13596
-
remark #5811 Nem másról beszélgetünk, hanem rólad. Nem azt ajánlottam, hogy nyelj be hülyeségeket, hanem hogy pontosan azon esetekben, mikor valami megmagyarázhatatlannal találkozol, akkor figyelj oda legalább arra, hogy mit gondolnak a kérdésről mások. -
remark #5810 Már megint a gazdasági kérdések. Még mindig nem érted, hogy a forgalomban levő pénz az hitelnyújtás során került a forgalomba. Te nem veszel fel hitelt? Jó. De minden egyes alkalommal mikor pénzt adsz ki (vásárlás, adófizetés, stb.), akkor az összegben benne vannak a mások által fizetendő hitelkamatok. Ergo te folyamatosan fizeted a kamatokat, no nem a saját hiteled után, hanem mások hitele után. Így nézve te is el vagy adósodva, és ha hozzátesszük azt, hogy ha nem lennénk eladósodva, akkor pénz se lenne egyáltalán, akkor azt is láthatod, hogy az embernek nincs sok választása.
Lásd még pl.: A 12 pont -
ManoNegra #5809 Nem tudom, nem találtam semmi pontos infót, valahol bizonyára megvan, ha nem államtitok. Most kurucot meg "konteo" oldalt nem akarok linkelni. -
#5808 Oszt miért nem? Talán titkos? A német költségvetés része... -
ManoNegra #5807 A pislogás tárgya az hogy a pontos számokat nem tudhatja senki, de ha azt nézzük, hogy a kommunizmus áldozatai mennyi jóvátételt kapnak, meg most a MÁV meg az OTP lesz perelve, akkor azért elgondolkodik az ember. -
#5806 Mi a pislogás tárgya? Egy turbómagyar fröcsögte, hogy Németországot fejik. Kértem, hogy közölje, hogy ez a "fejés" összegszerűen mit takar.
Aztán megmutattam az kiszámolt összeget és a balesetei kártérítések összegével. Úgy emléksze, hogy utána kuss volt egy ideig. -
#5805 Az ilyesfajta szemléletű emberrel nem lehet vitázni, mert a világról van egy prekoncepciója, és ettől képtelen eltérni.
Egyébként, ha az egész világot a bankok irányítják, az USA is zsidó kézben van, a bankok is, akkor mi a faszomért szenved annyit Izrael? Hát nem övé a világ? Akkor miért nem csinál, azt amit akar? 1973-ben lényegében azt csinálhatott volna, amit akart. Damaszkusz és Kairó kapujában álltak?
Ha övék a világ, bankok és ENSZ, akkor mi a péklapátért adták vissza a Sínai-félszigetet?
Hm...? Jó lenne valami értelmes és koherens magyarázatot adni a szokásos turbómagyar fröcsögés helyett.
Egyébként máshol is valljátok ezen fura nézeteiteket? Nem néznek folyamatosan hülyének? Mert pár ismerősöm folyamatosan szakad rajatotk a röhögéstől... -
ManoNegra #5804 Nyilván nem a németek szövetségese volt.
Egy pattogó egyén közölt egy számot, hogy mennyit fizettek ki.
Én sem vettem fel hitelt, mégis tartozok az államon keresztül olyan pénzekkel, amit elvileg rám (és az országra) költöttek, csak éppen nem látunk sehol.
-
#5803 Azok a tehetős zsidó emberek nem a rotchild féle uzsorások véletlenül?
"Milyen piszok emberek? Kötelező talán hitelt felvenni? Nekem nincs hitelem..."
Örülj annak, hogy sok embernek hitelt kellet felvennie, enélkül jóval kisebb összeg csordogált volna izraelbe, és nem tudnál menőzni, hogy ők medencét meg termőföldet csináltak a sivatagba.
-
#5802 Milyen piszok emberek? Kötelező talán hitelt felvenni? Nekem nincs hitelem... -
#5801 Egy pattogó egyén közölt egy számot, hogy mennyit fizettek ki. Én kértem, hogy mondjon egyat. Infláció kalkulátorral és konverterrel kijött egy Eurós összeg. Ezek után kellett egy Excel tábla és bene paraméterethető számítás. Ennyi. Nem atomfizika...
A SZU akkoriban még a nyugat szövetségese volt.
Jah, persze. A berlnini léghíd a blokád miat meg csak egy áprilisi tréfa volt. Ez 1948 magasságában volt. Izrael 1947-ben alault. -
ManoNegra #5800 És akkor azt még nem is számoltam, hogy ezek a piszok emberek mindenhol csak viszik a pénzt, különben nem lenne minden ország tökig eladósodva... -
ManoNegra #5799 De ha már erről fantáziálgatunk, akkor mi a biztosíték arra, hogy mind izraelben telepedtek volna le. Egyébként milyen forrás alapján jöt ki neked ez a "néhány száz euro / fő / év"?
A SZU akkoriban még a nyugat szövetségese volt. -
#5798 Asszem én nem a 6 millió halottal, hanem konzervatívan a felével számoltam. Ha 1,5 millióval számonlál, akkor is röhejes marad az összes közgazdasági alapon nézve. Szóval nem kell jönni ezzel a tagadásos dumával... -
ManoNegra #5797 És ez a "hivatalos" koteo-mentes változat. :-) -
#5796 A SZU nélkül sem, hiszen az ENSZ-ben nem vétózta meg. Jó lenne némi koherenciát vinni a kommentekbe... -
ManoNegra #5795 Németország fizetett és fizet, de igazából maga az összes elég nevetséges, ha közgazdasági alapon nézzük. Anno kiszámoltam, hogy x millió ember ki nem termelt munkájának nyeresége mennyi ellen úgy, hogy 30 éves átlagéletkorral és 60 éves aktív dolgozóval számolnuk. Az eddigi összes kártérítés összsege kb. néhány száz euro / fő / évre jött ki, attól függően, hogy hogyan paramtéterezted. Tehát egy embei életre vetítve olyan max. 30 ezer euró. Khöm...
Ebbe most ne menjünk bele, mert a szólásszabadság jegyében börtönnel büntethető a holokauszt tagadás, megmásítás, kicsinyítés, ésatöbbi... -
ManoNegra #5794 Ja, várjál csak, félreérthetően fogalmaztam. Izrael nem alakulhatott volna meg Nyugat-Európai támogatás nékül, azaz ma sem létezne. -
#5793 Mit nem értessz azon, hogy Nyugat-Európa nélkül nem lenne ma Izrael? Az hogy ki mennyi támogatást ad nekik, az egy dolog. Németország a jeenlegi helyzet alapján amíg világ a világ, fizetni fog.
Elkérhetem azt a kristálygömböt, ami alapján ezt ki mered jelenteni? Nekem csak 5 jó számra lenne szükségem, szombat délelőttig 1-90 között. Ha bejön, ígérem, hogy felezünk...
Továbbra sem támasztod alá, hogy Ny.-E nélkül miért nem lenne Izrael.
Franciák fegyvert ADTAK el, nem ingyért, vagy segélyért. Kőkemény valutáért. Sorold, hogy ki és mit adott még el, vagy adott ingyen.
Németország fizetett és fizet, de igazából maga az összes elég nevetséges, ha közgazdasági alapon nézzük. Anno kiszámoltam, hogy x millió ember ki nem termelt munkájának nyeresége mennyi ellen úgy, hogy 30 éves átlagéletkorral és 60 éves aktív dolgozóval számolnuk. Az eddigi összes kártérítés összsege kb. néhány száz euro / fő / évre jött ki, attól függően, hogy hogyan paramtéterezted. Tehát egy embei életre vetítve olyan max. 30 ezer euró. Khöm...
Bocs, de akkor mi is az arcpirító? Már 30 éve is nagyobb összegeket fizetteek egy repülőbalesetben elhunyt emberért, akkoriban az akkori USD árfolyam melett volt 500k dollár táján / kopf a kártérítés összege...
Ezeket miért is nem gondolja végig senki...? Hm... Fröcsögni egyszerűbb...? -
ManoNegra #5792 Mit nem értessz azon, hogy Nyugat-Európa nélkül nem lenne ma Izrael? Az hogy ki mennyi támogatást ad nekik, az egy dolog. Németország a jelenlegi helyzet alapján amíg világ a világ, fizetni fog.
Az USA támogatása meg elég "érdekes" hiszen azért senki nem ad pénzt egy másik országnak, hogy az vegyen tőle fegyvert, mindezt a saját adófizetőik kontójára úgy, hogy az amerikai gazdaság is elég nagy szarban van... -
#5791 Továbbra sem értem a Nyugat-Európa részt. Izrael 1967 óta lényegében semmiféle komoly európai supporttal nem bír...
Egyébként a katonai segély gyakorlatilag gazdasági támogatás az USA bizonyos fegyvergyártó cégeinek, mert nagyrészt náluk vásárolják le. Csak ilyan nyakatekert úton érkezik meg. Olyan, mint a Bp számára kiutalt közlekedés fejlesztési pénz. Adnak x millió eurót, amiből aztán veszünk német villamost és francia metrót...
Fura, hogy ez eddig nem esett le itt sokaknak... -
ManoNegra #5790 Hogy mióta, azt én sem tudom, de: Ehud Olmert izraeli kormányfő bejelentette, hogy az Egyesült Államok 25 százalékkal, 10 év időtartamot tekintve 30 milliárd dollárra növeli az országának szánt katonai támogatást.
Idén a zsidó állam 2,4 milliárd dolláros amerikai katonai támogatásban részesült, amelynek háromnegyedéből amerikai cégektől vásároltak fegyvert, egynegyedéből pedig izraeli katonai felszerelések vásárlását finanszírozták.
"Nyuat-Európa" támogatása nélkül ma Izrael sem létezne. -
#5789 Hmmm...
Nyugat-Európa? A zsidó közösségek támogatták Izraelt meg egyéb tehetős zsidók. A franciák nem a két szép szemükért adtak el fegyert 1967-ig. Pénzért. 1967 után már a franciák sem adtak el fegyvert.
A jenkiktől is pénzért vettek cuccokat, hogy mikortól van a nagy katonai éves segély, azt nem tudom. -
ManoNegra #5788 Ugyanúgy ahogyan Izrael sem lett volna képes az USA és Nyugat-Európa támogatása nélkül megvédenie magát. Németo. és az USA a mai napig tetemes összeggel támogatja Izraelt, aminek nagy része fegyverszállítmány. Miért? -
#5787 A SZU meg rendeszeresen más határozatokat vétózott meg. Továbbra sem értem, hogy mit és miért kell kiemelni...
No offense, de az SZU támogatása nélkül ma Izrael 3-szor akkora lenne, mert semmi sem kényszerítette volna az elfoglalt területek feladására, mert a SZU support nélkül az arabok úgy semmire sem lettek volna képesek.... -
#5786 Attól, mert én nem tudom, nem kell elfogadni minden hülyeséget. Attól, ha valaki nem éri meg bizonyos fizkai törvényszerűségeket, attól még nem kell konteózni. Lásd, a WTC tornyainak összeomlása... -
remark #5785 Az USA rendszeresen megvétózza az Izrael ellenes határozatokat. Pont hogy a logika diktálja azt, hogy "kiemeljük" az USA-t, azaz rámutassunk arra, hogy a nagytestvér nélkül Izrael még véletlenül se tarthatna ott, ahol tart.
És ha ezt megérted, akkor azt is meg fogod érteni, hogy miért gyártanak egyesek olyan szavakat hogy pl. USrael. -
remark #5784 Folyamatosan azt ismételgeted (hisz nem először írod ezt), hogy nem érted a döntések mögött meghúzódó logikát. Aztán mikor az ember bemutat egy lehetséges magyarázatot, akkor jön az, hogy "ez röhej".
Javaslom, hogy amennyiben vannak olyan kérdéseid melyeket képtelen vagy megválaszolni, akkor legalább tedd megfontolás tárgyává a mások által adott válaszokat. Hidd el te járnál a legjobban mindezzel. -
remark #5783 De hát Strahd bemutatta a videóival hogy az ENSZ egy Izrael ellenes szervezet: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1199870332&no=5676]#5676[/URL]. Az USA csak igazságot tesz, mint mindig... (Ez rémisztő!) -
ManoNegra #5782 Az USA-nak nem érdeke. Ez az USA vezetőinek érdeke, a tényleges vezetőé. -
#5781 Szerintem nincs különbség, mindenki az érdekeinek megfelelően szavaz. Ergo kiemelni az USA-t logikailag semmi értelme...
Az, hogy ez miért érdeke az USA-nak, nem vágom. Sajnos a józan ész már régen elhagyta a Közel-Keletet és nem racionális döntések születnek, ezek oda vezetnek ahova. -
#5780 Itt most nem ez a lényeg, hanem ez:
"A világ elítélte Izraelt, az USA megvétózta."
(A szovjet diktatúráról is meg van egyébként a véleményem) -
#5779 Nem igazán értem az összehasonítlást. Érdmes lenne megnézni azt, hogy a szovjetek a saját érdekszférájuk kapcsán hány vétót emeltek... -
#5778 Nem. A válaszom az, hogy nem jó húzás. A széllel szemben hugyozni felesleges és értelmetlen is.
Egyébként meg leszokhatnál más nevében nyilakozásról. Tudok én beszélni, ha akarok. Mondjuk a magadfajta idiótához minek...? Mintha a falnak besznélnék...
Van erről egy jó vicc is.
Egy Jeruzsálembe kiküldött újságírónak feltűnik, hogy egy öregember minden egyes nap reggeltől estig ott imádkozik a Siratófalnál. Egy nap az újságíró nem bír tovább a kíváncsiságával, odamegy és megkérdezi az öreget:
- Mióta imádkozik itt és miért?
- Huszonöt éve mindennap. Reggeltől délig azért imádkozom, hogy béke legyen a Földön és az emberek szeressék egymást, déltől estig pedig azért, hogy ne legyen többé éhínség, betegség és bűnözés a világon.
- És milyen érzés mindennap imádkozni ezekért a dolgokért?
- Mintha csak a falnak beszélnék... -
#5777 Hogyan győzzünk meg egy hívőt
"A tévhitben élővel folytatott folyamatos vita nem más mint olaj a tűzre. Nem várható el, hogy a sorozatos „támadásra” beadja a derekát. Az Ember nem ilyen fából van faragva, ezért egészen biztos, hogy megmakacsolja magát. Az ismételt „támadás” tárgyát hajlamos teljesen nevetséges érvekkel is megvédeni. Inkább válik nevetségessé, mintsem belátóvá."
-
#5776 Csodálkozol?
Balage lehetséges válaszai:
Azt nem is úgy értették, csak menőzni akartak a parlamentben...etc.
Versenyt hírdetek:
A linkben található mondatokat helyezzétek olyan szöveg környezetbe, hogy úgy lehessen értelmezni ami balage igazát bizonyítják. (azaz a zsidók alázatos, békés, nulla lobbival rendelkező és ok nélkül utált nép).
Nyeremény:
1 zsák turbómagyar krumpli, kettős keresztel díszített zsákban. -
#5775 A születendő palesztin állam
"Közben Amerika készül megvétózni azt, amit az ENSZ többsége megszavaz. Csak érdekességként 1972 óta kizárólag az USA vétózott méghozzá 42-szer (most lesz a 43.) és minden esetben Izrael védelmében. A világ elítélte Izraelt, az USA megvétózta." -
#5774 Nem tudom Molni, hogy mi az igazság. Ő nyilatkozta nem én találtam ki:) -
Pares #5773 Szóval igen. -
remark #5772 Te félreértettél valamit. Pont azt mondom, hogy a honfoglaláskor a "magyarok" nem szláv népeket találtak a Kárpát-medencében. De mivel ez a téma nem ide tartozik, ezért itt abbahagytam a dolog kitárgyalását, és elintéztem annyival, hogy "helyben vagyunk". De hogy miért vagyunk helyben, azt nem írtam le. Na de most már tudod.
A lényeg az, hogy még véletlenül se lehet a magyarok honfoglalását a zsidókéhoz hasonlítani, mert előbbi még véletlenül se úgy zajlott, ahogy azt tanítják.
Arra meg nem emlékszem, hogy mit linkeltem "a múltkor". Sok mindent linkelek.