nVidia - GeForce 9000 tervek és képek

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, a szegény balek bemegy a szoftverboltba (már ez is milyen..), vesz egy játékot, erre nem megy jól a fél éves gépén, és ahelyett, hogy kukába dobná, képes bemenni a hardverboltba is... ;)

arty
9800GX2 = 2*8800GTS512MB ? :( hát, itt megint nem történt fejlõdés :(

és vajon a 9800GTX csak orajelben lesz 'több' ? mert akkor az is 'nudli' :( hiába, konkurrencia nélkül az nV sem csinál semmit - minek is tenné? azért remélem a 3850/3870 kicsit megszorongatja õket a felsõ-középkategoriában :)

Forza.

Vannak olyanok, akik szerint gyorsabb lesz a gép, ha nagyobb tápot vesznek hozzá.
Ezek után nincs is min csodálkozni, bármit el lehet adni.

Csaba42!
Nem valamelyest, hanem teljesen igaza van.
Mindig minden elektronikai cuccból lesz újabb és jobb.
Senki nem kötelez arra, hogy újra és újra jobbat vegyél, csak azért, hogy neked is legyen. A cégek értelemszerûen kihasználják azt, hogy megveszed újra és újra. Nem õk a hunyók, hanem mi.
Aha. Csak tudod architektúrális (és progtechnikai, pl. mire optimalizálták, nVidia-ra, vagy Ati-ra) okai vannak ennek, nem pedig API-s.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Pedig valamelyest igaza van, én spec. már elég régóta fejlesztettem gépet, mivel nincs értelme. A mai játékok többsége nem érdekel, ami meg igen, ahhoz kicsi gép kell (pl. Civ4). A megmaradt pénzt meg inkább könyvre, vagy másnak adott, apró ajándékokra költöm el, mint feleslegesen bespájzolni a legújabb technológiákból az asztalomon álló dobozba. Januárban esetleg veszek egy 400 GB-os WD winyót, mivel helyszûkében vagyok, de ez a max, amit a gépre költenék. A jelenlegi videókártyám (csak hogy a témánál maradjunk), a 6600GT-m, pedig bõségesen kiszolgálja a jelenlegi igényeimet.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

archkoven,

Azért talán kicsit abszurd ez a teóriád, nem gondolod?
Tehát attól teszed föggõvé azt, hogy ki a geci és ki nem, hogy rá vagy e kényszerítve arra, hogy vele kollaborálj?

Szerintem a tahó akkor is tahó, ha történetesen ki tudod kerülni, ha szembe jön veled, és mondjuk a járdát köpködi.

Abba meg most ne menjünk bele, hogy honnan indult a számítástehcnika és milyen elüzletiesedett, silány szarkupac lett belõle.
Miféle köcsög duma ez a "lehúzás"???
Rá van itt valaki kényszerítve, hogy fejlessze a gépét, a legújabb játékokkal játszon a kiadásuk után azonnal, vagy hogy játszon egyáltalán? Vagy, akár PC-t használjon?
Azért ez kurvára nem az a kategória, hogy felment a kenyér ára.

LionHead is tud optimalizálni.
"Mert ugyebár a Crysisnak a 8800GTX is kevés."

Nekem meg a Crysis kevés:)
Eredetileg annyi vol, de ezt a kis kilométer maximizálási problémát már "javították" valamelyik Resistance utáni verzióban.

Az ATi rákényszerült erre az útra. Az R680 eredetileg nem két RV670 volt. Az R700 is többmagos GPU, nem több GPU CF-ben.

És ez biztos, hogy az API miatt van? Nem gondoltál még arra, hogy a Riddick meglehetõsen alacsony ALU:Tex arányú tipikusan G70 3+1,2+2 co-issue képességû ALU-jának fekvõ Fragment shadereket használ.

Sanyix
Még jó hogy csak 5km volt a maximum :)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

[HUN]PAStheLoD
Azért ennek ott az az oldala is, hogy a mai játékok kicsit bonyolultabbak, mint a C64esek. Nem assemblyben íródnak és nem célhardverre.

Emellett maximálisan igaz az, hogy a legtöbb mai készült szoftver egyszerûen szar. Kezdve az operációs rendszerektõl, a kerneleken át a szövegszerkesztõkön keresztül a játékokig bezárólag, mindenhol túlsúly van a gagyiból. Nagyon kevés az a program, ami minõséget képvisel. Elég, ha benézel valamelyik ilyen letöltõs oldalra és látod, hogy naponta kerül fel több száz új program, mégis csak kevés az, amit az emberek szívesen használnak..

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

áhh :) Jó, az azért még odébb van :) ha már a 32eseknél járunk, esetleg jön a digitális jövõ?és a tranyót el lehet felejteni?hmmm <#alien> Huh, úgy érzem az még sokára lesz.. :O Én úgy mondanám, hogy most nagy léptékkel fejlesztenek a hardwaren viszont optimalizálás nuku..ha majd elérték a maximumot, akkor megáll minden és akkor jön majd az optimalizálás?(Természetesen, közbe kell számolni a szokásos marketing lehúzásokat GX2 - egy újabb átgondolt arch. helyett, vagy ez az idióta tripla "szláj", vagy mint a tft-oled ügy....

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

asysoft
Na igen, nemsokára eljön az az idõ, mikor nem gyûjtök be szánakozó pillantásokat azzal a "HC gamerek" körében, hogyha elárulom, "9600asom van"!<#idiota>

/*WTF?!*/

signs
HAHA, nekem 9800 Pro-m van! <#mf2><#idiota>

www.sabian.com

Vagy csak nézd meg a 2001-es OFP-t. 20 km-re állítva a megjelenítést a legújabb csúcsgépeknek is csak gúvad a szemük amíg megtojnak egy képkockát...

Nem kell szerintem szarozni a crysis t, nagyon jó játék és az én elavult gépemen(3500+,6800gt,1gbram) is ment lowon 1280*1024 ben elviselhetõ sebeségen és még ugyse ronda azért, de a high és a very high ra már nem maradt idõ optimalizálni mert a csunya márketingesek nem hagytak nekik több idõt, ebbõl a szempontból szerintem a unreal tournament 3 jobb mert nekik volt rá idejük és meg is látszik rajta .

Valaki emlitette hogy milyen kevés a gépigénye a wow nak, hát röhönöm kell, elég sok szerintem, föleg ha azt nézed ott még elõnyöd is származik ha a látóhatár nagyon és elöbb veszed észre a dolgokat, rendes grafikai beállításokon 1,5GB ram kell neki.

Egyébként ha a technologia fejlödést nézük akkor elõször a frekvenciát huzzták nagyon, most a több magos dolgokat ahogy csökken a csikszéleség és elférnek, azt követöen pedig jöhet az architektura fejlesztése 1000x rel.

Amd 3500+, 1Gb Ram, Gf 6800 GT 256Mb, Msi Sli Platinum,serial ata 160GB

Alexease
Es a "pécésjátékoknakleáldozott" szovegeloknek:)
A PC valoban sokba kerul, de felreertes abbol van, ha valaki CSAK jatekgepnek hasznalja (sajnos sokan, csak annak is tudjak hasznalni, neha meg annak sem...).

Aki a jatek melett (vagy elott) dolgozik es tanul vele, munka, hobby, kapcsolattartas, stb. annak "nem draga". Szamolni kell vele, tervezni, felretenni, stb. En speciel nem nezek TV-t (mert az az igazi lehuzas:D), igy a "megsporolt" havi 5500-bol, ~2.5 evente veszek uj gepet (haz, vinyok, video, stb., vagyis full, es egy izmosabbat:D).

Persze sok a havi 5000, de minden realitiv, attol fug mire megy el: 3 uveg bor vagy 3 gyorskajalda vagy 3 kiadosabb reggeli vagy 3 heti berlet vagy 18 liter benzin vagy 1 DVD film... ;)<#idiota><#zavart1>
Alexease
Ezek csak akkkor lehuzasok, ha a joember megkajalja a szoveget, es mindenkepp be akar vasarolni;) Az meg is erdemli:) Evente kiadjak az uj sorozatot, de nem azert, mert LE KELL CSERELNI az elozot:) Egyreszt uzlet (toopon kell maradni, meg ha kicsi is a fejlodes), masreszt vannak akik eloszor vesznek kartyat, vagy mar regen vettek ujat. Azoknak kellenek ezek. Generacionkent (ha ezt lehet annak nevezni) semmi ertelme cserelni, csak akinek "konnyen" jon a penz.

En 2 generacionkent cserelek, mindig parosra (altalaban ott jottek az ujdonsagok is). A Voodoo korszak utan volt Viper-em, aztan Gf2, 4, 6, 8:) Es mindig probalom megvenni a legnagyobbat (az ultra es egyeb huzott cuccokat leszamitva, mert az mar lehuzas:D) :) Most van 8800GTX, a kovetkezo majd 10000 GTX lesz (gondolom 2009 nyaran, mert a megjelenes utan varni szoktam 3-4 honapot) :D
Parasztvakítás hülye gémergyerekeknek.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Nem luxus csak egyre drágább és nehezebb, lassan nincs hova csökkenni, 32nm után jönnek a gondok majd, ha addigra nem varázsolnak valami ujat. Igy minden többmagosodik, duplázódik, triplázódik, nõ a méretük és a fogyasztásuk, szép uj világ lesz valóban, visszajönnek a szovjetkori méretek :)

?
Tudtommal mind ATI mind NV többmagos "SLI/CF" ben látja a jövõt. Ugye kb 1hónapon belül itt a 2magos ATI/2magos NV.

Láthatóan a 2 majd 4... mag a jövõ.

igen, természetesen a MacBook Pro-ra értettem, tudom ,hogy van Ati-s iMAC

Blackmail the Universe

Tinman
"Szánalmasnak tartom azokat"-idézet tõled... folytatom a mondatod, akik képtelenek elfogadni azt, hogy más oda van a kalandjátékokért, szereti veszettül az RTS játékokat és minden FPS-el játszani akar. Jómagam nem tartozom közéjük, én mindenbõl a legfinomabbal játszom, nem érdekel, konzol vagy PC a platform.

Viszont!
Kedvelem a Splinter Cell sorozatot, ne menjünk abba bele, hogy 4. rész a leggyengébb minden tekintetben, de játszani akarok vele szaggatás nélkül.
XBOX360-on ezt el lehet felejteni! LÁTTAM, próbáltam... a PC-men kiválóan szalad, minden bekapcsolva és nem szaggat, boxon igen.
Ilyen az Oblivion is, Box vagy PS3 nekem egyremegy, mindkettõn láttam és mérföldekkel szebb a PC-men. A szoftver áráról nem is beszélve. Oblivion game of the year 7000 Ft volt és egyszerûen gyönyörû... más platformon meg rece harc, le kell mondani a full anizoról is, a berángatásokról már nem is beszélve.

Mondom, nekem is van konzolom, nem is kevés, de ne merd azt mondni, hogy szánalmas bárki is, mert erõsen szemellenzõs vagy.
PC-n mellesleg nem arról szól a móka, hogy van egy 100k-s vgam és ha lecserélni akarom, akkor kuka veszek másikat. Nagyon jó eséllyel min. 50%-os áron eladható és akkor még el is sietted az üzletet és a másik VGA-hoz teheted is hozzá ezt az összeget.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

attól még, ha felemelné a szavát, akkor lenne nemulass:) van akkora személyiség a szakmán belül, hogy (igaz, azért nem csak egyedül, de mellé is állhatnának hirtelen más irányvonalat szabjon a fejlesztésekben

Blackmail the Universe

aha.

és nézzük meg mitcsinál 1900XTX directx alatt egy 7900GTXel.

Megöszi reggelire.

Tinman
Ezt nem is vitatom. Jelenleg amúgy is 3-4 játék létezik csak aminél elõny lehet 2x512MB VGA ram.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Szvsz. a Crisis egy ritka ronda játék. Legalábbis egy 8600GT-n...

Még ma is a legjobban egy Ati 1950Pro 512MB-val éri meg, éppúgy, mint 1 évvel ezelõtt, amikor én vettem a kártyámat. A DirectX10 annyival több teljesítményt igényel, hogy a grafikát annyit kell butítani, hogy a DirectX9 fényévekkel jobban néz ki...

Aki ma DirectX10-es játékokkal játszik 8800-as kártyán, az kifizeti a fejlesztés költségeit. Szvsz. a DirectX10 még legalább 2 év, mire mainstream lesz, elfogadható áron és fogyasztással.
Alapvetõen a DX10-es Call Of Juarez alkalmazkodik talán a legjobban a D3D10 elveihez. Ott már meglepõen más az eredmény. És az nem szintetikus teszt.

Tudja csak lassan.
A D3D10.1 szvsz semmi jelentõs újítást nem tartalmaz a D3D10-hez képest. Ami viszont fontos dolog benne az a Gather4 és a Cube map tömbök támogatásának a feltétele. Mindkettõ azért lett bevezetve, hogy az nV olyan rendszerrel álljon elõ aminek relatíve jó a Stream output kezelése (itt most senki nem várja el, hogy rögtön azt a teljesítményt adja a GPU GS-nél, mint a többi Shader típus alatt (bár ez lenne a Unified Shader lényege, de ezt most mellõzzük), de jó lenne ha nem a regiszterek tárolókapacítása határozná meg az egy TCP-n belül aktívan dolgozó Stream procik számát, ja és ne a memóriába legyenek az adatok mentve - bár ez remélem fel sem merült az nV-nél). A Gather4 pedig az Ati Fetch4-hez hasonlóan növelné a mintavételezés hatékonyságát (jó pár esetben elég a szûretlen minta a megfelelõ eredményhez, és még a GPGPU piacon is jól járnak a gyártók). Nyilván a Stream output kezelése és a Gather4 támogatása nem kevés tranyót zabál, ami igencsak negatívan hatna a textúraszûrõk számára (ez az a terület amibõl lehet elvenni, mivel a D3D10 elveinek alkalmazásakor kevésbé lesz igénybevéve).

Persze ez vilgás, csak ha a GF8 elveinek megfelelõen megy a fejlesztés akkor a max grafikához ezentúl SLI és CF rendszer kell. Nem hiszem, hogy ez a PC-s játékosok érdeke.

hasonlít a dolog még arra az idõre mikor kijött gef ti4200.volt 64 és 128 megás
verzió.a 64es a jobb ramok miatt gyorsabb volt, holott fele annyi memó volt rajta.
de ez a gyorsaság csak abban az idõben volt igaz mikor kijött.késõbb jól jött
a 128ram a karin.más kérdés, hogy mikor ezek az idõk eljöttek már dx9ment...

Ez hülyeség, hogy az OpenGL kódok jobban futnak nVidián. Az API maga nem határozza meg a sebességet, az az alkalmazott eljárásoktól függ.

nem minden a memória mennyisége. igenis számít a kód optimalizálása.
256mb vs. 512 mb vs. 1gb ram a videókártyán
az 1 giga néha még hátrány is.

\"The voices are back... Excellent.\"

Maradok az Ati-nál... A HD2600PRO-val simán lehet medium-on Crysisozni, szûrõk nélkül persze...
Most ha nem haragszotok, nem kezdem el fikázni a Crysist, mert szerintem azt hozta amit akart... Semmi különös, csak szép. El lehet lenni vele. :)

A kudarc az, ha meg sem próbálod.

szintetikus tesztek mindig szépek meg jók, csak kutya se játszik velük. Az embereket az érdekli, hogy a játékok hogy futnak és igy futnak:

btw ugyanez a szintetikus maszlag van már több mint egy éve a 8800GTX és 2900 megjelenése ota...

"Hát a GF8 eladási adatokat nézve cseppet sem egyértelmû a helyzet."

Steam adatokat neztem elég durva volt, hogy 10 HEnd karibol 8x% NV. Azaz jatekfejleszto akarja, nemakarja muszály rá optimalizálni és inkább optimalizál 8x%ra mint 1x%ra.

Azaz az NV kártyája csak a lényeget nem tudja :)
A DX10.1 ben meg kötelezõ ezt használni, és ezt nem igen akarja jelenleg az NV, hogy elterjedjen, mert alaposan pofáraesne a jelenlegi szériájával... sebbeségben kb a HD 2600 XT v. pro (DDR3 mas) lenne a 8800 ultra színtjén (valahol régebben olvastam szintetikus elemzésekrõl)...

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

carmack és ID nem az OPengl fö tamogatója volt ami NVn jellemzöen jobban ment?

A Crysis remélhetõleg pofon lesz minden fejlesztõnek. Nyilván akármennyit fizet az nV a támogatásért, akkor is a program eladásából jön a legnagyobb haszon. Elvileg a Crytek nem zárta ki a fejlesztésbõl az AMD-t így a Patch-ekkel javítható a helyzet.
A GF8 teljesen D3D10 kompatibilis, hiszen minden API-ra írt kodót képes lefuttatni, itt a probléma a sebességnél adódik. A legnagyobb baj a GF8 Stream output kezelése. Nagy vertex tömb esetén pokoli lassú, az R600 kb. 50x gyorsabban dolgozik. A Stream output a DX10 legnagyobb újítása. Gyakorlatilag a teljesítmény fokozására is tökéletesen alkalmas.

õõõ...Hát ennyi.Remélem szerencséjük lesz és nem jutnak a süllyesztõbe...Nem szeretném.Csak nekünk lenne rosszabb...

Hacsak Carmack-szerû fickók nem indítanak el valamit, eléggé sanyarú sors vár az Ati-ra... És globálisan meg az AMD-re->PC-s fejlesztésekre....

Blackmail the Universe

Vagyis, biztos, hogy kispóroltak valamit, nem arról van szó, csak hogy akkor most hány generációt kell várni arra, hogy az nv, normális dx10-es gpu-t csináljon? <#gonosz3>

már csak azért is, mert hosszútávon úgyis az lesz a nyerõ :P mellesleg most leepölköcsögözhettek, de egyre inkább (most az õ kköcsög menedzsereiktõl, meg a tényleg eléggé visszataszító marketingjüktõl eltekintve) az APPLE-nek kéne elõjönnie, nézzétek csak meg, az õ hozzáállásuk a normális: új rendszer sokkal gyorsabb a réginél, igaz sok a csicsa, de ha már videókártyás topiknál vagyunk, akkor legyen is.. nem mellesleg az oprendszer (MAC OS) kihasználja a videókártya teljesítményét akkor is, ha pl egy aknakeresõt futtatsz rajta (oké, ez kicsiben volt, de mondjuk egy vágóprogramnál nem elhanyagolható a teljesítménynövekedés, a VISTA alatt ha pl futtatsz egyet, az csak a procit meg a RAMot használja..)

a PCs világból pozitív példa: Blizzard, WoW: most nem a játékról van szó, azt hisz róla akárki amit akar, de egy GeForce 1-esen vígan, AKADÁSMENTESEN fut. Azért gondolkodjunk el a dolgokon.. Ráadásul személy szerint a kicsit képregényszerûbb grafika, még jóval kisebb poligonszámmal is sokkal SZEBB, HANGULATOSABB, mitn a Crysis-é. Arról nem beszélve, hogy itt mindenki egy dolgot felejt el: a grafika a játékélmények max 1/3-a.. Szóval én igenis kicsit rossz szemmel nézek a tripla/stb SLI-s emberkékre... Nekem is lenne rá pénzem, de egyrészt áálljuunk már két lábbal a földön, másrészt meg gondoljunk másra, másokra is..

Blackmail the Universe

És ebben az a szomorú, hogy az aTi, nem fogja tudni felvenni a versenyt, és az nv tovább vacakol a full dx10zel..Nem?Kérdés, most az nv-sek g8x-g9x-es kártyái, most akkor teljesen dx10 szabványosak, vagy kispóroltak belõle valamit???(Nem tudom, ezért kérdezem:).És akkor megint csúsztatnak....

dx10

Blackmail the Universe

na ugyan egyik topicban leírtam, hogy az igazi megoldás jelenleg egy nVIDIA kártya, még most is ezt tartom, lévén õk pénzelik a fejlesztõket, blabla, de tuti, hogy ATI kártyás gépet veszek... remélhetõleg az APPLE visszatér hozzájuk, ha nem... kicserélem xD

Blackmail the Universe

Oldal 1 / 2Következő →