nVidia - GeForce 9000 tervek és képek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és vajon a 9800GTX csak orajelben lesz 'több' ? mert akkor az is 'nudli' :( hiába, konkurrencia nélkül az nV sem csinál semmit - minek is tenné? azért remélem a 3850/3870 kicsit megszorongatja õket a felsõ-középkategoriában :)
Forza.
Ezek után nincs is min csodálkozni, bármit el lehet adni.
Nem valamelyest, hanem teljesen igaza van.
Mindig minden elektronikai cuccból lesz újabb és jobb.
Senki nem kötelez arra, hogy újra és újra jobbat vegyél, csak azért, hogy neked is legyen. A cégek értelemszerûen kihasználják azt, hogy megveszed újra és újra. Nem õk a hunyók, hanem mi.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Azért talán kicsit abszurd ez a teóriád, nem gondolod?
Tehát attól teszed föggõvé azt, hogy ki a geci és ki nem, hogy rá vagy e kényszerítve arra, hogy vele kollaborálj?
Szerintem a tahó akkor is tahó, ha történetesen ki tudod kerülni, ha szembe jön veled, és mondjuk a járdát köpködi.
Abba meg most ne menjünk bele, hogy honnan indult a számítástehcnika és milyen elüzletiesedett, silány szarkupac lett belõle.
Rá van itt valaki kényszerítve, hogy fejlessze a gépét, a legújabb játékokkal játszon a kiadásuk után azonnal, vagy hogy játszon egyáltalán? Vagy, akár PC-t használjon?
Azért ez kurvára nem az a kategória, hogy felment a kenyér ára.
Nekem meg a Crysis kevés:)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Emellett maximálisan igaz az, hogy a legtöbb mai készült szoftver egyszerûen szar. Kezdve az operációs rendszerektõl, a kerneleken át a szövegszerkesztõkön keresztül a játékokig bezárólag, mindenhol túlsúly van a gagyiból. Nagyon kevés az a program, ami minõséget képvisel. Elég, ha benézel valamelyik ilyen letöltõs oldalra és látod, hogy naponta kerül fel több száz új program, mégis csak kevés az, amit az emberek szívesen használnak..
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
/*WTF?!*/
Valaki emlitette hogy milyen kevés a gépigénye a wow nak, hát röhönöm kell, elég sok szerintem, föleg ha azt nézed ott még elõnyöd is származik ha a látóhatár nagyon és elöbb veszed észre a dolgokat, rendes grafikai beállításokon 1,5GB ram kell neki.
Egyébként ha a technologia fejlödést nézük akkor elõször a frekvenciát huzzták nagyon, most a több magos dolgokat ahogy csökken a csikszéleség és elférnek, azt követöen pedig jöhet az architektura fejlesztése 1000x rel.
Amd 3500+, 1Gb Ram, Gf 6800 GT 256Mb, Msi Sli Platinum,serial ata 160GB
A PC valoban sokba kerul, de felreertes abbol van, ha valaki CSAK jatekgepnek hasznalja (sajnos sokan, csak annak is tudjak hasznalni, neha meg annak sem...).
Aki a jatek melett (vagy elott) dolgozik es tanul vele, munka, hobby, kapcsolattartas, stb. annak "nem draga". Szamolni kell vele, tervezni, felretenni, stb. En speciel nem nezek TV-t (mert az az igazi lehuzas:D), igy a "megsporolt" havi 5500-bol, ~2.5 evente veszek uj gepet (haz, vinyok, video, stb., vagyis full, es egy izmosabbat:D).
Persze sok a havi 5000, de minden realitiv, attol fug mire megy el: 3 uveg bor vagy 3 gyorskajalda vagy 3 kiadosabb reggeli vagy 3 heti berlet vagy 18 liter benzin vagy 1 DVD film... ;)<#idiota>#idiota><#zavart1>#zavart1>
En 2 generacionkent cserelek, mindig parosra (altalaban ott jottek az ujdonsagok is). A Voodoo korszak utan volt Viper-em, aztan Gf2, 4, 6, 8:) Es mindig probalom megvenni a legnagyobbat (az ultra es egyeb huzott cuccokat leszamitva, mert az mar lehuzas:D) :) Most van 8800GTX, a kovetkezo majd 10000 GTX lesz (gondolom 2009 nyaran, mert a megjelenes utan varni szoktam 3-4 honapot) :D
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Tudtommal mind ATI mind NV többmagos "SLI/CF" ben látja a jövõt. Ugye kb 1hónapon belül itt a 2magos ATI/2magos NV.
Láthatóan a 2 majd 4... mag a jövõ.
Blackmail the Universe
Viszont!
Kedvelem a Splinter Cell sorozatot, ne menjünk abba bele, hogy 4. rész a leggyengébb minden tekintetben, de játszani akarok vele szaggatás nélkül.
XBOX360-on ezt el lehet felejteni! LÁTTAM, próbáltam... a PC-men kiválóan szalad, minden bekapcsolva és nem szaggat, boxon igen.
Ilyen az Oblivion is, Box vagy PS3 nekem egyremegy, mindkettõn láttam és mérföldekkel szebb a PC-men. A szoftver áráról nem is beszélve. Oblivion game of the year 7000 Ft volt és egyszerûen gyönyörû... más platformon meg rece harc, le kell mondani a full anizoról is, a berángatásokról már nem is beszélve.
Mondom, nekem is van konzolom, nem is kevés, de ne merd azt mondni, hogy szánalmas bárki is, mert erõsen szemellenzõs vagy.
PC-n mellesleg nem arról szól a móka, hogy van egy 100k-s vgam és ha lecserélni akarom, akkor kuka veszek másikat. Nagyon jó eséllyel min. 50%-os áron eladható és akkor még el is sietted az üzletet és a másik VGA-hoz teheted is hozzá ezt az összeget.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Blackmail the Universe
és nézzük meg mitcsinál 1900XTX directx alatt egy 7900GTXel.
Megöszi reggelire.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Még ma is a legjobban egy Ati 1950Pro 512MB-val éri meg, éppúgy, mint 1 évvel ezelõtt, amikor én vettem a kártyámat. A DirectX10 annyival több teljesítményt igényel, hogy a grafikát annyit kell butítani, hogy a DirectX9 fényévekkel jobban néz ki...
Aki ma DirectX10-es játékokkal játszik 8800-as kártyán, az kifizeti a fejlesztés költségeit. Szvsz. a DirectX10 még legalább 2 év, mire mainstream lesz, elfogadható áron és fogyasztással.
A D3D10.1 szvsz semmi jelentõs újítást nem tartalmaz a D3D10-hez képest. Ami viszont fontos dolog benne az a Gather4 és a Cube map tömbök támogatásának a feltétele. Mindkettõ azért lett bevezetve, hogy az nV olyan rendszerrel álljon elõ aminek relatíve jó a Stream output kezelése (itt most senki nem várja el, hogy rögtön azt a teljesítményt adja a GPU GS-nél, mint a többi Shader típus alatt (bár ez lenne a Unified Shader lényege, de ezt most mellõzzük), de jó lenne ha nem a regiszterek tárolókapacítása határozná meg az egy TCP-n belül aktívan dolgozó Stream procik számát, ja és ne a memóriába legyenek az adatok mentve - bár ez remélem fel sem merült az nV-nél). A Gather4 pedig az Ati Fetch4-hez hasonlóan növelné a mintavételezés hatékonyságát (jó pár esetben elég a szûretlen minta a megfelelõ eredményhez, és még a GPGPU piacon is jól járnak a gyártók). Nyilván a Stream output kezelése és a Gather4 támogatása nem kevés tranyót zabál, ami igencsak negatívan hatna a textúraszûrõk számára (ez az a terület amibõl lehet elvenni, mivel a D3D10 elveinek alkalmazásakor kevésbé lesz igénybevéve).
verzió.a 64es a jobb ramok miatt gyorsabb volt, holott fele annyi memó volt rajta.
de ez a gyorsaság csak abban az idõben volt igaz mikor kijött.késõbb jól jött
a 128ram a karin.más kérdés, hogy mikor ezek az idõk eljöttek már dx9ment...
256mb vs. 512 mb vs. 1gb ram a videókártyán
az 1 giga néha még hátrány is.
\"The voices are back... Excellent.\"
Most ha nem haragszotok, nem kezdem el fikázni a Crysist, mert szerintem azt hozta amit akart... Semmi különös, csak szép. El lehet lenni vele. :)
A kudarc az, ha meg sem próbálod.
btw ugyanez a szintetikus maszlag van már több mint egy éve a 8800GTX és 2900 megjelenése ota...
Steam adatokat neztem elég durva volt, hogy 10 HEnd karibol 8x% NV. Azaz jatekfejleszto akarja, nemakarja muszály rá optimalizálni és inkább optimalizál 8x%ra mint 1x%ra.
A DX10.1 ben meg kötelezõ ezt használni, és ezt nem igen akarja jelenleg az NV, hogy elterjedjen, mert alaposan pofáraesne a jelenlegi szériájával... sebbeségben kb a HD 2600 XT v. pro (DDR3 mas) lenne a 8800 ultra színtjén (valahol régebben olvastam szintetikus elemzésekrõl)...
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
A GF8 teljesen D3D10 kompatibilis, hiszen minden API-ra írt kodót képes lefuttatni, itt a probléma a sebességnél adódik. A legnagyobb baj a GF8 Stream output kezelése. Nagy vertex tömb esetén pokoli lassú, az R600 kb. 50x gyorsabban dolgozik. A Stream output a DX10 legnagyobb újítása. Gyakorlatilag a teljesítmény fokozására is tökéletesen alkalmas.
Blackmail the Universe
a PCs világból pozitív példa: Blizzard, WoW: most nem a játékról van szó, azt hisz róla akárki amit akar, de egy GeForce 1-esen vígan, AKADÁSMENTESEN fut. Azért gondolkodjunk el a dolgokon.. Ráadásul személy szerint a kicsit képregényszerûbb grafika, még jóval kisebb poligonszámmal is sokkal SZEBB, HANGULATOSABB, mitn a Crysis-é. Arról nem beszélve, hogy itt mindenki egy dolgot felejt el: a grafika a játékélmények max 1/3-a.. Szóval én igenis kicsit rossz szemmel nézek a tripla/stb SLI-s emberkékre... Nekem is lenne rá pénzem, de egyrészt áálljuunk már két lábbal a földön, másrészt meg gondoljunk másra, másokra is..
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe