373
-
ddt500 #79 Ha már itt tartunk a biztosítók szerint a gépjármű vezetés veszélyes üzemnek minősül. Ergo az autósok, motorosok kamionosok 100% ön és közveszélyes. -
Nőjj fel. -
Ehhez nem kell KSH. Több, mint egy évtizede heti szinten egy 1000-et lenyomok, tudom mi megy az utakon.
A videoban szereplő taknyost úgy elverném, hogy a motorjára többet nem ülne.
Igen, ültem már motoron, igen mentem már 200 körül és annyi elég is volt. Zárt pályán amit a Talma is csinál az már művészet, de amit ezek a szarházik művelnek azt nem 2 évvel büntetném, hanem 12 évvel.
A közút nem erre való! Egy 200-al száguldó motoros frontális ütközésnél jó eséllyel kivégzi az autó utasait is, akik mondjuk 90-el mentek, szabályosan. Volt már ilyen. Nem érdekel, ha egy motoros az autópályán 150-el szabályosan kielőz. De amikor jobbról/balról kamion elé kivágva, közúton egykeréken villognak, az erősen too much.
-
Praetor #76 Itt a másik bizonyíték. Te a KSH-nál dolgozol, hogy ilyen pontos adataid vannak?!?
-
Igazad van, nekik nem számít a büntetés. -
Olyan matrica miért nincs, hogy Motorosok - Vegyetek vissza?
Ember nincs itt szerintem aki ne látta volna már, hogy 10-ből 8 motoros folyamatosan életveszélyes helyzetekbe játszadozik.
Hagyjuk az álszent fasssságokat, hogy a szent motorosok, meg ne általánosítsunk.
Bátran ki lehet mondani, hogy 80%-uk ön és közveszélyes. -
Praetor #73 Ilyen felfogással tutira veheted, hogy a szegedi Csillag "intézmény" előjegyezte számodra a priccset, úgy egy évtizedes távlatra. -
ddt500 #72 Kinek mi a vészes. Én még nem voltam életveszélyben emiatt de ismerek embert akinek a 4 milliós motorja lett TK-s egy ilyen miatt (5 túramotoros konvojban haladt a 2-es kanyaban). Plussz kettős bokatörés. -
Praetor #71 Hja, erre gondoltam én is, hogy egy kupacs köcsög BMW-snek nem fog számítani a büntetés, de egy családapának az 40-60e Ft büntetés egy akár figyelmetlen gyorshajtásért is már érvágást is jelenthet. -
ddt500 #70 Én meg az anyád méhét vágtam volna ki még a születésed előtt és akkor nem kéne olvasgatnom a hülyeségeidet. -
ddt500 #69 Ha lefotóznak és nem deríthető ki, hogy ki vezette az autót az üzembentartónak kell fizetnie max.300 000ft-t. Szerinted a Lamborghinis-Porsches baleset résztvevőit mennyire hatja meg ennyi pénz? Meg a hozzájuk hasonlóakat?
Erről jut eszembe. Több kollégám is rendszeresen piszkál a motorozásért mert, hogy mennek mint az állat meg hangosak stb. Erre még a nyáron jött be az egyik és azt mondja. "Vazzeg most tépett el mellettem egy Murcialago! Kurva jó hangja van meg megy mint az állat!! Kérdezem mér mennyivel ment?? Hát azt Ő nem tudja de a 2-est kihuzatta rendesen. Mondom akkor a 100 biztos meg volt nem?? ÁÁÁÁ még több is! Igen? mondom és azt a buzit nem itéled el amiért száguldozot a Körszálló előtt? Csak nekem ugatsz folyton?? Ha egy jó autó száguldozik a városban az miért nem zavar?? Na erre már nem tudott semmit mondani. -
Motorost elfogni, tankból benzint leszívni, motorost agyonverni, leönteni benzinnel, meggyújtani, feldarabolni, elföldeni, sóval behinteni.
Én a rendőrök helyében annak a mutogatós egysejtűnek kicsit megkoccoltam volna a hátulját. Nem nagyon, csak egy kicsit, épp annyira, hogy megboruljon, és a feje felcsavarodjon a bal első kerékre. -
Dany007 #67 ez mé nekem jött ? :D -
Praetor #66 Pedig de. Idézem: "...annyira szeretitek mondani hogy nem mind ilyen pedig de...".
A tűzoltós haverjának biztos gusztusosabb a dagadt autósokról levágni a rájukgyógyult karosszériát, és látni ahogy megfulladnak a saját vérükben, mert nem tudják időben kioperálni a roncsok közül a szerencsétlent.
Komolyan mondom, eddig azt hittem, hogy a motoros társadalom egy ritka primitív réteg, de azt kell mondanom, hogy az autósok még a motorosokra is rátesznek egy lapáttal...
Az ékes bizonyíték ebben a topicban is tettenérhető.
-
Dany007 #65 na ezt nehezen akartam elhinni :) De megkérdeztem kollegámat, aszondja minden pont úgy van ahogy leírtad, még a 140-es kanyarbevétel is:)
Szal ez így tényleg nemsemmi, eddig ezt nem tudtam.
De tőle is megkérdeztem, mi a fenét keres egy túramotoros, felpakolva a Hungaroringen ? :D Ez kész... Erre munkatársam se tudott válaszolni.
De ez így nem veszélyes? Összeengedni a speedeseket az ilyen túrásokkal? Mit akarnak azok 70-nel egy forma 1-es pályán...
Na mind1. Akkor ez esetben kicsit más a helyzet... Bár azért ő még vissza vissza jár, annyira nem lehet vészes a dolog. -
Hát azért röhögve senki sem fizet ki 300.000 Ft-ot szerintem... Meg szerintem akkor már ugrik a jogsi is. -
ddt500 #63 Légy szíves ne használt a megdöglött szót emberre mert majd ha a Te gyereked hal meg autó vagy motorbalesetben akkor neked is rosszul fog esni a dolog. A haverodnak meg üzenem, hogy mondjon fel. Vagy talán az ágybandohányzó szénné égett embereket összelapátolni jobb? Vagy az autóban benszorult holttesteket, sérülteket órákig tartó munkával kivágni?? Gondolom nem véletlenül ment tűzoltónak. -
"ismerek motorosokat itt a környéken"
"ebből 2 az amelyik"
ezeket a srácokat mind ismerem(ismertem), és hidd el kicseszett szar érzés, hogy folyamatosan halnak meg, a mehetnékjük miatt, és most gondolj bele abba hogy egyik haverod meghal, mert bemegy 200 al egy kereszteződésbe, és magával visz egy fél családnyi autót
na ezt nagyon nem kívánom neked és senki másnak se...
-
ddt500 #61 Az új törvény elég nevetséges. Ezek szerint ha elég pénzem van akkor akármennyit szabálytalankodhatok?? Lefotóznak 260-nal az autópályán én meg röhögve kifizetem a 300 000ft. -
ddt500 #60 12000ft 4X20 perc. Csak tudod ez ugyan úgy működik mint minden más az országban.
Szarul!! Van lassú meg gyors csoport de azt hiszed szelektálnak?? A gyors csoportban ott nyomul a BMW-s túramotoros túradobozokkal felszerelkezve!! Ez teljesen normális mindennapos eset. A Mansell kanyart be akarod venni 140-el erre beleszállsz hátulról egy 70-el tötymögő faszba aki kijött a pályanapra és már nem volt hely a lassú csoportba. -
Praetor #59 Látom egyetértesz az új szabálysértési díjakkal. Legalább van 1 ember ebben az országban, aki támogatja a kormány "reformjait".
Gyorshajtásnál 30e-től kezdődik, és 100%-os túllépésnél 300e Ft. Azt hiszem ez az autósokat fenyegeti jobban, mert sokkal többen vannak, mint a motorosok. Dániában vannak az átlagjövedelemhez képest ilyen fasiszta díjtételek.
Engem nem érint, mert se autóm, se motorom, de meg ne halljak egy autóst sem rinyálni, hogy 40-es táblánál lelőtték 75-el, és ugrott a havi jövedelme... -
Magyarországon nagyon menő ez az előítéletesség. Ilyen alapon mindenki utálhat mindenkit, mert valahova tartozik, és azok között biztos vannak baromállatok. Úgyhogy akkor én is utállak téged. És így rendben is vagyunk, mert ez így is lesz az idők végezetéig. Ha a tetőn dolgoznak, akkor miért te vigyázzál lent az utcán, nem? De tényleg! Miért van ez benne az összes emberben? Engedni valamit is? Áhh! Még a végén csorbul az a kibaszott nagy büszkéségünk, ami aztán minden emberben benne van, de ez aztán rohadtul. Más nincs, jószándéknak még csak a jelét sem látni. De ha már itt tartunk, ki mondta, hogy paraszt vagy? Nem emlékszem rá. -
Súlyos vétség esetén a motort nem foglalhatják le? -
Dany007 #56 sz.tem ő is csak a speedesekre gondolt... Asszem...Elvégre ez a topic arról szól. A chopperesekről kevesebb hasonló videó van fen...Asszem. -
Dany007 #55 juhújj :D Na ja...Végülis igaz.
Én annyira nem utálom őket. Főleg ha belegondolok milyen végük lesz.
Az, hogy mások halálát okozzák, az elfogadhatatlan!
Mért nem a Hungaroringen küdik? Az én munkatársam is fel szokott járni oda néha. Igaz valami 50ropi. De ugyanmár...Ha telik 1,5-3 millás GSXR-re akkor nehogymár az az 50ropi legyen gond...Ha meg mégis akkor szánalom rájuk... -
Praetor #54 Ember, ritka hosszú cső biztosítja a csőlátásodat... 
Kb 20 motorosból 1-2 tud egykerekezni, és kb 5-7-nek van sportmotorja. A többi túrázós, csopperes, endúrós... A többség csak motorozni akar szabályosan, de a fröcsögő bányaló autósok még a jobbkezet sem ismerik, és évente elcsapnak közülük 2-3-at.
-
Praetor #53 A fenti videó meg szabályosan már szakállas. Évekkel ezelőtt láttam már. Az alatta lévő videót meg mindannyian ismerjük, kb 1000x bemutatta a tévé. Azért az autóstársadalom simaagyú része 1001-edszerre is buzgón csámcsog rajta, és fröcsögve mutogat.
Valószínűleg a cikkírót a városi forgalomban szabálytalanul megelőzte egy robogós, ezért hirtelen felindulásból bosszúcikket írt.
Das war schön...
-
annyira szeretem, amikor azért vagyok paraszt mert élítélem a motorosokat... igen elítélem őket. annyira szeretitek mondani hogy nem mind ilyen pedig de, ismerek motorosokat itt a környéken meg máshol is 1-2 őt, ebből 2 az amelyik nem lépi át csak "picit" a sebességkoráltozást, egynek chopperja van a másiknak meg simsonja... a többi a kis aranyos gyorsaságival, arra nagy az arcuk hogy mennyivel mentek, 6 már megdöglött, 2 ugyanabba a kerszteződésbe, amelyiknek meg még nincs motorja, az meg azt hangoztatja hogy ő milyen állat lesz. 3 an haltak meg ártatlanul ezek miatt... és ezek után még én legyek aki vigyáz rá, adjak neki helyet hogy meg tudjon előzni 260 al 1 keréken...
Jah igen, tűzoltó haver üzeni az összes motorosnak hogy "ba***átok meg magatokat, rohadt undorító a cafatjaitokat takarítani!" -
a motorosok monnyanak le!!! -
Praetor #50 Most nem tudom hogy sírjak, vagy nevessek. 
"Terjednek a motoros gyorshajtásos videók"
Ez kb egyenértékű a következő benyögéssel:
"Prostitúció nyomaira bukkantak Budapesten"
Könyörgöm, ebben mi az újdonság?!? A neten már baromi régóta gigahalomban állnak az ilyen videók. Ennyire nincs aktuálisabb téma, amivel foglalkozhatna az sg?!?
-
Dany007 #49 persze, nincs más megoldás. A bicikliúthálózat nagyon gyatra itthon, de még nyugatabbra sem lehet vele helyettesíteni az autóutakat. Sajnos ez van. -
JTBM #48 Szvsz. az, aki 50km/h-val túllépi a sebességhatárt, kapjon letöltendő 1 havi börtönt. Ezzel lehet kordában tartani a baromarcúakat. Az USA-ban jól bevált módszer, sok mindent bevállal az ember, a börtönt viszont nem... -
htmm #47 Szerintem egy jó vezetőnek nem okoz problémát városon kívül sem a biciklis. Időben kell lassítani, akkor nincs meglepetés.
De ha ne az úton menjenek, akkor hol? -
Dany007 #46 Lehet, hogy a kresz szerint van helye az úton, sőt biztos :)
De én próbáltam a józanész oldaláról közelíteni a dolgot. Mivel két nagyobb méretű tárgy abszolút eltérő sebeséggel nagyjából egy "pályán" mozog. Naná hogy előbb utóbb a lassú tárgyból akadály lesz úgymond.
Egyszer már majdnem ütköztem frontálissan biciklis előzés közben. Pontossan azért mert nagyon átmentem a másik sávba, nehogy véletlenül is hozzáérjek a cangáshoz. Persze, ez messze nem csak a biciklis hibája volt, akkor még én is nagyon kezdő soffőr voltam :)
De egyszerűen az tény, hogy a bicikli a maga 30-40km/h átlagsebességével nem illik bele a városon kívüli forgalom dinamikájába. -
sathinel #45 ez milyen gyorsan mehetett? valaki utánna akarja csinálni?:D -
htmm #44 40: "én sem fogtam volna vissza magam, pláne, hogy már elütöttek valakit ugyanott nemrég" Ezzel remélem nem arra gondolsz, amire én (Olaszliszka).
A sebességhatárokkal kapcsolatban mindenki így gondolkodna, nem lennének elő/utóítéletek a speedbikerekkel kapcsolatban (sem). -
sathinel #43 Gondot okoz az is, hogy a videomegosztó oldalakra jelenleg bárki feltehet ilyen felvételeket, azt nem távolítják el. Szomorú, hogy sokaknak imponálnak a produkciók, sőt vannak, akik többet, például még nagyobb sebességet várnának a vezetőktől.
Mért ne tehetnék fel. Kb ugyanennyi accident videó van fenn ahol szarrátörik magukat, és sok videó amikben szétszakadt motorok, autók vannak. Aztán lehet gondolkodni hogy melyik sokkol le igazán. az ha gyorsan mész vagy mások és saját életed veszélyezteted. Engem az utóbbiak sokkolnak jobban.
pár autó szétszakadva
még egy szép baleset
de ha szétnéztek accident szó alatt elég durva videókat láthattok. Ezeket is kell nézni ha ilyen gyorsulási videókat néz az ember. -
htmm #42 36: a biciklinek ugyan úgy helye van az úton, ahogy a motornak természetesen.
Amit leírtál az előzéssel kapcsolatban, azt én veszélyeztetésnek hívom. Egy méter oldaltávolságot kell tartanod a KRESZ szerint minimum. Ha nagyobb a sebességkülönbség, akkor nyilván többet. Így a sávon belüli előzés szinte kivitelezhetetlen. De azért sokan próbálják, azért nem tartanak a kerékpárosok jobbra teljesen (végre ez talán a KRESZből is kikerül). Előzni is tudni kell (de ezt már tényleg nem tanítják).
39: szerintem félreértettél, nem más kárára vállalod, hanem a saját szakálladra. Persze a normálisabbak iléyenkor is ésszerű határokon belül maradnak, nem okoznak balesetveszélyt sem. Egyébként egyetértek. -
assdf #41 Azért ne hasonlitsunk már össze egy autót meg egy motort kedves motorosok.
Lehet hogy egy autós is megy 130al 90-es táblánál meg a motoros is, csak épp azt nem veszitek figyelembe hogy mennyi idő alatt áll meg egy autó meg egy motor ekkora sebességnél. Mert ugyan ezek a seggrakéták gyorsulásban messze lekörözik az autokat, azonban amikor meg kéne állni akkor már szarban a haza... Ráadásul az autónak ugye négy kereke van igy nehezebben csuszik meg rosszabb utviszonyok között is, mig egy motornál elég EGY keréknek megcsúszni és máris cél az árok (jobb esetben).
Egyébként én eléggé utálom a motorosokat és ehhez a tapasztalathoz senkinek nem kell más mint hogy nyáron menjen fel autóval az északi középhegység valamelyik ismertebb tája felé. ezrével lehet találkozni olyan motorosokkal akik 170el előznek zárovonal mellet olyan hajtűkanyarokban ahol autóval is csak 40el merek menni és 3 méterre látsz előre mert fordult az út....
Ráadásul szokszor nekem kell kapkodnom a kormányt meg lehúzni az út szélére mert a szembejövő száguldó motoros az ÚT KÖZEPÉN haladva kanyaradik 130al aminek meg a bedölés miatt az a következménye hogy a motoros felső teste pont az én sávomban halad... Azt meg egy motorosnak sem kivánom hogy 130al belefejeljen egy szembe jövő autó szélvédéjőbe...
szóval összegezve magyarországon az autos kultura sem egy túlfejlett képződmény, de a motoros kúltúra még ehhez képes is nagyon le van maradva. -
irkab1rka #40 táblánál 30
városban 50
kint 90
autóuton 110
pályán 130
Közlekedési viszonyoknak megfelelően. Élvezettel tartom be, mert nekem nem gond 3 sec alatt felgyorsulni bármelyikre :)
Aki nem a ringen megy 200..400-al, vagy nem a 3 sávos német autópályán (ahol korlátozva ugyan, de nincs sebességhatár) az
1, árt a járművezetőknek
2, árt a gyalogosoknak
3, a lakóknak, akiket zavar a hang
4, árt a többi motorosnak, mert senki nem nézi a rendszámát a baromarcúnak, csak olyannokat puffog a fórumba, hogy "útálom a speedbikereket"
Verekedni ér, a boxringben. Ha az utcán csinálod, akkor börtönt kaphatsz.
Nem kell szarozni, ugyanez jár a sebességtúllépésért. Mármint normális országban. Itt, ahol meg lehet úszni, hogy 300-al karambolozol a ferrariddal és felcsavarsz egy porschet a korlátra... itt csak abban bizhatunk, hogy ha elüt valakit a bunkó és túléli, akkor a rokonok verik agyon.
Mert ha az én lányomat legyintette volna meg valaki az út szélén a kocsijával vagy motorjával én sem fogtam volna vissza magam, pláne, hogy már elütöttek valakit ugyanott nemrég.
És hogy tiszta legyen, magam ellen beszélek, mert motoros vagyok. Csak éppen a normális fajtából. És hihetetlen módon mi vagyunk többen...