Hogyan kezeljük az energiatakarékos izzókat?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mindenhova philipset (60W hagyomnáyos égõnek megfelelõ: 970 Ft- /db + 2 év gari; 100W-nak megfelelõ: 2500-3000 Ft/db + gari) vettünk.
Sztem nagyon jók! Igaz kicsit kell várni míg bemelegednek, de az gyorsan megtörténik, s utána teljes fényerõvel világítanak.
Meglátásom szerint egy energiatakarékos 100W-osnak megfelelõ égõ erõsebben világít, mint egy hagyomnáyos 100W-os.
Ami meg a számlát illeti, tényleg érzõdik a különbség, no jó nem egetrengetõ, de sok kicsi sokra negy 😉
Nem tudom, mivel egyiket sem tartok. <#vigyor>#vigyor> Jobb szeretem magam megvalasztani a hirforrast, erre az Internet kivallo. <#eljen>#eljen>
És a trükk: van belõle 23W-os változat, ami a 21 vagy 22W-ossal szemben (nem emléxem már pontosan) vakító fénye van felmelegedés után. Ez az elsõ energiatakarékos izzó, amire valóban elhiszem, hogy 100W-os hagyományos cuccot képes helyettesíteni. Sajnos már nem emléxem a pontos nevére, mert a dobozát kidobtam, de valami "Turbó" és van valami cimke is rajta a 23W-os teljesítményen kívül, ami jelöli még, hoigy ez egy mégjobb változat. Asszem 4-5e Ft körül van egy ilyen, de tökéletesen bevilágítja egymaga a hálószobát (kb. 10m2).
Remélem segítettem...
A legnagyobb problémájuk, hogy nincs "szórásuk".
Különbözõ színû LED-ekkel pedig fullos "fény-színt" lehetne elõállítani.
Ezeknek a fejlesztési igénye megítélésem szerint minimális. Ezért nem értem, hogy miért nem foglalkoznak vele...
De nem értem, nincs jobb dolguka briteknek sem? Annyi mindenbe bele lehetne még kötni ezen az elven valamibe, de jó hogy szoltak,de azért nem kell túl lihegni szerintem. 😊
Tudod a Philips pilács errefelé is olcsóbb azért, mint a GE/Tungsram. Olyanabb is, mondjuk... TV-be, rádióba nem ugat bele? Akkor mázlid van, vagy itt is érvényesül az alap tétel: felénk inkább a lepukkant minõséget forgalmazzák - East European Edition :-)
Na akkor maradok a hagyományos izzóknál (100W)...
Napi három négy órát vagyok otthon, nekem kell a fény...
Mosógép, hûtõ, elektromos tûzhely van (panelben lakom) 4000 Ft körül van az áramszámla, ennek töredéke a világítás. 75 Ft egy izzó...
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Azota persze nem volt hasonlo eset es az elkovetkezendo 10 evig biztos, hogy szeszre ra se fogok nezni. <#schmoll2>#schmoll2>
A fenycsovek villognak, meg a 2Khz is keves a villogas eltuntetesere, foleg ha tobb is mukodik es interferalnak. Sajnos a legtobb lcd-ben is ilyen van, ossze is tud gerjedni egy 60Hz-es lcd egy 50Hz-es kompakt fenycsovel. (ilyenkor ha tudja 100Hz-re erdemes allitani az lcd-t, vagy alternativakent 60Hz-re az elektromos halozatot)
A led-es lampak jok, bar azokbol is inkabb a folyamatos egyanaramos vezerlesueket erdemes hasznalni es azokon belul is a melegfenyueket. A megvilagitott terulet pedig a led-ek elhelyezesetol fugg. A domboru vagy homoru feluleten elhelyezett led-ek nagyobb (gyartaskor beallithato) szorassal rendelkeznek. Jo aramkor eseten pedig egymas utan mennek ki, tehat pixelenkent eg ki egy led-es lampa, nem egyszerre.
Utolso alternativakent meg ott van a nagyfeszultsegu ivfenylampa, ami a fenycsovek hagyomanyosabb gazzal mukodo valtozata. A fenyuk ronda kek, mint egy tv-nek, de legalabb nincs rajtuk semmi ami tonkremenne, legfeljebb neha a szenbeteteket kell cserelni vagy a fem elektrodakat rozsdamentesiteni. Az utolso ilyen amit lattam meg a 60-as evekben keszult, de ilyenek voltak anno a legvedelmi es a studio reflektorok is. Kis koltseggel es fogyasztassal nagyon eros fenyt adnak.
Hulyeseget nem akarok mondani, de vmi 3000 v. 6000 uzemorara emlekszem, nem tudom, hogy mennyire helytallo. Az is lehet, hogy fele ilyen fele olyan, mert nem egyszerre vettem oket es most, hogy megneztem oket elter a tipusuk is. Valamelyik GE, valamelyik Philips. Amelyik itt van az iroasztalomon a speciel az utobbi, amiket a mult heten neztem. (Aztan nem mondtam, de vegul nem vettem meg mert nem volt menetes, csak bayonett. Felenk ez a nepszerubb, csavaros foglalattal csak alig talalkozni)
A 11W-osak azok 60W-os hagyomanyos wolfram+kripton egonek felel meg.
Ami az asztalomon van az 9W-os rovid valtozat es egy 40W-osnak felel meg.
Sajnos ezeknek ez a dolguk, ezert fizetik oket... <#szomoru1>#szomoru1>
Végülis nem drága ám. Ha azt nézzük csak 4W/h a fogyasztásuk. Napi 8 órában fél év alatt megrétül az ára, arról meg ne is beszéljünk, milyen hamar kiégnek a hagyományos és halogén izzók. Simán megéri. Most rendeltem 3-at, 36 ledes 25° osat, ha jó lesz, idõvel minden égõt lecserélek, villanyszámlán erõsen fog mutatkozni. Most 3 lámpa van a lakásban ami 3 és 4 égõs, 50Wos halogén égõkkel.
Ha mind felkapcsolom, 500W/h a fogyasztás. Ezekkel az égõkkel 20W/h!!! Na ez a nem mind1!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350011850283
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120206562724
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200149691625
Némelyik igen húzós áron van, de megy az majd még lentebb is.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
tehát ez nem éri meg: Tngsram márkaboltban a fõnök azt mondta, hogy 3W -ost már látott, az úgy egy 25W -o
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Én még nem láttam, a a Tngsram márkaboltban a fõnök azt mondta, hogy 3W -ost már látott, az úgy egy 25W -osnak felel meg.
íróasztallámpának egésznap mehetne úgyse fogyaszt semmit és legalább világgítana a billentyûzetre este
ezek között a led-es izzók között van olyan ami mondjuk egy sima 60 w-os fényerejével felér? mert akkor lehet én is beruháznék egyre legalább kipróbálni, bírom az ilyen kütyüket 😊
Igen, ezt csak megerõsíthetem. Amióta felvásárolta a GE, azóta egyre pocsékabb minõséggel szolgálnak.
A fénye: hideg fehér, egy kicsit hulla színûnek látszom benne, de amúgy elmegy. Nem rosszabb, mint a kompakt fénycsöveké. Azokkal ellentétben nem vibrál a fénye, a szememet kevésbé zavarja olvasás közben.
Fényereje: hát max. egy 15W hagyományos izzóval egyenértékû, vagy inkább annyi sem. Kifejezetten spotlámpa, egy métere talán húsz centi körben világít. Nem melegszik.
Nekem kicsi a fényereje, még olvasólámpának is. Úgy 5-6W esetén viszont talán már megtenné. Ennek nem láttam vibrálni a fényét, amúgy én minden csupasz kompakt fénycsõnek meglátom azt a jellegzetes vibrálását, amit a hozzáértõk tagadnak.
tapasztalat hogy a tescoba amik voltak 2-300Ft-osok 1-2hónapig birják tehát hosszútávon drágák
a magyar tungsramról csak annyit tudok mondani hogy szar sajnos
vettem 4-5 hagyományos Tungsram spot izzót 300Ft-os áron 1év birt csak ki :-(
ami nálam bejött Philips 20W->100W 6év garancia 1000Ft ez a jó vétel
eddig 1éve vannak meg és csak 1 ment tönkre de az is a kapcsóló kontakthibájából adódóan, viszem is vissza remélem kicserélik
az energiatakarékosok érzékenyek a kapcsólókra jó ha abból is minõségi van
jó világítanak a szobámba 11W-os van és bõven elég és szinte már termelik az áramot olyan keveset fogyasztanak :-)
ja és kézzen nem szabad megfogni az üveg részét mert azért megy nektek tönkre
papirzsebkendõbe csavarom én be, a kocsik halógén izzóját se szabad szabadkézzel megfogni!
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
GU10-es tokozású 50W-os halogének vannak most bent. ha szt mondod prbáljam ki mert érdemes, veszek..csak új és tartok tõle. 😊 Ezek a halogének...hát kb 2 havonta égnek ki és 2000Ft darabja nagyjából.
<#wow1>#wow1> Akkor teged rendesen atvernek, tobbszoroset fizeted az ego aranak. En itt Angliaban tavaly elott kezdtem lecserelni energiatakarekosra az egoimet, akkor fizettem £2,5-£2,9 kozott egy-egy eredeti "made in Hungary" energiatakarekos egoert. Eppen a mult heten mentem el ujabb 2 egoert, most olyan £1,5 kornyeken van az aruk. (kb. 360-380 lehet most a font)
Itt van egy pár db de googleba beírod és találsz még többet a lényeg hogy E27-es foglalatú legyen az a normál foglalattípus.
Amúgy ezeknek olyan 50000-100000 óra az élettartamuk és 1W-ot fogyasztanak. 1000-2000 Ft-tól kezdõdnek, sztem simán megérik. Egy gond a ledekkel, hogy kicsi a fényszórásuk olyan 35fok körüli ezért szokták inkább hangulatvilágításnak használni. De már lehet kapni sok helyen led-es 'villanykörtéket' olyan alakú mint a sima izzó csak ledes.<#wink>#wink>
LEDEK 1000-2000Ft
Még több LED! (Kattints ide)
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
azokat külön kis nyákdarabra forrasztják a hûtés miatt + elég szép az áramfelvételük is, de egy "hagyományos" izzóhoz képest még mindig kisebb
+ a felvett energiát is elég jó hatásfokkal alakítja át fénnyé.
Nekem pl a hideg fenyuek nem jonnek be.
Viszont a melegfenyu az nagyon jo.Es eros a fenye is! Egy 21 wattos fenycso
erosebben vilagit a 100w-os hagyomanyos izzoknal.
Bérbe vehet? reklámfelület...
Es alig van neki fenye is.Az a par watt teljesitmeny amit kibocsajt maximum iranyfenynek alkalmazhato 😄
Bérbe vehet? reklámfelület...
Holl ehet venni LED-es égõt, amit rendes foglalatba is bele lehet tenni, és megüti egy 60W vagy 100W hagyományos égõ fényét? Engem érdekelne, mert ilyet még nem láttam, fõleg 5000ft-ért. Majdnem ennyibe van egy energia takarékos is (2500ft)
Mennyi a LED-es égõ élettartama?
Kérlek írd meg, hogy melyik boltok forgalmaznak ilyet.
ezek szerint nagyon kímélik a környezetet <#mf2>#mf2>
Windows 7
A nagyobb barkácsárúházakban is van energiatakarékos izzó lerakó, azt hiszem ilyen az OBI is. Érdemes is belenézni, s amelyik fajtából sok van, olyat nem szabad venni.
Nekem eddig az évek során csak úgy halt meg energiatakarékosom izzóm, hogy a fénycsõnél fogva csavartam ki a foglalatból, vagy egy rosszul sikerült mozdulat után széttörtem, egyébként nem égett ki egy sem, pedig az összeset lecseréltem.
Érdemes márkásat venni, de csak mikor le vannak akciózva, olyankor akár fél áron is hozzájuthat az ember.
Budaörsi auchanban (postával szemben) van zöld kartonbol csinált "lerakó".
Amióta itthon is energia takarékost használunk több 10 000 kisebb a számla...
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Ja, és én mindig kiszedem a takarékos izzó elektronikáját, mert általában
az ép marad, és ipari fénycsöveket hajtok meg vele. Sokkal jobb, mert a súlyos
és drága trafó, kondi és gyújtó helyét ez a kis mütyür veszi át, ráadásul nem vibrál,
mert a frekvenciája 22000-40000 Hz körül van, a hálózati 50Hz - hez képest...