373
  • skodatuning
    ddt500
    ma 20:02 |
    Ha olyan marha okos vagy akkor mit keresel ebben a fórumban?? A gépelési hibákkal nincs gond azzal annál inkább, hogy nem olvasod el mégegyszer az irományodat mielőtt a mehet gombra kattintanál. Szóval matekból lehet, hogy kurva jó vagy de ez a kis szöszenet ismét azt bizonyítja, hogy diszleksziás is vagy.Ha nem volnék ellenfél akkor miért irogatnál ilyen barom állat módon mi?? A stílusod minősít. A nevetséges helyesírási hibáidról már ne is beszéljünk!! Vagy a dühtől úgy remegnek az újjaid, hogy már nem is tudsz uralkodni magadon??

szöszenet?
    újjaid?

te a lolok lolja vagy
  • rigidus
    bolygolyan --> bolygojan
  • rigidus
    > Nálunk fejlettebb országokban lehet pályán menni, mint a meszes, de hát igen, ez HU, és a lakosai.

Hogy burkoltan fogalmazzam, meg egy eretlen nehany hetes zebra csikonak is van annyi sutnivaloja, hogy nem megy neki egy oroszlannak - meg ha nem is "mondjak" neki. Hihetetlenul okos egy allat ez - kulonosen ha a szellemi kepessegeit figyelembe vesszuk - mert meg azzal sincs tisztaban, hogy csupan egy elete van. De erzi, hogy ezt nem szabad! Nem tudja, hogy miert, de valamiert megsem rohan neki oroszlanoknak.

Az "embert" viszont egeszen mas fabol faragtak, hiszen az 1,6l-es agyterfogataval "intelligens", igy kepes tisztaban lenni egy adott helyzet kockazataival, sot akar kepes azt megelozo tevekenyseggel kovetkezetesen kivedeni is! Akkor megis mi alapjan cselekszik egy biologiai leny onmaga egeszsege, elete ellen? Most az tegyuk felre, hogy fajtarsaival szemben is, mert ekkora elvaras mar vegkepp tulzas ha a faj csoportos egyutteleset is szemugyre vesszuk. Tehat maradjunk csak a szimpla intelligencianal mint magasztos onertekelesnel.

Nezzunk egy konkret peldat. En Angliaban elek, itt valosagos nemzeti kampany zajlik a motoros amokfutok ellen. Ez nem vicc, evente artatlan emberek szazai nyomorodnak meg, vagy halnak meg felelotlen es infantilis szaguldozok miatt - olykor maguk az elkovetok is. Hiaba vannak az orszagutak, de meg az autobuszok, vagy nagyobb reklamfeluletet hordozo jarmuvek is nyaron kitablazva, sokszor kifejezetten motorosoknak szolo uzenetekkel, hogy: "Vedd az eleted, ez az egy van belole!" - a fajtara jellemzo modon ez csak olaj a tuzre.

> De pl. az M7-en 200 az utazótempóm.

Motorral a 20 is lehet eletveszelyes. Az enyem egyebkent legfeljebb 130 ha eppen arra jarok, mert ez a megengedett. Nem veletlenul ennyi. A korlatok, az ut minosege, kialakitasa, stb. egyeb adottsagai ezt teszik lehetove, hogy annak a hasznalatakor a kozlekedes resztvevoi biztonsagos es esszeru hatarok kozott haladhassanak. Aki egy adott utszakasz sebessegkorlatai felett kozlekedik az tudataban kell, hogy legyen, ez a tevekenyseg veszelyes.

Tisztelt Forumtars!

Van ez az intelligens valami - amirol fentebb szo esett:
    - tudja, hogy letezik, hogy el
    - tudja, hogy ebbol az eletbol csupan egyetlen van
    - tudja, hogy leteznek varatlan esemenyek is az eleteben
    - hallott mar balesetekrol, latott megnyomorodott fajtarsakat
    - tisztaban van letenek, adottsagainak, lehetosegeinek korlataival
    - kepes kreativ donteseket hozni, alkotni
    - kepes fejlett modon kommunikalni, akar az egesz bolygolyan keresztul olyan helyeken elo fajtarsaival is akiket soha nem latott, akar masodpercek leforgasa alatt
    - kepes tomegmeretekben tajekoztatni, tanitani, muvelni, idosebb fajtarsak tapasztalataihoz a sajat kara nelkul hozzajutni, hozzatenni, azt tovabbadni
    - olyan eszkozoket kepes letrehozni amelyre egyetlen altala ismert masik faj nem kepes

De a legalapvetobb ertekenek - a sajat eletenek - vedelmeben meg egy tarkabarka zebracsiko is keresztbe alazza. Kerlek segits megertenem, hogy mi kesztet egy ilyen intelligens fajtarsat onmaga ellen valo cselekedetre! Mi az az esszeru tevekenyseg amit ezzel megold es hasznara valik?

----
    Tobbieknek: A fobelovest azert tulzasnak tartom, de egyetertek azzal, hogy ez igy nincsen rendjen. Az, hogy ez idaig fajult okai vannak, megpedig alapveto motivacio teren. Egy tarsadalomban minden felnovo ember peldakepekre vadaszik - elsosorban a sajat kornyezeten es/vagy erdeklodesi koren belul. Ezzel onmagaban veve nincsen baj, mert az ember termeszete alapvetoen ilyen. Probal beilleszkedni, probalja elfogadtatni magat a kornyezetevel. Ha ertelmes emberek veszik korul es maga is ertelmes celokert kuzd, elobb-utobb elfogadja egy ertelmes tarsasag - kulonosen ha valami rendkivulit alkot. A gond akkor van mikor egy - feltehetoen rossz - tarsasagban a beilleszkedeshez, kiemelkedeshez valo elvarasok kartekonyak, olykor veszelyesek, netan elerhetetlenek. Ez olyan motivalo ero ami egy eretlen szemelyiseggel rendelkezo embert idejekoran megvezet es a kiemelkedes, tarsadalmi elfogadottsag fele alapvetoen rossz iranyba osztonoz. Ennek hianyaban pedig a legalis rossz peldamutatas, annak elfogadasa maga a problema taplaloja, minden mas utolagos tuneti kezeles (trafipax, buntetes, stb) hasztalan. Semmi mas megoldas nincs erre mint az emberek tomeges muvelese, amihez az eszkozeink ma mar adottak is. De hat ez nem cel...
  • ddt500
    Olvasd csak tovább! Utána jönnek a jó részek!!
  • Dany007
    azta! Ti azóta itt vitáztok ?:o 288 hsz. Nemsemmi.
    Legalább sikerült valakinek valakit meggyőzni? Vagy rávilágítani valamire?
    Mert sz.tem elég nehéz eldönteni. Én a száz tizen valameddig olvastam...És sz.tem mindkét félnek volt értelmes elgondolása a dologról. Persze kicsit kezdett elfajulni a dolog és személyeskedővé válni.
    De attól még sz.tem mindkét félne igaza van. Csak nem mindegy milyen arányban és milyen téren.
  • ddt500
    Csá. Asszem én is távozom egy-két órára.
  • debut12
    Na lépek. Remélem holnap is le lesz fagyva minden, mert akkor megint lehet a kocsinak csapatni, keresztben menni minden kanyarban! Bírom, ahogy a sok rutintalan megbotránkozik!
  • debut12
    De a legnagyobb vicc, hogy a karbi mérete alapján történő beazonosítást 2 motoros rendőr követte el. Azóta is hálás vagyok a tudatlanságuknak.
  • ddt500
  • debut12
    Meg azért jó móka volt SMKPs jogsival vezetgetni. A hülye rendőr 1X az alvázszám alapján állapította meg, hogy 50cc-s, másszor pedig a karburátor mérete alapján. Gyárilag 80as volt, de az előző tulaj felfúrta 10asra!
  • debut12
    Jó volt, de manapság marad a kocsi. Sajnos nem tudnám hova tenni télen a mocit.
  • ddt500
    Régi szép idők.
  • debut12
    Hülye vagyok, Yamaha RD. Látszik már 10 éve volt! :)
  • debut12
    Tudom, régen motoroztam igaz csak robogóval, meg egy 100cc-s Honda RDvel. Egyszer egy autós felkent a falra(természetesen nő volt, és valamit csúnyán benézett), 2 hét kórház, vesetükrözés. Kellemes volt!
  • ddt500
    Na tomcsa addig nyafogott amíg kaptam egy büntipontot.Szánalmas ez az alak.
  • ddt500
    Ha motorral esel a szerencsére vagy utalva. A 200-ast is túl lehet élni és egy 40-es esésbe is bele lehet halni.
  • debut12
    Ez vicc. Nálunk fejlettebb országokban lehet pályán menni, mint a meszes, de hát igen, ez HU, és a lakosai. "Lelőném, mert 200al megy autóval pályán." Látszik elég kevés rutinod lehet, akármennyi is vagy!
    Én meg azt lőném le aki beáll a belsőbe, és 80al tötymörög!
  • ddt500
    "Kivagyok én hogy bíráljalak!" Ez tetszik. Itt egy-két ember olyan marha komolyan veszi magát, hogy az valami hihetetlen. Érdekes módon ezekkel a nagy reformerekkel a való életben soha nem találkozom.
  • debut12
    Vajon miért vannak lakott területen belül 70es táblák, és miért nem lehet 200al repeszteni a pályán? Amúgy ha taknyolsz, honnan tudod, hogy aki épp melletted, vagy mögötted halad, nem rántja el reflexből a kormányt. Ez 130as tempónál, és afelett elég érdekes dolgokat szül.
    Jó volna külön pályákat kialakítani a motorosoknak, mert meg lehet őket érteni, de nem minden esetben!
  • csimmasz
    Tévedés motorral hamarabb elslisszolszb a kocsik között mint kocsival fékezgetsz és lesodorsz másik két autót.
    Félre ne értsd igazad van abban hogy ön és közveszélyes motorral is a 200 de hidd el kocsival sokkal veszélyesebb másokra.
    Ráadásul kivel ütköznél inkább ha muszáj 170kg-os motorral vagy 2200 kg os kocsival?

• csimmasz
    Kivagyok én hogy bíráljalak!
    De a veszekedéseteket nem olvastam el.
    Ami viszont az M7 200 at illeti te kissebb veszély vagy mint a Nagy autok mikor ugyan enyivel halad.
    Egymotoros joval kisseb mina a kocsik mek kevésbé kemény de ezzel nem azt mondom nem okozhat legalább akkora bajt.
    Nem a 200-al van gond,ha nem észnélkül mész.
    Mint mondtam sport motort nem az vesz aki 50/90/110/130 al akar közlekedni.
    Ha ésszel teszed semmivel sem vagy veszélyesebb mint az a gyökér aki a belsősávba 90-100 al bevág eléd amikor te kocsival 130 al előznéd.
    Amilyen gyorsan 200-on vagy olyan gyorsan le is fékezel.
    Itt rendszeresen mennek az emberek ennyivel de reflektor + index és az autósok vannak anyira inteligensek hogy elengednek.
    otthon sajna az egyik oldal irígy míg a másik el van szálva magátol hogy mekkora májer mert neki tellik ilyen motorra.
    Amíg ez nem változik addíg ilyen meddő viták lesznek amit ti csináltok.
    Félreértés ne essék nem mondom hogy szép dolog száguldozni de ez volt van és mindíg is lessz.

Béke!
  • ddt500
    Egyébként akkor elég sok golyóra lenne szükséged. Te szoktál autópályán közlekedni?? Én az M7 használom ha Szombathelyre megyek, az M1-et ha Tatára, és az M3-at ha Kunmadarasra és elég gyakran találkozom 200+ menő autóval. Szóval nem értem ezt a nagy kiakadást. Eddig azt hittem ez egy köztudott dolog.
  • ddt500
    Ezt a hamarabb megállást ne eröltesd ennyire mert az ABS-es motor 4m ver 100-ról az autóra. ABS-es Ducati 100-ról 33,5m alatt állt meg. Átlag autó mennyi is szokott lenni?? 40m??
  • ddt500
    Ha olyan marha okos vagy akkor mit keresel ebben a fórumban?? A gépelési hibákkal nincs gond azzal annál inkább, hogy nem olvasod el mégegyszer az irományodat mielőtt a mehet gombra kattintanál. Szóval matekból lehet, hogy kurva jó vagy de ez a kis szöszenet ismét azt bizonyítja, hogy diszleksziás is vagy.Ha nem volnék ellenfél akkor miért irogatnál ilyen barom állat módon mi?? A stílusod minősít. A nevetséges helyesírási hibáidról már ne is beszéljünk!! Vagy a dühtől úgy remegnek az újjaid, hogy már nem is tudsz uralkodni magadon??
  • assdf
    Akkor tisztázzuk még azt is hogy aki 200al megy autóval autópályán itthon, azt is agyonlöném de rögtön.
    De még mindig előbb lőném agyon az ilyen motorost mert az autós egy fokkal hamarabb tud megállni és egy fokkal kevésbé csuszik meg.

"200-ért 40 000ft pénzbírság jár (130x1,5=195). Ettől aztán szar embernek érzem magam. "

Vicces, ezt mondod majd nyomorékan is? Nem azért kell biztonságosan vezetni mert fhú a rendőr majd csunyán néz rám és megbüntet. Hanem azért hogy ne halj meg és ne ölj meg te se senkit.
  • tomcsa4
    Ja, nem lehetnél! Elírtam!
  • assdf
    "Szerinted az M7-en közepes forgalomban a 200 még belefér?"
    Nem mert nem annyira van tervezve az út és ez forgalomtól független dolog.

Egyébként meg aki 200al megy ott ahol a sebességhatár 130 az nem normális. Ezt lehet magyarázni meg ragozni a tény tény marad. A kressz nem véletlenül van kitalálva. Ami abban van az nem tökéletes pontos és nem mindig alkalmazható teljes mértékben, de mint emlitettem irányadó. Aki viszont 200al megy a 130as korlát mellett az nem hogy irányadónak nem tartja a kresszt hanem egyszerüen fittyet hány rá. A gond csak ott van hogy a fizika viszont nem hány fittyet a motorosnak. És már előre látom ahogy majd kinyirsz egy család ahogy 200as tempóban beszálsz valakinek a szélvédőjén. Akkor majd lehet magyarázkodni hogy igy teljesen normális és hogy nem láthattad előre (és majd nagy kussban leszel erről a forumról ahol kb. 50 ember mondta meg mennyire életveszélyes az ilyen)
  • ddt500
    Nesztek 150%-os sebességtúllépés.
    Képviselő!
  • csimmasz
    Hali.

A cikkhez csak annyit szólnék hozzá hogy.
    1. Aki 120 + lóérős motorokat vásárol nem lassan szeret közlekedni.(Nehéz is 170 alatt tartani, oda kell figyelni,light-os turázgatásnál is pill alatt 140+al mész.)
    2. Aki szeret száguldozni az azért tisztában van azzal hogy ez egy orosz rulett,és akár melyik nap lehet az utolsó.
    3. A cikkben említett elmebeteg,motorosok szégyene,nem azonos az olyanokkal mint például én.
    Szeretem a sebességet,gyorsulást DE csak olyan helyen tépem ahol ismerem az utat nincs kereszt út forgalom,stb.
    Vagyis nagyon valószínü hogy nem ölök meg senkit magamat is beleértve.
    Városban öngyilkosság sietősen haladni,még ha kifejezetten jol vezet is az illető, a többi közlekedő nincs felkészülve arra hogy valaki 120-al közeledik és kifordul mondjuk, mert még messze van.
    Én olaszországban élek,itt millionyi motoros van és higyétek el hullanak mint a legyek,akár száguld akár nem.
  • ddt500
    Na mi van kis buzi? Kifogytál??
  • ddt500
    Köszi a vitát! Ha meg nem is győztük egymást.
  • ddt500
    Úgy értettem, hogy a valóságba már nincs olyan kategória kb.5 éve. Moto GP van helyette. Elősször 1000ccm-es volt tavajtól 800ccm.
  • Csaba42
    Nah, én megyek, én már mindent elmondtam, amit gondoltam; aki meg nem ért egyet vele, lelke rajta. További kellemes vitatkozást! :)
  • Csaba42
    Attól még, hogy régi játék, még van. Az Age Of Empires 2 is régi, és mégis van: ott a polcomon egy! :)
  • Csaba42
    Nem tudom, mit szólnál, ha valaki hozzád közelálló embert elütnének, és a gyilkos (mert mi más lenne, tisztes állampolgár?) azzal védekezne, hogy ő nem akarta/nem gondolt bele a tettébe. Szerintem ott helyben péppé farigcsálnád.
  • ddt500
    Nincs már GP500 de béna. Ha te nem lennél itt nem kellene a moderátor. Impotens kis fasz. Ja és van motorom. http://www.sportmotor.hu/tagok/53863
    Rühes kis korcs vagy.
  • ddt500
    Ez nagyon tetszik, hogy midenki milyen egyenes amíg nem törénik meg a baj. Én felvállalom, hogy megszegem a szabályokat. Sőt ha halálos balesetet okoznék valszeg nem vallanék magam ellen. Egyik ismerősöm Apja ittasan bekanyarodott a vonat elé (autóval) a mellette ülő ember meghalt. 1,5 év letöltendőt kapott de nem vonult be (elbújt). Egyébként kémia tanár volt nem az a sorozatgyilkos típus.
  • Csaba42
    "Nem az a célja, hogy megöljön vele valaki mást"
    Olyan ember nincs, aki nem gondol arra, hogy megölhet mást a száguldással, ezt nekem ne meséld be. Ha mindne úgy menne, ahogy mondod, akkor pl. kézigránáttal rohangálnék az utcán, mert nem az a célom vele, hogy mást megöljek, csak baró, élvezem, hogy van nálam. Aztán egyszer bumm.
  • Voronyezs
    Sose bírtam megérteni h mi a jó ebben, az illegális autóversenyzésben, a drogozásban stb...
    Őszintén szólva, én nem bánnám ha az ilyen tahóparasztok szilánkosra halnának, mert megérdemlik...hogy miért?? azért mert többnyire az ártatlan, szabályszerűen közlekedő ember hal meg az ilyen s*ggfejek miatt... és ő mit csinál?? felépül, jobb esetben folytatja tovább, roszabb esetben szerez vmi maradandó károsodást...
    emlékszem, láttam egy, vagy talán két éve 1 videót, ahol oroszországban volt ahsonló motoros eset... csak ott a rendőr(?) vette fel...azért tettem kérdőjelet, mert a videóban az volt, hogy nem bírták elkapni a 2 motorost, ezért rájuklőttek... az egyik elesett, a másik meg azonnal megállt... és most elkondolkoztam hogy lehet esetleg nekünk is ezt kéne csinálni??
    nekem őszintén szólva semmi bajom nem volt a motorosokkal,addig, amíg el nem kezdtek tirpákodni, és nem kezdték el felvenni azt, h 300al repesztenek, és be-bemutogatnak a rendőröknek...nekik ez a "menő",addig, amíg el nem esnek, és el nem patkolnak...csomó ismerősöm motorozik, de ők normálisan, nem 300al mint az első videóban a hülyegyerek...mondom, nekik ez a vicces...másnak meg majd az lesz a "menő"(mert elképzelhető h lesz ilyen)ha megunja h száguldoznak, és rá nem lő...mondjuk az számomra is "menő" lesz... MIÉRT NEM LEHET NORMÁLISAN KÖZLEKEDNI?? ha annyira akar 900al menni, akkor menjen el gyorsulási versenyre(legálisra gondoltam, de oda minek ugye??-,-) és ott fitogtassa mit tud... ott elvileg csak magában tud kárt tenni... de ne az utakon veszélyeztesse mások életét... azt se értettem mikor ott játszott a h*lye a rendőrautóval... a rendőrök meg csak követték, feltéve ha bírták... az a minimum hogy megállítattom a forgalmat, és valami elérhető helyre szögeságyat kérek... de most ez nem evidens???
    Meg lehet most kövezni, keresztre lehet engem feszíteni, ki mit akar, de én ezzel mostmár így vagyok, és valószínűleg nem is fog(sajnos) megváltozni a véleményem. köszöntem
  • ddt500
    "Válaszolok a kérdésedre: soha nem fgo elkapni a hév, soha nem fogom megkétszerezni a megengedett sebességhatárt!"
    Ezen nem is csodálkozok mert buzeráns vagy.