, Jordania, Egyiptom fele de Israel fele ne. ez tokeletesen az lenne amit a palesztinok akarnak ott lenne nekik a sajat terulet.
Es az izraelieknek sem kellene tartaniuk attol hogy az onnan jovo sopredek elkezd megint robbantgatni.
Egyedul Jeruzsalem kerdese az amiben nem lesz soha megallapodas. 1967 ban amikor a Jordanoktol visszafoglalta Israel kelet jeruzsalemet es egyesitettek a 2 varosreszt ez nem kerdes sok ember szamara hogy hova tartozik.
A legjobb megoldas a kerdesre az lenne ami Haifan es mas israeli varosban is mukodik hogy az arabok bekeben meg tundnak elni a zsidokkal egy varosban, csak ez sok fanatikus majomnak nem tetszik.
Az hogy erveket nem lattal az azert van mert soha semmit nem olvasol el ami kicsit is maskent mutatja be a dolgokat mint amiket te elgondoltal. :) de mint irtam ha ennyire sziveden erzed a palesztinok sorsat nyugodtan orokbe is fogadhatsz par csaladot biztosan orulnenek az angliai szallasodon ha vendegul latod oket.
-
Saintgerman #3752 vegtelenlehetateszelleminyomorodocsehaerreezareakciod...... -
#3751 Amiota "ismerlek" tőled még érveket nem láttam, csak a személyeskedés szerűséget.
Pl leírhatnál mondjuk néhányat, ami szerinted nem úgy van ahogy a videóban. Ha értesz Magyarul akkor talán azt is észreveheted, hogy a hozzászólásom kérdés volt, legalábbis feltételezem, hogy láttad a kérdőjelet (így néz ki: ?).
Pl ha nem igaz, hogy a terhes nőket nem engedik eljutni a kórházba, akkor sem, ha meghal bennük a gyerek, vagy nem igaz, hogy családokat tesznek földönfutóvá, esetleg az sem igaz, hogy egyedüliként nem írták alá az atomsorompó egyezményt, vagy nem vetettek be ilyen olyan illegális fegyvereket én elhiszem neked, csak támaszd alá valamivel.
Nem vagyok én senki, hogy ilyet írjak, de az ilyen hozzászólásaiddal elmehetnél már máshova, mert szart sem érnek, az emberek idejét fogyasztják teljesen feleslegesen. -
Solt #3750 Nem is neked szólt... -
#3749 lol, mindjart sirok. Hatasos kis video tele hulyeseggellek de tolem veheted aminek akarod :) leven a velemenyed nem oszt nem szoroz -
#3748 Ezek vajon tényeknek minősülnek?
-
remark #3747 Most már több éve másról se hallani, mint hogy jaj holnap megtámadják Iránt. Évek óta ez megy. Már nagyon unalmas. Ez olyan mintha évek óta azt hallanám, hogy jaj nekem itt a H1N1 vírus. Csak mondják és mondják, és semmi se történik. Azon kívül, hogy egy halom ember megtanulja, hogy Irán a rossz fiú, és utálni kell őket mint a... kit is? Mert ez mindig változik. De valakit mindig utálni kell. Emlékszünk ki volt híres a propaganda ezen fajtájáról? Goebbels. -
drevil666 #3746 Kevesek ők ehhez egyedül. Csak a szájuk jár. Irán az nem Libanon, amit minden gond nélkül lehet bombázni. -
remark #3745 Izrael ujja a ravaszon
"Irán egyelőre nem látszik megszelídülni." -> Így ültethető el prekoncepció az emberekben. -
remark #3744 Tehát aki a lóra a szemellenzőt aggatja és befogja a kocsi elé, az nem irányítja a lovat, mert ez a "kezdetleges" irányítórendszer nem alkalmas minden lehetséges akadály elhárítására? Sőt, mert a ló akkor szarja bokán mikor AZ akarja?
Vagy mondjuk mikor eszel, akkor nem te táplálod tudatosan a szervezetedet, kézben tartva az irányítást azzal kapcsolatban, hogy a szervezet milyenné váljon? (Kövér/sovány/erős/vézna/cukorbeteg stb.) Csak azért mert létezik a hasmenés meg a hányás, és csak azért mert nem te adsz engedélyt minden egyes sejtednek arra hogy most felvehessen-e a vérből tápanyagot vagy sem?
Egy bármilyen szervezet irányítása nem jelenti azt, hogy minden egyes apró részletet az utolsó milliméterig állandó és közvetlen irányítás alatt tartunk! Pont ezért művészet felépíteni egy ilyen rendszert mint ez a mostani, és pont ezért azok irányítják, akik a filmipart/showbusiness-t stb. hisz ezekhez hasonló skill-ek kellenek.
A pápa irányítja az egyházat? A miniszterelnök az országot? A cégvezető a céget? Igen, vagy nem? És ha igen, akkor mégis hogyan? Minden porszemről előre gondoskodik hogy az még véletlenül se kerülhessen a rendszerbe? Ugye hogy nem! Akkor meg?
Ott van pl. a legkisebb ellenállás törvénye. Mindig minden és mindenki a legkisebb ellenállás felé indul meg. Az esőcsepp leesik az égből, és az ember azt az autót veszi meg melyikre van adókedvezmény. Közben olyan szlogeneket fütyörészve, hogy "mert hülye azért nem vagyok" vagy "mert a pénztárcám ellensége nem vagyok" (ez utóbbi a hollandok kedvence).
A legkisebb ellenállás mindenre vonatkozik. Börtönbe is úgy kerül az ember, hogy olyan helyzetben "találja magát", ahol az egyetlen ellenállásmentes út az a börtönbe vezető. Persze az embernek van agya, így dönthetne akár úgy is, hogy nem arra indul meg, amerre ma éppen fújja a szél, hanem arra, amerre HELYES mennie. És hány ilyen ember van? Kevés.
"...personal integrity is the world’s scarcest commodity, and the reason we not only do not enjoy alternative or free energy today is not because there are energy gangsters doing their dirty deeds, but that not enough people care enough." -
#3743 Nem azt mondtam h nincs igazad...hanem h ez az igazsag nem feltetlenul szelsoseges..tehat vagy van 100%kimunkalt egyik vagy masik..Nagy estszamokat tekintve megis inkabb kaotikusak a r
endszerek..de nem akarok off-olni..(tehat hiaba van minden aprolekosan megtervezve egy rendszerben, eleg egy porszem ami kovetkezmenyek lavinajat inditja el/butterfly effect/a vegeredmeny mgsem az lesz amit terveztek..kicsit/nagyon mas..)
Bocs az off-ert..!
-
remark #3742 De miért olyan nagy hülyeség azt állítani, hogy pontosan tudják hogy mit csinálnak ott, és minden ami zajlik az direkt zajlik úgy ahogy zajlik? Ha te otthon a 4 fal között rájössz a dolgok nyitjára, miért nem logikus az, hogy aki meg ezzel foglalkozik több évtizede, hozzáférése van minden információhoz amihez csak kell, szépen megtanították olyan dolgokra melyekre csak pár embert tanítanak meg, az nagyon is jól tudja, hogy miért van az USA ott ahol van, és miért csinálja azt amit csinál?
A víz se kezd el hirtelen felfele folyni csak azért, mert egy pillanatra összezavarodik... A dolgok azért mennek úgy ahogy mennek, mert azok akik döntéseikkel befolyásolják a dolgok menetét, azok abból ami zajlik hasznot húznak. De ezt gondolom mindeni tudja, nem? (Mindkettő egyfajta vonzás törvénye.) De akkor miért fogalmazunk úgy, hogy az usákok tanácstalanok?
És persze az is érdekel, hogy ha nincs igazam, akkor miért nincs? -
remark #3741 És a pénz az honnan jön? Tudod-e hogy kiknek áll a világon hatalmukban pénzt előállítani? (Olyat ami ér is valamit.) Szóval az a helyzet, hogy akié a pénz, annak az érdeke tör utat magának. Persze ez lehetne máshogy is, de nincs máshogy, és most ez a lényeg. -
drevil666 #3740 Nos inkább az is igaz, hogy a zsidók nem földönkívüliek vagy szarvval rendelkező szörnyek (szerintem legalábbis nem). Amit ők csinálnak, azt utánozni kell. Az USA-ban meg főleg lehet bármilyen náció az elit tagja. Tüzet a tűzzel: a zsidókat nem kiirtani kell, hanem a saját pályájukon legyalázni. A válságot pl. jól ki lehetne használni (szerintem ki is használják) a feltörekvő, vagy nem megértett nemzetek.
A fegyverbiznisz az meg a pénzről szól. A pénz meg utat tőr magának ha akar.
OFF: Észak Korának is ezt kellene tennie. Új amcsi kormány van, az emberek szociálisabb központú rendszert, szeretnének ott is. Most kellene valami új vezetőt a színre dobniuk, nem Dzsongot mutogatni, mint valami élőholtat. Egy kis enyhülés rájuk fér. Lásd pl. Venezuela (szocialista is meg nem is, van is kormánya meg nem is) visszaállamosítottak szinte mindent (igaz ott volt olajkincs) Észak-Koreának talán az elektronika lehet a kiút.
ON. -
#3739 Ja termeszetesen nem arra gondoltam h Balazs egyetertene avval h sikerult volna a ruszkiknak..az egy masik story es off.. -
#3738 Igy van..mindig is foleg ez volt a szerepe..(mint ahogy Balazs is emlitette...a lenduletben levo Voros-hadsereget csak Sztalin parancsa allithatta meg, de nem a nyugati-szovetsegesek..mikor Truman eldicsekedett az"uj fegyfer"-rol, Sztalin mar regen tudta, hiaba voltak Zsukovnak kesz tervei egesz Europa megszallasara..par honapon mulott h az egesz foldresz szovjet legyen, de mukodott az elrettentes elotte , es a hideg-haboru alatt is..)
"aki eloszor tamad, masodikkent pusztul el."
Sajnos ezt csak civilizalt emberek kepesek felfogni...(Es ezek szerint a zsidok nem tartjak a perzsakat civilizalt embereknek,kulonben elfogadnak, h a kolcsonos elrettentesen alapulo eroegyen-sulyon nyugvo kapcsolatok altal viszonyulhatnak egymashoz..hulye szo:egyenloek-kent..Azt hiszik, h a perzsak felaldozzak magukat--mert annyira hulyek es barmok h nem ertik meg, h akkor nekik is annyi--csak h oket likvidaljak..??)
Kerdesek -
#3737 Remelem Kina vilagpolitikai porondon valo reszvetelevel kicsit arnyalodni fog a kep..foleg a fegyveripar es kereskedelem altal..Nem nagyon nezik h kinek mit adnak el(fegyverekre gondolok..) ha nem serti a teruleti integritasat es az erdekeit..
Ugy lesz meg puskaporos a levego a kozel-keleten..
Mart hat ott van meg Afganisztan ahol ugy akarnak eredmenyt elerni h a fel kezzel a tokuket fogjak..(ha lenne katonai megoldasa a konfliktusnak, akkor az usakok nem 100 e katonat allomasoztatnanak10 even keresztul, hanem 300e-t es egyszer es mindenkorra lezarnak a tortenetet egy ev alatt..csakhat foggalmuk sincs h ez mukodne e..vagy h egyaltalan mi a lokukit kellene tenni..) -
#3736 A legdurvabb h ilyen megtortenhet az usakok nyomasara..
Meg akarlak tamadni, de tiltakozom h vegyel fegyvert h megvedhesd magad...(kb. ezt uvoltozik zsidok moszkvatol-washingtonig Iran-rol..es nem vehet..)
Erre mondjak jobb helyeken(de nem a wall street-en..)korrekt..
Hat bazzeg ez nem gusztustalan kettos merce.?( -
drevil666 #3735 mivel saját rakétát gyártanak, tehát a lemezmegmunkálás, szilárd hajtóanyagú hajtómű, stb-hez értenek. De az elektronika az más tészta. A rakétarávezetésben még le vannak maradva. Pár tervrajz, gyártási dokumentáció meglódítaná a dolgot. A jelfeldolgozás fejlesztése (hogy az F-35 (A/B/C/I)-ket is gond nélkül lelője meg a kocka informatikusok dolga:). Nem féltem a perzsákat:)
-
remark #3734 Mi az, hogy "ha nem kész rakétát kapnak, akkor mást"? -
drevil666 #3733 Ha Irán összehoz egy fasza légvédelmet S-300PS szintű ütegekkel, a zsidók vergődhetnek, mert az már kemény dió lesz nekik. Bár most visszadobták egy nyílt megrendelésüket, ebből következik, hogy más megoldásban gondolkoznak. Ha nem kész rakétát kapnak akkor mást. -
remark #3732 Akárhogy is nézzük, az atomfegyver ma dominanciát jelent. Vagy így, vagy úgy, de példa inkább az elrettentésre van. Aki megtiltja a másiknak, hogy annak IS legyen, az szimplán a dominanciáját akarja megtartani. -
remark #3731 Szövegértésben jó vagyok. Még a te cikkedet is jobban megértettem nálad... Nekem a memóriám az, ahol problémák vannak. (Látod milyen őszinte vagyok?)
Nem lehet hogy te nem érted, hogy én mire akartam célozni? Mondjuk arra, hogy Irán pontosan tudja hogy mit csinál, és azon létesítményeit visz a föld alá, amelyeket muszáj.
Lehetséges az, hogy Izrael a békés célú nukleáris létesítményeket is simán lebombázná? (Még mindig nem ugranak be a részletek, de ilyesmi már megtörtént nem is olyan nagyon régen, nem?) -
#3730 Az en allaspontom:
ha 1 allamnak joga van tomegpusztito fegyverhez(vagy mosoporhoz) akkor barmelyiknek..
Es aki ez ellen pofazik az elfogult..Jogos ideologiat mindig lehet talalni az igazolasara..