373
  • Csaba42
    Ő okosabb annál, hogy elüssön valakit, mivel figyel másra, de az ilyen seggfej, akit egy büdös prosti hozott a világra valami olcsókocsmás fasztól, az nem, és büszke arra, hogy védi azokat a köcsögöket, akik direktbe száguldoznak, és ezzel veszélyeztetik mások életét.
  • assdf
    "Már régen felfogtam nem zavar?? De megkérdezem egyenesen, hogy Te is értsd.
    Ki dönti el, hogy mi a biztonságos közlekedés? Amíg nem okozok balesetet? Mert tudod ami számodra egyértelmű "Biztonságos közlekedés az ha a kihalt uton mész 120al a 90es sebességkorlátozás ellenére" az másoknak esetleg szúrja a szemét. Szóval??"

hát pl nézzük a kressz szerint. Kressz szerint akkor tartasz jó követési távolságot ha hirtelen akadály esetén is meg tudsz állni de legalábbis ki tudod azt kerülni.

De meg tudom fogalmazni emberi nyelven is:
    akkor vezetsz biztonságosan ha képes vagy anélkül vezetni hogy szándékosan veszélyeztetnéd a közlekedés többi részvevőjét. Igazán jó vezető pedig akkor vagy ha magadat sem veszélyezteted közben.

Tehát 90es korlátozás mellet 120al menni a kihalt uton kimeriti azt hogy nem veszélyezteted a közlekedés többi rséztvevőjét. Most nem várd itt azt hogy majd minden egyes esetre külön parlamenti bizottságot fogunk felállítani hogy vajon biztonságosan vezetett-e valaki vagy nem. MINDENKI ismétlem MINDENKI tudja-érzi hogy mikor vezet biztonságosan és mikor NEM.

A 20 éves hülyegyerek is tudja hogy 170el robogni szerpentinen nem biztonságos. Csak épp hülye és nem érdekli. És azt is tudja mindenki hogy lakott területen belül 70el megelőzni egy 45el menő buszt belátható utszakaszon szembeforgalom hiányában biztonságos. Nem kell ehhez 3 diploma meg két nyelvtudás. Csak józan paraszti ész. Amiben sajnos sokan hiányt szenvednek.
  • Csaba42
    Meg a jó kurva anyádat nem mondtad, seggarcú: "Hol a kurva anyádba van ilyen a tövénykönyvben???". Ezzel azt mondtad, hogy én azt mondtam, hogy benne van. Tiszta sor, a mondta értelme sokat elárul. De neked úgy tűnik, a szövegértelmezés luxus, egyáltalán van érettségid? Olyan hülye vagy, hogy nem veszed észre, csak saját magad cáfolod meg. Más: Te is jössz mindenféle faszsággal, a saját gondolataiddal, de akkor azok rendben vannak, csak akik ellent mondanak, azok a rohadékok. Mit képzelsz magadról, ki vagy te? És nézz vissza, seggfej, ki kezdte a másik fikázását, mert én csak azután kezdtelek el TÉGED sértegetni, miután te is engem. De az akkor rendben van? Kinek képzeld magad??? Akkor idézem az elsődet: "Te hülye vagy vazze"
  • SpeedXHUN
    Ha belegondolunk,akinek ennyi pénze van,hogy ilyen motorokat vehet annak a bírság is kb ennyit ér........
  • ddt500
    Remélem a kurva anyád elüt egyszer valakit és harcolni fogsz, hogy életfogytiglant kapjon.
  • SpeedXHUN
    mi az hogy 200 nál feljebb?bocs 300 nál feljebb:(
    amúgy ez a dolog elég szomorú semmi bajom vele csak ha baleset van akkor a motoros haljon bele(általában így van)
  • ddt500
    Nem mondtad, hogy benne van.Én sem mondtam, hogy mondtad.
    Azt mondtam, hogy nincs ilyen törvény.Ki a fasznak képzeled te magad, hogy majd megmondod, hogy kinek milyen büntetés jár?? Mit gondolsz mi a kurva anyádért sértegetlek?? Mert már vagy 5-ször hülyézel le pedig olyan sötét vagy mint az éjszaka.
  • ddt500
    Látom Te is képben vagy. Lakott területen 70 elütsz egy embert biztos halál. 200-nál kapok egy oldalszelet nem történik semmi. Legfeljebb egy méterrel odébb megyek (nem árt ugye ha van némi motoros előéleted ha már beszélsz róla). A beleszaladok a felhőszakadásba azt feltételezi, hogy vak vagyok de egyébként a motor később aquapláningol mint az autó a gumi kiképzése miatt.
    "Bevágsz elém 200al, a kocsim előtt 20m-el nyalsz, neked meszeltek, de lehet nekem is!" Ezt komolyan gondoltad? Amikor 40-el elestem a motorom 32m csúszott az aszfalton. 200-ról gondolom nem áll meg 150m alatt. Az oldalán csúszó motor hosszabb távon áll meg mint a 4 keréken guruló autó.Eleve csak amíg 200-ról lelasít 130-ra az már nekd elég kell, hogy legyen a lasstásra.
  • Csaba42
    Ja és milyen béketűrés? Itt sértegetsz, a jó kurva anyádat is, nem tudom, kinek képzeled magad. Menj csicsikálni, késő van már az ilyen "south-parkon-nőttem-fel" nagyzó seggfejeknek.
  • Csaba42
    Na ide figyelj, bazd meg, a jó kurva anyád dögölt volna már meg, ha ennyire hülye vagy! Hol a faszban mondtam én, hogy benne van a Törvénykönyvben? Aki pedig igenis gondatlanságból követve ölt, az igenis lakoljon meg érte! Vagy te véded a jogokkal rendelkező szadista állatokat? Remélem, egyszer téged is elkap egy ilyen moccis vagy autós, és beledöglesz, majd a Jóisten elmagyarázza neked, hogy mekkora barom vagy.
  • debut12
    Ezt ugye te se gondoltad komolyan??? "mellesleg a lakott területen 70-et veszélyesebbnek tartom mint az autópályás 200-at. "
    200nál kapsz egy erős oldalszelet, vagy esetleg nyáron egy felhőszakadást, nyalsz egy szépet, az egy dolog, hogy neked meszeletek, de azért aki melleted, mögötted van, szerinted mit reagál? 130ról megálni kicsit emberesebb, mint 70ről. Főleg 1mp alatt kicsit több utat teszel meg, mint 70nél, de ezt az ovis is tudja, és van a reakcióidő, meg hogy pályán végképp nem tartjátok be a követési távolságot. Bevágsz elém 200al, a kocsim előtt 20m-el nyalsz, neked meszeltek, de lehet nekem is!
  • ddt500
    Ide figyel te faszkalap. Eddig tartott a béketűrésem!
    Kezdjük az elejéről:
    "Mindegy, mivel megy az ember, atóval, motorral vagy lovaskocsival, vagy hogy mekkorát üt, ha megöl valaki ártatlant. Ugyanúgy el kéne ítélni előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosságért, hisz olyan ember nincs, aki ne lenne tisztában a tettei következményeivel."
    Hol a kurva anyádba van ilyen a tövénykönyvben??? Te nevezel engem hülyének amikor ilyen faszságokat találsz ki??? Hát Te egy félkegyelmű vagy bazd meg. Vagy okosabbnak tartd magad mint az elmúlt 50 év összes törvényhozója??? A halálos balesetek 95%-nak van okozója. Akkor mindet le kellene ültetni gyilkosságért?? Neked diliházban van a helyed bazd meg.
  • Csaba42
    Ez viszont nem változtat azon, amit assdf mondott. Ha nem tudom, hogy kell használni a villát, és megszúrok vele valakit, akkor be kell tiltani, nem? Megnéznélek én 80 évesen.
  • ddt500
    Édes jó Istenem!! Nem képzeld nem magamról beszélek és nem is rólad. De ha Te eldönteheted, hogy mi a biztonságos akkor ezt megteheti bárki más is. A 80 éves tata meg a csomó félkegyelmű aki a táblákat sem ismeri. Valszeg a legtöbb baleset abból ered, hogy az vezetők 80%-a képtelen eldönteni, hogy mi a biztonságos.
  • Csaba42
    Ja bocs, kedves Mester, hogy kételkedtem a rossz példádban. Eddig azt hittem, hülye vagy, de most hogy mondtad, hogy úri kedvedben dobtad fel, egészen más szemszögből látom a helyzetet. Eseleg úri kedvedben nem jönnél rá, hogy hülyeséget beszéltél? Ja, persze, mert az én hibám az egész! Az utolsó mondatod arra enged következtetni, hogy nem tudsz semmi érdemleges érvet felhozni (kb. az "Akkor is te vagy a hülye, és kész" érvvel egyenértékű).
  • Tinman #144
    Autós/robogós vagyok, de akkor veszek egy 650-es akármit, amikor akarok.
    De minek? Télen is sokat vezetek, vicces télen motorozni... luxus és veszélyes.
  • Csaba42
    Nehogy azt mond, nem tudod megítélni, mi biztonságos, és mi nem?! Akkor nyugodtan szárítsd a hajad zuhanyzás közben, mert fogalmad sincs róla, biztonságos-e.
  • Csaba42
    S egy életre megkapta a magáért. A halál túl könnyű lett volna neki. Remélem, élete végéig ott marad a szálka neki, hogy megölt egy embert, legalábbis a bénultsága majd emlékeztetni fogja rá. Már ha van lelkiismerete. Az meg erős nekem, hogy ebből a hasonló mentalitású emberek szinte 0-10%-a tanult (becsült érték).
  • Praetor
    Totál nem érdemes ilyen vak autófanatikusokkal vitázni. A legtöbb motoros autózik is rendszeresen, míg az autósok 80%-a akkor lát motort, mikor az elmegy mellette a dugóban, és irigykedik mint egy kis pisis.

Minden útálatuk innen ered. Dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Nálunk az 5 tagú családban 3 A-kategóriás jogsi van, de manapság egyedül az öcsém motorozik néha, ő is eléggé ritkán. Szóval van képünk mind a 2 oldalról, és mégsem utálom a motorosokat. Sokkal több köcsög/hülye autós veszélyezteti a közutak biztonságát, mint motoros. Sokkal inkább megszigorítanám a B-kategóriás jogsi megszerzésének feltételeit. Semmiképpen sem adnék minden jöttmentnek engedélyt arra, hogy egy bazi nagy fém kaszniban fotelben ülve száguldozzon a közutakon.

Érdemes a baleseti statisztikákat böngészni. Mennyi a halálos motor és autóbalesetek száma. Meg azt is, hogy mekkora kárt okoz egy autóbaleset, és mennyit egy motor. A motorbalesetekben legtöbbször csak a motoros sérül, de a legtöbb autós balesetben mindenki aki a kaszni közelében van. A motoros önveszélyes, az autós közveszélyes.

Csak az az autós fikázza a motorosokat, aki már levezetett motoron legalább 10e km-ert. Amúgy meg ha nem, akkor meg annyit ér a dumája, mint egy lapát föld.
  • ddt500
    Már régen felfogtam nem zavar?? De megkérdezem egyenesen, hogy Te is értsd.
    Ki dönti el, hogy mi a biztonságos közlekedés? Amíg nem okozok balesetet? Mert tudod ami számodra egyértelmű "Biztonságos közlekedés az ha a kihalt uton mész 120al a 90es sebességkorlátozás ellenére" az másoknak esetleg szúrja a szemét. Szóval??
  • ddt500
    Te vagy a hülye. Én felnyomtam egy egyszerű példát. Olyat amilyet az úri kedvem tartott. Az hogy előzés közben felgyorsítasz 70-re miért olyan hihetetlen??? A 70 gyorshajtás, és ha szerinted a gyorshajtó balesetokozók gyilkosok akkor a sima gyorshajtók gyilkosságot kisérelnek meg. De nem csodálom, hogy nem érted mert a Te gondolatmenetedet próbáltam továbbvezetni ami már alapból faszság volt.
  • wolruf
    Ehh, kösz :-D Már az üdvözlés előtte is megvót, ez csak hab volt a tortán :) Szorított már le autós is augusztus 20.-a után, pincsikutyafejű kretén Ford Sierrával és 3 luvnyával száguldozik, megyek út szélén, mellém jön, luvnya rámordít és közben rámrántják a kormányt. Padka telibetalál, bicikli reccs. Nekem nem lett bajom, úgyhogy bringa vállamra, rohantam utánuk (piros lámpánál megálltak szerencsére), utolértem 5 méterre, majd elhúztak. Kár, hogy azóta szegény kocsit láttam szarrátörve egy utcában (ismerős szerint a pincsikutyafejű nézett be valamit), csak remélem, hogy másnak ott nem esett baja :(
  • assdf
    "Van a SZABÁLYOS közlekedés meg a BIZTONSÁGOS közlekedés."
    Ezt ki dönti el?? Te?? Amit ki akarok hozni ebből. Vagy mehessek 200-al az üres autópályán és ne ugasson itt nekem be senki vagy mindenki CENTIR tartsa be az összes szabályt!"

Ez igy rendben van, csak ugye a fennti cikk is arról szól meg a multkori magyar motoros baleset+videó (ami a hirekben volt és ott is ugye pont az idióta balfasz élte túl és az ártatlan halt meg) hogy a köcsög motorosok nem autópályán mennek 200al mert az túl egyszerü lenne hanem lehetőleg kanyargos 40es hegyi utakon ahol végig záróvonal van. Mert az a "menő"...
  • macleod2005
    70 el mész mikor előzöl és beférsz simán a busz elé 2 szer is ez szabálysértés a gyorshajtás miatt, viszont ha 50 el mész a busz mellett és jönnek szembe, és valamelyikőtök hirtelen manőverre készül az veszélyeztetés, tessék választani

amúgy meg a buszelőzést 3 szor is gondolja meg bárki, pláne ha 35 el megy
  • ddt500
    Hát ez igaz lehet. De ez sajnos az emberi természet.A motoros nem külön állatfaj.
    Csak autós aki motorra ült. Ha Te szeretnél motorozi és vennél egy normális mocit valszeg Te is gyorsan hajtanál. Mert ami autópályán autóval 160 az motoral 200.
  • assdf
    Heh? Fogd már fel hogy különbség van BIZTONSÁGOS meg SZABÁLYOS közlekedés között.
    Az utóbbiért figyelmen kivül hagyásáért megb@sz a rendőr, az előzőé kihagyásáért meg megölsz x embert. Na ez a nem mindegy.
  • Csaba42
    Az előzés teljesen elfogadott dolog, de a gyorshajtás nem. Hogy kötheted össze őket??? A példád olyan, hogy ne vegyél kést a kezedbe, mert akkor börtönbe csuknak veszélyeztetés miatt. Azaz totál hülyeség, amilyen te is vagy.
  • ddt500
    Na akkor végre sikerült megvilágosítanom valakit.Én végig erről beszéltem csak az a baj, hogy:"Bakker vedd már le a szemüveged ne legyen csőlátásod. Két különböző dologról beszélünk.
    Van a SZABÁLYOS közlekedés meg a BIZTONSÁGOS közlekedés."
    Ezt ki dönti el?? Te?? Amit ki akarok hozni ebből. Vagy mehessek 200-al az üres autópályán és ne ugasson itt nekem be senki vagy mindenki CENTIR tartsa be az összes szabályt!Ne csak a sebeségkorlátozást hanem mindet! Nem mellesleg a lakott területen 70-et veszélyesebbnek tartom mint az autópályás 200-at.
  • assdf
    "Nem érted miről szövegelek már egy órája. Nem védem az ész nélkül hajtó motorosokat (magamat sem). Csak annyit szeretnék ha minden ész nélkül hajtó járművezetőt egy kalap alá vennénk."

Te sem érted. Azért szidjuk a motorosokat mert mig 100 autosból 30 veszélyes gyorshajtós, addig 100 motorosból 70... (és ide most nem értem bele az 50 köbcentis simpsonokat, hanem azokat akiknek olyan motorjuk van amivel tényleg lehet menni 200al is).
  • ddt500
    Te hülye vagy vazze. A példám jó volt. Szándékosan előre megfontolt szándékkal felgyorsít 70-re lakott területen. Teljesen mindegy milyen indokból teszi akkor is büntit érdemel. Vagy a rendőrt fogja érdekelni, hogy miért gyorsított fel a megengedett sebesség másfélszeresére? De szerintem ne olvasd el a hozzászólásaimat ha ilyen gondjaid vannak. Mindenesetre azt elvárom Tőled, hogy ha halálos balesetet okozol akkor akaszd fel magad.
    Azt ki fogja eldönteni, hogy mi a felvágós gyorshajtás és mi az "indokolt"? Szóval ha előzök akkor mehet a gyorshajtás?
  • assdf
    "Temp 60km/h (az 50 helyett ) megelőz két autós kb.70-nel majd a mentőautó ugyan így.Most akkor ki a szabálytalan? Mert Ő meg tud állni??"

Bakker vedd már le a szemüveged ne legyen csőlátásod. Két különböző dologról beszélünk.
    Van a SZABÁLYOS közlekedés meg a BIZTONSÁGOS közlekedés.

Biztonságos közlekedés az ha a kihalt uton mész 120al a 90es sebességkorlátozás ellenére. De ez nem szabályos.

De az hogyha valaki 170el megy 40es táblánál záróvonalat átlépve kanyarban az abszolut nem BIZTONSÁGOS. és persze szabálytalan is.

Az a te bajod hogy te folyamatosan csak a szabállyosságot hangsulyozod, holott a magyar utak állapota olyan hogyha én szabályosan közlekednék az út jobb szélén akkor kétnaponta mehetnék tengelytöréssel a szerelőhőz. Ráadásul a kressz szabályok csak szabályok, nincsenek mindenre felkészülve és inkább csak irányadóak a biztonságos közlekedéshez.
    Az meg hogy biztonságosan vezetsz-e egy teljesen más kérdés.
    Szóval ne keverd a témát.

"Aha tehát ha én úgy itélem meg(4 sávos út), hogy biztonságos akkor hajthatok ahogy érzem??"

Nagyjából igen ha bevállalod a kockázatot hogy letrafipaxoznak. Csak az a kurva nagy baj, hogy a legtöbb motoros azt hiszi hogyha egy adott uton autoval lehet 140el menni mert meg tud állni 100 méteren belül akkor ő is mehet 140el mert az autó is mehet... Azt meg elfelejtik hogy ő nem 100 méteren belül áll meg hanem 300on vagy nem megáll hanem repül motorostól.

ui: egyébként autóval is veszélyes a gyorshajtás. Csak épp valahogy mindig az van, hogyha vezetek és megyek 90-100al akkor az autok egy része megelőz, de kb 120as tempóval tehát relativ ő sem megy annyira gyorsan. Ugyanakkor engem motoros még csak úgy előzőtt meg hogy csak annyit láttam hogy vhúúúú de már el is tünt a következő kanyarban, azaz ő engem nem 120al előzőtt hanem 170el. NA ezért rohadjon meg az összes ilyen. Majd ha az autósok is 170el előzgetnek lakott területen kivül akkor lehet őket is anyázni de jelenleg ez csak a motorosokra jellemző.
  • Csaba42
    Pedig vannak, akik így szívatják a másikat (mondjuk élőben én még nem láttam, de jogisis haverok meséltek róluk). Persze, ha a móka komolyra fordul, akkor fül-farok behúz a paprikajancsik részéről.
  • Csaba42
    Üdv MO-n!
  • wolruf
    Csak ne úgy előzzön ki, hogy kielőz, amikor megyek 50-el, és visszalassít előttem... 35-re :-D
  • wolruf
    Megtörtént. Bringámban 25.000-es kár, busz oldalán pici horzsolás. Buszos úgy előzött meg (40-es tempónál), hogy a csukló kicsit hamarabb jött be. Húzodtam, húzódtam, majd árok. Mázlim volt, hogy csak megpöccintett (mielőtt valaki az előző írásaim alapján írna erre nem, nem ez volt az, ami a bringaúton történt :-). De túléltem. Csak sajna nagy meglepettségemben nem írtam rendszámot. Minden becsületes autós, forgalomban résztvevő akárki meg ment tovább, nem is lassítottak. Jah, igen... BKV busz vót ez is :-D
  • Csaba42
    Aki szándékosan hajt gyorsan (pl. felvágásból), az igen, az gyilkossági kísérlet. De aki előzni próbál, és utánna rögtön visszalassít, az már miért lenne? Magyarul sz*r volt a példád, érted? "Nevezd ahogy akarod."
  • ddt500
    Azt hiszed érdekli őket? Villamos-vezető vagyok. Eddig 3X-or volt balesetem (5 év alatt) mert elémfordult az autós. Pedig a villamos elég feltünő jelenség.
  • ddt500
    Nem érted miről szövegelek már egy órája. Nem védem az ész nélkül hajtó motorosokat (magamat sem). Csak annyit szeretnék ha minden ész nélkül hajtó járművezetőt egy kalap alá vennénk.
  • ddt500
    Értelmezem csak az a baj, hogy Te nem érted a sajátodat.Értelmezzük közösen:
    "Mindegy, mivel megy az ember, atóval, motorral vagy lovaskocsival, vagy hogy mekkorát üt, ha megöl valaki ártatlant. Ugyanúgy el kéne ítélni előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosságért, hisz olyan ember nincs, aki ne lenne tisztában a tettei következményeivel."
    Tehát Te azt írod, hogy ha valaki szándékosan gyorsan hajt és ezzel halálos balesetet okoz akkor előre megfontolt szándékú emberölést követ el.
    Akkor nekem az a logikus, hogy a szándékos gyorshajtás baleset nélkül kimeríti a gyilkossági ksérlet fogalmát.Vagy nem?? Ergo minden gyorshajtót ezen a címen le kell csukni.
  • Csaba42
    Én is már láttam buszon utazva pár cm híjján beférő autósokat. Komolyan meg szeretném tudni, hogy az ilyen vezető agyában mi játszódik le (már ha ki nem kapcsolta), egyáltalán tudj-e, hogy balesetet okozhat az esztelen előzés. Ugyanez vonatkozik a menő-manó motorosokra is, mivel ők sem szent angyalok csak azért, mert a nagy moccis társadalomba tartoznak, csak "sz*rok-a-világba-és-más-életére" suhancok. Értem, ddt500-as?