13596
H001.jpg
  • Papichulo
    "Ne haragudj, de evidenciákról nem fogok vitatkozni. Ez már amúgy is nagyon off itt.
    Keress egy másik topikot, és nagyon szívesen megvitatom veled[...]" ;)
  • ManoNegra
    Akkor fejtsd ki kérlek, hogy miről beszéltél.
  • Papichulo
    Nem az CCCP politikai berendezkedeserol beszeltem... de semmi gond.

Amugy is eleg verszegeny, hogy afelol bizonyitekkent, hogy Oroszorszagrol(!) valotlansagokat allitok, egy Szovjetuniorol szolo - vesztes - idologia vitaba akarsz belefutni. Ez kb. azzal egyenerteku, hogy nem tudtal ilyesmire peldat talalni.
  • ManoNegra
    Ne haragudj, de evidenciákról nem fogok vitatkozni. Ez már amúgy is nagyon off itt.

Keress egy másik topikot, és nagyon szívesen megvitatom veled ott a Szovjetunio politikai berendezkedését
  • Papichulo
    Te komolyan azt gondolod, hogy a kommunizmus az unkondicionalis fegyverkezesi versenyrol szo?
  • ManoNegra
    En amugy a komplett elozo rendszerukre gondoltam, elukon a "rendeljunk ala mindent a fegyverkezesnek es a nyugattal valo versenynek, ezaltal kizsigerelve az embereket, majd sikeresen becsodolni". Marx eszembe sem jutott mindekozben

Aminek természetesen semmi, de semmi köze a kommunizmushoz. :-)
  • Papichulo
    Tehat, nem erted, feltetelezel, belekotsz es melletrafalsz...jo modszer.

En amugy a komplett elozo rendszerukre gondoltam, elukon a "rendeljunk ala mindent a fegyverkezesnek es a nyugattal valo versenynek, ezaltal kizsigerelve az embereket, majd sikeresen becsodolni". Marx eszembe sem jutott mindekozben :)

szinte minden tekintetben kettős mércét alkalmazol.

Persze, pontosan ugy, ahogy itt fentebb ebben a masik dologban is atlattad a dolgokat...
  • ManoNegra
    Az nem szerepel, de mégis mi lehetett az a zseniális ötlet, aminek eltakarítása Jelcin idejére eshetett?
  • ManoNegra
    Azert mert nem relevans. Ahhoz, hogy talaltak-e a szovetseges csapatok WMD-ket Iraqban, semmi koze Israelnek.

Azért ez így nagyon leegyszerűsített változata a beszélgetésnek. Izraelt azért hoztam fel példaként, hogy rámutassak arra a kettős mércére, ami a közel-keleti politikát átjárja.

akkor en is minosithetek zsidozasnak amit akarok

Persze, csak lehetnél következetesebb. Bár már egészen megszoktam, hogy szinte minden tekintetben kettős mércét alkalmazol.
  • Papichulo
    Ebben a postban hol szerepel a "kommunizmus" szo?
  • ManoNegra
  • Papichulo
    Miért irreleváns idekeverni Izraelt? Teljes mértékig ontopik.

Azert mert nem relevans. Ahhoz, hogy talaltak-e a szovetseges csapatok WMD-ket Iraqban, semmi koze Israelnek.

Nem tudom miért érzed feljogosítva magad ahhoz, hogy megszabd, miről írhatok?

Felolem azt irsz amit akarsz, de akkor en is minosithetek zsidozasnak amit akarok :)
  • Papichulo
    Hol allitottam, hogy orosz otlet/talalmany volt a kommunizmus?
  • ManoNegra
    Nézzük például ezt: Jol elvoltak a legutolso "zsenialis otletuk" romjainak eltakaritasaval.

A kommunizmus nem orosz találmány, Karl Marxról (aki közelsem orosz) nevezték el azt az agymenést, amit Oroszországban akartak véghezvinni. A Februári forradalomról Szolzsenyicin ezt írja:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A petrográdi forradalmi események első hetében a lapok nem
    jelentek meg. Utána pedig nagy csinnadrattával, korántsem az ál-
    lam sorsa feletti aggódás vagy a kivezető utak keresése követke-
    zett, hanem inkább a lapok egymás szavába vágva szidalmaztak
    minden múltbéli dolgot. Páratlan hevületében a kadétpárti Recs
    (Szózat) így harsog: ezután "az egész orosz életet gyökerestül meg
    kell változtatni". [1] (Ezeréves múlt! - ugyan miért kell csak úgy
    hirtelen "gyökerestül"?) A Birzsevije vedomosztyi (Tőzsdei Közlöny)
    pedig akcióprogramot közöl: "Kitépni, kiszaggatni minden gazt!
    Nem kell aggódni amiatt, hogy közöttük esetleg haszonnövények
    is lehetnek, inkább legyen teljes a gazolás, akár elkerülhetetlen ál-
    dozatok árán is."[2] (17 vagy 37 márciusában vagyunk?) Hajbókol-
    gat az új külügyminiszter, Miljukov is: "Eddig pirulnunk kellett
    szövetségeseink előtt a kormányunk miatt... Oroszország holt
    súlyként nehezedett a szövetségesek ügyeire." [3]
    Azokban az első napokban ritka volt az értelmes szó arról, mi
    is most úgy egyáltalán a teendő Oroszországban? Petrográd ut-
    cáin káosz, több száz rendőr lakat alatt, a városban nem szűnik a
    szórványos lövöldözés, de mindent elönt az össznépi mámor. Bár
    minden konkrét kérdésben a gondolatok és a vélemények tökéle-
    tes zűrzavara tarkállik. Az egész sajtó és a társadalom majd-
    hogynem egyetlen kérdésben ért egyet: halaszthatatlanul ki kell
    hirdetni a zsidók jogegyenlőségét. Ékesszólóan írt erről Fjodor
    Szologub a Birzsevije vedomosztyiben ,,A polgári szabadság leg-
    lényegesebb kezdete, amely nélkül a földünk nem lehet meg-
    szentelt, a nép nem lehet igazhívő, az össznépi hőstett nem vál
    hat szentté ... a felekezeti és faji korlátozások eltörlése."

Szolzsenyicin Együtt II. 25-26 old.

Lenin, Trockij, Zinovjev, Kamenyev és a forradalom motorjai nem oroszok, hanem zsidók voltak. De nem csak ott, hanem például Magyarországon is. A tanácsköztársaságban jelentősen felülreprezentáltak voltak a zsidók, és '45 után is négy zsidó, Rákosi, Gerő, Farkas, Révai voltak a teljhatalmú urak.

Hát ennyire volt orosz ötlet a kommunizmus.
  • ManoNegra
    Az iraqi WMD-krol volt szo, te pedig teljesen irrelevans modon belekeverdted Israelt.

Miért irreleváns idekeverni Izraelt? Teljes mértékig ontopik. Nem tudom miért érzed feljogosítva magad ahhoz, hogy megszabd, miről írhatok?

Ráadásul te írtad: Az emlited peldaid (DPRK, RF) tenyek es szeleskoruen elfogadottak. Ha te csak ilyesforman, tenyszeruen nyilatkoznal Israelrol, azokkal meg egyet is tudnek erteni, mivel van ott eleg aggalyos dolog.

Vagy ez csak Tetsuoval szemben áll, tőlem pedig minden kritika zsidózás és gyűlölködés?
  • horthy
    Hát mit is várunk Izrael-től aki az egyik fő sz_r kavaró a környéken ! Ezen nem kell meglepődni !
  • Papichulo
    Visszaolvasva az utolso 10-15 commentedet, azokban kizarolag szemelyeskedes es provokacio volt ;)

Bar most latom, hogy egy kozel sem elfogulatlan - szelsojobbos - oldalrol is sikerult egy linket megszulnod, amiben persze Israelt szapuljak...
  • Papichulo
    Tényleg érdekel?

Persze... lassuk!

Akkor emlékeztetőnek.

Az iraqi WMD-krol volt szo, te pedig teljesen irrelevans modon belekeverdted Israelt.
  • Garfield
    MIndez csak annak szenzáció, aki még mindig nem értette meg, hogy a szír konfliktus háromoldalú. Ha Izrael célja a szír haderő gyengítése, akkor arra a legjobb megoldás az ellene harcolók támogatása.
  • Tetsuo
    http://orientalista.hu/exkluziv-a-megszallt-golan-fennsik-szir-lakossaga-serult-terroristakat-szallito-izraeli-katonai-konvojra-tamadt/
  • Tetsuo
    Amit te nem ismertél fel, hogy nem érvként hanem példaként használtam az általad firtatott (megint csak szövegkörnyezetéből kiragadott) dolgot.
    A témával kapcsolatban soha nem érveltem egy fórumozó személy vélt tulajdonságaira célozva, ellentétben veled, vagy Molnibalage-zsal és a többi szellemi alsórendűvel. Láthattad, Molnibalage-nak is linkeltem a témát taglaló cikkeket bőszen - érdemi válasz ott sem volt, persze, mint a te esetedben.
    Most is ez a téma... de jó! :-S
  • ReszegKoldus
    Most majd jön, hogy de hát ott volt a ;) smiley így nem kell komolyan venni, amit írt (na nem mintha egyébként kéne) :D
  • ManoNegra
    Milyen olyan dolgot allitottam az RF-rol, amit nem tudtam bizionyitani?

Tényleg érdekel?
  • ManoNegra
    Sajnos nem emlekszem a konkret kontextusra

Akkor emlékeztetőnek.

Persze nem is atomot vetett be, mint ahogy egyetlenként a "szabadság és demokrácia zászlóvivője" már megtette... <- Ezt tőlem idézed #12687

Erdekelne, hogy te melyik orszag politikajaval tudsz teljes mertekben azonosulni. Esetleg azokeval akik mellett itt teljes mellszelesseggel kiallsz? Vagy csak a nagy joletbol jol esik zsidozni es ugy en bloc gyulolkodni egy kicsit a vacsi elott? <- Ez meg a te szösszeneted #12688

Erre kérdeztem: Mi volt itt a zsidózás vagy gyűlölködés? Talán már kritikát sem lehet megfogalmazni, mert azt is törvény tiltja? #12689

A válaszod: Toled? Minden ami Israellel es a USA-vel kapcsolatos ;) #12690
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.10.11. 22:07:44
  • Papichulo
    Azt sem értem minek mennének a régi MiG-29-esekkel szíriába

Azert az SMT valtozat nem olyan regi...

A Kalibr rakétákról csak lesznek képek

Nem hiszem, nem erdeke egyik erintett felnek sem nagy dobra verni. Ezzel szemben a Fulcrumrol biztos nem lesz, mivel az ugy hulyeseg, ahogy van.
  • Papichulo
    semmivel sem vagy jobb Tetsuonál, csak te Oroszországra hányod fel az epét kulturálatlan módon

Milyen olyan dolgot allitottam az RF-rol, amit nem tudtam bizionyitani?

Amikor megkérdeztem, hogy ebben mégis mi a zsidógyülölet, azt válaszoltad, hogy: " Tőled? Minden!"

Sajnos nem emlekszem a konkret kontextusra
  • Papichulo
    (bár Szaud-Arábiánál erősen mozog a léc)

A legiero kepessegeit tekintve komolyabb a TuAF-nal..

érdekük-e egy komolyabb, nyílt konfliktusba keveredni Oroszországgal.

A KSA nagyon nem orulne ha Syria egy kozeli IRI szovetseges lenne. Az mar mas kerdes, hogy ezert hajlando lenne-e fegyveresen is fellepni a RuAF ellen. Abban egyetertek, hogy erre egyelore nagyon kis esely van.
  • Papichulo
    Nem mondtam még, hogy [...]nak tartalak, mert a közel-keleti konfliktusok szempontjából ez abszolút mellékes.

Es ez most hirtelen relevans lett valahogy a tema szempontjabol? :)

Az is egy gyonyoru erveles, hogy szerinted en azert "antiszemitazok", mivel "elfogynak az erveim", erre te most egy ennel szazszor irrelevansabb ordas szemelyeskedesbe futsz bele... Tan csak nem ugy erzed, hogy elfogytak az erveid?

Amugy meg cognitiv funkcioidat remekelul demonstralja, hogy annak megertesere is keptelen voltal, hogy nekem nem az Israel elleni kritikakkal van bajom, hanem az agyament, semmi altal ala nem tamasztott, bizonyitekoktol mentes agymenesekkel, melyeket itt rendszeresen prezentalsz. Ha masrol nyilatkoznal ilyen beszukult modon az is zavarna, de mivel te olyan szinten fokuszalsz Israelre, hogy mas temad nincs is, ezert csak ebben a temakorben tudom felhivni a figyelmet eziranyu retardaciodra...
  • Sidewinder
    A másik dolog az állítólag lelőtt orosz MiG-29-es. Arról azóta sincs semmi hír.Azt sem értem minek mennének a régi MiG-29-esekkel szíriába,amikor ott vannak helyettük a sokkal jobb, új Szu-30SZM-ek. A Kalibr rakétákról csak lesznek képek, ha tényleg megtörtént a dolog. A tomahawk is ment mellé nem egyszer,nem kizárt,hogy ezek közül is mellé megy pár. Csak eddig az irániak és az oroszok által cáfolt amerikai bejelentésen kívül semmi bizonyíték.
  • Sidewinder
    Kalibr Irak felett (kurdok vették fel):
  • Sidewinder
    Nem most kezdődött az. Már tart egy ideje. Grúzia is az volt. Aztán már a háború után a Taglaviani bizottság jelentéséből jelentésből kiderült, hogy mégiscsak a szegény kicsi "ártatlan" Grúzia volt az agresszor fél.
  • Sidewinder
    Milyen érdekes, hogy az állítólag Iránban becsapódott orosz Kalibr robotrepülőkről, egyetlen egy fénykép,vagy videó felvétel sincs. Az el nem működött Betab bombákkal bezzeg vidáman pózolnak a terroristák. Az oroszok cáfolták, az irániak is cáfolták, de a 444 és egyéb hasonlóan színvonalas oldalakon ez nem számít. A CNN is biztos alig hazudik :)) Persze a hívők tényként kezelik az állításaikat. Mindezt arra alapozva, hogy valakitől hallotta a CNN-hogy Iránba esett 4 rakéta, de a valaki nevét nem mondhatják meg. Na igen. Ennél már csak az szebb, hogy ezt rengetegen el is hiszik nekik. Ma amikor egy telefonnal is lehet egész jó minőségű fényképet,videót készíteni, akkor nem igaz,hogy egy 77 miiliós országban senkinek nincs egy fényképezőgépe vagy telefonja amivel meg tudná örökíteni a nyomokat.
  • Stockbauer33 #13082
  • horthy
    Elkezdödött a médiaháború !

Az oroszok pontatlanul bombáznak ! ( USA szerint )

Amerika nagyon vinnyog mert az Atlantista és " görbeorú " sajtó nagyon fikázza a ruszkikat !
  • ManoNegra
    Ó micsoda álszent egy arc vagy te. Én sohasem izrahelleztem, mégis, amikor Izraelt bíráltam, zsidógyűlölettel és antiszemitizmussal vádoltál meg többször is. Amikor megkérdeztem, hogy ebben mégis mi a zsidógyülölet, azt válaszoltad, hogy: " Tőled? Minden!" ...

Az pedig a másik fele, hogy semmivel sem vagy jobb Tetsuonál, csak te Oroszországra hányod fel az epét kulturálatlan módon, úgyhogy te ne nagyon magyarázz itt korrekt fórumozásról!
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.10.11. 10:52:05
  • ManoNegra
    Ennél a "kinek az apukája erősebb" érvelésnél többre számítottam tőled.

Ha jól értelmezted volna a hozzászólásomat, akkor abból kiderül, hogy nem az említett országok képességeit vonom kétségbe (bár Szaud-Arábiánál erősen mozog a léc) hanem azt, hogy érdekük-e egy komolyabb, nyílt konfliktusba keveredni Oroszországgal.
    Pláne a jelenlegi helyzetben. Izraelben érlelődik a harmadik Intifáda, Törökország pedig a kurdokkal van elfoglalva.
  • Tetsuo
    Na végre kibököd: Tehát, ha valaki elhiszi a cionista háttérhatalom létezését és ennek hangot ad, akkor ő utálja a zsidókat és zsigeri gyűlölet árad belőle még akkor is, ha ez nem látszik. :-D
    Te egy orvosi eset vagy!

Többször hangsúlyoztam, hogy nem általánosítom a zsidó népet, mint bűnösöket ill. ők egyáltalán nem azonosak a háttérhatalommal. Azt is mondtam számtalanszor, hogy a cionisták =/= zsidók, de átfedés van a két halmaz között, természetesen.
    Azt pedig többen pedzegetik itt a fórumon, hogy fordítva ülsz a lovon, ugyanis az elvakult kettős mércéd miatt könnyen dobálózol (néhány más szellemi nyomorékkal egyetemben) olyan jelzőkkel, hogy antiszemita, náci stb. mert elfogynak az érveid atekintetben, hogy a vitában megvédhesd IzraHellt vagy azon cionistákat akiket kritika ér, főleg, ha zsidó az illető.
    Ez utóbbi eset főnyeremény számodra (ill. számotokra), ugyanis ekkor olyan ütőkártyát tudsz használni, ami mindent visz és abszolút nem kell foglalkoznod a valósággal.
    Talán hallottál a holokauszttal kapcsolatban meghatározott tények firtatói elleni törvényről... hasonló érvrendszerrel működik az is.

Nem mondtam még, bár jóval több alapom van, mint az eddigi rágalmakhoz neked valaha -, hogy menthetetlen lelkű identitászavaros, génhulladék pszichopatának tartalak, mert a közel-keleti konfliktusok szempontjából ez abszolút mellékes.
  • Papichulo
    kérdés, hogy megérné-e bármelyik szereplőknek egymással egy nyílt konfliktus

Ha barki megelegelne a RuAF tevekenyseget, akkor nem lenne ott tul sok nyilt konfliktus. Barmelyik emlitett orszag par ora alatt fel tudna szamolni azt a par kitelepult szazadot. Nuklearis fegyverek hasznalata nelkul meg az ellencsapas sem lenne effektiv.

ps: 13, 21, 34, 55, 89 ;)
  • Papichulo
    Az Izrahell egyrészt feléd provokálás, hogy vedd észre a helytelen helyesírásod, és a magad portáján seperjél! (Syria, Iraq)

Olyan nyelvet tudok mondani amin a "Syria" es "Iraq" irasmod hivatalos. Te tudsz olyat amin az "Izrahell" az? Ha nem, akkor retardalt a parhuzamod ;)

ellenben ha ugyanezt Izraelről állítom, az antiszemitizmus és gyűlölet

Az emlited peldaid (DPRK, RF) tenyek es szeleskoruen elfogadottak. Ha te csak ilyesforman, tenyszeruen nyilatkoznal Israelrol, azokkal meg egyet is tudnek erteni, mivel van ott eleg aggalyos dolog. Ezzel szemben a te folyamatos zsido es cionista hatterhatalmazos osszeeskuves-elmeleteid leginkabb megalapozatlan agymenesek, melyekkel nem is lenne gond... ha magadban tartanad, de te uton-utfelen minden relevans vagy irrelevans diskurzusba ezeket injektalod be. Vagy ez is csak celtalan provokacio, ahogy az "Izraehell"-ezesed?
  • ManoNegra
    Akar Syriaban is, barmelyik kozeli kozephatalom (Israel, KSA, Torokorszag) barmikor az orrara tudna koppintani.

Ez nyilván így van, kérdés, hogy megérné-e bármelyik szereplőknek egymással egy nyílt konfliktus. Kétlem.

Mindenesetre Putin hamarosan ra fog jonni, hogy nem olyan nagy fiu o, ahogy azt magarol kepzeli.

Én nem látok a jövőbe, de ha te igen, akkor a lottószámokat is idepötyöghetnéd. Köszi! :-)