373
  • ddt500
    Adnak ne aggódj. Lehet véletlenül is sebességhatárt sérteni??
    De hamár itt tartunk egy kis BTK:
    87. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.455
    (2) A büntetés
    a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,
    b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,456
    c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget
    okoz.
  • Csaba42
    Volt a Nagy Kreszteszt, vagy mi a rosebb, a legjobb eredmény 11% volt (ha jól emlékszem), egy KRESZ-oktató érte el. Welcome in Hungary (vagy inkább Hellcome).
  • ddt500
    Jó a kérdés. Szerinted a jogosítvánnyal rendelkezők hány %-a menne át egy azonnali KRESZ vizsgán?? Remélem nicsenek olyan téveszméid, hogy 50% felett van ez az arány.
  • tomcsa4
    Aki szándékosan sérti meg a sebességhatárt, az gyilkosnak számít, ha balesetet okoz (ha emghal az ártatlan, akkor gyilkos, ha túéléli, akkor gyilkossági kísérlet)! ddt500 ez így van, nyudogj bele! Nemrégiben volt egy eset, itt szerepel is a hírben, azt is gyilkosságként fogják tárgyalni (az más tészta, hogy nem kerülhet börtönbe, mivel önmagát képtelen ellátni)! Az előzéses példát hülyeség volt, mivel aki előz, az figyel (remélhetőleg) és gondolkozik, vajh elfér-e még! Aki meg száguldozik, az nem törődik ilyennel, mivel úgy is elfét, mert tapasztalt és magabiztos (gondolja ő)!

Jó rajzolgatást a vizsgán! Kár, hogy a diplomához nem adnak észt:(
  • Csaba42
    De akkor mondom máshogy a gondolatom: aki száguldozik, az tudatában van annak veszélyével, ergó szánt szándékkal okoz balesetet (amennyiben bekövetkezik), ergó szánt szándékkal ölt. Ha nem okoz, akkor jól meg kell baszni, amiért tudatosan veszélyeztette más testi épségét, más életét. Ha pisztollyal rohangászok, megver a zsernyák, pedig nem is használom, ez miért van?
  • ddt500
    Nem szabad! De lehet! Két irányba beszélek. Az egyik capat azt mndja, hogy a köcsög motorosok gyorsan hajtanak. Ezeknek azt mondom, hogy akkor ugassanak ha ők is MINDEN szabályt betartanak. A másik fele meg szabad döntési jogot követel. Amivel szintén nem lenne bajom ha be lehetne határolni az épeszű, normál egészségi állapotú emberekre.
    Valami középút kéne.
  • Csaba42
    Nem is tud róla? Hogy szerzett jogsit, vette??? Kezdjük akkor ezzel.
  • Csaba42
    És miért? Ja, ne is mondjam, mindenki unja már: én vagyok a fasz, amiért nem úgy gondolkozok, mint te. Mindjért megyek is tüntetni a száguldozó motorosért, hogy ne csukják börtönbe, mert csak a dolgát tette: erősítette ddt500 elveit, az Isteni parancsot! A 10 parancsolat is így kezdődik: Imhol száguldozz 200-zal, vazze...
  • SpeedXHUN
    Hát 1-2 gyilkosság nem ártana akkor több baleset nem lenne(ami szabálysértéssel történt)
  • ddt500
  • ddt500
    Egyenlőre Te vagy a rendszerellenes!!
  • SpeedXHUN
    De Csaba,hogy menne többel,amikor pont ő mondja hogy nem szabad gyorsan hajtani?
  • ddt500
    Akkor egyszerűen térjünk vissza az alap vitához.
    Szerinted aki halálos küzúti balesetet okoz gyorshajtás közben azt gyilkosságért kellene elítélni ez így korrekt??
    Szerintem ez abszurd. Mivel minden gépjárművezető naponta tucatszor szegi meg a szabályokat legtöbbször úgy, hogy nem is tud róla és csak a nagy számok törvénye miatt van annyi baleset amennyi. Ha minden szabályszegés balesettel járna akkor már a fél ország kórházban, temetőben ill. börtönben lenne.
  • Csaba42
    Szeretem a happy endeket.
  • Csaba42
    Ne mondj ilyet, mert a nagy ddt500 haragja lesújt rád is! Menekülj, áááá!!! (R.I.P.)
  • vjanika
    Ja és mielőtt valaki még rasszistának gondolna, közlöm semmi bajom a motorosokkal, azokkal akik tudnak viselkedni és szintén elítélik a szágoldozást!
    De ha valakinek nem tetszik a rendszer, akkor az költözzön ki a pusztába, messze a civilizációtól és ott állatkodjon!
  • Csaba42
    Főiskolára??? Az elemit nem nézném ki belőled, annyira szemét vagy mindenkivel, aki nem azon a véleményen vagy, mint te. Érdekes módon senki nem szólt be nekem rajtad kívül, csak te, mert neked szúrja a csőröd, hogy én azt gondolom, amit. Tudod mit? Gondolj, amit akarsz, mondj, amit akarsz, hisz csak magad jellemzed azzal, hogy itt pampogsz nekem, hogy milyen hülye meg szemét vagyok, holott egy fontosat nem tartasz be, a más véleményének tiszteletben tartását - innen indult ki az egész, mert te okosabbnak tartod magad nálam, mert nem úgy gondolkodsz, ahogy én.Azaz nagyképű vagy. Gratulálok, ebben nem tudlak felülmúlni.
  • ddt500
    Te egy vicces ember vagy vazze! Én ilyet olvastam a a bulvárban: Csaba42 a 70-es táblánál 90-el hajtott és halálos balesetet okozott. Halálos közúti baleset okozásáért állt bíróság eléd de Ő fellebezett maga ellen és követelte, hogy gyilkosságért ítéljék el. Végül hosszas pereskedés és többszöri fellebbezés után kiharcolta magának a tényleges életfogytiglant.
  • vjanika
    Jóóóó!

A világon legtöbb helyen jogilag szabályzott demokráciában élnek az emberek(persze van pár kivétel). Márpedig a szabályok (ellentétben a kedvelt kijelentéssel, miszerint a szabályok azért vannak, hogy áthágják őket) azért vannak, hogy az emberek egymás mellett élését szabályozzák, segítsék. Aki ezeket a szabályokat áthágja, az konkrétan szarik embertársaira. Namármost az ilyen egyedeket kéne a hűvöstre tenni 5-10 évre, gondolkodjanak csak nyugodtan, hogy is kell viselkedni civilizált ember módjára. Ez a demokratikus véleményem.
    A nem demoktarikus véleményem pedig az, hogy le kéne lőni, mindegyiket!
  • Csaba42
    És ezt miből, vagy mivel szűrted le, azzal a hiper-szuper szürkeállományoddal? Állítottam én ilyet? Mert ha nem, akkor mindenki, aki állít valamit, az okosabbnak tartja magát annál, aki annak az ellenkezőjét állítja, és milyen szemét dolog már az ilyen. A gyilkolás pedig viccen kívül tőlem nagyon messze áll, és erre vagyok a legmérgesebb. Olyan nincs, egyszerűen felfoghatatlan, hogy valaki képes megölni egy embert. Ez már nekem sok(k). De persze én vagyok a véreskezű diktátor, csak éppen a bírói kalapács hiányzik (vagy hiánycikk) a kezemből.
  • ddt500
    Az meg elég szánalmas, hogy a rasszomra próbálsz utalni. Képzeld 17-én géprajzból megyek vizsgázni a főiskolára. Az, hogy sötét vagy mint az éjszaka nem jelenti azt, hgy más is az.
  • Csaba42
    Ja igen, most ütöttem fel a btk-t, és aszonnya (a 723. oldalon): "Aki gyorsan hajt, és megöl valakit, az szabadlábon védekezhet, mert nem okozott említésre méltó kárt! Aki pedig ez ellen van, az ddt500 ellen van, és az a legszemetebb ember a világon." Na, így már egészen más. :D
  • ddt500
    Ja bocs kezd elhúzódni a vita már egy kalap alá vettelek a sadis nevű agyamentel. A gyilkosságért elitélés is elég meredek. Mint mondottam az zavar, hogy okosabbnak tartod magad a törvényalkotóknál.
  • Csaba42
    És ez most hogy kapcsolódik a kommentemhez? Ha pedig a kivégzésre mondod, akkor kedves barátom, nem lenne humánusabb bevallani, hogy tévedtél, vagy ezt a nagy arcod már nem veszi be? Bocs, nem humánus, hanem böcsületes állampolgárként nem kéne így viselkedned?
  • ddt500
    Te eddig is eldöntötted.
  • SpeedXHUN
    de a törvénykönyvben minden benne van:D
  • ddt500
    Nem fogom ezt írni mert nem volna értelme.
  • SpeedXHUN
    Hát de én leszek a hülye aki 60 al megy és ő a jó ember aki 120 al megy (AZAZ HALAD):D
    mind1 szerintem hadjátok abba.illetve nem mind1 dea rendőrség tehetne valamit ellenük és akit elkapnak azt ne pénzel hanem vmennyi időtartamű börtönbe zárják
  • ddt500
    "MINDENKI ismétlem MINDENKI tudja-érzi hogy mikor vezet biztonságosan és mikor NEM."
    Vazzeg. Erre már írtam az előbb 4 sort de aztán inkább kitöröltem.
    Barátom!! Ez egy olyan abszurd kijelentés amit nem is hiszem el, hogy olyan embertől olvasok aki tud internetezni!!
  • Csaba42
    Ja, és ajánlom, szerezz be egy nyelvtan könyvet, és ismerkedj meg a feltételes (várj: feltételes) móddal! Meg fogsz lepődni, milyen nagyszerű találmány, én a 2008-as év TOP-jának szavazom meg. És tudod mi a szép még benne? Hogy még a Törvénykönyvben sincs benne! Csodálatos!!!
  • Csaba42
    "Szánalma sérv volt, nem mondom." = "Szánalmas érv volt, nem mondom."
  • Csaba42
    Oks, jövök. Hol írtam azt, hogy ki kéne végezni? Nem mindegy, hogy becsukni, vagy kivégezni. Ha én meg sértegetek valakit, az megérdemli. Akkor mindketten faszok vagyunk, nem? Szánalma sérv volt, nem mondom.
  • Csaba42
    Hogy mersz neki ellentmondani? Hát nem fílted az íleted, lecsap mint egy böcsületes jómunkásember? :D

Amúgy én is erre gyanakszom. Mindegy, most biztos a haverjaival gondolkodik a gép előtt, hogy miket írjon be, és majd hamarosan mennek csicsikálni, mert holnap dogát írnak a gyökvonásból az ált. suliban. :)
  • ddt500
    Jé és tényleg. Ha én elsőre sértegetni kezdtelek akkor tényleg hülye lehetsz mert nem szokásom. Megkövetlek érte. Mondjuk eztán a mondat után már nehéz volt mást írni."Aki szándékosan hajt gyorsan (pl. felvágásból), az igen, az gyilkossági kísérlet. De aki előzni próbál, és utánna rögtön visszalassít, az már miért lenne? Magyarul sz*r volt a példád, érted?"
    Szóval Te közlöd és hosszasan érvelsz, hogy a halálos balesetet okozó gyorshajtókat ki kéne végezni majd 10 hozzászólással odébb már külümbséget teszel a gyorshajtások között. Szóval ha előzés közben az előzés idejére gyorsan hajtok akkor az szerinted rendben van??? Nem csoda ha lehülyéztelek.
    "Hol a kurva anyádba van ilyen a tövénykönyvben?" Ezt félreértelmezted bár tény, hogy nem egyértelmű. Ez egy egyszerű kérdés volt.
    Várjál játszuk el: Te. Minden halálos balesetet okozó gyorshajtókat ki kéne végezni!
    Én:Te hülye vagy hol van ilyen a törv. könyvben??
    Ezzel nem azt akartam mondani, hogy szerinted van ilyen csak olyan mértékben elképeszt ez a hülye kijelentés, hogy megkérdezem hátha történ valami változás BTK-ban amiről ne tudok.Te jössz.
  • SpeedXHUN
    Ez tényleg így van(sajnos)
    Szerintem még nem is vezetett életében,de majd fog 1x er ha apuci megadja rá a pénzt (csak ne én jöjjek forgalomból szembe.....)
  • Csaba42
    Ja, nem állat, bocsánat, böcsületes állampolgár!
  • Csaba42
    Nem, ddt500, az Isten, minden Törvény (sőt, TÖRVÉNY, csupa nagybetűvel) alapítója és az Értelem atyja szerint én egy barom vagyok, és menjen csak szabadon az, aki gondatlanságból megölt valakit, ne legyen együtt az igazi gyilkosokkal, mert szentlélek mindenki, aki 200-zal repeszt, a rohadt papi meg, aki 80 évesen nem lát el 500 m-re, a hibás azért, mert egy 200-zal száguldó állat lakott területen elüti.
  • SpeedXHUN
    jah:D
  • Csaba42
    Hiába magyarázod ennek a negrónak, akkor sem fogja megérteni. Le merem fogadni, hogy megint azzal jön majd, hogy ki dönti el, mi a biztonságos...
  • SpeedXHUN
    Igazad van sajnos a balesetek nagy része más miatt lesz és mindig szinte az ártatlan szívja meg.....