373
  • Csaba42
    És pont ez az, amiről beszélek! A száguldozó motorosok előszeretettel használják a kötelező bukósisakot, hogy ezáltal eltakarják az arcukat. Bár nem tudom, milyen módszerekkel lehet egy motorost még azonosítani (ugye, a rendzsámtáblát cserélheti is, mivel a száguldozás miatt amúgy is megbüntetnék, akkor a rendszámtábla miatt már ohne mindegy), mindenesetre ez olyna, mintha egy lepedőt tennék a fejemre, és úgy zaklatnám kint az embereket, majd futás. A hülye kis suttyók, akik vagiznak meg hizdáznak a moccijukkal, bizony nem vállalnák a felelősséget, ha baj történik.
  • ddt500
    Vegyük ketté a dolgot. Az, hogy a városban 40-nél elbambulok és erős fékezésre kényszerülök csak akkor okoz halált ha motorost verek telibe hátulról (esetleg de ez sem valószínű). 200-nál nem igen szoktam bambulni.
  • ddt500
    Csak egy ellenpélda.
  • Barpi
    Nem akarlak megbántani, de az ilyen felfogás, és vezetési stílus (én vagyok a jani mert nagy motorom van) vezet halálos balesetekhez. (elbambultam vezetés közben) Csak nem Te halsz meg, hanem egy ártatlan. Na ez a gond! Aki másokat veszélyeztet az dögöljön meg ott ahol van, de másokba ne tegyen kárt, mert az normálisan közlekedik, és szeretne este a családjához hazatérni.
  • ddt500
    Teljes mértékben igazad van. Nem is ezt vitattam. Erre én azt mondom, hogy nem véletlenül vanak a törvények. Gyorshajtásért pénzbüntetés, pont a jogsiba ill. jogsielkobzás jár. Nem agyonlövés, börtönbüntetés. Nekem csak ez a gondom veled (veletek).
    Még annyi idekívánkozik, hogy mindíg megálltam eddig a rendőröknek. Büntettek már meg gyorshajtásért is.(Nem 200-as volt) Szóval vállalom a felelősséget a tetteimért a törvényben előírt mértékben.
  • Barpi
    Én Németországban élek, de itt annak ellenére, hogy az utak minősége és a kresz lehetővé tenné, nem mennek ilyen őrült módon a motorosok. Annak idején még odahaza én is motoroztam, és bevallom nem igen tartottam be a kreszt, talán mert azt láttam más sem teszi ezt. Itt szinte mindenhol autópálya van. Előfordul, hogy autóval 160km sebességnél úgy mennek el mellettem autók mint ha én állnék, de motoros soha. Beállnak olyan 140-re és ezen a sebességen mennek. Itt nincs vagizás, nincs verseny egy gyors autóval, pedig nem Babettákkal közlekednek. Hiába na, nincs normális közlekedés kultúra Magyarországon. Dugónál igaz itt is a sorok között cikáznak, de ez meg kit érdekel.
  • Csaba42
    Inkább tonnás atomokat a népnek, és akkor tuti nem lesz több gyorshajtó! :)
  • ddt500
    Igen?? Egyszer gyere ki a Hungaroringre és akkor megnézheted, hogy 250-ről mennnyi idő alatt áll meg a motor. A MERSZ estéken szokott lenni utasmotoroztatás is. Szívesen viszlek egy kört. Így nem csak elméleti fogalmaid lesznek egy motor fékezési tulajdonságairól.
    Akkor szerinted minden motoros aki vészfékezésre kényszerül azonnal elesik?? Ez elég abszur kijelentés. Ha oda-vissza megjárom a sulit általában 4-5 alkalomal kényszerülök hírtelen fékezésre.(Néha az én hibámból mert elbambulok)De azért nem szoktam minden alkalommal eldobni a vasat.
  • Csaba42
    Ja, és minden vitának egy a vége: valaki írta, hogy nem véletlenül vannak a sebességkorlátozást előíró táblák.
  • ddt500
    Látom hasonló nézeteket vallunk. Eddig az összes balesetem más hibájából volt. 0% felelősségem volt(nem volt sunyi gyorshajtás a részemről mindnél 50km/ó alatt mentem).Mind az 5 esetben(nem csak motorral) nem adták meg nekem az elsőbbséget.
    Tudjátok mit?? Falhoz állítanám és agyonlövetném az összes surmót aki figyelmen kívül hagyja a stoptáblát! Jó ötlet nem??
  • Csaba42
    Ha elütsz valakit 60/50 mellett, akkor bizony meghágnak a rendőrök a gyorshajtás miatt. Ha 40-nel mennél, akkor már nem. Szerintem meg te élsz álomvilágban. Mint mondták, egy autó sokkal jobban fékez, könnyebben megáll, min egy motoros. Persze ez nem ok a gyorshajtásra, de ha gáz van, akkor jobb esetben könnyebb elkerülni a bajt (bár 200 felett nem hiszem). A motoros max. taknyol egyet, ha megpróbál azonnal megállni (dinamika).
  • Csaba42
    Sorry, de nekem sokkal több adatom látható az adatlapomon.

Ja, és csak hogy tudd: a #313-as hozzászólásomat nem neked szántam, olvasd csak el az előzményét is!
  • ddt500
    Az egésszel csak az a probléma, hogy Te egy álomvilágban élsz.(Tomcsa, Csaba detto) Álljál ki szépen az M7-re egy radarral és kezd el mérni az autósok átlagsebességét. Amikor fél éve kirakták a kamerákat hány autóst is fogtak meg naponta?? 2000-et?? Nem az zavar, hogy elítéltek a gyorshajtásért, hanem az, hogy úgy tesztek mint ha 1000 autósból-motorosból csak 1 hajtana gyorsan. Nem pedig az 50%-ék.
    Remélem Tomcsa ha beülsz a Faterod mellé (mert nem feltételezem, hogy van autód) mindíg rászólsz ha gyorsan hajt.
    Én vállalom, hogy a autópályán gyorsan hajtok. Azt is, hogy lakott területen uszkve betartom a sebességhatárokat.(Az 50 helyett a 60 talán ne halálos bűn)
    Kövezzetek meg.
  • Dany007
    Amúgy az elején az álltalánosítás volt a gond, mostmeg már a személyeskedés.
    Egyik se jó.
    Nekem is bajom van a motorosokkal. De csak azzal a réteggel, akik elmebeteg módon közlekednek. Ezek persze a speedesek közül kerülnek ki, de persze onnan se mindegyik ilyen.
    Amíg valaki képes felismerni és betartani a saját és a gépe korlátait, addig nincsen gond. Persze, hogy nem kezdek el 2 falu között 200-zal repeszteni.
    De mondjuk egy autópálya egyenes szakaszán ha jók a közuti körülmények, meg a forgalom is megengedi, akkor küdje csak 200-zal neki. Többel persze ne, mert ahogy lejebb is írták a magyar utak / kanyarok messze nem erre lettek tervezve.
    Sokmindent lehet csinálni, csak ésszel!
    A legtöbb baleset szabálytalan előzés ill. az elsőbbség adás elmúlasztása miatt van, és NEM a gyorshajtásból!
    Sz.tem az előbb felsorolt kettő, sokkal súlyosabb bűn mint maga a gyorshajtás.
    "mindent" lehet, csak ésszel kell csinálni, ésszerű határokon belül.
    Az tény, hogy azok a speedesek akiket én is utálok, azok már messze túllépték ezeket a határokat! Az összeset.
    Én olyankor, amikor látom hogy egy köcsög autós, vagy abba a kat.ba tartozó motoros, beláthatatlan kanyarban előz, azt kívánom jöjjön szembe egy batár kamion!
    Hogy mért? Mert v.színű a kamionos túléli, de a motoros nem. És mivel az ilyen esetből a hülyének is lejön, hogy az adott motoros / autó nagyívben szarik rá, hogy egy családdal teli autó is jöhet szembe, akiket ugyan úgy elcsapna, ezért inkább kamion jöjjön, és így megmenekül legalább egy ember.
    Mert lehet, hogy nem jön a kamion, a srác megússza mert mázlija van, aztán a következő kanyarnál eljátsza ugyanezt, de ott már egy család épp hazafelé tart, egyszercsak szembecsapja őket egy motoros 150-nel és ott hal meg mindenki!
    Akkor már inkább egy kamion gyűrje maga alá a motorost, mintsem hogy a következő alkalomnál a motoros elmebetegsége miatt egy egész családot öljön meg!
  • ddt500
    Na ma korábban hazaengedtek az oviból! Látom hiányoztam!Tomcsa a te hozzátartozódat szívesen megölném. Miért vagyok anonim?? Enyenlőre még én fedtem itt fel magam a legjobban. Nem sok vitapartnerem elérhetőségét látom az adatlapján.
  • Csaba42
    Hajjaj, még hogy!
  • Dany007
    Hmm okés nem szóltam semmit. Ezek szerint sokmindenről lemaradtam. :S
  • tomcsa4
    Most mindjárt hazajön az oviból Mr. ddt500 és megmondja a frnakót!
  • tomcsa4
    Képzeljétek el, ha egy hozzátartozótokat ölne me egy ilyen nagyképű száguldozó primitív! Rossz érzés! Az életet becsülni kell! Perzse, ddt500 néven futó pszichopata ezt honnét tudja? Ő nem normális! Ugye ma már mindenki tanulhat felsőoktatásban, de ő még csak itt tart, hogy ha ő odajár, akkor ő a valaki! Téved! Attól még ugyanolyan hülye marad, mint volt! Sajnos így született, a környezete meg ront a helyzetén!
  • Csaba42
    "ilyen suttyókat" = "ilyen anonim, gyáva suttyókat"
  • Csaba42
    Csak tudod az a gond, hogy annyi gerinc már nincs benne, hogy felfedje a valódi kilétét. Az anonimitás mögé bújva próbál menőzni (és most a bukósisakot is ide értem, mert hiába véd, nagyon jól elrejti a gerinctelen mocsok száguldozók arcát, aki így büntetlenül hághatja át a szabályokat, legalábbis ezt gondolják), pedig egy normális ember pont lenézni az ilyen suttyókat. Remélem, a fenti vidiben a rendőr megállította végül a seggfejet, vagy feljelentést intézett ellene.
  • tomcsa4
    Dany, a pszichopata személyeskedett! Ő kurva anyázott, buzeránsozott, meg mit tudom én még mit mondott! Egyáltalán nem gondolkodik logikusan, egyszerű a felfogása és a világnézete! Az emberekhez való hozzáállása meg arra utal, hogy primitív! Ennyi!
  • assdf
    Aki 200al tépet (és mindegy hoyg motorral vagy autóval) a magyar utakon az hülye és közveszélyes örült is egyben. FAlhoz állítani és meg van oldva a probléma.
    És senkise merjen azzal védekezni hogy még nem okozott balesetet meg hogy ha másnak szabad stb stb.
    Robbanóanyagot is tilos otthon tartani. Nem véletlenül. Pedig az sem mindig robban be, de ha egyszer igen akkor kinyirod vele a fél lakótelepet. Én is tarthatnék otthon 3 köteg dinamitot mondván hogy én tudok vele bánni nálam biztos nem fog felrobbani. Pont annyira mint a 200al menő motoros nem fog soha elesni...

Egyébként a fennti videók készitőit is falhoz állítanám. Mert az egyik fő probléma pont az hogy ezek a hülyék felteszik a videóikat a netre hogy mások is lássák menynire menők, a fiatalok meg ezután őket tekintik példaképüknek és ők is repesztenek 200al mert az milyen menő látta a neten...
    (amúgy nekem senkise fogja tudni megmagyarázni hogy egy magyar uton 90es vagy 130as korlátozásnál 200 vagy az feletti sebesség normális. Vagy hogy a vezetőik normálisak)
  • Dany007
    uhf na azért ne essünk ekkora túlzásokba. Amíg én olvastam a commentjeit a 100 valahányadikig, addig teljessen logikussan gondolkodott nem volt vele gond.
    Amúgymeg kurvanagy baromság elvinni a témát személyeskedésbe! Semmi értelme ezzel offolni a topicot, hogy kit tartasz butának és kit nem. Főleg ha ennyire indokolatlanul teszed.

Ez a 300 fölötti hsz. meg igen ritka erre felé. Ez is azt mutatja hogy elég nehezen egyezik ki a két oldal. Vagypedig hogy elég nyomós érvek szólnak mintkét oldal mellett. Lehet, hogy egy 3. v. 4. nézőpontból kéne megközelíteni...Nemtom, én már a 150 tájékán elvesztettem a fonalat... :) Én is hót buta vagyok :)
  • tomcsa4
    ddt500: szerintem géprajz helyett nyelvtanból kellene vizsgáznod. Nekem elgépelési hibáim vannak, könnyen megesik, pláne notebook billentyűzeten! De neked helyesírási hibáid vannak, mégpedig nem kevés! Alapában véve te egy primitív ember vagy és ezt most bizonyítottad is! Ott a géped előtt biztonságban érzed magad, fel se veszel semmit, mert te buta vagy! Hibáidból sem tanulsz, fel se veszed őket, csak játszod itt az eszedet! Nyilvánvalóan ez a természetes magatartásod, mert olyan körülmények között nőttél fel! Igen, ma egyre több a buta fiatal, mert a környezetük olyan! De hiába mondom el, mert öt generációdnak együttvéve nincs annyi esze, mint egy átlagos embernek! Kár, hogy a mai világban olyan bután nőnek fel az emberek, mint Te! Nagy kár! Szüleid hibája. Mert ha T kevés ésszel születsz is, akkor is nekik kellett volna megtanítaniuk néhány dologra! Ebből azt a következtetést vonom le, ohgy nekik sincs több eszük! Kár!
  • Zozo76
  • rigidus
    Ma mar en is igy vagyok vele, tanultam az esetbol. A maximum amit kaphtnak tolem segitseget, hogy ovatosan lassitok. Ennyi. A tobbit oldja meg, ha tudja, en nyugodtan akarok aludni.
  • rigidus
    > Na? Erre mit mondasz?

Igy mar emeszthetobb.
  • Zozo76
    Te is ugy jartal volna a legjobban ha nem varialsz. Az hogy o megdoglik egy dolog. Egy idiotaval kevesebb. Es akkor a no sem serul meg. Ha valasztani kell hogy o (a szaguldo) vagy ti, szerintem inkabb ti.
  • rigidus
    Tudom es maximalisan egyet is ertek Veled.

Akinek ennyi esze van az szerintem is inkabb dogoljon meg. Ennek az allatfajtanak en jogszabalyba is iktatnam, hogy ez legyen a termeszetes kivalasztodasa. Ezzel is megovva mas epelmeju kozlekedok eletet, testi epseget. Meg azt is teljesen korrektnek tartanam, ha az egeszsegugy ellatasat a TB nem fizetne ilyen esetekben ha netan megmarad. Mert korhazban van, helyet foglal, villanyt, gyogyszereket, korhazi kellekanyagokat fogyaszt, az orvosoktol es igy mas betegektol eroforrast vesz el, tappenzt kap, stb. Ha 100 evig dolgozna se fizetne be annyi TB-t mint amibe 1-2 ev rehabilitacioja kerul.
  • m4G1c
    Dögöljön meg az összes tetű, ha már ők is szarnak a mi életünkre. Ha kihívás kell nekik, ne a mi testi épségünk árán próbálkozzanak. Van még egy pár mód arra, hogy kinyírják magukat, és ezeket egyedül is meg lehet oldani szépen, csöndben. És még tiszta lelkiismeretet is ad :]
  • Zozo76
    Amugy mi segitettuk a biztonsagos kozlekedest. Tartottuk a sebesseget es az iranyt mindketten. Nem valtoztattunk semmin. A motorosnak igy nem a megvaltozott helyzetbe kellett belecsoppenie. Ja hogy ot nem erdekelte? Hat minket sem. :)

Na? Erre mit mondasz?
  • skodatuning
    köszi, ez kb. a hónap legértelmesebb hozzászólása volt!
  • Zozo76
    Legszivesebben leloknem a tetut az utrol, nemhogy segitsek vedeni a szaros eletet!
  • Zozo76
    Tudom hogy benne van a kreszben. Kesz rohely hogy o tudatosan megszegi a kresz, en meg meg segitsek is neki. Kinyilik a bicska az ember zsebeben ilyenkor.
  • rigidus
    > Szerintem a motoros arra szamitott hogy en lehuzodok a jobb oldalra

Az igazsag az, hogy ebben az esetben a KRESZ es a BTK szerint is koteles vagy a motorosnak segiteni Te is es a tobbi kozlekedesben resztvevo is - fuggetlenul attol, hogy o az aki szabalytalankodik. O nem csupan szabalytalankodik, zavar, akadalyoz, hanem veszelyeztet*. Ilyen esetekben MINDENKINEK a lehetosegeihez merten a maximalis segitseget kell nyujtania neki, akar meno ez igy akar nem. Ezt csak azert mondom mert sokan nem tudjak. A fenti peldaban, ha a motoros nem ussza meg, hanem valami baja esik, netan meghal es meg tanuk is vannak, akkor bortonbutetes a minimum amit kaphatsz.

Persze mas teszta ha a segitsegnyujtassal ujabb veszelyhelyzetet teremtenel, mert ez esetben pedig TILOS segiteni.

En szemely szerint anno 2 ev felfuggesztettet kaptam mert egy elmebeteg eletet megmentettem meg. Ejszaka volt, kapaszkodosav megszunese. En idejeben meg az elojelzo tablak elott behuzodtam a belso savba. Savvaltas utan belenezek a tukorbe (akkor mar a kulso sav vegenel voltam) es latom az allat fenyszoroit, piszok gyorsan kozeledik. Latom, hogy a barom csak a gazt tapossa - tablak garmadajat mar minek figyelje? Elfogy a savja, az enyemben meg nincsen hely. a A szembejovo sav szabad, en beleallok a fekbe es felrerantom a kormanyt**, hogy beferjen az en savomba. Igen am, legalabbis csak szabad volt, ugyanis eppen akkor fordult ki egy keresztezodesbol egy auto abba savba. O ugye elotte korulnezett abba a savba, oke volt minden aztan rafordult. En meg jottem szembol...

Eredmeny: a tetulada meglepett en pedig beledurrantottam a szembejovobe. A no ove nem volt bekotve, legzsak nem volt. A kormanykerek eltorte a mellcsontjat, ket hetig volt komaban, eletveszelyes allapotban. Orulhetek, hogy annyival megusztam amennyivel. Az oriasi szerencsem az volt, hogy voltunk a kocsiban paran es voltak tanuim, hogy a savvaltasom nem volt indokolatlan. Szerencsere a no is felepult.

Es itt jon a szemetseg, mert ha a baromnak nem segitek, akkor belehajt a kb. 80-100m-es szakadekba vedokorlat hijan es ott hal meg. A jogszabaly szerint pedig hagynom kellett volna. Csak, hat masodpercek alatt nincs ido jogszabalyok esszeru merlegelesere, csupan improvizalasra...

* Kihuztam vastagon ezt a harom szot, mert a KRESZ ezeket a fogalmakat szigoruan kezeli.

** Ez az amit nem szabadott volna csinalnom. Beleallni a fekbe az oke, mert ha hatulrol belemdurrant a mogottemjovo az az o sara mivel nem tartott biztonsagos kovetesi tavolsagot. Savot valtani a szembejovok koze viszont mar veszelyeztetes es ebben az esetben gondatlansagbol elkovetett eletveszelyt okozo testi sertes.
  • skodatuning
    nem szoktam élőszóban lol-ni.
    lolozni se.
  • ddt500
    Miért szerinted a frontális ütközések, hogy szoktak történni? Pl. így. Csak ezt sokan megpróbálják autóval aztán már nem férnek el. Aztán jön a félnapos teljes útzár a 6-on.
  • ddt500
    Te az a fajta vagy aki élőszóban is szokott lol-ni igaz??
  • Zozo76
    En mint autovezeto hogy oszinte legyek nem igen kultivalom sem a motort, sem a motorosokat. Eleg sokkal talalkozok sajnos akik szarnak a kreszre es nyomjak a motornak mint a hulye. Neha ugy huznak el mellettem 160-180al hogy szinte csak akkor veszem eszre ha mar elottem van. De arra mar nem gondol a barom motoros hogyha en megyek 90-el mert annyi a maximum az adott utszakaszon (mert barmennyire hihetettlen VAN aki igyekszik betartani a szabalyokat, koztuk en is) es o meg elszaguld mellettem es en mondjuk valami oknal fogva hirtelen elrantom a kormanyt (akar defekt, atszalado allat keresztben az uttesten, futomuhiba neadjisten azert mert elhuz mellettem 250-el) es pont akkor mikor mellettem van es en kilokom az utrol az idiotat, aztan rosszabb esetben megdoglik, jobb esetben meg toloszekben "szaguld" majd elete vegeig, haaaaat, tuti nem fogom nagyon sajnalni. Ahogy az egyik videon is volt: megerdemli a sorsat! Ezek az "emberek" akik a motoron szaguldoznak a sebesseget, a veszelyt es gondolom az izgalmakat szeretik. En ezt megertem, ugyhogy en segiteni is szoktam hogy MEG IZGALMASABB legyen a motorosnak a helyzet. Nemreg Godollorol mentem a harmincason Gyongyosre es Aszod utan ahogy belepillantottam a tukorbe latom hogy jon utanam egy motoros, de mint az orult. Megjegyzem, 90 tempo alatt voltam valamivel, nem sokkal. Szembe folyamatosan jottek a masik savban. Mire elert a motoros idiota, a szembejovo savban pont egy nagy teherauto huzott el mellettem. Szerintem a motoros arra szamitott hogy en lehuzodok a jobb oldalra az ut szelere es ugyanezt teszi a teherauto soforje is, hogy legyen neki eleg helye a fektelen szaguldasra. Csak ott baszott ra hogy sem en sem a teherautos nem igy gondolta. Persze elfert a motoros, de azt az ingast amit elottem lerendezett a motorram mikor megelozott azt latni kellett volna. Szerintem a babszem nem fert a seggebe.

Lehet szaguldozni kedves motorosok, csak azt nem kene elfelejteni hogy az autost a kasztni es a legzsak is vedi. Titeket meg par milimeter textil.