13596
-
#4329 Nagy részt zsidók által elkövetett terror cselekményeknek hála. Na ez a LOL :))))))) -
#4328 "..Ez a háború azért alakult ki mert Izrael oda lett "rakva".
LOL:)))))))) -
#4327 Lemondott a jemeni elnök -
#4326 Ha elfogadja biztos, hogy kevesebb ember halt volna meg ezidáig. -
Solt #4325 Strahd! Hajlandó vagy adni egy konkrét ( igen, nem ) választ a feltett kérdésre, vagy ne várjak rá? -
#4324 Arafat nemet mondott egy igen komoly ajánlatra. Azóta lényegében semmi komolyabbról nem tudok most így fejből.
Tudom, hogy neked nem igazán fér a világképedbe, de mivel az arab "testvérek" nem igazán támogatják őket, addig nehéz az erő pozíciójából tárgyalni. El kellett volna fogadni azt, amit akkor ajánlottak. Szomorú, hogy ezt akkor nem látták be Arafaték. Ő utólag élete legnagyobb hibájának tartotta tudtommal azt, hogy abba a megállapodásba nem mentek bele... -
#4323 Ok, így ebben a kérdésben egyetértek veled.
A mondandóm lényege továbbra is az, hogy ott háború van. Ez a háború azért alakult ki mert Izrael oda lett "rakva".
Talán ha valamelyik oldalon megválasztanának egy olyan nagy támogatottságú pártot vagy szervezetet ami elfogadja a másik oldal feltételeit akkor békés úton lehetne rendezni a dolgokat. Addig meg marad a háború, mindenki harcol a saját rendelkezésére álló fegyverével, harcmodorával. -
#4322 Az, hogy a palesztinok hagyják terroristáskodni az embereket akiket ők nem terroristának neveznek hanem szabadságharcosnak teljesen elfogadható a számomra.
Az áltlam említett estet még 1998-99 táján volt. Akkor elvben még a békésebb és kompromisszum képesebb Arafaték voltak hatalmon. Ezen felül a megállapodás része volt, hogy a terrorista nem Izraelben ül. Ennen ellenére történt ami történt. Szerintem igen vastagbőrős kategória. És nem az első eset után küldék át a másvilágra az ipsét. Azér Izrael türelmének is megvan a határa... -
#4321 Ehhez még annyit, az a tény, hogy rasszista vagyok nem azt jelenti, hogy azt szeretném ,hogy írtsuk ki az összes nem fehér embert, hanem azt, hogy ne engedjük őket európába. Más a kultúrájuk az életstílusuk és ez nem fér meg az európai ember mellett. Aki mást mond az csak tv-ben látott ilyen embereket.
Ezt az állításom fenntartom az a tény mellett is, hogy vannak köztük olyanok akiknek sikerült a beilleszkedés, de sajnos ezek aránya túl kicsi a békés együttéléshez. -
#4320 Nem hinném, hogy teljesen egyoldalúan nézem. Amikor először ebbe a topicba írtam, akkor még tény, ohgy egyoldalúan néztem, de azóta felvilágosítottatok pár dologról, melyek közül van amivel egyetértek van amivel nem.
Az, hogy a palesztinok hagyják terroristáskodni az embereket akiket ők nem terroristának neveznek hanem szabadságharcosnak teljesen elfogadható a számomra. Mielőt Izrael megalakult megmondták, hogy ez lesz, nem tudom mit csodálkozik ezen bárki, vagy azt gondolták(tok), hogy csak poénból mondják? Számukra ez háború, és a szegényes eszközeiknek "hála" csak a terrorizmus marad. Ez nem jó dolog, de a háború sosem az. Nyilván ha volna nekik hasonló arzenáljuk (mondjuk kaptak volna az amcsiktól)akkor megtámadnák őket egy az egyben és nem szaroznának terrorista akciókkal.
Ezen kívül egy terrorista akcióknak is köszönhetően létre jött állam, szerintem a terrorizmus szót ne is ejtse ki a száján.
-
#4319 "Kijelentette magarol hogy rasszista"
Én csak erre emlékszem, és ezt továbbra is fenntartom magamról. Hozzátéve, hogy aki nem rasszista az nem élt még Európán kívüli emberek közelében (igen bele tartoznak a palesztinok is). Itt Angliában akik kelet-Londonban élnek ismerőseim egytől egyig rasszista. Nem, nem a kurucot olvassák, hanem élet tapasztalat, első kézből.
"kereszteny es zsido gyulolo"
Ez pofátlan hazugság, hisz magam is keresztény vagyok.
(A zsidó témában ezen a fórumon helyesbítettem cionistára, ezt továbbra is fenntartom)
Ha már rasszizmus:
-
#4318 De erre mar adott valaszt hogy miert. Kijelentette magarol hogy rasszista, kereszteny es zsido gyulolo akkor meg mit varsz? :) -
#4317 Is. Visznt, ha lenne érdekérévnyesítő képesség a palesztínok mögött, akkor tökmindegy, hogy milye van az IDF-nek.
A szemtelenség szó elmítés meg elég vicces, mert egy halál korrupt vezetésre akkor mit mondanál? Vagy arra, hogy azoknak a terroristáknak, akiknek börtönbe kellett volna ülni, azok a börtönből ki jártak merényelgetni? Az egyik ilyen fickó estén unták meg a "palesztín börtönök biztonságát és szavahihatőségét" és nyírták ki a terroristát.
Ez mi, ha nem szemtelen? Mármint palesztín részről...?
Hm...? Még mindig annyira egyoldalúan nézed a helyzetet, hogy nyomnám a bullshit gombot, ha lenne... -
#4316 Szóval úgy gondolod, hogy generációkkal fejlettebb fegyvereik, és a kitudja honnan származó jóval gazdagabb "költségvetésük", illetve a szemtelenségük semmilyen szerepet nem játszik ebben a terjeszkedésben? -
#4315 Úgy, hogy a palesztín belpolitika is olyan amilyen. Egymást mogyorózzák, polgárháboú zaljlik gyakorlatilag a frakciók közt és ezen felül egyik vezető korruptabb, mint a másik... -
#4314 Ahhoz képest, hogy válság van elég szépen tudtak terjeszkedni. Mi lenne ha nem lenne válság? Lehet már övék lenne az egész közel-kelet.
Egyet megállapíthatok: Jóval jobban csinálják a magyaroknál. Nálunk nincs válság, mégis csökkenünk, zsugorodunk. Valószínű ez az oka annak, hogy mi mint nép jóval rövidebb ideig fogunk fenn maradni mint Izrael népe.
Tudnám, hogy csinálják ezt. -
#4313 A 20 éve belpolitikai "válság" van az még mindig elment a füled mellett? Nézd meg, hogy hány kormány és miniszter volt 20 év alatt a főbb posztokon.
Komolyan mondom, hogy nem értelek. Idejössz vitázni anélkül, hogy bárminek is utánanéznél. Mintha Teller Edével beszélgetnél a reaktor tervetzésről, mikor ez sem tudod, hogy mi az a maghasadás... -
#4312 Ok.
Gondolom akkor koalíció van. A koalíciós pártok meg azért nem hinném, hogy nagyon eltérő véleményen vannak a sarkalatos pontokat illetően.
Gondolok itt arra, hogy mondjuk két olyan párt biztos nincs koalícióban melyek közül az egyik feladná Jeruzsálemet a másik meg nem. -
Solt #4311 #4303! Egy egyszerű igent, vagy nemet kérek szépen! Mi ebben olyan nehéz? -
#4310 Nem, lásd belpolitikai helyzet... -
#4309 Többség dönt. -
#4308 A tortenet nem ennyire egyertelmu. Vannak Palesztinok akik nem akarjak a fuggetlen Palesztinat, hanem Israelben akarnak elni, mint ahogy vannak olyan Israeliek akik Jeruzsalement is feladnak. Semmi nem fekete es feher. -
#4307 Tehát ez összhangban van azzal amit én korábban írtam. Azaz nem lesz ott béke addig amíg valamelyik félt le nem nyomják erővel, mert az már ennyi év alatt kiderült, hogy a Palesztinok nem fogják hagyni magukat, Izrael meg végképp nem. -
#4306 2. resz Csige nek ment -
#4305 Ha kicsit hasznalnad a fejed gondolkodasra akkor rajonnel hogy a kerdesed hulyeseg, foleg hogy nem figyelsz oda hogy masok miket irnak.
Kelet Jeruzsalem kerdeserol mar jo sok post szuletett, nem lesz soha bekesen rendezve.
Elfoglalt teruletekrol meg vonuljon ki Israel ergo ne legyenek katonak se ott, kis idot hagynek hogy a keresztenyeknek legyen idejuk Israelbe menekulni es utana zarnam le a hatart. De Kelet Jeruzsalem kerdese mas kerdes leven egy orszag fogvarosanak megbontassarol szol es nem beszelve arrol hogy mind a 3 vallas szamara jelentoseggel bir a terulet es emiatt nem lesz megallapodas vagy ez vagy a masik oldal torkan lesz lenyomva a dontes ami semmi keppen nem bekesnek nevezheto -
#4304 Párizs: az 1967-es határok alkotják a közel-keleti tárgyalások alapját
2011. január 21. 08:11
Az Európai Unió szemében az 1967-es határok alkotják az izraeli-palesztin béketárgyalások alapját - jelentette ki a közel-keleti látogatáson tartózkodó Michele Alliot-Marie francia külügyminiszter egy pénteken megjelent lapinterjújában. "Az Európai Unió 2009 decemberében ismételten és teljesen egyértelműen kinyilvánította azt az álláspontját, hogy csak abban az esetben ismeri el az 1967-es határok bármilyen megváltoztatását, ha azt mindkét tárgyaló fél elfogadja, beleértve ebbe (Kelet-)Jeruzsálem (státusát)" - válaszolta Alliot-Marie arra a kérdésre, hogy az EU miért nem ismeri el a palesztin államot a hatnapos háború előtti határok között, noha ezt megtette több latin-amerikai ország.
MTI
Gondolom úgy értik, hogy -hiába nem volt ott palesztin állam akkor- a határok mentén legyen a dolog lezsírozva. (egyik oldalon palesztina, másikon meg izrael)
Vagy az EU külügy is olyan "hülye" lenne (ellentétben veled), hogy akkor ne legyen Palesztina, mert akkor még nem volt ott? Nem értem hogy érted, azt szeretnéd, hogy ott legyen egy senki földje? -
Solt #4303 Miért nem lehet konkrétan válaszolni egy igennel, vagy nemmel? Árulóknak tartod őket, vagy sem? -
#4302 csak a te kedvedert #4287 -
#4301 -
#4300 Ide is betenném, hátha nem olvassátok a New World Order-t.
"Albert Pike stratégiája viszonylag egyszerűnek mondható. Elképzelése szerint a nemzetközi forradalmi mozgalomnak elő kell készítenie három globális háborút, párhuzamosan három nagyszabású forradalommal.
Az első világháborút azért kell megszervezni, hogy az illuminátusok megdöntsék a Romanov dinasztia hatalmát Oroszországban és ebben az országban kipróbálják a hatalom monopolizálásának egy új rendszerét, az ateista kommunizmust. Egy ilyen háborúhoz szükséges volt konfliktus kirobbantására a brit és a német birodalom között.
A háború után megszilárdult kommunista rendszer aztán felhasználható további kormányok megdöntésére és az illuminátus hegemónia kibővítésére.
A második világháború kirobbantásához a fasizmus és a politikai cionizmus ellentéteit kell kihasználni. Ennek a háborúnak meg kell semmisítenie a fasizmust, illetve a nácizmust és el kell vezetnie Izrael állam létesítéséhez Palesztinában. A második világháború alatt a nemzetközi kommunizmust meg kell erősíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására.
Albert Pike elképzelése szerint a harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét.
1871. augusztus 15-én Pike azt mondta Mazzininak, hogy a harmadik világháborút követően sor kerül a világtörténelem legnagyobb horderejű változására. Idézzük most Albert Pike saját megfogalmazását abból a Mazzinihoz írott levélből, amely a mai napig megtalálható a londoni British Museum Library-ben a katalogizált levelek között:
„A szabadjára engedett nihilisták és ateisták segítségével olyan félelmetes társadalmi kataklizmát provokálunk, amely szörnyűségében meg fogja mutatni a nemzeteknek az abszolút ateizmus, a barbárság, és a legvéresebb felfordulás hatékonyságát. A polgárok ekkor mindenütt rákényszerülnek, hogy védelmezzék önmagukat a forradalmárok kisebbsége ellen, és meg fogják semmisíteni a civilizáció lerombolóit. A többség, amelynek istenhívő szelleme ettől kezdve iránytű nélkül marad, kiábrándul a kereszténységből. Ezek a kiábrándult keresztények - vágyódva egy ideálért, de nem tudva hová forduljanak imádatukkal - el fogják fogadni az igazi fényt a tiszta luciferi doktrina egyetemes megnyilvánulásán keresztül, amely ekkor végre széles körben ismertté válik. Ez a megvilágosodás annak az általános mozgalomnak lesz az eredménye, amely a kereszténység és az ateizmus lerombolását vagy elpusztítását fogja követni, amelyek egyidejűleg lesznek legyőzve és megsemmisítve.” -
Solt #4299 Válaszolj kérlek, szeretném a konkrét véleményedet leírva látni. Köszönöm szépen. -
#4298 Te el is olvasod amiket irni szoktam vagy csak megszokasbol irogatsz?
Ha nem megy az ertelmezes szolj. -
Solt #4297 Az bizony!
Strahd! Alábbi hírről mi a véleményed? Árulók? -
tpM #4296 Zsidó értelmiségiek tüntettek a független Palesztináért. Érdekes, nem? -
#4295 "Az összes technológiai újítást..."
LOL
Mindegy, igazad van. -
harcu #4294 Elég régóta ismert, hogy 7I0 oka van van Irak megtámadásának. -
#4293 Nem. (lsd. pl Magyarország) Minél kevesebb ország teszi ezt annál jobb lesz a föld lakóinak.
Az összes technológiai újítást az önös érek vitte előre. Ergo, ha nincs ez a késztetés, akkor itt most nem nagyon kommentelnél, mert Internet sem lenne...
Eddig ezt csak sejteni lehetett, de a minap kb 100%-os bizonyossággal ki is derült,
Sejteniiiii? Még én sem képzeltem soha mást Irak kapcsán. Azt viszont mindig is megjegyeztem, hogy hogyhogy helytelen az 2003-ban, ami 1991-ben még helyes volt a többség szerint...?
-
#4292 az egész fórumra természetesen.
amúgy meg ha visszatekintünk az emberiség rövid történetére (úgy a elmúlt 5000 évre) mindig is irtottuk egymást a nyersanyagokért, és ez az elkövetkező 100-200 évben még tuti nem fog megváltozni! -
#4291 "Nem ezt teszi minden ország?"
- Nem. (lsd. pl Magyarország) Minél kevesebb ország teszi ezt annál jobb lesz a föld lakóinak.
"Ez miben szolgálja a közös (?) ügyet, a közel-keleti békét...?"
- Semmiben, ők nem is akarnak békét kötni. #4281
"Márpedig a világ érdekek és kompromisszumok mentén megy. Szomorú, hogy ezt még mindig nem fogtad fel."
- Felfogtam már rég, ettől függetlenül az értékrendemmel nem kell hogy egyezzen, és amikor csak tudom fel is szólhatok ellene, még akkor is ha sza*tsem érek el vele. Még mindig jobb hogy felszólalok a szerintem szarságok ellen, mintha beletörődök. Ráadásul minél több ember szólal fel annál kevesebb sza*ság lesz. Gondolom ezt érted, de minden esetre írok egy aktuális példát:
Kiderült, hogy a nyugat előre felosztotta Irak olaját maguk között. Olajért támadtak meg egy országot, meghalt rengeteg ember, hogy mi olcsóbban vehessük a benzint (más kérdés, hogy mégis drágul).
Eddig ezt csak sejteni lehetett, de a minap kb 100%-os bizonyossággal ki is derült, hogy nem demokráciát terjesztettünk, meg mit tudom én hanem olaj kellet a civilizált nyugati világnak. Felszólal ellene valaki? Nem. Következmény: lesznek még ilyen háborúk. Te elintézed azzal, hogy "érdekek-ellen érdekek", "erősebb kutya baszik", és ennyi. Szerintem meg ez udorító dolog.
"A harmadik világbeli országok azért sérelmezik a környezetvédelmet, mert őket abban a fejlődési fázisban gátolja őket, amin az ipari forradalom során nem volt fékező erő."
USA is harmadik világbeli ország, vagy csak szimplán előnyhöz akar jutni az EU-val szemben, pl azzal, hogy amit mi környezet védelemre költünk azt ők mondjuk olajszerzésre valamelyik demokráciát igénylő országban.
"2. Ha Irán mégis meg tudná nyomni, akkor igenis megsértette az NNPT-t, ha érvényes rá."
- Tehát ha egyszerre nyomják meg (ha van mindkettőnek) csak Irán a "ge*i" mert ő aláírta a papírfecnit Izrael meg nem.
Ne ez megint az erkölcsi értékrendemmel ütközik, a tieddel gondolom nem. Ez a szakadék az ami miatt soha nem fogunk egyetérteni semmiben.
"Mikor vág már ki Cifu...?"
Ha kivág akkor az csak erre a topicra érvényes vagy az egész SG fórumra? -
#4290 Tehát azt mondod, hogy az egyes országok helyezzék a saját egyéni érdekeiket a közös érdekek elé?
Nem ezt teszi minden ország? Nem ezt teszik a palesztín vezetők? Űzik saját kisded játékaikat - rakétázgatás, stb. - miközben korruptak, mint állat. Ez miben szolgálja a közös (?) ügyet, a közel-keleti békét...?
A Kyotoi Egyezmény sajnos egy rossz vicc. Legalábbis szerintem. A környezetvédelem nem csak CO2 kibocsátásból áll. Nézd meg Kína, India és egyéb harmadik világbeli üzemeket.
Szerintem ez azonkívül, hogy undorító nagyon önző magatartás, ha minden ország úgy tenne mint USA, Izrael, Japán, Kína stb... akkor még a mostaninál is szarabb lenne a helyzet a Föld nevű bolygón.
Márpedig a világ érdekek és kompromisszumok mentén megy. Szomorú, hogy ezt még mindig nem fogtad fel. Az, hogy érdek lehet a környezetvédelem is, az megint egy más kérdás. Nem azért védig nyugaton, mert olyan jófiúk hanem azért, mert rájöttek, hogy hosszútávon ez az olcsóbb.
A harmadik világbeli országok azért sérelmezik a környezetvédelmet, mert őket abban a fejlődési fázisban gátolja őket, amin az ipari forradalom során nem volt fékező erő.
Jelenleg kb úgy áll a helyzet, hogy ha izrael és irán ugyanabban a másodpercben nyomja meg a launch gombot az atom indító pulton, akkor (a te értékrended szerint) csak Irán a "ge*i" mert ő alá írta az egyezményt Izrael meg nem.
1. Nincs mit megnyomni Irában.
2. Ha Irán mégis meg tudná nyomni, akkor igenis megsértette az NNPT-t, ha érvényes rá.
3. Aki megnyomja elsőnek, az nagy marha.
Az utolsó hasonlatod szimpla trollkodás, mert nem jó hasonlat. Ugyanis az izaeli illegális telepek nem az IDF segítségével épültek, viszont ők bonottak le sokat. Mikor vág már ki Cifu...?