Terjednek a motoros gyorshajtásos videók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Ja, és csak hogy tudd: a #313-as hozzászólásomat nem neked szántam, olvasd csak el az elõzményét is!
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Remélem Tomcsa ha beülsz a Faterod mellé (mert nem feltételezem, hogy van autód) mindíg rászólsz ha gyorsan hajt.
Én vállalom, hogy a autópályán gyorsan hajtok. Azt is, hogy lakott területen uszkve betartom a sebességhatárokat.(Az 50 helyett a 60 talán ne halálos bûn)
Kövezzetek meg.
Egyik se jó.
Nekem is bajom van a motorosokkal. De csak azzal a réteggel, akik elmebeteg módon közlekednek. Ezek persze a speedesek közül kerülnek ki, de persze onnan se mindegyik ilyen.
Amíg valaki képes felismerni és betartani a saját és a gépe korlátait, addig nincsen gond. Persze, hogy nem kezdek el 2 falu között 200-zal repeszteni.
De mondjuk egy autópálya egyenes szakaszán ha jók a közuti körülmények, meg a forgalom is megengedi, akkor küdje csak 200-zal neki. Többel persze ne, mert ahogy lejebb is írták a magyar utak / kanyarok messze nem erre lettek tervezve.
Sokmindent lehet csinálni, csak ésszel!
A legtöbb baleset szabálytalan elõzés ill. az elsõbbség adás elmúlasztása miatt van, és NEM a gyorshajtásból!
Sz.tem az elõbb felsorolt kettõ, sokkal súlyosabb bûn mint maga a gyorshajtás.
"mindent" lehet, csak ésszel kell csinálni, ésszerû határokon belül.
Az tény, hogy azok a speedesek akiket én is utálok, azok már messze túllépték ezeket a határokat! Az összeset.
Én olyankor, amikor látom hogy egy köcsög autós, vagy abba a kat.ba tartozó motoros, beláthatatlan kanyarban elõz, azt kívánom jöjjön szembe egy batár kamion!
Hogy mért? Mert v.színû a kamionos túléli, de a motoros nem. És mivel az ilyen esetbõl a hülyének is lejön, hogy az adott motoros / autó nagyívben szarik rá, hogy egy családdal teli autó is jöhet szembe, akiket ugyan úgy elcsapna, ezért inkább kamion jöjjön, és így megmenekül legalább egy ember.
Mert lehet, hogy nem jön a kamion, a srác megússza mert mázlija van, aztán a következõ kanyarnál eljátsza ugyanezt, de ott már egy család épp hazafelé tart, egyszercsak szembecsapja õket egy motoros 150-nel és ott hal meg mindenki!
Akkor már inkább egy kamion gyûrje maga alá a motorost, mintsem hogy a következõ alkalomnál a motoros elmebetegsége miatt egy egész családot öljön meg!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
És senkise merjen azzal védekezni hogy még nem okozott balesetet meg hogy ha másnak szabad stb stb.
Robbanóanyagot is tilos otthon tartani. Nem véletlenül. Pedig az sem mindig robban be, de ha egyszer igen akkor kinyirod vele a fél lakótelepet. Én is tarthatnék otthon 3 köteg dinamitot mondván hogy én tudok vele bánni nálam biztos nem fog felrobbani. Pont annyira mint a 200al menõ motoros nem fog soha elesni...
Egyébként a fennti videók készitõit is falhoz állítanám. Mert az egyik fõ probléma pont az hogy ezek a hülyék felteszik a videóikat a netre hogy mások is lássák menynire menõk, a fiatalok meg ezután õket tekintik példaképüknek és õk is repesztenek 200al mert az milyen menõ látta a neten...
(amúgy nekem senkise fogja tudni megmagyarázni hogy egy magyar uton 90es vagy 130as korlátozásnál 200 vagy az feletti sebesség normális. Vagy hogy a vezetõik normálisak)
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Amúgymeg kurvanagy baromság elvinni a témát személyeskedésbe! Semmi értelme ezzel offolni a topicot, hogy kit tartasz butának és kit nem. Fõleg ha ennyire indokolatlanul teszed.
Ez a 300 fölötti hsz. meg igen ritka erre felé. Ez is azt mutatja hogy elég nehezen egyezik ki a két oldal. Vagypedig hogy elég nyomós érvek szólnak mintkét oldal mellett. Lehet, hogy egy 3. v. 4. nézõpontból kéne megközelíteni...Nemtom, én már a 150 tájékán elvesztettem a fonalat... :) Én is hót buta vagyok :)
Akinek ennyi esze van az szerintem is inkabb dogoljon meg. Ennek az allatfajtanak en jogszabalyba is iktatnam, hogy ez legyen a termeszetes kivalasztodasa. Ezzel is megovva mas epelmeju kozlekedok eletet, testi epseget. Meg azt is teljesen korrektnek tartanam, ha az egeszsegugy ellatasat a TB nem fizetne ilyen esetekben ha netan megmarad. Mert korhazban van, helyet foglal, villanyt, gyogyszereket, korhazi kellekanyagokat fogyaszt, az orvosoktol es igy mas betegektol eroforrast vesz el, tappenzt kap, stb. Ha 100 evig dolgozna se fizetne be annyi TB-t mint amibe 1-2 ev rehabilitacioja kerul.
Na? Erre mit mondasz?
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
\"Nothing happens unless first a dream…”
Az igazsag az, hogy ebben az esetben a KRESZ es a BTK szerint is koteles vagy a motorosnak segiteni Te is es a tobbi kozlekedesben resztvevo is - fuggetlenul attol, hogy o az aki szabalytalankodik. O nem csupan szabalytalankodik, zavar, akadalyoz, hanem veszelyeztet*. Ilyen esetekben MINDENKINEK a lehetosegeihez merten a maximalis segitseget kell nyujtania neki, akar meno ez igy akar nem. Ezt csak azert mondom mert sokan nem tudjak. A fenti peldaban, ha a motoros nem ussza meg, hanem valami baja esik, netan meghal es meg tanuk is vannak, akkor bortonbutetes a minimum amit kaphatsz.
Persze mas teszta ha a segitsegnyujtassal ujabb veszelyhelyzetet teremtenel, mert ez esetben pedig TILOS segiteni.
En szemely szerint anno 2 ev felfuggesztettet kaptam mert egy elmebeteg eletet megmentettem meg. Ejszaka volt, kapaszkodosav megszunese. En idejeben meg az elojelzo tablak elott behuzodtam a belso savba. Savvaltas utan belenezek a tukorbe (akkor mar a kulso sav vegenel voltam) es latom az allat fenyszoroit, piszok gyorsan kozeledik. Latom, hogy a barom csak a gazt tapossa - tablak garmadajat mar minek figyelje? Elfogy a savja, az enyemben meg nincsen hely. a A szembejovo sav szabad, en beleallok a fekbe es felrerantom a kormanyt**, hogy beferjen az en savomba. Igen am, legalabbis csak szabad volt, ugyanis eppen akkor fordult ki egy keresztezodesbol egy auto abba savba. O ugye elotte korulnezett abba a savba, oke volt minden aztan rafordult. En meg jottem szembol...
Eredmeny: a tetulada meglepett en pedig beledurrantottam a szembejovobe. A no ove nem volt bekotve, legzsak nem volt. A kormanykerek eltorte a mellcsontjat, ket hetig volt komaban, eletveszelyes allapotban. Orulhetek, hogy annyival megusztam amennyivel. Az oriasi szerencsem az volt, hogy voltunk a kocsiban paran es voltak tanuim, hogy a savvaltasom nem volt indokolatlan. Szerencsere a no is felepult.
Es itt jon a szemetseg, mert ha a baromnak nem segitek, akkor belehajt a kb. 80-100m-es szakadekba vedokorlat hijan es ott hal meg. A jogszabaly szerint pedig hagynom kellett volna. Csak, hat masodpercek alatt nincs ido jogszabalyok esszeru merlegelesere, csupan improvizalasra...
* Kihuztam vastagon ezt a harom szot, mert a KRESZ ezeket a fogalmakat szigoruan kezeli.
** Ez az amit nem szabadott volna csinalnom. Beleallni a fekbe az oke, mert ha hatulrol belemdurrant a mogottemjovo az az o sara mivel nem tartott biztonsagos kovetesi tavolsagot. Savot valtani a szembejovok koze viszont mar veszelyeztetes es ebben az esetben gondatlansagbol elkovetett eletveszelyt okozo testi sertes.
lolozni se.
Lehet szaguldozni kedves motorosok, csak azt nem kene elfelejteni hogy az autost a kasztni es a legzsak is vedi. Titeket meg par milimeter textil.
<#mf2>#mf2><#mf2>#mf2><#mf2>#mf2>
ma 20:02 |
Ha olyan marha okos vagy akkor mit keresel ebben a fórumban?? A gépelési hibákkal nincs gond azzal annál inkább, hogy nem olvasod el mégegyszer az irományodat mielõtt a mehet gombra kattintanál. Szóval matekból lehet, hogy kurva jó vagy de ez a kis szöszenet ismét azt bizonyítja, hogy diszleksziás is vagy.Ha nem volnék ellenfél akkor miért irogatnál ilyen barom állat módon mi?? A stílusod minõsít. A nevetséges helyesírási hibáidról már ne is beszéljünk!! Vagy a dühtõl úgy remegnek az újjaid, hogy már nem is tudsz uralkodni magadon??
szöszenet?
újjaid?
te a lolok lolja vagy<#mf2>#mf2>
Hogy burkoltan fogalmazzam, meg egy eretlen nehany hetes zebra csikonak is van annyi sutnivaloja, hogy nem megy neki egy oroszlannak - meg ha nem is "mondjak" neki. Hihetetlenul okos egy allat ez - kulonosen ha a szellemi kepessegeit figyelembe vesszuk - mert meg azzal sincs tisztaban, hogy csupan egy elete van. De erzi, hogy ezt nem szabad! Nem tudja, hogy miert, de valamiert megsem rohan neki oroszlanoknak.
Az "embert" viszont egeszen mas fabol faragtak, hiszen az 1,6l-es agyterfogataval "intelligens", igy kepes tisztaban lenni egy adott helyzet kockazataival, sot akar kepes azt megelozo tevekenyseggel kovetkezetesen kivedeni is! Akkor megis mi alapjan cselekszik egy biologiai leny onmaga egeszsege, elete ellen? Most az tegyuk felre, hogy fajtarsaival szemben is, mert ekkora elvaras mar vegkepp tulzas ha a faj csoportos egyutteleset is szemugyre vesszuk. Tehat maradjunk csak a szimpla intelligencianal mint magasztos onertekelesnel.
Nezzunk egy konkret peldat. En Angliaban elek, itt valosagos nemzeti kampany zajlik a motoros amokfutok ellen. Ez nem vicc, evente artatlan emberek szazai nyomorodnak meg, vagy halnak meg felelotlen es infantilis szaguldozok miatt - olykor maguk az elkovetok is. Hiaba vannak az orszagutak, de meg az autobuszok, vagy nagyobb reklamfeluletet hordozo jarmuvek is nyaron kitablazva, sokszor kifejezetten motorosoknak szolo uzenetekkel, hogy: "Vedd az eleted, ez az egy van belole!" - a fajtara jellemzo modon ez csak olaj a tuzre.
> De pl. az M7-en 200 az utazótempóm.
Motorral a 20 is lehet eletveszelyes. Az enyem egyebkent legfeljebb 130 ha eppen arra jarok, mert ez a megengedett. Nem veletlenul ennyi. A korlatok, az ut minosege, kialakitasa, stb. egyeb adottsagai ezt teszik lehetove, hogy annak a hasznalatakor a kozlekedes resztvevoi biztonsagos es esszeru hatarok kozott haladhassanak. Aki egy adott utszakasz sebessegkorlatai felett kozlekedik az tudataban kell, hogy legyen, ez a tevekenyseg veszelyes.
Tisztelt Forumtars!
Van ez az intelligens valami - amirol fentebb szo esett:
- tudja, hogy letezik, hogy el
- tudja, hogy ebbol az eletbol csupan egyetlen van
- tudja, hogy leteznek varatlan esemenyek is az eleteben
- hallott mar balesetekrol, latott megnyomorodott fajtarsakat
- tisztaban van letenek, adottsagainak, lehetosegeinek korlataival
- kepes kreativ donteseket hozni, alkotni
- kepes fejlett modon kommunikalni, akar az egesz bolygolyan keresztul olyan helyeken elo fajtarsaival is akiket soha nem latott, akar masodpercek leforgasa alatt
- kepes tomegmeretekben tajekoztatni, tanitani, muvelni, idosebb fajtarsak tapasztalataihoz a sajat kara nelkul hozzajutni, hozzatenni, azt tovabbadni
- olyan eszkozoket kepes letrehozni amelyre egyetlen altala ismert masik faj nem kepes
De a legalapvetobb ertekenek - a sajat eletenek - vedelmeben meg egy tarkabarka zebracsiko is keresztbe alazza. Kerlek segits megertenem, hogy mi kesztet egy ilyen intelligens fajtarsat onmaga ellen valo cselekedetre! Mi az az esszeru tevekenyseg amit ezzel megold es hasznara valik?
----
Tobbieknek: A fobelovest azert tulzasnak tartom, de egyetertek azzal, hogy ez igy nincsen rendjen. Az, hogy ez idaig fajult okai vannak, megpedig alapveto motivacio teren. Egy tarsadalomban minden felnovo ember peldakepekre vadaszik - elsosorban a sajat kornyezeten es/vagy erdeklodesi koren belul. Ezzel onmagaban veve nincsen baj, mert az ember termeszete alapvetoen ilyen. Probal beilleszkedni, probalja elfogadtatni magat a kornyezetevel. Ha ertelmes emberek veszik korul es maga is ertelmes celokert kuzd, elobb-utobb elfogadja egy ertelmes tarsasag - kulonosen ha valami rendkivulit alkot. A gond akkor van mikor egy - feltehetoen rossz - tarsasagban a beilleszkedeshez, kiemelkedeshez valo elvarasok kartekonyak, olykor veszelyesek, netan elerhetetlenek. Ez olyan motivalo ero ami egy eretlen szemelyiseggel rendelkezo embert idejekoran megvezet es a kiemelkedes, tarsadalmi elfogadottsag fele alapvetoen rossz iranyba osztonoz. Ennek hianyaban pedig a legalis rossz peldamutatas, annak elfogadasa maga a problema taplaloja, minden mas utolagos tuneti kezeles (trafipax, buntetes, stb) hasztalan. Semmi mas megoldas nincs erre mint az emberek tomeges muvelese, amihez az eszkozeink ma mar adottak is. De hat ez nem cel... <#ravasz1>#ravasz1>
Legalább sikerült valakinek valakit meggyõzni? Vagy rávilágítani valamire?
Mert sz.tem elég nehéz eldönteni. Én a száz tizen valameddig olvastam...És sz.tem mindkét félnek volt értelmes elgondolása a dologról. Persze kicsit kezdett elfajulni a dolog és személyeskedõvé válni.
De attól még sz.tem mindkét félne igaza van. Csak nem mindegy milyen arányban és milyen téren.
Én meg azt lõném le aki beáll a belsõbe, és 80al tötymörög!
Jó volna külön pályákat kialakítani a motorosoknak, mert meg lehet õket érteni, de nem minden esetben!
Félre ne értsd igazad van abban hogy ön és közveszélyes motorral is a 200 de hidd el kocsival sokkal veszélyesebb másokra.
Ráadásul kivel ütköznél inkább ha muszáj 170kg-os motorral vagy 2200 kg os kocsival?