Közel-keleti konfliktusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Magyarán a "nemzetközi helyez" pillanatnyi állását enyén szólvat feltupírozta, a várható reakciókat meg jól belõtte. (Én is azt gondolom, amit te írtál.)

Mellesleg - már elnézést - ki nem tojja le, hogy hány ember van a hajón? Totálisan lényegelen mérõszám...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Szegény Nógrádi egy kicsit elvetette a sulykot:

-A USS Nassau fedélzetén nem 6000, hanem csak ~3000 ember van.
-A USS Harry S. Truman a térségben lévõ egyetlen Nimitz-osztályú egység, korábban már írtam, hogy miért van ott (a Júniusi Szuezi-csatornai "felvonulás" kapcsán).
-Nem tudom, milyen angliai felvonulásról beszél, legalábbis a híroldalakon nem találtam semmit, ami ezt támasztaná alá.
-30 milliárd dolláros amerikai segély Izraelnek? Ez egy "picit" el van túlozva, idén 2.775 milliárd dolláros segélyt adnak. Szó se róla, ez sem kevés, de azért nem 30 milliárd...

Ugyanakkor több dologban egyetértek vele:

-Az Iszlám világ jó része számára sem elfogadható az Iráni atomfegyver.
-Az USA számára (és sok más térségbeli ország (Szaud-Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Irak, Kuvait)) számára üdvös lenne egy Iráni vezetõi váltás.
-Az USA-nak (és szövetségeseinek) nincs erõforrása arra, hogy Iránt megszállják. Legfeljebb légi csapásokkal operálhatnak.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
De. Már volt errõl szó hetekkel ezelõtt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

F E R I
Nem tudom "Gyuri bá" mennyire hiteles, mert szó se róla nagyon jól adja elõ magát, mintha tényleg õ lenne az ügyeletes megmondóember.

Amirõl beszélt, hogy két amcsi repülõgép hordozó ment a térségbe, az nem lehet, hogy váltásként mentek oda, vagy tényleg erõsítenek?

Aztán a britek tényleg annyira mozgósítottak, olvasható volt-e ez vmely külföldi portálon?

Csirkemell nélkül nincs élet!

Kisendre
Strahd_
ha igenyes lenne, nem idiotizmustol csopogne akkor az emberek neznenek mast is. Maradek akit nem erdekel nezi az ATV-TV Hir TV-t Echo Tv Budapest TV-t. Ennyi.

csige791
off:
A probléma leginkább az, hogy az ilyen féreg farkasházy és tsai, féléket nézi az ország 80%-a, és ennek a 80%-nak a 90% ismételgeti azt a szart amit ezek összehordanak a maradék 10% meg túl kevés ahhoz, hogy valami változás legyen. Akié a média azé az ország...
Amúgy egyetértek veled.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

No, eljött az a pillanat amikor egyetértünk...

www.smart-bus.hu

Strahd_
en nem ismerek teljesen objektiv hirforrast. Minden hirforrasnal benne van hogy ki fizeti a hatterben es mi a celja vele. Sajnos ez ilyen.

csige791
<#eljen>

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Attól, hogy egy csatorna igénytelen, bulvár, szakmaiatlan de "zsidóbarát", attól az még igénytelen, bulvár, szakmaiatlan marad. <#zavart2>

csige791
Az ATV kifejezetten "zsidó barát" ezért is merészeltem linkelni.

Egyébként már többször is kérdeztem, itt(is), hogy melyek a hiteles hírforrások, az általános válasz pedig:
-A kuruc egy szar.

<#taps>

F E R I
Na igen a másik "hiteles" hírforrás a hírtv mellett 😊

ATV? <#eplus2><#vigyor2>

csige791

Csirke4
"Nem lehet csak úgy egy országot visszabombázni a középkorba. Ez egy eszetlen nagy baromság. Afganisztánt is megpróbálták, aztán köszönik szépen, jól elvannak."

Igen. És hogy vannak el? Középkorban! 😄
csige791
off:
Farkasházy a Magyarság(?) egyik legszégyenletesebb alakja. Mindent amit mond vagy cselekszik, azt pénzért teszi. Ez igaz az egész heti hetes brigádra is.
Valaki szerint a kuruc a vicc valaki szerint a heti hetes, az idõ majd eldönti kinek lesz igaza, egyelõre a kuruc utca hosszal vezet.

Molnibalage
A komplett arab világ mirét fordulna szembe vele, ha perzsákkal akaszkodik össze akik rádásul még a vallásban sem azonos ágon vannak?

Azt hallottam, hamarosan csak abból áll majd a rádiókabaré, hogy Farkasházyék kurucot fognak olvasni. Állítólag kenterbe veri bármelyik humoristájukat.
Ha megmutatod, hol írtam az ellenkezõjét, akkor elintézem, hogy tied legyen egy tetszõlegesen választott kategóriájú Nobel-díj.
Hát mivel szétbombázni nem tudja, ha már megtámadja, akkor ki is kell ütni egy jó idõre, nehogy visszatámadjon, tehát marad a megszállás.
Molnibalage
A hülyeség határtalan...

F E R I
sztem kész vicc, hogy fertõzhet meg egy vallás emberek ezreit úgy, hogy elveszítsék józan ítélõképességüket...

csige791

az iráni hírügynökség megdöbbentõ képeket tett közzé frissen ásott tömegsírokról, amiket állítólag az iráni Forradalmi Gárda fegyveresei ástak az amerikai katonáknak, egy jövõbeni invázió esetére. A kézikamerával készült felvételeken jól látszik, hogy a gödrök szinte végeláthatatlan sorozatban követik egymást a kihalt, sivatagos vidéken.

csige791
Ezzel mondjuk egyet tudok érteni.

Big Bad:
Ha nem törököket lõttek volna agyon, hanem izraelieket, akkor lehetne belsõ jelentés.
Egyáltalán miért nem valami ENSZ bizottság vizsgálja ki az ügyet? Szerintem e megfigyelõ az nem bizottsági tagot jelent, hanem megfigyelõt.

Strahd_
En nem latom hol az akadaly benne?
A kerdes az volt hogy van e reszletes leiras es erre valaszoltak hogy igen van tessek elolvasni. Majd a katona nem az anyanyelven fog reszletes beszamolot adni hanem mondjuk zulu nyelven mert mr csige nek ugy jobban tetszik.

Forditast meg nem mindenki teheti meg leven titkos dokumentumrol van szo, de a vizsgalo bizotsagnak ettol meg joga van elovasni, forditast meg ki adjon? elegge kenyes kerdes hogy kit fogasz el forditonak, mit fordit es hogyan egy nyelvbol amit te nem ismersz.

lasd jo pelda erre a par honapja bedobott tamudos story ahol kijelentettek leszarjatok mi van az eredetibe mert azt szamit amit gipsz Jakab leforditott es a forditas(ferdites) neked megfelelo

1. Ötbõl kettõ.
2. Az Eiland jelentés egy belsõ jelentés. Teljes egészében egy darabig még nem fog nyilvánosságra kerülni. A kurucinfo honnét szedte, hogy csak héberül van írva, azt nem tudom, forrásmegjelölés nincs. Valószínûleg hazugság, ezt bizonyítja a a török külügyminiszter reakciója, aki üdvözölte a jelentésben foglaltakat:

Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu addressed for the first time the Eiland report on the IDF raid on the Gaza-bound flotilla and said that "the fact that Israel at least admitted that mistakes were made is positive."

He further noted, "We expect them to take the appropriate measures seeing as they admitted there was misconduct. It is a crime, not a mistake." (AFP)

Õk azért nem a médiából értesülnek a dolgokról 😊

csige791
tényleg vegyes összetételû a bizottság. 2 azaz kettõ darab megfigyelõt nem neveznék vegyes összetételûnek.
ráadásul akadályozzák is a munkályukat

Afganisztánt nem lehet visszabombázni a középkorba, mert eleve ott voltak. Max az õskorba lehetne, de ehhez sem kellene túl sok bomba. :p

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

F E R I
Simán látszik, hogy a zsidók mennyire tudnak photoshoppolni, kuruc.info tuti így hozná le 😊

Amúgy nem tudom ezeket a képeket miért nem hozza le a média, amit ugye sokak szerint szintén a zsidók irányítanak, szóval akkor ilyenkor fogalmazódnak bennem meg olyan kérdések, hogy ez miért ne lenne érdekük akkor megmutatni a világnak, hogy ott nincs is minden porig rombolva, zajlik az élet és így tovább...

Hozzáteszem, azt sem tudom, hogy pont melyik évben készültek ezek a képek, de akkor is egy kicsit más képet mutat az eddig tv-ben látottaktól...

Strahd_
tenyleg erdekes, ilyen oldalrol meg nem lattam kepeket gazarol

Ráakadtam egy érdekes linkre:
Gáza
<#zavart2>

Molnibalage
Ez így nem feltétlen igaz, de az evolúcós mozgatórugókat és egyes dolgokat az emberiség egy része soha nem fog levetkõzni szerintem.

Mintha nem bíznál az emberekben 😊

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Ez az, amit említettem emlékeim szerint. Többnemzetiségû lesz. Értelmét nem nagyon látom. Török és izraeli delegált is lesz. Egymás anyázásán kívûl érdemi eredménye úgy sem lesz. Ítéletet már rég alkotot mindenki. Az pénzkidobás és legalizált korrupció egy fomáját lehet látni majd. A semmire költik el a pénzeket egy rakás idióta miatt.

A múltkor olvastam róla, hogy az ENSZ egy független vizsgálóbizottság felállítását kezdi meg vagy kezdeményezi. Ezzel mi történt azóta?

csige791
én meg leszarlak 😄

Molnibalage
Látom sikeresen elkerülte azon hír a figyelemedet, hogy vegyes összetételû vizsgálóbizottság lesz. Már írtam, amíg errõl a szennyrõl linkelgetsz, addig annyira veszlek komolyan, mint a rágót a cipõm talpán. Zavaró és nehezen levakarható, de sajnos van...

csige791

csige791
off:
Én civ4-ben épp teganp atomoztam meg az összes zsidó vallású államot. <#bohoc>
Asszem a diplomáciai gyõzelem így már nem lesz meg. 😄

F E R I
Vagy addig jó, még csak számítógépes játékokban élhetjük át.

Molnibalage
Soha nem akarom megtudni, hogy ki és hogyan reagálná le az utolsó feltevést. Az atomháborút úgy lehet elkerülni, hogy bele sem kezdünk...

F E R I
Egy szóval sem írtam megszállást (ezt mindenki tudja, hogy lehetetlen), a sötét középkorba való bombázást meg nem a lakosság elleni bombázásra gondoltam, hanem mondjuk a legfontosabb közüzemi szolgáltatások (víz, áram stb.) kiiktatását, melyet szintén nem lehet 100%-osan megszüntetni, de mégis nagyon fájó veszteségeket tudnának okozni vele, ha meg atomot vetnének be, azt meg nem tudom mi lenne, mert nincs az az ember, aki pontosan megtudná mondani, mely államok hogy reagálnák le...

Molnibalage
Irán nem arab, hanem perzsa...

Molnibalage
Mikor és hol merült fel Irán megszállása fõleg olyan állam esetén, ami nem is határos vele?

Nem lehet csak úgy egy országot visszabombázni a középkorba. Ez egy eszetlen nagy baromság. Afganisztánt is megpróbálták, aztán köszönik szépen, jól elvannak. Iránra jelen pillanatban nincs kapacitása az USA-nak, le vannak foglalva Afganisztánnal és Iránnal. A helyzet pedig nem fog javulni. Izrael pedig hiába hiperfejlett hadsereget tart fent, de kicsi ország. Saját területét meg fogja védeni, korlátozottan területet tud foglalni, de hogy megszállja Iránt, hát arra nem mernék fogadni még filléres nagyságrendben sem. Aztán még megszállva is kellene ám tartani, ami a bõven túlnyúlik az izraeli hadsereg lehetõségein.
Hagyományos bombákkal nem lehet kiiktatni egy ország komplett iparát, pláne nem teljes nagyvárosokat. Sohasem lesz 100%-os rombolás. Atomot meg Izrael nem fog nagyon merni bevetni, mert akkor nagyon szar világ jön, gyakorlatilag a komplett arab világ szembefordul vele, és az nem lenne céljuk.
Molnibalage
Igen. Egy nyílt atomtámadás esetén Irán iparából és nagyvárosaiból túl sok minden nem maradna.

F E R I
Akkor tisztán csak elvben Irán játssza a "helyi vagány csávót", akit atomfegyverek szintjén nézve egy ütéssel padlóra vinne Izrael, magyarul csak elérné azt, hogy visszabombázzák a sötét középkorba?

Molnibalage
Az attól is függ, hogy milyen technológiai szinten van az a valami, amit csempészni akartak. A világ legefejtettebb atomiparával bíró országok - USA és SZU - semi tudott 40 kg-nál kisebb atomfegyvert összerakni tudtommal.

No, Irán tõlük picit messze van szerintem. A csempész alagutakban elvileg be lehetne vinni mondjuk Gázába, de sok értelme nem lenne, ehhez valeszeg túl nehéz és nagy is lenne. Magába Izraelbe bevinni még neccessebb.

Izrael kis mérete meg kivételesen elõny, azon országok közé tartozik, ami egy korlátozott ballisztikus rakéta támdás ellen képes az egész ország területét megvédeni. Meg is van hozzá a technológia elvben.