13596
-
#13074 "Szóval angol helyesírás szerint írni országneveket akkora bűn, mint pokolnak és terrorállamnak nevezni egy országot."
Egyik sem bűn, te szerencsétlen. -
Tarathiel5 #13073 Aha, szóval angol helyesírás szerint írni országneveket akkora bűn, mint pokolnak és terrorállamnak nevezni egy országot. Eddig is tudtam hogy elmeorvosi eset vagy, de ez már nagyon súlyosan speciális...
Ha megy annyira szar az araboknak Izraelben, akkor miért nem mennek el onnét? Bármerre indulnak arab államba botlanak, igazán nem kerülne komoly erőfeszítésbe otthagyni ezt a földi poklot. Vagy az is lehet, hogy igazából teljesen jó életük van ott, csak szokás szerint ömlenek belőled a mocskos hazugságok? -
#13072 Az Izrahell egyrészt feléd provokálás, hogy vedd észre a helytelen helyesírásod, és a magad portáján seperjél! (Syria, Iraq)
Másrészt egy Izrael-ellenes kritika kifejezése, utalva az ottélő arabok körülményeire.
Elég érdekesen működik az agyad... Ha azt mondom, hogy Észak-Korea felettébb igazságtalanul bánik a lakossággal, az ország kész pokol, és ezen változtatni kellene vagy ha azt mondanám, hogy a Krímet jogtalanul foglalták el az oroszok és takarodjanak ki onnan - ha nem is értenél egyet vele :-), elfogadnád mint véleményt; ellenben ha ugyanezt Izraelről állítom, az antiszemitizmus és gyűlölet. :-D
Ezt hívják komprádor, cionista kettős mércének. ;-) -
Papichulo #13071 rendkívüli megrázkódtatások sorozata érte az egyszerű orosz állampolgárt, a szeme előtt lopták szét az addig "közöst"
Most nem ez tortenik? Dehogynem! Mindossze masok lopnak.
Putyin ebbe a káoszba hozta vissza a rendet
Ha szamodra a diktatura rendet jelent, akkor igen. Bar ketsegtelen, hogy ilyen allamforma mellett a kozbiztonsag jo szokott lenni, de a jogbiztonsag meg ramaty. Kinek mi... de igen, ugy nez ki, hogy az atlag orosznak ez kell, akinek meg nem az megy a Lubyankaba vagy a fold ala.
Mindenesetre Putin hamarosan ra fog jonni, hogy nem olyan nagy fiu o, ahogy azt magarol kepzeli. Akar Syriaban is, barmelyik kozeli kozephatalom (Israel, KSA, Torokorszag) barmikor az orrara tudna koppintani. Sem gazdasagilag, sem konvencionalis hadviselesben nem tudnak sokat felmutatni, csak mostanaban sok fogalmatlan nyugatgyulolu oket isteniti, mivel a demagog propagandajuk egybeesik az o vilagnezetukkel. -
ManoNegra #13070 akkor nem probalt Oroszorszag a sulyan felul beleszolni a vilagpolitikaba... Jol elvoltak a legutolso "zsenialis otletuk" romjainak eltakaritasaval. Mostanra visszatertek a diktaturahoz es az agymenesekhez..
Ez a téma itt eléggé off, de erre még válaszolok.
Jelcin alatt rendkívüli megrázkódtatások sorozata érte az egyszerű orosz állampolgárt, a szeme előtt lopták szét az addig "közöst", és csak annyit érzékelt az egészből, hogy míg az ő fizetése már semmit sem ér, rendkívüli privát vagyonok keletkeztek.
Jelcin levezényelte az átmenet legnehezebb részét úgy ahogy. Olyan rossz helyzetben egyértelmű, hogy nem tudott beleszólni a világpolitikai játszmákba.
Putyin ebbe a káoszba hozta vissza a rendet, az átlagnak jobb lett az élete a regnálása alatt, ha nem okoskodott sokat.Ráadásul egyelőre jól sakkozik, csak követni tudják, a kezdeményezés az övé. Az átlag orosznak pedig ez tetszik, és ezért nem tudom őket hibáztatni. Nekik Cár kell. -
Papichulo #13069 Volt ott közte azért még egy Jelcin időszak is.
Volt, de - ahogy mondtam is - akkor nem probalt Oroszorszag a sulyan felul beleszolni a vilagpolitikaba... Jol elvoltak a legutolso "zsenialis otletuk" romjainak eltakaritasaval. Mostanra visszatertek a diktaturahoz es az agymenesekhez... -
Tarathiel5 #13068 Hát persze, lehet takarózni igazi csúszómászó módjára azzal hogy nem is a zsidókat gyűlöli hanem az államukat, ha már nincs gerince bevallani. Mégis minek kellene nevezni az izrahell, terrorállam kifejezések és ocsmány hazugságok (2006 is a zsidók műve) terjesztését? Ja tudom, "egészséges és objektív világnézet". -
ManoNegra #13067 Volt ott közte azért még egy Jelcin időszak is.
Oroszország I. Péter óta azon dolgozik, hogy világhatalom legyen, Oroszország történelme nem a Szovjetunióval kezdődik. -
#13066 Nyilván nem szabad kritizálni izraelt, mert az egyes jóképességűek számára egyből azt jelenti, hogy gyűlölsz minden egyes zsidót. És ha ezt vitatod, akkor egyértelműen antiszemita vagy, de legalábbis xenofób és rasszista. Vagy náci és fasiszta, de valószínűleg mind együtt. -
Tarathiel5 #13065 http://sg.hu/forum/uzenet/1366936347/8
"IsraHell a terrorállam, ami tobbszor hozta a terrort Magyarországra is, pl 2006 oszén, 120 brutális zsidó katonával, akik békés tuntetoket vertek és fizetett provokátorokkal, akik "magyar ruhákba" oltoztek és balhéztak, hogy johessen a megtorlás.
Ezt a piszkos játékot tobb országban eljátszották és mindenhol eltussolták.
A Lenin-fiúk újra itt vannak Magyarországon, és a világban mindenhol buntetlenul élvezhetik felsobbrenduséguket.
Rájuk és hazug torténelmukre kulon torvények vonatkoznak.
Mert ok egyenlobbek, mint Orwell Állatfarmjában a disznók. "
Kiemelés tőlem. Az internet nem felejt, barátocskám. Hazudozzál csak.
Utoljára szerkesztette: Tarathiel5, 2015.10.09. 15:40:00 -
Papichulo #13064 Az CCCP utolsoi evei ota igen, Putinnal - es az olukbe hulott olajpenzekkel - kezdodott az oroszoknak az az agymenese, hogy ok most vilaghatalom akarnak lenni. Csak eppen a gazdasaguk meg Olaszorszaget sem eri el es kozben kilog az emberek segge a gatyabol... Mint mondtam, orszag meg abbol nem jart jol, hogy az oroszok odamentek. -
Papichulo #13063 Itt Izrahell-ezel es cionistazol ossze-vissza es azt akarod mondani, hogy nem gyulolod Israelt? Oszinten, kivel akarod ezt a hulyeseget elhitetni? :)
Erdemben diskuralni meg ervekkel lehet, de neked olyanok nincsenek... -
ManoNegra #13062 Oroszország nagyhatalmi törekvései nem Putyinnal kezdődtek, és nagyon nagy a valószínűsége, hogy nélküle is megmaradnak.
Nem tudom miből gondolod hogy az oroszok humanitárius szempontokat alapul véve avatkoznak be. Én sehol ilyesmire nem utaltam. Politikáról beszéltem, reálpolitikáról. Ilyen szinten a morál és humanizmus csak egy jól hangzó szempont, de közel sem elsődleges. Az amiknál sem, az oroszoknál meg pláne. -
#13061 Az egészséges és objektív világnézetet ugyancsak egy beteg fanatizmus mondatja gyűlöletnek.
Te és a másik félkegyelmű pribék sem tudtok idézni tőlem olyat, ami a kijenetésedre utal - már, ha elgogajduk, hogy Izrael, USA és EU kritikája nem számít gyűlöletnek.
Vádaskodásod alaptalan és aljas, ahogy a sok troll mellébeszélés itt a topikban, amitől nem lehet érdemben diskurálni. -
Papichulo #13060 Ugyan, Putinnak kizarolag a nagyhatalmi lazalmai miatt van szuksege Syriara, leginkabb az tartusi kikotore. Semmi humanitarianus megfontolas nem vezerelte. Mivel a jelenleg helyszinen levo egysegei nem lesznek kepesek az orszag stabilizalasara, ezert mindossze a szenvedest fogja prolongalni. Nem tudom miert gondolod azt, hogy ok barmiben is jobban fognak teljesiteni, mint a nyugati hatalmak Afghanistanban vagy Iraqban... Mar most is megsertettek egy NATO tag legteret es a civileken kivul meg a sajat szovetsegeseiket is sikerult bombazni. A nagy hozsonnazas elott azert varjuk meg mi lesz meg ebbol. Sok jo szerintem nem. Ahova eddig az oroszok betettek a labukat, ott csak bajt okoztak.
ps: Amugy en meg itt senkit sem lattam nyavajogni azert, hogy az oroszok mennyire felelosek Afghanistanert, en csak a NATO-ra latok itt kopkodni ;)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.10.09. 08:54:32 -
Papichulo #13059 Az elvakult USA / EU / Izrahell imádatod süt minden hozzászólásodból.
Ezzel szemben te olyan jol rejtegeted a "USA / EU / Izrahell"-gyuloleted, hogy az csak kizarolag elektronmikroszkoppal erzekelheto... ;) -
#13058 Itt te vagy az, aki kettős mércével mér. Az elvakult USA / EU / Izrahell imádatod süt minden hozzászólásodból. -
#13057 itt egy cikk hogy az index szerint miért mentek az oroszok szíriába- -
ManoNegra #13056 Ezekutan gondolom azzal is egyetertesz, hogy Afghanistan NATO megszallasa sem johetett volna letre az CCCP/RF kozep-azsiai tevekenysege nekul..
Igen. Azzal kiegészítve, hogy az USA szintén nem hiányzik a képletből. Ha a szovjetek nem támadják meg Afganisztánt, akkor az US nem kezdi el támogatni a mudzsahedeket, akikből lett az Al-Kaida. Akiknek ma a szír ágát támogatja ismét, csak most mérsékelteknek nevezik őket. :-) -
ManoNegra #13055 oda kellett menniuk
Szvsz igen. Végignézték, ahogy lángba borul a Közel-kelet. Mint már mondtam, az afganisztáni NATO misszióhoz Oroszország még repülőtereket is felajánlott. Irak már más kérdés volt, nem volt hozzá ENSZ felhatalmazás. Mi lett belőle? Egy siíta erőtlen bábállam, és egy terroristák uralta országrész. A líbiai polgárháborúba sem szólt bele, pedig voltak ott üzleti érdekeltségei.
Szíria más kategóriát képvisel az oroszok szemében, ez nyilvánvaló. Ezért kellett odamenniük. -
Papichulo #13054 Hat persze, a USA tehet rola, hogy az oroszoknak oda kellett menniuk bombazni Syriaba. Ezekutan gondolom azzal is egyetertesz, hogy Afghanistan NATO megszallasa sem johetett volna letre az CCCP/RF kozep-azsiai tevekenysege nekul... :) -
ManoNegra #13053 Szoval akkor nekem is azzal kene most eloallnom, hogy te tamogatod a civilek bombazasat, mivel nem szolaltal fel ez ellen?
"had lássam a szörnyülködésedet az afgán kórház syriai lakohazak orosz bombázásakor meghalt civilekért."
Te kezdtél engem presszionálni a civilek halálával kapcsolatban. Miféle logikai bakugrásokkal jutottál idáig? Az orosz beavatkozás nem jöhetett volna létre az USA közel-keleti tevékenysége nélkül. -
Papichulo #13052 Izrael olyan régóta és annyiféle lakott célpontot támadott már
Akkor meg mire szeretnel peldat, ha ugyis tudod, hogy van ra? :)
Tizennégy évi börtönbüntetésre ítélt egy csecsenföldi orosz bíróság két orosz katonát egy polgári személy megölése miatt.
Vannak meg csodak... de azert ez a ket Szergej nem csinal meg nyarat :)
amirőúl lerántotta a leplet, azok nagyságrendekkel súlyosabb bűncselekmények
A kemkedesnel? Nem egy embert vegeztek mar ki ilyenert. Raadasul amirol lerantotta a leplet, ugyan szornyu dolgok voltak, de nem tudom, hogy mi szamitott volna sulyos buncselekmenynek az aktualis torvenyek szerint. A legnagyobb szenzaciot kivalot AH64 esetbe peldaul csak a fogalmatlan amatorok tudtak belekotni.
Lényegében igen.
Szoval akkor nekem is azzal kene most eloallnom, hogy te tamogatod a civilek bombazasat, mivel nem szolaltal fel ez ellen?
"had[d] lássam a szörnyülködésedet az afgán kórház syriai lakohazak orosz bombázásakor meghalt civilekért." -
ManoNegra #13051 Mire, hogy az IAF lakott teruleten levo celpontot tamadott?
Izrael olyan régóta és annyiféle lakott célpontot támadott már, most így egy szóval rávágni, hogy az most éppen jogos volt-e, vagy "teljesen más helyzet", nem lehet.
Nem gondolod, hogy a USA-ben jobb helyzetben van az igazsagszolgaltatas, mint az orosz diktaturaban?
Valószínűleg jobb helyzetben van, viszont egy ilyen támadásnak nem lesznek következményei. Ahogy az oroszoknál sem. Amíg nem lehetséges független bíróságon felelősségre vonni a nagyhatalmakat háborús bűntettekért, addig ez csak álom marad.
Te hallottal mar valaha is olyanrol, hogy Oroszorszagban barmilyen katonat kulfoldi civilek meggyilkolasaert eliteltek volna?
Tizennégy évi börtönbüntetésre ítélt egy csecsenföldi orosz bíróság két orosz katonát egy polgári személy megölése miatt.
BTW, Miss Manning a feje bubjaig bunos volt, joggal buntettek meg.
Jogilag biztos, de amirőúl lerántotta a leplet, azok nagyságrendekkel súlyosabb bűncselekmények. Azokért senkit nem ítéltek el tudtommal.
Csakugy, mint most az oroszok?
Lényegében igen. -
Papichulo #13050 Sokat segítene, ha konkrét helyzetet hoznál példának.
Mire, hogy az IAF lakott teruleten levo celpontot tamadott?
Én valahogy nem hiszem.
Nem gondolod, hogy a USA-ben jobb helyzetben van az igazsagszolgaltatas, mint az orosz diktaturaban?
Jobban szeretik ők is büntetni a Bradley Manningeket, mint a háborús bűnöseiket
Te hallottal mar valaha is olyanrol, hogy Oroszorszagban barmilyen katonat kulfoldi civilek meggyilkolasaert eliteltek volna?
BTW, Miss Manning a feje bubjaig bunos volt, joggal buntettek meg.
A civil áldozatok elkerülésére az lett volna a legjobb módszer, ha otthon maradnak a fenekükön.
Csakugy, mint most az oroszok? :) -
ManoNegra #13049 -
Stockbauer33 #13048 http://888.hu/article-minek-mentek-oda-az-usa-valaszol-a-lebombazott-civileknek -
ManoNegra #13047 Biztos csak en erzem igy, de a USA/EU/IL iranyu kopkodesnel nem vagy ennyire finnyas a forrasokat illetoen
Jól látod, csak te érzed így.
Tehat amikor az IDF tamadja az X terrorszervezet lakott teruleten levo raketait, fegyvereit akkor sincs gond? Ja, tudom az teljesen mas helyzet...
Sokat segítene, ha konkrét helyzetet hoznál példának.
Szerintem az is egy szornyu tragedia volt, de meg mindig jobban bizom abban, hogy ott megbuntetik a felelosoket, mint Putin Oroszorszagaban.
Én valahogy nem hiszem. Jobban szeretik ők is büntetni a Bradley Manningeket, mint a háborús bűnöseiket.
Nem ertem, hogy ez mennyiben erinti a bombazasokban meghalt civil aldozatokat. Vagy most mar ossze-vissza vagdalkozunk mindent osszemosva?
Te írtad: "Mint mar joparszor kifejtettem, minden esetben kerulni kell a civil aldozatokat. " A civil áldozatok elkerülésére az lett volna a legjobb módszer, ha otthon maradnak a fenekükön. -
Papichulo #13046 Eleg megnezni, hogy hany tonna/darab fegyvert vetettek be az egyes legierok es mennyi volt a kollateralis civil veszteseg ennek kovetkezteben. ld. #13045 -
Papichulo #13045 nem lehetek biztos egy olyan Aszad ellenes emberjogi szervezet jelentésében
Biztos csak en erzem igy, de a USA/EU/IL iranyu kopkodesnel nem vagy ennyire finnyas a forrasokat illetoen ;)
talán nem mindegy, hogy az a civil egy kiképzőbázis vagy fegyverraktár támadásakor hal meg
Tehat amikor az IDF tamadja az X terrorszervezet lakott teruleten levo raketait, fegyvereit akkor sincs gond? Ja, tudom az teljesen mas helyzet...
had lássam a szörnyülködésedet az afgán kórház bombázásakor meghalt civilekért
Szerintem az is egy szornyu tragedia volt, de meg mindig jobban bizom abban, hogy ott megbuntetik a felelosoket, mint Putin Oroszorszagaban.
655 ezer civil áldozata lehet az iraki háborúnak
Nem ertem, hogy ez mennyiben erinti a bombazasokban meghalt civil aldozatokat. Vagy most mar ossze-vissza vagdalkozunk mindent osszemosva?
Az oroszok par tiz/szaz bombat dobtak Syriaban es maris tizesevel kerulnek elo a civil aldozatok. De mondok ennel jobbat, a RuAF az esetek nagy reszeben meg csak nem is iranyitott lovedekeket hasznal, hanem iranyitatlan fegyvereket, gondolom sporolasi celzattal. Ezzel szemben a USAF mar evtizedek ota keruli az ilyen fegyverek hasznalatat. -
#13044 Az a gond ezekkel a mutatókkal hogy senki nem tudja az egyszerű emberek közül hogy melyiknek is lehet hinni. Kamuztak már az oroszok és a nyugatiak is. -
ManoNegra #13043 De akkor a masik oldalrol is nezhetjuk a dolgot. Azok akik itt folyamatosan felhaborodnak es posztolgatnak a US/EU/IDF kollateralis karok miatt, azok most vidaman tapsikolnak az oroszoknak, holott ok eddig joval rosszabb ilyen jellegu mutatokkal buszkelkedhetnek
655 ezer civil áldozata lehet az iraki háborúnak -
ManoNegra #13042 Nézd, attól, hogy elsőre nem hullajtom a krokodilkönnyeimet a civil áldozatokért, még nem biztos hogy hazugságnak tartom, egyszerűen csak nem lehetek biztos egy olyan Aszad ellenes emberjogi szervezet jelentésében, akinek az a célja, hogy minél sötétebb színben tűnjenek fel az oroszok, akik megfordítani látszanak a harcok kimenetelét. Információs háború. Ugyanez jelen van természetesen a palesztinoknál, és mindenhol, ahol konfliktus van.
Szíriában konfliktus van. Nem polgárháború, hanem háború. Szomorú, ha egy háborúban meghal egy civil, de azért talán nem mindegy, hogy az a civil egy kiképzőbázis vagy fegyverraktár támadásakor hal meg, vagy egy kórház bombázása során.
Ha már kettős mércéről beszéltél, had lássam a szörnyülködésedet az afgán kórház bombázásakor meghalt civilekért. Vagy egyáltalán, bármely civilekért. Azok nem érik el az ingerküszöbödet? -
Papichulo #13041 A civilek már elmenekültek Szíriából.
Mind egy szalig! Nem is ertem, hogy az oroszok miert nem valtottak azota nuklearis fegyverekre...
Nekem miért kellene elhinnem bármit is ilyen nehezen ellenőrizhető információról?
Ertem, a palesztin meg az orosz propgadavideoknak hiszel, de ami ellentmond a vilagkepednek az mind hazugsag... Nincs itt semmi kettos merce, kerem haladjunk tovabb :) -
Papichulo #13040 Lehet szörnyűlködni, de akkor azon is, hogy a szaudiak vezette koalíció légitámadásainak Jemenben mennyi civil áldozata volt.
Mint mar joparszor kifejtettem, minden esetben kerulni kell a civil aldozatokat.
De akkor a masik oldalrol is nezhetjuk a dolgot. Azok akik itt folyamatosan felhaborodnak es posztolgatnak a US/EU/IDF kollateralis karok miatt, azok most vidaman tapsikolnak az oroszoknak, holott ok eddig joval rosszabb ilyen jellegu mutatokkal buszkelkedhetnek... ;) -
Papichulo #13039 Ha ez vigasztal, akkor mar hirek szerint epuloben van a kovetkezo, teljesen hazai gyartasu CV ;)
-
#13038 Csak en nem latok tunteteseket ea bojkot feszolitast Szaud Arabia ellen? Es hol vannak a human jogokat vedo Jobbikosok ilyenkor?? Nem is ertem ezt. -
#13037 Jemenben megkezdődött a nap egy klasszikus esküvő bpmbázással :( -
ManoNegra #13036 A civilek már elmenekültek Szíriából. Nekem miért kellene elhinnem bármit is ilyen nehezen ellenőrizhető információról? Olyanok ezek a civilek, mint a "mérsékelt ellenzék", csak egy jó duma. -
Elképzelhető, hogy kitört a harmadik intifádá - Palesztina-szerte föllángolt az egyenlőtlen erők küzdelme
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.10.08. 01:28:05