13596
-
#5851 Hadereje még most is iszonyatos, de lóvéja nincs hozzá, hogy Iránt katonailag megtörje. Kivívni pár hét lenne a légi fölényt (bár légvédelem igen jelentős), de néhány strat-nak vélt célponton kívül, amire ellőnek 400 millió $ értékű Tomahawkot nem fog semmi történni...
1 db amcsi harckocsi vagy páncélvadász-cucc nem lépné át a határt. -
#5850 már asszem 2x akartál innen elmenni, most csak annyi a különbség, hogy nem akarod töröltetni, vagy Gumiba-rakatni a topicot :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem innen nem fogsz hiányozni az biztos :DDD -
#5849 Nem konteó! Osama-t a CIA pénzelte főleg 1983-tól (Al-Kaida akkor még nem is volt).
Pont az a "zseniális" az ilyen lenézett terrorszervezetekben, hogy nincs fej, amit le lehetne vágni. Az okok továbbra is fennállnak, amiért az ilyen szervezetek működhetnek. Ha sci-fi módjára egy Chuck Norris megölné az Al Kaida összes fő emberét, néhány év múlva alakulna egy másik....
Az 'Agy' amúgy se Osama volt, hanem Atíjah Abd al-Rahman és Ajman az-Zavahiri. Lehet már ezek is halottak, de ez lényegtelen, mert "diverziós" tevékenység folytatásához igen komoly szakirodalom és leírt tapasztalat áll fent, a meggyőzés és karizmát is lehet tanulni és a "tagok" 90%-a nem is találkozott a nagykutyákkal.
Ami fontos (és mivel én is nyugati vagyok sajnálatos is egyben): a keleti iszlamista népek erősebbek, mint valaha! A kaukázusi népek nem erővel, hanem taktikával tulajdonképp ki nem mondott autonómiát kaptak és igen komoly lóvét az olajpénzekből. Meg lehet nézni micsoda luxus járgányok vannak arra. Városba centralizálódott az a több 100000 ember, akik eddig sátrakban harcoltak az orosz erők ellen. Az a néhány robbantás egyértelmű magánakció (vagy külső, főleg USA akció) az új "tejpeknek" nem sok köze hozzá, mert már az ő érdekük is a nyugalom visszaállítása.
Iránt nem tudja senki lerohanni még vagy 10 évig, kapnak időt atomfegyver kifejlesztésére (ha netán baj lenne), vagy,a mi jobb lehet bevédi őket valaki, mint Pakisztánt Kína!!
A többi főleg arab iszlamista országban pedig lassan az összes tutyimutyi szarrágót elsöprik. Mubarak...Kadafi.... stb... Ezek az országok hamarosan összezárnak és akkor nehéz évei lesznek Izraelnek.
Jah a zsidóknak meg Európából lassan takarodó van. (ez pl. pozitívuma a világ eseményeinek) Hála Istennek a bevándorlóellenesség kezd kibontakozni és mindenkit visszahajtanak a saját szemétdombjára ahonnan jött. Itthon a Képíró-féle kirakatper, a holokauszt-pénznyelő és a temérdek parlamenti/egyéb közszféra/bankszféra zsidó származású, rosszindulatú emberkéinek undorító tevékenysége sokat segít ennek az ügynek.
A legjobb mégis az, hogy az USA-nak elfogyott a pénze.... de tényleg: kajak csórók. Nem lesz miből közbelépniük. Észak Korea, Tibet, Venezuela, Kuba már rég felejtős dolog és ott van nekik Mexikó a Los Zetassal és a Sinaloa-val szóval lesz nekik gondjuk anélkül, mint pénzelni Izraelt, vagy cseszegetni Iránt! -
remark #5848 A globális "amerika" globális hadseregének reklámja:
New Navy Ad
"America's Navy - A Global Force for Good"
Egyszer majd hozzád is elérnek. És akkor minden "jóra"-fordul. -
remark #5847 Ugyan az lesz ebből mint minden egyes hasonló esetből amin már túl vagyunk. Mindenhol egy "szoft-diktatúra" van életben, ahol az öncenzúra és a korrektség jegyében történő önmegtartóztatás mindennapos. (Nem baj ha nincs életem, de legalább igazodok a normákhoz.) Na mindegy. -
remark #5846 Nem tudom mit értettél félre, lehet hogy azt a szót, hogy "zsidók"?
Nem "zsidók" azok, hanem egy bizonyos zsidók.
Mint itt: "A magam számára nem nevezem őket zsidóknak, úgy hivatkozom rájuk, mint „úgynevezett zsidók”, mert én tudom, hogy kik ők."
Vagy ott volt pl. a II. VH: van akit táborba vittek, és van aki ebből meggazdagodott (akkor és azóta is). Melyik a kettő közül a zsidó?
Na ennél többet nem írok, már ezért is lehet börtönbüntetés jár a mai világban. Mert megérdemeljük. -
#5845 Bezony'ám. -
#5844 Én meg inkább arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz abból, hogy a Magyar Állam segítené az arab államokban a demokrácia megismertetését. Valahogy rosszul hangzik ez egy olyan kormány szájából mely ugyan demokratikus úton került a kormányszékbe, de közben él a lehetőséggel és két kézzel építi a szoft-diktatúrát a demokrácia paravánja mögött. -
#5843 Mi a magyar álláspont a Palesztin állammal kapcsolatban?
A Fidesz kritikus Izraellel szemben? Na erre kíváncsi leszek...
-
sulyid #5842 Ha akár az utolsó 2 oldalon elhangzott dolgoknak 0,000000001% valóságalapja lenne, akkor nekem vallási/nemzetségi okokból most pénzben kéne fürödnöm, de valamiért nem így van... -
remark #5841 Magyarországi romák
A cigányok a 15. század végéig Magyarországon és Kelet-Európában a megtűrt népek közé tartoztak, Nyugat-Európában – elsősorban életmódjuk miatt – hamarosan szembekerültek az ottani törvénykezéssel. Kezdetben megpróbálták őket visszaszorítani a közép- és kelet-európai területekre. Majd miután ez részben sikertelennek bizonyult, egyre szigorúbb és kegyetlenebb intézkedéseket hoztak ellenük. Skóciában és Angliában a 16. század elejéig ötezer cigányt végeztek ki. Franciaországban 1595-ben parlamenti határozatot hoztak kiirtásukra. Svédországban és Dániában 1662-ben rendelték el halálbüntetésüket, amennyiben nem hagyták el az országot. A Német-Római Birodalomban is megkísérelték kiszorítani őket, de ez a 18. század elejéig nem sikerült.
Ismerős történet, csak én más néppel kapcsolatban ismertem. -
#5840 elgurult a gyogyszered? -
#5839 Külföldről toboroznak az EU érett zsidók -
horthy #5838 Izrael bukásra van itélve hasonloan a helyén 800 évvel ezelötti keresztény államhoz . Ahogy az egykori Szadat elnök megmondta " most még erősek de holnap már sehol sem lesznek " . Magyarul az idő lassan de biztosan Izrael ellen dolgozik ! Izrael önálloan életképtelen az amerikai " zsiráfoknak " kell folyamatosan pumpálni bele a pénzt hogy meg tudják védeni magukat . A cionistáknak folyamatosan holokauszt propagandát kell folytatni kihangsulyozva áldozati szerepüket két célbol is . Az egyik belső cél a más népekbe való beolvadás asszimiláció elkerülése ezáltal a zsido hitközösség áttérése amitől még jobban félnek a rabbik mint az antiszemitizmustol " zsiráfüldözéstől " a másik belő célja pedig a félelemkeltéssel egybetartják a zsidóközösséget azt a közösséget amit a " zsiráfban " jelentős létszámu nemzetközi pénzkartell bármikor bárhol tud mozgositani céljai érdekében a világon amelyik nemzet állatkertjében van " zsiráfközösség " . A külső célok meg egyértelmüek mindenféle Izrael ellenes kritika ellen előveszik az antiszemita , nácifasiszta bunkosbotot . Magyarul aki Izraelt nem szereti az vagy náci vagy fajgyülölö meg persze nem jönnek rosszul a holokauszt pénzügyi kártéritések sem . A kereszténységet ha már szétverni nem is tudták teljesen a szabadkömüves mozgalommal igyekeznek a saját szolgálatukba állitani ezzel a Hitgyülekezete és a hasonló ujprotestáns ( nemtudom ponztosan hogy hivják ) amerikai szektákkal elérni azt hogy szellemiekben anyagiakban mindenki öket támogassa mint isten kiválasztott népét ami a világon a legtöbbet szenvedett . De arról már mélyen halgatnak hogy miért utálták ki őket mindenhonnan a történelemben . Mindenki hibás csak ők nem a Talmud is ezt tanitja nekik azt a sok hülyeséget amit ir ráadásul komolyan is veszik .
Ilyen téren sajnos fejlödésképtelenek mindig csak azon agyalnak kit hogyan lehet megtéveszteni átverni . Göbbels propagandaminiszter hozzájuk képest tanuló volt . Egy sunyi alattomos népség mindig is ilyenek volta és lesznek is ! -
remark #5837 Már megint? (Óvoda...)
Ja, és már megint azok után lett -fav, hogy nem tudtál jól kijönni a provokatív beszólogatásaidból. Ez van. Ezek a tények kérem. -
#5836 -
#5835 -fav
Lehet, hogy örökre. -
#5834 Szopómagyar Ez kire illik? -
remark #5833 Állj már le ezzel a stílussal! (Komolyan, mintha a falnak beszélnék. Erről eszembe jut egy vicc, a Közel-keleti konfliktusok topikban olvastam...)
Ha nem vennéd észre arra próbállak rávenni, hogy annál több reakciód legyen az USA vétózásával kapcsolatban, mint hogy "ebben semmi különös nincs". Mert ha van reakciód, akkor van miről beszélgetni. Ha nincs reakciód, csak nyomod a minősítgetést és provokációt, akkor talán jobb lenne ha ide be sem néznél. Felesleges.
Tehát az USA barát országok nem képesek USA barát politikát folytatni, mert otthon túl nagy lenne a belpolitikai ár.
Ééééés??? Mit jelent mindez?
Segítek: Ha a belpolitikai ár valahol túl nagy, az mit jelent konkrétan? Tán csak nem azt, hogy az USA népszerűtlen? És mit láthatsz ezen a fórumon? Csak nem azt, hogy az USA népszerűtlen? Te meg csak folyamatosan kekeckedni meg provokálni jársz ide, mikor te magad írod le, hogy igen, az USA saját magának köszönheti hogy népszerűtlen, ennek a népszerűtlenségnek megvannak a konkrét okai, azaz az, hogy az emberek elítélik mind az USA mind Izrael tevékenységét.
Nem igaz, hogy mindent úgy kell a szádba rágni "mint egy óvodásnak".
Amit az USA és Izrael csinál, az az emberek szerint IS és a világ országainak többsége szerint is elítélendő.
Persze te nem tartozol ehhez a többséghez. -
#5832 http://schrodingersdawg.blog.hu/2011/06/29/10_tipikus_konteos_erv
Valahogy nagyon sok emberre illik itten az, amit más megfogalmazott. -
#5831 Kezdhetjük újra a témát, hogy a nemzetközösség az akció brutalitását ítélte el, hogy embereket fejbe lőttek közvetlen közelről, de ez neked nem esik le úgysem. -
#5830 Az, hogy népszerűtlen lett az USA. Tehát az USA barát országok nem képesek USA barát politikát folytatni, mert otthon túl nagy lenne a belpolitikai ár.
Mindent úgy magyarázzal el, mint egy óvódásnak...? -
#5829 És kit érdekel, ha az elítélésnek nincs semmiféle jogi alapja csak a populizmus...? A nemzetközi jogot betartva fenntartottak egy blokádot az Izraeilek a bejelentett feltételekkel. A hajót megállították, az meg nem engedelmeskedett.
Ellenőrzött áru a megadott helyen bemehetett volna. Szimpla provokáció volt az egész. Valahol szánalma, hogy WTC konteózik itten mindenki, de ezt meg nem szúrka ki a szemét.
Ezek szerint, ha a nemzetközi közösség elítélné az utcán való hot dog árulást és az USA nem, akkor már az is egy mérce lenne...?
(Szigorúan véve el is süllyesztették vonla a hajót, minden cécó nélkül. Ugyebár az U-boatok is ezt csinálták az két vh alatt..) -
#5828 Ma táláltam ki kifejezést a ne turbó magyarokra: Szopómagyar. A nem turbó motorok, általában szívó motorok, innen meg már csak 1 lépés volt...
Szopómagyar:
Mindent beszop amit a fősodratú globalista sajtó és megmondó embereik állítanak.
:D -
remark #5827 Még mindig csak kerülgeted a témát. Miért? Nincs véleményed? Mi az az ár, ami kezd túl nagy lenni? A turbómagyarozás nem több, mint mellébeszélés. -
#5826 Ennél egyszerűbb a képlet. Az USA-ban erős a zsidó/izraeli befolyás, pont.
Amikor a segélyhajókat lerohanták az izraeli kommandósok, akkor is elítélte a NEMZETKÖZÖSSÉG Izraelt. Emlékszem, akkor is mindenki konteós, turbómagyar, meg troll volt a számodra, aki azt írta itt a fórumon, hogy jogos volt a bírálat.
-
#5825 Az, hogy érdekeit folyamatosan minden más elé teszi. Legalábbis a sok vétó erre utal. A morális ára kezd túl nagy lenni a dolognak. Legalábbis a sok konteóhívő turbómagyar emelkedő száma erre utal. :) -
remark #5824 Akkor most mondasz véleményt, vagy nem? Leszögeztük, hogy mit csinál az USA. Tényként fogadod el te is. Megbeszéltük (megbeszélted magaddal), hogy nem "különös" amit csinál az USA. Jó. Ezen túlvagyunk.
De most akkor amit az USA csinál, attól is "legszívesebben okádnál", vagy mi az ábra? -
remark #5823 Nem veszed észre, hogy arról, hogy különös-e amit az USA csinál, csak te beszélsz? -
#5822 A normális alatt azrt értem, hogy maga a gyakorlat nem különös. Ez nem jelenti azt, hogy morálisan is helyes...
Hányszer kell még leírni, hogy mindengyik fél csinált olyat, amitől és is okádnék legszívesebben? Nem igaz, hogy ez nem jut el a kétbites agyatokba... -
#5821 Igen, annak. Az ő érdekei ezt kívánják. Mi abban a különös, hogy valaki védi az érdekeit.
Ha te megszavazhatnád a magyarlakta területek visszcsatolását és román vétó lenne ellene, akkor szeritned ez különös lenne román oldalról...? -
#5820 ""Csak érdekességként 1972 óta kizárólag az USA vétózott méghozzá 42-szer (most lesz a 43.) és minden esetben Izrael védelmében.""
Én ezt úgy értelmezem, hogy 72 óta senki nemvétózott meg semmit, kivéve usa de ő 42x, és ezt sosem az amerikai nép érdekében, hanem mindig izrael érdekében.
Ha jól értelmezem, és te ezt a dolgot teljesen normálisnak látod, ezzel együtt pedig nem gondolod magad "hívőnek" akkor tényleg jobb ha inkább más fórumokon próbálsz érvényesülni ebben a közelkelt témában. Ajánlom az index.hu-t az odajárók szellemi szintje nagy eséllyel nyeli be a ferdítéseidet. Az egy olyan hely. -
remark #5819 Tehát akkor ebbe a topikba való tény az, hogy az USA vétózgat egyfolytában Izraelt segítve, vagy nem ide való tény? -
#5818 Neked mindig akkor van eleged, ha valaki nem úgy értelmez dolgokat, min te.
Mondod te, mikor folyamatosan te és más megpróbálja mondani, hogy szerintetek én mit mondok...
-
remark #5817 Neked mindig akkor van eleged, ha valaki nem úgy értelmez dolgokat, mint te.
Nem az a kérdés, hogy különös-e hogy az USA vétóz, hanem szimplán az egy tény, hogy vétóz. Nem más vétóz, hanem ő. Nem ritkán, hanem gyakran. Ez egy Közel-Kelet topic, nem? Az USA alapvetően meghatározza a közel-keleti helyzetet? Igen. Akkor miért ne írja le az ember, mikor az USA megint vétóz. Ez elengedhetetlen adat ahhoz, hogy az ember megértse, hogy mi zajlik a régióban.
Erre te úgy reagálsz, hogy megint eleged lett. Jó neked! De bármennyire is jó neked, EZ ide offtopic. Míg az, hogy az USA vétóz-e vagy sem, az NEM offtopic. Érted a célzást? -
#5816 Az a a baj, hogy mindent kiragadva értelmeztek. Nincs semmi különös abban, hogy USA vétóz. Más is vétózótt más téma kapcsán. Akkor miben különleges ez? Semmiben. A témáa vág, de ettől még nem különleges. Ennyi erővel ítéljetek el minden ENSZ vétót és azokat akik nem tartanak be határozatot. Persze van rá egy rekeresz söröm, hogy soha nem néztékek meg, hogy ki és mit nem tartott be, vagy mit vétózott meg.
Igazából nem is tudom minek írok ide. Mintha a falnak beszélnék...
Egy időre megint elegam van a topikból. -
remark #5815 Ha övék a világ, bankok és ENSZ, akkor mi a péklapátért adták vissza a Sínai-félszigetet?
Hm...? Jó lenne valami értelmes és koherens magyarázatot adni a szokásos turbómagyar fröcsögés helyett.
Ezt a kérdést már feltetted egyszer, és szerintem meg is válaszoltam.
Újbóli kérdésed arra enged következtetni, hogy azt akarod megtudni, hogy ha Izraelé a világ, akkor miért nem emelnek a gondolataikkal hegyeket, okoznak cunamikat, vagy épp miért nem zöldül be a sivatag pusztán azért mert dollártrilliókat szórnak a homokra.
Nos, hát azért.
Mert pl. nem az "övék" a világ, hanem hathatós lobbitevékenységet folytatnak. Nem tudom érted-e a különbséget. Ha enyém a szomszéd által használt autó, akkor akkor ül bele, mikor én megengedem. De ha nem az enyém, hanem csak hathatós lobbitevékenységet folytatok, akkor a szomszéd autózási szokásait akkor tudom megszabni, ha a lobbitevékenységet folytatók közül én végzem a legjobb munkát. Hiszen bármikor megeshet, hogy a szomszéd szerelmes lesz, és innen kezdve a szerelme fogja meghatározni hogy mikor hova autóznak kettesben, és rám meg fittyet fog hányni. Egész addig, míg el nem értéktelenítem a fizetését.... De ez munkába is időbe telik, és míg a "lobbim" (aknamunkám) hatása beérik, addig nem árt úgy tenni, mintha jóba lennénk, és egy darabig azt fogom hangoztatni hatalmas mosollyal az arcomon, hogy oda megy az autójával ahova csak akar. Addig a bizonyos napig legalábbis, mikor rájön hogy már nem tudja megfizetni ennek költségeit.
Magyarul: habár úgy tűnhet, hogy "a zsidóké" a világ, nem Istenek ők sem, így bármit is akarnak, az nekik is időbe, energiába, pénzbe, azaz rengeteg erőfeszítésbe kerül. -
remark #5814 Vagy talán erre gondolsz, Molnibalage?
De még mindig nem értem, hogy ha egyszer USA Izrael párti, és ez a vétók számában is megmutatkozik, akkor miért írod azt, hogy az ember "kiemeli" az USA-t, mikor az Izrael párti tevékenységről van szó??
USA Izrael párti? Igen. Vétózza az Izrael elleni határozatokat? Igen. Csak õ? Ezek szerint igen: "Csak érdekességként 1972 óta kizárólag az USA vétózott méghozzá 42-szer (most lesz a 43.) és minden esetben Izrael védelmében."
Ha ezek után "kiemelem" az USA-t, hogy védi Izraelt ha kell ha nem, akkor ez egy tény lesz. Nem az én egyéni értelmezésem függvénye, hanem egy tény. Nem "összehasonlításról" van szó, hanem szimplán egy tényt szögez le az ember.
Tehát még mindig nem értem, hogy mi a problémád azzal ha az ember rámutat, hogy Izrael a hathatós "nyugati" (most épp amerikai) támogatásnak köszönheti azt, hogy köszöni jól van. -
remark #5813 No offense, de az SZU támogatása nélkül ma Izrael 3-szor akkora lenne, mert semmi sem kényszerítette volna az elfoglalt területek feladására, mert a SZU support nélkül az arabok úgy semmire sem lettek volna képesek....
Nem értem, hogy hogyan kapcsolódik ahhoz a témához, hogy az USA Izrael párti, az, hogy a SZU meg nem volt Izrael párti?
De még az idő se biztos hogy stimmel: az USA most vétóz meg határozatokat, a SZU meg mikor is volt Izrael ellenes a te állításod szerint? Legalábbis akkor, mikor még létezett, ez a minimum, ugye?
Szeretném ha kicsit érthetőbben fogalmaznál, mert én nem vagyok ám olyan zseni, hogy ennyiből megértsem hogy mit akarsz, amennyire mostanában telik neked. -
#5812 Hát én úgy tudom, hogy az ENSZ határozatok be nem tartásában Izrael a TOP 1-ben van.
Na most, ha semmit nem tartana be akkor azzal teljesen nevetségessé tenné az ENSZ-t így viszont mások se tartanák be a ahtározatokat, az pedig hamar véget vetne Izraelnek, mert valamelyik erősebb állam lenyomná mint a szart, USA meg nem háborúzhat mindenkivel, mert annyira azért nem erős.
Röhögni meg lehet, (bár ez a fajta érvelés eléggé átlátszó) sokan szokták csinálni amikor már nincsenek válaszaik.